Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Monoblok Beton Köşkler
Trafo gücüne göre üretilen monoblok beton köşkler, TS 500 kullanım standartlarına göre düzenlenmiştir. Suya ve toza karşı IP23D koruma sınıfına giren bölmeleri bulunan trafo özellikleri vardır. SMK trafo ve dağıtım merkezinde kullanılan 1600 kVA trafo gücüne uygun sistemlerdir.

Monoblok Beton Köşkler Ne İşe Yarar?
Elektrik ve enerji dağılımının standartlara uygun şekilde yer alması için kullanılan beton köşk sistemleri, basınç dayanım sınıfı C35 özelliğiyle dizayn edilmiştir. Modüler hücrelerin ve trafoların çevre koşullarına uygun şekilde çalışması için ihtiyaç duyulan beton köşkler dış alanlarda kullanılabilir. İklim şartlarına ve zorlu hava koşullarına uygun bir şekilde orta gerilim şart alanlarında kullanılabilen elektrik sistemleridir.
0 notes
Text
Metal Clad Hücre
Orta gerilim şalt sistemi olarak kullanılan metal clad hücre, üç ana bölme ve bir yardımcı bölmeye sahiptir. İç alanında bulunan topraklanmış metal plakalar sayesinde alçak ve yüksek gerilimin kontrollü dağılımında etkili olmaktadır.

Metal Clad Hücre Ne İşe Yarar?
24 kV gerilim seviyesine kadar kullanım sağlayan hücre, 3 bölme ve 1 yardımcı bölme üzerinden elektrik dağılımının kontrolünü sağlamaktadır. Orta gerilim şalt sistemlerinde kullanılan bu teknolojide, amaç elektriğin akım ve gerilim düzeyinin ayarlanması ve kontrol altına alınmasıdır. Fabrika, enerji santralleri ve konut sistemleri de dahil olmak üzere elektriğin kullanım alanı olan birçok şalt alanında kullanılabilen 3 mm çelik saçtan oluşan sistemlerle çalışabilmektedir.
0 notes
Text
Monoblok Beton Köşkler
Monoblok beton köşkler, hiçbir ek montaja gerek kalmadan kurulum sağlayan trafoların, metal mahfazalı modüler hücrelerin ve AG panolarının çevre koşullarından etkilenmemesi için kullanılan hem çevre dostu hem de estetik köşklerdir.
Anma gerilimi 36 kV, maksimum beyan gücü 1600 kVA olan bu sistemin koruma sınıfı ise IP 23 D’dir.

Monoblok Beton Köşk Kullanım Avantajları
Monoblok beton köşk kullanarak birçok avantaja ulaşabilirsiniz;
· Kurulumu oldukça kolaydır ve herhangi bir profesyonel ek montajlara gerek kalmadan kurulup kullanılabilir.
· Elektrik akımı için kolay taşıma ve depolama sunar.
· Kompakt dizaynı vardır ve maksimum operatör güvenliği sağlar.
· Değişik projelerin uygulanabilmesi için esnek çözümlerin elde edilmesini sağlar.
0 notes
Text
Metal Clad Hücre
Metal clad hücre, 12 – 17,5 – 24 – 36 kV gerilimleri ile çalışan hava yalıtımı sağlayan özellikle elektrik enerjisi üretim santralleri içerisinde kullanılan ürünlerdir. Anahtarlama teçhizatı araba üzerine bindirilmiş olup kullanım için oldukça avantajlıdır. Hücreden beklenen işlevsel özelliğe göre değişik hücre tiplerine ulaşılabilir.

Metal Clad Hücre Nerelerde Kullanılır?
Bu hücre türünün başlıca kullanım alanları; elektrik üretim santralleri, dağıtım merkezleri, organize sanayi bölgeleri, alışveriş merkezleri, apartman ya da bina içleri, OG/YG ve YG/OG transformatör merkezleri ve pompa istasyonlarıdır.
Personel ve işletme güvenliğini üst düzeyde sağlaya bu ürün, servis sürekliliği ve bakım kolaylığı ile istenilen her alanda kullanıma uygun niteliklere sahiptir.
