Tumgik
lisanneloes · 5 years
Text
Link van de film:
https://youtu.be/2WwgLUKpq-s
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Thuis, 20-11-19
De samen de laatste puntjes op de i gezet.
De volledige blog gechecked en de opdrachten volledig uitgewerkt. De video geüpload op YouTube en de link hiervan in de blog gezet.
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
C - Maak je eigen film: 4: de montage
Wij hebben onze film gemonteerd met het programma MovieMaker. Dit hebben we voor het grootste deel samen gedaan.
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
C - Maak je eigen film: 3: filmen!
We hebben samen op 14 oktober 2019 alle beelden voor onze film gefilmd. Dit hebben wij met onze smartphone gedaan. 
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
C - Maak je eigen film: 2: de artdirection
Scène 1
Locatie: rustige zandweg
Artdirection, rekwisieten en kostuums: Hond, haar baasje, hondenspeeltjes en hondensnoepjes.
Wie regelt wat?: Loes zorgt voor haar hond, de uitlaatriem en het speeltje en de hondensnoepjes. Lisanne zorgt voor een opgeladen telefoon om de beelden te filmen. 
Scène 2
Locatie: rustige zandweg en een drukke weg
Artdirection, rekwisieten en kostuums: Hond, haar baasje en een hondenriem
Wie regelt wat?: Loes zorgt opnieuw voor haar hond, de uitlaatriem, het speeltje en de hondensnoepjes. Lisanne zorgt voor een telefoon.  
Scène 3 
Locatie: achtertuin van Loes
Artdirection, rekwisieten en kostuums: Houten kruis, een schep, stift en een doos
Wie regelt wat?: Loes zorgt voor twee houten latten en een spijker om het kruis te maken, een schep, een dikke zwarte stift en een kartonnen doos. Lisanne zorgt wederom voor een telefoon. 
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
C - Maak je eigen film: 1: draaiboek
Ons filmpje bestaat uit 3 scenes. 
Scene 1: Spelen met Hans. Dit wordt op verschillende manieren opgenomen.
De opnameplek is op een rustige zandweg vlakbij een enorme drukke weg. De benodigdheden zijn een hond, een meisje, hondenspeeltjes en hondensnoepjes. Dit is gaan wij van verschillende perspectieven filmen. Wij denken dat het kikkerperspectief goed tot zijn recht gaat komen. 
Scene 2: Hans wordt te enthousiast en glipt de weg op. Helaas komt er op dit moment een auto langs gereden. 
Voor deze scene hebben we een drukke weg nodig, nog steeds een hond en een auto. Wij willen ook deze scene vanuit het kikkerperspectief filmen en later met het editten in slow motion gaan zetten. Het moment waarop het baasje de riem van haar hond loslaat maken we gebruik van een close-up zodat dit belangrijke moment goed in beeld is. 
Scene 3: Op dit moment is Hans dood en wordt de muziek ook erg treurig. Daarna wordt er een gat gegraven en vindt de begrafenis van Hans plaats.
Voor deze scene hebben wij een doos nodig, een kruis, een schep, zand en een stift. De plek waar het opgenomen gaat worden is op een leeg stuk zand. Om de begraafplaats duidelijk in beeld te krijgen filmen wij vanaf de voorkant.
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Les 16, 12-11-2019
Verder gewerkt. 
Loes: Artdirection afgerond. 
Lisanne: Draaiboek afgerond.
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Les 15, 6-11-2019
Samen bekeken wat we nog moeten doen en hiervan een taakverdeling gemaakt.
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Les 14, 5-11-2019
Verder gewerkt en de blog geupdated. 
Loes: Begonnen aan de Artdirection
Lisanne: Begonnen aan het draaiboek
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Algemeen
Waarom we bepaalde dingen hebben gedaan: 
Wij hebben gekozen om te filmen vanuit verschillende perspectieven. Dit hebben wij gedaan zodat er genoeg afwisseling is en de kijken vanuit verschillende kanten naar een voorwerp of beweging kan kijken.
Voor de volgende keer:
De volgende keer zouden wij beter aandacht besteden aan het stuk wanneer de hond wordt overreden door de auto. Dit stuk is niet heel realistisch. Daarnaast zullen we de volgende keer proberen een minder bewegend beeld te filmen. 
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Les 13, 22-10-2019
Verder gewerkt.
Loes heeft het storyboard afgerond.
