Tumgik
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 10
Tercihin ister klasik olsun ister orijinal, en güzel davetiyeler için davetiye firmalarının tümü DüğünMaster.com'da! Davetiye modellerini incele, fiyatlarını öğren!
Online düğün davetiyeleri kataloğundasınız. Burada mutlaka sizde en özel gününüz için aradığınız davetiyeyi bulacaksınız.
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 9
Farklı ekonomik veya lüks alternatifler sunan Tüm nikah şekeri ve hediyelik firmaları DüğünMaster.com'da! Binlerce nikah şekeri modellini tek tıkla incele, beğendiklerin için fiyat teklifi iste!
Nikah şekeri seçme konusunda kararsız kalma! Eğlenceli, elegant ve sıra dışı modellerin yer aldığı nikah şekeri galerilerine göz at, son trendleri oku, ilham al! 100'lerce nikah şekeri firmasını incele, sana özel indirimlerden faydalan ve hayallerindeki nikah şekerini kolayca bul!
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 8
Gelin ayakkabıları ve aksesuarlarında son trendler, bakmaya doyamayacağınız gelin ayakkabısı galerileri, özel tasarım gelin ayakkabısı modelleri, en tercih edilen gelin ayakkabısı firmaları, Düğün.com kullanıcıları için indirimli gelin ayakkabısı fiyatları burada! Firmaları incele, fiyat teklif al!
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 7
Düğününü tarihi bir mekanda planlamak istiyorsan doğru yerdesin! Oturduğun yerden İstanbul tarihi düğün mekanlarının detaylarını incele ve beğendiklerinden fiyat teklifi iste!
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 6
Düğün öncesi gelin ve damadın muhteşem görünmesi için en önemli aşamlardan biridir Güzellik merkezleri alacağınız Cilt,Tırnak  temizleme ve bakımı özel bölgesel incelme seansları ve strasinizi atacak muhteşem medikal masajlar sizleri bekliyor
En  aranılan güzellik merkezleri DüğünMaster.com'da! Diyet danışmanlığından, cilt bakımına ihtiyacın olan tüm hizmetler için güzellik merkezlerini ve servislerini incele. Beğendiklerinden fiyat teklifi iste!
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 5
Hem uygun fiyatlı hem de şık bir düğün planlamak isteyen çiftler için sosyal tesislerini listeledik! Nikah kokteylinden kır düğünlerine kadar farklı alternatifler sunabilen sosyal tesisleri hemen incele, fiyat teklifi iste ve düğün mekanını seç!
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 4
Düğün fotoğrafçıları DüğünMaster.com'da! Fotoğrafçıları ve portfolyolarını incele, beğendiklerinden fiyat teklifi al! Düğün fotoğraf çekimlerini yapacak firmayı kolayca bulma imkanınız vardır.Rahatça ve en kolay şekilde istediğiniz düğün fotoğrafçısını bulabilirsiniz. 
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 3
Çeyiz Nereden alınır, nelere dikkat etmeli gibi soruların cevapları. DüğünMaster.com'da! Tüm çeyiz malzemeleri satan firmalar için tıkla! Hemen incele, fiyat teklifi al!
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 2
Kır düğünleri, İstanbul da Sarıyer ve Beykoz taraflarında oldukça alternatifi olan yerler. Yeni kanun ile açık havada alkolü içecek satışları yasak fakat bazı mekanların uygun yerleri ve ruhsatları olduğundan bu imkanı verebiliyorlar. Kır düğünleri, yeşilin, doğanın içinde temiz hava ve güzel ikramlar ile insanları hayalindeki evlilik törenine kavuşturuyor. Kır düğünlerinde en önemli şey hava durumu. Düğünmaster.com size bu konuda güzel bir hizmet sunuyor ve düğün tarihinizi seçtiğiniz zaman ;önceki 3 yılın hava durumunu veriyor. Eğer ki düğün tarihinizin hava durumu tahmini oluştuysa o günün tahminini de size bildiriyor. Sizde tarih seçiminde bir fikir sahibi olabiliyorsunuz..
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün Organizasyonları 1
GELİNLİK
Her gelin kendini prenses gibi hisseder ,bana göre de öyledir.O günün prensesi ve güzeli, gelinlik seçimini yaparken mutlaka çocukluğumuzdan beri hepimizin hayalini kurduğumuz ve büyüdükçe gerçeğe dönüşecek bir gelinlik modelimiz vardır.Öncelikle her mevsimin havası, ışığı, modası farklıysa gelinlik modeli de farklı olmalı diyorum. Yinede her gelin kendine yakışan modeli seçmeli ve  giymelidir!
A kesim gelinlikleri kısa boylu gelinlerimize öneriyorum ,onlar için adeta can kurtaran bir model olacaktır. A kesim gelinlikler bacak boyunu da uzun gösteren  mucizevi bir gelinlik türüdür..Tüm vücut tiplerine de uyar.Özellikle basenleri geniş ise ,daha da uyumlu bir modeldir. Dantel gelinlik deyince akla ilk Fransız danteli gelir.Maliyeti diğer dantellere göre fazla olduğu için genelde duvak kenarlarında kullanılır.Bu dantel tüm gelinlik modellerinde uygulanabilir. Hassas şık ve  nazik bir kumaş yapısına sahiptir.Sade gelinlik sevenler yakada veya göğüs üstünde tercih edebilirler.
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
“WEB SİTESİ VE SOSYAL MEDYA İLİŞKİSİ İLE MİMARLIK ALANINDA KENDİMİZİ NASIL TANITIRIZ”
Web Sitesi Nedir?
  Web sitesi çağın medyası olan Internet üzerin de yer alan size ait bir iletişim panosudur. Bilindiği üzere Internet, Radyo ve Televizyon gibi bir medya sayılmakta ve etkinliği açısından diğerlerinden ön plana çıkmaktadır. Bir web sitesi sayesinde, Firmanızın tanıtımını yada Kendiniz ile ilgili bilgilerin sunulmasını çok daha büyük kitlelere (tüm dünyaya) en ekonomik şekilde yapabilirsiniz. Web siteniz bir bakıma sizin vizyonunuz olacaktır. Sitenizi ziyaret edenler firmanız yada ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacaklardır. Kurumsal kimliğinizi tamamlamış firmanız ile web siteniz bir bütün olup, daha büyük bir anlam taşıyacaktır.
Bir web sitesi tasarımında dikkat edilecek hususlar:
Sayfalara çok yoğun içerik eklenmemeli, çabuk açılan ziyaretçileri fazla bekletmeyen sayfalar tercih edilmeli Sayfa içerisindeki grafikler optimize edilmeli ve uygun formatlar seçilmeli. Gerekirse çok büyük boyutlu grafikler için sıkıştırma yöntemleri uygulanmalı ve ön izleme kareleri oluşturulmalı
Alt sayfalara kolay ulaşılmayı sağlayacak iyi bir navigasyon yapısı sağlanmalı.
Web sitesi nedir ? Ne işe yarar ? Nasıl olmalıdır ?
  Özel Grafik Yazılımları ile Programlamanın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan tanıtım, reklam ve iş ofisleridir. Bu internet ofisi ile satış amaçlı; tezgahtarlık, halkla ilişkiler, teknik servis kurmak kadar elektronik şubeler oluşturmak mümkündür.Web sitelerinde sayfadan sayfaya geçiş yapılabileceği gibi, başka web sitelerine de yerleştirilecek linkler ile geçiş yapmak mümkündür.   İçerik olarak web sitelerinde birden çok konu, resim, animasyon, bilgi formları ile veri tabanı yazılımları yer alabilmektedir. Web sitesinin reklam platformu olarak kullanılabilmesinin yanısıra özel yazılımlar ile sağlanacak olan bölgeler arası aktif çalışan network  olabilmesi de mümkündür.   Günümüzde kurumlar arası veri iletişimi amacıyla kullanılan Elektronik Veri Değişimi (EDI) sistemleri yerini web tabanlı uygulamalara bırakıyor. Bu yolla verinin kümesel transferi yerine çevrim içi paylaşımı yöntemi benimseniyor. Veri transferi sırasındaki uzun beklemeler kayboluyor. Web sitesi kurulum aşamasında, ileride doğacak ihtiyaçlara göre planlanacak olur ise sitenin veri iletişimi olarak çalıştırılması da mümkün olabilmektedir.   Bu nedenle henüz gelişim aşamasında olan internet ortamında bir web alanına (domain / alan adı) sahibi olmak gelecekten bir yer tutmak anlamına gelmektedir.   Web sayfası aracılığı ile internet ortamında duyurusunu yapmak istediğiniz konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bir kiteleye en hızlı şekilde ulaşabilen, güncelliğini kolaylıkla koruyan medya ortamıdır.   Web sayfanız sayesinde firmanızın, ürünlerinizin ve hizmetlerinizin geniş ve ayrıntılı tanıtımını yapabilir, müşterilerinize, bayi ve dağıtım organizasyonlarınıza bilgi ulaştırabilirsiniz.
