cdctandzorg-blog
cdctandzorg-blog
CDCTandzorg
30 posts
CDCTandzorg
Don't wanna be here? Send us removal request.
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Link
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Link
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Link
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
Implantaten
Stel, u wilt een huis bouwen. Een prachtige, ruime woning. Fonkelnieuw. Wat is het eerste wat u doet? Zorgen voor een stabiele fundering, zodat uw huis stevig staat! Zo is het ook bij gebitsprotheses. Wilt u jarenlang plezier kunnen hebben van een stevig verankerd gebit, dan moet die prothese goed kunnen worden vastgezet op uw kaken. Daarom brengen we in uw kaken zogenaamde implantaten in: kunstwortels die uw eigen tandwortels vervangen en die uw gebitsprothese dragen. Soms lukt het niet om implantaten te zetten. Bijvoorbeeld omdat het kaakbot niet sterk genoeg is, of omdat het bot rond het implantaat niet aangroeit. Ook komt het voor dat een implantaat na verloop van tijd loslaat. Mogelijke oorzaken zijn roken, medicijngebruik (met name chemotherapie) en botontkalking (osteoporose).
CDC Tandzorg is een expert op het gebied van implantaten. Cijfers onderstrepen dat.
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
Kiespijn
Kiespijn is vervelend. Het zit je voortdurend in de weg. Eten is pijnlijk. Praten doet zeer. Slapen is lastig.
Herkent u dit?
·         aan één kant kauwen, om de pijn te vermijden
·         steeds zwaardere pijnstillers nodig om de pijn te onderdrukken
·         een dikke wang
·         pijn die uitstraalt naar de kaken en oren
Kiespijn dus. Hoe kan dat? De meest voorkomende oorzaken van kiespijn of tandpijn zijn gaatjes (cariës), een kapotte vulling en een ontsteking in de tandwortels.
 Een andere mogelijkheid is dat bij u een of meer verstandskiezen doorbreken. Dat kan pijn doen, maar dat niet alleen. Het kan uw gebit ook flink beschadigen. Uw verstandskies wringt zich namelijk als het ware tussen uw andere tanden. In dat geval is er maar één oplossing: uw verstandskiezen laten trekken.
Naast een gaatje, een ontstoken tandwortel of een doorbrekende verstandskies zijn er nog andere oorzaken waarom u last heeft van pijn. Voorbeelden vindt u op deze pagina over gevoelige tanden.
Wat helpt tegen kiespijn?
Wachten tot het overgaat? Geen goed idee. Tandpijn of kiespijn verdwijnt namelijk nooit vanzelf.
Natuurlijk, u kunt pijnstillers slikken. Dat helpt tegen de pijn, maar neemt de oorzaak niet weg. Sterker nog, het probleem wordt alleen maar groter. Wacht u te lang, bijvoorbeeld omdat u bang bent voor de tandarts, dan kunt u uw tand zelfs verliezen.
Kortom, u ontkomt niet aan een bezoek aan de tandarts.
Behandeling
De behandeling van cariës (‘gaatje’) of van een kapotte vulling is hetzelfde. De tandarts boort eerst het gaatje of de kapotte vulling uit. Nadat hij de tand heeft gereinigd, vult hij het gaatje met een materiaal in exact dezelfde kleur als de tand.
Onze tandartsen kunnen heel goed inschatten of het boren pijnlijk kan zijn. Als het nodig is – of als u dat wenst – zetten we een plaatselijke verdoving. Bent u heel bang voor de tandarts?
CDC Tandzorg
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Link
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
Kronen en bruggen
Mist u een tand of meerdere kiezen?
Wilt u één of meer lelijke tanden laten vervangen?
Is er onvoldoende houvast voor een vulling?
Dan is een kroon of een brug de perfecte oplossing.
Kroon
Een kroon is een overkapping voor één van uw tanden. De behandeling gaat als volgt.
Eerst zal de tandarts de betreffende tand afslijpen. Deze fungeert vervolgens als drager voor de kroon.
Vervolgens wordt de kroon over de afgeslepen tand heen geplaatst en erop vastgemaakt.
Uw tand ziet er weer uit als nieuw en kan er weer jaren tegen.
Is de tand of kies niet sterk genoeg of zit hij niet goed vast? Dan vervangen we de wortel door een kunstwortel (implantaat), waarna we daarop de kroon plaatsen.
Afgebroken kroon
Heeft u al een kroon, maar is die afgebroken? Loop er niet te lang mee rond. U riskeert dat de dragende tand verder beschadigt of dat er cariës ontstaat, waardoor de tand verloren kan gaan. CDC vervaardigt snel een nieuwe kroon.
