Tumgik
Text
İşyeri Hemşireliği Kursu
Tumblr media
İşyeri Hemşireliği Eğitimi
İşyeri Hemşireliği Eğitimi almak istiyorsanız Yeni Uzman Akademi’yi arayın. Yeni Uzman Akademi olarak A,B,C sınıfı iş güvenliği kursu, işyeri hekimliği kursu, işyeri hemşireliği kursu, temel isg kursu ve hijyen kursu vermekteyiz. Erken kayıt için acele edin, fırsatları kaçırmayın.
YENİ UZMAN AKADEMİ’DE DSP EĞİTİMLERİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Uygulanmasında DSP’nin Önemi
İş yerlerinde işin yürütüldüğü anda çeşitli sebeplerle sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar “İş Sağlığı ve Güvenliği” olarak tanımlanır.  Evrensel anlamda ise İş sağlığı ve güvenliği; henüz bir tehlike veya arıza ortaya çıkmadan, tehlikeler ve riskler öngörülerek, bunların kabul edilebilir olup olmadığına karar verme çalışmalarını sağlamaktır.
6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile eski ve geleneksel yaklaşımlar yerlerini çağdaş yaklaşımlara bırakmıştır. Geleneksel yaklaşımda, kazaların ve sistem bozukluklarının incelenmesi temel alınırken, olay sonrası inceleme ve işin yeniden düzenlenmesini hedef alınır. Çağdaş güvenlik yaklaşımı ise, sistem hataları yerine, güvenlik yönetim sisteminin incelenmesi, risk değerlendirme ve güvenlik kültürüne ağırlık verir. Burada amaç olay gerçekleşmeden çalışanların güvenliği sağlayacak adımlar atmaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Neden Önemlidir?
İş Güvenliği Kursu Eğitimlerinin önemi, tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal, sosyal iyilik durumlarını en üst seviyeye çıkarmak, bu seviyede sürdürmek, çalışanların çalışma şartları sebebi ile sağlık problemleri yaşamasına engel olmak amacıyla yapılan çalışmaları kapsar. Sağlık, hepimizin de bildiği gibi yalnız hastalık ve sakatlığın olmamasının yanı sıra, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Yaşamak, özgürlük ve kişi güvenliği herkesin hakkı olduğu gibi çalışanların da en doğal hakkıdır.
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 25. Maddesinde herkesin, kendisi ve ailesi için, yiyecek, giyim, mesken, tıbbi bakım, gerekli sosyal hizmetler dahil olmak üzere sağlığı ve refahını temin edecek uygun bir hayat seviyesine ve işsizlik, hastalık, sakatlık, dulluk, ihtiyarlık veya geçim imkânlarından iradesi dışında mahrum bırakacak diğer hallerde güvenliğe hakkı vardır. hükmü ile güvenliğin önemi vurgulanmaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Amacı Nedir?
İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının üç temel amacı vardır:
Çalışanların korunması; Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak, Çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak, Çalışanların sağlık, güvenlik ve refahını sağlamak ve geliştirmek,
İşletmenin korunması; Kaza veya istenmeyen olayları önceden tespit edip gerekli önlemleri alarak, oluşabilecek direk ve dolaylı zarar ve ödemeleri önlemek,
Üretimin korunması; Üretimin devamlılığını sağlamak, Verimi artırmaktır.
 İşyeri Hemşireliği/ Diğer Sağlık Personeli (DSP)
6283 Numaralı Hemşirelik Kanunu’nda; Hemşireliğin tanımı şöyle yapılmıştır. Hekim tarafından acil durumlar dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygulamak, her ortamda bireyin, ailenin ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını belirlemek ve hemşirelik tanılama süreci kapsamında belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde hemşirelik bakımını planlamak, uygulamak, denetlemek ve değerlendirmekle görevli ve yetkili sağlık personelidir. Hemşireler ayrıca aile hekimliği uygulamasına ilişkin kanun hükümleri ile bu kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan mevzuattaki görevleri de yaparlar.
6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu’nda ise İşyeri Hemşiresi: 25/2/1954 tarihli ve 6283 sayılı Hemşirelik Kanununa göre hemşirelik mesleğini icra etmeye yetkili, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hemşireliği belgesine sahip hemşire/sağlık memurunu, ifade eder.
İşyeri Hemşiresinin Görev ve Yetkileri Nelerdir?
Diğer sağlık personelleri işyeri hekimleri ile birlikte görev yapar.
İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi işlemlerini yapar.
Hizmet sunulan işyeri ve personeli ile ilgili veri toplar ve gerekli kayıtları tutar.
Çalışanların sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş/periyodik muayene formuna yazar ve işyeri hekimi tarafından yapılan muayenelerde gerekli yardımı sunar.
Özel politika gerektiren grupların takibini yaparak gerekli sağlık muayenelerinin yaptırılmasını sağlar.
İlk yardım hizmetlerinin organizasyonunun yürütülmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışır.
Çalışanların sağlık eğitimlerinde görev alır.
İşyeri bina ve eklentilerinin genel hijyen şartlarının sürekli izlenip denetlemesinde işyeri hekimine gerekli desteği sağlar.
