baymakbilgi
baymakbilgi
Baymak Servisi
21 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
baymakbilgi · 4 years ago
Text
2.El Kombi Almanın Zararları
Bir kombi 1 gün bile kullanılmış olsa satışa sunulduğunda 2.el olarak geçer. Hatta bazı kombiler ilk sahibinden olmayabilir. Yani birçok kişi tarafından kullanılmış olabilir. Peki bu kombileri almak ne derece sağlıklı? Ne derece güvenilirdir? Kısacası 2.el kombi almanın zararları var mıdır? 2.el kombi almanın dezavantajları nelerdir? Kısaca açıklayalım.
Tumblr media
2.El Kombi Almanın Zararları Nelerdir?
·       Sıfır kombiye göre daha az garanti verilir.
Sıfır kombilerde minimum garanti 2 yıl kadardır. Ancak 2.el bir kombide garanti süresi maksimum 1 yıl olmaktadır. Tabi bu maksimum dediğimiz en fazla garanti süresidir. 3-6 ay garanti verilen 2.el kombiler de vardır. Bu özelliği sebebiyle sıfır kombiye göre dezavantajlıdır.
·       Arızalı olup olmadığı bilinmeden alınırsa büyük masraflar çıkarabilir.
2.el bir ürünü sadece görsel olarak beğenip alırsınız. Yani arızalı mı? Arızalıysa neyi var? Gibi soruların yanıtını bilemezsiniz. Kimse de size cihazı çalışır şekilde gösterip satmaz. Bu yüzden firmaya-servise ya da 2.el kombiyi satın alacağınız kişilere güvenmekten başka çareniz yoktur. Güven kavramını da bu sektörde kötüye kullanan çok kişi olduğu için herkese güven duyulmaması da olağan bir durumdur. Bu yüzden 2.el kombiler karşımıza bu durum sebebiyle dezavantajlı olarak çıkar. Tabi güven duyduğunuz, yıllarca hizmet aldığınız yerlerden tedarik edecekseniz o ayrı bir konudur.
·       Hiç garanti verilmeyebilir.
2.el alınan kombide bir arıza durumu söz konusu ise satın alacağınız yer veya kişi size garanti vermeyebilir. Yani arızalı olduğunu bildiğiniz halde ücretsiz olduğu için de direk tercih edip alabilirsiniz. Ancak unutmayın ki garanti verilmeyen bir ürün genel olarak kullanılamayacak durumdadır veya yüksek masraflı arızaları söz konusudur. Bu durumu düşünerek hareket eder, seçim yaparsanız hem daha sağlıklı olur hem de paranız boşa gitmemiş olur.
·       Sürekli arızalanabilir.
2.el kombi almadan önce bu kombinin neden elden çıktığını araştırmalısınız. Kombi bozuk muydu da satıldı? Kombi kullanıcısı kombisini neden elden çıkarmak istedi? Bu araştırmayı yaparak seçim yapmalısınız. Kombilerin kullanım ömrü 15 yıl kadar olur. 2.el alacağınız kombi eskiyse eğer çok sık arızalanabilir. Yani yapacağınız masraf kısa sürede kombiyi satın aldığınız fiyata denk gelebilir veya bu fiyatı aşabilir. Bu yüzden eski kombileri kesinlikle tercih etmemelisiniz.
0 notes
baymakbilgi · 5 years ago
Text
2.El Kombi Aldım Şimdi Ne Yapacağım?
Sıfır kombi alındığında her şey belirli bir düzen çerçevesinde devam ediyor. Bu durum 2.el kombi alırken de aynı şekilde oluyor. Ancak bazı işlemler değişebiliyor. Mevcut kombinin sökülmesi, alınan 2.el kombinin monte edilmesi, doğalgaz firmasına bildiri yapılması ve onay alınması, kombi servisinde çalışabilir belgesinin alınması vs. biraz uzun işlemler gerekebiliyor. Tüm bu detayları merak edenler için sunalım…
Tumblr media
2.El Kombi Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler
Öncelikle kombi satın almadan önce prosedürün nasıl işlediğini ayrıntılı şekilde öğrenmeniz gerekir. Bu konuda iyi araştırma yapmanız gerekir. Kombiyi güvenilir bir yerden almalısınız. Güven bu konuda en önemli kavramdır. Satın aldığınız yerle montaj işlemi ve sonrasını görüşmelisiniz.
1.       Kombiyi satın alacağınız yer montajını yani kurulumunu da yapıyorsa işiniz kolay. Kombiyi alırsınız, servis ekipleri eski kombiyi söker, satın aldığınız 2.el kombiyi monte eder.
2.       Servis veya firmayla görüşerek eski kombinizi yani sökülecek kombiyi servise veya firmaya verebilir, onun yerine satın alacağınız 2.el kombinin fiyatını düşürebilirsiniz. Bu tamamen aranızdaki anlaşmaya bağlıdır. Bazı firmalar eksi kombiyi alarak 2.el sağlam bir kombiyi daha ucuz fiyata satabilmektedir. Bu tür kampanyaları takip ederseniz yararınıza olur.
3.       Servis veya firma sadece satış yapıyor, satış sonrası montaj işlemlerini yapmıyorsa bu konuda hizmet sunan farklı servisleri, firmaları ya da tesisatçıları bulabilir, montaj konusunda yardım alabilirsiniz. Tabi bu işlem satın aldığınız yer dışında başkasına yaptırılırsa ücrete tabi tutulur. Mevcut kombinin sökülerek satın alınan 2.el kombinin monte edilmesi için ekstra ücretler ödemek durumunda kalırsınız.
4.       Mevcut kombiniz sökülerek satın aldığınız 2.el kombi aynı yere de monte edilebilir. Fakat farklı bir yere de kurallar çerçevesinde montajı gerçekleştirilebilir. Eğer bir kombi çeşit farkı varsa (örneğin; bacalı kombiden hermetik ya da yoğuşmalı kombiye geçiş gibi) bu durumda yeni proje çizimi de gerekebilir. Yani montaj yeri yüksek oranda değişebilir. Bu kurallara mutlaka dikkat edilmelidir.