0 notes
Text
Monoblok Beton Köşk
Monoblok beton köşk, enerji dağıtımına yardımcı olan metal mahfazalı modüler hücrelerin ve trafoların çevre koşullarından etkilenmesini engelleyerek çok daha sağlıklı bir hizmet vermelerini sağlayan güvenilir merkezlerdir. Bu merkezlerin üretiminde estetik, çevre dostu ve kompakt bir tasarım oluşturulmuştur. Hiçbir ek montaja ihtiyaç duymadan anında kullanılmaya başlanan bu ürünler sizin isteğinize göre şekillendirilerek yalıtımlı, açık alanda kullanılabilen modüller ya da benzeri modüller üretilebilir.

Monoblok Beton Köşk Kullanım Alanları
Monoblok beton köşklerinin en sık kullanıldığı alanlar güneş santralleri, organize sanayi bölgeleri, elektrik santralleri ve orta gerilim dağıtım sistemleridir. Bunların yanında transformatör merkezleri ve endüstriyel tesislerde de bu ürün güvenle kullanılabilir.
0 notes
Text
Sac Köşkler
Sac köşkler, kompakt merkezinde OG hücre bölümü, AG pano bölümü ve OG/ag dağıtım transtormatörü bölümü bulunan köşklerdir. ECSS tip olan bu ürünler 2mm kalınlığında galnavizli sacdan imal edilir ve istenilen renkte üretimi sağlanabilir. Bu üründe herhangi bir paslanma gibi problem görülmemesi için kaynak kullanılmamaktadır.
Sac Köşkler Teknik Özellikleri
Sac köşk teknik özellikleri anma gerilimi 12, 24 ve 36 kV’dir. Maksimum beyan gücü ise 630, 1000 ve 1250 vKA arasında değişiklik gösterir. Bu ürünlerin mahfaza sınıfı 10 – 20, koruma derecesi ise IP 23d – IP 43’tür. İç ark dayanımı 20 kA-1s’dır. Bu üründe uygulanan standart TS EN 62271 – 202’dir.
0 notes
Text
Metal Mahfazalı Modüler Hücre
Metal mahfazalı modüler hücre, hava yalıtımlı ve metal mahfazalı olarak imal edilen, elektrik santrallerinde ve gerilim dağıtım sistemlerinde kullanılan ürünlerdir. Genellikle inşaat alanında tercih edilen bu ürünlerin endüstriyel tesislerde kullanılması da mümkündür.
Metal Mahfazalı Modüler Hücre Avantajları
Bu ürünlerin yeni geliştirilmiş dizayn teknolojisi ile kolay kurulum sağlanır ve her iki taraf için de ilave yapılmasına uygundur. Hücre içerisinde bulunan özel bölümler ile taşıma ve depolama kolaylığı sağlanır. Bunun yanında uzaktan izleme ve kumanda ile yönetim gibi opsiyonel seçeneklerin eklenmesine elverişlidir. İhtiyaç ve isteklerinize bağlı olarak değişik kombinasyonlar yapılarak kullanmak istediğiniz alana en iyi uyumu sağlayabilir.
0 notes
Text
Güç Transformatörleri
İki ya da daha fazla elektrik enerjisinin bir akımdan başka bir akıma geçirilmesi işlemini transformatörler sağlamaktadır. Halk arasında transformatörler elektrik trafoları şeklinde bilinmektedir.
Güç transformatörler santral ya da tesislerden gelen elektrik enerjisini yerleşkelere iletmektedir. Bu işlemi yaparken de yüksek akımlı enerjisi alçaltmaktadır. Bunun yanında alçak olan enerji akımı da yerleşkenin ihtiyacına göre orta bir akıma getirilmektedir. Transformatörler bu sayede belirli bir akım enerjisi oranında güvenli bir şekilde sağlamaktadır.
Transformatör Çeşitleri Nelerdir
Oto Transformatörleri
Oto transformatörlerinde primer ve sekonder sargıları birbirlerine bağlı bir şekilde yer almaktadır. Bu sistemde bir tane sargı bulunmaktadır. Bir fazlı ya da üç fazlı gibi 2 şekilde üretilmektedir. Primer ve sekonder bulunan bir tane sargı ile bağlantılı şekildedir. Oto transformetörlerde diğerlerine oranla sarım sayısı oldukça az bir şekildedir. Ayrıca oto transformatörleri genellikle düşük güç enerjisinin bulunduğu yerde gerilimi ayarlamak adına tercih edilmektedir.