İşyeri hekimince verilecek iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili diğer görevleri yürütür.
İş güvenliği hizmeti verilen işyerlerinde görevli çalışan temsilcisi ve destek elemanlarının çalışmalarına destek sağlar.
Ayrıca işyeri hekimi tarafından verilen direktifleri yerine getirir.
Kimler İşyeri Hemşiresi Olabilir?
İşyeri hemşiresi veya bilinen diğer adı ile Diğer Sağlık Personeli (DSP) olabilmek için  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan şartları taşımak esastır. Bu şartlar ise aşağıda belirtildiği gibidir;
İşyeri Hemşireliği Eğitimi almak için öncelikle belirtilen bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümler;
Acil Tıp Teknisyenliği
Hemşirelik
Sağlık Memurluğu
Çevre Sağlı Teknisyenliği Bölümlerinden mezun olanlar,
Diğer Sağlık Personeli / İşyeri Hemşiresi olabilirler.
İşyeri Hemşiresi Eğitimi Almak
İşyeri hemşiresi olabilmek için bakanlık tarafından belirlenen bir başka şart ise ‘‘eğitim alma’’ zorunluluğudur. Katılımcılar, bakanlığın gerekli eğitim programını açması için yetkilendirdiği eğitim merkezlerinden eğitim alırlar. Yeni Uzman Akademi işyeri hemşireliği kursu farklı illerde eğitim faaliyetlerine devam ederken; bu eğitimlerini Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının vermiş olduğu eğitim düzenleme yetki belgesi ile düzenler.
İşyeri Hemşireliği Eğitimi Programları
Offline Eğitim: 45 saat olarak düzenlenen asenkron eğitimler, Yeni Uzman Akademi’nin internet veri tabanı üzerinden her katılımcıya özel oluşturduğu, kullanıcı şifresi ile sisteme kayıtlı dersleri eşzamanlı olmadan gün içersinde dilediği saatler içerisinde takip ettiği programdır.
Online Eğitim: 45 saat süren çevrimiçi yani canlı dersler ise Yeni Uzman Akademi işyeri hemşireliği kursunun eğitmenleri tarafından bir günde en fazla 6 saat olacak şekilde düzenlenir. Bu dersler eğitim merkezimizde 09/15 ve 15/21 saatleri arasında olmak üzere iki farklı grupta gerçekleştirilir. Yeni Uzman Akademi işyeri hemşireliği kursu tarafından online olarak yapılan bu derslerin kayıtlarına katılımcılarımız tekrar erişebildiklerinden diledikleri zaman ders tekrarı yapabilme şansına da sahiptirler.
İşyeri Hemşireliği Sınavlarında Başarı Olma
Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görevlendirmesi ile ÖSYM tarafından yılda iki defa İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı yapılır. İşyeri Hemşiresi olmak için kurumumuz aracılığı ile eğitim alan katılımcılarımızın iş yeri hemşireliği sınavlarına girmeleri ve bu sınavlarda başarılı olmaları gerekir.
Diğer Sağlık Personeli / iş yeri hemşireliği sınavlarında ÖSYM tarafından başarılı sayılabilmek için 50 soruda en az 30 doğru yapmak gerekir.
Katılımcılar gerekli şartları sağladıktan ve sınavlarda başarılı olduktan sonra Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kendilerine İSG Profesyoneli ( DSP ) sertifikası düzenlenir. Sertifikaya sahip olan Diğer Sağlık Personelleri, İSG –Kâtip uygulaması üzerinden işlem yapabilme hakkı elde ederek işlem yapmaya hak kazanırlar.
 DSP Eğitimlerinde 8 yıldır öncü İsim
Yeni Uzman Akademi 8 yıllık tecrübesi ile iş yeri hekimliği eğitimleri alanında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının izni ile eğitim faaliyetlerini İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası, Bursa, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da devam ettiriyor.
İşyeri Hemşireliği Eğitimi ağı en geniş eğitim kurumu olmanın yanında katılımcılarına sağladığı destekle de başta iş güvenliği C,B,A Sınıfı İSG Uzmanlığı, iş yeri hekimliği olmak üzere İSG eğitimlerinin öncüsü olmayı çoktan hak ediyor.
Yeni Uzman Akademi internet sitesi üzerinde bulunan ‘Ders Notları’ sayfası üzerinden iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hemşireliği ve iş yeri hekimliği ders notlarını ve online deneme sınavları ücretsiz olarak herkesle paylaşıyor.
Yeni Uzman Akademi başta instagram olmak üzere sosyal medya hesapları üzerinden de ders notları, testler yayınlayarak tüm İSG profesyoneli adaylarının sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.
Yeni Uzman Akademi yine sosyal medya hesapları üzerinden İSG alanındaki yenilikleri paylaşarak İSG profesyonelleri ve İSG profesyoneli adaylarının gündemi yakından takip etmelerine katkıda bulunuyor.
Siz de iş yeri hemşireliği eğitimlerinizi Türkiye birincilerinin tercih ettiği eğitim kurumlarından almak için acele edin.