5.       Montaj işlemi sonrası montajı yapan çoğu servis veya firmalar “çalışabilir belgesi” yani “kombi uygunluk raporu” verebilmektedir. Satın aldığınız yer böyle bir belge vermiyorsa eğer “yetkili servis” çağırarak 2.el kombinin kullanımı açısından sorun olmadığını kanıtlayan bu belgeye sahip olabilirsiniz.
6.       Kombi montajı sonrasında bu belgeye sahip olduktan sonra bölgenizin doğalgaz firması sitesine girmelisiniz. Eğer montaj yeri ve kombi kapasiteleri aynı ise bir kombi değişim formu doldurulur ve doğalgaz firmasına online sistemden gönderilir. Doğalgaz firması sorun görmezse onaylar ve kullanıma geçersiniz.
7.       Evde doğalgaz hattı değişikliği yapılacaksa, mevcut kullanılan kombi söküldükten sonra satın alınan 2.el kombi aynı yere değil farklı bir yere monte edilecekse ve buna benzer değişik durumlarda mutlaka bölgenizin doğalgaz firmasına durumu bildirmeniz ve tadilat projesi almanız gerekir.
8.       Bu durumun yanı sıra eğer mevcut kullanılan kombinin kapasitesi 20 veya 24 kW, satın alınan 2.el kombi 28 veya 30 kW ise ya da daha üstüyse (yani sökülecek kombinin kapasitesi, takılacak olan 2.el kombinin kapasitesine göre düşükse, 2.el kombi daha yüksek kapasitede ise) bu durumda da yine doğalgaz firmasından tadilat projesi almanız gerekir. Yani yeniden projelendirme işlemi gerekir. Bu durum tabi ekstra masraf gerektirmektedir. Bu yüzden 2.el kombi alırken olabildiğince mevcut kombi ile aynı kapasite ve çeşitte kombi tercih etmenizi öneririz. Kombi kapasite açısından yetersizse ve özellikle de kombiyi değiştirme düşüncenizin sebebi buysa mecburi olarak yüksek kapasitede kombi tercih edebilir ve doğalgaz firmasından da tadilat projesi almanız gerekebilir.
9.       Tüm bu işlemlerden sonra doğalgaz firması mühendisleri montajı yapılan 2.el kombide baştan sona bir hata, sorun ya da kusur görmezse doğalgaz kullanımına onay verir. Harici durumlarda ise kullanıcısını mutlaka bilinçlendirir ve eksikler giderildikten sonra tüm kontroller yeniden yapılarak hiçbir sorun görülmezse doğalgaz kullanımına izin verilir.
Prosedür bu şekilde işlemektedir. 2.el kombiyi satın alacağınız kişiler mutlaka güvenilir ve tavsiye edilen firmalar olsun. Mesela bu konuda 2.el kombi satışı yapan kombitamircisi.com.tr sitesi güvenilirdir. Elden düşme yakın akrabalardan kombi tedarik ederseniz baştan sona sorun yaşayabilir ve büyük masrafları ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bir de 2.el kombi satın aldıktan sonra kurulum, montaj, uygunluk belgesi vs. gibi tüm detayları mutlaka konuşmalısınız.
0 notes
baymakbilgi · 6 years ago
Text
Baymak Kombi Ateşleme Yapmıyor
Kombiler ateşleme yapmadan çalışmaz. Ne suyu ısıtır ne de petekleri… Bu yüzden ateşleme sistemi kombilerde olmazsa olmazdır. Bir kombi nasıl ateşleme yapar ve ateşleme yapmıyorsa bunun sebepleri nelerdir? Konu hakkındaki detaylar aşağıda yer almaktadır.
Tumblr media
Baymak Kombi Nasıl Ateşleme Yapar?
Özellikle de günümüzde kullanımı daha yoğun olan hermetik ve yoğuşmalı kombilerde; doğalgaz, gaz valfi tarafından sağlanmaktadır. Yanmak için gereken hava dışarıdan fan ile sağlanır. Yanma odasında yakıt hava karışımı vardır. Ateşleme elektrotları yakıt hava karışımını ateşler ve yanma oluşumunu sağlar. Yanma odasına gaz girişi olurken, iyon elektrotu ateşlemeyi denetler ve ateşleme gerçekleşir.
Baymak Kombi Ateşleme Yapmıyor
Kombi sıcak su musluğu açıldığında veya petekler aktif edildiğinde ateşleme yapar ve bu işlemi yukarıda bahsettiğimiz şekilde gerçekleştirir. Eğer bu işlemi gerçekleştirdiği esnada bir aksaklık olursa ateşleme işlemi gerçekleşmez ve cihaz arıza uyarısı verir. Modele bağlı led ile de uyarı verebilir, ekran varsa ekranda bir uyarı kodu da verebilir. Hata kodu açıklamasında ateşleme başarısızlığı ya da gaz yokluğu arızası diyorsa bu cihazda bir sebeple yanmanın gerçekleşmediği anlamına gelir.
Kullanıcı Ne Yapabilir?
·       Gaz vanaları kontrolü
Bir kombi doğalgazlıysa eğer gaz olmadan kesinlikle ateşleme yapamaz. Dairenizde kombi gibi doğalgazla çalışan ocağınız varsa kontrol edin ve yandığından emin olun. Ocağın yanıp yanmadığına bakarak dairenizde gaz olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Tüm gaz vanalarının açık olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olun.
·       Resetleme işlemi
Dairenizde gaz kesintisi olmadığından eminseniz, ocağınız yanıyor, kombi yanındaki gaz vanası da açıksa kombiyi resetlemekten başka çareniz yoktur. Baymak kombilerin çoğunda “R” tuşu, “reset” tuşu, “OK” tuşu ya da “R” konumuna çevrilebilen tuş bulunmaktadır. Tuş varsa birkaç saniye basılı tutarak resetleme işlemi yapabilir, düğme R konumuna çevriliyorsa çevirerek cihazı resetleyebilirsiniz. Bu işlemi bir kez yaparak pes etmeyin. Arka arkaya en fazla 3 kez tekrarlayın. Sorun yine de düzelmiyorsa işlemi bırakın, başka bir işlem uygulamayın.
