Tumgik
tommira · 4 years
Text
Hakukoneoptimointi - Miten ja Miksi?
Hakukoneoptimointi on yksi kolmesta tärkeimmästä verkkoliikennettä tuovista menetelmistä. Kaksi muuta ovat facebook -markkinointi sekä Google Adwords. Kahdessa jälkimmäisessä maksetaan jokaisesta mainoksen saamasta klikkauksesta ja kuluttajat kokevat ne mainostamisena. Hakukoneoptimointi onkin tästä syystä kuluttajissa luottamusta herättävä tapa hankkia verkkoliikennettä sivustolle, sillä he eivät koe Googlen hakutuloksia mainoksiksi. Hakukoneoptimoinnilla pyritään saamaan sivuston näkyvyys hakukoneissa paremmaksi. Toisin sanoen hakutuloksissa pyritään nousemaan ensimmäisten hakutulosten joukkoon, jolloin haun tehnyt kuluttaja siirtyy sivustolle suuremmalla todennäköisyydellä.
 Syy, minkä vuoksi hakukoneoptimointia tehdään, on se, että hakukoneet toimivat algoritmeilla, jotka tutkivat sivustojen sisältöä ja hakutulokset järjestetään algoritmien avulla järjestykseen. Hakukoneoptimointi ei ole yksinkertainen prosessi, vaan se vaatii pitkällistä paneutumista aiheeseen. Sivuston sisältö tulee analysoida, jotta avainsanatiheys on optimaalinen ja lisäksi tulee analysoida, että mitä avainsanoja sivustolla kannattaa käyttää. Algoritmit myös tutkivat sivuston sisällön autenttisuutta ja toisilta sivustoilta kopioitu sisältö heikentää hakutuloksissa sijoittumista. Hakutuloksissa sijoittumiseen vaikuttaa myös moni muu tekijä, kuten esimerkiksi kuvien optimointi ja koko sekä sivuston käytettävyys. Yhteensä näkyvyyteen vaikuttavia tekijöitä on yli 200. Mikäli et tarkalleen tiedä, mitä olet tekemässä, kannatta hakukoneoptimointi ulkoistaa ulkoiselle toimijalle.
 Helppoja keinoja parantaa hakukonenäkyvyyttä
Otsikot ovat olennainen osa hakukoneoptimointia. Sivustolla saa olla vain yksi pääotsikko eli H1-otsikko. Kannattaa varmistaa, ettei sivuston yläreunassa oleva logo ole sijoitettu koodissa H1 tagien sisään, sillä google ei voi hyödyntää kuvaa tekstihakuoptimoinnissa ja lisäksi kuva on jokaisella alasivulla sama. Mikäli sivuston sisällössä on enemmän kuin yksi otsikko, kannatta niissä käyttää H2, H3 tai H4 otsikointia.
 Kuvia on hyvä käyttää, koska ne parantavat sivuston käytettävyyttä. On käyttäjälle mieluisampaa, että tekstisisältöä jäsennellään kuvien avulla. Noin 500 sanan tekstissä olisi hyvä olla 2-3 kuvaa. Tärkeää on kuitenkin muistaa optimoida kuvat ennen niiden käyttämistä. Pakkaa tiedosto ja nimeä se kuvaavasti, jotta google tietää mitä kuvassa on.
 Videoiden käyttö on myös erittäin suositeltavaa, sillä videoiden katseleminen on kasvavissa määrin yleistyvää internetkäyttäytymisessä. Google omistaa videopalvelu YouTuben ja itseasiassa Google antaa pientä lisähyötyä hakukonenäkyvyydessä niille, jotka käyttävät nimenomaan YouTubea videoiden lähteenä.
 Linkittäminen on yksi merkittävimmistä hakukonenäkyvyyteen vaikuttavista tekijöistä. Niin lähtevät kuin saapuvatkin linkit. Sivuston omistaja ei luonnollisesti voi juurikaan vaikuttaa siihen, kuinka moni ulkopuolinen sivusto tekee linkin sivustolle, mutta lähteviin linkkeihin voi helposti vaikuttaa. Vähintään joka toiselle tai kolmannelle alasivulle kannattaa lisätä linkki ulkoiselle luotettavalle sivustolle, joka liittyy sivustosi aiheeseen.
