Tumgik
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
En büyük kahramanlarımızın, tüm babalarımızın babalar günü kutlu olsun!
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Koskocaman geçen bir senenin ardından, tatili hakettiniz! İyi tatiller çocuklar. 😉😉
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Doğru reklam stratejileri oluşturabilmek için X, Y ve Z kuşaklarını doğru anlamak gerekiyor. Her kuşağın satın alma alışkanlıkları, markalardan beklentileri ve hangi mecra üzerinden ulaşılabilir olduğu birbirinden farklı. Aklınıza takılan tüm sorular için sizi de İlhanart'a, kahvemizi içmeye bekleriz.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Türkçeye "Tıklama Başı Maliyet" ya da "Tıklama Başı Fiyatlandırma" olarak çevrilen Cost Per Click (CPC), dijital reklamların fiyatlandırılma biçimlerinden bir tanesidir. Bu fiyatlandırma biçiminde reklam veren, reklam görseline veya bağlantısına tıklandığında para öder. Reklamı görüp ilgilenmeyen, tıklayamayan kişiler için hiçbir ücret ödemez. Elbette bu yöntemle çalışan reklamlar için bir üst sınır belirlemek mümkündür. Örneğin tıklama başına maliyeti 50 kuruş olan ve bütçesi 500 TL olarak belirlenen bir reklam 1000 kişi tıkladıktan sonra otomatik olarak duracaktır.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Baskı maliyeti gerektirmeyen, canlı renkleri ve hareketli görüntü oynatabilme özelliği ile dikkat çeken dijital reklam ünitelerine yapacağınız reklam yatırımları, markanıza ilaç gibi gelecek!
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Türkiye'de dijital reklam yatırımları her geçen yıl artıyor. Dijital reklamın faydasını gören ya da rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen firmalar reklam bütçelerinin önemli bir bölümünü dijital reklamlara ayırıyor. Türkiye'de 2018 Dijital reklam yatırımlarına dair bazı veriler ise şu şekilde: 📌 2018 yılında dijital reklam yatırımları, bir önceki yıla kıyasla %14,2 oranında büyüyerek 2,47 Milyar TL’ye ulaştı. 📌 Display reklamlar kategorisinde en büyük payı 959 milyon TL ile gösterim ya da tıklama bazlı reklam tanıtımları aldı. 📌 2018 yılında arama motoru reklam yatırımlarının büyüklüğü 923 milyon TL olurken, e-posta gönderimi yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırımla bir önceki döneme göre %3 küçüldü. 📌 411 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşan sosyal medya reklamlarının %79’u mobil cihazlarda yer aldı. Kaynak: IAB Turkey - AdEx-TR
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Bütünleşik pazarlama adıyla da bilinen 360 derece pazarlama; reklam, halkla ilişkiler, promosyon, araştırma ve ölçümleme gibi tüm pazarlama ögelerinin aynı ekip tarafından birbiri ile entegre şekilde yönetilmesidir. Belirlenen hedefe ulaşmak için strateji oluşturulması ile başlayan süreç, bu hedefe ulaşabilmek için yapılması gereken birbirinden farklı pek çok aksiyonu içerir.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Reklamlarınız gerçekten işe yarıyor mu? Bu soruya sağlıklı bir yanıt verebilmenin tek yolu dönüşüm oranlarını bilmekten geçer. Dijital reklamın üstünlüğü de tam olarak bu noktada başlıyor. Reklamınızı gören kaç kişi geçip gidiyor, kaç kişi web sitenize tıklıyor, kaç kişi sizi reklam üzerinden telefon ediyor bilmek istemez misiniz? Ölçülebilir sonuçlar sunan dijital reklamlar ile tanışmak için sizi de İlhanart'a bekleriz.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Doğru reklam ajansını seçmek gerçekten bu kadar zor mu? Elbette hangi reklam ajansı ile çalışacağınızı seçmek çok önemli bir karar. Bu süreçte sürecinde kendinize sorabileceğiniz sorulardan bazıları ise şu şekilde: 📌Ajansın sunduğu hizmetler markanızın ihtiyaçları ile uyuşuyor mu? 📌Ajans sizin sektörünüzde çalışma yapmış mı ya da farklı sektörlere hizmet vermek konusunda deneyimli mi? 📌Müşteri sürekliliği var mı? Markalar memnun kalarak o ajans ile uzun süre çalışmaya devam ediyor mu? 📌Ajansın vaatleri gerçekçi mi? Size somut veriler sunabiliyor mu? 📌Bütçeniz o ajans ile çalışmaya uygun mu?