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Thuis, 14-10-2019
Het draaiboek helemaal uitgewerkt (Opdracht C 1: draaiboek). Daarnaast hebben we de artdirection (Opdracht C - 2: de artdirection) uitgewerkt. Daarna hebben we alle beelden van de video gefilmd (Opdracht C - 3: filmen!), de beelden overgezet naar de laptop en een goed begin gemaakt aan het monterenvan de video (Opdracht C - 4: de montage). 
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
B - De inhoud van je eigen film: 6: storyboard
Tumblr media Tumblr media
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
B - De inhoud van je eigen film: 5: script
Er wordt niet gesproken in onze film. De verschillende scenes en handelingen worden verduidelijk in ons draaiboek en met behulp van het storyboard. 
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
Les 12, 10-10-2019
Verder gewerkt aan opdracht B - De inhoud van je eigen film.
In de vakantie, 14 oktober, gaan we afspreken om de video filmen en verder te werken. 
Loes: 
Thuis begonnen met het maken van het storyboard. 
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
B - De inhoud van je eigen film: 4 het verhaal
Schrijf eerst in welk genre je film gaat maken (Filmgenres – indeling 1)
Het genre bepaalt sterk alle keuzes die je hierna gaat maken. Waar ga je filmen? Wie ga je filmen? Wat ga je filmen? Zijn er acteurs nodig? Is er gesproken tekst nodig?
Genre > Drama
Argumentatie vanuit de muziek > Naarmate de film gebeurt er iets heftigs met de hond, de muziek slaat op naar dramatische muziek. 
Kenmerken van het genre die je gaat gebruiken > Slowmotion en zwart-wit gekleurde beelden. 
Een sterke plot kun je samenvatten in één zin. Maak een spannende, verrassende, wonderlijke plotwending. Zorg voor een verband met de muziek.
Plot > Spelende hond schiet plotseling de weg op, precies op dat dramatische moment komt er een auto voorbij.
Beschrijf de 5 W’s:
Wie > een hond en zijn baasje
Wat > een hond is aan het spelen met zijn baasje, maar ineens rent de hond achter zijn speeltje aan en op dat moment komt er een auto voorbij. Daardoor komt de hond te overlijden en wordt hij begraven.
Waar > op een zandpad, op de weg en in de achtertuin .
Wanneer > maandagmiddag 14 oktober 2019
Waarom > Om duidelijk te maken dat gevaar in een klein hoekje zit.
Maak een ‘schets’ van het verhaal
Gebruik de Klassieke verhaalopbouw, beschrijf de hoofdlijnen.
Introductie > De hond loopt met zijn baasje door een zandpad. 
Probleem > Het baasje gooit een speeltje en vervolgens hond rent de hond erg snel en vrolijk achter het speeltje aan.
Reactie > Het baasje schrikt en laat perongeluk die riem van de hond los. 
Climax > Er komt een auto voorbij en de hond wordt geraakt
Einde > De hond is overleden en wordt begraven.
0 notes
lisanneloes · 5 years
Text
B - De inhoud van je eigen film: 3 de muziek
Titel: Etude no. 3 in E Groot, op. 10 no 3: Tristesse
Componist: Frédéric  Chopin
(Artiest): --
Feitelijke gegevens van het muziekstuk
Het fragment:
De titel van ons fragment is ‘'Etude no. 3 in E Groot, Op. 10 no. 3: Tristesse’'. Het fragment is gecomponeerd door Frédéric Chopin in 1932. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1833 in Frankrijk, Duitsland, Engeland.  
De componist:  
Chopin was op zijn drieëntwinstigste al bekend als een componist en pianist in de salons van Parijs. Toen maakte hij al kennis met Franz Liszt, een Hongaarse componist en pianist. Chopin heeft vervolgens zijn hele opus (een enkelvoudige muzikale compositie) aan hem gewijdt - ‘'A Mon ami Franz Liszt’' (naar mijn vriend, Franz, Liszt).                                                                 
Frédéric François Chopin, is een van de grootste componist en pianist uit Polen. Hij is geboren op 1 maart of 22 februari 1810 in het dorp Żelazowa Wola in Warschau en  overleed op 17 oktober 1849 in Parijs. Zijn muziek is een combinatie van West-Europese klassieke elementen en traditionele Poolse, en maakt hierbij meer gebruik van de piano dan alle andere componisten.
