Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Digitaalinen vai perinteinen markkinointi?
Suomen hakukonemestarit kertovat jutussaan digitaalisen ja perinteisen markkinoinnin eroista, joita on monia...
1. Tapa markkinoida
Perinteinen markkinointi on hyvin yhdenmukaista, siihen kuuluvat useimmiten mainoskampanjat ja palvelunumerot. Digitaalinen taas on hajautettua ja sisältää sosiaalisen median päivityksiä, mainoskampanjoita, blogiartikkeleita ja sähköpostimarkkinointia.
2. Kommunikaatio
Perinteinen markkinointi on yksisuuntaista, yritys viestii ja kuluttajat kuuntelevat. Vaikutus on passiivista. Digitaalinen taas on kaksisuuntaista eli aktiivista, niin yritys kuin kuluttaja puhuu ja kuuntelee.
3. Aikataulu
Perinteinen markkinointi on pitkäaikaista, mainontaa suunnitellaan pitkään ja se myös kestää pitkään. Digitaalinen taas on nopeaa ja mukautuvaa.

(kuva)
4. Kommunikointi kuluttajien kanssa
Perinteinen markkinointi on salaista, se kohdistuu suoraan yritykseltä kuluttajalle puhelimen, sähköpostin tai kirkeen välityksellä. Digitaalinen taas on nopeaa ja julkista, se on kaikkien käsillä.
5. Saatavuus
Perinteinen markkinointi tapahtuu työaikana, esimerkiksi kuluttajille vastataan tiettynä aikana päivästä. Digitaalinen taas on jatkuvaa ja tapahtuu melkein välittömästi.
6. Kieli
Perinteinen markkinointi on virallista, tarkkaa ja vastaukset harkittuja. Digitaalinen on aidompaa ja henkilökohtaisempaa.
7. Osallistuvat ihmiset
Perinteistä markkinointia hoitaa vain markkinointiosasto sekä mahdollinen ulkoinen markkinointitoimisto. Digitaalinen markkinointi taas on kaikkien työntekijöiden saatavilla ja jokainen edustaa somessa yritystä jollain tapaa.
0 notes
Text
Tekoälyllä terveyttä?
Sosiaali- ja terveysministeriön uutisessa puhutaan siitä, miten nykyajan ihmisiä robotit auttavat myös terveydellisissä asioissa.
Sosiaali- ja terveysministeriöstä kerrotaan, että robotiikan ja tekoälyn avulla voitaisiin pienentää sosiaali- ja terveysmenoja, mutta samalla taata korkeatasoista palvelua. Tämä vaatii kuitenkin paljon yhteistyötä eri toimijoiden kesken kehittyäkseen yhä toimivammaksi.
(kuva)
Tähän mennessä on onnistuttu kehittämään Hyteairo-ohjelma, joka on sosiaali- ja terveysministeriön johtama Hyvinvointialan robotiikan ja tekoälyn ohjelma. Sen avulla pyritään hoitamaan kotona asumista, hoitoa, logistiikkaan sairaalaympäristössä, lääkehoitoa ja -huoltoa sekä hyvinvointivalmennusta ja kuntoutusta.
Ohjelman tavoitteena on:
Hyödyntää tekoälyä ja robotiikkaa hyvinvointialan palveluissa ja toimintaprosesseissa entistä enemmän
Selvittää ongelmia ja parantaa edellytyksiä tekoälyn ja robotiikan kehittämiselle ja käytölle
Edistää alan kyseisen teknologian vientiä ulkomaille ja käytön liiketoimintaa Suomessa
0 notes
Text
Miksi hakukoneoptimointi kannattaa?
Hakukoneoptimointi varmistaa löydettävyyden verkossa. Sen tulisi kuulua jokaisen sisällöntuottajan perustyökaluihin.
