Tumgik
iris-schwartz-law · 2 years
Text
פסק דין הצהרתי
העילה לתביעה זו עשוייה להתעורר, למשל, כשאחד מבני הזוג רשום כבעלים בלעדיים של נכס (כדוגמת: דירה), ובן הזוג השני שאינו רשום כבעלים בנכס מעוניין להסדיר את ענייני חלוקת הרכוש במסגרת הליך הגירושין.
במקרה זה יש להסדיר בשלב הראשוני את ההכרה המשפטית בזכויות הקנייניות, של בן הזוג שאינו רשום במשותף עם בן הזוג הרשום (בלשכת רישום המקרקעין או במנהל מקרקעי ישראל או בחברה המשכנת), זאת באמצעות תביעה למתן פסק דין הצהרתי.
אולם ראוי להדגיש כי טרם הגשת תביעת גירושין, יש להגיש בקשה ליישוב סכסוך, ליחידת הסיוע הפועלת לצד בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, ולפעול בהתאם לחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, תשע"ה-2014, והתקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, תשע"ו – 2016. (ראו בהרחבה את הנושא בעמוד "בקשה ליישוב סכסוך", והשינוי שחל בעקבותיה בניהול הליך גירושין).
יצויין כי במידה והצדדים לא יצליחו להגיעו להסכמות, במסגרת תקופת עיכוב ההליכים הקבועה בחוק הנ"ל, רשאי בן הזוג שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך, להגיש בתוך 15 ימים, מתום תקופת עיכוב ההליכים, תביעה לפסק דין הצהרתי, לערכאה השיפוטית שיבחר (בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני)
מסגרת נורמטיבית יודגש, כי אם בעבר היה צריך להגיש תביעה נפרדת, בגין כל עניין הקשור לגירושין (כשמי מבני הזוג מעוניין שבית משפט לענייני משפחה ידון בו), כיום, בהתאם לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), תשפ"א- 2020, על התובע המגיש תובענה כספית או רכושית, (לרבות סעד הצהרתי, פירוק שיתוף בנכס וסעד לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973); לאחד בתביעה אחת את כל עילות התביעה והסעדים, כלפי אותו הנתבע בשל אותה מסכת עובדתית. (יתר התובענות יוגשו על פי התקנות בתביעות נפרדות לפי עניינם (למשל: תובענה למזונות ולמדור, תובענה בעניין קטינים, וכיוצ"ב). הזכות לתבוע את הסעד נובעת , בין היתר, מדיני היושר, וסמכות בית המשפט להיעתר לסעד, עולה אף מסעיף 75 לחוק בתי המשפט –[נוסח משולב], תשמ"ד-1984.
במסגרת תביעתו למתן פסק דין הצהרתי, נדרש בן הזוג שאינו רשום להוכיח כי הנכס בבעלותו המשותפת יחד עם בן זוגו הרשום. יצויין כי אין באי רישום הנכס על שם שני בני הזוג, מלשלול בהכרח את זכאותו של בן הזוג שאינו רשום במחצית מזכויות הבעלות בנכס. זאת במידה ונסיבות העניין של אותם בני זוג, מעידות על כוונת השיתוף בנכס, במהלך שנות חייהם המשותפים. כלומר, רישום הנכס ע"ש אחד מבני הזוג בלבד, אין בו כשלעצמו לשלול את כוונת השיתוף .  יצויין כי מטרתו של פסק דין הצהרתי, הוא ליצור הוכחה למצב קיים באמצעות פסק הדין, אשר מצהיר באופן פומבי על קיומם של זכות או מצב עובדתי .
בבואו של בית המשפט להכריע בתביעה לפסק דין הצהרתי, מתחשב בית המשפט, בין היתר, בשיקולים כגון: תום ליבו של התובע, נקיון כפיו, אמיתות טענותיו, שיקולי צדק והוגנות, וכיוצ"ב. נוכח מורכבות הליכי הגירושין, במסגרתם עשויי להתעורר הצורך בהגשת תביעה למתן פסק דיו הצהרתי בין בני זוג, מומלץ להתייעץ עם עורך דין משפחה.
