Tumgik
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 5.5 Googlen tuoteperhe
Google on tuonut markkinoille useiden vuosien ajan jo erilaisia tuotteita sekä kuluttajakäyttöön että yrityskäyttöön. Ekosysteeminä Google on sen verran suuri, että todennäköisemmin kaikki, jotka jollain tapaa ovat tekemisissä internetin kanssa, ovat myös käyttäneet Googlen tuotteita. Tässä postauksessa olen valinnut 3 Googlen tuotetta, jotka ovat mielestäni KMB:lle hyödyllisiä ja käyn läpi, kuinka asiakasyritys voi näitä hyödyntää.
Google Analytics
Kyseessä on hyvin laajalti käytetty ja tunnettu analyysityökalu, joka on yrityksille yksi ehdoton ”must use” tuote. Google Analytics on ilmainen työkalu, jonka avulla voit seurata verkkosivujesi liikennettä esim. mistä käyttäjät tulevat sivuille, mitä he tekevät sivuilla ja kauan he viipyvät sivulla. Tämän avulla sinun on mahdollista katsoa, mikä markkinoinnistasi toimii ja mikä ei, jolloin maksimoit resurssiesi hyödyn lukemalla analyysiä oikein.
Google Analyticsin avulla KMB voi seurata omien verkkosivujen aktiviteettia ja täten budjetoida omaa markkinointiaan sen mukaan.
Android Pay
Android Pay:n avulla maksukortin voi ladata suoraan kännykkään, jolloin maksutilanteessa ei tarvitse enää jongleerata kännykän ja lompakon välillä. Maksutilanteessa kännykän vain vie maksupäätteen lähelle, mikäli lähimaksu on mahdollista ja sen jälkeen maksu onkin jo hoidettu. Android Pay toimii myös verkkokaupoissa.
Kännykkämaksun yleistyessä ja Android kännyköiden suosiosta, johtuen KMB voi jouhevoittaa asiakaspalveluaan Android Pay –ominaisuudella, kun ihmiset kävelevät muutenkin kännykkä kädessään. Kun maksaminen on sujuvampaa jää enemmän aikaa paremmalle asiakaspalvelulle.
Google My Business
Jälleen yksi Googlen ilmaisista työkaluista, jonka avulla yritykset ja organisaatiot voivat hallinnoida verkkoläsnäoloaan Googlen eri palveluissa, kuten haussa tai kartoissa. Vahvistamalla yrityksesi tiedot pystyt tavoittaa asiakkaasi paremmin ja kertoa heille yrityksestäsi. Työkalulla saa myös esille mahdolliset arvostelut, jota se on saanut.
Käyttämällä Google My Businessta KMB voi helpottaa asiakkaita kertomalla nopeasti oman sijaintinsa, aukioloajat ja yhteystiedot, ilman että asiakkaan tarvitsee mennä KMB:n verkkosivuille sisälle. Tätä työkalua KMB ainakin hyödyntää jo.
5 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 5.4 Hakuoptimointi (SEO)
Hakuoptimointi on yrityksen yksi ehdottomia asioita, joita yrityksellä tulee olla kunnossa. Tämän avulla saadaan kattavampi markkinapeitto. Mitä paremmin optimointi on tehty, niin saadaan muun muassa paremmin bränditunnettavuutta, verkkotrafiikkia omille sivuille näkyvyyttä, tietoa asiakkaista, mitattavia tuloksia ja paljon muuta, jotka edesauttavat myyntiä. Google on laatinut oppaan, jossa on kerrottu, kuinka parantaa omien verkkosivujen parantamiseen. Tarkoituksenani on luoda tämän oppaan pohjalta käytännönläheinen 10 kohdan opas, jossa yritys voi optimoida omien verkkosivujen näkyvyyden.
1. Otsikot
Title -tunniste kertoo sekä käyttäjille että hakukoneelle, mikä on kyseisen sivuston aihe. Yksilöllinen title tunniste sivuston jokaiselle sivulle parantaa näkyvyysmahdollisuuksiasi. Title tunnisteen sisältö on se, joka näkyy myös hakukoneiden tuloksissa ensimmäisellä rivillä. Etusivun title -tunnisteessa voi lukea yrityksen perustiedot kuten nimi, sijainti ja esim. päätuote tai –aihealue. Title –tunniste kannattaa pitää lyhyenä, selkeänä ja aiheeseen liittyvänä.
2. Description –kenttä (kuvaus)
Kuvauskenttä antaa hakukoneille sekä käyttäjille yhteenvedon sivuston sisällöstä. Jokaiselle sivuston sivulla kannattaa antaa oma kuvaus. Kuvaukseen kannattaa kirjoittaa tietoa, joka kiinnostaa käyttäjiä, vaikka he näkisivät vain katkelman hakutuloksena. Apuna kannattaa käyttää Googlen verkkovastaavan työkalua oman kuvauksen analysoimiseen.
3. URL- osoite
URL –osoite kannattaa pitää selkeänä, jotta se olisi helposti muistettava. Mikäli osoite on sekava saattaa käyttäjä jättää tämän huomioimatta kopioidessaan linkkiä ja täten särkeä linkin. Osoite näkyy myös hakutuloksessa otsikon ja kuvauksen alla yhtä lailla lihavoituna, jos liittyvät hakuun.
4. Laadukkaan sisällön ja palvelujen tarjoaminen
Laadukas sisältö vetää enemmän käyttäjiä ja saavat heidät kutsumaan tai jakamaan sivuston sisältöä eteenpäin. Käyttäjäkunta voidaan tässä jakaa kahteen osaan, ryhmä, joka tietää aiheen ja ryhmä, jolle aihe on uusi. Sivuston ylläpitäjän kannattaa miettiä molempien ryhmien näkökulmasta hakusanoja (vakiintuneet lyhenteet, ammattisanasto jne.)
Sisältö kannattaa olla helposti luettavaa ja oikein kirjoitettua. Sisältö tulisi olla aiheen mukaan järjestelty, jotta lukijat ymmärtävät missä aihe loppuu ja toinen alkaa, tämä edesauttaa lukijoita löytämään heitä kiinnostavan aiheen.  Sisältöä luodessa kannattaa keskittyä enemmän lukijoihin, kuin hakukoneisiin.
5. Kuvien optimointi
Välillä käyttäjät käyttävät selainta, joka ei tue kuvia tai käyttää vaihtoehtoista tekniikkaa, kuten ruudunlukijaa. Tällöin Alt-attribuutilla voit antaa käyttäjälle tietoa kuvasta. Alt-attribuutin avulla myös Google-kuvahaku ymmärtää kuvia paremmin. Kuvat kannattaa tallentaa erilliseen hakemistoon (esim. antinnakitjaporkkanat/kuvat), jolloin kuviin johtava polku yksinkertaistuu. Tiedostomuotona kannattaa kyttää yleisesti tuettuja tiedostomuotoja.
6. Robots.txt tiedoston tehokas käyttö
Robots.txt –tiedostolla voit rajoittaa hakukoneen lukumahdollisuuksia sivustosi sisällöstä. Tätä kannattaa käyttää sivuihin, jotka eivät välttämättä ole hyödyllisiä käyttäjille hakukoneen tuloksissa. Robots.txt:n lisäksi kannattaa suojata arkaluontoinen sisältö salaamalla sisältö tai salasanasuojata .htaccess:in avulla.