Hangi Parçalar Arızalı Olabilir?
1.       Anakart
2.       Gaz valfi
3.       İyon elektrodu
4.       Ateşleme elektrodu
5.       Fan (cihaz iyonizasyon arızası veriyorsa)
6.       Prosestat (cihaz iyonizasyon arızası veriyorsa)
7.       Ateşleme trafosu
Arızanın muhtemel sebepleri bu parçalardaki aksaklıklara bağlıdır. Ancak net teşhis yerinde yapılabilir. Bu yüzden de arıza tespit ve çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.
0 notes
baymakbilgi · 6 years ago
Text
Baymak 60 LED Arızası
Baymak kombilerin her modelinde olmasa da bazı modellerinde ledler bulunur. Ekran olmaz. Ekran olmadığı için de cihaz arızaya geçtiği zaman hata kodu yerine uyarı ledi ile bir sorun olduğunu kullanıcısına anlatmaya çalışır. Bu makalemizde de Baymak Kombide 60 LED Arızası hakkında bilgi aktarıyor olacağız.
Tumblr media
Önemli: Genelde Baymak Baxi Main 24 Fi/i ve Quasar 24 Fi/i model kombilerde bu sorun yaşanmaktadır.
Baymak 60 LED Arızası Nedir?
·         Tesisat devresi düşük basınç arızasıdır.
Sorun Nasıl Çözümlenir?
·         Öncelikle manometreyi yani bar göstergesini bulmanız gerekir. Çünkü işlem sırasında takip etmeniz gerekir. Belirtilen modellerde bar göstergesi yani manometre genelde kombinin sağ alt kısmında montelidir. Kombi altına doğru eğilip baktığınızda görebilirsiniz.
·         Doldurma musluğu da bar göstergesi yani manometreye yakın bir yerde ve genelde “mavi ya da siyah” renktedir.
·         Doldurma musluğunu saat yönünün tersine yani sol tarafa doğru yavaşça çevirin. Çevirdiğinizde su sesini duymanız gerekir. Şayet su sesi gelmiyorsa ve dairede su kesintisi olmayıp, tesisat vanaları açıksa doldurma musluğu boşa dönüyor olabilir yani bozuk olabilir.
·         Su sesi duyuyorsanız bar göstergesine hemen bakın. İlerleme göreceksiniz. Bar göstergesi 1,5 bar olmalıdır. Bu değere geldiğinde işlemi sonlandırmanız gerekir. Yani doldurma musluğunu kapatmanız gerekir.
·         Doldurma musluğunu sağa doğru çevirerek kapatın ve iyice sıkın, açık kalmasın.
·         İşlem sonrasında sorunun düzelip, cihazın normale döndüğünü göreceksiniz.
Olur da işlemi bir şekilde yapamazsanız veya yapmanıza rağmen farklı arızalar çıkıp cihaz çalışmazsa servis yardımı almanız gerekir. İşi bu noktada uzmanına bırakmak gerekir.
0 notes
baymakbilgi · 6 years ago
Text
Baymak 60 LED Arızası
Baymak kombilerin her modelinde olmasa da bazı modellerinde ledler bulunur. Ekran olmaz. Ekran olmadığı için de cihaz arızaya geçtiği zaman hata kodu yerine uyarı ledi ile bir sorun olduğunu kullanıcısına anlatmaya çalışır. Bu makalemizde de Baymak Kombide 60 LED Arızası hakkında bilgi aktarıyor olacağız.
Tumblr media
Önemli: Genelde Baymak Baxi Main 24 Fi/i ve Quasar 24 Fi/i model kombilerde bu sorun yaşanmaktadır.
Baymak 60 LED Arızası Nedir?
·         Tesisat devresi düşük basınç arızasıdır.
Sorun Nasıl Çözümlenir?
·         Öncelikle manometreyi yani bar göstergesini bulmanız gerekir. Çünkü işlem sırasında takip etmeniz gerekir. Belirtilen modellerde bar göstergesi yani manometre genelde kombinin sağ alt kısmında montelidir. Kombi altına doğru eğilip baktığınızda görebilirsiniz.
·         Doldurma musluğu da bar göstergesi yani manometreye yakın bir yerde ve genelde “mavi ya da siyah” renktedir.
·         Doldurma musluğunu saat yönünün tersine yani sol tarafa doğru yavaşça çevirin. Çevirdiğinizde su sesini duymanız gerekir. Şayet su sesi gelmiyorsa ve dairede su kesintisi olmayıp, tesisat vanaları açıksa doldurma musluğu boşa dönüyor olabilir yani bozuk olabilir.
·         Su sesi duyuyorsanız bar göstergesine hemen bakın. İlerleme göreceksiniz. Bar göstergesi 1,5 bar olmalıdır. Bu değere geldiğinde işlemi sonlandırmanız gerekir. Yani doldurma musluğunu kapatmanız gerekir.
·         Doldurma musluğunu sağa doğru çevirerek kapatın ve iyice sıkın, açık kalmasın.
·         İşlem sonrasında sorunun düzelip, cihazın normale döndüğünü göreceksiniz.
Olur da işlemi bir şekilde yapamazsanız veya yapmanıza rağmen farklı arızalar çıkıp cihaz çalışmazsa servis yardımı almanız gerekir. İşi bu noktada uzmanına bırakmak gerekir.
0 notes
baymakbilgi · 6 years ago
Text
Baymak E26 Arızası Nedir?
Baymak kombilerin birçok modelinde E25 ve E26 arıza kodu aynı anlama gelmektedir. Pompa blokaj arızası olarak adlandırılabilir.
Tumblr media
Sorun Neden Yaşanır?