סמכות הדיון
יוזכר כי לבית משפט לענייני משפחה ולבית הדין הרבני, סמכות מקבילה לדון בעניינים הקשורים לתביעת גירושין, בין בני זוג יהודים. לבית הדין הרבני סמכות לדון בענייני הרכוש, אם אחד מבני הזוג הקדים והגיש ראשון לבית הדין תביעת גירושין, אליה נכרכו ענייני הרכוש ואם לא נפל פגם כלשהו בכריכת תביעת הרכוש לנושא תביעת גירושין 
מנגד, אם אחד מבני הזוג הקדים והגיש ראשון תובענה בענייני רכוש לבית המשפט לענייני משפחה, הסמכות הבלעדית לדון בהם תהא של בית המשפט לענייני משפחה. 
0 notes
iris-schwartz-law · 3 years
Text
כתיבה נכונה של הסכם גירושין
מכתב שקיבלתי מלקוחה שטיפתי בתיק גירושין שלה: איריס היא מדהימה וסופר מקצוענית. יש לה חשיבה מהירה, זיכרון מעולה והיא מאוד אנושית וסימפטית. יש לה לב ענק, אם אני צריכה משהו היא מיד חוזרת אליי ובכל שעה, היא אישה מדהימה! ממליצה לכל אחד שצריך עו"ד בתחומים אלו לקחת אותה.בנוסף היא הצליחה להשיג לי את מה שרציתי בענייני הגירושין, אישה ישרה מאוד ולא עובדת על שקרים אלא רק על נתונים אמיתיים. היא מתמחה בהמון תחומים.
הסכם גירושין הוא חלק מתוך הסכמים בדיני משפחה הכוללים בין השאר הסכם ממון, הסכם חיים משותפים והסכמים חשובים אחרים בדיני משפחה - מומלץ להיערך מראש, לנסח ולחתום על הסכם שעונה על צרכיכם.
הסכם הגירושין צריך להיות מנוסח בצורה ברורה, מפורטת וצופה פני עתיד. את הסכם הגירושין יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני האזורי.
חשוב לזכור, הסכם גירושים שמנוסח היטב ומכסה את כל הנושאים שהוזכרו לעיל, ייתן לך שקט נפשי ויחסוך חיכוכים או אי הבנות בעתיד.
שלכם,
איריס שוורץ עורכת דין משפחה
0 notes
iris-schwartz-law · 3 years
Text
תביעת גירושין - כדאי לשים לב:
אם בעבר היה צריך להגיש תביעה נפרדת, בגין כל עניין הקשור לגירושין (כשמי מבני הזוג מעוניין שבית משפט לענייני משפחה ידון בו), כיום, בהתאם לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), תשפ"א – 2020, הרי שעניינים הקשורים ביחס לתביעה רכושית, תביעה כספית, סעד הצהרתי, פירוק שיתוף בנכס, וסעד לפי "חוק יחסי ממון בין בני זוג , התשל"ג – 1973", יאוחדו במסגרת תביעה אחת, כנגד אותו נתבע, בשל אותה מסכת עובדתית. יתר התובענות יוגשו על פי התקנות בתביעות נפרדות לפי עניינם, למשל תובענה למזונות ולמדור, תובענה בעניין קטינים, וכו'. 
עוד יודגש כי טרם הגשת תביעת גירושין כרוכה בבית הדין הרבני, או הגשת תביעות הקשורות לגירושין, בבית משפט לענייני משפחה, חובה להגיש בקשה ליישוב סכסוך, בהתאם ל"חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, תשע"ה-"2014, ו"התקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, תשע"ו-2016". במידה והליך יישוב הסכסוך לא צלח, יכול הצד שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך, להגיש תובענות מתאימות לערכאה השיפוטית שיבחר ואשר שלה סמכות לדון בעניין (בית הדין הרבני או בית משפט לענייני משפחה), אך זאת בכפוף לתנאים והמועדים הקבועים בחוק להסדר התדיינויות במשפחה (לרבות תקופת עיכוב ההליכים). מומלץ להתייעץ עם עורך דין לענייני משפחה, טרם ההחלטה בדבר בחירת הערכאה אליה מעוניינים להגיש תביעה בעניינים הקשורים בגירושין, או הגשת בקשה לגירושין בבית משפט, שכן להחלטה זו השלכות משמעותיות, שיכולות להשפיע באופן דרמטי על תוצאות ההליך.