0 notes
Text
İşyeri Hekimliği Kursu
Tumblr media
İşyeri Hekimliği Eğitimi
İşyeri Hekimliği Eğitimi, İşyeri Hemşireliği Eğitimi, A,B,C Sınıfı İş Güvenliği Kursu ve diğer İSG Eğitimleri hakkında bilgi almak, kayıt yaptırmak istiyorsanız hemen Yeni Uzman Akademi’yi arayın.
İş Sağlığı ve Güvenliği
İşyerinde işin yürütülmesi esnasında çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilecek ve sağlığa zarar verme riski oluşturan koşullardan korunmak maksadıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar şeklinde tanımlayabiliriz. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının geliştirilmesine birçok bilim katkı sağlamaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları
İş sağlığı ve güvenliği aslında iki farklı terim olmakla beraber birbirlerini destekler niteliktedirler. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları başta işverenin görevidir. İşveren uygulamanın yürütülebilmesi için işyerinin şartları ve çalışan sayısına göre teknik destek alır. İşverene teknik destek sağlayan kişilerin başında da işyeri hekimi gelir.
İşyeri Hekimi Kimdir?
İş Güvenliği Kursu eğitimleri alanında görev yapmak üzere Çalışma ve sosyal Hizmet Bakanlığınca yetkilendirilmiş, işyeri hekimliği belgesine sahip hekimlere verilen unvandır. İşyeri hekimleri Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının direktifleri doğrultusunda hizmet veren hekimlerdir.
İşyeri Hekimliği Eğitimi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
İşyeri hekimim olarak görev yapacaklar için bakanlık tarafından belirlenmiş iki önemli koşul söz konusudur:
İşyeri hekimliği eğitimi almak
İşyeri hekimliği sınavlarında başarı göstermek
Bakanlığın belirlemiş olduğu bu iki önemli koşulu  Yeni Uzman Akademi olarak sizler için değerlendiriyoruz.
İşyeri Hekimliği Eğitim  Başvuruları
İşyeri Hekimliği Eğitimine kayıt yapacak kursiyer adaylarımızdan başvuru işlemleri için, nüfus cüzdanı, diploma ve Yeni Uzman Akademi’ye hitaben yazılmış, kursiyerin almak istediği kursu belirttiği dilekçe istenmektedir.
İşyeri hekimi adaylarının kurs başvurularının gerçekleşebilmesi için yurtdışı mezunu olması halinde YÖK denklik belgesinin de olması gerekir; diploma ve nüfus cüzdanı bilgilerinin de aynı olması gerekmektedir.  Yeni Uzman Akademi’ye eğitim için başvuru yapan kursiyer adaylarımızın evraklarında ad veya soyadı değişikliği sebebiyle bir farklılık söz konusu ise adayların ek olarak nüfus kayıt örneği de ibraz etmeleri gerekir.
Eğitim Dönemi 
İşyeri hekimliği eğitimleri tüm kurumlarda bakanlığın belirlemiş olduğu program doğrultusunda düzenlenir.  Yeni Uzman Akademi’de eğitim programımız ise şöyledir:
Uzaktan Eğitim Dersleri: Eğitim kurumumuz Yeni Uzman Akademi’nin uzaktan eğitim ders sistemi üzerinden yapılır. Toplam ders süresi 90 saattir. Bu eğitimler 15 günlük bir zaman diliminde gerçekleştirilir.
Örgün Eğitim Dersleri: Yeni Uzman Akademi’nin dersliklerinde bir günde en fazla 6 saat olacak şekilde hazırlanmış programlarla gerçekleştirilir. Pandemi döneminde bakanlığın da vermiş olduğu izin doğrultusunda örgün eğitimler online sisteme taşınarak aynı saatler ve programlar geçerli olarak yapılmaya devam etmektedir.
Pratik Eğitim Dersleri:  Yeni Uzman Akademi’nin eğitim kadrosu tarafından işyeri hekimi bulunduran kurumlar arasında uygun görülen işyerlerinde, işyeri hekimlerinin gözetiminde yapılır.
İşyeri Hekimliği Sınavları
İşyeri Hekimliği Eğitimi sınavları da ÖSYM tarafından yapılmaktadır. İşyeri hekimi adayları eğitimlerinin sona ermesinin ardından işyeri hekimliği sınavlarına girerek yeterli puanı almak zorundadırlar.  Sınavda başarılı olan hekimler işyeri hekimi unvanı kazanırlar ve bu unvanla çalışma hakkı kazanırlar.
Yeni Uzman Akademi olarak sınavda başarısız olan katılımcılarımızı sonraki sınav için misafir öğrenci statüsünde eğitimlerimize davet ediyoruz.
İş Yeri Hekimliği Eğitimlerinin En Doğru Adresi
Yeni Uzman Akademi 8 yıllık tecrübesi ile iş yeri hekimliği eğitimleri alanında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının izni ile eğitim faaliyetlerini İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası, Bursa, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da devam ettiriyor.
Yeni Uzman Akademi eğitim iş yeri hekimliği eğitimleri alanında kurs ağı en geniş eğitim kurumudur. Ayrıca sağladığı destekle de başta işyeri hekimliği eğitimleri,  C,B,A Sınıfı İSG Uzmanlığı ve iş yeri hemşireliği olmak üzere İSG eğitimlerinin öncüsü olmayı çoktan hak etmiş durumda.