·         Kombi ihtiyaç halinde açılıyor, ihtiyaç dışında kapatılıyorsa yani sürekli aç-kapa şeklinde kullanılıyorsa,
·         Kombi uzun süre kapalı kalıp sonradan açıldıysa,
·         Petek temizliği (tesisat yıkama işlemi) uzun zamandır yapılmıyorsa ya da tesisat uzun süredir kullanılmasına rağmen bu işlem hiç yapılmadıysa,
·         Kombi Bakımı uzun süre yapılmadıysa (filtre tıkalıysa),
·         Dairede 1,2 petek kullanılıyorsa,
·         Kombi parçalarında sorun oluştuysa,
·         Tesisatta tıkanıklık varsa bu sorun yaşanabilir.
Servis Öncesi Yapılması Gerekenler
1.       Öncelikle tesisat su basıncını kontrol edin. 1 ile 2 bar arasında olması gereken tesisat su basıncı 1 barın altını gösteriyorsa doldurma musluğunu kullanarak kombi basıncını 1,5 bara kadar çıkarmalısınız.
2.       Kaloriferlerin alt kısımlarında yer alan vanaları kontrol edin. Vanaların açık durumda olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca dairede yaz-kış fark etmez, her zaman için en az 3 petek vanası açık olması şarttır.
3.       Kombi altındaki tesisat boruları üzerindeki vanalar kontrol edilmeli, vanalar kapalı ise yani boru ile aynı hizada değilse, vanalar açılmalı boru ile aynı hizaya getirilmelidir.
4.       Son olarak kombiye reset atılmalıdır. Sorunda bir değişiklik olmazsa resetleme işlemi birkaç kez daha uygulanmalıdır.
İşlemleri yapmanıza karşın sorunda hiçbir değişiklik olmuyorsa servis yardımı almanız gerekir.
Çözüm:
·         Pompa arızası,
·         Kalorifer sensörü arızası,
·         Anakart arızası,
·         Üç yollu vana arızası,
·         Eşanjör arızası,
·         Kalorifer sensörü arızası,
·         Tesisatta tıkanıklık,
·         Kalorifer filtresinde tıkanıklık gibi arıza durumları olabilir.
Servis çağırırsanız net arıza tespiti yerinde yapılır, ekipler maliyet konusunda sizi bilgilendirerek onayınız dahilinde gereken işlemleri gerçekleştirerek cihazı çalışır şekilde teslim ederler.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymak Split Klimada Drenaj Bağlantısı
Baymak split klima aldıktan sonra Klima Montajı sırasında dış ünite drenaj bağlantısı da yapılmaktadır. Bu uygulamada neler yapılır? Baymak Split Klimada Drenaj Bağlantısı nasıl olur? merak ediyorsanız makalemize göz atabilirsiniz.
Tumblr media
Baymak Split Klimada Drenaj Bağlantısı
1.       İlk olarak dış ünite su tahliye piposu dış ünitenin altındaki yuva kısmına takılır.
2.       Dış ünitenin drenaj hortumu pipoya yerleştirilir.
3.       İç ve dış ünite drenaj hortumları T veya Y ara bağlantısı ile birleştirilir.
4.       Birleştirilme sonrasında hortumlar uygun görülen bir gidere bağlanır.
5.       Bu işlem sayesinde tahliye suyu çevreyi kirletmez ayrıca rahatsız da etmez.
6.       Drenaj hortumu eğimi dışarıya doğru yapılır.
7.       Suyun akışına engel olabilecek gereksiz dönüşler veya ek bağlantılar yapılmaz.
8.       Drenaj borusu bina atık su tesisatına bağlanmaması gerekir.
9.       Borunun bitiş yeri yere dik şekilde olmalıdır.
10.   Suyun birikmesini sağlayacak bir kap içerisine bırakılabilir.
11.   Drenaj boru hattı duvara sabitlenirken binanın estetiği de göz önünde bulundurulur. Kötü görüntü oluşturulmaz.
12.   Borulama işlemi sonrası boruların çıktığı delikler kapatılır. Genelde kapatma işlemi alçı yardımı ile olur.
13.   Alçının kurumaya başlamasının sonrasında ıslak sünger ile alçı düzeltilir.
14.   İşlem tamamlanır.
Bu işlemlerin uzman servis ekipleri tarafından yapılması önerilir. Aksi halde birçok sağlık sorunu yaşanabilir. İşlemlerin yapılması adına servisimizi arayabilirsiniz.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Demirdöküm Klimalarda Ses Yapma Durumları
Demirdöküm klimanızdan çıkan her ses arıza durumu değildir. Cihazın bazı emniyet fonksiyonları vardır ve bu fonksiyonlar devreye girdiğinde ses yapabilmektedir. Aşağıda belirtilen durumlar da cihazın normal çalıştığını belirten durumlardır. Servis yardımı almanıza gerek yoktur.
Tumblr media
Demirdöküm Klimalarda Ses Yapma Durumları
1-İşletim sırasında ya da ünite kapalıyken hışırtı sesi geliyorsa;
İlk 2-3 dakika kadar ses en yüksek seviyede duyulur. Bu hışırtı sesi; ünite içinde akan soğutucu maddeden kaynaklıdır. Cihazınızda bir sorun yoktur. Birkaç dakika sonra ses kesilir.
2-Sistem işletimi sırasında bir çıtırtı sesi geliyorsa;
Çıkan bu çıtırtı sesi sıcaklık değişimlerinden kaynaklıdır. Tankın genleşmesine ya da çekmesine bağlı olarak açığa çıkar. Hatalı bir ses durumu değildir. Servis çağırmanıza gerek yoktur.
3-Sistem işletimi sırasında yüksek hava sesi geliyorsa;
Bu hava filtresinin kirlendiği anlamına gelir. Sadece hava filtresini temizleyerek sorunu çözümleyebilirsiniz. İşlem sonrası sorun kalmayacaktır.
