Tumgik
henrier · 6 years
Text
Immersiivinen ostamisympäristö
Virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus saattavat olla monille tuttuja esimerkiksi peleistä ja tieteiselokuvista, kuten Oculus Rift, Pokémon GO ja Matrix-elokuvat. Mutta mitä eroa näillä kahdella hyvin futuristisen oloisella todellisuudella on ja kuinka niitä voisi mahdollisesti hyödyntää tulevaisuuden kaupankäynnissä?
 VR ja AR
Virtuaalitodellisuus (virtual reality, VR) sekä lisätty todellisuus (augmented reality, AR) ovat ikään kuin sukulaisia toisilleen. Huomattava ero on se, että virtuaalitodellisuudessa luodaan kokonaan uusi keinotekoinen ympäristö, kun taas lisätyssä todellisuudessa jo olemassa olevaan todellisuuteemme lisätään keinotekoisia elementtejä, kuten kuvia tai ääntä.
Tumblr media
Mahdollisuudet tulevaisuudessa
Miltä kuulostaisi pikainen virtuaalimatka ulkomaille samalla, kun juot kahvia kahvilassa? Tai lisätyn todellisuuden lasit Ikeassa, joilla näet jokaisesta tuotteesta eri värivaihtoehdot napin painalluksella?
Kahvilat ja ravintolat voisivat tarjota asiakkailleen mahdollisuuden nauttia ruoista ja juomista samalla, kun he matkustavat virtuaalisesti esimerkiksi ulkomaille tai fantasiamaailmaan. Kuvittele syöväsi ravintola-annosta virtuaalisen avaruusaluksen kyydissä tai vaikkapa Eiffel-tornin huipulla.
Ikea itseasiassa tarjoaa jo lisätyn todellisuuden IKEA Place -sovelluksen, jolla käyttäjä voi älypuhelimen avulla lisätä aidon kokoisia huonekaluja kotiinsa. Ei siis tarvitse ostaa fyysistä huonekalua todetakseen, että se ei mahdukaan olohuoneeseen. Useammat verkkokaupat voisivat hyödyntää samaa ideaa omassa liiketoiminnassaan. Vaatteita ostaessa verkosta, niitä voisi sovittaa virtuaalisesti päällensä, jolloin palautusten määrä laskisi huomattavasti.
Kivijalkaliikkeissä myyjät voisivat käyttää AR-laseja, joilla he näkisivät hetkessä myynnissä olevien tuotteiden tiedot, kuten hinnan, kappalemäärän sekä koko- ja värivaihtoehdot. Myyjien ei siis tarvitsisi jatkuvasti ravata tietokoneen luona tarkistamassa esimerkiksi varastotilannetta.
Virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus tarjoavat siis lukuisia uusia mahdollisuuksia niin asiakkaan kuin liiketoimintaa harjoittavienkin osalta.
3 notes · View notes
henrier · 6 years
Text
Lean Canvas
Tänään esittelemme ryhmämme Lassila & Tikanojan toimeksiantoa koskevan Lean Canvasin antia! Toimeksiantonamme on tarjota kehitysideoita kyseisen yrityksen ”Helpponouto” palvelulle. Yksinkertaisesti sanottuna palvelun idea on auttaa asiakkaita pääsemään eroon hankalista huonekaluista.  
Kuten kaikkien voittoa tavoittelevien yritysten kohdalla on, niin lopulta kokonaisuudessa kyse on aina liikevaihdon sekä voiton kasvattamisesta. Täten olemmekin pyrkineet huomioimaan ideassamme yrityksen toiminnan laajemmin myös muiden heidän tarjoamiensa palveluiden osalta. 