Yeni Uzman Akademi internet sitesi ‘Ders Notları’ sayfası üzerinden iş güvenliği uzmanlığı, işyeri hemşireliği ve işyeri hekimliği ders notlarını ve online deneme sınavları ücretsiz olarak herkesle paylaşıyor.
Yeni Uzman Akademi instagram başta olmak üzere sosyal medya hesapları üzerinden de ders notlarını ve testleri yayınlıyor. Böylelikle tüm İSG profesyoneli adaylarının sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.
Yeni Uzman Akademi yine sosyal medya hesapları üzerinden İSG alanındaki yenilikleri paylaşarak İSG profesyonelleri ve İSG profesyoneli adaylarının gündemi yakından takip etmelerine katkıda bulunuyor.
0 notes
Text
C Sınıfı İş Güvenliği Kursu
Tumblr media
C Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi
C Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Yeni Uzman Akademi alanında uzman akademisyen kadrosu, güncel yazılı ve dijital dökümanları, profesyonel eğitim danışmanları ve 7/24 ulaşabileceğiniz canlı destek hattı ile sizlerin hizmetinde.
İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) Amacı Nedir?
İş güvenliğinin amacı, yapılan üretim esnasında veya faaliyetler nedeniyle iş kazası yaşanma riskini en aza indirmekdir. Çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek ve meslek hastalığı oluşturabilecek işlerde önlemler almaktır.
Daha farklı bir şekilde ifade etmek gerekirse, iş güvenliğinin amacı kişilerin bir işe başlamadan önce ve bitirdikten sonraki sağlık durumlarının aynı olmasını sağlamaktır. Bunu sağlamak için alınacak iş güvenliği tedbirleri her iş için farklıdır.
İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının sadece çok tehlikeli veya diğer deyişle ağır işleri kapsadığını ve sadece iş kazalarına karşı önlem alınmasını sağladığı yönünde bir düşünce yanlıştır.  İş sağlığı ve güvenliği,  her meslekte, her çalışma alanında, her yaşam alanında insan sağlığının bozulmasını önlemeyi ve daha ergonomik bir çalışma ortamı sağlamayı amaçlayan disiplindir.
İşveren; iş güvenliği uzmanı görevlendirmek zorundadır.
İş Güvenliği Uzmanı Kimdir?
C Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi alan İş Güvenliği Uzmanı; Usul ve esasları yönetmelikle belirlenen, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığınca yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip teknik elemandır.
İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?
Kimlerin iş güvenliği uzmanı olabileceğini ve nasıl olabilecekleri Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığınca belirlenmiştir.
İş Güvenliği Uzmanı Olmak İsteyenlerin aşağıda belirtilen fakülte, bölüm ve programlardan mezun olması gerekir.
Mühendislik Fakültelerinin Tüm Bölümleri
Mimarlık Fakültelerinin Tüm Bölümleri
Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümleri
Teknik Eğitim Fakültelerinin tüm bölümleri
Güzel Sanatlar Fakültelerinin İç Mimarlık Bölümleri
İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Mezunları
iş yerleri tehlike sınıflarına göre;
Çok Tehlikeli, Tehlikeli, Az Tehlikeli olarak üç gruba ayrıldığı gibi; iş güvenliği uzmanlığı da görev alabildikleri tehlike sınıfına göre düzenlenmiştir. İş güvenliği uzmanlığı;
Çok Tehlikeli işyerlerinden sorumlu A Sınıfı İSG Uzmanı,
Tehlikeli işyerlerinden sorumlu B Sınıfı İSG Uzmanı,
Az Tehlikeli işyerlerinden sorumlu C Sınıfı İSG Uzmanı
olarak üç gruba ayrılır. İSG Uzmanlığı C Sınıfı İSG Uzmanlığı ile başlar. İş güvenliği uzmanı olmak isteyenlerin yukarıda belirtilen fakülte, bölüm ve programlardan mezun olması gerekir. Aynı zamanda İSG eğitimi almaları ve İSG sınavlarında da başarılı olmaları gerekir.
0 notes
Text
B Sınıfı İş Güvenliği Kursu
Tumblr media
B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi
B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi ve İSG Eğitimlerinde lider isim Yeni Uzman Akademi olarak sizleri aramıza bekliyoruz.
İş Güvenliği Neden Önemlidir?
B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi, özellikle kriz zamanlarında giderek daha önemli hale geliyor. Bu sadece büyük başarı, hızlı ilerleme veya yüksek maaşlarla ilgili bir durum da değil. İş güvenliği, birçok çalışan için öncelikler listesinin üst sıralarda yer alıyor.
Çalışanlar için iş güvenliği, gelecekte yaptıkları işlerinin tehlikede olmadığından emin olmalarıdır. Öngörülebilir gelecekte herhangi bir fesih olmayacağının ve daha fazla istihdam edileceğinize güvenebileceğinizin kesinliğidir. İş güvenliği, iş garantisi veya güvenli iş de eş anlamlı olarak düşünülmelidir.