Bu durumlar dışında cihazınız daha farklı sesler yapıyorsa eğer bir sorun olabilir. Bu sorunun net teşhis edilerek onarılması açısından uzman yardımı almalısınız.
Demirdöküm klimalar yanlış monte edildiğinde de ses yapabilmektedir. Demirdöküm Klima Montajı için bize ulaşabilirsiniz.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Falke Kombi Arızalarında Yapılacaklar
Falke kombiniz arızalandı ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu makalemizi inceleyin deriz. Falke Kombi Arızalarında Yapılacaklar bilgisinin detaylarını makalemizde sunduk.
Tumblr media
Falke Kombi Arızalarında Yapılacaklar
Servis çağırmadan önce şu kontrol ve uygulamaları yapmalısınız:
1.       Dairenize gaz geliyor mu gelmiyor mu diyet kontrol edin. Dairenize gaz gelmiyorsa eğer kombiniz bu yüzden çalışmıyor olabilir. Bu durumu bölgenizin doğalgaz dağıtım şirketini arayarak öğrenebilirsiniz.
2.       Dairenizde gaz olabilir ancak kombiye gaz gelmeyebilir. Baymak Falke kombilerin de yanında gaz vanası vardır. Gaz vanasını kontrol ederek kombiye gaz gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Gaz vanası açıksa gaz geliyor demektir. Vana kapalıysa eğer açık konuma çevirmeniz gerekir.
3.       Ekranda hata kodu varsa ya da hata LED i yanıp sönüyorsa kombiyi resetleyin. Falke model kombinizin panelinde bulunan reset düğmesini kullanarak resetleme işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemi de sorun düzelmediği sürece birkaç kez arka arkaya tekrarlayabilirsiniz.
4.       Kombi basıncının düşük olması sebebi ile veya yüksek olması sebebi ile kombi arızaya geçmiş olabilir. Bu gibi durumlarda bar göstergesini kontrol etmek gerekir. Bar göstergesi 1 in altını gösteriyorsa doldurma vanası ile kombiye su basılmalı, 2,3-3 bar üzerini gösteriyorsa kombideki fazla suyu petekten su alarak düşürmek gerekir.
Bu işlemleri yaptınız ancak sonuç değişmiyorsa uzman yardımı almanız gerekir. Falke kombinin anakartından tutun da pompa, fan ve sensörlerine kadar hemen her parçada sorun olabilme ihtimali vardır. Bu yüzden arıza durumunun net teşhisi için Baymak Falke Servisi’nden yardım almalısınız.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymak E96 Arıza Kodu
Baymak kombi kullanıyorsanız voltajlarla alakalı sıkıntıları mutlaka yaşamışsınızdır. Şebeke voltajı ile çalışan Baymak kombiler şebeke voltajında oluşan her tür değişiklikten zarar görebilir. Hiçbir kombi bunun için emniyet altında değildir ya da böyle bir emniyet sistemleri bulunmamaktadır. Baymak E96 Arıza Kodu da bize bu sorunu anlatır. İşin uzmanına bu sorunun sebeplerini ve nasıl çözümlenebileceğini sorduk. Aldığımız yanıtı da sizlerle paylaşalım.
Tumblr media
İşin Uzmanı Yanıtlıyor
Baymak E96 Arıza Kodu Nedir?
Cevap: Baymak kombilerin genel modellerinde karşılaşılan bu sorun düşük voltaj sorunudur. Şebeke voltajının 170 V altında olduğunu belirtir. Cihaz ise bu durumda kendini kapatır. Hiçbir konumda çalışma yapmaz.
Bu Sorun Ne Zaman Yaşanır?
Cevap: Bu sorunun ne zaman yaşanacağı bilinemez. Şebeke voltajında oluşan dalgalanma sebebi ile yaşanabilen bir arıza durumudur. Şebeke voltajı hiçbir zaman sabit kalmaz. Özellikle de elektrik kesintilerinde voltaj düşer, elektrik geldiğinde yüksek voltaj gelir. Bu gibi durumlar da kombinin arızalanmasına neden olmaktadır.
Voltaj Düzeldiğinde Sorun Düzelebilir mi?
Cevap: Çoğu durumda düzelme olmuyor ancak bir süre kadar voltajların düzelmesini beklemek gerekir. Şebeke voltajı düzeldiğinde arıza da düzelebilmektedir. Ancak kesin bir şey söylenemez. Kombi düşük gelen voltaja maruz kalarak parçaları zarar görmüş olabilir. Böyle bir durum varsa zaten uzman yardımı almak gerekir.
Daireye Gelen Voltaj Normal Ancak Baymak E96 Arıza Kodu Devam Ediyorsa Sorun Ne Olabilir?
Cevap: Üzülerek belirtmek isterim ki bu gibi durumlarda muhtemel sebep anakartın yanması veya düşük gelen voltaj sebebi ile zarar görmesidir. Anakarta müdahale edilmesi adına servis çağırılması gerekir.
Anakart Tamiri ya da Değişim Maliyeti Ne Kadar Tutar?
Cevap: Bu tamamen cihazın model, çeşit ve arıza durumuna bağlı değişir. Cihaz çok eskiyse parçanın yenisi zor bulunur. Parça tamir edilecek durumdaysa önce tamir uygulaması yapılır. Bunun için parça teste alınır ve sorun neyse maliyet ona göre değişir. Parça tamir edilmeyecek durumdaysa yeni parça siparişi verilir ve kombinin model-çeşidine göre parçaların fiyatları değişir. Tam model bilmeden ve arıza sebebini bilmeden maalesef maliyet konusunda net bilgiler verilemez.
Anakarta Müdahale Edildikten Sonra Sorun Tamamen Çözümlenir mi?
