Tumgik
Text
Nettisivut uusiksi
Väestöliiton nettisivuilla on paljon parannettavan varaa. Nykyaikana teknologia ja sen kehitys menee kovaa vauhtia eteenpäin ja sen mukana saattaa olla välillä hankala pysyä. Poimin Entrepreneur.com- sivulta viisi kohtaa, joihin Väestöliitto voisi kiinnittää huomiota nettisivuillaan.
LOGO
Mielestäni väestöliiton logo on tylsä, eikä se jää kuunnolla mieleen. Väestöliitto on myös sekoittanut logonsa värejä. Terapiapalveluiden sivuilla logo löytyy vihreänä kun taas kotisisaren puolella logo on oranssi. Tämä aiheuttaa hämmennystä asiakkaissa todella helposti, eikä palveluita osaa välttämättä yhdistää toisiinsa. Mielestäni olisi hyvä, että terapia- ja kotipalvelut oy tekisi kokonaan oman logon joka olisi yhtenäinen.
Tumblr media
TÄRKEIMMÄT TIEDOT
Väestöliiton etusivuilla on pitkähkö esittely teksti heidän palveluistaan, joka on mielestäni puuduttava ja todennäköisesti suurin osa sivulla kävijöistä ei lue sitä. Sen sijaan väestöliitto voisi painottaa heidän strategiaansa ja laittaa sen heidän etusivuilleen, joka herättäisi sivulla kävijöissä tunteita.
”Toiminnallaan Väestöliitto pyrkii strategiansa mukaan edistämään toivoa, onnellisuutta ja ihmisoikeuksia.”
Tumblr media
YHTEYSTIEDOT
Kun mahdollinen asiakas päätyy yrityksen nettisivuille, haluaa hän että yhteystiedot löytyvät helposti ja vaivattomasti. Tällä hetkellä väestöliiton sivuilla näin ei kuitenkaan ole. Yhteystiedot ovat hankalasti löydettävissä monien eri linkkien takana.
AUKIOLOAJAT
Yrityksen aukioloajat olisi myös hyvä sijoittaa alapalkkiin, jotta ne on helposti luettavissa. Tällä hetkellä yrityksen nettisivut ovat sekavat, eikä sieltä löydä kunnolla etsimäänsä. Olisi hyvä kun kaikki tärkeä tieto, jota ihmiset haluavat saada selville löytyisi samasta paikasta kuin suurimmalla osalla muista nettisivuista.
SOSIAALINEN MEDIA
Nykypäivänä ihmiset käyttävät paljon sosiaalista mediaa ja se onkin osana suurimman osan arkea. Myös tämän kaltaisilla palveluilla olisi tärkeää olla näkyvästi esillä sosiaalisen median palvelimet, joita yrityksellä on käytössä. Tavallisesti ne sijoitetaan alapalkkiin, josta on helppoa siirtyä muille nettisivuille.
Tumblr media
LÄHTEET:
https://www.entrepreneur.com/article/273375
1 note · View note
Text
The future of mobile payments
Millä tavoin maksamme 2020–luvulla? Näkökulmia tulevaisuuden maksamisratkaisuihin- artikkelissa käytiin läpi, erilaisia maksutapoja ja niistä syntyviä mahdollisuuksia ja vaikeuksia. Artikkelissa muun muassa todettiin seuraavat asiat
”Meidän sukupolvemme saattaa olla siis viimeinen sukupolvi, joka käyttää muovikortteja maksamiseen.”
”Maksamisen helpottuessa säästäminen vaikeutuu.”
”Maksaminen on 2020-luvulla siirtynyt sovellusten ja järjestelmien tehtäväksi, minkä myötä ”me” emme enää maksa.”
Nykypäivänä erilaiset puhelimeen ladattavat sovellukset ovat mahdollistaneet mobiili maksamisen ja on vain ajan kysymys kun pankkikortit katoavat kokonaan. Viimeisimpänä mullistuksena toimii ApplePay, jonka avulla kaupoissa pystyy maksamaan jopa Apple kellolla.