Araştırmalar ve anketler, iş güvenliğinin genç profesyoneller ve uzun vadeli çalışanlar için giderek daha da önemli hale geldiğini gösteriyor. Bireylerin emekleri karşılığında adil ödeme yapılmasına ek olarak, kişinin kendi işinin güvenliği, belirleyici iş faktörlerinin en üst sıraları arasında düzenli olarak yer alır. Doğacak kriz konuyu daha da zorunlu hale getiriyor. Korku ve belirsizlik, süreklilik arzusunu teşvik eder.
İş güvenliğinin diğer yönlerden tercih edilmesi de şaşırtıcı bir durum değildir. Profesyonel çalışma hayatında güvenlik, aynı anda birkaç temel ihtiyacı karşılar:
Planlama güvenliği İş güvenliği, planlama güvenliği anlamına gelir. Uzun vadeli hedefler belirlemenize ve mevcut işiniz etrafında bir yaşam kurmanıza olanak tanır. Güvencesiz işlerde veya örneğin belirli süreli bir iş sözleşmesindebunun tersi açıktır Burada daha fazla esneklik mümkün olmalıdır.
Mali Güvenlik Çok önemli bir nokta, elbette, güvenli bir işle bağlantılı mali güvenliktir. İstikrarlı bir gelir elde edeceğinize güvenebilirseniz, endişelenecek daha az finansal endişeniz olur.
Profesyonel Güvenlik Kim düzenli olarak yeni bir iş aramak ve kendini iş piyasasında yeniden göstermek zorunda kalmak ister? Yorucu, sinir bozucudur. Gerekli iş güvenliği ile bunun için endişelenmenize gerek kalmaz. Ayrıca iş güvenliği ile birlikte kariyerinize ve başarınıza odaklanma fırsatı yakalarsınız.
İş Güvenliği Kimin Görevidir?
6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, kamu ve özel sektör fark etmeksizin, tüm çalışanları kapsayan 2012’de hayata geçirilmiş bir yasadır. Aynı zamanda çırak ve stajyerleri de kapsamına almıştır. Kamu ve özel sektörde çalışan herkes bu kanundan yararlanma hakkına sahiptir.
İş güvenliği hizmetleri de başta işveren veya işveren temsilcisinin görev ve sorumluluğundadır. İşveren veya işveren temsilcisi iş güvenliği hizmetlerinin gerçek anlamda yerine getirilmesini sağlamak için İSG profesyonellerinden destek alır.
İSG Profesyonelleri Kimlerdir?
İş Sağlığı ve güvenliği alanında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmış teknik personele kısacası İSG profesyoneli diyebileceğimiz gibi İSG profesyonellerini iş yeri hekimi, iş yeri hemşiresi ve A,B,C Sınıfı İSG Uzmanı olarak belirtmemiz mümkündür.
İş güvenliği uzmanı nasıl olunduğu ile ilgili sitemizdeki “C Sınıfı İSG Uzmanlığı” başlıklı blog yazımıza bakabileceğiniz gibi bu yazımızda da “ B Sınıfı İSG Uzmanı nasıl olunur?” üzerinde duracağız.
B Sınıfı İSG Uzmanı Nasıl Olunur?
B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi alan profesyonelleri “tehlikeli sınıf ve az tehlikeli sınıfta” görev alabilirler. B sınıfı İSG Uzmanı olarak görev almak isteyenlerin öncelikle C Sınıfı İSG Uzmanı olmaları gerekir. C Sınıfı İSG Uzmanı olarak üç yıl tam zamanlı (1095 gün ) çalışmış olanlar B Sınıfı İSG Uzmanı eğitimleri için başvuru yapabilirler.
B Sınıfı İSG Uzmanlığı Eğitimleri  
İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri gibi eğitimleri de Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülür. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının izni ve onayı ile İSG alanında eğitim faaliyetlerini sürdüren ve bu eğitimlerini sürdürürken Yeni Uzman Akademi İSG eğitimleri adına bir marka değer olarak karşımıza çıkar.
Offline Eğitim: Bu eğitimler 90 saat olarak yapılır ve offline eğitimler asenkron veya canlı olmayan uzaktan eğitim olarak da bilinir. Dersler Yeni Uzman Akademi’nin uzaktan eğitim paneline önceden eklenmiş olduğundan katılımcılarımız kendilerine uygun zaman aralığında bu derslere katılabilirler.
Online Eğitim: Bu eğitimler de 90 saat olarak yapılmakla beraber; Yeni Uzman Akademi’nin eğiticileri tarafından internet ortamında canlı olarak yapılır. Bu dersler bir günde en fazla 6 saat olarak yapılabilir. Yeni Uzman Akademi tarafından bu dersler kayıt altına alındığından katılımcılarımız eğitimlerimize tekrar ulaşarak ders tekrarı yapabilirler.
Pratik Eğitimler:  Staj eğitimi de diyebileceğimiz bu eğitimler ise toplamda 40 saattir. Yeni Uzman Akademi’nin eğitim kadrosu tarafından uygun görülen ve iş güvenliği uzmanı bulunduran kurumlarda 5 iş günü içinde her gün 8 saat olarak yapılır.
B Sınıfı İSG Uzmanlığı Sınavları
B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi ve diğer iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bütün işlemler Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldığı gibi sınavlar da bu bakanlık tarafından yapılır veya görevlendirmesi üzerine başka kurumlar tarafından yapılır.
