ברוכים הבאים למקור הבלעדי אודות הרפתקאות תמר רבהון וקורס יסודות האינטראקציה
Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
תרגיל #6- סיפור לא לינארי
אני וכרמל יצרנו ביחד סיפור לא לינארי שהוא למעשה משחק, בו המשתתפים מתחרים אלה באלה בעודם יוצרים גרסא משל עצמם לסיפור המוכר של כיפה אדומה. רקעים ומדבקות של הדמויות במגוון מצבים והבעות משמשים כדי ליצור את האיורים של הסיפור, והקהל בוחר בסיפור המצחיק ביותר. השימוש במדבקות והקפדה על ההדפסה נועדו כדי שהמשתתפים יוכלו לקחת איתם את האיורים שלהם בסוף המשחק.
בסרטון ניתן לראות את הדפים שהשארנו כהתנסות לפני ההגשה הרשמית, בה כל הכיתה השתתפה והקשיבה לסיפורים.
לדעתי ההגשה הייתה מוצלחת, אנשים נהנו, צחקו והשתמשו בשמחה במדבקות- גם אם גליה ניסתה להשתמש לרעה בדף של העוגיות שהיה אמור להיות ניקוד.
0 notes
Text
תרגיל #3 - בחירה
בשביל התרגיל הזה יצרתי מאין גרסא אלטרנטיבית של קריאה בטארוט, שמעודדת קריאה יותר אינטואיטיבית ופחות מבוססת על מיסטיקה (ובעיקר צירופי מקרים)
בגרסא הזאת המשתתפים יכולים לראות את האיורים ואת שם הקלף, ולחשוב לאן הם מתחברים או נמשכים. כאשר הם בוחרים, הם יכולים להרים את הקלף ולמצוא את הפירוש המקובל מתחתיו.
בעיני התרגיל היה מוצלח בסך הכל, עם הסייג של הפידבק שקיבלתי מחובב (קוראים ותיקים: יייתכן ששמעתם עליו בכינוי ״המרצה הכי טוב על פני כדור הארץ בלי חנופה בכלל בכלל״) שאולי חסרה תחושת סיום או השלמה מסוימת. מאוד רציתי להיות תמציתי, אבל בדיעבד אני חושב שקצת יותר הוראות כתובות על הלוח היו עוזרות לבחירה להיות חלקה ומעניינת יותר.
0 notes
Text
תרגיל #4 - כלי דיגיטלי
אני ואניה אהובת ליבי החלטנו להכין ביחד את האפליקציה. בהתחלה קצת הסתבכנו עם רעיונות של איים בודדים ולאכול את חיות המחמד שלנו, אבל בהגשה הסופית התאהבנו והחלטנו למצוא פתרון לבעיה #1 של כל קבוצת חברים- מה עושים היום?
המפשר (the compromiser) הוא כלי חכם שמאפשר לכל חבר בקבוצה להכניס את הההעדפות והמגבלות שלו, ומג׳נרט תוכניות שכולם יכולים (וצריכים) להסכים עליהן. בזכות האפליקציה המתוחכמת הזאת, אנחנו מתכוונות לשים סוף לריבים קורעי-חברות על האם ללכת לסרט או לים!
מוסר השכל: צריך את האפליקציה הזאת כדבר אמיתי ומהר, כי אני ואניה רוצות להיפגש אבל אין לנו מושג איפה או מה לעשות ):
0 notes
Text
תרגיל בית #5 - שלושה כפתורים אני ואורי קורץ המלכה יצרנו משחק בו השחקן צריך לעזור לאורי לרוץ דרך רחוב יפו כדי להגיע בזמן להגשה באינטראקציה, בעודה מנסה להתחמק מהומלסים, חרדים ותלמידי אומנות חסרי קאורדינציה- וגם ללטף כמה שיותר חתולים בדרך. כפתורי התנועה היו מבוססים על שלטי רחוב, וכפתור ליטוף החתול היה... טוב, בובת חתול. סך הכל המשחק היה הצלחה. העיצוב היה כיף, הפתענו את עצמינו עם היכולות שלנו בסקראטץ, הממשק עבד טוב (ברגע בו תיקנו טעות תכנות קטנה) והכי חשוב - השחקנים ידעו מה לעשות ונהנו מלעשות את זה
0 notes
Text
תרגיל בית #2 - זה מקולקל!