Brug
Mist u meerdere tanden op rij?
Heeft u meerdere losse tanden en heeft u moeite met kauwen?
Wilt u meerdere lelijke tanden laten vervangen?
Dan is een brug de perfecte oplossing.
Een brug is een reeks van twee of meer tanden die aan elkaar vastzitten. Net zoals een kroon wordt een brug over bestaande tanden heen gezet en in andere gevallen vastgemaakt op een implantaat.
Een brug is een ideale oplossing als u één of meer tanden mist. Vastzittende etensresten? Verleden tijd! Geen gapend gat meer in uw mond, maar een mooi rijtje tanden!
Vorm en kleur op maat
Het maken van kronen en bruggen is een vak apart. Onze vijftien gespecialiseerde tandtechnici maken bruggen en kronen die perfect passen. Niemand die het verschil ziet met uw overige tanden.
Ook prettig: bij CDC beslist u mee over de vorm, de kleur en het materiaal van uw kroon of brug. En omdat we een eigen tandtechnisch laboratorium hebben, is uw kroon of brug sneller klaar dan u dacht.
Kosten kronen en bruggen
Benieuwd wat u betaalt voor kronen en bruggen? Lees voor meer informatie deze kostenpagina.
Daarom een kroon of brug
Een kroon of brug vervangt een of meerdere tanden. Het is een fraaie en duurzame oplossing voor een probleem waar u misschien al lang mee rondloopt. U kunt weer onbezorgd kauwen en hartelijk lachen zonder uw hand voor uw mond te hoeven slaan.
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
Klikgebit
Hebt u een slecht gebit?
Hebt u een prothese die pijn doet?
Hebt u last van invallende kaken?
Durft u geen hap te nemen van bijvoorbeeld een appel?
Dan is een klikgebit voor u een prima oplossing.
Wat is een klikgebit?
Een klikgebit is een kunstgebit dat vastklikt op implantaten (kunstwortels) in de kaken. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die perfect vastzit. Uw gebit voelt als uw eigen gebit. Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht.
Daarom een klikgebit
Met een klikgebit proeft u meer dan met een kunstgebit.
U hebt geen kleefpasta meer nodig.
Een klikgebit zit vast in uw mond maar is wel los te klikken (uitneembaar).
Bekostiging wordt (mogelijk) gedeeltelijk vergoed.
De behandeling
Adviesgesprek met o.a. gebitsscan en gebitsanalyse, behandelvoorstel, maken afdruk prothese, afspraken inplannen, toelichting begroting en advies m.b.t. zorgverzekering;
2e afspraak: verwijderen van de (resterende) tanden, kiezen en wortelresten onder plaatselijke of – als u dat wilt – volledige narcose. Plaatsing tijdelijke (losse) prothese – u komt dus nóóit zonder tanden te zitten.
3e afspraak: voorbereidende werkzaamheden voor betere pasvorm en beetcorrectie;
4e afspraak: dit is het moment om de prothese aan te passen aan de betere pasvorm;
5e afspraak: afdrukken maken voor de definitieve prothese. Deze wordt dezelfde dag nog gemaakt, gepast én geplaatst;
6e afspraak: controle van definitieve gebitsprothese;
7e afspraak: implantaten plaatsen;
8e afspraak: de implantaten zijn nu vastgegroeid in uw kaak. Nu kan de definitieve prothese worden vastgeklikt op uw kaak.
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Photo
Tumblr media
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Photo
Tumblr media
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Photo
Tumblr media
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
CDC Tandzorg | De Narcose Tandarts
Bij CDC Tandzorg snappen we heel goed dat mensen bang zijn voor de tandarts. Onze specialisten zijn daar ook op voorbereid. Naast onze training hebben we in onze kliniek ook de mogelijkheid voor een behandeling onder gehele narcose. Hierdoor merkt u niets van de behandeling.
Mocht u al jaren met een slecht gebit rondlopen dan kan een narcose tandarts voor u de oplossing zijn. Bij CDC Tandzorg hopen we dat u snel binnen loopt zodat we samen met u een behandelplan kunnen opstellen.
We bieden u een team met hoge kwalificaties. We zijn het grootste en daarbij ook het modernste tandheelkundige narcosecentrum van Nederland, het gevolg daarvan is dat we ook super veel expertise en ervaring in huis hebben.
We volgen de strengste protocollen op, voorgeschreven door de Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie.
Een voordeel van CDC Tandzorg is dat u ook zonder verwijzing van uw eigen tandarts of huisarts bij ons terecht kan. Hebben mensen u bang gemaakt om met uw gebit langs te komen of ziet u al tijden af van een gebit gerelateerde operatie? Neem dan snel contact met ons op! Gebitsklachten moeten altijd serieus genomen worden.