Als kind bekend als wonderkind op de piano. Al op zevenjarige leeftijd kon Chopin zijn eerste composities uitgeven. Op zijn achtste jaar gaf hij zijn eerste openbare concert. Chopin hield erg van Polen, en hij was er ook nooit weggegaan als er geen opstand was uitgebroken (Polen was destijds onderdeel van Rusland maar de Polen wilden onafhankelijk zijn). Daarom vluchtte Chopin op zijn 21ste naar Parijs. In Parijs leefde Chopin eerst als concertpianist en componist en later als pianoleraar. Om te voorkomen dat hij afhankelijk zou zijn van documenten van het Russisch Keizerrijk werd hij Frans staatsburger. Van zijn 27ste tot zijn 37ste jaar had hij een stormachtige relatie met de Franse schrijfster George Sand (Baribes Dudevant). Chopins had een slechte gezondheid en stief, in 1849 op 39 jarige leeftijd, aan tuberculose hoewel ook andere kwalen worden genoemd, zoals cystische fibrose en alfa-1-antitrypsinedeficiëntie, een metabole aandoening.
Hij werd begraven in Parijs, met uitzondering van zijn hart: dat is ingemetseld in een pilaar in de Kerk van het Heilige Kruis in Warschau. Chopin was met hart en ziel aan Polen verknocht. Volgens sommigen zijn in zijn muziek altijd eenzaamheid en heimwee naar zijn geboorteland te horen. Zijn vriendin en levenspartner George Sand vertelde over hem dat hij meer Pools was dan de Polen zelf:
Het hart van zijn volk slaat in zijn borstkas. Ik ken geen andere musicus die een groter patriot is dan Chopin. Hij is meer Pools dan elke Fransman ooit Frans is geweest, elke Italiaan Italiaans en elke Duitser Duits. Hij is een Pool en niets anders dan een Pool, en uit het vernietigde, bezette Polen komt zijn ziel tevoorschijn, en zijn muziek.
Zijn werk bestaat bijna geheel uit composities voor solopiano. Zijn stijl benadrukt subtiele nuance, expressieve diepte en klankpoëzie. Op het gebied van de harmoniek is Chopin een van de belangrijkste vernieuwers van de 19e eeuw geweest. Zijn werk vormt het hoogtepunt van de pianomuziek uit de romantiek.  
Zijn eerste set etudes (oefenstuk/studie) werd gepubliceerd in 1833 maar sommigen waren al eerder geschreven, in 1829. Deze stukken hadden zeker ook moderne invloeden. Bepaalde etudes zijn nu nog te horen in de populaire muziek of televisie shows. Bijvoorbeeld, op. 10, nr. 3 wordt soms gebruikt als liefdesliedje en heeft de bijnaam ‘Verdriet’
De eerste reeks Études werd in 1833 gepubliceerd, hoewel sommigen al in 1829 geschreven waren. Zijn tweede set met Études werd in 1837 gepubliceerd, deze werd opgedragen aan de minnares van Franz Liszt genaamd Marie d’Agoult.
Inspiratie voor in onze film: 
Wat hoor je?
Het fragment Etude no. 3 in E Groot, Op. 10 no. 3: Tristesse heeft een grote afwisseling in toonhoogte. De muziek wekt verschillende emoties op. Op het begin is het fragment erg rustig. De toonduur is enorm lang en zorgt voor een enorm droevig gevoel. Later in het fragment, wordt het luiden snelle muziek. Toonhoogte wordt steeds een beetje hoger waardoor de spanning opbouwt. Het tempo van de muziek is in het begin heel traag, later worden het luiden harde klanken. Het tempo wordt veel hoger in de loop van het fragment. Er is later in het fragment een sterke dynamiek aanwezig. De muziek wordt steeds heftiger en luider hieruit maken wij op dat er een sterke dynamiek aanwezig is. Er is een kleine bezetting in het stuk aanwezig. Het volledige stuk wordt alleen met de piano gespeeld.
Inspiratie voor in onze film: 
Tot welke stijl behoort het muziekstuk? 
Het fragment Etude no. 3 in E Groot, Op. 10 no. 3: Tristesse heeft een grote afwisseling in toonhoogte. De muziek wekt verschillende emoties op. Op het begin is het fragment erg rustig. De toonduur is enorm lang en zorgt voor een enorm droevig gevoel. Later in het fragment, wordt het luiden snelle muziek. Toonhoogte wordt  steeds een beetje hoger waardoor de spanning opbouwt. Het tempo van de muziek is in het begin heel traag, later worden het luiden harde klanken. Het tempo wordt veel hoger in de loop van het fragment. Er is later in het fragment een sterke dynamiek aanwezig. De muziek wordt steeds heftiger en luider hieruit maken wij op dat er een sterke dynamiek aanwezig is. Er is een kleine bezetting in het stuk aanwezig. Het volledige stuk wordt alleen met de piano gespeeld.