7. Rel=”nofollow” -linkkien käyttö
Rel=”nofollow” –linkin avulla voit viestiä hakukoneelle, että tiettyjä sivuston linkkejä ei saa seurata tai sivusotn mainetta ei saa siirtää linkitetyille sivuilla. Tätä käytetään hyvin usein kommentointikentissä, jossa tuntematon käyttäjä saattaa tulla mainostamaan omaa sivustoaan, jota tapahtuu erittäin paljon. Rel=”nofollow” linkillä varmistetaan, että hankkimaasi mainetta ei käytetä hyväksi harhaanjohtavilla sivuilla. Nofollowta kannattaa käyttää automaattisesti sivuston kommentointikenttiin, vieraskirjaan, keskusteluryhmiin viestikenttiin ja viittausluetteloihin.
8. Mobiilisivujen ilmoittaminen Googlelle
Vaikka useat mobiilisivustot on suunniteltu mobiilikäyttöön, ei suunnittelussa ole välttämättä otettu huomioon hakukoneita. Mobiilisivustojen käyttämä muoto eroaa tavallisista tietokoneille tarkoitetusta sivuista, mikä tuottaa uusia haasteita verkkovastaaville.
Jos sivu on juuri luotu, niin Google ei tästä välttämättä tiedä vielä. Tällöin kannattaa lähettää Googlelle mobiilisivusto kartta. Lähettäminen onnistuu verkkovastaavan työkalun avulla aivan kuten tavallisenkin sivukartan lähettäminen. Jotta sivusto voidaan lisätä Googlen hakemistoon, tulee Googlebotin indeksoida sivusto. Jos mobiilisivustoa voi katsoa vain mobiililaitteilla, jolloin Googlebot ei pääse sivustoihin, eikä tätä tällöin lisätä Googlen hakemistoon. Jos haluat sivuston indeksoitavaksi, tulee käyttöoikeus antaa kaikille user-agentin ”Googlebot-Mobile” sisältäville agenteille.
9. Verkkosivuston mainostaminen oikealla tavalla
Oman sivuston sisällöllä(blogi) on hyvä tapa kertoa vierailijoille uudesta sisällöstä tai palvelusta. Offline-mainonta voi olla myös hyvin tuottoisaa esim. painamalla sivuston osoite käyntikortteihin, kirjeiden ylätunnisteisiin julisteisiin jne. Säännöllisen uutiskirjeet ovat myös hyvä tapa kertoa uudesta sisällöstä tai palvelusta. Yrityksen ollessa paikallinen kannattaa sen tiedot lisätä googlen Places –palveluun, jolloin saavutat asiakkaasi paremmin Google Mapsin ja verkkohaun kautta.
10. Käytä ilmaisia verkkovastaavan työkaluja
Hyödyntämällä ilmaisia verkkovastavan työkaluja, voit parantaa verkkosivusi kommunikointia hakukoneiden kanssa saavuttaen näin tuottavampia tuloksia. Jotta kaikki työ, jota olet käyttänyt verkkosivujen optimointiin ei menisi hukkaan, kannattaa ehdottomasti analysoida työsi tulokset esim. Google Analytycs:lla.
Lisää opastusta voit hakemalla googlesta hakusanalla ”verkkovastaavan työkalut” tai käymällä omnipartners:n oppaassa.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 5.3 Verkkosivuston ominaisuudet
Entrepreneur.com listaa 50 asiaa, joita pienyritysten verkkopalvelun tulee olla/kehittää osoitteessa https://www.entrepreneur.com/article/273375 ja olen valinnut näistä kehitysehdotuksista 5 kappaletta, joita asiakasyritys KMB voisi kehittää.
Esittelylause(Tagline)
Tällä hetkellä esittelylauseena on:
Paikka, jossa sinut tunnetaan ja vierailustasi iloitaan!
Tästä paikasta esittelystä ei heti tajua, mitä KMB tarjoaa, vaikka se nimessä ja logossa näkyykin selvästi. Enemmän kuvaava voisi:
Paikka, jossa ansaitsemasi aidon pirtelön!
Toimintakehotus –nappula (Call to action –button)
KMB:b sivuilla näkyy kyllä ”Ota yhteyttä” navigointipalkissa, mutta tässä voisi olla suoraan puhelinnumero, että mobiililaitteella selaavat kuluttajat voisivat klikkaamalla tätä soittaa suoraan.
Kuva/Liukusäädin (Image / Slider)
Nyt verkkosivuilla tasan 1 kuva, jossa KMB:n piirretty kuvitteellinen henkilö pitää pirtelöä käsissään. Ihminen reagoi kuitenkin paremmin aitoihin kuviin, jossa ihmiset hymyilevät, niin muutama kuva lisää, jossa esim. asiakkaat nauttivat pirtelöä elävöittäisi ehdottomasti verkkosivua.
Arvostelut(Testimonials & reviews)
Nyt sivulla näkyy vain Tripadvisorin arvostelu, mutta ottaen huomioon kuinka paljon hyvää palautetta KMB on saanut Facebookissa, kannattaisi näitä ehdottomasti näyttää myös omilla verkkosivuilla.
Alatunniste(footer)
Tähän kuuluukin useampi eri kehityskohde, mutta yhteystiedot kannattaa ehdottomasti listata tässä, koska kuluttajat ovat tottuneet selaamaan sivun loppuu yhteystietoja varten, nyt näkyvillä vain sähköpostiosoite ja aukioloajat puuttuvat täysin.
Newsletter toimintoa en olekaan ennen huomannut, mutta tämän kentän ala-/yläpuolella kannattaa olla valmis kenttä, johon voi täyttää yhteystiedot newsletterin tilaamista varten.
Blogi
Tämä onkin tullut jo useampaan otteeseen sekä omassa blogissani, että ryhmätyössämme, että blogin pitäminen on lähes pakollista tänä päivänä osana markkinointia. Blogissa myös tottakai ”Jaa”- nappula eri some-kanaviin sekä kommentointimahdollisuus.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 5.2 Suosituimmat verkkopalvelut
TNS-Metrix –palvelu mittaa Suomen suosituimmat verkkopalvelut kävijämäärän perusteella viikkotasolla ja julkaisee näitä sivullaan. Tässä postauksessa olen valinnut TNS-Metrix:n sivuilta 2 verkkopalvelua, joita tulen käsittelemään näitä toiminnallisuuksien, käytettävyyden ja sisältöjen näkökulmasta. 2 Verkkopalvelua, jotka olen valinnut ovat hintaseuranta.fi (sija 40) ja Kauppalehti.fi (sija 10).
Toiminnallisuudet
Kauppalehteen voit luoda omat tunnukset, joilla pääset luomaan oman pörssilistan, jota seurailla. Voit myös rakentaa kuvitteellisen sijoitussalkun, jonka kehitystä pystyt seuraamaan. Tunnusten ehkä kaikkein käytetyin ominaisuus on keskustelufoorumit, joihin pystyt luomaan aiheita tai osallistumaan keskusteluun. Perinteisesti Kauppalehden sivuilla pystyt lukemaan sinne kirjoitettuja artikkeleita, kommentoimaan näihin ja jakamaan niitä eri some-kanavissa. Haku-toiminnon avulla voi hakea uutisia, arvopapereita sekä yrityksiä.