Tumblr media
Suurin osa pankeista ovat ottaneet käyttöön omat sovelluksensa, jotka helpottavat maksamista muun muassa kaupoissa ja ravintoloissa sekä mahdollistaa helpon rahan siirron eri henkilöiden välillä. MobilePay on samankaltainen sovellus, mutta sen voi ladata pankista ja puhelimesta riippumatta. Itse suosin MobilePay sovellusta, koska se on suunnattu laajemmalle asiakaskunnalle ja sieltä löytyy paljon suurempi käyttäjä määrä.
650 000 suomalaista ladannut sovelluksen
100 000 transaktiota/viikko
n. 10 000 verkkokaupassa voi maksaa MobilePaylla
n. 2000 toimipistettä joissa voi maksaa MobilePaylla
 Kun raha liikkuu tilillä eikä sitä näe konkreettisesti saattaa se tuoda uudenlaisia ongelmia säästämisen kanssa. Ihmisten voi olla hankalaa tarkkailla tilejään, koska raha ei tunnu enää konkreettiselta. Tulevaisuudessa erilaiset sovellukset hallinnoivat yhä enemmän ja enemmän ihmisten tilejä ja maksavat ihmisten puolesta, jolloin maksaminen kyllä helpottuu, mutta rahan seuraaminen vähenee.
Tämän tuloksena voi helposti seurata maksuhäiriöiden lisääntyminen, varsinkin nuorten keskuudessa, mikäli heille ei opeteta rahan arvoa ja oman talouden seurantaa jo pienenä. Artikkelissa oli esityksiä muun muassa sovelluksesta, joka muistuttelisi käyttäjäänsä raha tilanteesta esimerkiksi ”jos nyt ostat tämän uuden puhelimen, voi vuokran maksaminen olla hankalaa”. Mielestäni tällainen sovellus voisi toimia ja helpottaa rahan hallintaa ja talouden suunnittelua sekä säästämistä.
Tumblr media
Artikkelissa mainittiin myös, että todennäköisesti kassapisteen merkitys ja kassapäätelaitteiden käyttö pienenee miltei olemattomaksi. Tulevaisuudessa kaupoissa ei enää ole henkilökuntaa, vaan ruoka ostokset maksetaan sovelluksien avulla. Tälläinen kauppa löytyy jo ruotsista, jossa kauppa on auki 24/7 eikä kassa henkilökuntaa ole, vaan tuotteet skannataan puhelimella, jonka jälkeen suoritetaan maksu. 
Paljon on esimerkkejä mitä tapahtuu maksamiselle tulevaisuudessa, mutta se on eri asia mitkä näistä toteutuvat ja millä aikavälillä. Itselleni on hankalaa uskoa, että maksaminen muuttuisi kauheasti vuoteen 2020 mennessä. Näin suuret teknologiset muutokset vievät aikaa ja suunnittelua, enkä usko ett suomi on näiden muutosten kärkimaissa. 
Tumblr media
Lähteet:
https://www.paytrail.com/blog/mobilepayn-kaytto-leviaa-suomalaisten-kuluttajien-keskuudessa
https://www.suomenpankki.fi/globalassets/fi/raha-ja-maksaminen/maksujarjestelmat/suomen-pankki-katalystina-maksuneuvosto/maksuneuvoston_e_kirjanen_2016.pdf
2 notes · View notes
Text
Fazer
Tutustuin Fazerin eri somekanaviin ja huomasinkin, että he ovat melko aktiivisia monissa eri sosiaalisen median kanavissa. Heiltä löytyy muun muassa Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat sivut sekä perinteiset nettisivut.
”Fazer on loistava esimerkki suomalaisesta brändistä, joka haluaa näkyä ja viestiä asiakkailleen somessa. Brändi avasi Snapchat-tilinsä syksyllä 2015.”
