Tumgik
drkouhi · 3 years
Text
گوش یکی از اندام های مهم بدن است و در صورتی که آسیب ببیند حس شنوایی ما دچار اختلال می شود و برای درک محیط اطرافمان دچار مشکلات جدی می شویم.
0 notes
drkouhi · 3 years
Text
وزوز گوش صدایی است مانند زنگ یا همهمه که فرد بیمار می شنود و در بیشتر موارد، دیگران نمی شنوند. به طور معمول شرایط خاص، یا یک بیماری باعث بروز این علامت می شود.
0 notes
drkouhi · 3 years
Text
پروتز حلزون گوش یک دستگاه الکترونیکی است که می تواند تا حدود زیادی ناشنوایی و کم شنوایی را جبران و درمان کند. این دستگاه به خصوص در بیمارانی که دچار افت بسیار زیاد شنوایی شده اند، بخش گوش داخلی آنها آسیب جدی دیده است و دیگر دستگاه های کمک کننده به حس شنوایی یا همان سمعک نمی توانند به آنها کمک نماید، کاربرد دارد.
0 notes
drkouhi · 3 years
Link
یکی از بیماری های غیر سرطانی گوش، آکوستیک نوروما (acoustic neuroma) یا آکوستیک نورینوما (neurinoma) نام دارد. این بیماری با نام های دیگری مانند شوانوم وستیبولار (vestibular schwannoma) یا تومور سلول شوان (Schwann cell tumor) هم شناخته می شود. به طور کلی وقتی در نام لاتین یک تومور، پسوند اُما (-oma) وجود دارد، بهتر است به یک توده خوش خیم فکر شود. تومور آکوستیک نورینوما هم یک توده خوش خیم است که از سلول های پوشاننده و محافظ موجود روی عصب وستیبولار (سلول های شوان) سرچشمه می گیرد. عصب وستیبولار بخشی از اعصاب خروجی از گوش داخلی است که سیگنال های مربوط به حفظ تعادل را از گوش به سمت مغز هدایت می کند. به عبارت دیگر، این عصب از گوش تا مغز امتداد می یابد.
0 notes
drkouhi · 3 years
Link
به طور معمول وقتی عبارت عفونت گوش مطرح می شود، عفونت گوش میانی یا در زبان انگلیسی اوتیت مدیا (otitis media) مد نظر است. عفونت گوش میانی شایع ترین نوع عفونت به شمار می رود که می تواند گوش را درگیر کند. وقتی عفونت فضای پشت پرده گوش یا همان پرده صماخ را درگیر می کند، به آن عفونت گوش میانی گفته می شود.
0 notes
drkouhi · 3 years
Text
فناوری به کار رفته در کاشت حلزون
کاشت حلزون متشکل از چندین قطعه است که درواقع، کارکرد همزمان آنها حس شنوایی را به دنبال خواهد داشت. این قطعات با دور زدن حلزون گوش ناکارآمد، صدا را به صورت مستقیم به اعصاب شنوایی میرساند. ولی آیا همه چیز به اینجا ختم میشود؟ پاسخ این سوال با بررسی و شناخت فناوری به کار رفته در کاشت حلزون به دست خواهد آمد. با ما همراه باشید تا با آن بیشتر آشنا شویم.
 سیستم و فناوری به کار رفته در کاشت حلزون به چه صورت است؟
امروزه سه سیستم کاشت حلزون دارای تائیدیه از سمت سازمان غذا و داروی آمریکا اند و مورد استفاده قرار میگیرند (Clarion، Nucleus و MED-EL). بین باقی آنها نیز رقابت سختی برای گرفتن مجوز در جریان است. این رقابت داغ، بهبود و پیشرفت تکنولوژی حال حاضر این پروتز را در پی داشته است؛ زیرا تولیدکنندگان نمونه های در دسترس میبایست برای در صدر ماندن فناوری جدیدی را عرضه کنند.
البته که این رقابت همیشه خوب نیست. دلیل آن نیز نحوه بازاریابی تولیدکنندگان این سیستم ها است که قدرت انتخاب را برای بیماران و کاندیداهای کاشت حلزون سخت میسازد. با اطلاعاتی که هر کدام از تولیدکنندگان در اختیار شما قرار میدهند، روند تصمیم گیری دشوارتر میگردد. هدف از بیان فناوری به کار رفته در کاشت حلزون نیز همین امر است. اینکه بتوانید با نحوه کارکرد این دستگاه آشنا شوید و آزادانه تر این عمل را برگزینید.