Cevap: Evet anakarta müdahale edildikten sonra sorun çözümlenir. Ancak dairede voltaj sorunu bir kez yaşandıysa yeniden yaşanma olasılığı da vardır. Yani anakart yeniden düşük voltaj sebebiyle yanabilir ya da hasar görebilir. Bu durumun önüne geçmek için de “Kombi Regülatörü” cihazı kullanılması gerekir. Bu şekilde daireye gelen voltaj düzenlenir, kombi bir kez daha bu gibi sorunları yaşattırmak zorunda kalmaz.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymak Kombide Yüksek Basınç Sorunu
Baymak kombilerde çok sık yaşanan basınç yükselme sorununu bizzat uzmanına sorarak bu sorunla alakalı merak edilen tüm yanıtları aldık. Aşağıda sunduğumuz bilgileri incelediğinizde siz de bu sorun hakkında bilinçli olabileceksiniz. Baymak Kombide Yüksek Basınç Sorunu neden yaşanır? Hangi parçalarda sorun olur? kullanıcı olarak ne yapmak gerekir? İşte merak edilen soruların yanıtı.
Tumblr media
Baymak Kombide Yüksek Basınç Sorunu
Uzman Yanıtı:
Kombiye su basma işlemi yaparken basınç değeri 2,5 bar üzerine çıktıysa bu bir arıza değildir. Kombiye fazla su bastığınız için fazla suyu petek havasını alarak düşürebilirsiniz. Cihaza müdahale etmediğiniz halde basınç yükseliyorsa bu bir arıza durumudur.
Kombide ısınan su genleştiği için özellikle de kış modunda basınç değerinde yükselmeler olması normaldir. Mesela basınç 1,7 ise 2,3 e kadar yükselebilir. Bu gibi durumlar normal sayıldığı için cihaz kullanılmaya devam edilmelidir. Ancak basınç değeri 2,5-3 barı geçiyorsa bu bir arıza olduğunu anlatır.
Kombi Basıncının Yükselmesinin Sebepleri
Kombi birçok sebeple basıncı yükseltebilir. Bu yüzden aslında teşhis yerinde yapılmalıdır. Yine de muhtemel sebepleri aktaralım.
1.       Genleşme tankının havası eksilmiştir
2.       Genleşme tankı deliktir
3.       Plaka eşanjör arızalıdır
4.       Doldurma musluğu arızalıdır
Bu sorunların biri ya da birkaçı söz konusu olabilir. Tek eşanjörlü kombilerde plaka eşanjör olmadığı için ana eşanjör arızası da olabilir. Genelde bakımsız kalan yani uzun süre bakım yapılmayan kombilerde karşımıza çok sık çıkan bir arıza durumudur.
Cihazınızın düzenli bakımını yaptırırsanız eğer arızaları varsa önceden tespit edilmiş olur, müdahale edilmiş olur ve ani kombi arızaları ile karşılaşmamış olursunuz.
Bu arıza durumunda yerinde görmeden net maliyet konusunda da bilgi sunulamaz. Ayrıca parçaların ücretlerin Baymak kombilerin modellerine ve çeşitlerine bağlı olarak da değişmektedir. Böyle bir sorunu yaşamakta iseniz cihaza müdahale etmeden işi uzmanına bırakmanız gerekir.
=��
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymak f34 Arızası
Baymak kombilerin her modelinde olmasa da çoğu modelinde F34 arıza kodu ile karşılaşmış kullanıcılar mutlaka vardır. Bu arıza durumu nedir? Baymak F34 Arızası neden yaşanır? Kullanıcı olarak ne yapmamız gerekir ve hangi parçalarda sorun olabilir gibi soruları işin uzmanına sorduk. Verilen yanıtı sizlerle paylaşalım…
Tumblr media
Baymak F34 Arızası Nedir?
Baymak kombilerin birçok modelinde düşük besleme gerilimi sorunudur. Yani düşük voltaj arızası denebilir.
Bu Sorun Neden Yaşanır?
Şebeke voltajı hiçbir zaman sabit kalmaz. Özellikle kış dönemlerinde dalgalanmalar olur. Bu dalgalanma durumu her mevsim de yaşanabilmektedir. Kombiler de şebeke elektriği ile çalıştığından en ufak voltaj dalgalanmasından etkilenerek arıza yapabilmektedir. Bu sorunun yaşanmasındaki sebep de kombiye gelen şebeke voltajının düşük olması durumudur. Yani voltajın 170 V altında olmasıdır.
Kullanıcı Bu Sorunda Ne Yapmalı?
Kombilerde gerilime bağlı sorunlar yaşandığında kullanıcı reset dahil olmak üzere hiçbir işlemi yapmamalıdır. Kombi zaten otomatik reset modunda yani konumunda olacaktır. Voltajlar düzeldiğinde kendini resetleyebilir ve sorunu çözümleyebilir. Bu yüzden bir süre kadar kombiye müdahale etmeden beklemek gerekir. Uzun süre bekleme durumları neticesinde bir sonuç alınamıyorsa cihaza reset atılmadan ve bir müdahalede bulunulmadan Baymak Servisi yardımı alınmalıdır.
Sorunun Muhtemel Sebebi Ne Olabilir?
Bir kombide voltaj hatası var ve uzun süre bekleme neticesinde, daireye ve kombiye gelen voltajın normal değerde olmasına karşın yine de sorunda düzelme durumu olmuyorsa düşük gelen voltaj sebebi ile elektronik kart hasar görmüş ya da yanmış demektir.
Arıza Nasıl Çözümlenir?
Muhtemel sebep elektronik kart ile alakalı olduğu için elektronik kart tamiri ya da değişim işlemi ile arıza çözümlenmektedir. Bu işlem için de uzman yardımı almanız gerekir.
Bu Sorunu Yaşamamak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Voltaj sorunları genelde her kombi kullanılan konutlarda yaşanabilir arıza durumlarından biridir. Bu sorunun yaşanılması kaçınılmazdır ancak kombinin zarar görmemesi amacı ile “Kombi Regülatörü” cihazı kullanmak gerekir. Bu cihazı bu sorunu yaşamış olan veya yaşamamış olan her kombi kullanıcı mutlaka kullanmalıdır.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Bdr Thermea Group’un Yeni Ceo Su Bertrand Schmitt Oldu
BDR Thermea Group yeni CEO”su seçti. 1,7 milyar euroya ulaşan ciro ve 6.000 çalışana sahip olan ısıtma sektöründe Avrupa’nın 3.dev grubu konumunda 70 farklı ülkede aktif şekilde ticaret yapan BDR Thermea Group; yeni CEO’sunun “Bertrand Schmitt” olduğunu duyurmuştur.