 Yhteenveto
Tässä oli muutamia pieniä vinkkejä esimerkiksi bloggaajille. Hakukoneoptimointi on monimutkainen ja tosissaan otettava prosessi, mutta jo näillä pienillä teoilla voit vaikuttaa oman blogisi näkyvyyteen. Mikäli kiinnostuit aiheesta ja haluat oppia lisää, niin suosittelen lukemaan tämänkin blogitekstin lähteenä toimineen sivuston pureutumista aiheeseen.
 Lähteet
https://hakukonekeisari.fi/seo-opas/
0 notes
tommira · 5 years
Text
Hurmaavan sisällön tuottaminen
Kun tapaamme uuden ihmisen, niin ensivaikutelma syntyy alle sekunnissa. Ensivaikutelma määrittää pidämmekö lähtökohtaisesti ihmisestä vai emme. Sama ensivaikutelma syntyy digitaalisessa maailmassa. Se syntyy verkkosivuista, sosiaalisen median kanavien feedeistä, tweeteistä ja muista some-postauksista. Kävijä lukee sisällön ja päättää pitääkö lukemastaan. Tämä päätös ohjaa sitä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Jääkö kävijä sivulle? Laittaako kävijä sometilin seurantaan? Palaako kävijä uudestaan lukemaan tuottamaamme sisältöä? On äärimmäisen tärkeää, että osaamme hurmata ne kohderyhmät, joita tavoittelemme.
 Tunnetko kohderyhmäsi?
On äärimmäisen tärkeää, että kohderyhmä on tiedossa ja sen ajatusmaailma, huolet, kiinnostukset ja toiveet tunnetaan, jotta voidaan tuottaa sisältöä, joka vastaa heidän tarpeitaan. Kun uusi kohderyhmämme edustaja saapuu sivustolle, on näytön paikka. Meillä on vain muutamia lauseita aikaa hurmata kävijä ja saada hänet jäämää sivustollemme.
 Anna kävijälle jotain
Kävijä saattaa unohtaa hyvinkin nopeasti, että mitä olet kirjoittanut sivustollasi, mutta tunnetilaa, jonka hänelle tuotit, hän ei unohda. Tästä syystä sisällöntuottajan tulisi pyrkiä antamaan kävijälle hyvä olo ennen kuin hän poistuu sivustolta. Kun käytät sivustolla kuvia, jos vain mahdollista pidä huolta, että ne ovat positiivisia ja hyvää oloa välittäviä kuvia. Lähesty käsiteltävää asiaa positiivisesta näkökulmasta ja pyri olemaan rakentava, jos kritiikkiin on aihetta. On toki myös toisenlaisia kohderyhmiä, joita tulee lähestyä eri tavalla, jotta he tuntevat saaneensa sivustolta mitä sieltä hakivatkin.
 Laatu ratkaisee!
Verkossa kilpailu asiakkaista ja heidän rahoistaan on kovaa ja julmaa. Sivustojen ja brändien tulee erottua joukosta edukseen. Jotta joukosta erottuminen olisi mahdollista on sisällön laadun oltava ensiluokkaista. Laatuun panostettu euro, tulee suurella todennäköisyydellä takaisin. Panosta myös tarinaan ja sen ulostuontiin. Hyvin kerrottu tarina välittää asiakkaalle tunteen ja tunne vahvistaa brändin paikkaa kuluttajien mielissä.
Lähteet:
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ensivaikutelma-syntyy-alle-sekunnissa-ulkonaon-perusteella-tehty-paatelma-menee-usein-pieleen/754517/
 https://wau.fi/artikkelit/hurmaava-sisalto-on-paras-keino-paasta-kuluttajan-iholle
2 notes · View notes
tommira · 5 years
Text
Some ottaa yliotteen
On kulunut 15 vuotta siitä kun Facebookin ensimmäinen versio siirtyi online-tilaan Harvardin campuksella Mark Zuckerbergin toimesta. Vaikka ennen sitäkin oli jo joitakin alkeellisia ”someksi” luokittuvia sivustoja, oli facebook lähtölaukaus sosiaalisen median maailmanvalloitukselle. Vain sitkeimmät sissit ovat vielä tänäkin päivänä ilman sosiaalisen median tiliä. Maailma on kuitenkin kehittynyt siihen suuntaan, että sosiaalisen median vaikutuksilta alkaa olla lähes mahdotonta täysin välttyä. Julkisuuteen nousee jatkuvasti uusia kasvoja sosiaalisen median kautta ja yritysten focus keskittyy jo huomattavalla panoksella sosiaaliseen mediaan. Uutisiin nousee jatkuvasti, kuinka joku sosiaalisen median vaikuttaja tienaa merkittäviä summia ottamalla itsestään kuvia merkkivaateet päällä, tietyssä ravintolassa istuen. Kaikki on suunniteltua, kaikki on tarkoituksen mukaista. Kuvalla halutaan viestiä asioita ja siinä onnistutaan. Siksi sosiaalinen media on nykyään niin suuressa roolissa… kaikessa.