Ideamme pohjana toimii kaikki L&T:n palvelut kuluttajille tarjoava applikaatio! Koimme sen järkeväksi, että kaikki palvelut ovat tarjolla yhden applikaation takana sen sijaan, että keskittyisimme vain yhteen palveluun. Tämä jo siksikin, että saataisiin lisäkannustimia applikaation säilyttämiseen puhelimessa ja että applikaatiosta saataisiin otettua kaikki mahdollinen hyöty tehokkaasti irti. On epärealistista olettaa, että käyttäjä asentaisi applikaation pelkästään Helpponouto-palvelua varten, sillä se on luonteeltaan hyvin kertakäyttöinen. Täten myös applikaation tuottama lisäarvo olisi pahimmillaan jopa negatiivinen molemmille osapuolille. 
”Palvelun on sovelluttava kaikille kohderyhmille” 
Vaikka pääideamme onkin applikaatio, niin silti tulee muistaa huomioida kaikki kohderyhmät. Linjasimme keskeiseksi kohderyhmäksi:
Nuoret kaupunkilaiset 
Autottomat henkilöt 
Tulotasoltaan hyvin toimeentulevat sekä maksukykyiset henkilöt 
Vanhukset 
Muuttajat ja mahdollisesti kuolinpesät 
Yleisesti ottaen arkensa helpottamisesta kiinnostuneet henkilöt 
Vanhukset ovat tilastollisesti huomattavasti nuorempia varakkaampia ja heitä on lukumäärällisestikin enemmän, joten on erittäin tärkeää huomioida miten he haluavat asioida palveluiden parissa. Monet heistä todennäköisesti vierastavat applikaatioiden ja teknologian käyttöä, joten palvelun on oltava saatavilla myös heille sopivia kanavia pitkin. 
Tumblr media
Helpponouto-, siivous- ja varastointipalvelun yhdistäminen koettiin hankalaksi, jolloin applikaatio ratkaisumme astuu kuvaan. Applikaatio tarjoaa mahdollisuuden keskittää yrityksen eri palvelut samaan paikkaan ja tästä on paljon apua kuluttajalle. Helpponouto-palvelusta puhuttaessa, applikaatio tarjoaisi myös paljon mahdollisuuksia. Asiakas pystyy seuraamaan kuljetusauton tuloa kartasta ja voi samanaikaisesti olla yhteydessä chatin kautta kuljettajaan, jos kysyttävää ilmenee. Applikaation ostoskoriin asiakas voi siirtää huonekalut, mitkä tullaan noutamaan. Asiakas voi myös liittää tilaukseen kuvan noudettavista kalusteista, joka helpottaa myös L&T:n työtä. Kun tilaus on suoritettu, applikaatio pyytää asiakasta arvioimaan palvelun laatua ja sen ominaisuuksia.
Markkinointi tapahtuu monia eri reittejä pitkin. Lyhytkestoista ja tehokasta outbound-mainontaa hyödyntäen saadaan toivottavasti hyviä tuloksia aikaan. L&T:n autojen kylkiin laitettaisiin lisää applikaatiosta kertovia mainostarroja. Myös asuntomarkkinoihin keskittyvät nettisivut olisivat oiva alusta markkinoida Helpponouto-palvelua. Ihmisten muutot ja Helpponouto pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle toisiaan.  
Innovaation kustannusrakenne koostuu investoinnista applikaation tekemiseen. Applikaation kunnossapito, GPS-laitteet autoihin ja mahdollisen työntekijän palkkaus applikaation tekoa ja siitä huolehtimista varten koostavat suurimman kuluerän. Kuluihin lasketaan myös polttoaineet, kalusto, vakuutukset, kuljettajien palkat ja palvelun markkinointi. 
Tulovirrat jakautuvat yksityis- ja yritysasiakkaiden laskuttamiseen. Helpponouto-palvelun laskuttaminen yksityisasiakkaille tapahtuu applikaation kautta. Siivouspalveluiden kautta saadaan jatkuvaa tuloa, jos asiakas tilaa esimerkiksi viikoittaisen siivouksen applikaatiosta.  
Tämän innovaation myötä palvelusta saadaan enemmän irti ja siitä hyötyy niin asiakas kuin L&T. Asiakkaalle myydään helppoutta ja yrityksen toiminta tehostuu luoden mahdollisuuden voitolliseen liiketoimintaan.