Tumblr media
18 Nisan 2017 tarihi itibari ile göreve başlayacak olan Schmitt bu görev için seçilmiş olmaktan gurur ve heyecan duyuyorum demiştir.
BDR Thermea Group Yönetim Kurulu Başkanı Arthur Van Del Poel “Schmitt’in görevi kabul etmesinden mutlu olduklarını belirterek, Hager Group bünyesinde 20 yıldan daha uzun süredir başarılı bir yönetici olarak görev yapmıştır. Kendisinin BDR Thermea Group kurulum kültürü ve değerleri ile mükemmel derecede uygun olduğuna inanıyoruz” demiştir.
Bertrand Schmitt Kimdir?
1959 doğumludur. Karlsruhe Üniversitesinden mezun olmasının sonrasında Bosch’da ve 1995 yılından bu yana Hager Group bünyesinde üst düzey yönetici olarak görev almıştır. 2007 tarihinde Hager Group COO seçilmiş, kuruluşun dünya çapında büyüme kat etmesini sağlamıştır. Ayrıca Schmitt’in Faransız ve Alman vatandaşlıkları vardır. Çifte vatandaşlık sahibidir.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymak Kombi Suyu Isıtmıyor
Baymak kombilerde olmazsa olmaz arızalardan biri “Sıcak Su Sorunu” dur. İşin uzmanına Baymak Kombi Suyu Isıtmıyor ise muhtemel sebepler neler olabilir? Kullanıcı ne yapabilir? Sorun neyden kaynaklı olabilir gibi birkaç soru yönelttik. Aldığımız yanıtı sizlerle paylaşalım…
Tumblr media
Baymak Kombi Suyu Neden Isıtmaz?
Her mevsim kullanılan Baymak kombilerde bu sorunun oluşması tek bir sebebe bağlı değildir. Baymak kombilerde sıcak su için ayrı, kalorifer sistemi için ayrı, sıcak ve kalorifer sistemi için ortak çalışan parçalar vardır. Parçaların her birinde sorun olma olasılığı yüksektir. Bu yüzden Baymak kombilerde sıcak su sorunu yaşandığında tek sebep şu parçadır denilemez.
Arıza durumunda ekranda arıza kodu varsa ya da arıza LED i yanmakta ise muhtemel sebepler sıralanabilir. Tabi bu durumda ekranda beliren arıza kodunu veya yanan arıza LED ini bilmek gerekir. Bazen ekranda hiçbir arıza kodu belirmeden veya arıza LED i yanmadan da sıcak su sorunu yaşanabilir.
Kullanıcı Ne Yapabilir?
·         Baymak kombi sıcak su vermiyorsa daireye gaz ve elektrik geldiğinden emin olmak gerekir. Bu yüzden önce kombinize gaz geliyor mu veya elektrik geliyor mu diye kontrol etmelisiniz. Gaz ve elektrik geldiğinden emin olmalısınız. Gerekirse gaz vanalarını kontrol edin, kombi yanındaki şalteri kontrol ederek vanaların ve şalterin açık olduğundan emin olun.
·         Baymak kombi susuz çalışmaz ve arızaya geçer. Bazen arızaya geçmeden de sıcak su vermediği olabilir. Kombinizin basınç değerini kontrol edin. 1 barın altında ise kombinize 1,5 bar olana kadar su basın. Basınç yüksekse bazen bu sebeple de sorun yaşanabilir. 2,5 bar üstü görüntülüyorsanız yüksek basıncı düşürmek için kombinize en yakın kaloriferin havasını alın.
·         Ekranda arıza kodu beliriyor ya da arıza LED i yanıyorsa Baymak kombinizi resetleyin. Baymak kombilerin genel modellerinde “R” harfli ya da “reset” yazılı düğme vardır. Bazı modellerinde düğme “R” konumuna getirilerek reset atılmaktadır. Baymak kombinizin modeline göre panelinde bulunan reset düğmesi ile kombiyi resetleyin. Arıza düzelmezse resetleme işlemini birkaç kez daha uygulayın.
İşlemleri yaptınız ya da kontrolleri yaptınız ancak yine de sıcak su gelmiyor, kombiniz suyu ısıtmıyorsa sorunun tespit edilmesi açısından yerinde görülmesi gerekir. Bu yüzden Baymak Servisi ile görüşerek yardım almalısınız.
Sıcak Su Sorununun Muhtemel Sebepleri
·         Üç yollu vana, sensör (ntc), diyafram, plaka eşanjör, pompa, fan, elektronik kart, akış şalteri gibi parçalardır.
Bu parçalar dışında farklı parçalarda sorun olma olasılığı da vardır. Ya da belirtilen parçaların birkaçında aynı anda sorun olabilir. Sorun ancak yerinde görülür ise net yanıt verilebileceğinden mutlaka servisi çağırmalı ve cihaza müdahalede bulunmamalısınız.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymaktan Ödüllü Kombi
Baymak’ın Hollanda’da yapılan ve ülkemiz için uygun hale getirilen İDEE modeli kombisi, Hollanda’da bağımsız Tüketiciler Birliği’nin 6.000 kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği değerlendirme neticesinde 1.likle ödüllendirilmiştir. 
