Don't wanna be here? Send us removal request.
Link
Jongeren die nog wonen in Hotel Mama geven wel opvallend meer uit aan ervaringen, zoals naar festivals of op reis gaan, maar even goed aan kleding en technologie.
Dit artikel illustreert de nood van millennials aan experiences in plaats van eigen materiële dingen zoals een eigen huis of een auto.
1 note
·
View note
Link
Verklaren deze toegeschreven eigenschappen ook hun mediagebruik? Is het daarom dat millennials hier en nu willen kijken naar eender welke content?
Ben jij het hiermee eens? Laat het weten in de comments.
0 notes
Photo

De generatiekloof verwoord in een tweet. Als digital natives zijnde, wordt van millennials dan ook verwacht dat ze sneller mee zijn met nieuwe media en technologie.
0 notes
Photo
Millennials krijgen de schuld van het vernietigen van meerdere sectoren, waaronder ook de filmindustrie. Is dat wel zo?
0 notes
Link
Ook wordt de link gemaakt met het verschuiven van offline naar online communities. “De aanhankelijkheid en verbondenheid die we vroeger kenden, vervaagt door technologie, maar toch zoeken mensen nog steeds naar manieren om in contact te blijven en om een positieve invloed te hebben op elkaars leven.” Zo’n 43% van de millennials heeft online een sterkere gemeenschap dan offline, wat in sterk contrast staat met oudere generaties. 34% van de millennials vindt een online community nu eenmaal gemakkelijker dan een offline community, 25% vindt het simpelweg gemakkelijker om zo te communiceren.
Of millennials echt voornamelijk online leven en en offline community vermijden, daar stellen wij ons toch (en zeker in Vlaanderen) vragen bij.
0 notes
Link
Ook het bordspel Monopoly wilt inspelen op millennials, al wordt het bij deze generatiegroep niet goed ontvangen. Willen ze wel echt enkel experience?
0 notes
Link
Een paar stereotypes over millennials worden hier ontkracht:
1. Niet alle millennials zijn even comfortabel met technologie. Het is ook deze groep die zich het meest regels oplegt omtrent smartphonegebruik.
2. Het is moeilijk om te praten over ‘de millennial’, aangezien er 2 verschillende generaties in deze generatiegroep zijn, te onderscheiden aan de hand van de levensfase waarin ze zich bevinden. Zo verschillen studenten van jonge starters.
3. Millennials willen niet alles gratis of illegaal downloaden.
0 notes
Link
Dit artikel gaat enerzijds na hoe de economie en de economische ingesteldheid verschilt tussen de generatie van onze ouders en onze leeftijdsgenoten, maar anderzijds staat het ook stil bij het gevaar om een leeftijdsgroep te veralgemenen:
“Het is gevaarlijk om generaties te veralgemenen, toont Ben Schreckinger aan op Politico. De labels die experts ter zake toeschrijven aan de zogenaamde ‘Millennials’, bijvoorbeeld, berusten meestal op anekdotisch bewijs en vooringenomenheid. Hun analyses leiden om die reden tot volstrekt tegengestelde conclusies. Zo schreef het Amerikaanse blad Time in 2013 over ‘the Me Me Me Generation’, als zouden Millennials een samenraapsel van narcistische egoïsten zijn. De bekende denktank Brookings Institution beweert daarentegen dat Millennials net meer geneigd zijn om het welzijn van de groep voorop te stellen in plaats van individueel succes.”
0 notes
Link
Na Netflix, YouTube en Instagram waagt ook Snapchat zich aan zijn eigen series, na een financieel zwaar jaar. De series zijn voornamelijk gericht op jongeren. Zo duren de afleveringen maar vijf minuten, “perfect voor de korte aandachtsspanne van de jongeren van vandaag”. Wat ook opvallend is, is dat de kadrering verticaal is, duidelijk gemaakt om te kijken op een smartphone.
Is dit waar jongeren vandaag nood aan hebben? In Vlaanderen zijn de series in ieder geval nog niet gemakkelijk te vinden.
0 notes
Link
Wereldwijd gebruikt 28% van de jongeren vooral sociale media om op de hoogte te blijven van alles terwijl slechts 24% van de jongeren verkiest om nieuws te verkrijgen via de televisie.
Van de vijftigduizend ondervraagden zou 51% nieuws van websites als Facebook en Twitter halen. 1 op de 10 ziet sociale media als de belangrijkste bron van nieuws.
0 notes
Link
Hoe blijven jongeren tegenwoordig op de hoogte van nieuws? Mict, Mediaraven en Mediawijs onderzochten hiervoor de Vlaamse jongeren. Zij onderscheiden 3 groepen bij die jongeren:
Toevallige nieuwspassanten
Sceptische nieuwsontwijkers
Nieuwswijze omnivoren
Via de link kun je het volledige onderzoeksrapport bekijken.
0 notes
Link
Zitten jongeren tijdens een theaterstuk op hun gsm omdat theater hun niet interesseert of ze aan de vernieuwde beeldcultuur gewend zijn? Kunnen jongeren niet meer om met een bepaalde hoeveelheid aan prikkels? Duren voorstellingen te lang voor hun concentratiebereik? Of kunnen ze simpelweg geen uur meer zonder hun gsm?
Er bestaan voldoende voorstellingen die deze assumpties ontkennen. Vereisten: het stuk moet een link met de actualiteit hebben, herkenbaar zijn of simpelweg meeslepend.
0 notes
Link
Patti Valkenburg, hoogleraar Media, Jeugd en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam, zegt dat de onderzoeksmethoden die gebruikt wordt om na te gaan of jongeren negatieve gevolgen ervaren door hun smartphone gebruik, vaak niet juist zijn. “In Amerika doen zij onderzoek en daarbij meten ze alles op hetzelfde moment. Dan weet je nooit wat oorzaak en gevolg is”, aldus hoogleraar Valkenburg.
0 notes
Link
Uit een wereldwijd onderzoek bij 60.500 gebruikers blijkt dat millennials (16-30 jaar) ongeveer 3,2 uur per dag gebruik maken van hun smartphone. Dit komt neer op 22,4 uur per week, en daarmee bijna een hele dag.
0 notes
Link
29 procent van de 18- tot 25-jarigen meent verslaafd te zijn aan sociale media. Dat is een stijging van maar liefst 10 procent ten opzichte van 2015.
0 notes