  Web sitesi aynı zamanda çağın medyası olan internet üzerinde yer alan, size ait bir iletişim panosudur.   Bilindiği üzere internet, radyo ve televizyon gibi bir medya sayılmakta ve etkinliği açısından diğerlerinden ön plana çıkmaktadır. Bir web sitesi sayesinde, firmanızın tanıtımını ya da kendiniz ile ilgili bilgilerin sunulmasını çok daha büyük kitlelere (tüm dünyaya) en ekonomik   Web siteniz bir bakıma sizin vizyonunuz olacaktır. Sitenizi ziyaret edenler firmanız ya da ürünleriniz/hizmetleriniz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacaklardır. Kurumsal kimliğinizi tamamlamış firmanız ile web siteniz bir bütün olup, daha büyük bir anlam taşıyacaktır. Bir web sitesinde dikkat edilecek hususlar:   Sayfalar mümkün olduğu kadar hızlı açılmalı dolayısı ile oluşturulan sayfalar bu bilinçle profesyonelce konunun uzmanları tarafından hazırlanmalı. Sayfa içerisindeki grafikler ve kullanılıyorsa eğer media dosyaları optimize edilmeli ve en uygun formatlar seçilmeli, Alt sayfalara kolay ulaşılmayı sağlayacak iyi bir navigasyon yapısı sağlanmalı, Arama motorlarında sitenin içeriğine uygun hedef kitlenin aradiği olası anahtar kelimerin (keyword) aranması sonucunda aranan kelimelerin popüleritesine göre mutlaka üst sıralarda çıkmalı bununla ilgili yine konunun uzmani kişi yada kişiler tarafından Arama Motor Optimizasyonu (SEO) yapılmalı, Kesinlikle hatalı yada açılmayan sayfalara linkler olmamalı (kırık link) , web sitesindeki tüm sayfaların, resimlerin, fotoğrafların, interaktif dosyaların ve formların sorunsuz çalışması sağlanmalı ve bunların baştan sona bütün kontrolleri mutlaka yapılmalı.
  Bunların dışında web sitesine daha değer katacak haber & duyuru, iletişim, sipariş ve benzeri formlar, anket gibi eklentiler de yararlı olacaktır.    Web sitesi bilindiği üzere dijital bir platformdur. Bu platform sizin prestijiniz, ikinci ofisiniz, şubeniz hatta asıl işyeriniz olabilir. Bu platformda kendinizi, firmanızı, ürün veya hizmetlerinizi tanıtiyor, müşterilerinizle iletişim kurabiliyor en önemliside müşteri bulabiliyorsunuz.   İşin en güzel yanı bunun için müşteri adayının dünyanın her yanından ve evinden kolayca sizin web sitenize ulaşabilmeleridir - ki bu da tüm reklam faaliyetleri içinde en çok ulaşılabilme potansiyelini taşıyan ve en ucuz yöntemdir. Bunu gerçekleştirebilmeniz için tabii ki mutlak şart olan şey arama motor optimizasyonlarının (SEO) sitenizde bir uzman tarafından yapılması sitenizin ilgili anahtar kelime yada sözcüklerde üst sıralarda çıkması gerekmektedir.  
  Dünya üzerinde yaklaşık 800 milyon internet kullanıcısının 20 milyonu Türkiye’dedir. Bu sayı gittikçe artmakta ve artık tüm kuruluşlar reklam, hizmet, iletişim, ticaret gibi işler amacıyla interneti kullanmaktadırlar.
Sosyal Medya Nedir? 
  Alışkanlıklarımızın değiştiği ve  bilgi tüketiminin olanca hızla  gerçekleştiği günümüzde en çok merak edilen sorulardan biri “Sosyal Medya Nedir?” sorusudur. Herkesin kendine göre yorumladığı ve bir anlam kattığı sosyal medya, genel anlamıyla hayatımızı kolaylaştıran ve hızlandıran öğelerden oluşan bilgi ve içerik platformu diyebiliriz.
Sosyal Medya Nedir? Sorusuna Daha açıklayıcı bir cevap vericek olursak;
Sosyal Medya;  en genel anlatımla yeni nesil web teknolojilerinin  getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği  digital platformdur.
Bir çok insanın mobil ve online olduğu digital çağ da  paylaşım ve iletişim sınırı olmadan özgür ve özgün tartışma zemini yaratan Sosyal Medya, kişi ve birey iletişiminin yanında marka ve kurum konumlandırması açısında da son derece önemlidir. Sağladığı etkileşim açısından, eğitim , araştırma ve bilgi sağlama anlamında da kapılarını ardına kadar açmaktadır.
Transmedia dediğimiz dönüşüm,  “çağımız teknolojisi ile hayatımıza giren digital mecranın, diğer geleneksel mecraların yerini alması” tahmin edilenden daha hızlı olacağa benziyor. Bu dönüşüme ayak uydurabilen kurum/markalar yakaladıkları ivme ile önümüzdeki 10 senenin yatırımını sağlamış olacaklar. Ta ki bu dönüşüm yerini yeni iletişim platformlarına bırakana  kadar.
  Sosyal Medya içeriklerden oluşur, her bilgi bir içerik, her içerik bir  kaynaktır…
Sosyal Medya geleneksel mecralardan farklı olarak yaşayan bir platformdur. Gazete, Tv ve diğer basılı mecralardan en büyük farkı eş zamanlı bilgi paylaşımıdır. Çift yönlü iletişimin getirdiği etkileşim seviyesi geleneksel medyanın çok ilerisindedir.  Bu yüzden günümüzde markalar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Her geçen sene dijital kanallara ayrılan bütçe oranları yükselmektedir.
  Sosyal Medya, kullanıcı odaklıdır ve bir sınırlama olmaksızın herkesin söz hakkı vardır.      Doğru kullanıldığında gücü ve etkisi tartışılamaz. Özellikle markalar açısından çeşitli faydalar sağlayan Sosyal Medya’nın bireyler üzerinde de olumlu veya olumsuz etkileri mevcuttur. Gezi parkı olaylarında yaşadığımız süreç, Türk halkına sosyal medyayla ilgili bir çok şey öğretti.
  Gelen yasaklar ve engellemeler bir çok yöntemle kırıldı ve  sosyal medyanın engellenmesi zor bir güç olduğu bir daha ispatlandı. Bu durumuyla devletler içinde kontrolü güç ve yeni stratejiler üretmesi gereken bir platform haline geldi.
  Yeni bir oluşum olarak düşündüğünde sosyal medyanın toplum üzerinde de etkisi büyüktür ve ülkerler arası kültür  ile  yaşam şartlarına bağlı olarak kullanım oranlarında da farklılıklar gözlemlenir. Ülkemizde sosyal medya kullanım oranları yükselmeye devam etmektedir. Son istatistiklere göz attığımızda Türkiye sosyal medya kullanım oranlarında Avrupa sıralamasında yer almaktadır.
Sosyal Medya’da bilgi paylaşımı hiçbir maliyet gerektirmeden gerçekleşir ve anında çok geniş kitlelere ulaşır. Sosyal medya için iletişimin gücü benzetmesini de yapabiliriz.
     Sosyal Medya Ajansı Nedir?
  Kullanıcılar arasındaki bu paylaşım, ürün ve hizmetlerini pazarlamak isteyen şirketlerin iştahını kabartmış, iş dünyası tarafından getirilen medya ticari yapısını da beraberinde getirmiştir. Ticari işletmelerin sosyal medya içerisinde mümkün olduğunca performanslı kampanyalar yürütebilmesi için de sosyal medya ajansları geliştirilmiştir.
Karşılaştırma : Geleneksel Medya ile Sosyal Medya Arasındaki Farklar Nelerdir?
  Klasik medyada (televizyon, gazete, radyo, basılı dergiler vs.) iletişim yıllarca tek yönlü olmuş ya da çok az ve uzun zaman alan çift yönlü iletişim sağlanmıştır. Üstelik bu iletişimin maaliyeleri, teknik cihazların, basılı medya ürünlerinin maaliyetleri nedeniyle çok yüksek olmuş, aynı zamanda katılımcı sayısı çok yüksek olamadığı için nerdeyse tek yönlü halde çalışmışlardır. Sosyal medya da ise tam aksine erişim maaliyetlerinin daha düşük olduğu ve katılım sayısının tüm geleneksel medya araçlarından daha yüksek olduğu bir iletişim aracıdır.