10 notes · View notes
henrier · 6 years
Text
Pelillistäminen
Pelillistäminen. Gamification. Yksi 2010-luvun suurimmista buumeista on pelillistäminen. Lähes jokainen tämän hetken suosituimmista sosiaalisen median alustoista sekä lukemattomat muut sovellukset ja sivustot on pelillistetty. Mutta mitä tämä termi oikein tarkoittaa, ja kuinka yritykset voivat hyödyntää pelillistämistä omassa liiketoiminnassaan?
 Mitä pelillistäminen on?
Bunchballin mukaan termillä tarkoitetaan jonkin olemassa olevan, kuten sivuston, sovelluksen tai virtuaaliyhteisön, muokkaamista pelimäisemmäksi lisäämällä siihen peleistä tuttuja piirteitä. Esimerkkejä näistä peleistä tutuista piirteistä ovat nopea palaute toiminnasta, saavutukset ja käyttäjätasot. Pohjimmiltaan pelillistämisellä pyritään lisäämään käyttäjien osallistumista, sitoutumista ja uskollisuutta.
Tumblr media
Kuinka yritykset hyötyvät pelillistämisestä?
Kuten mainitsin, pelillistämisellä pyritään lisäämään osallistumista, sitoutumista ja uskollisuutta. Uskollinen asiakas on luonnollisesti arvokas jokaiselle yritykselle.
Otetaan esimerkiksi Facebook ja Instagram. Niiden suosio selittyy pitkälti pelillistämisellä. Lisäät kuvan ja saat tästä palkinnoksi tykkäyksiä ja kommentteja. Mitä enemmän tykkäyksiä ja kommentteja saat, sitä onnistuneemmaksi tunnet olosi. Näin saadaan hetkessä miljoonat ihmiset koukkuun. Ja kun miettii Facebookin ja Instagramin maailmanlaajuista suosiota, niin miksei jokainen yritys pelillistäisi omia alustojaan edes jollain tavalla?
Tykkäyksiin, kommentteihin, saavutuksiin ja palkintoihin addiktoituneet käyttäjät ovatkin pelillistämisen perimmäinen päämäärä.
 Pelillistettyjä sovelluksia
Suuri osa tämän hetken suosituimmista sovelluksista on pelillistetty. Jo mainittujen Facebookin ja Instagramin lisäksi sovellukset, kuten Snapchat, Twitter, Tinder, Duolingo ja LinkedIn käyttävät pelimäisiä tekniikoita hyväkseen. On siis helppo nähdä, että pelillistämistä voi soveltaa niin viestintään ja opiskeluun kuin nettideittailuunkin.
Pelillistämistä on myös hyödynnetty hieman erikoisemmissa yhteyksissä, kuten maahanmuuttajien kotouttamisessa sekä tupakoinnin lopettamisessa. Olen itsekin käyttänyt EasyQuit-sovellusta tupakoinnin lopettamisen apuna. Sovelluksen sisäiset ansiomerkit ja tilastot olivat erinomainen motivaattori tupakointia lopettaessa.
Uskon, että tulevaisuudessa pelillistäminen tulee olemaan entistä isommassa roolissa jokaisella elämän osa-alueella. Ihmiset pitävät palkinnoista ja oman kehityksensä seuraamisesta, enkä usko, että tämä muuttuu lähitulevaisuudessa.
2 notes · View notes
henrier · 6 years
Text
Digitaaliset kanavat
Yrityksen digitaaliset kanavat voidaan jakaa ostettuihin, omiin ja ansaittuihin kanaviin. On tärkeää ymmärtää mitä nämä termit tarkoittavat, ja miten ne vaikuttavat yrityksen markkinointistrategiaan.
Yritän Brandwatchin blogikirjoituksen perusteella auttaa muita ymmärtämään näitä kanavia ja niiden merkitystä paremmin.