Tumblr media
Mitä some mahdollistaa?
Yksityisille ihmisille sosiaalinen media luo mahdollisuuden olla yhteydessä ystäviin, perheeseen, sukulaisiin tai vaikka vanhoihin ystäviin. Tämä on varmasti yksi tärkeimmistä asioista, joka on vetänyt kuluttajamassat sosiaaliseen mediaan ja yritykset valuivat sinne kuluttajien perässä tähtäimessään aivan eri hyödyt kuin kuluttajilla.
 Yritykset jakautuvat kahteen ryhmään, kun niitä vertaillaan somen näkökulmasta. Toisille some on yksi tärkeimpiä markkinoinnin ja viestinnän työkaluja ja toisille varsin merkityksetön asia, jolla ei nähdä olevan juurikaan arvoa liiketoiminnan kannalta. Keskitytään nyt ensin mainittuihin yrityksiin. Kun yritys tekee tilin sosiaalisen median eri kanaviin, niin hän tavoittaan varsin pienellä lisäpanostuksella huomattavasti suuremman joukon potentiaalisia asiakkaita. Jo olemassa olevien asiakkaiden lisäksi. Sosiaalisella medialla voidaan jossakin määrin sitouttaa asiakas yrityksen tuotteisiin tai palveluihin. Kun asiakas on tyytyväinen tuotteeseen ja palveluun, seuraa hän yritystä somessa. Seuraamisen vuoksi yritys tavoittaa asiakkaan todella nopeasti ja varsin pienellä kustannuksella. Sosiaalinen media myös tuo lisää verkkoliikennettä yrityksen omille verkkosivuille. Mitä useammassa kanavassa linkki verkkosivuille on, sitä enemmän liikennettä tulee. Linkit omalle sivulle auttavat myös oman sivuston hakukoneoptimoinnissa.
 Yhteenveto
Sosiaalinen media on yrityksille usein todella tehokas markkinointikeino ja hyvin harvalla yrityksellä on varaa olla käyttämättä somen voimaa hyödykseen. Mikäli yrittäjä lainkaan tuntee, että somesta voisi olla jotain hyötyä hänelle, niin suosittelen tekemään tilit yleisimmin käytössä oleviin kanaviin. Päivitystahdin olisi hyvä olla kohtalaisen vakio, mutta jos yrityksellä ei ole resursseja irrottaa siihen, niin harvoin julkaiseminen on kuitenkin parempi kuin, että somea ei olisi lainkaan.
 Lähteet:
https://www.businessinsider.com/how-facebook-was-founded-2010-3?r=US&IR=T
http://www.sosiaalinenmediaopetuksessa.com/mita-hyotya-sosiaalisesta-mediasta-on/
1 note · View note
tommira · 5 years
Text
Hei, Kuinka voin palvella? T: Chatbot
Verkkokauppojen ja muiden sivustojen chat -asiakaspalvelut ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa. Alkujaan chatissä todella oli ihminen keskustelemassa ihmiselle, ja asiat hoituivat tällä tavalla kuluttajalle helpolla sekä nopealla tavalla, mutta samaa ei kuitenkaan voinut sanoa yrityksen näkökulmasta. Yritys joutui palkkaamaan asiakaspalvelijoita vastaamaan chatissä esitettyihin kysymyksiin, huolimatta siitä käytettiinkö kyseistä asiakaspalvelukanavaa vai ei. Tämä ei luonnollisesti ollut kovin kustannustehokasta ja asia on tästä syystä sittemmin muuttunut. Chatbottien kehitystä on edistänyt myös tekoälyn ja koneoppimisen vauhdikas kehittyminen.