  Sürekli gelişim sosyal medyada, geleneksel medyaya göre daha hızlıdır. Bu nedenle sosyal medya üzerinde çalışma yapan işletmelerin bu konuda yetkin insalara ihitiyaçları da her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle sosyal medya eğitimi için eğitim ve seminerler düzenlenmektedir.
Sosyal Medya Eğitimi
  Sosyal medya araçlarının ve imkanlarının en verimli şekilde ziyaretçiye sunuluabilmesi için, konuda uzman kişilerin ihtiyacı hergün artarak devam etmektedir. Bu nedenle ticari amaç güden işletmelerin sosyal medya eğitimine oldukça önem verdiklerini gözlemleyebiliriz. Eğitimler neticesinde ortaya çıkan sosyal medya uzmanlığı kısa süre içerinde meslek haline gelmiştir.
Sosyal Medya Uzmanı
  Sosyal Medya haberleri, takipleri ve ziyaretçiyle etkileşiminin daha iyi düzeyde sağlanması için sosyla medya uzmanları çalışmalar yaparlar. Sosyal medya takipleri, diğer geleneksel medya takiplerinden daha iyi olmak zorundadır. Bu nedenle, bilgi paylaşımlarındaki yorumlardan tutunda, sosyal medya yönetimine kadar bir çok konuda sosyal medya uzmanları planlama ve izlenecek yol haritası hakkında stratejiler geliştirmektedirler.
Toplum ve Sosyal Medya
  Sosyal medya platformlarının, çeşitliliğin artması nedeniyle insanlar her geçen gün bağımlılıkları artmaktadır. Bu nedenle insan hayatının günlük değişimi de etkilenmektedir. Paylaşılan içerklerin oluşturulmasında iş gücü yine ziyaretçiler tarafından yapıldığından, katılım her geçen gün yükselmektedir. Geleneksel medyadaki, içeriği üreten kısıtlı kitle ile medyayı takip eden büyük kitleler arasındaki fark nerdeyse yok oldu diyebiliriz. Konula ilgili UCLA Asia İnstitute tarafından yayınlanan makaleyi inceleyebilirisiniz
  Toplumun hayatına kazandırılan yeni terimler ve iletişim teknikleri toplum üzerindeki değişimi hızlandırmaktadır. Artık internet sitesi üzerinden yapılan yorumlar, sosyal imleme sayesindeki paylaşımlar yeni medyanın gücünü göstermektedir.Ayrıca bilgi paylaşımlarını kalıcı hale getirebilmek için insanlardaki blog kullanımı da diğer yıllara göre artmaktadır.
Sosyal Medya Ağları
En popüler sosyal medya ağları arasında, Facebook, Twitter, iş dünyası için Linkedin, Google Plus sayabiliriz. Tasarım ve düşük sayıdaki iletişim farklıklıkları ileen çok bahsettiğimiz sosyla ağlar kullanılmaktadır.
Sosyal Medya ve Eğlence
Sosyal medya oyunları, sosyal oyun kavramını da beraberinde getirdi. Anlık binlerce kişinin etkişelimli olarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan sosyal oyunlara katılımların yüksek olmasının bir diğer nedeni de sosyal medya hesapları sayesinde hızlı bir etkileşime girilebilmesinin sağlanması olarak yorumlayabiliriz.
Sosyal Medya Tarihi
Sosyal medya tarihi için uzun bir süreçten söz etmek mümkün değil. 2010 yılında etkileşim hızının arttığı sosyal medya, 2011, 2012 ve içinde bulunduğumuz 2013 yıllarındaki gelişmelerle ilgili bir tarihe sahiptir.
 Sosyal Medya Siteleri
Bloglar : Blogger, LiveJournal, Open Diary, TypePad, WordPress ...
Mikro Bloglar : FMyLife, Jaiku, Plurk, Twitter, Tumblr, Posterous, Yammer
Sosyal Ağlar : Bebo, BigTent, Elgg, Facebook, Geni, Hi5, LinkedIn, MySpace ...
Etkinlik Siteleri : Upcoming, Eventfu, Meetup
Wikis : Wikipedia, PBworks, Wetpaint
Sosyal İmleme: Delicious, StumbleUpon
Sosyal Haber : Digg, Mixx, Reddit
Fotoğraf Paylaşımı :  deviantArt, Flickr, Photobucket, Picasa
Video Paylaşım : YouTube, Viddler, Vimeo, Sevenload, Dailymotion
Canlı Yayın Paylaşım : Ustream.tv, Justin.tv
Ses ve Müzik Paylaşımı : imeem, The Hype Machine, Last.fm, fizy
Ürün Eleştirileri : Sikayetvar
Şirket Eleştirileri : Customer Lobby, Yelp
Soru ve Cevaplar : Yahoo! Answers, WikiAnswers, Askville, Google Answers
Görsel Dünyalar : Second Life, The Sims Online, TerraOnline Gaming
Oyun Paylaşımı : Miniclip, Kongregate
Mi̇mari̇ alanda yeni̇ medyada reklam platformlari
            Yeni Medya Nedir?
  “Yeni medya” artık herkesin dilinde ve bilgi teknolojileri, iletişim ağları ile medya sektörlerinin birbirlerine yakınlaşarak iç içe geçmeye başlaması sonucu ortaya çıkan (internet, mobil, vb. ağlar üzerinde oluşturulan web sitesi, haber sitesi, arama motoru, blog, wiki, sosyal medya gibi) ve hızla değişen platformları anlatıyor. Diğer yandan günümüzde artık gazete, radyo ve TV gibi geleneksel medya da yeni medya üzerinden birbiriyle bütünleşmiş şekilde çalışma eğilimi gösteriyor.
3. Mimari Reklamlar Nasıl Çoğaldı? Yeni medya teknolojileri ve uygulamaları günümüzde sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarında pek göz ardı edemeyecekleri bir alan haline gelmiş durumda. Bugünün teknolojilerinin durumu ve bunların sosyal etkileri sadece gündelik yaşantımızı değil, algılarımızı ve kavramlarımızı da değiştirmiş bulunuyor.
4. Yeni medyanın kullanımı daha yaygın değilken şirketler kendi reklamlarını yapabilmek, müşteriye ulaşabilmek için bilbord vb. kullanırlardı. Ama günümüzde neredeyse herkesin elinden düşürmediği başta akıllı cep telefonları olmak üzere bir çok teknolojik alet sayesinde kurum veya kuruluşların reklamları çok ta uzakta değil. Arama motorunda yazılan bir kelime bile yeterli olabilir hale geldi. Bir başka yöntem ise günümüzde mail adresi olmayan insan çok azdır herhalde. Büyük firmalar kendi reklamlarını, yapmış oldukları işleri gösterebilmek ilgi çekebilmek için mail adreslerine postalar gönderiyorlar.
5. Günümüzde şirketlerin artması rekabet ortamını da getirmekte. Böyle olunca da firmaların kendi reklamlarını iyi yapmaları gerekmekte. Bir çok firma içinden ayırt edilebilmelidir. Firmalar mimari alanda reklamlarını yaparken artık plan, render düzeyinde kalmak yerine 3d turlarla da ilgi çekebilmekte.
6. • Mimari Amaçlı Yeni Medyayı Nasıl Kullanırız? * İşimize yarayacak olan hazır çizimler ( tefriş vb.) * Örnek proje inceleme ( erişilen bilgilerin doğruluğunu sorgulamak gerekir.) * Güncel mimari haberleri, sergileri, workshopları takip amaçlı * Çizimlerini, tasarımlarını beğendiğimiz kişi ya da kuruluşları. Bu tarz amaçla girilen sitelerin en alt kısmında mimari alanda iş yapan firmaların reklamlarını görmek mümkün.
7. • Mimari Paylaşım Platformları * Forumlar * Facebook * Twitter * Instagram * Arkitera * Kolokyum * Bloglar vb.