 Kanavista lyhyesti
Ostetut kanavat (tai ostettu media) ovat Brandwatchin mukaan helpoimmin ymmärrettäviä. Nämä kanavat koostuvat kaikesta sisällöstä, josta yritys on maksanut. Verkossa tähän sisältyy esim. hakukonemainonta ja mainosbannerit. Hieman uudempi esimerkki ostetusta mediasta on sosiaalisen median sponsoroitu sisältö.
Omilla kanavilla tarkoitetaan kaikkea yrityksen itse luomaa sisältöä, kuten blogikirjoituksia ja verkkosivuja tai yrityksen omilla sosiaalisen median kanavilla julkaistua sisältöä.
Brandwatch sanoo, että ansaituilla kanavilla tarkoitetaan kaikkea jonkun muun luomaa sisältöä ja keskustelua, jota yrityksen tuotteen tai palvelun ympärillä on. Tämä ansaittu media on seurausta yrityksen omasta ja ostetusta mediasta. Esimerkkejä ansaituista kanavista on sosiaalisen median maininnat, tuotearvostelut sekä yrityksen ulkopuolisten tahojen tekemät blogikirjoitukset.
 Miten kanavien tehoa voidaan mitata?
Ostettujen kanavien tehoa voidaan mitata käytetystä alustasta riippuen eri tavoin. Monet sosiaalisen median alustat, kuten Facebook ja LinkedIn, tarjoavat omat analysointityökalut. Myös Google ja Bing tarjoavat työkaluja, joilla voi tutkia maksettujen hakukonekampanjoiden tehoa.
Omien kanavien tehon mittaaminen onnistuu monissa tapauksissa samoin tavoin, kuin ostettujenkin kanavien tehon mittaaminen. Yritys voi lisäksi seurata esim. oman sosiaalisen mediansa kommenttien ja tykkäyksien määrää, ja päätellä tästä, onko oman kanavan strategia ollut onnistunut. Brandwatchin mukaan tärkeintä on kuitenkin muistaa, että kommentit ja tykkäykset eivät ole se ultimaattinen tavoite, vaan saada kuluttaja etenemään ostoprosessissa.
Ansaittuja kanavia voidaan mitata erilaisilla sosiaalisiin kanaviin erikoistuneilla työkaluilla, kuten Brandwatchin omalla Brandwatch Analyticsilla. Brandwatchin oma työkalu haravoi verkosta kaikki yritykseen liittyvät maininnat ja kokoaa ne helposti ymmärrettävään muotoon.
 Kanavien merkitys
Vaikka kanavilla on jonkun verran päällekkäisyyksiä, on tärkeää ymmärtää niiden merkitys yritykselle ja osata erottaa ne toisistaan. Liiallinen panostus yhteen kanavaan ja liian vähäinen panostus toisiin kanaviin saattaa kostautua myöhemmin, jos panostettu kanava ei enää tuokaan haluttua tulosta. Tästä syystä on tärkeää ymmärtää miten kanavat toimivat ja miten niihin voi pyrkiä vaikuttamaan.
9 notes · View notes
henrier · 6 years
Text
10 vinkkiä hakukoneoptimointiin
Hakukoneiden, kuten Googlen, hakutulosten kärkisijoilla näkyminen ja pysyminen vaatii verkkosivujen ylläpitäjältä ja suunnittelijalta pieniä, mutta erittäin toimivia toimenpiteitä. Näillä verkkosivuille tehtävillä toimenpiteillä pyritään vaikuttamaan positiivisesti sivuston käyttökokemukseen ja maksuttomissa hakutuloksissa näkymiseen. Tätä kutsutaan hakukoneoptimoinniksi. Kokosin Googlen aloitusoppaan ja omien kokemuksieni perusteella 10 vinkkiä, joilla yritykset voivat parantaa omien verkkosivujensa näkyvyyttä Googlessa.