(kuva)
Kuulu:n jutussa puhutaan siitä, että hakukoneoptimointi kannattaa, koska jopa 90 % verkkosivukäynneistä on hakukoneen ansiota. Jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksen, tämä on syytä huomioida verkkosivujen sisältöä mietittäessä. Hakukoneen hakutuloksissa listan kärkipäässä pysyminen on myös tärkeää, sillä vain 25 % hakukonetta käyttävistä jatkaa hakutulosten selaamista toiselle sivulle. Myös yritykset kärkipaikoilla mielletään helposti parhaiksi mahdollisiksi paikoiksi ja ne saavat luottoa. Tämä antaa siis selvää kilpailuetua yrityksille.
Lisäksi hakijat saattavat löytää sivuston klikkaamalla ohjaavaa linkkiä toisella verkkosivulla tai löytää sivut sosiaalisesta mediasta.
0 notes
Text
Digitaalinen markkinointi sopii kaikille
Digitaalinen markkinointi on melko tuore käsitteenä markkinoinnin maailmassa, kerrotaan Suomen digimarkkinoinnin artikkelissa. Markkinoinnissa tapahtuu paljon muutoksia ja ne tapahtuvat myös suhteellisen nopeasti.
Digitaaliseen markkinointiin kuuluu paljon osa-alueita, kuten verkkosivut, hakusanamainonta, hakukoneoptimointi, bannerimainonta, sähköpostimarkkinointi, sosiaalisen median mainonta, mobiilimainonta, instagram-markkinointi, sähköpostimarkkinointi, web-analytiikka ja sisältömarkkinointi. Näistä varmasti suurin osa on markkinoinnin ammattilaisille tuttuja, mutta nopean muutoksen vuoksi kaikki eivät välttämättä kuitenkaan.
(kuva)
Kenelle digitaalinen markkinointi sitten sopii? Se sopii kaikille ja kaikkien tulisi sitä myös hyödyntää. Erityisesti yrittäjien. Digitaalista markkinointia tehdessä täytyy kuitenkin opetella ja oppia uutta, tehtiin sitä sitten millä tahansa välineellä. Erilaisia edellä mainittuja osa-alueita on paljon ja kokemuksen kautta opitaan, mitkä juuri oman yrityksen kohdalla on tehokkaita ja mitkä eivät. Tämä vaatii vaan aikaa ja tutustumista uuteen keinoon, jotta huomataan yhetistyön mahdollisuudet.
0 notes
Text
Verkkopalveluiden saavutettavuus
Verkkopalvelu on saavutettava, kun sitä on helppo käyttää tilanteesta tai muusta toiminnasta riippumatta. Exoven artikkelissa kerrotaan, että saavutettavuus on panostus helppokäyttöisyyteen ja yhdenvertaisuuteen. Myös tänä syksynä 2019 on alkanut uuden digitaalisten palveluiden tarjoamisen lain noudattaminen, joka toteuttaa myös EU:n saavutettavuusdirektiiviä.
Saavutettava verkkopalvelu tiivistettynä:
Sisältö ja käyttöliittymä selkeästi havaittavia
Palvelu ja toiminnot helposti käytettävissä kaikilla laitteilla
Sisällön ja käyttöliittymän tulkitseminen selkeää
Sisältö lujatekoinen eli yhteensopiva erilaisten asiakasohjelmien kanssa

(kuva)
Mitä uusi laki pitää sisällään? ”Julkisen sektorin verkkopalveluiden tulee noudattaa saavutettavuusdirektiivin mukaista saavutettavuustasoa, joka pohjautuu WCAG 2.1 AA -saavutettavuusstandardiin.” Käytännössä tämä tarkoittaa, että WCAG ottaa huomioon erilaisten käyttäjien ja tilanteiden erot: mobiilikäyttö, heikkonäköisyys ja alentunut kognitiivinen kyky tai oppimiskyky.
0 notes
Text
Hakukoneoptimointi eli SEO
Kun uudesta tuotteesta tai palvelusta halutaan kuulla lisää tietoa esimerkiksi ennen ostopäätöstä, se googlataan. Eli tehdään haku aiheesta googlen hakukoneessa. Tämän tekevät noin 88 % ihmisistä.