8. Mimari paylaşım platformları sayesinde kişi veya kuruluşlar tanınmışlığı arttırıp kendi reklamlarını yapıyorlar. Örneğin; ‘Mimar’ kelime kökünü içeren isimde bir twitter hesabı açıp, daha sonra bu hesap üzerinden mimarlıkla ilgili paylaşımları kesmeyip , sonraları ise kendi mimarlık şirketinin ismiyle değiştiren insanlar vardır herhalde … Mimari amaçla yapılan reklamlar sosyal ağlarda konuşulan bir hal aldı. En saçma reklamların bile konuşulma isteği ile çekildiğini düşünmek lazım. Konuşuldukça akılda kalan bir isim haline geliyor. Yeni medyaya verilen reklamlarla gözümüz bir şekil de o reklamları görüyor ve bilincimize işliyor.
9. Yeni medyada yapılan reklamlar ile iş bulma imkanı arttı, tabi güvenirliği sorgulamak gerekir. Örneğin; Yeni medyada yapılan reklamlar ile iş bulma imkanı arttı, tabi güvenirliği sorgulamak gerekir. Örneğin;
10. Platform üyeleri, kendi ürettikleri tasarım, proje vb. içerikleri paylaşabilir ve platformda bulunan birçok farklı sosyal ağ fonksiyonlarını kullanarak birbirleri ile iletişime geçebilirler. Mimari Platform dahilinde ayrıca, gelişmiş bir marka ve ürün katalog sistemi bulunmaktadır. Üyeler; gelişmiş katalog sistemi sayesinde, marka ve spesifik ürün araması yapabilir, seçtikleri markaları takip edebilir ve seçtikleri ürünler ile kişisel arşiv sistemi oluşturabilirler.
  Sosyal Medya Araçları
  Sosyal medyayı etkili kullanmak için yapmanız gereken bazı durumlar bulunur. Sosyal medya platformlarınızın daha kaliteli şekilde tasarlanması halinde daha fazla kitleyi hitap edeceğinden bu şekilde ihtiyaç duyduğunuz gelir dönüşleri alabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz birbirinden farklı seçenekler arasından kaliteli hizmet sunan seçimler arasından uygun olan seçimleri değerlendirerek bu şekilde hizmet talep edebilirsiniz. Yapılan işlemler sonrasında geri dönüşleri hızlı bir şekilde alabilir ve bu sayede etkilerini kısa sürede hissedebilirsiniz. Kısa sürede yapılacak olan geliştirme veya iyileştirme işlemleri ile verimli şekilde düzeltmeler yapılarak bu şekilde  sizlere sosyal medya alanında kaliteli kullanım imkanı sağlanır. Sosyal medya ajansı ile anlaşmamız durumunda iş veya özel amaçlı olarak kullandığınız sosyal medya platformları uzman kişilerin yönetmesini sağlayabilirsiniz. Geliştirme konusunda sosyal medya uzmanı tarafından yapılacak olan işlemler sosyal medya platformlarınızın daha etkili kullanılmasını ve bu şekilde olumlu dönüşler yapılmasını sağlar. Sosyal medya kullanıcıları bunun için farklı araçlar üzerinden paylaşımlarını yapabilirler. Sosyal medya araçları Frostbox, Statigram, Mention, Youtube Slow Motion, Spirit, Auto Awesome, 8 mm Vintage Kamera, Tagboard, Steady Demand olarak belirtilebilir. Her bir araç farklı bir sosyal medya platformu için kullanılabilir.
  Sosyal medya araçları pek çok farklı işlevi yapabilmeniz konusunda sizlere yardımcı olur. Bu araçlar ile Google+ fotoğrafları düzenleyebilir veya Hashtag’leri takip edebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızda veriler veya müşterinizle oluşan sorunlar ortaya çıktığından verileri aramak yerine sizlerde Frostbox ile istediğinizi yapabilirsiniz. Instagram’ın kullanıcı için Statigram pazarı kaçırmamak için bu kanalda da var olmak isteyenlere yardımcı oluyor. Mention rakiplerinizi veya markanızı konuşanların neler konuştuğunu takip etme konusunda sizlere yardımcı oluyor.  Bu şekilde kullanabileceğiniz farklı araç seçenekleri arasından kullandığınız sosyal medya platformuna göre seçimler yapabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz işlemleri daha hızlı ve kısa sürede yaparak kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz. Sosyal medya kullanımının günümüzde devamlı olarak artması nedeni ile pazarda yer almak isteyenlerde bu alanda kendilerine yer edinmek amacı ile farklı şekillerde yollarına devam ediyorlar. Bu durumda yapacakları işlemler konusunda farklı araç kullanımları ile daha kaliteli sonuçlar elde ederken aynı zamanda daha hızlı sonuç alabilirler. Sosyal medya araçları arasından Frostbox yedekleme konusunda sizlere yardımcı olabilir.
  Sosyal medya araçları ile yapmak istediğiniz işlemleri yaparken her sosyal medya uygulaması için yardımcı olacak olan farklı seçimler yapmanız gerekir. Statigram Instagram hesabınızda bulunan takipleri izlemek veya yakın ilişkiler kurma konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. Mention rakiplerinizin sizin hakkınızda neler konuştuğuna dair anahtar kelime üzerinden işlem yapabilir. Youtube Slow Motion youtube da kendi videosunu paylaşmak isteyenler için kullanılacak bir araçtır. Spirit attığınız tweetlerin gündemi değiştikten sonra veya karşı tarafın eline geçtikten sonra silinmesini istiyorsanız bu durumda işinizi kolaylaştırıyor. Yapmak istediğiniz işlemi sizin yerinize yaparak istediğiniz de tweetlerin kolayca silinmesini sağlıyor. Auto Awesome Google+ için geliştirilen bir araç olarak kullanılsa da aynı zamanda istenilmesi halinde Instagram içinde kullanılabiliyor. Bu şekilde pek çok farklı amaç için tercih edebileceğiniz farklı araçlar ile yapmak istediğiniz işlemleri daha hızlı yapabilirsiniz. Geliştirilen sistemler sayesinde sosyal medya da istediğiniz gibi sonuçlar elde etmeniz için kaliteli işlemler yapma imkanı bulabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden yayınlamak istediğiniz veya paylaşmak istediğiniz her türlü seçenekte aynı şekilde sosyal medya araçlarından yararlanarak daha kolay işlemler yapabilir ve bu şekilde daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Sosyal medya kullanımı oldukça arttığından gelişmeye devam ediyor. 
Kaliteli Tasarımın Faydaları
  Günümüde kaliteli bir tasarımın önemli bir yatırım olduğunu biliyoruz. İnternet kullanıcısının her geçen gün arttığı ve bunla doğru orantılı olarak potansiyel ticaret pazarının genişlediği şu zamanda kaliteli bir web sitesinin yararları nedir ? İyi bir tasarımcının gerçek faydaları nelerdir ? İyi görünen bir web sitesinin ne gibi getirileri olabilir ?    Kaliteli bir web sitesi şirketiniz ve markanız için görsel bir imaj sergiler. Markanızın ve şirketinizin bakış açısını önemli ölçüde değiştirebilmektedir. İnternet kullanıcıları sitenizi ziyaret ettiğinde sizin hakkınızda önemli ölçüde bilgilere ulaşmak isterler. Bu bilgiler doğrultusunda size olan ilgileri önemli ölçüde değişmektedir. Web sitenizin yanısıra kurumsal kimliğinizde onlar için çok önemlidir.    Düzensiz ve özensiz yapılmış çalışmalar size her hangi bir yarar sağlamaz. Bu aşamada iyi bir web tasarımcı size imkanlar dahilinde incelemeler ve detaylar sunmalıdır. İnternet üzerinden kazancınızı ve portföyünüzü arttırmak için nasıl bir yol izlemenizi size tüm detaylarıyla açıklamalıdır. Sitenize yapılan girişlerden daha çok site içerisinde vakit geçirilmesi daha önemlidir. Popüler arama motorlarının çoğu bile bu bilgilerden yola çıkarak sitenizin kalitesini ölçmektedir. Ziyaretçiler sitenize girdiğinde kaliteli ve özgün bir imaj ile karşılaştıklarında web sitenizde vakit geçirecekler ve hatta başka zamanlarda tekrar geri dönüceklerdir. Akılda kalıcık bir marka ve şirket için baş prensip olmalıdır.   İyi görünen bir web sitesi ve kurumsal kimlik ziyaretçilerinizin gözünde kurumsallık imajı sergilemektedir. Bu imaj ziyaretçileriniz ile sizin aranızdaki bağları güçlendirmekte ve size yeni müşteriler kazandırmaktadır. Eğer güçlü bir tasarıma sahipseniz bu imajı insanların zihinlerinde elde etmek çok da zor değildir.    Günümüz ticaretinde artık çoğu şey sanal ortamda internet üzerinden gerçekleşmektedir. Bu pazarda doğru strateji ile ilerlediğimizde kazançlarımızı önemli ölçüde arttırabiliriz. Hedeflerimizi ve yol haritamızı iyi belirlememiz gerekmektedir. Çünkü dijital ortam reklamlarındaki maliyet olduğunca azdır. Küçük bütçelerle iyi bir imaj ve gelir elde etmek mümkündür. 