Hintaseurannan ideana on seurata paljon eri verkkokauppasivustoa ja hakea näistä hintoja, jotta mahdollinen ostaja näkee hintavertailut eri tarjoajilta. Tunnukset ovat mahdollisia, mutta ei näitä tehnyt, joten en ole varma näiden käyttötarkoituksesta. Haku –toiminto on hintaseurannan tärkein toiminnallisuus, sillä tämän avulla kuluttaja näkee kiinnostuksen kohteen hinnan eri verkkokaupoista. Etusivulta suosituimmat tuoteryhmät, suositellut tuotteet, mitä muut katsovat juuri sillä hetkellä ja uusimmat arvostelut ja näihin pääsee tutustumaan tarkemmin klikkaamalla.
Koitin hetken miettiä näitä toiminnallisuuksia ja ainoa mitä mieleen tuli, jota KMB voisi hyödyntää on tuotekohtainen arvostelu ja kommentointi.
Käytettävyys
Molemmat sivustot ovat laiteoptimoituja, eli näkymä muuttuu sen mukaan mitä laitetta käyttää. Kauppalehdessä on 5 uutisen rajoitus, eli voit lukea päivässä 5 uutista, jonka jälkeen pyydetään maksua. Kun vierailee Kauppalehden sivuilla saattaa välillä avautua koko sivun peittävä mainos tai mielipidekysymys.  
Myös KMB:n sivut ovat laiteoptimoituja, joten tämän kannalta ei parannettavaa. Mikäli ominaisuuksia tulee lisää, niin tähän voidaan palata.
Sisällöt
Kauppalehdellä omaa tuotantoa on ymmärrettävästi, sillä kyseessä on kuitenkin media-alan verkkopalvelu. Omien uutisten lisäksi sivuilla pääsee tutustimaan toimittajien blogiin sekä käyttäjien keskusteluihin. Myös Twitterin päivitys on näkyvillä. Uutiset, joissa on videoita, on jaoteltuna erikseen.
Hintaseurannan sivuilla voi seurata heidän blogiaan, Facebook feed on myös näkyvillä ja niiden lisäksi, mitä uutta on tullut sivuille. Molempien some-feedit ovat jostain syystä sivujen alareunassa, joka saa vaikuttamaan siltä, ettei niissä tapahdu mitään mielenkiintoista muutenkaan.
Olemme tiimimme kanssa keskustelleet KMB:n omasta sisällöstä paljon muutenkin ja ehdottomasti, heidän sivuillaan kannattaa olla Blogi ja linkitettu Instagram –feedit ,joihin voi klikata tai selata suoraan heidän sivuillaan.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 5.1 Digitaalinen palvelukokemus
Dna on tehnyt yhteistyössä Norstat Finland Oy:n kanssa tutkimuksen suomalaisten digitaalisesta asioinnista ja palvelukokemuksesta. Kohderyhmänä ovat olleet 15-74 vuotiaat, joita oli kaiken kaikkiaan 1036 vastaajaa. Tulokset ovat painotettu Suomen väestöä edustavaksi.
Vaikka digitalisaatio on viety jo erittäin pitkälle suomessa, jossa 80% väestöstä on esim. käyttänyt verkkopankkia ja 38% väestöstä on varannut terveydenhuoltopalveluihin ajan verkosta ja 31% on tehnyt ostoksia verkkokaupasta, niin kuluttajat kokevat silti, että haluavat myös henkilökohtaista palvelua kivijalkakaupoista esim. ongelmatilanteissa. Kuluttajat haluavat, että on mahdollisuus valita perinteisen ja digitaalisen palvelun välillä ja tämä korostuu varsinkin 24-35v välisessä ikäryhmässä.
Nuorin ikäryhmä 15-24 ikäiset ovat kaikkein valmiimpia digitalisaatiossa ja ottavat hyvin mielellään uusia digitaalisia palveluita käyttöön, kun tästä vanhemmat esim. 25-34 ikäisisitä jopa 28% kokee, että ei pysy kehityksen perässä. 25- 34 vuotiaista jopa 40% vastaajista ärsyttää uusien digitaalisten palveluiden ja termien tulva ja prosentit vain kasvavat vanhemmilla ikäluokilla. Silti alle 54 vuotiaista vähintään 1/3 vastaajista toivoo, että yritykset toisivat palveluitaan vahvemmin verkkoon ja alle 34 vuotiaista jopa 50% toivoo tätä.
Vaikka suomessa on tarjolla digitaalisia palveluita erilaisiin palveluihin, kuten monet toivovatkin tätä, niin silti 20 eri palveluista, joita tutkimusryhmältä kysyttiin, niin 14 palvelua oli sellaisia, joita yli puolet ei ollut käyttänyt koskaan. Esimerkkeinä näistä on esim. ruokaostokset, asiakaspalvelu tai elektroniikan osto. Sukupuolella ei ollut kauheasti merkitystä verkkoasioinnissa, paitsi terveydenhuolto-alan ajanvarauksissa, vaateostoksissa sekä Facebook –kirpputoreissa naiset ovat olleet selkeästi aktiivisempia. Naiset ovat myös olleet yleisesti hieman tyytyväisempiä kuin miehet digitaaliseen asiakaskokemukseensa.
Kuluttajat ovat olleet eniten tyytyväisiä verkkokauppakokemuksiinsa mukaan luettuna Facebook –kirpputoreihin, mikä yllätti minut suuresti, sillä vierestä seuranneena olen saanut ymmärtää, että se on hyvin turhauttavaa.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 4.5 Asiakaslähtöinen verkkokauppa
Minulla varmaan useimmiten käytettynä verkkokauppana on luonnollisesti pizza-online, jos taa tilattua ruokaa kotiin kuljetettuna useista eri ravintoloista. Nimi saattaa olla hieman hämäävä, sillä nykyään sivuilta saa tilattua hampurilaisia, leikkeitä ja jopa sushia. Pizza-onlinen lisäksi tulee välillä tilattua eBaysta milloin mitäkin tilpehööriä.
eBay on 1995 perustettu yhdysvaltalainen verkkokauppa, joka pyörittää jo yli 10mrd liikevaihtoa. eBayssä kenen tahansa on mahdollista myydä ti huutokaupata mitä tahansa tuotetta tai palvelua ja kuka tahansa rekisteröinyt voi ostaa tuotteen tai huutaa sitä. Käyttäjät voivat arvioida toisensa aina tapahtuman jälkeen ja jättää avointa palautetta.
Molemmista kaupoista löytyy omat verkkosivut ja näihin kuuluvat applikaatiot, joka on minulle lähes ehdotonta verkkokauppakokemuksessa. Yleisin kaava taitaa olla, että kännykkäaplikaatiolla selaan tuotteita ja lisään ne ostoskoriin ja, kun pääsen tietokoneelle tutkin näitä tarkemmin ja teen ostopäätöksen tutkimusten ja tilanteen mukaan.
Käyttäjäyställisyyteen vaikuttaa ehdottomasti se, että verkkokaupat muistavat sinun selaamasi tuotteet ja pystyt jatkaa siitä mihin jäit laitteesta riippumatta. Tämä vaatii yleensä sen, että olet kirjautunut sisälle, mutta sekään ei ole aina välttämätöntä, sillä evästeiden ansioista, katsomiasi tuotteita voidaan jälleen markkinoida muilla vierailemillasi sivustoilla.