(kuva)
Jotta tuotteen tai palvelun myyjä löytyy, on tärkeää, että hänen verkkosivunsa löytyy hakutuloksista mahdollisimman korkealta. Tähän tarvitaan siis hakukoneoptimointia ja se koostuu seuraavista asioista, jotka myös Suomen Digimarkkinoinnin artikkelissa kerrotaan:
Hakusanatutkimus
Verkkosivuille on tärkeää saada kävijöitä, joita tuotteet oikeasti kiinnostavat. Ihmiset hakevat palveluita hakukoneesta erilaisilla hakusanoilla ja -lauseilla, joita varten kannattaa tehdä hakusanatutkimus.
Sisältö
Mitä enemmän laadukasta informaatiota verkkosivusto tarjoaa, sitä korkeammalle Google sen hakutuloksissaan nostaa. Ja näin verkkosivustoille saadaan kävijöitä. Relevantit hakutulokset hakijoille ovat Googlen bisnestä.
Tekninen optimointi
Tällä varmistetaan, että Google ymmärtää verkkosivujen sisältöä ja rakennetta. Verkkosivuston on siis oltava helposti ymmärrettävä ja sen on tarjottava sanallisessa muodossa riittävästi informaatiota, jotta Googlen tiedonetsintäohjelmat löytävät sivuston ja tallentavat sieltä löytyvää tietoa.
Linkit
Linkit toisilta verkkosivuilta ovat tärkeitä ja mitä enemmän niitä on, sitä korkeammalle sivusto Googlen hakutuloksissa nousee.
Sosiaalinen media
Jos näkyvyyttä on sosiaalisessa mediassa, myös Google huomaa tämän ja jälleen nostaa näkyvyyttä hakutuloksissa.
0 notes
Text
5G-verkko digitalisaation kiihdyttäjänä
Kauppalehden artikkelissa puhutaan uuden 5g-verkon mahdollisuuksista. Suomi on ollut tietoverkkojen kehityksessä jo pitkään osaava maa ja se on vienyt osaamistaan paljon myös muualle maailmaan. 5g-verkko mahdollistaa jopa kymmenen kertaa nopeammat yhteydet ilman viiveitä, mikä on merkittävää etenkin yrityskäytössä. 5g:n avulla voidaan kuituverkosta siirtyä nopeasti T5g:hen, joka takaa reaaliaikaistenkin yhteyksien luotettavan toimivuuden. Toki myös tavallinen kuluttaja hyötyy nopeudesta. Myös energiatehokkuus paranee, sillä teknologiaa käyttävät esineet ja ratkaisut kehittyvät.
Verkkomuutoksia voidaan hyödyntää esimerkiksi virtuaali- ja lisätyn todellisuuden käytössä, joita puolestaan voidaan käyttää esimerkiksi henkilöstön koulutuksessa. Robotiikka voi myös hyödyntää 5g-teknologiaa ja esimerkiksi kulkuneuvot hyötyvät tästä.

(kuva)
Asiat, jotka 5g-verkko mahdollistaa:
Mobiililaajakaistan nopeus jopa kymmenkertainen, joten se riittää käytännössä kaikkeen.
Mobiiliverkon tiedonsiirron kapasiteetti kasvaa samassa suhteessa, joten 4K-videoiden, 360-videoiden ja tv-ohjelmien katselu on helpompaa ja miellyttävämpää.
Yhä useammat laitteet ja esineet voivat toimia verkossa arkipäivien helpottamiseksi, aina jääkaapeista parkkipaikkatunnistelaitteisiin.
Lyhyt viive eli vasteaika mahdollistaa reaaliaikaisuuden niin terveydenhuollon saralla kuin videopelien pelaamisessa.
5g avaa tai parantaa siis mahdollisuuksia moneen uuteen ja kehittymässä olevaan asiaan.
0 notes
Text
Robottien valtaama maailma
Robotti tekee töitä samalla tavalla kuin ihminen tekisi. Robotti opetetaan käyttämään ohjelmistoja ihmisen puolesta.Ylen robotiikka-artikkelissa puhutaan robottien vallankumouksesta.
Suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuutta on tutkittu paljon robotiikan ja automaation osalta. Tutkijoiden mukaan koko kansantuotteen vuosikasvu saa noin puolen prosentin lisäyksen vuoteen 2030 mennessä. Myös yksittäisiä aloja ja niiden tuottavuuden kasvua on tutkittu.
Teollisuuden arvioidaan kasvavan noin 40 %. Tämä kuitenkin tarkoittaisi sitä, että samalla henkilöstömäärällä tuotettaisiin yhä enemmän tuotteita, mutta kehitys ei vaarantaisi nykyisiä työpaikkoja. Robotiikka ei siis korvaa ihmisiä, mutta muokkaa työn laatua.
Varastojen tuottavuuden arvioidaan kasvavan 100 %, mikä kuulostaa huikealta. Kehitys tosin pysyy vain varastoautomaatiossa, eikä se koske esimerkiksi rekkoja, kuorma-autoja, junia tai lentokoneita. Tämä myös kuulostaa turvalliselta.

(kuva)
Kaupan tuottavuuden taas arvioidaan kasvavan 25 %, mutta samalla työpaikkojen uskotaan vähenevän 20 %. Tämä on huolestuttavaa, sillä kassatyöntekijöiden työpaikat vähenevät selvästi, jopa 60 000 työpaikkaa tulee katoamaan, sillä kaupan ala työllistää tällä hetkellä noin 300 000 henkilöä. Työpaikkojen väheneminen onkin varmasti robotiikan pelottavimpia puolia ja kaupan alalla se tulee varmasti näkymään ainakin tiettyjen työtehtävien vähenemisenä.
Rakennusala sen sijaan on poikkeus, sen ei ennusteta tehostuvan yhtään robotiikan ansiosta. Työolosuhteet ovat työmailla niin ainutlaatuiset ja muuttuvat että robotiikka ei kykene ihmisten tasolle. Rakennusala sen sijaan muuten voi tulla murrokseen.
0 notes
Text
Vapauttaako automaatio ihmiset?
Netvisorin artikkeli kertoo työn automatisoinnista. Se on hyvin ajankohtaista monessa yrityksessä ja melkein jokaisessa jollain tapaa mukana, sillä se ei ole enää myöskään uusi asia ja osa normaalia elämää. Automaatio on sähköistämistä, digitalisointia, automatisointia ja robotiikkaa, sitä kaikkea, jota on ympärillämme kaikkialla.
Miksi automaatio on hyvä asia? Se vapauttaa aikaa rutiinitöistä, jotta ihmiset voivat keskittyä luovempaan työhön. Aika-, paikka- ja henkilöriippuvuutta ei enää ole samalla tavalla. Voit osallistua palaveriin etänä, allekirjoittaa asiakirjan internetissä ja suorittaa järjestelmillä asioita, joita varten ennen tarvittiin yksi työntekijä lisää. Aikaa on enemmän korkeampaa älykkyyttä vaativiin tehtäviin ja näin tuotetaan enemmän arvoa yritykselle. Automaation avulla saavutetaan myös etulyöntiasema sellaisiin kilpailijoihin verrattuna, jotka eivät sitä hyödynnä.

(kuva)
Miten kilpailuetua sitten saavutetaan vaikkapa Suomessa? Sitä on jo saavutettu. Ketterän uusien asioiden kokeilun vuoksi edetään toimimattomista ratkaisuista nopeasti eteenpäin, eikä jäädä liikaa pähkäilemään ja punnitsemaan asioita. Yksi iso kansallinen muutos oli tulorekisterin käyttöönotto, mikä helpottaa tulotietojen tiedonvälitystä yrityksistä virastoihin. Toinen iso tulossa oleva asia on eduskunnassa käsittelyssä oleva verkkolaskulaki, jonka toteutuessa saadaan säästettyä taloushallinnossa merkittävästi. Automaatio helpottaa huomattavasti esimerkiksi jäykkien ja byrokraattistenkin asioiden hoitoa ja tässä Suomi on esimerkkimaa.
