sigridlovlie-blog
sigridlovlie-blog
INTERAKTIVE PROSESSER OG INTERAKSJONSDESIGN
70 posts
Sigrid Løvlie, AHO 2018
Don't wanna be here? Send us removal request.
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Video
Kortfilm som viser appen i bruk
vimeo
3 notes · View notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media
Leveranse - Web and the City: Ungdomsrådet
Ungdomsrådet er appen der du kan følge med på sakene som angår unge i din bydel.
Etter å ha valgt temaet “ungdom og fritid” og konseptet “bli hørt”, jobbet vi lenge med hvordan vi kunne inkludere unge i politiske prosesser i bydelene i Oslo. Etter å ha skisset flere idéer på hvordan vi kunne løse dette, blant annet med deltagelse i budsjettfordeling og avstemming, gikk vi videre med en plan om å lage en app der unge kunne være med å stemme over aktuelle saker i sin bydel. Problemformuleringen vi jobbet mot var:
Hvordan kan vi motivere unge engasjerte, men ikke politisk aktive, ungdom å bruke sin stemme?
Etter å ha laget og testet tre ganske forskjellige prototyper med avstemming som hovedfunksjon, innså vi at vi måtte ta ett steg tilbake å se på dagens eksisterende kanal for unge i bydelspolitikken, ungdomsrådet. Ingen av testpersonene visste hva ungdomsrådet var og hvilke saker som var aktuelle i sin egen bydel. Ganske sent i prosjektet bestemte gruppen seg for at vi først ville fokusere på å synliggjøre ungdomsrådets arbeid på en annen måte en det de gjør i dag (pdf-filer man må søke opp på Oslo Kommunes hjemmesider). Svaret ble appen Ungdomsrådet der unge lett kan få oversikt og informasjon om aktuelle saker som berører de.
Ved å legge til rette for økt forståelse for ungdomsrådets eksistens, posisjon i lokalpolitikken og arbeid, mener vi at vi kan være med å styrke ungdoms mulighet til å påvirke beslutninger som tas i politiske saker.
Link til appens webside: https://ungdomsraadet.netlify.com
Link til gruppens presentasjoner: https://ungdomsarbeiderne-presentasjoner.netlify.com/
Tanker om prosessen
Prosjektet har lært meg at det å lage en digital tjeneste, i dette tilfellet en app, innebærer mye arbeid med å finne brukerens situasjon og motivasjon. Det mest lærerike i prosessen har vært brukertestene. I etterkant vil jeg si vi kunne vært enda raskere i prototyping og testet mer, men det var også mange andre oppgaver som skulle løses. 
Gruppen har fungert bra. Vi var tre medlemmer med ganske forskjellig utgangspunkt, men jeg føler uenigheter som oppstod underveis ble løst raskt og på en god måte. Selv om vi har delt praktiske oppgaver mellom oss, føler jeg alle har vært veldig aktive i utviklingen av konseptet. Vi har klart å dra nytte av gruppemedlemmenes styrker. Om vi skulle gjort prosjektet om igjen, mener jeg vi burde vært flinkere til å samstemme medlemmenes oppfatning av hva som var blitt besluttet. Sigrid foreslo tidlig i prosessen en fin rutine for å sikre dette, men den ble dessverre ikke fulgt. Vi burde også som sagt prototypet raskere og testet mer med reelle brukere.
3 notes · View notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Video
Så! Dette ble etterhvert svaret vårt på oppgaven. En app som skal appellere til ungdom (med Hannahs veldig gode illustrasjoner!) og som skal formidle Ungdomsrådets saker som angår unge i Oslo. 
Basert på hvilken bydel du oppgir at du bor i vises en oversikt over saker UR i din bydel jobber med. Du kan så velge å følge de sakene du engasjerer deg for, enten det angår deg selv eller noen du er kjenner. Når du følger en sak vil du se en hendelsesplan for saken og når den skal avsluttes innen. Her er tanken at man skal kunne forstå hvorfor slike prosesser ofte tar lang tid, i tillegg til å kunne se utvikling og en slutt. Etterhvert som datoer nærmer seg vil du få pushvarsler om at de ulike delene av prosessen er stemt over, og om/hvis du kan engasjere deg ytterligere i saken, for eks. gå på åpne møter eller demonstrasjoner. Til videreutvikling tenkte vi at “aktivt engasjement” kan være at det stemmes over saker der hvor det er aktuelt - etter mye om og men i stemme-appkonseptene så vi at det slett ikke er alle saker det passer å stemme.  Videre får man varsling om en sak er innvilget eller nedstemt og argumenter for hvorfor utfallet ble som det ble. Er en sak du brant for nedstemt, kan dette så klart lede til frustrasjon mot de som bestemte det, men dersom det argumenteres redelig og den som har fulgt saken kan forstå argumentene kan det lede til forståelse, innsikt og respekt for byråkratiet. I en tid der “demokratiet er truet” kan dette ha stor verdi. (Hvordan argument-siden ser ut er ikke fremstilt i videoen ovenfor)
Vi valgte et stort tema og utfordring når det kommer til adferdsendring, men føler likevel at resultatet er troverdig, antagelig fordi vi gikk så konkret inn på “utgiver av appen” og bygget på klosser som allerede finnes i kommunen; UR.