Fazer on ollut ensimmäisiä yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet snapchattia markkinoinnissaan. He ovat lanseeranneet sovelluksen kautta ”Ässä Somex” karkkipussin ja samassa yhteydessä he järjestivät kilpailun, jossa pyydettiin seuraajia ilmoittamaan kenen pitäisi saada 50 pussia uusia karkkeja. Tämän avulla Fazer sai paljon huomiota some-seuraajiltaan yrityksen Snapchat tilille (Mette Astrom, 2016).
Yritys on ottanut hyvin Instagramin haltuunsa ja heiltä löytyykin reilu 60 000 seuraajaa. Mielestäni instagram sivu on miellyttävän näköinen ja Fazer on onnistunut lisäämään tilille yhteensopivia kuvia, jotka samalla kertovat seuraajille Fazerin uusista tuotteista, kampanjoista sekä ruoka vinkeistä.
Tumblr media
Fazerin Twitter sivu ei ole niin suuressa käytössä, kuin muut sosiaalisen median kanavat. Sinne he päivittävät harvemmin, vain noin viikon välein. Mielestäni tämä on ihan hyvä päivitys väli Twitterin puolelle, koska ainakaan suomessa Twitter ei ole niin kovassa käytössä ihmisten keskuudessa.  Twitter tiliin on kuitenkin panostettu ja se on myös varsin informatiivinen kanava.
Tumblr media
YouTube sivustolle Fazer päivittää aktiivisesti paljon videoita jotka sisältävät erilaisia ruokaohjeita, mainoksia ja uutuus tuotteistaan. Tilillä on reilu 47 000 seuraajaa, ja tämä kanava onkin todella hyvä markkinoinnin kannalta Fazerille.
youtube
Fazerin Facebook sivulta löytyy 310 000 tykkääjää ja 295 000 seuraajaa, mikä on todella merkittävä määrä. Sivua päivitetään useita kertoja päivässä ja heidän Facebook sivulle onkin koottu kattavasti koko yritystä koskevat tiedot aina uutuus tuotteista artikkeleihin.
Mielestäni Fazer on onnistunut hyödyntämään hyvin eri sosiaalisen median kanavia yritystoiminnassaan ja osaa markkinoida houkuttelevasti. Heiltä löytyy paljon erilaisia kilpailuja, ajankohtaisia vinkkejä sekä reseptejä muun muassa miten tehdä nopeita välipaloja tai juhlallisia aterioita eri tilaisuuksiin. Kaiken kaikkiaan heidän somekanavansa ovat melko yhtenäisiä ja helposti luettavia, mikä on aina plussaa asiakkaan näkökulmasta.
Lähteet: 
Youtube: https://www.youtube.com/user/TheFazerGroup/videos
Facebook: https://www.facebook.com/fazersuomi/
Instagram: https://www.instagram.com/fazersuomi/?hl=fi
Nettisivut: https://www.fazer.fi/
Snapchat: Fazersuomi
https://www.dagmar.fi/sosiaalinen-media/fazer-nayttaa-mallia-somessa-assa-somex-karkki-lanseerattiin-snapchat-seuraajille/: Dagmar-  Fazer näyttää mallia somessa – Ässä Somex -karkki lanseerattiin Snapchat-seuraajille, Mette Astrom, 28.01.2016, luettu 17.11.2017
2 notes · View notes
Text
Inbound-markkinointi osana tulevaisuutta
”Tutkimusten mukaan jopa yli 70 % ostoprosessista tapahtuu ilman myyjää ja yli 90 % B2B-ostajista aloittaa ostoprosessinsa internetistä.”
Inbound markkinoinnin on tarkoitus saada asiakkaat kiinnostumaan yrityksestä ilman että yritys tyrkyttää itseään potentiaaliselle asiakkaalle. Yrityksen tavoite on saada asiakkaat kiinnostumaan yrityksen tarjonnasta hyvän sisällön avulla. Digitaalisia kanavia hyödyntävä markkinointi on osa nykypäivää ja tulee kasvamaan suuresti tulevaisuudessa. Inbound markkinoinnin avulla yritys pystyy personoimaan mainoksiaan paremmin yksittäisille henkilöille, jolloin ihmiset eivät saa niin paljon turhia mainoksia, joista eivät ole kiinnostuneita.