תרגיל הבית השני שלנו היה לבחור ממשק מחיי היומיום שלנו, לאפיין את אופן השימוש בו ואת הפונקציות שהוא ממלא, לנתח את היתרונות והחסרונות של העיצוב שלו - ואז לרדת על המעצב המקורי ועל כל הטעויות שלו מול כולם.
בחרתי בשלט רחוק שהגיע עם תאורת הלד שבחדר שלי, ולא התקשיתי במיוחד למצוא בו בעיות. את רוב העניין ניתן לסכם בכך שלשלט יש מעט פונקציות, והרבה מאוד כפתורים.
(אם כי הפיזור חסר המחשבה שלהם על השלט, והעיצוב מבוסס-הטקסט שלהם בהחלט לא עוזרים לשפר את החוויה.)
כדי 'לתקן' את השלט מחקתי כפילויות מיותרות, הוספתי אייקונים לצד הטקסט, וסידרתי מחדש חלק מהכפתורים בצורה שמדגישה את ההיררכיה ביניהם. לא מאוד מתוחכם, אבל יעיל- ועכשיו בכל פעם בה אני משתמשת בשלט המקורי אני קצת מאוכזבת להיזכר ששיניתי רק את התמונה, ולא את החפץ שאני באמת צריך להתמש בו. מוסר השכל: אין הנחתום מעיד על עיסתו. האמנם?
0 notes
Text
תרגיל בית 1# - הקופסא
תרגיל הבית הראשון שלנו היה פשוט למדי. בזוגות, הכנו קופסא שהמשתמש שלנו - כלומר, חבר אקראי לכיתה, אמור לבצע לה או באמצעותה שלוש פעולות פשוטות. כמובן, ללא התערבות מצידינו. אני וידידי היקר, ידידיה 'דידי' אליעזר דון המלך, החלטנו להכין קופסא שמדמה קלפי. עיצבנו את הקופסא בהתאם, והוספנו את הסמל של בצלאל במקום סמל המדינה. מתוך חוסר רצון לסבול, החלטנו שהמשתמשים שלנו לא יצביעו עבור מפלגה, אלא עבור אחד משישה צבעים שאפילו למעצבים יהיה קשה לריב עליהם. בהתפתחות לא צפויה הנסיינית שלנו שירה, כפרה עליה, חשבה שלפניה עומד מבחן, ושהיא צריכה להצביע לצבע של הלוגו של בצלאל. לדעתה הוא סגול, אגב. עם זאת, היא ביצעה מיד ובאופן אינסטנקטיבי את כל הפעולות שתכננו. אז בסך הכל - ניתן לראות בכל האירוע ניצחון.
מוסר ההשכל להיום: ללוגו של בצלאל אין צבע.
0 notes
Text
תרגיל כיתה #1 - דף נייר
בתרגיל הראשון שלנו בקורס, קיבלנו דף נייר אחד ורשות לעשות בו כל מה שנרצה. המטרה? להניע את חברינו לכיתה לבצע פעולה פשוטה אחת, בלי שום התערבות מצידנו. את הפעולה המבושת כתבנו על פתק דביק נחמד. עבדכם הנאמן, שטרם התגבר על אובססיית ילדות לפיראטים, שירטט בקפדנות מפה של הכיתה. נתיב מקווקו פתלתל הוביל מהמיקום בו הייתה תלויה המפה, אל הפתק שהודבק בצד השני של החדר. כרמל, יקירת ליבינו, יצאה להרפתקה בלי היסוס - ובלי לשכוח את הסיבובים שבדרך, הגיעה לפתק במהרה. הדבר היחיד שיצר בלבול היה הכיתוב על הפתק, "למצוא אוצר", שגרם לכרמל לתהות אם יש אוצר אמיתי איפשהו. אבל, כמעט מיד היא נזכרה שהיא ילדת אנימה משובחת, ויודעת היטב שהאוצר האמיתי הוא החברים שפגשנו במהלך הדרך.
0 notes