0 notes
Text
Sosiaalista mediaa kannattaa seurata
LianaTechin postauksessa kerrotaan viisi syytä, miksi sosiaalista mediaa olisi hyvä seurata. Some on nykyään yritykselle väline ja keino kommunikoida niin asiakkaiden kuin toistenkin yritysten kanssa ja sitä kannattaa siihen myös hyödyntää.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa 71 % verkkokauppa-asiakkaista ovat sitä mieltä, että sosiaalisella medialla on ollut vaikutusta heidän ostokäyttäytymiseensä. Tämä on hyvin paljon ja tällöin yritysten on syytä miettiä, voisivatko he hyödyntää somemaailmaa oman tuotteensa tai palvelunsa markkinoinnissa.

(kuva)
Toki kannattaa myös pohtia, miten asioista viestitään ja miten internetissä toisten kanssa kommunikoidaan, sillä positiivisten asioiden lisäksi asioilla on aina myös negatiivinen puoli. Ikävät kommentit tyytymättömästä palvelusta kiirivät pitkälle ja saattavat karkottaa uusia potentiaalisia asiakkaita, joten käyttäytymislinja somessa on hyvä tehdä selväksi yrityksen kaikille työntekijöille heti alkuun. Nykyään on myös tavanomaista, että perehdytyksessä uuden työntekijän kanssa käydään läpi esimerkiksi, miten yrityksestä on soveliasta omissa somekanavissaan puhua.
Tässä vielä listattuna viisi konkreettista syytä, miksi some!
1. Sosiaalisen median seurantyökalun avulla voidaan löytää huonot asiakaskokemukset ja korjata ne nopeasti.
2. Vastaavasti hyviin asiakaskokemuksiin reagointi on nopeaa ja näin saadaan entistä enemmän positiivisuutta.
3. Kilpailijoiden seuraaminen on helppoa. Näet kilpailijoiden jakaman sisällön, asiakaskommunikoinnin, asiakaskuntaa sekä mahdolliset virheet.
4. Arvokas tieto kohderyhmistä ja trendeistä sekä uusista markkinointikeinoista kehittää yrityksen osaamista.
0 notes
Text
Instagram, Facebook, Snapchat – hauskoja ja harmittomia kuvia täynnä?
Siinäpä lyhyt listaus tämän hetken nuorten suosituimmista sosiaalisen median mobiilisovelluksista. Somea käyttävät nykyään kaikki, nuoret, aikuiset ja vanhukset. Ja yhä nuoremmat alkavat niitä käyttämään. Someen lisätään paljon kuvia omasta itsestä, kavereista ja mukavista hetkistä. Kuvatulva on loputon, mutta oletko miettinyt tarkemmin mihin kuvasi voivat päätyä?
Monella on varmasti käynyt mielessä, mutta harva varmaankin on asiaa enemmän miettinyt. Omien kuvien päätyminen ulkopuolisten käyttöön nosti päätään kesällä 2019, yhtäkkiä valtavaan suosioon nousseen venäläisen FaceApp -sovelluksen vuoksi, kerrotaan Ylen artikkelissa. Yli sata miljoonaa kertaa ladattu mobiilisovellus oli erään analytiikkayhtiön tilastojen mukaan suosituin mobiilisovellus jopa 121 maassa. Sovelluksen avulla pystyi muokkaamaan kasvokuvia niin, että näki, miltä näyttää eläkeiässä.

(kuva)
Sovelluksen suosio levisi ympäri maailmaa ja oli monien mielestä niin hauska, että kuvia jaettiin hyvin monissa eri sosiaalisen median kanavissa. Riemu vaihtui kuitenkin nopeasti kauhunsekaisiin tunteisiin, kun eri mediat ja muut tahot, kuten esimerkiksi Yhdysvaltain demokraattisenaattori käskivät olemaan varuillaan sovelluksen kanssa. FBI selvitti, että FaceAppin käyttäjä suostuu siihen, että sovelluksen omistava yritys käyttää hänen kasvojaan ja nimeään mihin tahansa tarkoitukseen, ikuisesti, peruuttamattomasti ja rojaltivapaasti.