 Medya İlişkileri nedir ne değildir?
  “Çeşitli medya kanalları aracılığıyla hedef kitlelere ulaştırılması gereken ürün, hizmet ya da fikirlere ait haber değeri olan mesajlara sahip olan marka, kurum/kuruluş ya da kişilerin medya kanalları çalışanları (gazeteciler, muhabirler vb.) ya da bireysel medya kanallarıyla (blog yazarları, sosyal medya ünlüleri vb.) bir araya gelme çabalarına  (basın bülteni servisi, basın toplantısı, ikili buluşmalar, blogger buluşmaları vb. ile) medya ilişkileri diyebiliriz. “
  Nasıl yapılır; haber değeri olan bir mesajınız ve bu mesajı almasını istediğiniz “hedef kitleler” varsa bu hedef kitlelere sizi ulaştıracak medya mensupları seçilir ve mesajınız onlarla yukarıdaki tanımda çaba olarak yazdığım yöntemlerden bir ya da ikisiyle paylaşılır ve onlar da uygun gördükleri takdirde çalıştıkları ya da sahip oldukları medya kanalları üzerinden sizin mesajlarınızı paylaşırlar. Yani medya ilişkileri dediğimiz kavram, sizi hedef kitlelerinize ulaştıracak olan medya mensupları ile bir bağ kurmanızdır ve bu bağ üzerinden yürüttüğünüz süreçler bütünüdür.
  Buradaki medya ilişkisini sağlayan ve yürüten grup ya markaların iletişim departmanları ya da markaların çalıştıkları iletişim ajanslarıdır.
  Kullanılan yöntemleri tek tek açıklamaya gerek var mı bilemedim ama içimden bazılarını kısaca özetlemek geldi. 
    Basın Bülteni İletişimi: Çeşitli dönemlerde markanın haber değeri taşıyan mesajların bir hikayeleştirme yapılarak medya mensuplarına haber içeriği olarak gönderilmesidir. Bir basın toplantısı sonrasında toplantı içeriğiyle ilgili olarak paylaşılabileceği gibi, gündem ve konular takip edilerek dönemsel içerik paylaşımları da yapılabilir. Günümüzde gazetelerde, dergilerde, internet haber sitelerinde vb. haber olarak okuduğumuz bir çok makale eğer bir marka ile ilişkiliyse aslında iletişim departmanlarının klavyesinden çıkmış birer basın bülteninin haber olarak değerlendirilmesidir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli iki nokta, bir, basın bülteninin ilgili basın mensuplarıyla paylaşılmasıdır. Nasıl mı? Örnek: İçeriği ekonomi olan bir basın bültenini, eğitim muhabirine, kadın haberleri editörüne vb. göndermenize gerek yoktur. İki, bülten servis saatlerine ve sonrasında aramalara dikkat etmek gerekmektedir.
    Basın Toplantısı: Markaların gerçekten önem verdiği yeni ürün/hizmet tanıtımı, çeyrek sonuçları vb. konularda ilgili medya mensuplarını bir mekanda toplayarak vermek istediği mesajları firma yöneticileri aracılığıyla onlarla paylaşmasıdır. Toplantı sonrası basın bülteni servisi yapmak da kullanılan en popüler yöntemler arasındadır. Burada dikkat edilmesi gereken önemli iki noktadan ilki, basın daveti esnasında medya mensubu seçimine dikkat etmektir. Eğer içeriğiniz ekonomi ile ilgiliyse ekonomi basını tercih edilmedir, hem ekonomi hem de teknoloji içeriği varsa iki taraftan da medya mensupları davet edilebilir. Ama yaşanılan en büyük sorun ki bu diğer önemli noktamızdır, davet edilmeyen basın grubu ya da mensuplarına toplantı sonrasında basın bülteni servisi yapmaktır. Yapmamak, dikkatli olmak gerekmektir. Yoksa “adam yerine koyup basın toplantısına çağırmıyorsunuz sonra niye bülteni gönderiyorsunuz?” tepkisiyle karşılaşmanız sürpriz olmayacaktır.
İkili Buluşmalar: Şirkette söz söyleme yetkisine sahip yöneticilerden bir ya da ikisinin bir köşe yazarı ile bir araya getirilmesidir.
    Medya Gezileri: Anlatmak istediğiniz konuların merkezinin bulunduğunuz yerden ya da medyaların bulunduğu yerden farklı bir konumda bulunması durumunda tercih edilen bir yöntemdir. Mesela fabrika gezisi ya da farklı bir şehirde yapılmış bir yatırımın anlatımını yapmak için sıkça kullanılır. Birde tamamen medya ile ikili ilişki geliştirmek için, x takımının yurt dışındaki bir maçına gitmek vb. kullanılan medya gezisi yöntemlerinden biridir.
  Ürün gönderimi:  Özellikle deneme sonrasında haber içeriği çıkarılabilecek olan ürünler için kullanılması gereken bir yöntemdir. Hediye amaçlı gönderimler hem yanlış anlaşılan hem de bence etik olarak yapılmaması gereken bir şeydir ama özellikle son yıllarda geleneksel medyanın (ürün deneme amaçlı gönderim hariç) yüz vermemesi ile özellikle blog yazarları bu noktada kullanılmaya başlanılmış ve bunun önü alınamayıp, blog yazarı kisvesi adı altında ürün/hediye avcıları ortaya çıkmıştır.
       Medya İlişkileri Ne Değildir?
  Günün her saati basın bülteni servis etmek değildir.
Günün her saati basın bülteni servisi sonrası bültenimizi aldınız mı diye aramak değildir. İki gün sonra bülten servis etmiştik, konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ettik demek hiç değildir.
Aynı bülteni 3 gün peşpeşe göndermek değildir.
Haber değeri olmayan içeriği paylaşıp niye yansıma almıyoruz diye kara kara düşünmek değildir.
X konusuyla ilgili bülteni listelerinizde ki ya da kullandığınız sistemlerdeki ilgili, ilgisiz tüm basın mensuplarına göndermek değildir.
Gecenin ikisinde basın bülteni ya da basın daveti maili göndermek değildir.
İşi ne gazeteci değil mi, hazır haber göndermişiz yazsın işte demek hiç ama hiç değildir.
Medya gezisine götürdük, yedirdik içirdik niye yazmıyor biri arasın şunu diye ajansa baskı yapmak değildir.
Medyaya, bloggerlara, fenomenlere gerekli gereksiz hediyeler göndermek değildir.
Daha önceden paylaştığın içeriği sonradan ısıtıp yeniden paylaşmak değildir.
Onların da (medya mensuplarının) bir işinin gücünün, iş yoğunluğunun olduğunu bilip etkinliğe gelmiyor diye trip atmak değildir.
Alt tarafı bir internet sitesi haberi girse ne olur, bunların ne masrafı var ki demek değildir.
Medya çalışanlarının ihtiyaçlarını görmezden gelmek değildir.
Medyalar arasında bu suçu, şu bucu diye ayrım yapmak ya da tiraj bakımından bir kısmı görmezden gelmek değildir.
Bülten gönderip yazmasını bekleyip, o dönüp sizden bir konuda bilgi istediğinde, sorular sorduğunda 3 gün sonra dönmek ya da hiç dönmemek değildir.
Aradaki samimiyete güvenerek her istediğiniz konuyu yazdırabileceğinize inanmak değildir.
 MİMARLIK VE MEDYA
    Bugünkü çerçevesine oturmuş olan medya kavramı ve tanıdığımız araçları oluşmadan çok önce de aslında gerçekliğin yerini tutan ve onu bir anlamda dolaşıma sokan araçlar vardı. Daniel Purdy, hacılar ve turistlerin Alpler boyunca yaptığı yolculuklar aracılığıyla mimari imgelerin dolaşıma sokulduğunu söylemektedir. Mimari çizimler, “treatise”ler, kişisel koleksiyonlar seyyahlara kendi vatanları dışında hayran oldukları yapıları kendi vatanlarında bir anlamda tekrar üretmek için aracılık etmiştir. Modern-öncesi bu medya dolaşımını en güzel belgeleyen örneklerden bir tanesi de Andrea Palladio’nun Kuzey Avrupa’da tanınması ve benimsenmesinde Four Books on Architecture adlı kitabın etkili olmasıdır. Palladian Villaların İngiliz ve Amerikan peyzajlarında benzerlerinin inşa edilmesi, imgenin çoğaltılarak dolaştırılmasına en tipik örneklerden bir tanesini teşkil etmiştir.Böylelikle yazılan ve basılan mimari gerçeklik bir tür meşruiyet kazanarak kabullenilir olmuştur. Palladio’dan bu yana imgenin yeniden üretilmesi ve dolaşıma girmesi Batı kültürü egemenliğinde gelişen medyayla kültürel tekelci bir yaklaşım sergilemiştir.
