Text
ÇİZGİLİ PİJAMALI ÇOCUK
“ Bir ev; bir sokak, bir şehir ya da tuğla ve harç gibi yapay şeyler değildir. Ev, insanın ailesinin olduğu yerdir... “
“ Teller bizi ayırabilir fakat umut birleştirir. “
“ Tam olarak aralarındaki fark neydi ? kendi kendine düşündü ‘ hangi insanların çizgili pijama hangi insanların üniforma giyeceğine kim karar vermişti ? “
“ Boş boş oturmak hiçbir şeyi daha neşeli hale getirmez ! “
“ Sanki bir daha asla neşeli olmayacakmış gibi görünen insanlar vardı. “
“ Ama sanırım nereye gidersem gideyim birilerini özlerim. “
2. Dünya savaşı zamanında geçen bu hikaye filmini izlemeden kitabını okuduğum ilk eser.
Yazarın olayları anlatımı ve yayınevinin de düzgün çevirisiyle karakterlerle çok rahat bağ kuruyorsunuz.
Hikaye ana karakterlerimiz olan dinleri farklı 2 erkek çocuğu etrafında dönüyor . Birbirlerinden çok farklı olan bu 2 çocuk birlikte geçirdikleri zamanla 2 yakın arkadaş oluyorlar ama maalesef ki dönemin kötü karakterlerinden kurtulamıyor ve kitabın sonunda yan yana ve el ele çok sarsıcı ve üzücü şekilde ölüyorlar.
Filmini izlediğinizde ise senaristlerin ana metinden kopmadan kitabı ekrana yansıttıklarına şahit oluyor ve soluksuz bir şekilde izliyorsunuz .
Kitabın da filmin de sonuna geldiğinizde keşke böyle olmasaydı dedirtiyor yazar ama tarihin tozlu ve karanlık sayfalarını üzücüde olsa doğru ve başarılı şekilde anlatması sizi esere hayran bırakıyor.
Kitabı bitirdiğinizde çocuk kalbine bir kere daha hayran kalacağınızı çok rahat söyleyebilirim . Tehlikeli olduğunu bilmesine , kendinden çok farklı olmasına rağmen dostu için risk alması ve ölüme giderlerken masumiyetleri sebebiyle bunu fark edemeden ölmeleri sizi kesinlikle çok etkiliyor.
(Eserin son sahnesi : Alman askeri olan baba oğlunun toplama kampındaki diğer insanlar ve çocuklarla yakıldığını fark ediyor .)
(Yazı tarafıma aittir !)
imza : Wiser Reader
1 note
·
View note
Text
DİKKAT !
BU BLOGDA OKUYACAĞINIZ KİTAP ELEŞTİRİ KİTAPTAN KESİTLER (SPOİLER) İÇEREBİLİR
BU BLOGDA OKUYACAĞINIZ KİTAP ELEŞTİRİLERİ TAMAMEN SUBJEKTİFTİR (ÖZNEL)

#wiser reader#books#books & libraries#reading#kitap alıntıları#kitap eleştirisi#kitap özeti#kitap tavsiyeleri#book recommendations
1 note
·
View note