Tumgik
vildestorfjell · 2 years
Text
Brief 9: Resultat
Demonstrasjonsvideo av Trappatrollet, før og etter utstillingen.
5 notes · View notes
vildestorfjell · 2 years
Text
Brief 9: Resultat
Gruppe: Sara, Vilde S og Judith
Link til prototype:
Link til presentasjon:
Trappeøyet er et spill som skal skape nysgjerrighet rundt overvåkning og teknologi i forkant av utstillingen. Spillet er både fysisk og skjermbasert for å skape engasjement og interaksjon. Det baserer seg på en rekke fakta om overvåkning i dagens samfunn som er hentet fra en av løypene i utstillingen. Faktaene skal være med på å skape bevissthet blant ungdommene. 
Vi har valgt å fokusere på læringsaktiviteten som skjer før utstillingen. Vi hadde fra starten et ønske om å skape nysgjerrighet gjennom et spill.
Spillet vil ligge tilgjengelig på Teknisk Museum sin nettside. I forkant av besøket trykker man seg inn enten som lærer eller elev. Lærer vil få tilgang til et lydopptak av øyet som skal lede elevene gjennom spillet. Og, elevene får tilgang til selve spillet.
Trappeøyet spilles i en trapp: Læreren plasserer en høyttaler i toppen av trappen og elevene starter nederst i trappa og flytter seg opp etter hva øyet bestemmer
Målet med spillet: Skape konkurranseinstinkt, lære mer om Norges regler og personvern, skape nysgjerrighet rundt utstillingen, og øke bevissthet rundt deling av data og informasjon.
Prosess:
Vi startet tidlig med idémyldring og utforsket flere idéer, før vi kombinerte dem til et spill. Deretter utarbeidet vi spillet mer ved å se på ulike formater og bestemte oss for at en kombinasjon av fysisk og skjermbasert. Vi har brukt visualisering og Miro aktivt gjennom hele prosessen.
Prototyping og testing:
Vi startet med en enkel papirprototype for å teste konseptet tidlig i prosessen og fikk tilbakemeldinger om at det var engasjerende med konkurranse ettersom man kunne se effekten av det godt i trappen. 
Etter vi hadde jobbet litt med prototypen vår i figma fikk vi testet det på seks 9. klassinger fra Bjølsen skole. De likte karakterene og syntes at faktaene var spennende, da det var ting de ikke visste fra før. 
En viktig ting vi fant ut av under brukertesting, var at elevene så mye på hverandres skjermer underveis i spillet. De var usikre på om de var på riktig slide i forhold til hva Øyet leste opp. Dette er noe vi vil skal fungere på en annen måte “i virkeligheten” ved at det fungerer på lik måte som f.eks. kahoot. På den måten vil elevene alltid være synkronisert under spillet.
Vi testet en gang til etter noen endringer i appen, da testet vi og stemmen som skulle veilede dem gjennom spillet. Elevene mente det satt stemningen bedre og at de følte mer på ”overvåkningen” nå. De syns også at stemmen kunne vært litt mørkere og mer «seriøs» og vi ønsker derfor å ta i bruk stemmene brukt på utstillingen.
Etter utstillingen:
For å skape læring i etterkant av besøket har vi tenkt at “øyet” skal fasilitere en diskusjon og refleksjon rundt overvåkning og teknologisk utvikling.
 Elevene skal i grupper snakke om faktaene som ble presentert i spillet før de var på utstillingen og hvordan tilknytting det har til utstillingen.
“Øyet” vil også gi ut stikkord som skal hjelpe diskusjonen i gang
Refleksjoner:
Dersom vi hadde hatt mer tid til rådighet ville vi ha jobbet mer med å utvikle navn til konseptet, ettersom dette er noe vi ikke er så veldig fornøyde med. Ellers hadde det vært interessant å få testet løsningen vår for etter utstillingen. Det hadde også vært spennende å få teste alt helhetlig, ha elever teste løsningen før, dra på museet og så teste etter for å se det totale læringsutbyttet. 