Tumblr media
Outbound markkinointi on yrityksille työläämpää sekä kalliimpaa eikä lopputulos välttämättä ole toivottu. Outbound markkinointi toimii muun muassa sähköpostin, puheluiden, tv mainonnan ja printtimainonnan avulla. Nämä keinot eivät kuitenkaan ole välttämättä mahdollisen asiakkaan tai yrityksen kannalta paras vaihtoehto. Tv mainoksen voi ohittaa vaihtamalla kanavaa, sähköpostiin tulevat roskaposti mainokset alkavat helposti ärsyttämään, varsinkin kun mainos ei välttämättä saavuta oikeaa kohderyhmää. Joissain tapauksissa tämä mainonta muoto voi olla paras. Esimerkiksi, jos mainonnalla halutaan saavuttaa mahdollisimman moni suomessa asuva henkilö, kannattaa hyödyntää printti mainontaa. 
”Parhaimmassa tapauksessa inbound ja outbound tukevatkin toisiaan ja saavat markkinointisi ja myyntisi kukoistamaan aivan uudella tavalla!”
Tumblr media
Mikäli yritys pystyy hyödyntämään sekä inbound, että outbound markkinoinnin pysyy se luomaan vahvemman pohjan markkinoinnilleen. Kattava ja personoitu nettimainonta yhdistettynä vanhanaikaisempaan mainontaan voi tuoda uusia asiakkaita yritykselle. Esimerkiksi erilaiset alennuskuponki kampanjat, jotka ovat varsin yleisiä muun muassa pikaruokaravintoiloissa houkuttelevat uusia asiakkaita testaamaan palvelua ja näin yritys pystyy saamaan uusia asiakkaita. Kun asiakas on saatu kokeilemaan palvelua ja mahdollisesti jäämään asiakkaaksi pystyy hän kirjautumaan esimerkiksi sovellukseen, jonka avulla hän voi saada juuri hänelle räätälöityjä tarjouksia.
Tumblr media
Lähteet:
https://www.powermarkkinointi.com/blogi/miten-inbound-markkinointi-eroaa-outbound-markkinoinnista: Power Markkinointi- Miten inbound-markkinointi eroaa outbound-markkinoinnista? Eveliina Vähä-Ruka, 22.10.2015, luettu 13.11.2017
https://www.powermarkkinointi.com/inbound-markkinointi: Power Markkinointi- Inbound markkinointi, luettu 13.11.2017
https://www.zeelandfamily.fi/blogi-inbound/miten-inbound-ja-outbound-markkinointi-toimivat-yhdess%C3%A4: Inbound zeeland family- MITEN INBOUND JA OUTBOUND-MARKKINOINTI TOIMIVAT YHDESSÄ?, Jouni Koistinen, luettu 10.12.2014
3 notes · View notes
Text
Robotiikka tulee oletko valmis?
Tumblr media
Nykyaikana puhutaan todella paljon digitalisaatiosta ja sen seurauksena johtuvasta työpaikkojen vähenemisestä. Tulevaisuudessa tehdastyö tullaan korvaamaan erilaisilla roboteilla ja koneilla, itse asiassa tähän ollaan jo siirrytty osittain. Mielestäni robottien tulemista työelämään pelätään liikaa, se voi myös luoda uusia mahdollisuuksia tehdä työtä.
 ”Robotiikan asiantuntijat uskovat, että robotteja lisäämällä työpaikatkin lisääntyisivät Suomessa. Terveydenhoidossakin hoitajan aikaa jäisi enemmän läsnäoloon, jos robotit tekisivät osan työstä” (Kinnunen, Robotteja pelätään turhaan – Suomi on jäänyt kauas kehityksen kärjestä)
 Teemu Rantala toteaa Robotteja pelätään turhaan- Suomi on jäänyt kauas kehityksen kärjestä artikkelissa, että robotti tekee raskaammat työt, mutta tarvitsee ihmisen viereensä. Näin ollen ihmisille jää hoidettavaksi kevyemmät työvaiheet, kuten viimeistely ja hienosäätö. On tosi asia, että tulevaisuudessa tehdastyö tavallisena liukuhihna työnä katoaa, koska se on helposti muokattava robottien tehtäväksi.