Sivustojen tulee muuten toimia vaivattomasti ja nopeasti, sillä kenellä on tänä päivänä aikaa odotella sivuston latautumista. Verkkokaupoissa tulee aina olla mainittuna toimitusaika ja toimittavatko he edes kyseiseen paikkaan. Suuri valikoima on myös olennainen osa laadukasta verkkokauppakokemusta. Koska valikoima on laaja, niin hakutoiminnon tulee toimia moitteettomasti, koska muuten sitä tulee haettua muualta. Jos olet rekisteröitynyt sivulle, niin tulee olla mahdollisuus tallentaa maksutapa, jotta maksaminen jatkossa on mahdollisimman helppoa.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 4.4 Verkkokaupan trendit
Paytrail on haastatellut verkkokauppa-alan asiantuntijoita ja julkaissut haastattelut, jota he suosittelevat kaikille verkkoliiketoiminnassa mukana olevilla. Olen poiminut tästä must know –paketista 3 trendiä, joita tulen esittelemään tässä postauksessa ja pohtimaan mitä haasteita ne asettavat yrityksen verkkoliiketoiminnalle.
Kierrätys ja jakamistalous nousevat entisestään
Digitalisaatio mahdollistaa tänä päivänä käyttämättömien resurssien hyödyntämisen ja tästä ovat saaneet alkunsa esim. Über, jossa hyödynnetään tavallisia autoja, Airbnb, jossa vuokrataan kokonaista asuntoa tai huonetta päiväksi tai pitemmäksi aikaa aina tarpeen mukaan. Kuluttajat voivat myydä toisilleen kirpputorin tavoin Zadaa –sovelluksella, jolloin ei tarvitse enää vuokrata pöytää siinä pelossa, että on huono sää ja kauppa ei käy. Näiden alustojen ansiosta ei ole enää välttämätöntä hankkia aina uutta, kun käytettyä saa helposti ja hyväkuntoisena.
Mitä haasteita tuo?
Koska uuden omistaminen ei ole enää välttämätöntä, joutuvat yritykset panostamaan entistä enemmän palveluun ja sisältömarkkinointiin.
Reaaliaikainen kaupan personointi
Pitkään kuluttajille on postitettu kotiin katalogeja siinä toivossa, että niillä herätetään asiakkaiden tarve ja saadaan ostoksille. Kuluttajien siirtyessä koko ajan enemmän ja enemmän verkon puolelle, jossa he eivät jaksa selailla kokonaisia katalogeja (poikkeuksena Hullut Päivät –katalogi) tulee heille tarjota, juuri heitä kiinnostavia tuotteita ja palveluita hyödyntäen ja olemassa olevaa tietoa esim. aiemmat haut, käynnit ja big data.
Mitä haasteita tuo?
Voidakseen personoida tuotteita, joutuvat yritykset palkkaamaan data-analyytikoita ja sisältömarkkinoijia, jotta kuluttajan tiedot voidaan analysoida ja tuoda esille häntä kiinnostavia asioita sisältömarkkinoinnin muodossa.
Asiakaskokemus keskiöön
Kilpailukentän globalisoituessa, tulee kaikkien yritysten panostaa mahdollisimman paljon erinomaiseen asiakaskokemukseen sekä ostoprosessin aikana, että sen jälkeen. Jälleen kerran sisältömarkkinoinnilla on tärkeä rooli, jotta saadaan houkuteltua oikeanlaisia asiakkaita houkuteltua myyntiputkeen
Mitä haasteita tuo?
Erinomaiset kokemukset vaativat hyviä resursseja ja kaikkien panostaessa asiakaskokemukseen täytyy keksiä jotain ainutlaatuista erottuakseen.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 4.3 Verkkokauppa Pohjoismaissa
Pohjoismaat ovat olleet digitalisaation huipulla jo alusta alkaen, joten ei ole ihme, että he myös kuluttavat verkkokauppoihin suuren määrän rahaa. PostNord on tehnyt tutkimusta, jossa he ovat vertailleet Pohjoismaiden välisiä eroja.
Mitä arvostetaan eniten verkkokauppaostoksissa?
Tanskalaiset arvostivat selkeästi eniten sitä, että he voivat shopata silloin kuin heille parhaiten sopii. Myös ruotsalaiset ja norjalaiset arvostivat tätä. Suomalaiset poikkesivat muista Pohjoismaista, sillä täällä arvostetaan suurempaa valikoimaa ja edullisuutta.
Mitä verkkokaupasta ostetaan?
Pohjoismaalaisten tuoteostokset eivät eronneet suuresti. Kategorioina olivat järjestyksessä suurimmasta pienimpään; vaatteet, media, viihde-elektroniikka, kauneus/terveys, urheilu/vapaa-aika, päivittäiset tavarat ja auto-/vene-/moottoripyörätarvikkeet. Suurin ero tuli kauneus-/terveystuotteissa, jossa Norja oli selkeästi suurin kuluttaja.
Mistä päin maailmaa tuotteita ostetaan?
Suomi ja Norja tilasivat enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kuin ruotsalaiset ja tanskalaiset. Koko vuoden 2016 aikana nion 1/4 verkkokauppoihin käytetyistä varoista (5,4mrd euroa) meni ulkomaisiin verkkokauppoihin. Suosituimmat ulkomaiset kohteet olivat Kiina ja Iso-Britannia.
Kuinka paljon tapahtuu mobiilisti?
Tässä selkeänä voittajana erottautuu ruotsalaiset, joista 35% ostoksista tehdään suoraa kännykällä ja suomaliset tulevat tässä viimeisenä 19% osuudella. Suomalaiset häviävät myös muille pohjoismaalaisille mobiilin hyödyntämisessä, kun etsitään tuotteista tietoa. Jälleen kerran ruotsalaiset ovat tässä kaikkein edistyksellisempiä.
Miten logistiikka pelaa?
Kuluttajakäyttäytymiset eroavat tässä tapauksessa niin, että suomalaiset ja norjalaiset vastaanottavat paketit mieluiten kotona, kun taas ruotsalaiset ja tanskalaiset käyvät mieluiten noutopisteistä hakemassa pakettinsa. Koska suomalaiset ja norjalaiset(4pv) tilaavat enemmän ulkomailta, niin he eivät odota yhtä nopeaa toimitusta kuin ruotsalaiset ja tanskalaiset(3pv).
Mikä asiakkaat toivovat eniten verkkokauppaostoskokemuksestaan?
Tänä päivänä on jo standardia, että maksu ja tilaaminen hoituvat vaivattomasti ja huomaamattomasti, minkä takia jälkipyykin tärkeys nouseekin enemmän esille eli palauttaminen. On luonnollista, että verkkokauppaostoksista koituu paljon palautuksia, koska tuotteita ei pääse välttämättä hypistelemään, ennen kuin on vastaanottanut paketin. Tämän vuoksi värit tai koot eivät välttämättä vastaa asiakkaiden odotuksia. Huomioiden tämän, niin kuluttajat odottavat ehdottomasti, että palauttaminen on informoitu selkeästi ja näkyvästi. Verkko-ostoksissa hinta on usein päättävässä asemassa ja tämän vuoksi halutaan myös, että palauttaminen on ilmaista. Koska kuluttaja ei välttämättä ole missään vaiheessa kosketuksissa asiakaspalvelun kanssa ostoprosessin aikana, niin on myös tärkeää, että yhteystiedot ovat saatavilla näppärästi.
Lähteet:
http://www.postnord.fi/globalassets/suomi/tutkimukset/verkkokauppa_pohjoismaissa_2017.pdf
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 4.2 Tulevaisuuden maksutavat
Suomen Pankki on julkaissut e-kirjan, jossa tuodaan esille erilaisia näkökulmia tulevaisuuden maksamisesta. Näitä näkökulmia on yhteensä 18, joista olen valinnut 2 blogiin tiivistettäväksi.