ساختار و مکانیسم کاشت حلزون
در افراد شنوا عملکرد بدین گونه است: سلول های موی حسی که داخل حلزون گوش واقع شده اند، وظیفه انتقال ارتعاشات صدا به سیگنال های عصبی را بر عهده دارند. سیگنال ها از اعصاب حلزون عبور میکنند تا به کورتکس (قشر) شنوایی برسند. در صورت بروز خطا در این سلول ها، حلزون گوش مصنوعی با استفاده از فناوری به خصوصی توسط الکترودها جای آنها را پر میکند. در واقع، این دستگاه با تحریک الکتریکی رشته های عصبی این امر را ممکن میسازد.
حلزون ها متشکل از دو بخش می باشند؛ قطعات بیرونی (که مانند سمعک هستند) و درونی (که طی یک عمل جراحی در استخوان تمپورال کار گذاشته میشوند).
قطعات بیرونی شامل سه بخش میشوند؛ میکروفون (برای جمع آوری صداها)، پردازنده صدا (برای ارزیابی و تبدیل آنها به کدهای دیجیتال) و یک کویل مغناطیسی که سیگنال های رمزگذاری شده را توسط یک ارتباط رادیویی از طریق پوست به قطعات داخلی ارسال میکند.
فناوری به کار رفته در کاشت حلزون، در قطعات داخلی نیز به همین شکل پیچیده و مرتبط به یکدیگر است. بخش داخلی دارای یک گیرنده است که مسئولیت تحریک اعصاب را بر عهده دارد. این گیرنده داده ها را دریافت و رمزگشایی میکند. پس از آن، آنها را به الکترود آرایه میرساند. در مرحله بعد، مسئولیت بر دوش یک حامل سیلیکونی منعطف است که چندین الکترود دارد. رشته های عصبی حلزون گوش که طی جراحی در اسکالا تیمپانی کار گذاشته میشوند، توسط الکترود آرایه ها تحریک میشوند. حرکت رشته های عصبی ارسال ارتعاشات به سوی مغز را به همراه دارد که در نهایت، مغز این ارتعاشات را به عنوان صدا تفسیر میکند.
حال که با فناوری این عمل آشنا شدیم، تفاوت سه سیستم عنوان شده در بالا چیست؟
 سه سیستم عنوان شده در بسیاری از ویژگی ها مشابه هستند. برای مثال، هر سه آنها تحریک چند کاناله را فراهم می آورند. همانطور که عنوان شد، فناوری به کار رفته در کاشت حلزون از طریق تحریک رشته های عصبی توسط الکترود آرایه ها است. الکترود آرایه ها در هر سه سیستم مختلف کاشت حلزون، دارای الکترود آرایه های چند تماسی اند که در اسکالا تیمپانی کار گذاشته میشود. اگر چه تعداد تماس ها (الکترودها) و روش تنظیم این تماس ها در هر سیستم متفاوت از دیگری است؛ اما همه آنها به جای اینکه یک کاناله باشند، چند کاناله هستند.
شباهت بعدی، تکنولوژی دورسنجی (telemetry) به کار رفته در هر سه آنها است. این تکنولوژی برای نظارت بر یکپارچگی الکترودهای موجود در حلزون گوش پس از جراحی به کار میرود. احتمال بروز خطا در الکترودهای کار گذاشته شده همواره وجود دارد. به همین علت، وجود این تکنولوژی بسیر حائز اهمیت است.
علاوه بر شباهت ها، تفاوت هایی نیز وجود دارند. در واقع، این تفاوت ها باعث متمایز شدن این سیستم ها از یکدیگر میشود. به همین علت، داشتن یک دانش کافی در رابطه با نحوه عملکرد این سیستم ها و فناوری به کار رفته در کاشت حلزون، روند انتخاب و تصمیم گیری شما را ساده تر میکنند. البته درباره این امر و تفاوت های این سه سیستم حتما با یک متخصص نیز مشورت کنید. برای این کار میتوانید با دکتر علی کوهی، بهترین فوق تخصص گوش و جراحی قاعده جمجمه در تهران تماس داشته باشید تا یک کاشت حلزون موفقیت آمیز را تجربه نمایید.
منابع
asha
advancedbionics
intechopen
0 notes
drkouhi · 3 years
Link
امروزه روش های مختلفی برای درمان و مشاهده به وجود آمده است که در علم پزشکی مصارف زیادی دارد. دستگاه درون بین یا اندوسکوپی برای قسمت هایی از بدن عمل مشاهده و در صورت لزوم درمان را انجام می دهد. جراحی اندوسکوپیک گوش هم در واقع با استفاده از همین ویژگی دستگاه انجام می شود. جراح با تصاویری که از دستگاه ارسال می شود، برای جراحی اقدام می کند. این دستگاه نه تنها برای گوش کاربرد دارد بلکه برای اندام های دیگر بدن مانند بینی و... نیز استفاده می شود.