Tulevaisuuden työt painottuvatkin enemmän asiantuntija tehtäviin ja erilaisten koneiden kanssa toimimiseen. Kenelläkään ei ole täydellistä vastausta minkälaisessa maailmassa me tulemme tulevaisuudessa elämään, mutta kuten artikkelissa trendi 1: työn ja toimeentulon arvoitus, todetaan vuonna 2040 elämässämme on mukana keinoäly ja virtuaalitodellisuus.
Tumblr media
Robotit pystyvät korvaamaan ihmisiä muun muassa sairaaloissa, kouluissa ja erilaisissa virkatehtävissä. Kokonaan ihmisiä ei kuitenkaan voi korvata. Esimerkiksi sairaaloissa tarvitaan ihmisiä, jotta potilaat saavat kontaktia ihmisen kanssa. Robotti voisi esimerkiksi hoitaa lääkkeiden jaon, mutta ihmisten välistä vuorovaikutusta se ei voi korvata, koska roboteilla ei ole tunteita. Erilaisissa opetustöissä, robotteja voidaan hyödyntää yhdessä digitalisaation kanssa, jonka avulla pystytään luomaan laajempia kokonaisuuksia ja opettamaan suurempia kokonaisuuksia ja monipuolistamaan opetusta.
Lähteet: 
https://yle.fi/uutiset/3-8373646, Hanne Kinnunen, 12.10.2015,  Robotteja pelätään turhaan – Suomi on jäänyt kauas kehityksen kärjestä, luettu 7.11.2017
https://www.sitra.fi/artikkelit/trendi-tyon-ja-toimeentulon-arvoitus/, Elina Kiiski Kataja , TRENDI 1: Työn ja toimeentulon arvoitus, luettu 7.11.2017
1 note · View note
Text
Digi 1.6 - Virtuaalitodellisuus uhka vai mahdollisuus?
Microsoftin tekemässä tulevaisuuden videossa joka puolella oli valtava määrä lasinäyttöjä ja pöydille on tehty alustat, joihin voi kirjoittaa. Näyttöjen avulla pystyy suunnittelemaan ja tekemään muistiinpanoja kokouksista ja jakamaan ne helposti muiden kanssa. Näyttöjä ohjailtiin kädellä ja kynällä pystyi kirjoittamaan muistiinpanoja. Tämä on jo melko tavallista nyky yhteiskunnassa. Työpaikoilla käytetään kynän ja paperin sijaan tabletteja ja älypuhelimia. Tähän ollaan myös siirtymässä koulu maailmassa, kun uusi opetussuunnitelma astui voimaan.
Kouluissa hyödynnettiin teknologiaa esimerkiksi opetuksessa. Oppilaat olivat yhteydessä toiselle puolelle maailmaa näytön avulla. Näytöllä oli kääntäjä, joka mahdollisti kommunikoinnin lasten välillä. Tämä mahdollistaa laajemman oppimisen, sillä eri kulttuureista tulevat lapset opettivat toisiaan. Lapsien oppitunteja sekä kehitystä pystyi seuraamaan helposti sovelluksen avulla.
Videolla näkyy myös todella edistyksellinen puhelin, jossa säilyy kaikki henkilökohtaiset tiedot ja dokumentit. Puhelimen avulla pystyi nopeasti soittamaan ja paikantamaan henkilöitä ja puhelimen navigaattori ohjaa oikean henkilön luokse seuraamalla maahan ilmestyvää nuolta.