שלכם, 
איריס שוורץ - עורכת דין משפחה
0 notes
iris-schwartz-law · 3 years
Text
בקשה ליישוב סכסוך
• בניגוד לעבר, כיום, טרם הגשת תביעת גירושין, יש להגיש תחילה בקשה ליישוב סכסוך • מטרת המהלך היא ליצור מצב של הליך גירושין בהסכמה • בקשה ליישוב סכסוך מוגשת ביחידת הסיוע, ולאחר הגשתה הצדדים מנועים מלהגיש תביעות לערכאות המשפטיות • ההליך ביחידת הסיוע נקרא פגישת מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום) • במידה שהצדדים לא הגיעו להסכם במהלך תקופת קיום ההליך, ניתן להגיש תובענות לערכאות המשפטיות.
.לפרטים נוספים אתם מוזמנים לקרוא באתר שלי 
שלכם,
עורכת דין משפחה איריס שוורץ 
0 notes
iris-schwartz-law · 3 years
Text
מה החשיבות של הסכם ממון?
הסכם ממון מגן מפני דרישות בלתי הגיוניות וסחיטה של בן הזוג אשר אינו חפץ בגירושין. במידה שקיים הסכם ממון מאושר, ניתן לאכוף את ההסכם ולכפות את ביצוע תנאיו הממוניים.
הסכם ממון עשוי למנוע הליכים משפטיים קשים וארוכים במקרה של גירושין.
הסכם יחסי ממון מגן על ילדים מנישואים ראשונים ועשוי למנוע מתיחות ולשפר את היחסים בין הילדים מן הנישואים הראשונים לבין בן הזוג של האב/אם מן הנישואים השניים.
הסכם ממון יוצר יציבות ובטחון במערכת היחסים בין בני הזוג. כל צד יודע את מעמדו ובהתאם לכך יכול לכלכל את צעדיו. יובהר כי בהסכם ממון ניתן להציב אפשרויות רבות למקרה שצד חלש יותר ומגיע ללא רכוש לנישואין ומעוניין להבטיח את עתידו ועתיד ילדיו במקרה של פרידה וגירושין לדוגמה על מנת שלא יתאפשר מצב אישה תשאר ללא בית לה ולילדיה וללא סכום כסף כלשהו.
הסכם ממון או הסכם חיים משותפים שקובע חלוקת רכוש מיד עם פרוד הצדדים מאפשר חלוקת הרכוש מיידית במקרה של פרידה ואין צורך לחכות לאחר מועד סידור הגט לצורך חלוקת הרכוש כפי שקובע החוק.
5. הסכם ממון יוצר הגנה מפני נושים של אחד מבני הזוג. הסכם ממון הקובע חלוקת רכוש מעניק הגנה לבן הזוג ומונע אפשרות כי נושים יקדימו את זכויות בן הזוג.
בברכה,
עורכת דין משפחה - איריס שוורץ
0 notes
iris-schwartz-law · 3 years
Text
איך מתבצע הליך הגישור בגירושין?
הליך גישור גירושין מתבצע באווירה נינוחה ורגועה, כאשר המגשר או המגשרת נפגשים עם כל צד בנפרד וגם עם שני הצדדים ביחד. השיחות מובילות להסכמות, שבסופו דבר יהוו את הסכם גירושין או בשמו האחר הסכם גירושין בגישור בהליך הגישור הצדדים מתבקשים לפרט את רצונותיהם, צרכיהם והאילוצים שלהם – כשהכל נעשה באווירה מכבדת וחיובית. הליך הגישור בגירושין מתייחס לא רק להיבטים הטכניים והמשפטיים של הפרידה, אלא גם להיבטים רגשיים ולצרכים של הצדדים ושל הילדים שלהם. 
הליך גישור בגירושין מאפשר לבני הזוג ליהנות מרמת ודאות גבוהה ביחס להמשך היחסים ביניהם, החובות, הזכויות והציפיות של האחד מהאחר. ההליך מאפשר להם לתקשר האחד עם השני בנוגע לילדיהם המשותפים ובנושאים רלוונטיים אחרים.
שלכם, 
 איריס שוורץ - עורכת דין משפחה + מגשרת גירושין
0 notes