tumblr
3 notes · View notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Text
En brå sving / konseptendring
Vi innså egentlig tidlig at det var en stor oppgave å endre handlingsmønsteret hos Osloungdommen. Men, opphengt i vår idé om en stemmeapp, så vi fremdeles for oss at bare vi fant riktig måte å stemme på, hvilke saker som skulle stemmes over på hvilken måte, så ville det bli bra. Men så: det var veldig vanskelig for å se for seg hvordan stemmer i en app troverdig skulle kunne påvirke demokratiske prosesser. 
På toppen av dette fant vi svært få saker som vi så for oss ville engasjere nok til å måtte gå rundt i Oslo for å stemme, og saker som angår unge i Oslo er sjelden JA/NEI eller andre radikale stemmeformer. Det er ofte vedtak som sakte leder til en liten endring, som igjen leder til... osv...
Dette ledet til en brå sving i konseptet vårt etter å ha summet oss på mandag. Vi tenkte at vi heller måtte fokusere på kanalen som allerede fantes, men som kanskje ikke når ut på en ideel måte idag; ungdomsrådet.
Vi endret konsept til å skulle formidle UR, deres reelle saker, og hovedfokus ble å omformulere trøtte pdf’er til saker ungdommer kan forstå. Videre et ønske om å synliggjøre byråkratiske prosesser og hvorfor ting tar lang tid. 
I og med at denne endringen sjekke på starten av siste uke tok vi oss ikke tid til å gjøre flere intervjuer. Dette var uheldig fordi vi hittil kun hadde intervjuer fra Foss vgs, noe som er uhelig mtp fritt skolevalg og at de fleste på Foss ikke går på skole i sin egen bydel.
0 notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media
Presentert fredag i uke 3. Etter innsikt fra hovedsakelig intervjuer på Foss vgs fant vi disse tre hovedpunktene. 
1) Usikker på hvordan appen skal hjelpe: Vi ser for oss at et kart vil være med på å visualisere hvor i Oslo og omfanget av en sak, at den er mer reel hvis den syns i ditt nærområde (som en pin-point på et kart over Oslo). Ulike størrelser på pin-pointsene kan indikere hvor mange som bryr seg om de aktuelle sakene.  I tillegg, viktig, å synliggjøre at det er Ungdomsrådet (UR) som skal ta i mot stemmene - fortelle hvem UR er i det hele tatt, da INGEN vi snakket med hadde hørt om dem, MEN de er et eget organ i alle Oslos bydeler som er der nettopp av denne grunn: å tale ungdommenes sak. 
2) Vi ser for oss en fysisk installasjon som skal stå på stedet, som krever interaksjon i mobiltelefonen for å avgi stemme. Dette etter tilbakemeldinger om at å gå til et sted for å gjøre noe du ellers ser for deg at du kunne gjort på mobilen bare er til frustrasjon. Med en installasjon som lyser, lager lyd eller annen form for bekreftelse vil dingsen i seg selv bli en attraksjon, i tillegg til at det blir en synlig grunn for hvorfor man skal dra dit å stemme. 
Tumblr media Tumblr media
Flytdiagrammet er opprinnelig laget til Skrikokrati-appen, men med noen få justeringer bruker vi det videre i prosjektet.  Diagrammet tar for seg steg for steg i en tenkt brukersekvens, som ender i en slags loop hvor brukeren kan velge å ta for seg et nytt engasjerende tema etter å allerede ha stemt på én sak. Slik fortsetter det, og ettersom nye saker legges inn blir dette hovedaktiviteten i appen. 
Tumblr media
0 notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Video
tumblr
Videreutvikling etter testing på Foss.
Vi gikk litt tilbake til gå-konseptet med prototypen “Din Stemme”.
Gjennom denne appen viser man engasjement gjennom å dra til en spesifikk lokasjon for å avgi sin stemme. Her er det altså “for” eller “imot” avstemning og det er Ungdomsrådet som bestemmer hvilke saker som skal opp. 
Tilbakemeldinger og tanker:
Av de vi snakket med var det ingen som ville fysisk gått til et sted for å avgi sin stemme, med mindre det var en sak de virkelig brant for. De sakene som Ungdomsrådet legger frem, er ikke like engasjerende som f.eks. Amnesty. 
Hvis ingen gidder å stemme, er det vanskelig for å tro at man vil kunne påvirke lokalpolitiske prosesser eller beslutninger.