1. Sisällön löytäminen
Aloittelevan hakukoneoptimoijan täytyy varmistaa, että Google voi löytää sivuston. Googlen automatisoidut indeksointirobotit etsivät jatkuvasti uusia sivustoja lisättäväksi hakemistoon. Oikein linkitetty sivusto löytyy todennäköisesti automaattisesti, mutta indeksointia voi auttaa lähettämällä sivustokartan.
2. Indeksoimatta jätettävät osat
Jos sivustollasi on ei-arkaluonteisia osia, joiden et halua päätyvän Googlen hakemistoon, sijoita sivustosi juurihakemistoon robots.txt -tiedosto. Arkaluonteiset osat kannattaa piilottaa esim. salasanasuojauksen taakse.
3. Auta sisällön ymmärtämisessä
Pidä huoli, että indeksointirobotti näkee sivustosi samalla tavalla, kuin normaali käyttäjä. Indeksointirobotilla täytyy olla oikeus käyttää sivuston JavaScript-, CSS-, ja kuvatiedostoja. Osuvat ja kuvaavat otsikot sekä sisällönkuvaukset auttavat sisällön ymmärtämisessä. Käytä sivustollasi strukturoitua dataa, kuten aukioloaikoja, yrityksen sijaintia ja myytäviä tuotteita.
4. Sivustohierarkia kuntoon
Sivuston eri osat tarvitsevat erilliset URL-osoitteet, jotta ne näkyvät haussa oikein. Verkkosivuilla tulisi käyttää https://-muotoa aina kun mahdollista. Suunnittele sivuston navigointi fiksusti etusivulta alkaen. Google haluaa ymmärtää eri sivujen roolin koko sivuston kontekstissa. Näkyvä navigointipolkuluettelo auttaa käyttäjiä löytämään etsimänsä sisällön verkkosivuilta.
5. Hyvä sisältö
Kirjoita hyödyllistä ja mielenkiintoista sisältöä sivustollesi. Käyttäjät tunnistavat hyödyllisen sisällön, ja saattavat ohjata muitakin käyttäjiä sivustollesi. Vältä kirjoitusvirheitä ja käytä avainsanoja, jotka auttavat käyttäjiä löytämään verkkosivuillesi.
6. Kuvaukset kuville ja tiedostoille
Kuvien käyttäminen sivustolla on suotavaa. Kirjoita kuville ja tiedostoille lyhyet, mutta kuvaavat tekstit, jotta ne näkyvät paremmin esim. Googlen kuvahaussa. Käytä myös yleisesti tuettuja tiedostotyyppejä, kuten JPEG-, GIF ja PNG-kuvamuotoja.
7. Mobiiliystävällisyys
Varmista, että sivustosi on mobiiliystävällinen. Suuri osa Googlen käyttäjistä tekee hakunsa mobiililaitteella. Voit tarkistaa sivustosi mobiiliystävällisyyden Googlen mobiiliystävällisyystestillä.
8. Mainostaminen
Muista mainostaa sivustoasi. Varmista, että linkki sivustollesi löytyy esim. yrityksesi käyntikorteista ja julisteista. Älä kuitenkaan mainosta sivustoasi liian aggressiivisesti tai tämä voidaan tulkita roskapostiksi.
9. Analysointi
Analysoi sivusto hakusijoitustuloksia esim. Googlen Search Consolella. Tämä työkalu kertoo, löytääkö Google sivusto ja miten se sijoittuu hakutuloksissa. Google Analytics puolestaan antaa tietoa siitä, miten käyttäjät löytävät sivustollesi ja mikä sisältö on suosittua sivustollasi.
10. Hakukoneoptimoija
Verkkosivun näkyvyyden lisäämisessä voi myös harkita hakukoneoptimoijan palkkaamista. Nämä ammattilaiset voivat auttaa kaikissa jo aikaisemmin mainituissa sivustoihisi tehtävissä toimenpiteissä.
1 note · View note
henrier · 6 years
Text
Digitalisaatio palvelualoilla
Milloin olet viimeksi käynyt pankissa? Entä milloin käytit viimeksi pankin mobiiliapplikaatiota?