Maksamisen peikko menee piiloon(Paytrail)
Maksaminen on aina ollut kauppavaiheen ärsyttävin osuus. Mobiilimaksamisen myötä, raha siirtyy toiselle, niin vaivattomasti ettei tätä ärsyttävää osuutta enää huomaakaan samalla tavalla kuin ennen. Kun kuluttaja valitsee verkkokaupassa tuotteita ja luottokortti on jo valmiiksi rekisteröity palveluun, niin pitää vain hyväksyä, jolloin maksaminen tapahtuu taustalla.
Maailman muuttuessa hektisemmäksi, ei ihmisillä riitä enää kärsivällisyys odottaa rahan saapumista muutaman pankkipäivän ajan, jos siirto tulee toisesta pankista, vaan varojen tulee olla heti tilillä.
Lompakkoa ei maksaessa tarvitse ottaa esille maksettaessa kaupoissa, vaan NFC sirut esim. kännykässä nopeuttaa maksamista, sillä kännykkä tuntuu olevan kädessä aina muutenkin. Kännyköiden lisäksi myös rannekelloon voi upottaa NFC-sirun. Mahdollisesti myös biometriset tunnisteet kuten kasvojentunnistusteknologiaa voidaan käyttää maksamiseen.
Monien eri maksumuotojen vuoksi kauppiaat joutuvat tekemään suuria investointeja erilaisiin tietojärjestelmiin voidakseen jatkaa asiakkaiden palvelemista.
Pankeilla mahdollisuus menestyä maksamisen murroksessa. (Säästöpankkikeskus)
Vaikka pankit säilyttävät toistaiseksi vahvan asemansa maksamisessa tulee pankkien silti varautua tulevaisuuden maksamiseen suurella painolla. Pankkeja haastaa tällä hetkellä digijätit kuten Apple ja Google sekä pienemmän start up yritykset.
Säästöpankkikeskus on samoilla jäljillä kuin Paytrail, eli maksamisesta tulee helpompaa, vaivattomampaa ja huomaamattomampaa. Erilaiset maksutavat yleistyvät ja pankkien tuleekin yhdistää voimansa pienempien toimijoiden kanssa luodakseen uusia maksutapoja. Tässä selkeä vahvuus pankeilla on luotettavuus ja tunnettavuus.  Pienemmän toimijat taas turvautuvat suurempiin pankkeihin, koska kuluttajat vaativat luotettavuutta ja edullisuutta. Esimerkkejä maksamisen helppoudesta on monia ja tästä on antaa kunniamaininta Überile, joka mullisti taksialan vaikkakin hieman lakipykäliä ohittaen. Pankit ovat tähän asti voineet kerätä suurta määrää dataa, jota he voivat hyödyntää tulevaisuudessa koskien maksutietoja.  Pankeilla ei kuitenkaan ole vielä hengenhätää, vaikka digitalisaatio muuttaakin maksamista nopeaan vauhtiin tulee suuret massat yleensä hitaammin perässä.
Itselläni on käytössä Nordean mobiilisovellus, jolla voi tarkastella saldoja, maksaa ja tunnistautua erilaisiin palveluihin luodun tunnusluvun avulla. Näiden lisäksi Paypal –tili sekä MobilePay on usein käytössä verkossa ostamista varten ja nopeaan rahansiirtoa varten kaveriporukan välillä.
Koska rahan siirto on nykyään, niin helppoa ja huomaamatonta voi pankkisaldo välillä yllättää, mikäli sitä ei seuraile päivittäin. Toinen asia on totta kai tietoturvariski, johon hakkerit voivat iskeä, mutta tämä riski on vain hyväksyttävä jos haluaa maksamisen olevan mahdollisimman vaivatonta.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 4.1 Ostopoluista ostoavaruuksiin
Digitalisaation myötä vanhanajan ostopolku, jossa esim. kuluttaja havaitsee tuotteen tv-mainoksen, käy kaupassa asioinnilla ja näkee tuotteet esittelyssä, vertailee netissä hintoja, lukee muiden ihmisten kommentteja ja tilaa sitten tuotteen mistä ikinä löytääkään halvimmalla. Edellä kuvattu polku on käytännössä kuollutta ja sen voi ottaa käteen ja nakata silppurista läpi.
Lieneekö syy älykännyköiden, joka kulkee sängystä vessaan, sieltä töihin ja takaisin sänkyyn on tietoa saatavilla koko ajan valtava määrä, niinkin paljon että keskittyminen herpaantuu, kun saa viestin kaverilta. Tämän vuoksi ostopolku ei missään nimessä ole lineaarinen vaan hyvin poukkoileva. Hyvänä esimerkkinä tässä voi käyttää nuorta aikuista, joka ei tiedä ollenkaan mitä haluaa vaan käy siellä sun täällä ilman selkeää määränpäätä.
Kun ajatus on harhaileva, on markkinoijan saatava kuluttajan huomio mahdollisimman usein, jotta ostopäätös voidaan viedä loppuun asti. Tämä tapahtuu luomalla mahdollisimman monta eri kosketuspistettä, joka on mahdollista digitalisaation avulla. Kuluttajalle on oltava tarjolla erilaista sisältöä eri muodoissa ja eri paikoissa. Perinteistä mainontaa kannattaa totta kai käyttää, mutta näiden lisäksi asiakaspalvelu-chat on oltava verkkosivuilla Facebookissa ja muissa some:issa. Asiakaspalvelun lisäksi sisältötuotantoa pitää olla blogin, podcastin, newsletter, vertailujen ja tutkimusten muodossa ja näiden päälle vielä jälkimarkkinointi. Houkuttelevalla sisällöllä pyritään saamaan asiakas rekisteröimään tunnukset tai jättämään yhteystietonsa markkinointia varten.
Kun asiakas on päässyt pisteeseen, että on ostanut tuotteen, niin kokemus ei päätykään tähän. Tuotteesta pyydetään usein palautetta ja tarjotaan lisäpalveluita asiakaskokemuksen parantamiseksi. Nykyään on myös suosittua kirjoittaa omista kokemuksista verkkoon, joten yrityksen tulee seurata eri kommentointipalstoja, jotta voi parantaa omaa palveluaan ja nähdäkseen muiden mielipiteitä.
Kuten ylläolevasta kirjoituksesta huomaa, niin tämä vaatii erittäin paljon työtä, eli työvoimaa voidakseen tuottaa jatkuvasti uutta sisältöä pitääkseen yrityksensä mielenkiintoisena ja ylläpitääkseen mahdollisimman monia kosketuspisteitä. Tämän vuoksi digitalisaatiota ei missään nimessä kannata nähdä uhkana, joka vie työpaikat vaan mahdollisuutena, jossa luodaan uusia ja haastavampia työpaikkoja.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 3.6 Big & avoin data
Big data on ollut IT-alan huulilla jo muutaman vuoden ajan ja sen ympärillä pyörii yli 100mrd dollarin bisnes tänäpäivänä. Mutta mitä big data oikeastaan on?
Big data on järjettömän suuri määrä verkossa olevaa monimutkaista ja vaihtuvaa dataa jäsenneltyä sekä jäsentelemätöntä, jota kerätään, säilötään ja analysoidaan, erilaisilla tietoteknisillä ratkaisuilla, jotta sitä voidaan hyödyntää yritysten strategisissa päätöksissä ja bisnesliikkeissä.