Medya kavramı zaman içinde dönüşüme uğramış ve farklı ortamlarla karşımıza çıkmış olsa da mimarlığın yeniden üretildiği zemin olarak gücünü hiç kaybetmemiştir. Mimarlık medyasının tarihi, mimarlık tarihinin en önemli dayanağı olagelmiştir. Çünkü medyanın gücü, döneme dair öne çıkarılan eğilimleri, mimarları, ürünleri belirlediği gibi, hangi mimarların / yapıların yok sayılacağını belirlemeye de muktedir olmuştur. Medyanın onay ve dışlama mekanizmalarıyla bağlantılı olarak mimari ürünün çevresinde oluşturulan söylemler, bir anlamda mimarlığı yeniden üretmektedirler. Dolayısıyla üretim ve yeniden üretim
  Colomina’nın dediği gibi bir döngü olarak karşımıza çıkmakta ve medya da bu döngüde bütün bu süreçlerin gerçekleştiği bağlamı oluşturmakta ve çoğu zaman belirleyici tek unsur olmaktadır.
Mimarlık medyasının yeniden üretim ve yeniden yaratım süreçlerine etkisini tartışırken fotoğraf ve mimari ürün arasındaki temsiliyet sorununa tekrar dönmemiz gerekmektedir. Fotografik imge kendi başına yeniden üretimin gerçekleştiği bir temsil biçimidir. Fotoğraf, çoğu zaman bir ürünün kopyası veya temsili olarak algılanır. Fakat fotoğraf yeni bir bakış açısı oluşturma ve kimi zaman ürünün içerdiği gerçeklikten farklı algılar yaratabilme kapasitesine sahiptir. Mimari fotoğraf, mimarlık dergileri aracılığıyla mimarların idealize ettikleri resimsi anlatının meşrulaşmasına yardımcı olmuştur.
  Basılı medyanın fotografik imgeye teslim olmuş eğilimine karşıt duruşlar da medya tarihinin bir parçasıdır. Pierre-Alain Croset (Casabella’nın editörü) bir mimari ürünün nasıl yayımlanacağını sorgularken, dergide fotoğraf kullanmayı, aslında yapıyı okuyucunun deneyimlemesine olanak tanımaması sebebiyle yeterli bulmamıştır. Ona göre anlatı önemli bir araçtır. Croset’e göre mimari ürünün kendi yerinde ve kendi zamanında duyularla deneyimlenmesi yazılı ve görsel medya tarafından atlanmaktadır ve bu eksikliği onarmanın en iyi yolunun mimari ürünü birinci elden deneyimleyen bir eleştirmenin anlatısı olduğunu düşünmüştür.
Dolayısıyla söylemsel oluşumlar, özellikle yazılı medyada yapıya dair birçok özelliği ve imajları desteklemiş ve yapıya dair genel bir çerçeve oluşturmuştur. Bu söylemsel oluşumlar teorik, tarihsel veya eleştirel nitelikte olabildiği gibi, çizim, yazı, maket ve benzeri gibi temsil söylemleri temel alınarak da ifade edilebilmiştir. Medyayla kurulan bu ilişki üretken olabildiği gibi yeniden üretimi içermeyen sadece yansıtıcı bir ilişki de olabilmekte ve günümüzde farklı örnekleri olsa da özellikle dijital medyada izlediğimiz mimarlık ortamı kullanıcı, izleyici ve üretici açısından böyle bir ilişki biçimini içermektedir.
    KÜRESELLEŞEN DÜNYADA MİMARLIK DİSİPLİNİNDEKİ KRİZ GERÇEĞİ
    Teknolojideki değişimler yalnız gündelik yaşamı değil, tüm disiplinleri ve epistemolojiyi dönüştürmüştür. Mimarlık disiplini de 1990’lardan beri kendi alanı içerisinde bu değişikliği sindirmeye ve daha olumlu yönde anlamaya çalışmaktadır. Uzun bir süredir kuram alanında tartışılan “maddesizleşme”, iki anlama gelir: Birincisi, sanal gerçeklik nedeniyle iletişim kurmak için artık maddelerin kendisine veya bedenlere gereksinimimiz kalmamıştır. İkincisi de fizik ve malzeme bilimindeki yenilikler ve yeni teknolojiler biz mimarları bizden önceki kuşakların hayal bile edemeyeceği esneklik, dönüşebilme ve hafiflik nitelikleri taşıyan malzemelerle tanıştırmıştır.
  Güncel teknolojilerin olanaklı kıldığı maddesizleşme süreci, hamurunu “madde” olarak gören mimarlığı o kadar derinden sarsmıştır ki, belki de tüm disiplinler içinde bu krizi en ağır geçiren alan olmuştur. Mimari formun dönüşebilir, değişebilir bir organizmaya dönüşebileceği bir teknolojinin yapı endüstrisinin her alanında uygulanabilirliği çok uzak bir gelecekte değildir. Bununla beraber formun ağırlığından kurtulmuş mimarlık aynı zamanda göstergesel ve kültürel varlığından da kurtulunca geleneksel, arkaik (ne dersek diyelim) temel meşruiyet dayanaklarını kaybetmiş olmaktadır. Çünkü esneklik kabiliyeti olan akıllı malzemeler artık kullanıcıların antropometrik ölçülerini akılda tutarak dönüşebilmekte, termal algılayıcılar sayesinde iklim kontrolü kendiliğinden ayarlanabilmekte ya da doğal ışığın aydınlatma düzeyine göre yapay aydınlatmalar kendiliğinden devreye girebilmektedir. Artık maddenin, taşın, toprağın, eğimin, ufuk çizgisinin, iklimin ve bitki örtüsünün dikte etmediği bir mimarlık yapılabilmesine olanak veren teknolojiler vardır. Buna dayanarak mimarlık, “yer”in kanonik referanslarına başvurmaksızın yapılabiliyor hale gelebilmektedir.
  İşte hem maddeden, hem yerden, hem kültürel referanstan kopmuş bir mimarlığın artık kriz içinde olduğu bu nedenle iddia edilmektedir. Maddesiz ve ruhsuz mimarlığın bir tehdit oluşturacağını birkaç on yıl önce öngörmek gerçekten de mümkün olmamıştır. Önceleri daha sezgisel ve genel olarak tanımlanmış olan krizin boyutları artık son on yıldır tanımlanabilir hale gelmiştir. Bunları “yersizleşme ve yerel kültürel referans eksikliği” ve “imgenin çarpan etkisi” olarak kısaca özetleyebiliriz.
  Yersizleşme kavramını “yer”in Heideggerci ve fenomonolojik kökenlerinden yola çıkarak, deneyim, anılar ve paylaşım aracılığıyla üretilen anlamının yok olması şeklinde tanımlamak mümkündür. Gerçekten “yer”in fiziksel sınırlamalarından da bağımsızlaşmaya izin veren teknolojiler de vardır. Bununla beraber bu teknolojilerin arkasına saklanma gereksinimi duymadan da bağlamın kültürel ve fiziksel referanslarından kurtulmuş mimarlık ürünleri mevcuttur. Bu kuşkusuz “yer”den bağımsız bir mimarlığın eleştirel içerikten yoksun biçimde bilgi dolaşımına girmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Eleştirel içerikten yoksunluk Michael
  Sorkin’in Architectural Review dergisinde “Critical Measure: Why Criticism Matter” adlı makalesinde dile getirdiği gibi sadece değişimin varlığını ortaya koyan bir eleştiri anlayışı demektir. Sorkin’e göre tüm kuramsallığı ve farklı bağlantıları ortaya koymasıyla pratiğe yön vermesi gereken mimari eleştirinin ana var olma sebebi değişimin yönünü tartışmak ve etkilemektir.