Tumblr media
Gruppearbeidet har gått veldig problemfritt, god gruppemoral, arbeidsfordeling og samarbeid har gjort at alle har fått et godt utbytte fra prosjektet. 
(Vedlagt er presentasjon, prototype i figma og demonstrasjonsvideo.)
4 notes · View notes
vildestorfjell · 2 years
Text
Brief 9: Prosess uke 3
Gruppe: Sara, Vilde S og Judith
Denne uken har vi jobbet med å finpusse konseptet og forberede til fremføring hos Teknisk museum. Vi startet med å gjøre justeringer etter de tilbakemeldingene vi fikk fra den første testen, blant annet ved å lage frem og tilbake knapp og ved å videreutvikle karakterene litt. Vi la og til stemmen til “øyet” som skal snakke og veilede elevene gjennom spillet.
Senere i uken fikk vi gjennomført en runde til med testing. Da fikk vi tilbakemelding om at justeringene var bra og at stemmen var et godt tillegg ettersom det ga mer følelsen av overvåkning, men de syns at stemmen kunne vært litt skumlere.
Vi fikk og filmet under testingen som vi har satt sammen til en demonstrasjonsvideo. Etter testingen har vi gjort justeringer og finpussing i figma. I tillegg til å lage presentasjon og forberedelser til presentasjonen.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
4 notes · View notes
vildestorfjell · 2 years
Text
Brief 9: Prosess uke 2
Gruppe: Sara, Vilde S og Judith
Den siste uken har vi bestemt oss for en sammensatt ide, jobbet masse med konseptutvikling, og utformet en prototype av spillet. Vi testet med en rask papir-prototype og fikk laget «appen» i Figma som vi brukte til test med seks ungdomsskoleelever i slutten av uken. Utav testen fikk vi gode og konstruktive tilbakemeldinger, og elevene synes spillet var engasjerende og gøy!
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
3 notes · View notes
vildestorfjell · 2 years
Text
Brief 9: Prosess uke 1
Gruppe: Judith, Vilde S og Sara
Denne uken har vi startet idémyldring av brief 9. Etter et besøk hos Teknisk Museum valgte vi oss temaet overvåkning som fokusområde. Deretter kom vi opp med 10 ulike ideer, der 5 kunne gjennomføres før utstillingen og 5 etter. Vi fikk gode tilbakemeldinger og ble også fortalt at vi måtte tegne ned ideene våre for å få et bilde på hvordan ideene våre kunne gjennomføres. Dette gjorde vi etter å ha slått sammen en del av ideene.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
4 notes · View notes
vildestorfjell · 2 years
Text
BRIEF 8: FORTELL OSS NOE INTERESSANT OM INTERNETT!
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
I den andre uken med koding fikk vi i oppgave å lage en nettside som fortalte noe interessant om internett!
På grunn av sykdom og at jeg jobbet alene fikk jeg ikke produsert så mye, men her er det jeg fikk gjort! Jeg laget en nettside basert på statistikk og informasjon fra statistisk sentralbyrå om hvem som bruker internett og til hva. Jeg prøvde å presentere det på en bedre måte og samtidig utforske mulighetene koding byr på!
0 notes
vildestorfjell · 2 years
Text
BREIF 7: PERSONLIG NETTSIDE
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Vi startet det to ukers lange kurse ved å prøve oss litt frem ved å kode i html og css. Vi lagde en personlig nettside, jeg valgte å utforme min litt som om det var et digitalisert visittkort. Koding var litt vanskelig og ganske frustrerende, men veldig gøy når man først går det til!
0 notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 6: INTRODUCTION TO PLAYFUL INTERACTION
Resultatet etter 2 uker med iterasjon og jobbing med game design av «Skull in the Wall»
Videoen er delvis fra den siste play testen og en delvis demonstrasjon av oss i gruppen. Prototypen i Figma er appen som skal veilede og styre spillerne gjennom oppgaver og hint som leder de til neste stopp i reisen.