Det var vanskelig å finne en måte å utforme avstemningen på - skulle det være ja/nei, sende inn melding, dette diskuterte vi mye, men kom aldri frem til et godt svar. 
For å få folk til å faktisk gå til lokasjonen tenkte vi at vi kunne designe en installasjon på 4 satte steder i Oslo. Ungdomsrådet ville deretter velge ut 4 av sine viktigste saker og knytte dem til hver sin lokasjon (og installasjon). Installasjonen skulle ha noe med avstemningen å gjøre (trykke stem og lyser det/lager lyd/kommer opp et bilde). Installasjonen skulle være spektakulær nok til at ungdommer faktisk gikk til lokasjonen for å stemme. Den skulle også fungere som markedsføring av appen. 
Installasjonen ble nedslått fordi vi dro fokuset vekk fra appen. Derfor la vi fra oss denne ideen.
1 note · View note
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Video
tumblr
Prototype 1: Amnesty mot kvinnehetsing på nett.
Denne appen ville fungere som en kampanjeapp sammen med saken til Amnesty. Ideen her var å finne én spesifikk sak som ungdommer kunne engasjere seg i, for kanskje å gjøre det lettere å få dem til å vise sin støtte. Jeg valgte her Amnesty fordi de er en verdenskjent organisasjon som jobber for menneskerettigheter (et tema som mange ungdommer er opptatt av). 
Her var tanken at man skulle la mobilen ligge for å støtte Amnestys sak. Desto lenger man lot telefonen ligge, desto mer støtte viste man til saken. Denne appen er inspirert av Get Standing da den oppfordrer ungdommer til å sette livet litt på pause for en god sak (livet satt på pause ved å sette telefonen på pause).
1 note · View note
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Prototyp av Skrikokrati. En idé hvor man sender inn antall desibel målt etter å ha skreket for en sak inn i mobilen din. Aktivt engasjement, mer som en underskriftskampanje med den lille ekstra innsatsen. Ble godt tatt i mot av elever ved Foss vgs, men de lurte på hvorfor/hvordan det skulle hjelpe.
Tumblr media
2 notes · View notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Text
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Itterasjoner appideer
2 notes · View notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media
0 notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media
Samlet informasjon i researchfasen denne uken. 
(Hannah og Christoffer, hey:))
3 notes · View notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media
Vi velger ett av tre konsepter idag. 
1) BLI HØRT Ser for meg en portal/tjeneste/hvasomhelst for at unges stemme skal nå frem. Enten innad i et nabolag, mellom unge og voksne i bydelen, eller fra unge til kommune. Ulike komponenter får ulike utfall for handlingskraft. Tenkt eksempel mellom unge og kommune vil antagelig ta mange år å realisere, mens et ønske om noe som en nabo kan ha liggende å ikke bruke (et telt for eks.) kan løses samme dag! Ennå mye å utdype og definere på dette konseptet.
2) FUN FOR CHEAP En tjeneste som gir oversikt over billige eller gratis ting som skjer i byen. Enten basert på lokasjon, eller velge bydel, eller velge hele byen. Forskjellige utveier her også! 
3) FRIVILLIG En slags kick-starter hvor en frivillig legger ut forslag til noe han/hun vil drive med, ser hvor mange som viser interesse og deretter starter aktivitetsgruppen eller hva det måtte være. Handler om å ville gi tilbake til lokalmiljøet eller bare bidra til unges liv og fritid, dette blir en tjeneste som gjør det lettere for den frivillige å søke penger / ta initiativ / se om noen er interessert i det hele tatt etc etc. Mange utveier her også...
Illustrasjoner av Hannah 
0 notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Gruppeprosjekt sammen med Christoffer og Hannah.
Tumblr media
Tema valgt: Ungdom og fritid
Et mye omtalt tema nasjonalt, regionalt og lokalt. Kommunen har fokus på dette temaet blant annet for å forebygge kriminalitet og et økende sosialt skille blant bydelene.
2 notes · View notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media Tumblr media
Link til nettsiden: http://dazzling-bhaskara-95f053.netlify.com 
Har også eksperimentert med ulike typer zoomin av bildene, men fikk tilbakemeldig fra medstudenter at det ikke ville ha noe for seg. 
Min SPA (single page application) er forløpig uten s�� mye mening, men koden er et bra utgangspunkt for videre testing syns jeg. Har lært mye, kan lære mye mer!
0 notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media Tumblr media
Jobber videre med programmering.......
0 notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Text
RECAPPER NOEN DETALJER
Tumblr media Tumblr media
0 notes
sigridlovlie-blog · 7 years ago
Text
WEB AND THE CITY
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Tidlig testing i Atom programmeringsprogram. Fremmedspråk!  Ser for meg at det skal gå bedre etterhvert, kurset med Jørn så langt har vært detaljert, nøye og godt tilpasset nivået i klassen (og mitt!) Fine og veldig enkle illustrasjoner har hjulpet meg til å forstå en god del.  
0 notes