Tumblr media
26 kg ve 54 cm yükseklik ile ultra kompakt yapıda olan İDEE kombi 7 yıl garantili. Oda termostatı ile opsiyonel olarak kullanılabilir. Opentherm kontrol cihazları ile de hassas kontrole olanak vermektedir. İç teknik yapısına ve parçalarına ön kapağı sayesinde rahatlıkla ulaşılabilen İDEE kombi bakım periyotlarını gösterebilecek şekilde programlanabilmektedir. İDEE kombi 24-28 kw modellerinde max. güçte bile fısıltı düzeyinde çalışmaktadır.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymak Kombinin Petekleri Isıtmaması
Kış dönemlerinde belki de herkesin yaşadığı sorunlardan biridir peteklerin ısınmaması. En çok merak edilen arızalardan biri olduğu için araştırdık ve işin uzmanından bu konudaki bilgileri aldık. İşin uzmanı ile yaptığımız röportaj sonucunda elde ettiğimiz bilgileri sizlerle paylaşalım.
Tumblr media
Servis Öncesi Şu İşlemlerin Yapılması Öneriliyor
·         Kombinizi petek konumuna aldığınızdan emin olun. Bazen kullanıcıların petek konumu seçme konusunda bilgili olmadığı görülüyor. Kombiler yaz-kış konumunda ayrı ayrı çalışıyor ve kullanıcı talebine göre çalışma sağlıyor. Peteklerin ısınmaması da kombinin henüz kış konumuna alınmadığından kaynaklı olabiliyor. Kombinizi kalorifer konumuna almayı bilmiyorsanız kullanım kılavuzunu inceleyin ya da servis desteği alın önerisinde bulunuluyor.
·         Petek vanalarının açık olduğundan emin olun. İşin uzmanı petek vanalarının kapalı olması sebebi ile de peteklerin ısınamayacağını belirtiyor. Vanalar açık olursa, kombi ya da tesisatta sorun yoksa peteklerin ısınacağı vurgulanıyor. Peteklerden de en az 3 tanesinin açık olup kullanılması gerektiği tavsiyeler arasında.
·         Kombi su basıncının ideal seviyede olduğundan emin olun. Kombi tesisatındaki su basıncının düşük olması da peteklerin ısınmamasına yol açabiliyor. Basınç kontrol edilmeli düşük ise kombiye su basılmalı. Basıncın ideal seviyesi 1 ile 2 bar arası deniliyor.
·         Kombinizin ekranında arıza kodu varsa veya arıza lebdi yanıyorsa restleşme işlemi yapın. Restleşme işleminin arıza düzelmediği sürece birkaç kez tekrarlanması gerektiği öneriliyor.
Uzmanlar servis öncesi bu uygulamaların yapılmasını öneriyor. Ancak arızada bir düzelme durumu olmazsa eğer servisten çağırın önerisi sunuluyor.
Arızanın Muhtemel Sebepleri:
Uzmanından aldığımız bilgiye göre peteklerin ısınmaması durumu birçok etmene bağlı. Ancak arızanın durumunun teşhis edilmesi açısından sorunu yerinde görmek gerekir.
► Peteklerin ısınmamasının belli başlı sebepleri; kalorifer ntc sinin arızalanması, devir daim pompasında sorun olması, kalorifer filtresinin tıkanması veya tesisatta tıkanma olması gibi durumlardır.
Yalnız kalorifer düğmesi arızalı ise ayar yapılamıyor olabilir. Düğme kart potansına bağlı olduğu için kart tamiri ya da değişimi gerekebilir deniliyor.
Yine de sorunun tespiti ve çözümü için uzman desteği almak şart, bizden söylemesi.
0 notes
baymakbilgi · 7 years ago
Text
Baymak Klimayı Tasarruflu Kullanmak İçin İpuçları
Baymak klima kullanıcıları için yakıt tüketimini düşürerek enerji tasarrufu yaşattıracak ipuçlarını araştırdık ve işin uzmanından öğrendik. Bu bilgileri sizinle paylaşmak isteriz. Umarız sunacağımız bilgiler sizler için yararlı olur…
Tumblr media
1.       Klima sıcaklığını ortam şartlarına göre ayarlamaya çalışın. Klimayı yüksek ya da düşük sıcaklıkta çalıştırmak yakıt tüketimini artırır. Normal şartlarda ise 22°C ile 27°C arası tavsiye ediliyor.
2.       Klimanın filtresini uzun süre temizlemeden klimayı kullanmaya devam ederseniz alacağınız verim düşer, yakıt tüketimi artar. Uzmanlar özellikle de filtre temizliğinin 2 haftada bir kez yapılmasını öneriyor.
3.       İç ve dış ünitenin hava giriş ve çıkışının rahat olması öneriliyor. İç ve dış ünitenin hava giriş çıkışları ne kadar kısıtlanırsa alınan sonuç o kadar düşer deniliyor. Özellikle de cihazın önünü kapatan eşyaların (mobilya, perde gibi) yerinin değiştirilmesi gerekiyor önerisi sunuluyor.
4.       Klimanın monteli durumda olup kullanıldığı oda içindeki kapı ve pencerelerin kapatılması tavsiye ediliyor. Yaz-kış fark etmeksizin dışarıdan gelen her tür hava klimanın çalışma performansını düşürüyor ve alınan sonucun iyi olmamasının yanı sıra yakıt tüketiminin de çok olmasına neden oluyor.
5.       Klima soğutma konumunda çalıştırıldığında kalın perdelerin kapatılması tavsiye ediliyor. Bu sayede dışarıdan gelen güneş ışınlarının daireye oda içerisine gelmesi engelleniyor, alınan sonuç beklentiye yanıt veriyor. Yok yere yakıt tüketimi de yapılmamış oluyor.
6.       Klimanın hava kanatçık yönleri de önemli konulardan biri deniliyor. Soğutma modunda kanatçıkların yukarı (yatay) doğru, ısıtma modunda kanatçıkların aşağı (dikey) doğru üfleme yapması öneriliyor. Yatay kanatçıkların el ile, dikey kanatçıkların ise uzaktan kumanda üzerinden yapılabileceği tavsiye ediliyor.
7.       İç ve dış ünite arasındaki bakır boru mesafesinin de 4 m den az olmaması öneriliyor. Bakır borulamasının mümkün olduğunca yatay ve düz yapılması da alınacak performansın olumlu yönde olabileceği öneriler arasındadır.
0 notes