Ölçü Transformatörleri
Elektrik enerjisini ölçmek güvenlik açısından oldukça önemlidir. Özellikle yüksek gerilime sahip akımın ölçüm işlemi zor ve güç bir işlemdir. Belirli bir orana ulaştıktan sonra yüksek gerilimi ölçü transformetörleri ile ölçülmektedir. Bu alet ile yüksek akım belirli bir orana düşürülür. Ölçü transformatörleri sayesinde o ortamda çalışan insanların güvenliği de sağlanmaktadır. Ölçü transformatörleri kullanım amaçlarına göre de ikiye ayrılmaktadır.
Akım Transformatörleri: Yüksek hassasiyete sahiptir. Akım transformatörleri ile elektrik enerjisi üzerindeki her akım ölçülmekte ve takip edilmektedir. Akım transformatörlerinde primer ve yük arasındaki oran oldukça az bir şekildedir.
Gerilim: İletim hatları üzerinde bulunan gerilimleri ölçme ve izleme işlemleri için tercih edilmektedir. Oldukça yüksek hassasiyete sahiptirler. Gerilim ile ölçü yapılacak aletler iletim hatlarını üzerinde yalıtım yapılması adına kullanılmaktadır.
İletim Transformatörleri
Oldukça yüksek elektrik enerjisine sahiptirler. Yüksek olan gerilimin uzak bölgelere ya da yerleşkelere iletilmesini sağlamaktadır. Bir anlamda gerilim yükseltici olarak da tanımlanmaktadır.
Yalıtım Transformatörleri
Elektrik enerjisinin giriş ve çıkışının eşit olduğu transformatörlerdir. Yalıtım transformatörleri güç akımının doğru bir şekilde yalıtım yapılmasını sağlamaktadır. Bu transformatörler bir yandan da primer ve yük arasında oluşan elektrik enerjisini doğru bir şekilde sağlamak adına da kullanılmaktadır.
0 notes
Text
Sf6 Gazlı Kesicilerin Çeşitleri
Sf6 Gazlı Kesiciler kesici miktarına göre çeşitlilik göstermektedir. Bunlar ;
· Tek Kesicili
· Çift kesicili
· Dört Kesicili
Genel itibariyle büyük farkları bulunmayan ve yapısal olarak farklılık gösteren bu kesiciler devrede kaç kesicinin bulunması ve devreye kaç yükün geldiği ile ilişkilidir.
Sf6 Gazlı Kesicilerin Doğaya Uygunluğu
Teknolojinin gelişmesi ve dünyanın dönüşmesi ile birlikte çevre kirliliğinin arttığını söyleyebiliriz. Bu anlamda 1900lerin ortalarında gelişim gösteren Sf6 Gazlı Kesiler içerisinde bulunan sf6 gazı da doğa için oldukça zararlı bir molekül yapısına sahiptir.
Bu anlamda devre içerisindeki kullanım, gaz kaçağının oluşması halinde patlayıcı bir gaz olmamasına karşın, havaya oldukça zararlı oluşu ile birlikte çevre kirliliğine yol açmaktadır.
Bu anlamda ark soğutması adına oldukça başarılı olsa da, çevreci gruplarca çok da sevilmeyen bir gazdır. Buna bağlı olarak Sf6 Gazlı Kesiciler günümüzde git gide vakumlu kesicilere yerini bırakmaktadır.
Vakumlu Kesiciler ile Karşılaştırılması
Sf6 gazlı kesiciler genel anlamda oldukça güçlü söndürücülerdir. Bu anlamda vakumlu kesiciler daha ufak daha maliyetsiz kesiciler olup ani kesme gücü Sf6 gazına oranla düşüktür.