Avoimen datan olen terminä kuullut, mutta en ole tähän aikaisemmin tarkemmin perehtynyt. Avoimen datan määritelmä on kaikki data, jota voi hyödyntää, rakentaa ja jakaa uudestaan kenen tahansa toimesta missä tahansa ja mitä tahansa käyttötarkoitusta varten.
Miten avointa dataa on hyödynnetty? Olen valinnut http://www.hri.fi/fi/sovellukset/ sivulta 2 eri sovelluskohdetta, jossa hyödynnetään avointa dataa.
1. Kaupunkifillarit
Aivan mahtava sivusto, josta näkee vapaana olevat pyörät, joita voi vuokrata ja käyttää mielensä mukaan (maksua vastaan tietysti). Sivusto näyttää myös kappaleiden lisäksi siis sijainnit, jonne voi palauttaa tai josta voi noutaa pyörän.
Kaupunkipyöriä on ripoteltu ympäri Helsingin keskustaan, josta kuka tahansa voi vuokrata pyörän, joko rekisteröitymällä hsl:än sivuilla tai hyödyntämällä omaa hsl-korttia.
2. Aurora Spotter
Tämä osui silmääni selatessani hri:n sivuja ja vaikutti hauskalta. Kyseessä on siis yksinkertaisesti kartta, joka näyttää paikat, joista on pimeällä hyvä näkymä taivaalle, josta voi tarkkailla esim. revontulia, tähdenlentoja tai muita taivaalla tapahtuvia ilmiöitä.
KMB voisi avoimen datan avulla tarkkailla kaupungissa olevia tapahtumia ja näiden perusteella hankkia liikku van pirtelöbaarin ja mennä paikan päälle nauttimaan itse tapahtumasta, mutta totta kai myös myymään!
Lähteet:
https://www.sas.com/en_us/insights/big-data/what-is-big-data.html
http://www.talouselama.fi/kumppaniblogit/tieto/big-data-muuttaa-maailmaa-3440603
http://opendatahandbook.org/guide/en/what-is-open-data/
https://blog.okfn.org/2013/10/03/defining-open-data/
http://www.hri.fi/fi/sovellukset/
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 3.5 Kännykkä-äpit
Kännykkäaplikaatiot ovat valloittaneet maailmaa jo muutaman vuoden ja tuntuu, että kaikki erikoisemmat ja tavallisemmat arjen askareet voidaan hoitaa näiden avulla. Ruuan voi tilata kotiin Woltilla, kotiin saa siivoojaan tai lastenhoitajan Treamerilla, taksin saa tilattua Taksi Helsinki app:lla jne. Koska ne ovat osa jokapäiväistä arkea, niin näitä on myös totta kai vertailtu ja palkittu. Yksi palkitsijoista on Grand one, joka palkitsee vuosittain eri kriteerein digitaalisen median töistä, joista applikaatiot edustavat yhtä osa-aluetta. Tässä postauksessa tulen esittelemään yhden palkinnon voittaneista applikaatioista, yhden jo entuudestaan tuntemani applikaation ja ideoimamme applikaatio asiakasyritykselle KMB:lle.
1. Fair
Tämä oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja se sai kunniamaininnankin Grand one –kilpailusta. Kyseessä on siis parin viime vuoden trendinä olleen jakamistalouden ilmiö. Fair –applikaatiolla pyritään disruptoimaan vanhanaikaista vakuutusalaa, joka ei ole sittemmin muuttunut vuodesta kivi.
Fair –applikaatiossa vahinkokorvaus suoritetaan suoraan käyttäjien kesken. Vahingon sattuessa ilmoitetaan se Fair –applikaatioon, josta saa sitten korvauksen. Fair –aplikaatiosa on 8 ryhmää, joihin voi liittyä ja näihin on määritelty omat korvaussäännöt. Fair:ssä on mahdolista hakea rikkoutuneista asioista, ihmisen tai eläimen sairauskuluista tai esim. vakuutuksen omavastuun kattamiseksi. Hauskin tässä on ehdottomasti Huono onni kategoria, josta voi hakea esim. pieleen menneistä treffeistä korvausta. Tähän yhteisö saa äänestää haluavatko he korvata vai ei. Korvaus maksetaan vasta vahingon sattuessa, ja ne ovat tyypillisesti 1-2 euroa / maksukerta, tämä on toki riippuvaista ryhmästä.
Tähän pääset tutustumaan lisää osoitteesta http://fair.online/fi/
2. MobilePay
MobilePay on Danske Bankin luoma rahansiirto applikaatio. Sovelluksen avulla käyttäjien on mahdollista siirtää rahaa keskenään tekstiviestinomaisesti. MobilePay:hin rekisteröidään oma puhelinnumero sekä veloituskortti.
Tänäpäivänä, kun kukaan ei kanna käteistä mukana, niin MobilePay on mullistanut maksun jakamisen kuluttajien kesken hyvänä esimerkkinä voidaan ottaa taksimatkan maksu, 1 henkilö hoitaa taksissa maksun ja muut voivat siirtää hänelle muutamalla näppäyksellä rahaa, niin että maksaja saa näistä kuittauksen itselleen. Rekisteröiminen ja rahansiirto on täysin maksutonta.
KMB voisi hyödyntää MobilePay:ta osana maksuja. Esimerkiksi McDonalds mahdollistaa useissa ravintoloissaan sen, että asiakas voi MobilePayl:lla maksaa ostoksensa.
MobilePaystä lisää osoitteessa http://mobilepay.fi/fi-fi/Pages/mobilepay.aspx
3. KMB:n oma appi
Tämä on oikeastaan ajatus, jota olemme ryhmätyössämme pohdiskelleet ja päätyneet siihen, että se voisi olla suureksi avuksi KMB asiakkaiden sitouttamiseen ja kausivaihteluiden tasaamiseen. KMB:n oman appi toimii luonnollisesti kanta-asiakaskorttina, jolloin vanhan pahvisen lapun voi jo heivata takaisin vuodelle 2012, jonne se kuuluukin. Applikaatiosta saa hyvin dataa asiakaskäyttäytymisestään, jota KMB voi hyödyntää omassa markkinoinnissaan. Tässä voidaan myös hyödyntää Pokemon Go:n tuomaa pelillistämistä. Eli käymällä tietyissä nähtävyyksissä voi kerätä pisteitä, jonka jälkeen on esim. mahdollista saada pientä alennusta pirtelöistä.
5 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 3.4 Facebooking algoritmit
Facebookin ehdottomasti tärkein tarjolla oleva työkalu on aikajana. Aikajanassa on useita eri algoritmeja, joita Facebook päivittää usein voidakseen palvella eri alan eri julkaisijoita paremmin. Vuoden 2017 Facebookin tapahtumassa he käyvät läpi mistä tässä on kyse ja minkälaisia muutoksia on tullut.
Ensin lyhyesti mikä on aikajana. Facebookissa, jokaisella käyttäjätunnuksella (yksityisellä tai yrityksellä) on niin sanotusti oma seinä, jonne käyttäjä voi itse julkaista kirjoituksia/kuvia/videoita tai nähdä omien ystävien tai heidän, joita seuraa Facebookissa julkaisuja. Heidän julkaisujen lisäksi, näkyy se Facebookin tärkein tulonlähde eli mainokset, joita eri tahot voivat nostattaa muiden seinälle, jos he sopivat mainostajan asettamien parametrien sisälle.
Miten aikajana toimii?