İSG Sınavları Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığının görevlendirmesi ile ÖSYM tarafından yılda iki defa yapılır. Sınavlar son yıllarda Mayıs ve Aralık aylarında yapılmaktadır. Sınavlarda başarılı olmak için de 50 soruluk çoktan seçmeli testten oluşan sınavsa en az 35 doğru yapmaları üzerine başarılı sayılırlar.
Her sınıf için ( A,B,C) birer defa kurs almak yeterlidir. Sınavda başarılı olamayan katılımcılar sonraki sınav / sınavlara tekrar hazırlanıp ÖSYM Sınav işlemlerini gerçekleştirerek katılabilirler.
Yeni Uzman Akademi Demek: Başarı Demektir
Ağır sanayide gerçekleştirilen hamleler ve işçi haklarının iyileştirilmesi ile tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gelişmeler yaşanmaya başlandı. Ülkemizde bu yönde atılan en büyük adım da hiç şüphesiz 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunudur. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu ülkemizde bu alanda bir devrim olarak kabul edilebilir.
İş güvenliğinin öneminin artması ile birlikte iş güvenliği profesyonellerinin eğitimleri de büyük önem kazanmıştır. Bu eğitimler başta da belirttiğimiz gibi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu eğitim kurumları tarafından yapılır.
Yeni Uzman Akademi 8 yıllık tecrübesi ile iş yeri hekimliği eğitimleri alanında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının izni ile eğitim faaliyetlerini İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası, Bursa, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da devam ettiriyor.
Yeni Uzman Akademi eğitim C Sınıfı iş güvenliği alanında eğitim ağı en geniş eğitim kurumu olmanın yanında katılımcılarına sağladığı destekle de başta iş güvenliği C,B,A Sınıfı İSG Uzmanlığı, iş yeri hekimliği ve iş yeri hemşireliği olmak üzere İSG eğitimlerinin öncüsü olmayı çoktan hak ediyor.
Yeni Uzman Akademi B sınıfı kursiyerlerine, katılımcılarına özel hazırladığı konu anlatımı ve deneme kitabından oluşan setin yanında İSG dünyasında en çok tanınan kitap yazarı Hakan Erdoğan’ın 3’lü kitap setini hediye ediyor.
Yeni Uzman Akademi internet sitesi üzerinde bulunan ‘Ders Notları’ sayfası üzerinden iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hemşireliği ve iş yeri hekimliği ders notlarını ve online deneme sınavları ücretsiz olarak herkesle paylaşıyor.
Yeni Uzman Akademi başta instagram olmak üzere sosyal medya hesapları üzerinden de ders notları ve testler yayınlayarak tüm İSG profesyoneli adaylarının sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.
Yeni Uzman Akademi yine sosyal medya hesapları üzerinden İSG alanındaki yenilikleri paylaşarak İSG profesyonelleri ve İSG profesyoneli adaylarının gündemi yakından takip etmelerine katkıda bulunuyor.
Siz de İş Güvenliği Kursu Eğitimleriniz de ayrıcalıklı olmak isterseniz; Yeni Uzman Akademi’yi seçin.
İSG Dünyasında popüler olmak yetmez aynı zamanda işinin uzmanı olmak gerekir. Siz de eğitiminizde işinin uzmanları ile çalışmak istiyorsanız Yeni Uzman Akademi’ye gelin.
0 notes
Text
A Sınıfı İş Güvenliği Kursu
Tumblr media
A Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi
A Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi başta olmak üzere İş Güvenliği Kursu eğitimlerinin ve uzmanlarının önemi her geçen gün artıyor. Günümüzde insanların en büyük eksikliklerinden birisi de maalesef haklarını tam olarak bilmeme ve bilmezlikten kaynaklı  haklarını savunamamadır. Kurallar toplumsal hayatın düzenini sağlar. Tek tek her bireyin hem kişisel hem de toplumsal hakları vardır. Yazılı kanunlar çerçevesinde haklarının sınırları çizilen insan, bazen sınırlarının boyutları noktasında yanlışlara düşer.
İnsanların haklarını bilmeme ve savunamama kişinin tarafsızlığını kaybetmesine, yanlışa düşmesine, çıkarcı bir kimliğe bürünmesine dahi yol açabilir. Belli olan sınırlarınıza müdahale edildiğinde hemen müdafaa durumuna geçersiniz. Çizgileriniz belli olduğundan ne zaman ne türlü hareket edeceğinizi bilirsiniz. Bir arada yaşama kültürünün insana yüklediği vazifelerdendir bu. Bizler haksızlıklar karşısında susmamalı; doğru bildiğimiz şeylerden de ödün vermemeliyiz.
İş sağlığı ve güvenliği de bütün emekçilerin en doğal hakkıdır. Tüm çalışanlar beden ve ruh bütünlüklerini muhafaza etmelerinde birincil yardımcıları iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin uygulanması konusunda ödün vermemeleri gerekir. Ayrıca İSG profesyonellerine de bu konuda gereken yardımı göstermelidirler. Bu konuda çalışanlar kadar işveren de kurallara riayet etmelidir ki İSG hizmetlerinin tam anlamıyla yerine getirilmesinde en büyük sorumlu işveren kendisidir. İşverenin sorumluluklarına yeri geldiğinde değineceğiz.