Ancak Sf6 gazında sızıntı riski varken vakumlu kesicileri mekanizması basittir ve buna bağlı olarak da çok fazla bakım ve takip gerektirmez. Ancak vakumlu kesicilerin kesme hücreleri özellikle Sf6 gazı kıyaslandığında daha pahalıdır.
En önemli ayrım güçtür. Söndürmede daha hızlı ve enerji anlamında daha yüksek ısıları söndürebilen Sf6 gazlı kesicilere nazaran vakumlu kesicilerin gücü daha düşük ancak maliyet olarak daha uygundur.
Tüm bunların dışında Kyoto zirvesi bünyesinde Sf6 gazı ile ilgili yeni düzenlemeler hayatımıza girmektedir. Özellikle gazın çevreye atık madde olarak ciddi tahribatlar yaratması, gazın performansından önce gelen bir sorunu teşkil etmektedir.
Oldukça iyi performans ile çalışsa da çevreci olmayan yapısıyla tercih edilme durumu vakumlu kesicilere göre düşüktür.
0 notes
Text
Ankara Transformatör Üreticisi
Transformatör, iki ya da ikiden daha fazla olan devreleri enerji akımı yapması için elektomanyetik bir sistemle bağlayan cihazlar olarak tanımlanmaktadır. Transforatör halk arasında daha elektrik trafoları olarak da bilinmektedir. Tranformatörler sistemlerinde alternatif akımdan yararlanmaktadır. Tranformatölerin genel kullanım amacı akım değerlerini değiştirmektedir. Yani santralden ya da tesisten gelen yüksek olan elektrik akımını tüketicilerin kullanabilmesi adına orta düzeye düşürmektedir. Bir diğer taraftan da santrallerden alçak olarak transformatöre ulaşan elektrik enerjisini kullanıcıların ihtiyaçlarına oranına getirilerek elektriğin kullanılabilmesini sağlamaktadır. Bunun yanında elektriğin santralden çıkarak yerleşkelere ve tüketicilere ulaşma imkanını da transformatörler ya da trafolar sağlamaktadır.
Tranformatörler tüketicilere elektriğin ulaşması adına gerilimin yükselmesini sağlamaktadır. Bu sayede en uzak konumdaki tüketiciye bile elektrik enerjisi imkanı sağlanmaktadır. Transformatör sayesinde güç kayıplarının önüne geçilebilmektedir. Elektrik akımına en kaliteli ve verimli şekilde ulaşabilmek adına Ankara transformatör üreticisi olan Armtek'ten yararlanabilirsiniz. 2018 yılında faaliyete başlayan Armtek Elektrik, transformatör haricinde de birçok alanda kaliteli şekilde hizmetlerini sunmaktadır. Elektrik enerjisinden en iyi şekilde faydalanmak adına bu kaliteli ve özverili işletmeden yardım alabilirsiniz.
Transformatörlerin Önemi Nelerdir
Elektrik enerjisini santrallerden yerleşkelere ulaştırılma işleminde elektrik kaybını en aza indirmesi adına oldukça büyük öneme sahiptir. Yani elektrik kaçağı gibi durumlar minimum düzeye gelmektedir.
Farklı gerilimlere sahip olan akımları farklı ağlar yardımı ile ulaştırılmasını sağlamaktadır.
Elektronik cihazlarda manyetik hataların ya da bozulmasın en aza inmesine yardımcı olur. Daha düzgün ve kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlar.
Ankara transformatör üreticisi Armtek gibi olan elektrik santralleri ya da tesislerden yerleşkelere ve tüketicilere elektiğin ulaşmasına olanak sağlar.
Yüksek akıma sahip olan elektriğin düşürülerek tüketicilerin ihtiyaçları oranında onlara ulaştırır. Bu da elektronik cihazlar açısından daha verimli çalışma havası oluşmasına neden olmaktadır.
Transformatörler dağıtım ve dönüşüm merkezleri için elektrik akımının en doğru şekilde tüketicilere ulaştırılmasını sağlamaktadır.
0 notes
Link

0 notes
Text
Monoblok Beton Köşkler
Beton köşkler trafo ya da diğer ismi ile transformatörleri her türlü olumsuz hava durumundan ya da doğa olaylarından korumak adına bulunmaktadır. Beton köşkler trafo köşkü ismi ile de anılmaktadır. Beton köşkler kullanım amaçlarına göre farklı şekillerde bulunmaktadır.