 Jaarlijks helpen we honderden mensen die door de narcose een beter gevoel krijgen bij naar de tandarts gaan. Het neemt voor veel van onze klanten veel stress weg als ze weten dat ze niets zullen merken van boren, prikken en andere dingen die mensen als onprettig ervaren.
 Bij elke behandeling is een team aanwezig. Een tandarts en assistente worden bijgestaan door een anesthesist en anesthesieassistent. Hierdoor zijn er te allen tijde mensen die letten op uw conditie, zowel van uw gebit als het checken van de werkzaamheid van de narcose.
Voordat u onder narcose mag zal de anesthesist een intake vragenformulier aan u geven. Hierop kunt u onder andere uw medische voorgeschiedenis aangeven, de medicijnen die u inneemt maar ook uw lichamelijke conditie wordt gecheckt. We laten niets aan het toeval over.
 Mensen met extreme angst voor de tandarts
Normaal gesproken worden de meeste tandheelkundige behandelingen uitgevoerd door middel van een plaatselijke verdoving. Een gehele narcose is vaak niet nodig en we gebruiken het alleen als het echt nodig is. Daardoor behandelen we alleen zwaardere tandheelkundige operaties met een gehele narcose en klanten die extreme angst voor de tandarts hebben.
In Nederland lopen veel mensen rond die al jarenlang niet naar de tandarts zijn geweest om hun angst voor de tandarts zo groot is. Het nadeel hiervan is dat veel van deze mensen rondlopen met een slecht onderhouden gebit. Voor deze mensen raden wij een narcose aan. We kunnen dan een gebitsrenovatie bij u uitvoeren. Hierna kunnen veel klanten daarna weer naar de tandarts, zonder dat zij nog verschillende behandelingen moeten ondergaan. De drempel om daarna naar de tandarts te gaan is voor klanten vaak verlaagd.
Voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen! We hopen u snel te zijn in een van onze praktijken.
CDC Tandzorg
Telefoon: 088-232 82 85         E-mail: [email protected]
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Quote
Lachend het voorjaar in! De allround tandkliniek voor een vertrouwd gevoel
CDCtandzorg
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Link
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
Narcose tandarts
Wanneer u angst heeft voor de tandarts kunt u terecht bij CDC voor een behandeling onder narcose. Hierdoor zult u niets van de behandeling merken en alles wat nodig is kan in één keer worden gedaan.
Bij CDC tandzorg bieden we:
Een hooggekwalificeerd team
Het grootste en modernste tandheelkundige narcosecentrum van Nederland
Strengste protocollen en duidelijke afspraken: accreditatie door Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)
Behandeling patiënten met gezondheidsclassificatie ASA 1 tot en met 3
Rustgevende sfeer
Zelfs zonder een verwijzing van uw eigen tandarts of de huisarts kunt u bij ons terecht.
De behandeling bij CDC tandkliniek CDC heeft voor narcosebehandelingen een speciaal narcosecentrum opgericht. Een team van anesthesisten (anesthesiologen), verpleegkundigen en tandartsen helpen bij CDC jaarlijks honderden mensen, met angst voor de tandarts, onder narcose aan een gezond én mooi gebit.
De anesthesist is een gespecialiseerde arts in alle vitale functies, zoals de ademhaling, de bloedsomloop, temperatuur- handhaving en pijnbestrijding. De anesthesist is op de hoogte van uw medische voorgeschiedenis. Hij of zij zal een vooronderzoek doen en u mogelijk nog vragen stellen naar aanleiding van het anesthesiologische vragenformulier dat u voor de intake heeft ingevuld.
U kunt vragen verwachten over uw gezondheid, welke medicijnen u gebruikt, of u allergisch bent voor bepaalde medicijnen, eerdere operaties en hoe u toen op de anesthesie reageerde. Zo krijgt de anesthesist een goede indruk van uw gezondheidstoestand en zal de behandeling altijd veilig zijn.
Bij CDC worden narcosebehandelingen uitgevoerd door zeer ervaren BIG- en MRSC-geregistreerde anesthesisten die volgens de meest recente behandelmethodes werken en gebruik maken van de modernste apparatuur.
Bron: https://www.cdctandzorg.nl/narcose-tandarts/
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
Narcose tandarts biedt oplossing bij tandarts angst
Angst voor de tandarts is een steeds groter wordend probleem. CDC Complete Tandzorg biedt een geschikte oplossing bij tandartsangst, namelijk een tandartsbehandeling onder narcose. In dit artikel leest u meer over tandartsangst en de voordelen van een narcosebehandeling.