Mihin tiedot sitten päätyvät? Monen mieleen juolahtivat varmasti väärennetyt passit ja internetin feikkiprofiilit. Todennäköisempää on kuitenkin esimerkiksi erilaiset tekoälyä hyödyntävät kasvojentunnistusalgoritmit. Joka tapauksessa, nykymaailmassa kaikki on mahdollista ja siksi kannattaa miettiä ennen kuin toimii. Vaikka kyse olisi vain hauskasta sovelluksesta. Vaikka se olisi kaikilla muillakin.
0 notes
Text
Onko verkko-ostaminen turvallista?
Nykyään monesti kuulee erilaisista nettihuijauksista, luottokorttitietojen varastamisesta ja tietoturvan puutteesta. Nämä kaikki riskit ovat läsnä tehdessä ostoksia erilaisissa verkkokaupoissa, mutta onko verkko-ostaminen silti turvallista?
Ferratumin artikkelissa kerrotaan tarkemmin luotettavan verkkokaupan valinnasta ja siitä, että kun nämä seikat huomioi, verkko-ostaminen on täysin turvallista.

(kuva)
Ensimmäisenä muistutetaan verkkoyhteyden suojaamisesta eli siitä, että yhteys oman koneen ja verkkokaupan välillä on salattu. Mikäli osoiterivillä ei näy https:// alkua, eikä selaimen alareunassa näy avain- tai lukkosymbolia, on riski tietojen kalasteluun suuri.
Maksaessa tärkeää on huomioida omien korttitietojen turvallinen käsittely. Kannattaa varmistaa, että verkkokaupan tiedoissa kerrotaan salaus- ja varmennusmenetelmistä ja sieltä löytyy esimerkiksi Verified by Visa tai MasterCard SecureCode-todentamispalvelu. Omia korttitietojaan ei kannata antaa myöskään ilman salattua yhteyttä. Yksi hyvä vaihtoehto on myös valita maksutavaksi lasku ja unohtaa kokonaan korttitietojen luovuttaminen.
Näiden lisäksi myös oman koneen tietoturva-asiat on syytä pitää ajan tasalla esimerkiksi virustorjuntaohjelmien avulla.
Verkkokauppaa valitessa kannattaa myös olla kriittinen. Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on. Lukemalla arvosteluja kaupan toiminnasta, katsomalla tarkkaan esimerkiksi ulkoasua ja kielellistä ilmaisua voi tehdä päätelmiä luotettavuudesta.
Kun tilaus on tehty, edellä mainitut seikat huomioon ottaen, on syytä muistaa muutama asia myös jälkikäteen. Kaikki ostotiedot, kuten tilausvahvistus, tilitapahtumat ja muut on hyvä pitää tallessa mahdollisia ongelmatilanteita varten.
Huolellisella taustatyöllä, ehtoihin perehtymällä ja maalaisjärjellä kuitenkin varmasti selviää verkkokauppaostosten maailmassa.
0 notes
Text
Verkkokaupan perustamisen helppous
Verkkokauppa on nykypäivää ja nykyään sen perustaminen on hyvin helppoa ja vaivatonta erilaisten verkkokauppa-alustojen pohjalta. Alustoja löytyy hyvin erilaisia ja niitä tarjoavat esimerkiksi
· www.whitestone.fi
· www.finqu.fi
· www.mycashflow.fi
· www.vilkas.fi
Verkkokaupan yksi tärkeimmistä tehtävistä on lisäarvon antaminen asiakkaalle, kerrotaan Paytrailin artikkelissa. Verkkokaupan perustajan tulee alkuvaiheessa miettiä kaupankäynnin mahdollistamista, tuotetietojen kirjoittamista, ostamisen vaivattomuutta, asiakkaiden sitouttamista, verkkokaupan varsinaista sisältöä ja sen houkuttelevuutta. Näitä kaikkia palveluja juuri omiin tarpeisiin räätälöityinä tarjoavat mm. yllä mainitut yritykset.