Prototype av appen i figma:
https://www.figma.com/proto/SfmBboBkPH9wCC3CFKNjs5/Untitled?node-id=63%3A125&starting-point-node-id=63%3A125
Refleksjoner:
Veldig spennende og interessant tema og jobbe med, det var vanskelig å lage noe som var engasjerende og som klarte å holde på oppmerksomheten til spillerne på tross av at de skulle gå store avstander. Det var veldig interresant å inkludere appen og det satt noen rammer for hva vi kom opp med av ideer.
0 notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 6: INTRODUCTION TO PLAYFUL INTERACTION
Videre utvikling av spillet: Skull in the Wall
Tumblr media Tumblr media
Etter første play test fikk vi bestemt lokasjoner, rebus og ulike oppgaver som var engasjerende for spillerene. Vi la og til et element av karakterer som skal være med å styre spillforløpet og hjelpe spillerne engasjere seg i historien.
Tumblr media
Utviklingen av appen kom etter de andre elementene, men var med å binde hele spillet sammen ved å lede spillerne fra et stop til det neste for å til slutt avsløre morderen!
Tumblr media
Når vi testet det en siste gang fikk vi tilbakemeldinger om at det var engasjerende og gøy med karakterer. Vi fikk og gode tilbakemeldinger på lokasjoner og at de passet veldig godt til tema og stemningen vi ønsket. Det eneste var at avstandene var litt store og vi har laget et spill som nok tar litt lengre tid enn ønsket.
Bilder fra prossess med utvikling av app, valg og testing av lokasjoner.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 6: INTRODUCTION TO PLAYFUL INTERACTION
Urban Exploration Game!
Den første fasen av utviklingen av spillet vårt som skal være med å få spillerne ut for å utforske byen i interaksjon med en app.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Brainstorming av idéer til oppgaver og historier som kan være engasjerende for spillerne, samtidig som vi selv fikk utforske området rund skolen.
Tumblr media
0 notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 6: INTRODUCTION TO PLAYFUL INTERACTION
Tumblr media Tumblr media
PANDEMI - unngå å bli smittet av viruset!
Spillet kan ha opptil 8 spillet, og man kan være minst 3 stk. I dette spillet er «alle mot alle», og man skal unngå å bli smittet av et virus. For å vinne spillet, må du skaffe deg nok antistoffer for å kunne bli immun!
Alle spillerne velger seg en farge, og stiller seg i hjemmet sitt på spillebrettet. Alle spillerne starter med X antistoffer, og 1 hurtigtest hver. Hurtigtesten plasseres med testresultatet ned mot bordet. 
Spillet starter ved at spillerne snur hurtigtesten, uten at de andre spillerne ser den. Det er nå èn av spillerne som har testet positiv, og dermed har fått to streker på testen. 
Etter tur skal spillerne kaste terningen. Om man får oddetall, kan man flytte en rute. Om man får partall, kan man flytte to. 
Grønt felt - PRESSEKONFERANSE 
Om man kommer på et grønt felt, skal du trekke et «pressekonferansekort». Dette kortet gir føringer for nye tiltak. Om det er nasjonale tiltak, gjelder reglen alle spillerne, mens lokale tiltak kun gjelden spilleren som trakk kortet. Et tiltak kan for eksempel være «Hold èn meter avstand». Om du trekker dette kortet kan du ikke stå på samme rute som en annen spiller. 
Blått felt - MUNNBIND 
Om man kommer på et blått felt, skal man trekke et «munnbindkort». Kortene består av to kategorier, og du kan enten få virus, eller bli hypokonder. Om du får et kort som sier du er positiv til virus, får du også en bivirkning. Dette er en oppgave som for eksempel «Du må stjele et antistoff fra en annen spiller, uten at de merker det». Denne oppgaven må da utføres, helst uten at de andre spillerne merker det. 