Tumblr media
Avuksi automatiikka
Asiakaspalvelussa tullaan tarvitsemaan oikeaa ihmistä vielä varsin pitkään, mutta avuksi on kehitetty asiakaspalvelurobotteja, jotka osaavat jo vastata yksinkertaisimpiin kysymyksiin. Kyseiset robotit on ohjelmoitu vastaamaan useimmin esitettyihin kysymyksiin, jos mahdollista ja jos robotti ei tiedä vastausta, välittää se asiakkaan oikealle asiakaspalvelijalle, joka osaa auttaa asiakasta. Tämän vuoksi asiakaspalveluhenkilöstön määrä yrityksissä on pysynyt kohtuullisena siitäkin huolimatta, että verkossa tapahtuva asiakaspalvelu on lisääntynyt huomattavasti viimeisen vuosikymmenen aikana.
 Chat-automatiikan toiminta perustuu avainsanojen tunnistamiseen ja tekoälyn tekemiin oltuksiin siitä, mitä kysyjä haluaa tietää. Puheen ja tekstin ymmärtäminen on edelleen yksi automatiikan sulavan toiminnan edessä seisova haaste, mutta sen selättämiseksi tehdään jatkuvasti paljon työtä. Chatbotit ovat kehittyneet jo varsin pitkälle ja niiden keskustelukyky on jo hyvin lähellä oikeaa ihmistä. Matkaa kuitenkin vielä on siihen, että chatbotit veisivät oikeilta ammattitaitoisilta asiakaspalvelijoilta työt. Automatiikalla on hyvin vaikea saavuttaa luovia ratkaisuja ja ongelmanratkaisukyky on vielä toistaiseksi chatboteilla kovin rajallinen.
 Yhteenveto
Tällä hetkellä chatbotit toimivat vastaanottovirkailijoina, jotka auttavat sen verran, kuin kykenevät ja ohjaat asiakkaan muussa tapauksessa taitavampiin käsiin. Pidän chatbotteja ihan positiivisena asiana, joka tehostaa yritysten toimintaa ja leikkaa samalla työntekijöiltä epämieluisia osioita työstä pois. Uskoakseni, päivästä toiseen samoihin yksinkertaisiin kysymyksiin vastaaminen ei ole pitkällä aikajänteellä kovin mielekästä ja jos kyseisiin kysymyksiin vastaamisen voi automatisoida, niin uskon, ettei kukaan ole sitä vastaan. Olenko väärässä? kommentoi alle.
 Lähteet:
 https://www.wordstream.com/blog/ws/2017/10/04/chatbots
 https://www.terveyskyla.fi/syopatalo/palvelut/hus/hyks-sy%C3%B6p%C3%A4keskus/neuvoauttaahykssyopatautienklinikalletuleviapotilaita
2 notes · View notes
tommira · 5 years
Text
Digitaalisuuden kulutustottumukset muuttuvat
Kun digitalisaatio lähti yleistymään 90-luvulla, niin yhtiöiden digitaalista menestystä esimerkiksi internetissä mitattiin käyttäjien käyttämää aikaa mittaamalla. Mitä pidemmän aikaa käyttäjä viihtyi sivustolla, niin sitä paremmaksi menestys katsottiin. Käyttäjien sitouttaminen ja koukuttaminen sivustoihin oli päämäärä mihin yritykset ja palveluntuottajat tähtäsivät. Kuluttajat viettivät enemmän ja enemmän aikaa lukkiutuneina näyttöihin ja muihin digitaalisiin laitteisiin kuten pelikonsoleihin. Tämä trendi jatkui vielä varsin pitkälle 2000-luvulle, mutta suunta on sittemmin kääntynyt.
 Oma aika saa arvonsa takaisin
Keskimääräinen kuluttaja käyttää 9-11 tuntia päivästään näytön edessä, mutta kuluttajat eivät enää halua käyttää kaikkea vapaa-aikaansa kiinni digimaailmassa. Ihmiset ovat alkaneet arvostamaan omaa aikaansa jälleen ja aallon harjalla olevan palveluntarjoajan tulee huomioida tämä suunnitellessaan yrityksen digitaalisen sisällön tuottamista. Tämän aallon harjalla ovat nykyisen digijätit kuten facebook ja google. Näistä molemmat ovat tuoneet käyttäjille työkaluja seurata omaa käyttäytymistään digitaalisessa maailmassa. Kuinka pitkään olit puhelimella? Mitä sovelluksia avasit? Kuinka pitkään selasit Facabookin sivuja? Kuinka pitkään istuit paikallasi? Kuluttajia rohkaistaan menemään ulos elämään ”oikeaa” elämää sekä luomaan oikeita muistoja ja kokemuksia. Niitä on sitten hyvä jakaa sosiaalisessa mediassa ystävien ja perheen kesken.