(kuva)
Laadukkaat tuotekuvat ja informatiiviset tuotekuvaukset vaikuttavat suuresti asiakkaan ostopäätökseen, joten niihin kannattaa panostaa. Toinen tärkeä asia on ostamisen mahdollistaminen helpolla maksuprosessilla. Kannattaa miettiä erilaisia maksuvaihtoehtoja, kuten verkkopankkia, korttimaksua, laskua ja osamaksua. Ostotapahtuman yhteydessä käytävä tilausprosessin helppous myös todennäköisesti lisää ostoja. Myös toimitustapa on tärkeä, sillä niitä on oltava riittävästi ja mikäli ne aiheuttavat lisäkuluja, siitä on syytä kertoa jo etukäteen.
Kun verkkokauppa saa asiakkaita, on tärkeää myös huolehtia heidän sitouttamisestaan. Uutiskirjemarkkinointi on monen verkkokaupan elinehto menestymiseen. Tähän kannattaa myös panostaa. Erilaiset alennuskampanjat ja tarjoukset usein auttavat ostopäätöksen tekemisessä. Myös jatkuvat alennuskarusellit toimivat joillain, eli jotain myydään aina hieman halvemmalla hinnalla.
Verkkokauppaa perustettaessa on syytä perehtyä kuluttajaviraston ohjeisiin, joissa määritetään mm. tuoteteksteihin liittyvää tietoa.
Toiminnan käynnistämisessä saattaa olla alkuun vaikeuksia, joten kannattaa miettiä erilaisia houkuttumia myynnin vilkastamiseksi. Ilmainen toimitus, asiakaspalvelun välittömyys esimerkiksi chatin avulla tai alennuskoodit voivat toimia.
Nettikauppoja on nykyään hyvin paljon ja niiden suosio on vain kasvamassa, kuten edellisessä postauksessa kerrottiin. Ne ovat kuitenkin melkeinpä välttämätön keino hyvin kilpailluilla markkinoilla, joten verkkokaupan toimivuuteen on syytä panostaa.
0 notes
Text
Verkkokauppojen suosio
Tarvitsisit uuden syystakin ja oikeastaan housutkin. Ehkä myös kašmir neuleelle olisi käyttöä. Ja seuraavaksi huomaat verkkokaupan ostoskorissa olevan myös pipon, jota et edes tiennyt tarvitsevasi. Ja tilauksen toimitus on yhden klikkauksen päässä. Tuttua, eikö?
Suomalaisten verkko-ostaminen on vain kasvanut viime vuosina. Vuonna 2017 se kasvoi jopa kahdeksan prosenttia eli 360 miljoonaa euroa, mutta myyntitulot menivät suoraan ulkomaille. Vähittäiskauppa kasvoi sen sijaan vain noin kahden prosentin verran. Verkkokauppaostamisen trendi ei mitä todennäköisemmin ole heti hiipumassa, sillä sen helppous ja nopeus ovat nykyajan ihmisille jo välttämättömiä, kertoo Juha-Matti Mäntylä artikkelissaan verkkokauppojen suosiosta.
Ulkomaiset verkkokaupat pitävät kärkisijaa vaatteiden ja kenkien osalta. Suomalaisten verkkokauppojen käyttö oli vuonna 2017 54 prosenttia, joka on viisi prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisenä vuonna. Pitäisikö tästä huolestua?

Taulukosta nähdään Zalandon pitävän suosituimpien verkkokauppojen kärkisijaa, eikä ihme, sillä verkkokaupan tuotevalikoima on hyvin laaja. Listauksesta näkee myös sen, että AliExpressin suosio on suurempi kuin Amazonin. Ja sen, että suomalaisia verkkokauppoja listalle mahtuu vain viisi. Tästä varmaan pitäisi suomalaisen huolestua, mutta mitä asialle voisi tehdä?