Aivan, me emme edes välttämättä muista, milloin viimeksi olemme käyneet hoitamassa pankkiasioitamme itse konttorissa, saati pankkiautomaatilla. Mutta puhelimitse tai tietokoneen välityksellä hoidamme pankkiasioitamme mahdollisesti jopa päivittäin.
Esimerkiksi Osuuspankilla digitalisaation mukana on tullut etäneuvotteluiden mahdollisuus. Digitalisaation mukanaan tuomat edut vaikuttavat myös yrityskuvaan positiivisesti. Vastuullisuus ja ekologisuus ovat trendisanoja tämän hetken yritysmaailmassa ja kuluttajat vaativat yritykseltä näitä asioita, Osuuspankki voi kertoa olevansa mukana ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä vähentämällä kasvihuonepäästöjään.
Vaikka digitalisaatio on muokannut pankkikonttoreiden tarvetta siihen suuntaan, ettei konttorit ole enää välttämättömiä. On silti muistettava vanhemmat sukupolvet (esim. baby boomers) joille digivälineiden käyttö ei ole arkipäivää, tai saati enää mahdollista heikentyneen näön takia.
Tumblr media
Paltan julkaiseman raportin mukaan digitalisaatio vaikuttaa nykypäivän yritysten toimintaympäristöön kiihtyvällä vauhdilla. Palveluliiketoiminnan digitalisoituminen ja uudenlaiset asiakas käyttäytymismallit vaativat näin myös suomalaisilta palveluyrityksiltä uusia ajattelumalleja sekä ymmärrystä digitalisaatiosta. Digitalisaatiolla pyritään vaikuttamaan yritysten liiketoimintamalliin, asiakastarpeisiin sekä asiakaskokemusten syntymiseen. Digitalisaation ansiosta teknologian hyödyntäminen liiketoiminnassa nousee palveluyritysten strategian ytimeen.
Digitalisaatio tarjoaa uusia tai vaihtoehtoisia mahdollisuuksia jo käytössä olevien tilalle. Se luo mahdollisuuksia uusien ansainta- ja liiketoimintamallien syntymiselle, sekä palvelutarjoaman laajentamiselle. Se, kuinka palveluyritykset onnistuvat hyödyntämään saatavilla olevan tiedon johtaa yritysten välillä vallitsevaan kilpailuasetelmaan. Tietojen avulla on mahdollista tehostaa palvelutuotantoa ja räätälöidä asiakkaalle tarjottavan palvelun ajoitusta sekä sisältöä.
Palvelukanavien lisääntyessä asiakkaiden käyttäytyminen muuttuu. Tämä johtuu siitä, että asiakkaiden on mahdollista saada palvelua vaivattomammin ajasta ja paikasta riippumatta. Asiakasuskollisuuden luominen palveluyrityksille nousee kriittiseksi tekijäksi, sillä nykypäivänä asiakkailla on entistä useammin ja entistä helpommin tarjolla olevia vaihtoehtoisia palveluntarjoajia. Asiakkaiden taipumus käyttää digitaalisia kanavia vaikuttaa erityisesti digitalisaation aiheuttaman murroksen nopeuteen ja luonteeseen.
Digitalisaatio on positiivinen asia, eikä digimurrosta voi enää pysäyttää. Palvelualoilla täytyy kuitenkin kiinnittää huomiota entistä tarkemmin tietosuojaan liittyviin asioihin. Vuonna 2018 voimaan tulleen Euroopan Unionin tietosuoja-asetuksen (GDBR – asetuksen) mukaan yritysten tulee ottaa huomioida uusi muuttunut lainsäädäntö. Lakia rikkoessaan yritys voi saada maksettavakseen jopa miljoonien eurojen sakot.
Uhkakuvia voidaan maalailla maan hamaan asti. Mutta miten juuri teidän yrityksenne onnistuu kääntämään digimurroksen ja työn uudelleen organisoimisen haasteet voitoksi?