 Digitaalisuuden suunta on kädetön
Kun älypuhelin otti kehitysloikkansa ja alkoi löytymään jokaisen taskusta, oli trendinä kasvavat näytöt ja räjähdysmäisesti lisääntyvä sovellustarjonta. Puhelin oli jatkuvasti kädessä ja laitteelle annettiin huomattavia määriä huomioita päivän aikana. Tämä kehitys on kääntynyt viimeisten vuosien aikana. Nyt päämääränä on kädettömyys. Kädet halutaan vapauttaa muihin asioihin ja digitaalisesta toiminnasta halutaan saada kuluttajalle helpompaa. Siri ja Alexa kuuntelevat taukoamatta jos kuluttajalle tulee kysyttävää tai toivomuksia. Herätyksen asettaminen ja valojen sammuttaminen on saatu fyysisen toiminnan sijasta sanallisen pyynnön taakse. Autoa ajaessa voi vastata viestiin puheella, koskematta puhelimeen. Tämä on suunta mihin nyt mennään ja mielestäni se on hyvä suunta. Kun tekoäly ja puheentunnistus saadaan vielä kehitettyä askeleen edemmäs, niin uskon tällaisille digitaalisille työkaluille löytyvän todella runsas kysyntä.
 Lähteet:
https://richards.com/blog/movement-toward-time-well-spent/
0 notes
tommira · 5 years
Text
Innovoinnin keskiössä
Kun yritys kaipaa uutta voimaa viemään yritystä eteenpäin, vastaus on innovointi eli uudistuminen. Innovointi lähtee ihmisistä ja se on sisäänrakennettu ominaisuus luovilla ja uteliailla ihmisillä, mutta se ei kuitenkaan rajoitu vain luovien ihmisten kyvyksi. Kaikki voivat innovoida ja sen saa valjastettua käyttöön huolehtimalla siitä, että HR-työ on tehty kunnolla ja palkitsemis- sekä kannustinjärjestelmät ovat niin sanotusti up&running. Innovaatio syntyy motivaation seurauksena. Kiinnostus asioita kohtaan on avainasemassa, kun työntekijältä odotetaan innovaatiota.
Tumblr media
Mikä on innovaatio?
Innovaatio on käytäntöön viety uusi idea, ajatus, toimintatapa tai esimerkiksi uusi näkökulma. Se voi syntyä pitkän innovointiprosessin seurauksena tai se voi syntyä huomaamatta. Esimerkiksi työntekijän itsenäisesti kehittämä uusi toimintatapa voi olla innovaatio, jota yrityksen johto ei välttämättä edes tiennyt olevan olemassa. Innovaatio on tehostamista parhaimmillaan, sillä se tuo hyötyä niin kehittäjälle itselleen kuin myös sen käyttäjällekin. Näiden kahden hyötyjän lisäksi hyötyä saa pitkällä aikajänteellä myös koko toimiala, sillä innovaation kannustaa ja jopa hieman vaatii kilpailijoita tekemään jotain vastaavaa. Yritys, joka ei uudistu, ei menesty. Näin ollen voidaan ajatella, että innovoiminen on ajuri, joka ajaa kehitystä hyvinkin laajalla kentällä, kaikessa liiketoiminnassa.
 Kuka innovoi?
Innovoinnista syntyy hyötyä monelle taholle, mutta ennen kaikkea kehittäjälle ja käyttäjälle. Kehittäjä ja käyttäjä usein onkin sama henkilö, jos kyseessä on esimerkiksi uusi toimintatapa tehostamaan työvaihetta. Innovaation kehittäjä usein on innovoinnin kohteena olevan aiheen asiantuntija. Jos kyseessä on uusi tuote, niin innovoijalla täytyy olla asiantuntemusta vanhoista ratkaisuista ja tuotteista, jotta hän voi kehittää uutta samalle sektorille. Kuka tahansa kuitenkin voi innovoida. Asiantuntemus vain helpottaa idean syntymistä ja innovaation jatkojalostamista.
 Yhteenveto
Innovaation luo hyötyä kaikille, kun tarpeeksi laajalti asiaa tarkastellaan. Pitäkää avoin sekä positiivinen mieli ja olkaa kiinnostuneita mitä ympärillänne tapahtuu, niin innovaatiot syntyvät kuin itsestään. Uusia ideoita ei koskaan tule liikaa!