   İnternet ortamında dolaşan tüm bilgi paketlerinin güvenilirliğinin yarattığı sorun gibi, mimarlık alanındaki bu yeni eğilimi yayan haber ve araçlar da güvenilir olmayan bir bilgiyi herkesin sunumuna açmış olmakta, dahası basılı imgenin gücünün tarihsel olarak kanıksanmış olmasından dolayı, bir anlamda internetteki bilgi tamamen doğru ve meşru kabul edilmiş olmaktadır.
İmgenin çarpan etkisi olarak adlandırdığımız boyut ise imgenin önceden kabullenilmiş gücünün daha da keskinleşmesini ifade etmektedir. Virilio’nun mimarlıktaki krizi erken bir dönemde, 1990’ların sonunda tanımlarken kullandığı “derinlik eksikliği” kavramı, birkaç şeyi aynı anda ima etmektedir: Yani hem imgenin iki boyutlu etkisi veya onun sahte üç boyutlu sürümlerinin gerçek boyutlara eş tutulamayacağı olgusu hem de salt imgeye sığınan bir mimarlığın entelektüel derinlikten ve içerikten yoksun olduğu eleştirisi
  Bugün artık içinde yaşadığımız çağda mimarlık ürünlerini dolaşıma sokan ve yeniden üretme sürecine tek başına egemen olan imge, bu açıdan metnin ve eleştirinin yokluğunu ya da yetersizliğini doldurmaktadır. 
    MİMARLIK DİSİPLİNİNDE DİJİTAL MEDYA
    Mimarlık disiplininin yersizleşme ve imgenin çarpan etkisi açısından yaşadığı kriz mimarlık medyasının dijital ayağının önplana çıkmasıyla daha da destekleniyor gibi görünmektedir.
Bir dönüşüm sürecinde olan mimarlık medyasının eleştirel yönünü büyük bir oranda kaybetmesi disiplinin bu krizden çıkma çözümlerinin oluşmasını engellemektedir. Mimarlık medyası bir süre önce basılı dergi formatındaki geçerliliğini kaybetmeye başlamıştır. Mimarlık ortamının eleştirel tartışmalarının yapıldığı ve pratiğe yön veren dergiler dijital medyanın açıklık, erişilebilirlik anlamında daha demokratik sayılabilecek yönünü kullanarak birtakım ortaklıklar oluşturmaktadırlar. Örneğin Architectural Review (AR) dergisi Archdaily web portalıyla böyle bir işbirliği içindedir. Fakat bu ortaklıkların sayısı oldukça az olmakla birlikte, AR dergisinin söylemsel anlamda desteklediği bu eleştirel yönün kullanıcı tarafından nasıl değerlendirildiği de bir soru işareti yaratmaktadır. Dillerine hâkim olmadığımız web portallarının kullanım yaygınlığı da bunu destekler niteliktedir. İçerikten ziyade sadece imge üzerinden ilerleyen gündemi takip etme istenci mimari ürünün söylemsel ve eleştirel olarak değerlendirilmesini engellemekte ya da böyle bir talebin giderek azalmasına sebep olmaktadır.
  Mimarlık medyası bu problemlerin farkında olarak kendisini sorgulamaktadır. AR dergisinin Haziran 2014 sayısında yayımlanan “Who Needs Architecture Critics” adlı giriş yazısında 
editör Catherine Slessor bu problemi çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Slessor web portallarının sağlamış olduğu dahil olma kolaylığı ve açıklığa rağmen, oldukça kompleks ve farklı bağlamlarda tartışılabilecek olan mimari üretimin imajlarla beslenen sürekli ve hızlı değişen haberler ile Facebook beğenilerine indirgendiğini söylemektedir.Mimari üretimin estetik-sembolik kaynakları ve teknoloji arasında oluşan bu gerilim, yavaş yavaş imgenin tarihsel olarak yadsınamaz gücünü birkaç katına çıkartmıştır. Sadece birkaç kare fotoğrafın internete düşmesi, artık bir yapıyı tanınır kılabilmektedir.Ayrıca, eskiden sadece basılı kaynaklar aracılığıyla dolaşıma giren imge artık çok daha kolay yollarla, neredeyse bedelsiz ve zahmetsiz bir şekilde erişilebilir ve taşınabilir hale gelmiştir.
Dergi ve kitapların en azından sayfa sayısı nedeniyle yayına aday mimari ürünler belli bir elekten geçmek zorunda iken sonsuz imge depolayabilen mimari web portallarında bu anlamda bir “eleme” bulunmamaktadır. Örneğin, Archdaily2008 yılında kurulmuş olmasına rağmen 6 yılda 30.000’e yakın gönderi, 15.000’e yakın yapı yayımlamış bir web portalıdır. Benzer bir şekilde 2003 yılında kurulan Architizer’da böyle bir kapasiteye sahiptir. Basılı mimarlık dergileri arasında yılda on iki sayı yayımlananların bile bu kadar sürede ortalama 600 yapı tanıtımı yapabileceği göz önüne alınınca bu portalların kapasiteleri ve onlar sayesinde dolaşıma giren yapı sayısının gerçek anlamı ortaya çıkmaktadır. Söylem ve eleştiriyle desteklenmeyen ya da çok az desteklenen, daha çok tanımlanmaya yönelik bilgiler içeren web portallarında yayımlanan ürünler sadece imgeye indirgenmektedir. Web portallarının desteklediği eleştiri yoksunluğu Slessor’a göre şu anda mimari eleştiriye hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Çünkü eleştiri mimari ürünün çok geniş bir bağlamda ilişkilendirilmesini, bir başka deyişle ürünün sadece kendisine referans vermediği bir ilişkiler ağı içinde değerlendirilmesini sağlayan kışkırtıcı ve sorgulayıcı bir süreçtir.İşte eleştiri ancak bu yönüyle Sorkin’in dediği gibi değişimin yönlendirilmesini ve sorgulanmasını beraberinde getirmektedir.
Dijital medyanın en önemli katkısı, Batı merkezli olmakla suçladığımız geleneksel basılı medyanın aksine dünyanın her yerinden kültürel üretimi dolaşıma sokabilme potansiyeline sahip, daha “eşitlikçi” bir potansiyeli olmasıdır. Archdaily sitesinde sitede yayımlanmış yapıların coğrafi konumlarına ve şehir bazında sayılarına ulaşılabilmektedir.İlk bakışta pek çok yeni fikir ve ürünün dijital medyaya girme sürecinin Batı tekelindeki seçkinci tarih ve değer anlayışına takılmaksızın daha demokratik ve çoğulcu bir ortam doğurma kapasitesi olduğu düşünülebilir. Ancak incelediğimiz bu iki portal üzerinde yayımlanan farklı coğrafyalarda yapılan ürünlere bakıldığında, yapıların çoğunun yine merkez Batı dünyasından olduğu görülmektedir.
Mimarlık portalları, görece daha demokratik bir süreç içermelerine rağmen kopya ve orijinal arasındaki farkı ortadan kaldırmakta, eleştirel içeriğinin yetersizliği sebebiyle entelektüel ve siyasi içerikten yoksun bir alan sunmaktadır. Birçok mimarlık portalının sosyal medya ağlarıyla ortak çalıştığı görülmektedir. İstatistiklere göre Facebook üzerinden Archdailysitesinin 1.313.316, Architizersitesinin 1.471.468 takipçisi bulunmaktadır.Ayrıca her haberin altında Facebook ve Twitter sayfalarına yönlendiren ve bu ağlarda konu hakkında belirtilen yorumları ve paylaşımları görebildiğimiz bilgilendirme alanları bulunmaktadır. Bu ağlar dışında, site üyeliğiyle bireylerin kendi hesaplarını oluşturarak, web sitesi üzerinden yorumlarını paylaşmaları, kendi seçkilerini oluşturmaları ve ilgi alanlarına göre veri takibi yapabilmeleri mümkün kılınmıştır.
Web portalları sosyal ağlarla bağlantılı çalışması sayesinde daha geniş kitlelere ulaşabiliyor olsa da nitelikli bir eleştirel dilin bulunmamasına ek olarak düzeysiz popüler iletişim ortamı bu portalların salt tüketime hizmet etmesi sonucunu doğurmaktadır.