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Web sitenizin açılma hızının doğrudan satışlarınızı etkileyebileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin perakende sektöründe, mobil yükleme süresinde yaşanan bir saniyelik gecikme, dönüşümlerde % 20'ye varan bir düşüşe mal olabiliyor.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Uzun yıllar boyunca pazarlama dünyası, insanı rasyonel varlık olarak görmüş, insanı önce düşünüp sonra karar veren bir varlık olarak kabul etmiştir. Satın alma davranışının da bu şekilde gerçekleştiği inancına dayanan pazarlama stratejileri geliştirmişlerdir. Kathryn A. Braun'un 1997 yılında kaleme aldığı Post Experience Advertising Effects on Consumer Memory makalesi ise bu yaklaşımın bir yanılgı olduğunu ortaya koydu. Braun'a göre önce algılıyor, sonra karar veriyor, en son düşünüyoruz. Sırf canınız sıkıldığı için ani kararlar ile alışveriş yapıp, daha sonra üzerine düşündüğünüz olmuştur. Alışveriş davranışınızı haklı çıkartmak için sonradan "zaten ileride ihtiyacım olacaktı" dediğiniz anda siz de bu sürece uygun davranmışsınız demektir. Blog yazımızın tamamına şu adresten ulaşabilirsiniz: http://ilhanart.com.tr/yazi/satin-alma-ve-karar-verme
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Sosyal medya doğru kullanıldığında mucizeler yaratabilir. Neden mi? Biz susalım rakamlar konuşsun: 📌 Türkiye'de 52 Milyon aktif sosyal medya kullanıcısı var. Yani ülkenin %63'üne sosyal medya üzerinden ulaşmak mümkün. 📌 Türkiye'de insanlar günde ortalama 7 saatlerini internette geçiriyorlar. Bu sürenin 2 saat 46 dakikası ise sosyal medyada geçiyor. 📌 Dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre Instagram kullanıcılarının %53'ü sevdikleri markların sayfalarını takip ediyor, %44'ü satın almayı düşündüğü ürünü Instagram'dan aratarak araştırıyor. Kullanıcıların markaları takip etme oranı ise Twitter'da %50, Facebook'ta %44.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
🇹🇷🇹🇷 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! 🇹🇷🇹🇷
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Hiç reklamın gücünden yararlanan ile yararlanmayan bir olur mu? Ekonominin durgunlaştığı günlerde reklam bütçesinden kısıntıya gitmek pek çok firma için yaygın bir hata. Oya 2001 krizi üzerine yapılan araştırmalar gösteriyor ki böyle dönemlerde reklam harcamalarını arttıran firmalar sair zamanda ulaşabileceklerinin çok daha üzerinde başarılar elde ediyor. Krizi takip eden yıl içerisinde pazar payını %46 arttıran bir GSM operatörü, günlük yeni müşteri sayısını 3.750'den 4.800'e çıkartan bir banka ve 1999'da yüzde 3,5 küçülen pazar payını, 2001'de krize rağmen yüzde 16,5 arttıran bir deterjan firması krizi reklam yoluyla fırsata çeviren firmalara örnek gösterilebilir.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Müşteriniz neredeyse kazanç orada. Lightbox, billboard, duvar reklamları ve pek çok yaratıcı çözüm ile markanızı görünür kılmak, hedef kitlenize ulaşmak ve satış arttırmak için sizi de İlhanArt'a bekliyoruz.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Facebook Türkiye'deki reklam verenlerden %18 oranında KDV almaya başladı. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulamanın detayları şu şekilde: 📌 KDV uygulaması Facebook, Instagram, Messenger veya Marketplace üzerinden verilen reklamları kapsıyor. 📌Facebook'un Türkiye etkinlikleri İrlanda üzerinden yürütülüyor. Dolayısı ile firma Türkiye'de yerleşik olmadığı için kanunen vergi mükellefi sayılmıyor. Bu nedenle Facebook, KDV tutarını Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletmek üzere reklam verenlerden topluyor. Yani artık 100 TL'lik bir reklam için 118 TL alıyor. 📌 2018 yılında Facebook’un Türkiye’de 2.5 milyar TL ciro yaptığı ve bu tutarın tamamına yakınının reklamdan geldiği tahmin ediliyor. Bu yıllık 450 milyon TL’lik bir vergi gelirine işaret ediyor.
0 notes
ilhan-art-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Açık hava reklamlarının diğer mecralardan üstün olduğu pek çok konu var. İşte bunlardan birkaç tanesi: 📌 Açık hava reklamları, istenildiğinde belirli bir caddeye, istasyona, parka, ya da belli bir şehre uygulanabilir. Böylece markanın doğrudan hedeflediği kişilere ulaşma şansı vardır. 📌Dijital reklamları bloklamak ya da televizyonda kanalı değiştirmek mümkündür. Ancak açık hava reklamlarından kaçış yoktur. 📌 İnsanlar gelir, geçer, gider, yenileri gelir. Reklamınız tahmin ettiğinizden çok daha fazla kişiye ulaşır. 📌 Özellikle insanların sürekli geçtikleri ana arterlerde, aynı reklamı tekrar tekrar görme oranları çok yüksektir. Bu da pekiştirme yoluyla reklamın akılda kalıcılığını yükseltir. Kampanya oluşturma, medya planlama ve satın alma gibi tüm ihtiyaçlarınız için, sizi de İlhanArt'a bekleriz.
0 notes