  Lähteet:
http://www.inno-vointi.fi
1 note · View note
tommira · 5 years
Text
Millainen on digitaalinen tulevaisuus?
Henkilökohtaisesti kohdennettua mainontaa linja-autopysäkeillä? Poissuljettu todellisuus? Masennusta, ahdistusta ja persoonatonta elämää? Vai ehkä ihmiskuntaa hyödyntävä ja kehitystä edesauttava järjestelmä, joka auttaa arjen pienten ongelmien ratkaisemisessa? Tässä blogikirjoituksessa avaan omia ajatuksiani tulevaisuuden digitaalisuudesta ja esittelen kaksi toisistaan kovasti poikkeavaa näkemystä, jotka voivat herättää myös sinut ajattelemaan aihetta hieman syvällisemmin. Mitä me haluamme ja mitä me saamme? Se on meistä kiinni.
 Microsoftin visio
Ensimmäisen näkemyksen tulevaisuuden digitaalisuudesta saamme Microsoftin vuonna 2013 julkaisemasta videosta, jossa he esittelevät omaa visiotaan siitä, miltä digitaalisuus näyttää tulevaisuudessa. Video on vanha ja visio oli kohdennettu vuoteen 2020, mutta vaikka videolla nähtäviä digitaalisia työkaluja ei vielä olekaan saatavilla, niin koen, että ne ovat suurimmalta osalta realistisia ja mahdollisia jopa jo lähitulevaisuudessa. Microsoftin 6 vuoden takainen näkemys tulevaisuuden kehityksestä ei näin ollen ollut mielestäni aivan väärässä. Microsoftin visio on mielestäni oikean suuntainen ja digitaalisuuden tuoman tehokkuuden ohjaaminen tuottavaan ja kehitystä edistävään suuntaan on mielestäni suunta, joka meidän tulisi ihmiskuntana valita.
 Ahdistava Hyper-Reality
Microsoftin maailmaa edistävän vision vastapainoksi suosittelen katsomaan Keiichi Matsudan Vimeossa julkaisema, palkintoja kahminut lyhytelokuva nimeltään Hyper-Reality. Kyseinen teos on varsin provosoiva näkemys siitä, miten digitaalisuus lisää informaatiotulvaa ja keskittyy pääasiassa myynnin edistämiseen. Kaikkialla tapahtuva mainonta on henkilökohtaisesti kohdennettua ja hyvin runsasta. Tämä kehityssuunta on mielestäni pelottava ja ahdistava, mutta ikävä kyllä uskon, että myös jossain määrin realistinen. Kilpailun keskellä yhtiöiden tulee nousta tietoisuuteen muita tehokkaammin ja henkilökohtainen kohdentaminen on hyvin tehokas keino lisätä mainonnan tehokkuutta. Vaikka Matsudan videossaan esittelemät digitaaliset mahdollisuudet eivät vielä toistaiseksi ole tätä päivää, niin tekniikka on käsittääkseni jo hyvin lähellä sitä tasoa, että näkemyksen toteuttaminen käytännössä olisi pian mahdollista.
Tumblr media
Matsudan visio on erittäin ahdistava, mutta ymmärrän mistä se on peräisin. Jo nykyäänkin suurimpien metropolien ydinkeskustoissa mainonta on muodostunut varsin hyökkääväksi. (kuva: Getty images)
Yhteenveto
Uskon, että käytännössä toteutuva tulevaisuus makaa jossain näiden kahden näkemyksen välimaastossa. Microsoft toi visiossaan esiin paljon uusia informaatioteknologian ideoita, mutta uskon, ettei niille kaikille riitä kysyntää tulevaisuudessa. Matsudan näkemys taas keskittyi mielestäni varsin äärilaitaan, enkä usko, että asioita päästetään aivan niin pitkälle tulevaisuudessakaan. Olen luottavainen siitä, että tulevaisuudessa on vielä paljon potentiaalia ja ihmiskunta saa sen valjastettua hyvällä ja kestävällä tavalla.
 Lähteet:
 https://www.youtube.com/watch?v=ozLaklIFWUI Microsoft’s concept – Future vision 2020
 https://vimeo.com/166807261 Keiichi Matsuda - Hyper-Reality
 http://km.cx/about Keiichi Matsuda
1 note · View note