Facebook on tehnyt useita eri algoritmeja, jotka säätelevät, mitä kenenkin aikajanalla näkyy. Facebook on jakanut algoritminsa 4 eri osaan, jotka pohjautuvat käyttäjistä kerättyyn tietoon.
Osa 1.  Inventaario
Mitä ystäväsi ja eri julkaisijat ovat julkaisseet.
Osa 2. Signaalit
Kuka on julkaissut, milloin tämä julkaisu on tehty ja millä laitteella luet Facebook aikajanaa tällä hetkellä.
Osa 3. Ennusteet
Kuinka todennäköisesti kommentoit kyseiseen julkaisuun. Kuinka paljon aikaa käytät todennäköisemmin julkaisun läpi käymiseen.
Osa 4. Merkityksellisyys
Facebook arvioi luomansa pisteytyksen avulla juuri kyseisen julkaisun merkityksellisyyden juuri sinulle.
Facebook käy tämän prosessin jokaisen näkemäsi uutisen kohdalla, jossa se arvioi kiinnostaako tämä juuri sinua. Facebook huomioi sinun aikaisemmat reaktiosi esimerkiksi oletko reagoinut enemmän kuviin vai teksteihin, kuinka paljon kyseinen julkaisu on jo saanut reaktioita ja onko sinulla ollut muuten tapana reagoida kyseisen henkilön julkaisuihin. Tämän perusteella Facebookin algoritmi arvioi, kuinka sinä tulet todennäköisesti reagoimaan tähän julkaisuun ja antaa tälle pisteytyksen, jonka mukaan julkaisut näkyvät sinun seinälläsi.
Videon pääset itse katsomaan osoitteesta
https://www.facebook.com/FacebookforDevelopers/videos/10154622798918553/.
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 3.3 Some-kartta
Olen asiakasyritystä varten tutustunut 3 minulle tuntemattomaan sosiaalisen mediaan, joita KMB voisi mielestäni hyödyntää vauhdittaakseen omaa toimintaansa. Pitemmittä puheitta mennäänpä asiaan.
1. Socialeye
En tähän päässyt tutustumaan tarkemmin, enkä löytänyt esittelyitä Youtubesta, mutta verkkosivulla sinänsä selitys oli hyvin tiivistetty ja yksinkertainen. Socialeye ohjelman avulla voit seurata useita tunnetuimpia some-alustaa ja moderoida näitä (Facebook, Twitter, Instagram Youtube jne.).
Socialeye kerää näistä kaikista someista, jotka olet linkittänyt Socialeye:hin ja antaa sinulle mahdollisuuden seurata reaaliaikaisesti aktiivisuuksia ja ihmisten reagointia julkaisuihisi. Socialeye antaa kattavat raportit, miten voit optimoida some-markkinointisi ROI:ta(Return on investment) eli tuottoa sijoitukselle. Ja tämä o varmasti tärkeää uusille yrityksille kuten KMB kannattaa ehdottomasti hyödyntää kontrolloida omaa kassaansa.
2. Blogger
Olemme jo aikaisemmin tiimimme kanssa pohtineet bloggaamista sisältömarkkinoinnin muotona, joten Bloggerin hyödyntäminen ei tule uutisena. Tutustuin bloggeriin ja tähän voi luoda maksuttomat tunnukset, jota voi kustomoida mielensä mukaiseksi. Tässä tapauksessa totta kai hyvin retron näköiseksi, mitä myös KMB edustaa.
Bloggeriin saa kytkettyä Google Analyticsin, jolloin KMB:n on helppo analysoida tuottamansa sisällön vaikuttavuutta esim. tutkia minkä tyyppiset postaukset keräsivät eniten lukijoita ja mitä kautta he saapuivat.
Bloggerissa KMB voisi kirjoittaa kuinka Iso Omenan myymälän avaaminen on edistynyt, minkälaisia palautteita he ovat saaneet ja epäterveellisen ruuan vastapainona julkaista terveysvinkkejä.
3. Eventbrite
Aikaisemmassa blogipostauksessani mainitsin pirtelönjuontikisa –tapahtuman. Tätä tapahtumaa varten ja miksei muitakin voisi KMB hyödyntää Eventbritea. Eventbriten avulla ihmiset voivat selailla erilaisia paikallisia tapahtumia ja ostaa suoraan liput tähän jos se vaikuttaa mielenkiintoiselta.  Myynnin lisäksi, Evenbritessä voi markkinoida ja suunnitella itse tapahtumaa. Tapahtumia voi julkaista yleisimmissä sosiaalisissa medioissa suoraan Eventbriten oman alustan kautta.  
5 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 3.2 Gigantin Somekanavat
Gigantti on minun näkemyksen mukaan menestynyt erittäin hyvin varsinkin Facebook -markkinoinnissa, mistä heiltä löytyy seuraajia yli 370.000 henkilä, jota voidaan sano jo hyvin kiitettäväksi määräksi.  Facebookkiin moni on varmaan törmännyt Gigantin arvontoihin, jossa he pyytävät jakamaan ja tykkäämään voittaaseen palkintoja, ja nämä saavatkin keskimäärin 7000 ihmisen jaot + tykkäykset.
Muuten Facebookissa on totta kai asiakaspalvelumahdollisuus, jonka chat avautuu, kun olet heidän Facebook sivuillaan, sekä puhelinnumero johon voi soittaa. Julkaisuja heiltä tulee tiuhaan tahtiin noin 2 päivässä. Facebookissa myös ilmoitetaan päivän tarjouksista, erikoistarjouksista sekä sesonkialennuksista.
Instagramissa Gigantti julkaisee erilaisia Story -videoita, jossa on käytetty julkkiksia, kuten Isac Elliottia. He ovat täällä myös usein julkaisseet kisojen voittajia ja näitä onkin täällä enemmän kuin arvontoja. Instaramiin Gigantti julkaisee harvemmin kuin Facebookissa noin kerran viikossa. Täällä he ovat enemmän ihmiskeskeisiä ja saattavat esitellä henkilökuntaa sekä ilmoittaa työpaikoista. Kuvat saavat keskimäärin 2000 tykkäystä.
Twitterissä aktiivisuus on paljon harvinaisempaa ja täällä he ovat keskittyneet enimmäkseen uutisten jakamiseen. Seuraajia Gigantilla noin 1700.
Gigantilta löytyy myös Youtube -kanava, mutta tämä vaikuttaa hieman unohtuneelta. Viimeisin postaus on 3 viikkoa sitten ja tätä ennen tehtiin yli 4 kuukautta sitten. Täältä löytyy esimerkiksi kuvattuja tv-mainoksia.
Linkit some-kanaviin:
https://www.facebook.com/gigantti/
https://www.instagram.com/gigantti/
https://twitter.com/Gigantti
https://www.youtube.com/channel/UCnNbypLczobnrbxUv1niaMw
4 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Digi 3.1 Somemarkkinoinnin trendit
Digi 3.1 Somemarkkinoinnin trendit
Kurion laatimassa raportissa nimetään sosiaalisen median 3 megatrendiä ja tämän lisäksi käydään läpi 10 muuta kehityssuuntaa, jossa on haastateltu alan ammattilaisia. Tässä postauksessa, minun on tarkoitusottaa tarkasteluun 3 eri kehityssuuntaa, joita asiakasyritys Kitty's Milkshake Bar, voisi hyödyntää. Alkuun on kuitenkin hyvä sivuta hieman nämä 3 megatrendiä.
Videon käyttö SOME:ssa lisääntyy vahvasti.