  (Beğendim) kültürü, burada bir disipliner veya mesleki tartışma zemini üretmeden (Dot com) kentleşmesini körüklemektedir. Yapılar ile ilgili yorumlar incelendiğinde “şahane”, “dayanılmaz”, “inanılmaz”, “ölçüsüz”, “iğrenç”, “ucuz”, “sıradan” gibi kişiye özgü değerlendirme içeren ve sığ bir iletişim trafiğinin olduğu görülmektedir. Salt imgeye indirgenmiş bir yeniden üretimin daha kavramsal bir değerlendirme yapılmasına zaten olanak vermediği gerçeğini bir tarafa koyarsak (beğendim) kültürünün bir tür reyting ölçme kategorisi olarak kullanıldığını ve imgeye atfedilen değeri artırmak için kullanıldığını da belirtmemiz gerekmektedir. Bu portalların sosyal ağlara her gün düzenli yollanan paylaşımlarında editörlerin seçerek koyduğu yapılar, kişisel sosyal ağ profillerinde belirmektedir. Bunlardan herhangi bir tanesini tıklayarak incelemeye çalışan ziyaretçiyi site otomatik olarak (beğendi) listesine eklemektedir. Bu yapıyla ilgili kanaatiniz olumsuz bile olsa, portal adınızı kendi bağlantılarınızla eşleştirmekte ve bunu kişinin diğer bağlantılarına açık olarak ilan etmektedir. Dolayısıyla kişiler sadece bir istatistiğe dâhil edilmekle kalmayıp aynı zamanda bir ticari reklamında aracısı haline gelmektedir. Ya da başka bir deyişle web portalı okuyucusu (kullanıcısı) artık sadece dolaşıma girmiş bir imgeye bakmak gibi daha edilgen bir rol üstlenmemekte, farkında bile olmadan imgeyi taşıyan grup içinde rol almaktadır; hem de adil olmayan bir kapitalist yöntemle…
   SONUÇ 
    Maddesizleşme ve yersizleşmenin günümüz mimarlık üretiminde sebep olduğu krizin bir benzeri dijital medyada da kavramsal anlamda yaşanmaktadır. Söylemsel oluşumlar bir mimari ürünün temsili açısından önemlidir, çünkü imajın vermediği bilgileri ve dolayısıyla ürüne ait farklı anlamları barındırmaktadır. Dijital medyada karşımıza çıkan temsil biçimleri söylemsel oluşumlar tarafından beslenmeyen yeniden üretimlerden ibarettir. Yapının fotografik imgelerle temsil edildiği yeni medyada mimari ürün olabildiğince madde haline, “şey” haline dönüştürülen bir temsil biçimiyle ifade edilir. Çok sayıda yapıyı, içerikten yoksun bir biçimde dolaşıma sokan mimarlık portalları ürünün imajdan başka bir şey ifade etmediği, işlev gibi mimarlığa dair önemli verilerin bile belirsizleştiği bir medyadır. Böyle bir yeniden üretim ortamı mimarlık ürününün sadece bir form üretme süreci olduğu sanısını güçlendirmekte ve bu anlamda mimarlık disiplininin yaşadığı krizi daha da artırmaktadır.
Dijital medya “değişimin” gerçektekinden daha hızlı olduğu bir ortamdır. Bu medya varetme-yoketme sürecini o kadar hızlı yapmaktadır ki, varolan sadece imajlar dahi olsa, bunların döngü hızı onların bile varlığının maddesizleşmesine sebep olmaktadır. Modern düşüncenin içerdiği anlamlardan biri olan “geçicilik”, burada tam karşılığını bulmaktadır. Buna paralel olarak bir yandan da üzerinde durulabilecek zemini hızlı değişim aracılığıyla sürekli yıkarak, değiştirerek yersiz bir mimarlık gündemi de yaratılmaktadır.
               Dijital medyanın da içinde bulunduğu belki de aracı olduğu bu maddesizleşme ve zeminsizleşme krizi bir noktada “yeni bir zemin” isteğini kendiliğinden getirecektir. Bu anlayışlar daha verimli olarak ve dijital medyanın sunduğu olanakları da kullanarak (çoğulculuğu daha fazla olan) indirgemecilikten ve sadece görünenin öne çıkarılmasından uzak bir şekilde “yeniden üretilmeli”dirler.
Sonuç olarak, dijital medyanın erişebildiği kullanıcı ve kapsadığı yapı sayısının basılı medyaya oranla çok fazla olması, aslında bağımsız ve eşitlikçi bir tartışma ortamı doğuracak bir potansiyeli de beraberinde getirmektedir. Bununla beraber, sadece yapı veya projeye indirgenmiş görsel bir katalog olmanın ötesine geçebilmek için 20. yüzyılın kadim medyasının bazı ideallerini sürdürmek gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi mimarlığa kavram, olgu, ortam olarak bakabilen eleştirinin yeni medyaya etkin olarak dâhil edilebilmesi; ikincisi de derinlikli yapı ve proje analizlerine olanak veren bir seçki dizisinin oluşturulabilmesidir.
  Bunların gerçekleşebilmesi için mimarlık portallarının artık bağımsız ve gönüllü yürüyen ve günün her anında yenilenen dinamik içeriğini yansıtsa da süreli yayımlanacak seçki kataloglarına gereksinimi vardır. Batı merkezcilikten ve yıldız mimar saplantılarından arınmış yeni bir medyanın kriz ortamını dönüştürmesi, ancak bu yolla mümkün görünmektedir.
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
EMLAK SİTELERİ
Hürriyet Emlak yüzbinlerce satılık ve kiralık daire, konut, sahibinden arsa, işyeri, dükkan, mağaza ve konut projelerini bulabileceğiniz tek emlak sitesi!
www.hurriyetemlak.com/
Satılık veya kiralık daire, iş yeri ve arsa ilanlarını Türkiye'nin ilk emlak sitesi olan Milliyet Emlak'ta inceleyin, aradığınızı ilanı kolayca bulabilirsiniz.
www.milliyetemlak.com/
Emlak ilanları ile satılık ve kiralıklardan oluşan emlak sitesi. Emlak programı ve satılık konut işyeri arsa, kiralık konut işyeri konusunda ilan
sitesi.www.emlakjet.com/
Resimli ve resimsiz emlakçı ve kişisel ilanları kapsayan gayrimenkul sitesi.
www.emlak.net/
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Photo
Tumblr media
25 gönderi!
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Blog
https://mine-ozturk.tumblr.com/
Çok güzel bir profil takip edebilirsiniz.Yazılar akıcı ve verimlidir.Öğretici ve kişisel gelişim yönünden gayet olumlu bloglar vardır.
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Düğün
Düğün
http://istanbul-avrupa.dugunsalonlarim.com/
Düğün Salonlarım, Tüm Türkiye'de olduğu gibi, istanbul düğün salonlarının da listelendiği, sektörde istanbul düğün salonları denince akla ilk gelen portaldır. Arama motorlarında istanbul düğün salonları veya istanbul avrupa yakası düğün salonları gibi kelimelerde ön sıralarda yer almaktadır. Aşağıda portalımızda yer alan istanbul düğün salonlarını görebilirsiniz
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
Alışveriş Siteleri
%90'a Varan İndirim Markafoni'de. Sen de Gel, Alışverişe Şimdi Başla!Ayakkabı ve Çanta · Saat ve Aksesuar · Lider Moda Markaları · %90'a Varan İndirimler bu sitede.
Türkiye'nin trend yolu, online alışveriş sitesi Trendyol.com ile sevdiğin markaların yeni sezon ürünlerine ve sana özel kampanyalarına ulaşabilirsin.
0 notes
arikcihat-blog · 7 years
Text
İnşaat Makine siteleri
https://www.makinaturkiye.com/
www.volvotrucks.com.tr/
İkinci el bir Volvo Trucks satın almak yerinde bir karar olacaktır. ... Doğru kamyonüretkenliğinizi bambaşka boyutlara taşıyabilir.
www.mercedes-benz.com.tr/
Axor fiyat listesi. Axor'un pdf formatındaki fiyat listesini buradan indirebilirsiniz.
www.bmc.com.tr/
Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., kuruluşunun 50. yılını gururla kutlarken, dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflerine doğru hızla ilerliyor.
BMC Otomotiv, yarım asırlık köklü geçmişine sığdırdığı başarılarına yenilerini eklemek için, Türk ve Katar ortaklığı ile ulaştığı güçlü ve çok uluslu şirket yapısıyla Türkiye için çalışıyor, üretiyor…
Tasarım, Ar-Ge, mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kendi bünyesinde barındıran, üretime başladığı ilk günden bu yana 300.000 adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağlayan, İzmir’deki 200.000 metrekare alanda 700‘ün üzerinde konfigürasyonda araç, yedek parça, motor ve döküm parçaları üretimi yapan, başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren, Türkiye’nin üreten gücü BMC Otomotiv, yoluna devam ediyor…
0 notes