Tandarts angst Onderzoek wijst uit dat 1 op de 25 Nederlanders angst heeft voor de tandarts. Veel mensen laten zich, ondanks de angst, gewoon bij hun eigen tandarts behandelen. Maar een grote groep is zo angstig, dat ze het tandartsbezoek al jaren uitstelt. Deze groep van ruim 800.000 mensen hee  al 5 tot 10 jaar geen tandarts meer gezien.
Angst voor de tandarts overwinnen Angst voor de tandarts is dus een veelvoorkomend probleem: niets om u voor te schamen. Echter, het brengt wel veel ongemak en zelfs uitgebreide gebitsproblemen met zich mee. Hoe ernstiger de gebitsproblemen, hoe uitgebreider de tandartsbehandeling. Bij sommige mensen gaat dan ineens de knop om: ze willen van de pijn af, een mooi gebit, voluit kunnen lachen en probleemloos eten. Kortom: ze willen hun zelfvertrouwen terug.
Oplossing bij tandarts angst Een geschikte oplossing bij tandarts angst is een tandartsbehandeling onder narcose in het speciale narcose- centrum van CDC. Narcose neemt de tandartsangst niet weg, maar de tandheelkundige problemen worden wél in 1x aangepakt. Zonder dat u er iets van merkt! En ervaring bij CDC leert dat, wanneer de grootste tandheelkundige problemen zijn verholpen onder narcose, meer dan 90% van de mensen een vervolgbehandeling op normale wijze laat uitvoeren.
Voordelen narcose behandeling Het grote voordeel van een tandartsbehandeling onder narcose is dat de tandheelkundige problemen in 1x aangepakt worden. U kunt direct terecht bij CDC en er is geen wachtlijst. In korte tijd heeft u dus uw mondgezondheid weer op orde en is de stap veel kleiner om eenvoudige behandelingen onder normale omstandigheden uit te laten voeren.
U krijgt de beste zorg bij CDC Het Narcosecentrum van CDC Complete Tandzorg heeft een officiële accreditatie van de NVA (De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie). Dit houdt in dat zowel de anesthesiologen als de ruimtes waarin de narcose behandelingen plaatsvinden, voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en zijn gecontroleerd en beoordeeld door de NVA. De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) is een wetenschappelijke vereniging die de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan de patiënt waarborgt. Door deze accreditatie bent u verzekerd van de beste zorg!
Past een narcose behandeling bij u? Bent u al enige jaren niet meer naar de tandarts geweest en is er sprake van dusdanig achterstallig onderhoud waardoor u hinder ondervindt in het dagelijkse leven? Wilt u snel geholpen worden en in 1x van uw gebitsproblemen af, zonder dat u iets van de behandeling mee krijgt? Dan past een tandheelkundige behandeling bij CDC onder narcose bij u!
0 notes
cdctandzorg-blog · 8 years ago
Text
Tips voor witte tanden en een stralende glimlach
Met deze tips is een schoon én fris gebit binnen handbereik. U voelt u zekerder en mooier met stralend witte tanden!
1. Koop een elektrische tandenborstel: deze maakt uw tanden schoner en gladder en helpt uw tandvlees gezond te houden. 2. Gebruik een gewone tandpasta mét fluoride en beter geen witmakende tandpasta, omdat de ‘schurende werking’ het tandglazuur aantast.
3. Flosdraad, ragers of tandenstokers helpen om de ruimte tussen uw tanden schoon te maken. 4. Rustig aan met koffie en rode wijn, omdat uw tanden een deel van de kleurstof opnemen. 5. Stoppen met roken is voor veel mensen een lastige. Maar rokers hebben een verhoogde kans op tandvleesontsteking, een slechte adem en vergeelde tanden. 6. Laat uw gebit liefst ieder half jaar nakijken en reinigen bij een tandarts of mondhygiënist.
En vooral die laatste tip is erg belangrijk. Sommige tandproblemen zijn niet zichtbaar aan de buitenkant. Daarom is het belangrijk om ieder half jaar een controle te laten uitvoeren. Is er niets aan de hand, dan staat u ook zo weer buiten!
Beter tandenpoetsen Wist u dat ook de techniek van tandenpoetsen van grote invloed is op hoe schoon uw tanden worden? CDC adviseert niet voor niets een elektrische tandenborstel. Met een gewone hand-tandenborstel blijft er gemakkelijk tandplak op en tussen de tanden en kiezen achter. Daardoor kunnen er gaatjes en tandvleesontstekingen ontstaan. Een elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging: het enige wat u nog hoe  te doen is de borstelkop goed te plaatsen.
0 notes