İş Güvenliği Nedir ve Niçin Önemlidir?
İş güvenliği, personelin güvenliğini garanti altına almayı amaçlayan kuruluş içindeki bir dizi iç ve dış önlemlerden meydana gelir.
Çalışanların sağlığı ve güvenliği, önem sıralamasında en üst sıralarda yer alır. Sağlıklı bir çevre, psikofiziksel rahatlık, güvenlik içinde ve gerekli eğitimlerle gerçekleştirilen faaliyetin, çalışanların üretkenliğinive becerilerini artırdığından ve kaza riskini önemli ölçüde azalttığından bahsetmeye gerek dahi yok.
İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi, üretkenliği artıran ve maliyetleri (buna cezaları da dâhil edebiliriz) azaltan mükemmel bir yatırımdır. Sadece bu da değil: Bankalar ve yatırımcılar tarafından hoş karşılanmayan şirketin notunu yükselterek daha iyi kredi koşulları elde etme imkânına sahip olma anlamına geldiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.
Etkili bir İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi riskleri azaltır, şirketin imajını ve itibarını artırır, maliyetleri düşürür ve dolayısıyla ekonomik getiriye de katkı sağlar.
İş Güvenliğinin Önemi Nedir?
İş sağlığı ve güvenliği, her şeyden önce bir işçinin temel hakkıdır. Aynı zamanda, daha güvenli bir ortamı garanti etmek için cezaya maruz kalmayan ve üretkenliği artıran şirketin de haliyle yararına bir olgudur. Bu şekilde kazalar ve meslek hastalıkları için daha düşük sosyal maliyetlere maruz kalan toplum için de son derece önemlidir. Sosyal maliyetler; tıbbi bakım, kayıp iş günleri, tazminat, sigorta primlerini barındırır.
Temelde işyerinin güvenli olması, kaza ve hastalıkların önlenmesi herkes için faydalıdır ve doğru ve doğru bir etik tercihini temsil eder.
İş kazaları ve meslek hastalıkları, şirketin yeterli önlem almamasına, çalışanların dikkatsizliğine ve risklerin yanlış değerlendirilmesine bağlıdır. Bu nedenle, İSG yönetim sistemine yeterli çalışan eğitimini de dahil etmek son derece önemlidir. Riskler ve tehlikeler konusunda personelin bilgilendirilmesi ve eğitimi, son derece önemli bir durumdur.
İSG Profesyonelleri Kimlerdir?
İş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri Çalışma Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan eğitim programını tamamladıktan sonra yine Çalışma Bakanlığının yetkilendirmesi ile ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan teknik personeldir.
İSG profesyonelleri iş yeri hekimi, iş yeri hemşiresi ve iş güvenliği uzmanlarıdır. İş güvenliği uzmanları görev aldıkları iş yerlerinin tehlike gruplarına göre 3 sınıfa ayrılır.
Az tehlikeli işyerlerinden C sınıfı İSG Uzmanları
Tehlikeli işyerlerinden B sınıfı İSG Uzmanları
Çok tehlikeli işyerlerinden A sınıfı İSG Uzmanları sorumludur.
A sınıfı İş Güvenliği Eğitimi alan İSG Uzmanları başta yapı sektörü, inşaat, ağır sanayi, hastaneler, petrol istasyonları, madenler gibi risk etmenlerinin yoğun oldukları iş alanlarıdır.
İşverenin Görevleri Nelerdir?
İSG açısından işverenin sorumluluğunu doğuran düşünce; üretimden yararlanan kişinin işveren olması nedeniyle, doğacak tehlikelerden işverenin sorumlu olduğudur. Ayrıca, karşısında zayıf ve sosyal açıdan güçsüz olanın işçi olduğu ve işverene karşı her durumda korunması gerektiği düşüncesidir. Bu düşünceler doğrultusunda, güvenlik konusunda sorumluluğun işverene ait olduğu kabul etmek gerekir. En kısa deyimi ile işçisine karşı kusursuz sorumluluk ilkesi ile sorumlu tutulan işverenin, işyerinde zarar riskini azaltan tedbirler yerine, tehlike riskini azaltan ve hatta ortadan kaldıran tedbirleri alması en akılcı yöntemdir. Bugünkü mevzuatımızda da kabul gören prensip budur. Bu bağlamda, işverenin iş sağlığı ve iş güvenliği açısından görevleri, ana başlıklar halinde aşağıda kısaca açıklanmaktadır.
-Mevzuata Uyma Görevi
-İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulunu (İSGKY) Kurma Görevi
-Önlem Alma Görevi
-İşçileri Eğitme Görevi
-Denetleme Görevi
-Mühendis ve Teknik Eleman Görevlendirme Görevi
-İşyeri Hekimi Çalıştırma ve Sağlık Birimi Oluşturma Görevi
-Çocuk ve Kadın İşçileri Koruma Görevi vardır.
İşveren İSG ile ilgili görevlerini yerine getirirken İSG profesyonellerinden yardım alır.