Beton köşkler trafolar haricinde; dağıtım merkezleri, rüzgar santralleri, organize sanayi bölgeleri, hidroelektrik santralleri gibi alanlarda da tercih edilmektedir. Beton köşkler standart boylara sahip olsa da kullanıcının ihtiyacına göre de farklı şekillerde bulunabilmektedir.
Beton köşkler trafolar için 3 şekilde bulunmaktadır. En sık kullanılan ve tercih edileni monoblok beton köşkler olarak bilinmektedir. Bunun yanında prefabrik beton köşkler ve sac köşkler bulunmaktadır. Bu üç tip köşk tipinde de çatı, gövde, kapı ve havalandırma gibi elemanlar bulunmaktadır.
Beton Köşklerin Sağladığı Avantajlar
Kolay taşınma imkanı sağlamaktadır.
Trafolar veya bakımlarını gerçekleştirmek için olması gereken asgari alana sahiptirler.
Oldukça kısa sürede üretim imkanı bulunmaktadır.
Standart ölçülere sahip olmasının yanında istenilen ölçülere göre de şekillendirilebilirler.
Uzun ömürlü kullanıma sahiptir.
4 mevsim koruma sağlar. Yüksek oranda sıcaklığa ve soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır.
Trafoları ve trafoların etrafındaki insanları olumsuz her duruma karşı koruyabilmektedir.
Monoblok Beton Köşkler
Daha çok orta gerilime sahip trafolar için monoblok beton köşkler tercih edilmektedir. Monoblok beton köşkler uzun yıllar kullanım için oldukça uygundur. Ve bakımı da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. -5 dereceden 50 derece sıcaklığa kadar kendisini muhafaza edebilmektedir. Bu sayede 4 mevsimde de işler ve kullanılır bir özelliğe sahiptir. Deprem gibi olası doğa olaylarına karşı da oldukça dayanıklıdır.
Monoblok beton köşkler genellikle ana gövde ve çatı olacak şekilde 2 ayrı parçadan oluşmaktadır. Bunun yanında havalandırma sistemi de bulunmaktadır. Ayrıca isteğe göre fan ya da klima da monoblok beton köşklerin içerisinde tahsis edilebilir.
Monoblok beton köşklerdeki bölümler; kompresörler, jeneratörler, koruma ve kumanda panoları ve motor besleme panolarıdır.
Monoblok Beton Köşklerin Avantajları
Bakımları oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.
Monoblok beton köşkleri taşınması kolaydır ve 1 saat gibi kısa bir sürede kullanıma hazırlanır.
1600 kV'a kadar işlem yapabilme yeteneğine ve gücüne sahiptir.
Monoblok beton köşkleri 2 ayrı parçadan meydana gelmektedir. Bu sayede taşınması açısından büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu 2 ayrı parça bir araya getirilerek beton köşk rahat bir şekilde oluşturulmaktadır.
Standart ölçülere sahiptir ve ölçüleri sayesinde az miktarda yeri kaplamaktadır.
Monoblok beton köşkler
çelik ve betondan meydana gelmektedir. Bu da dayanıklılığını arttırmaktadır.
Trafo Merkezleri Bölümleri
Monoblok beton köşkleri trafo merkezileri için 3 bölümden oluşmaktadır.
Trafo Bölümü: Yağlı ya da kuru tipli trafo işlemleri bu bölümde yapılmaktadır. Trafo bölümü yapılırken, trafonun sahip olduğu güç ve boyutu dikkate alınır. Bunlara göre de dizayn etme işlemi yapılmaktadır. Trafo bölümünde havalandırma her zaman bulunmaktadır. Ancak istenildiği zaman ayrıca havalandırma yöntemlerine de başvurulabilir.
Alçak Gerilim Bölümü: Bu gerilim panolarında trafonun gücü ve çıkış sayısı oldukça önemlidir. Bu 2 değer göz önünde bulundurularak alçak gerilim bölümü dizayn edilmektedir. Trafo ile bağlantısı kablo sayesinde sağlanmaktadır.