Videolta löytyi kahvikuppi johon saa näytön, joka kertoo milloin on valmis työntekoon. Kodeista löytyi lasinäyttöinen TV, jonka avulla pystyi selaamaan kaikkia tietoja sekä kaukosäätimellä ottaman kuvia, jotka voi liittää paperille nappia painamalla. Videossa oli myös sanomalehti, jota selattiin vähän niin kuin tämän päivän älypuhelinta.
youtube
Toisessa videossa käsiteltiin elämää, jota ohjaili virtuaalipeli. Siinä pelaaja sai pisteitä hyvistä ja terveellisistä elämänvalinnoista, kuten hedelmien ostosta ja virtuaalikoiran ottamisesta. Pelissä oli kokoajan mukana liikkuva navigaattori, joka antoi ohjeita ja varoituksia. Sovelluksen avulla tuotteille ja palveluille pystyi saman tien antamaan pelin kautta pisteitä sen toimivuudesta. Pelin avulla pelaajalle tuli esimerkiksi kaupassa ruokareseptejä, joissa näkyi samalla mitä tuotteita henkilön pitää ostaa, jotta saa valmistettua kyseisen tuotteen.
Teknologia vaikutti todella vallitsevalta yhteiskunnassa. Opetus perustui teknologiaan ja sen toimivuuteen. Näytti siltä, että mitään arkipäiväisiä rutiineja ei voinut suorittaa ilman teknologiaa. Työpaikalla käytettiin teknologiaa, kotona kaikki toimi teknologian avulla. Toisessa videossa henkilön elämä perustui peliin ja pelin avulla hän keräsi pisteitä. Henkilö vaikutti todella riippuvaiselta omiin pisteisiinsä ja peliin ylipäätään.
Se että elämää hallitsee peli ja se, että teet hyviä elämän valintoja koska saat pisteitä pelistä kuulostaa kaukaiselta ajatukselta. Toisaalta joidenkin ihmisten kohdalla se voi toimia ja kannustaa terveellisempään elämään. Varsinkin tällä hetkellä ala-asteella olevat ovat syntyneet niin kehittyneeseen yhteiskuntaan, että he varmasti pystyvät helposti lähestymään ajatusta elämästä virtuaalitodellisuudessa.
youtube
Tulevaisuuden kuva vaikutti ristiriitaiselta ottaen huomioon, että kaikki oli rakennettu teknologian varaan. Esimerkiksi sähkökatkon sattuessa, ihmisten voi olla vaikea tulla toimeen, koska he ovat niin riippuvaisia teknologiasta ja sen toimivuudesta heidän elämässään. Mikäli ihmisten perusasiat kuten talojen lämmitys ja ruokien teko pohjautuvat täysin teknologiaan, ovat ihmiset pulassa. Miten näihin ongelmiin pysytään vastaamaan?
Teknologia uudistuksista löytyy myös paljon positiivista esimerkiksi kansainvälistyminen ja entistä globaalimpi maailma. Mikäli jo pienestä asti lapset opetetaan globaaliin maailmaan ja työskentelemään erilaisten kansalaisuuksien kanssa tulee heistä todennäköisemmin avoimempia uusille asioille kuin aiemmat sukupolvet.
Teknologia uudistuksilla pystytään helpottamaan ihmisten arkea ja luomaan jopa turvallisempi yhteiskunta, mutta mikäli kaikki pohjautuu teknologiaan voi syntyä vaaratilanteista kun joku hakkeroi vain järjestelmän, kuten nähtiin videossa jossa pelattiin ja peli kaatui. Ei ole epäilystäkään etteikö joku osaisi murtaa tietojärjestelmiä merkittävämmistäkin sovelluksista ja järjestelmistä.
Itse koen, että ensimmäisessä videossa tulevaisuus kuvattiin virheettömänä ja helppona. Se ei vastaa todellisuutta, koska mikään järjestelmä ei ole niin turvallinen etteikö joku sitä pystyisi murtamaan. Onko tälläisiin uhkiin varauduttu? Luotetaanko järjestelmiin liikaa?
2 notes · View notes