Om du trekker et hypokonderkort, får du også en bivirkning. Her har du dermed mulighet til å lure de andre spillerne til å tro at du har virus. 
Om en spiller skulle skjønne at oppførselen din er en bivirkning grunnet virus kan personen gjette på at du har viruset. Tar gjeteren feil, må han eller hun gi fra seg et antistoff. Om personen gjetter riktig, får han eller hun et antistoff. 
I bunken med munnbindkort gjemmer det seg også antibackkort. Dette fungerer som et skjold, og du kan bruke det for å beskytte deg mot å bli smittet. 
Stjel et antistoff
Man kan stjele antistoffene til de andre spillerne. Får å komme deg inn i hjemmet til en annen spiller, må du vinne en terningduell. Den som har høyest verdi på terningen vinner duellen. Det er kun lov å stjele ett antistoff av gangen, og du kan kun stjele fra samme person en gang på rad. 
HVIS DU HAR VIRUS KAN DU IKKE STJELE
0 notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 6: INTRODUCTION TO PLAYFUL INTERACTION
Tumblr media
Brettspill!
Vi har utviklet et brettspill vi kaller pandemi! Her vinner du ved å få nok antistoffer til å kunne motstå sykdommen. Gjennom spillet blir du nødt til å følge ulike tiltak å smittesymptomer.
Tumblr media Tumblr media
Bilder fra første brukertest hvor tilbakemeldingene var generelt veldig gode, vi bestemte oss for å gjøre det slik at man måtte trekke kort oftere slik at det skjer mer mens man spiller.
0 notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 6: INTRODUCTION TO PLAYFUL INTERACTION
Tumblr media
Game festival!
Vi har brukt de siste dagene til å utforske ulike spill, både brett og digitalt!
Eva og jeg spilte ‘unlock!’ et escaperoom spill hvor du skal prøve å løse oppgaver og koder for å komme frem til en løsning. Spillet inkluderer og bruk av app hvor du har timer, hjelpemidler og diverse verktøy for å komme videre i spillet.
1 note · View note
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 5: DELINGSAPP!
Ferdig med 3 ukers prosjekt om å skape en ikke-kommersiell delings-tjeneste.
Akebakken.no er en nettside som skal gi deg informasjon om akebakker i området nært deg, du har og mulighet til å dele egne erfaringer og tips slik at det kan hjelpe andre senere! Enten du elsker å ake og vil finne en ny bakke, eller du bare kjeder deg en søndags formiddag, har Akebakken.no akkurat den informasjonen du skulle ønske.
Etter mye testing og iterasjoner, fjerning av overflødige elementer, tydeliggjøring av tekst og ikoner er dette resultatet!
Tumblr media Tumblr media
Bilder av resultatet i figma:)
2 notes · View notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 5: DELINGSAPP!
Tumblr media Tumblr media
Her er prototype av nettsiden med endringer etter den første runden med testing!
3 notes · View notes
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 5: DELINGSAPP!
Tumblr media Tumblr media
Prototyping i Figma! Veldig gøy å se det man har jobbet med komme til liv i den grad at det er mulig for en bruker å trykke seg videre og navigere seg inne i appen.
Tumblr media
Her er tilbakemeldingene fra testene jeg kjørte på prototypen, de skal tas med videre slik at det fungerer bedre neste runde med testing.
Refleksjoner:
Veldig spennende å jobbe på et litt mer detaljert nivå og å få se prosjektet slik med en ganske «ferdig» finish!
1 note · View note
vildestorfjell · 3 years
Text
BRIEF 5: DELINGSAPP!
Tumblr media Tumblr media
Startet uke 6 ved å definere prosjektet litt grundigere med hva, hvem, når og hvorfor. Så oppdaget jeg at det allerede eksisterer en nettside som ligner på det jeg har jobbet med. Derfor gjorde jeg litt research på den slik at jeg kunne bruke det til forbedring av mitt eget prosjekt.
1 note · View note