Tähän saattaa vaikuttaa suurelta osin vähäarvoisten tuotteiden verotus. Tai tarkemmin sanottuna verottomuus. Arvonlisäveroa ei nimittäin peritä alle 22 euron tuotteista, mikä on halpojen kiinakauppojen suosion salaisuus ja suomalaisten kuluttajien unelma. Kaupan liitto kuitenkin kertoo, että tämä unelma tulee kariutumaan vuonna 2021 uuden direktiivin myötä. Jää nähtäväksi, mitä sitten tapahtuu. Itse olen sitä mieltä, että ulkomaisten nettikauppojen suosio tulee pysymään jatkossakin hyvin suurena, sillä niiden tarjonta hyvin usein on vain paljon laajempi laajemman kysynnän vuoksi. Suomalaiset voisivat kuitenkin yrittää enenevissä määrin panostaa suomalaisen suosimiseen ja tilata suomalaista. Tai ainakin suomalaisesta verkkokaupasta. Itse lupaan miettiä tätä enemmän jatkossa. Ainakin sitten, kun niissä myydään jotain, jota haluan tilata.
0 notes
Text
Digitaalinen liiketoiminta
Digitaalinen liiketoiminta, mitä se on?
Digitaalinen liiketoiminta on suuri osa lähes jokaisen nykyajan yrityksen toimintaa, jolla tavoitellaan kilpailuetua ja arvon tuomista asiakkaalle. Digitalisaatio on vallannut maailman, mielestäni voidaan puhua jopa digitaalisesta vallankumouksesta. Se vaikuttaa kaikkeen ja kaikkiin, sitä on kaikkialla. Yhteiskuntamme, yritykset, eri toimialat ja erilaiset prosessit ovat kaikki osaltaan kosketuksissa digitalisaation kanssa. Se ei myöskään ole enää valinnaista, vaan kriittinen menestyksen mahdollistaja ja ydinliiketoimintaa hyödyttävä. Eikä siitä ole enää paluuta.
Mitä siihen kuuluu?
Digitalisaation suuri toimikenttä on internetissä, mutta se on myös paljon muuta. Siihen kuuluvat keskenään sekoittuvat markkinat, sosiaalinen media, kuten vaikkapa Facebook ja Instagram. Se on kehittynyttä teknologiaa, uusien toimintamallien ja ansaintalogiikkojen löytämistä. Se ei kuitenkaan ole pelkkää tekniikkaa, vaan parempi tapa pyörittää liiketoimintaa. Se on innovatiivista kehittymistä koko ajan eteenpäin. Ja paras tulos syntyy, jos organisaatio pystyy hyödyntämään digitalisaatiota ja sen mahdollisuuksia niin paljon kuin mahdollista.
Kuka sitä tekee ja kuinka se vaikuttaa yrityksen menestykseen?
Digitalisaatiota tekevät yritykset, sisäisesti, b2b- ja b2c -mallien mukaisesti. Digitalisaatio vaikuttaa olennaisesti yrityksen menestykseen, sillä se koskettaa jokaista, se on kilpailukeino ja sen avulla vastataan asiakkaiden tarpeisiin. Menestystä tulevat eniten saamaan ne, jotka kykenevät keksimään ja testaamaan uusia ideoita.
Mitä yhteistä on digitalisaatiolla ja globalisaatiolla?
Digitalisaatio ja globalisaatio kuuluvat yhteen. Digitalisaatio on tehnyt globalisaatiosta mahdollista, se on tuonut globaalin kilpailun sekä sen mahdollisuudet, mutta myös uhat lähelle jokaista. Globaaleilla digitaalisilla palveluilla voidaan saavuttaa ylivoimaista asiakasarvoa ja esimerkiksi asiakaspalvelun hallinta, ketteryys ja tuotekehityksen merkitys ovat entistä suurempia kilpailuetuja globaaleilla markkinoilla.
Miten itse koen digitalisaation?
Itse koen digitalisaation kuuluvan normaalina osana arkeen. Koen, että nykyihmiset ovat niin tottuneita sen tuomiin mahdollisuuksiin, että olisi vaikea edes kuvitella elämää ilman sitä. Digitalisaatio tekee elämästä monin verroin helpompaa, kaikki on käden ulottuvilla melkein reaaliajassa. Toisaalta se luo elämään helpommin paineita, stressiä ja riittämättömyyden tunnetta. Kaikki onkin välillä ehkä liian lähellä.
1 note
·
View note