Orta Gerilim Bölümü: Tercih edilen orta gerilime göre uygun olan kablo başlıkları yardımı ile bağlantı işlemleri sağlanmaktadır.
Prefabrik Beton Köşkler
Monoblok beton köşkler ile benzer şekilde ve yapıya sahiptir. Ancak prefabrik olması sebebi ile beton köşk üzerinde ekleme, uzatma ya da çıkarma gibi işlemler daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu sayede büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Prefabrik beton köşkler, monoblokta olduğu gibi beton ve demirden oluşmaktadır.
Monoblok beton köşkler ile aynı bölümlere sahiptir. Yılın her mevsimi için kullanılması uygundur. Her türlü hava koşuluna uyum sağlayabilir. Prefabrik beton köşkler içerisinde doğal havalandırma bulunmaktadır. Bunun yanında talep edildiği zamanlarda klima ya da fan ile ekstra havalandırma da yapılabilir.
Her tip orta ve alçak gerilime sahip elektrik enerjisi için kullanılması uygundur. Parçalar halinde olması sebebi ile taşınması, yer değiştirilmesi ya da kurulması gibi işlemleri yapmak oldukça kolaydır. Ayrıca uzun yıllar kullanım ömrüne de sahiptir. Prefabrik beton köşkler de diğer beton köşkler gibi birçok kullanım alanına sahiptir.
0 notes
Link
0 notes
Text
Metal Clad Hücrelerin Kullanım Alanları
Metal clad hücreler, orta gerilim elektrik dağıtımını sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda kullanılır. Bu alanların başında elektrik dağıtım tesisleri gelir. Bunun yanında, çeşitli sanayi bölgelerinde ve endüstriyel fabrikalarda, AVM ve hastanelerde metal clad kesici içeren orta gerilim hücreleri kuruludur.
Metal Clad Hücrelerin Özellikleri
Metal clad hücrelerini, diğer orta gerilim hücrelerinden farklı kılan birçok özellik vardır. Bu özellikler aşağıdaki gibi sıralanabilir:
· Yüksek güvenlik: Bu hücre tipi, Metal clad kesici sayesinde yerleşim alanlarına güvenlik sağlanır.
· İzole sistem avantajı: Metal clad hücredeki tüm bölmeler birbirilerinden ayrıdır. Topraklanmış metal plakalar bu bölmeleri ayırır. Bu özellik cihaza izolasyonu sağlar.
· Yüksek akımlara ve kısa devrelere dayanıklılık: Metal clad hücreler, düzenekleri sayesinde yüksek akımlara ve kısa devrelere karşı dayanıklıdır. Bu nedenle arıza olasılığı düşüktür.
Armtek Elektrik Hizmetleri
Armtek Elektrik, orta gerilim şalt malzemeleri sektöründe önde gelen firmalar arasında yer alır. Yüksek kaliteli ürün hizmeti veren Armtek Elektrik, müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak için yeni teknolojileri sürekli olarak takip eder. Armtek Elektrik, hızlı büyüme hedefi ile çalışanlarına ve paydaşlarına katkı sağlama amacı olan yenilikçi bir firmadır. Bu amaçla, iki farklı yerde bulunan fabrikalarındaki ileri teknolojili cihazlarla orta gerilim hücreleri ve hücre elemanlarını üretir.
Armtek Elektrik, yüksek üretim hacmi ile yurtiçindeki ve yurt dışındaki müşterilerine kaliteli şalt elemanları hizmeti sunar. Yılda 4.000 adet metal clad hücre imal etme kapasitesine sahiptir. Armtek Elektrik bünyesinde üretilen ve metal clad kesici içeren modüler hücreler aşağıdaki gibidir:
· ARMC Serisi 12 kV Metal Clad Hücre
· ARMC Serisi 17,5 kV Metal Clad Hücre
· ARMC Serisi 24 kV Metal Clad Hücre
· ARMC Serisi 36 kV Metal Clad Hücre
0 notes
Link

0 notes
Photo

Armtek Elektrik Portekiz’de
https://www.armtek.com.tr/
0 notes