0 notes
drkouhi · 3 years
Link
Tumblr media
0 notes
drkouhi · 3 years
Link
بیماری اتواسکلروز امروزه افراد زیادی را با خود درگیر کرده است. این بیماری گوش میانی را درگیر می کند و باعث کاهش حرکت استخوانچه های گوش می شود. هر چیزی که مانع از حرکت استخوان رکابی شود، روی شنوایی شما تاثیر خواهد گذاشت. در این بیماری نیز استخوانی اضافی به تدریج شروع به رشد می کند و استخوان رکابی را در جایگاه خود ثابت نگه می دارد. در نتیجه شنوایی فرد به تدریج کم و کمتر خواهد شد. در این مقاله قصد داریم شما را با این بیماری و هر آنچه درباره آن لازم است بدانید، آشنا کنیم.
0 notes
drkouhi · 3 years
Text
چقدر درباره عفونت گوش اطلاعات دارید؟
Tumblr media
شاید با شنیدن عبارت عفونت گوش تصویر کودکی که در حال گریه است و دستش را روی گوشش گرفته است، در ذهن مجسم شود. اما حقیقت این است که عفونت گوش فقط در کودکان و نوجوانان اتفاق نمی افتد و همه افراد در هر سن را ممکن است درگیر کند.
هر وقت کسی دچار گوش درد می شود شاید نخستین تشخیصی که برای او مطرح می شود عفونت گوش باشد. در این نوشتار درباره عفونت گوش اطلاعات مفیدی با شما در میان گذاشته می شود.
عفونت گوش چیست؟
شاید بدانید که عفونت گوش انواع مختلفی دارد. عفونت گوش میانی که با اصطلاح لاتین یعنی اوتیت حاد میانی (Acute otitis media) هم خوانده می شود، نوعی عفونت است که بخش میانی گوش را درگیر می کند.
عفونت گوش میانی سروزی یا عفونت گوش میانی ترشح دار نوع دیگری از عفونت گوش به شمار می رود که گوش میانی را درگیر می کند. در این حالت ابتدا مقداری مایع پشت پرده گوش تجمع می یابد، بدون این که فرد تب یا درد داشته باشد. سپس این ترشحات عفونی می شوند.
ایجاد عفونت در کانال گوش خارجی با نام گوش شناگران هم شناخته می شود. به طور معمول در این عفونت گوش میانی درگیر نیست. عفونت گوش خارجی بیشتر با خارش و درد در ناحیه بیرونی گوش همراه است.
علل عفونت گوش
گوش مکن است با عوامل متعددی عفونی شود. دو عاملی که بیشتر از سایر موارد شایع هستند، به شرح زیر هستند:
1-      باکتری های مختلفی می توانند باعث عفونت گوش شوند. استرپتوکوک پنومونیه و همفیلوس آنفلوانزا دو نوع بسیار شایع مولد عفونت گوش میانی محسوب می شوند.
2-      ویروس های زیادی هستند که توانایی عفونی کردن گوش را دارند. ویروس های عامل سرماخوردگی و آنفلوانزا مهمترین ویروس های ایجاد کننده عفونت گوش به شمار می روند.
با علائم عفونت گوش آشنا شویم
شاید عفونت گوش یکی از معدود بیماری هایی باشد که بیشتر مردم می توانند علائم آن را حدس بزنند. در زیر علائم عفونت گوش نام برده شده اند:
●        تب (به طور معمول این تب شدید است و احتمال زیادی وجود دارد که به بیش از 39 درجه سانتیگراد برسد)
●        گوش درد
●        بی حالی یا تحریک پذیری و پرخاشگری
●        مالیدن یا دست زدن بیش از حد به گوش (این حالت بیشتر در خردسالان باید مدنظر قرار گیرد)
●        اختلال خواب
اگر هر یک از علائم بالا یا مشکلات شنوایی در فردی وجود دارد باید به سرعت به پزشک دارای فوق تخصص جراحی گوش و حلق و بینی مراجعه کند. دکتر علی کوهی از جراحان این رشته در تهران در خدمت شما هستند.
درمان عفونت گوش
پس از این که تشخیص عفونت گوش توسط پزشک تایید شد، درمان مناسب تجویز می شود. برای درمان عفونت گوش همیشه آنتی بیوتیک لازم نیست. پزشک معالج ممکن است در ابتدا فقط از فرد بخواهد علائم خود را پایش نماید و در صورت وخیم شدن علائم پس از دو سه روز آنتی بیوتیک مصرف کند. استراحت، و مصرف مسکن هم به بهبود سریع تر و کاهش درد بیمار کمک می کند.
 Ref
https://www.cdc.gov/antibiotic-use/community/for-patients/common-illnesses/ear-infection.html
1 note · View note