5 notes · View notes
henrier · 6 years
Text
Digitaalinen liiketoiminta
Digitaalisten kanavien ja palveluiden kautta tapahtuvaa liiketoimintaa voidaan kuvata digitaaliseksi liiketoiminnaksi. Digitaalinen liiketoiminta on nykypäivänä enemmän ”sääntö kuin poikkeus”. Printtimedia ja yritysten asiakaspalvelun siirtyminen nettiin ovat konkreettisia esimerkkejä liiketoiminnan digitalisoinnista. Erilaisen datan analysointi ja hyödyntäminen on elintärkeää yrityksille. Liiketoiminnan digitalisoituminen on nykypäivänä välttämätöntä, jos liiketoiminnasta halutaan tehdä kansainvälistä.  
Digitaalinen liiketoiminta on todella laaja kokonaisuus. Yritykset voivat toteuttaa digitaalista liiketoimintaa monin eri tavoin. Monet yritykset pitävät omaa verkkokauppaa, joka on yleensä näkyvin liiketoimi, mutta tämä on kokonaisuudessa vain pieni osa digitaalista liiketoimintaa. Osa yrityksistä ei esimerkiksi verkkokaupan ja sähköpostin lisäksi välttämättä käytä juurikaan muita digitaalisia palveluita, kun taas toiset yritykset pohjautuvat täysin digitaalisiin ympäristöihin. Esimerkkejä täysin digitalisaatioon pohjautuvista yrityksistä ovat Uber ja Spotify.  
Yrityksen ydintoimintojen ja palvelujen täytyy olla kunnossa, jotta digitaalisen liiketoiminnan edut voidaan hyödyntää. Esimerkiksi isot sijoitukset uuden ruokapalvelusovelluksen kehittämiseen ovat turhia, jos yhteistyö ja toimitusketju ravintoloiden kanssa ovat epäselviä.
Liiketoiminnan digitalisoituessa ja näin siirtyessä verkkoon, yritykset voivat seurata asiakasmääriä ja asiakaskäyttäytymistä tarkasti ja hyödyntää tätä tietoa. Käytettäessä digitaalista liiketoimintaa, on yrityksen pidettävä huolta asiakkaiden tietosuojasta. Säätelyn ja kuluttajasuojalain kunnioittaminen ovat tärkeää, ei pelkästään lainsäädännön kannalta, mutta myös asiakasuskollisuuden ja yrityksen maineen takia.
Pääsääntöisesti digitaalinen liiketoiminta toimii yrityksen kasvun ja tehokkuuden työkaluna, jonka avulla se voi löytää täysin uusia markkinarakoja. Digitalisoitumalla yrityksellä on myös mahdollisuus tehdä huomattavia säästöjä. ERP-järjestelmät eli toiminnanohjausjärjestelmät helpottavat yritysten resurssien ja toimintojen suunnittelua ja hallintaa. Toiminnan tehostumisen johdosta yritykset voivat saada aikaan huomattavaa liikekasvua.
Sähköiset työskentelytavat yleistyvät digitaalisen liiketoiminnan kehittyessä, esimerkkinä työntekijän mahdollisuus etätöihin. Pilvipalvelut ja intranetit ovat erittäin hyviä työkaluja.
Tietoturvauhkien lisäksi digitalisoituminen tuo mukanaan muitakin haasteita. Esimerkiksi asiakaskäyttäytymiseen liittyvässä datassa ongelmana ei ole tiedon vähyys vaan oleellisen tiedon löytäminen suuresta datamäärästä.  
Sosiaalisen median palvelut, kuten Facebook, Instagram ja LinkedIn, ovat avanneet yrityksille täysin uusia mahdollisuuksia. Palvelujen avulla on esimerkiksi mahdollista markkinoida, kerätä asiakaspalautetta tai rekrytoida uusia työntekijöitä. Varsinkin monet pienemmät yritykset hoitavat kaiken tiedottamisensa sosiaalisen median kautta.
5 notes · View notes