A Sınıfı İSG Uzmanı Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Çok tehlikeli işyerlerinden sorumlu, A Sınıfı İSG uzmanı olabilmek için öncelikle B sınıfı İSG uzmanı olarak 4 yıl tam zamanlı çalışmış olmak gerekir.
B sınıfı İSG uzmanı olarak 4 yıl tam zamanlı ( 1460 gün ) çalışmış olan profesyoneller başta Yeni Uzman Akademi olmak üzere Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından A sınıfı eğitim almaları ve İSG Sınavlarına girerek yeterli puanı almaları gerekir.
A sınıfı İSG Uzmanlığı Eğitimleri
A Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi ve İSG eğitimleri Çalışma Bakanlığınca koordine edilir. Eğitim içerikleri ve programı da ilgili bakanlık tarafından belirlenir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumları tarafından düzenlenir.
İş güvenliği eğitimlerinin ders saat sayısı bütün sınıflarda A sınıflarında olduğu gibi toplam  220 saattir.
Eğitimler 90 saat uzaktan, asenkron; 90 saat uzaktan, senkron; 40 saat de staj ( pratik ) eğitim olarak yapılır.
Asenkron Eğitimler; sizlerin eğitim kurumu Yeni Uzman Akademi’nin ana sayfasında bulunan ‘uzaktan eğitim’ butonu kullanılarak yapılır. Dersler sisteme daha önceden kayıt edildiğinden katılımcılarımız diledikleri saat aralıklarında bu derslere katılım sağlayabilirler. Asenkron eğitimlerin toplam süresi 90 saattir.
Senkron Eğitimler; bu eğitimler online ve canlı eğitim isimleri ile de bilinir. Senkron eğitimler bir günde maksimum 6 saat olacak şekilde işlenir. Eğitimler Yeni Uzman Akademi tarafından canlı eğitim sistemleri kullanılarak yapılır.
Staj Eğitimleri; eğitim kurumumuz Yeni Uzman Akademi’nin değerli eğiticileri tarafından uygun, iş güvenliği hizmeti alan, eğitim kurumlarında iş güvenliği uzmanlarının refakatinde gerçekleştirilir. Eğitim süresi 40 saattir. Bir günde en fazla 8 saat olacak şekilde günlere bölünerek gerçekleştirilir.
İSG Sınavları
İSG Sınavları Çalışma Bakanlığının görevlendirmesi ile ÖSYM tarafından yılda iki defa düzenlenir. Sınavlarda geçme notu ise 70 puandır. Katılımcıların bu sınavda yeterli puanı alabilmeleri için 50 soruluk çoktan seçmeli test usulü sınavda en az 35 soruya doğru cevap vermeleri gerekir.
A sınıfı İSG Sınavlarında başarılı olamayan katılımcıların sonraki sınavlara girebilmeleri için tekrar eğitim almalarına gerek yoktur. Sonraki sınav için ÖSYM başvurularını tamamlamaları yeterlidir.
Biz En İyisiyiz
Ağır sanayide gerçekleştirilen hamleler ve işçi haklarının iyileştirilmesi ile tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gelişmeler yaşanmaya başlandı. Ülkemizde bu yönde atılan en büyük adım da hiç şüphesiz 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunudur. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu ülkemizde bu alanda bir devrim olarak kabul edilebilir.
A Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi öneminin artması ile birlikte iş güvenliği profesyonellerinin eğitimleri de büyük önem kazanmıştır. Bu eğitimler başta da belirttiğimiz gibi Çalışma Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu eğitim kurumları tarafından yapılır.
Yeni Uzman Akademi 8 yıllık tecrübesi ile İSG eğitimleri alanında Çalışma Bakanlığının izni ile eğitim faaliyetlerini İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası, Bursa, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da sürdürüyor.
Yeni Uzman Akademi eğitim İSG alanında eğitim ağı en geniş eğitim kurumu olmanın yanında katılımcılarına sağladığı destekle de İSG eğitimlerinin öncü olmayı çoktan hak ediyor.
Yeni Uzman Akademi internet sitesi üzerinde bulunan ‘Ders Notları’ sayfası üzerinden iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hemşireliği ve iş yeri hekimliği ders notlarını ve online deneme sınavları ücretsiz olarak herkesle paylaşıyor.
Eğitim kurumunuz Yeni Uzman Akademi başta instagram olmak üzere sosyal medya hesapları üzerinden de ders notları, testler yayınlayarak tüm İSG profesyoneli adaylarının sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.
Yeni Uzman Akademi yine sosyal medya hesapları üzerinden İSG alanındaki yenilikleri paylaşarak İSG profesyonelleri ve İSG profesyoneli adaylarının gündemi yakından takip etmelerine katkıda bulunuyor.
Sizlerin eğitim kurumu Yeni Uzman Akademi ikili kitap setinin yanında A sınıfı katılımcılarına özel Hakan Erdoğan Hoca’nın İSG Sınavlarına yönelik yönetmeliklerin son halleri temel alınarak hazırlamış olduğu üçlü kitap setini hediye ediyor.
A Sınıfı İş Güvenliği Eğitiminizi şansa değil; işinin uzmanı Yeni Uzman Akademi’ye bırakın.
1 note · View note