Inspiratie voor onze film:
Het droevige gevoel hadden wij precies nodig om het verdriet van het gemis van Hans aan te tonen.  
De tijdsgeest, maatschappelijk gezien
Hoe zag de wereld er uit in de tijd dat het stuk gecomponeerd werd? Wie was de baas? Hoe zat de maatschappij in elkaar? Zijn er opvallende gebeurtenissen?
Het stuk is gecomponeerd in 1832, maar pas gepubliceerd in 1833. In dit jaar was koning Willem 1 aan de macht. In Frankrijk waren er kleine studentenopstanden, maar dat lijkt mij vrij weinig te maken te hebben met dit muziekstuk. Er zijn geen opvallende gebeurtenissen. Het is wel bekend dat er rond deze tijd veel grote stukken zijn gecomponeerd door bekende componisten. De klassieke muziek is in de 16e eeuw al tot stand gekomen. De maatschappij is al veel jaar gewend om klassieke muziek te luisteren, maar dit is één van de beste stukken uit de geschiedenis. Veel mensen waren hier dan ook van onder de indruk.  
Inspiratie voor onze film:
Wij hebben ervoor gekozen om rustige muziek te gebruiken voor onze film. Klassieke muziek valt zeker onder rustige muziek, dus de perfecte keuze voor een droevig fragment voor onder ons filmpje.  
Plaats het muziekstuk in de kunst van de tijd
Ondertussen zijn wij erachter gekomen dat de klassieke muziek tot stand is gekomen in de renaissance. De renaissance speelde zich af van 1300-1600. De renaissance heeft de kunst van de klassieke oudheid (Grieken en Romeinen) als  uitgangspunt. In beide periodes hadden kunstenaars andere uitgangspunten bij het maken van hun werk. Om God te kunnen begrijpen en om dichter bij hem te komen, moet je alles goed bestuderen wat hij geschapen heeft--dacht men in tijdens de Gotiek. Zo ook de mens. Wanneer je begrijpt hoe een mens in elkaar zit, kom je weer wat dichter bij de Schepper. Deze ideeën worden in de Renaissance verder ontwikkeld. Er wordt gezegd: de mens is de maat der dingen. De verhoudingen van de mens worden zelfs gebruikt als uitgangspunt in de architectuur. Door het afnemen van de invloed van de kerk kwam de mens centraal te staan. Kenmerken van de renaissance zijn:
Realistische weergave
Mythologie  
Vrijstaande beelden 
Geïdealiseerd
Anatomisch
Plastisch plooien, lichtval
Dat de mens steeds meer centraal staat, komt o.a. tot uiting in de beeldende kunst en literatuur. De muziek loopt t.o.v. de andere kunsten een beetje achter, pas vanaf 1450 breekt de Renaissance door in de muziek. De muziek wordt in vergelijking met de Middeleeuwen vermenselijkt:
De relatie tekst-muziek wordt belangrijker. Componisten gingen op zoek naar nieuwe middelen om de inhoud van de tekst te benadrukken. In plaats van de grillige melodielijnen van de gotische muziek wordt de eenvoudige door de menselijke adem bepaalde melodie het ideaal.  
De gecompliceerde gotische ritmiek maakt plaats voor een regelmatige ritmische puls. Het ritmisch verloop wordt bepaald door de natuurlijke declamatie van de tekst. De expressie van de tekst moet worden weergegeven. Voor het eerst mag muziek beluisterd worden puur om haar esthetische kwaliteiten. In de muziek gaat de de wereldlijke muziek een steeds grotere rol spelen ook krijgt de instrumentale muziek voor het eerst zelfstandige betekenis.
Inspiratie voor onze film:
De verandering van de muziek naar realistische muziek vinden wij handig voor ons filmpje. Hiermee kunnen wij de dood van Hans realistisch weergeven. Ook zijn wij erachter gekomen dat er wel duidelijk een verband is tussen muziek en bijvoorbeeld beelden van dezelfde tijd.  
https://www.artsalonholland.nl/kunst-encyclopedie/kunst-stijl
0 notes