Yrityksen joutuvat B-2-C & B-2-B markkinoinnissaan hyödyntämään yhä enemmän videomateriaalia, jotka tulee olla hyödynnettävissä Youtuben lisäksi muissa kanavissa. Videoiden tulee olla lyhyitä, joista saa selvää myös vaikka ei äänet ole päällä. Näiden lisäksi Livestriimaus tulee ottaa haltuun, sillä se korvaa osan  valokuvasisällöstä.
Facebook dominoi
Tämän ei pitäisi olla enää yllätys, että Facebook hallitsee somemarkkinoinnin, sillä se kehittää alustaansa jatkuvasti erilaisilla algoritmeilla, jottai markkinoijat voivat hyödyntää tätä yhä enemmän.
Tekoälyn saapuminen
Edellisessä postauksessa (8 digitrendiä), tuli käytyä hieman läpi tekoälyä. Yritykset hyödyntävät yhä enenevässä määrin kerättyä dataa, jolloin botit voivat hoitaa asiakaspalvelua lähes täysin.
Mihin suuntauksiin KMB:n tulisi sitten tarttua?
          Keskustelut pikaviesteihin
Tätä oikeastaan testasinkin jo KMB:n kanssa, kun laitoin heille viestiä Facebookin kautta, tuli sieltä vastaus iltamyöhäänkin. Facebookin lisäksi heidän kannattaisi lisätä työpuhelinnumero, jonne voi laittaa esim. WhatsApp -viestiä.
         Some-markkinointi
KMB:llä on hyvä määrä tykkäääjiä Facebookissa, joista osa löytyy minunkin kaverilistalta. En kuitenkaan ole huomannut yhtäkään sponsoroitua mainosta heiltä Facebookissa. Tätä kannattaa ehdottomasti hyödyntää varsinkin, kun kohdetaminen Facebookissa tiettyyn ryhmään on edullista ja tehokasta.
         Vaikuttajamarkkinointi
KMB voisi palkata fitness -bloggarin juomaan heidän kojullensa, jossa bloggari voisi kertoa, että vaikka ruokavalio tuleekin olla terveellistä voi välillä silti ottaa rennommin ja nauttia pirtelöstä jos toisesta.
5 notes · View notes
anttinguyen-blog · 7 years
Text
Lean Canvas blogikirjoitus
Tämän blogikirjoituksen on tehnyt poikkeavasti yhdessä peräti 6 henkilöä. Olemme ryhmätyössämme soveltaneet Lean Canvas menetelmää ja avaamme tätä menetelmää hieman tässä kirjoituksessa ja kerromme, kuinka olemme soveltaneet sitä esimerkkiyritykseemme Kitty’s Milk Shake Bariin (KMB).
Lean Canvasin on kehittänyt Ash Maurya vuonna 2010. Se on muokattu versio Business Model Canvasista ja soveltuu paremmin vision jalostamiseen. Lean Canvas jakautuu yhdeksään eri osioon: Ongelma, Ratkaisu, Päätoiminnot, Palvelun arvolupaus, Epäreilu kilpailuetu, Kanavat, Asiakassegmentit, Kustannusrakenne ja Tulovirrat.
Aluksi esittelemme ongelman, jota canvasn asia/visio käsittelee. Yksi canvasissa käsittelemämme ongelma on KMB:n vähäinen myynti talvella. Näimme ongelmana myös huonon tunnettavuuden ja konseptin helpon kopioitavuuden.
Ratkaisu-kohta esittelee keksimämme ratkaisun ongelmaan. Meillä ratkaisu oli applikaatio, joka toimisi myös kanta-asiakaskorttina ja auttaisi sitouttamaan asiakkaita. Applikaation avulla asiakkaille voitaisiin myös tiedottaa erilaisista tapahtumista, tarjouksista ja kampanjoista, joiden avulla Kitty´s Milkshake Bar voisi lisätä myös talvi-myyntiä. Lisäksi applikaatio voisi kampanjoissa toimia kilpailujen tai pelien alustana.
Palvelun arvolupaukset ovat niitä asioita, jotka tekevät KMBstä erottuvan ja uniikin. Näitä ovat erityisesti sen 50-luvun retrotyyli ja aito ja vanha kunnon paksu pirtelö. Epäreilut kilpailuedut eli asioita, joita ei voida helposti kopioida yritykseltä ovat oikeastaan vain osaava henkilökunta ja erinomainen palvelu. Applikaation avulla KMB voisikin mielestämme luoda entistä uniikimman palvelukonseptin.
 KMBlle tärkeimmät kanavat asiakkaiden tavoittamiseen sekä heidän kanssaan vuorovaikuttamiseen ovat sosiaalisen median kanavat, Facebook ja Instagram. Heillä on myös omat verkkosivut. Kauppahalli ja Iso Omena johdattavat asiakkaat KMBlle omien infotaulujensa kautta. Kiitty’s Milk Shake Bar panostaa myös asiakasapalveluun paikan päällä toimipisteissään. Facebookissa KMB on onnistunut saamaan seuraajia jo vajaa 5000 sekä lukuisia täyden 5 tähden arvosteluja - näitä saavutuksia sen kannattaa ehdottomasti esitellä ja hyödyntää. Tämän vuoksi heidän olisi myös helppo hyödyntää Facebookia uuden applikaation mainostamiseen. KMB saa applikaatiosta myös lisäkanavan vuorovaikuttamiseen.
 Uusi toimipiste Isossa Omenassa vaikuttaa todennäköisesti myös KMB:n asiakassegmentteihin ja asiakkaiksi tulee entistä enemmän lapsiperheitä. Asiointia Isossa Omenassa erityisesti helpottaa se, että kauppakeskukseen pääsee hyvin tulemaan autoilla, joka Helsingin keskustassa saattaa olla hieman vaikeaa. Isossa Omenassa on myös paljon niin sanottua läpikulkuliikennettä (varsinkin länsimetron valmistuttua), joten KBM:n pitäisi saada nämä asiakkaat piipahtamaan pirtelöllä tai ottamaan pirtelö take-awayna mukaan.  Erilaisten tapahtumien ja teematreffien avulla KMB voi myös lisätä houkuttelevuutta uusilla asiakassegmenteillä (esim. fiftarit). Applikaatio soveltuu hyvin myös teemapäivistä ja kampanjoista tiedottamiseen.
 Ratkaisun kustannukset koostuvat applikaation kehittämis- ja ylläpitokuluista. Koska KMB:n perustajat ovat Haaga-Helialaisia, voisivat he hyödyntää olemassa olevaa verkostoa eli Haaga-Helian opiskelijoita applikaation tekemiseen. Näin applikaatio saataisiin todennäköisesti tuotettua edullisemmin kuin ohjelmistoyritykseltä tilaamalla, jossa kustannukset voivat olla helposti yli 60.000 euroa - riippuen applikaation toiminnallisuuksista. Applikaation kehittäminen saattaisi olla esimerkiksi jollekin oiva opinnäytetyön aihe.
 Kanta-asiakasetujen lisäksi asiakkaita voidaan sitouttaa erilaisilla notifikaatioilla ja ns. pikakampanjoilla applikaation kautta. Näin KMB pysyy paremmin asiakkaan mielessä. Tulovirrat, joita ratkaisumme avulla saavutetaan syntyvätkin mielestämme sekä asiakkaiden sitouttamisen kautta että lisääntyneen houkuttelevuuden ansiosta.
3 notes · View notes