Tumgik
Text
Un punt i a part (o uns punts suspensius...)
Bé, sembla mentida però avui és la meva última sessió d'Universitàrixs Anònimxs.
Començo buscant a Google ‘hi ha vida després de la uni?’. Una manera una mica estrellada de començar aquest acabament, ho reconec (jejeje). No sé ni per on començar i Google, òbviament, no té les respostes que busco! Resulta que aquest any acabo la carrera i això vol dir que poso punt final una de les etapes més importants (de moment) de la meva vida. Suposo que aquesta sessió de final de pràctiques a Basetis també és una manera d’acomiadar-me de la meva etapa universitària, així que aquí va!
D’on vinc?
El 2017 crec que va ser un dels anys més importants de la meva vida. Va ser l’any que vaig acabar Batxillerat, vaig fer la selectivitat i vaig haver de decidir què volia ser de gran. Això últim, no ho tenia gens clar. Dubtava entre taaaantes carreres i tant diferents: educació social, llengües, educació infantil, publicitat, periodisme… Totes m’agradaven i em semblaven interessants. Finalment, vaig decidir posar Publicitat i Relacions Públiques a la UAB com a primera opció, ja que la creativitat i la comunicació són dos àmbits que sempre m’han agradat. I aquí estic, quatre anys més tard, acabant la carrera i les meves pràctiques a Basetis. Durant els últims anys he après molt (tot i que asseguda en una cadira de la uni, més aviat poc). He après movent-me, coneixent persones, formant-me fora de la universitat, fent voluntariats, formant part de la colla castellera de la uni i implicant-me en diversos moviments socials. Tornant a la carrera, he trobat a faltar més pràctica i menys història i teoria. Tinc la sensació que he arribat a 4t amb una visió general de molts aspectes de la publicitat, sí, però realment no sabria ni per on començar a aplicar-los en un projecte real.
El meu pas per Basetis
Respecte a això que deia al paràgraf anterior, poder fer pràctiques a Basetis ha estat una oportunitat enorme per aprendre i posar en pràctica molts dels aspectes que coixegen al pla d’estudis de la universitat. Ara miro enrere i, sincerament, penso que he après més en quatre mesos a Basetis que no pas en quatre anys a la UAB. Des del març m’he implicat tant en projectes de cara a client, com en tasques internes de Basetis, ja que formo part de l’àrea de Communication. Al principi, la majoria de les tasques les compartia amb la Marta Fuentes, una companya de classe que també va entrar en conveni de pràctiques el mateix dia que jo. La gent de la CA feien conya dient que érem siameses, perquè a les primeres dailies sempre dèiem pràcticament el mateix. A mesura que han anat passant les setmanes, ens hem “independitzat”, hem acabat implicant-nos en projectes diferents i hem acabat agafant més responsabilitats cadascuna per separat.
En quins projectes he participat?
Anem per parts! De cara a client m'he implicat en:
Otsuka. És una farmacèutica japonesa i va ser el primer projecte amb el qual vaig entrar en contacte a Basetis. D’entrada, pensava que això de fer tasques de comunicació per una farmacèutica seria més aviat avorrit, però al final li he agafat carinyo i, sens dubte, és el projecte amb el qual he après més! Vaig començar programant continguts a LinkedIn a través de Hootusuite, i a poc a poc, he anat agafant més responsabilitats. Entre d’altres, he tingut l’oportunitat de crear el pla de continguts de xarxes socials del mes de maig, juny, juliol i agost, també m’he encarregat de programar les publicacions al LinkedIn i Twitter de la companyia i aquestes últimes setmanes he après com funciona una campanya SEM a Twitter.
Neurociencias. És una plataforma digital dirigida a professionals i impulsada per Otsuka, en la qual he col·laborat actualitzant el SEO, pujant de vídeos a Vimeo per a poder-los migrar a la nova web i pujant algunes formacions a l’admin.
Amplifon. Aquest és, possiblement, el projecte amb el qual més he gaudit. La meva tasca principal ha estat redactar articles per al blog d’implants auditius, un apartat de la web de GAES especialment dirigit a les persones implantades. Aquests articles volen facilitar la vida als pacients, de manera que són molt propers, didàctics i divertits. Aquí els podeu llegir: El cine con implantes, Renovar tu implante auditivo, Comunicación en tiempos de pandemia, Mejora radicalmente tu capacidad de comprensión i Bañarse con un implante.
Oímos. Relacionat amb Amplifon, també he participat en la redacció d’alguns articles de l'última publicació de la revista Oímos, una revista informativa sobre implants auditius i hipoacúsia.
Viviendo el Sonido. També és una plataforma impulsada per Amplifon. La meva tasca en aquest projecte ha consistit en anar actualitzant el SEO de les notícies de la pàgina.
RED Amgen. Al principi de les pràctiques també vaig fer alguna tasca per la RED, una plataforma de la farmacèutica Amgen dirigida especialment a professionals sanitaris. Vaig redactat dos articles (Las principales preocupaciones de los líderes de salud digital i Los servicios digitales más demandados para los pacientes) amb els quals vaig poder entendre ben bé què és el SEO i com s’aplica eficaçment en la redacció de continguts. També em vaig encarregar de redactar alguns copies pels congressos i esdeveniments que s’ofereixen en aquesta plataforma.
Sage Connecta. Per Sage, que és una plataforma dirigida a empreses i autònoms per a buscar despatxos professionals, he redactat algunes paraules del glossari i he actualitzat el SEO tant d’algunes notícies com del glossari.
Gescobro. Durant els primers mesos de pràctiques vaig ajudar a pujar alguns continguts a l’admin de la nova web que va desenvolupar Basetis.
Com he dit abans, també formo part de l’àrea de Communication, on he pogut aprendre moltíssimes coses relacionades amb la comunicació interna de Basetis gràcies a totes les tasques on he participat:
OKR2. Dins de l’àrea ens organitzem a través d’OKR’s. A mi em va cridar l’atenció l’OKR2, que té com a objectiu augmentar el contingut relacionat amb la cultura Basetis i les tasques que he dut a terme han estat: fer una anàlisi dels territoris de continguts de les xarxes socials de Basetis, fer un recompte dels articles de Basetis Now que parlen sobre cultura Basetis i redactar l’article ‘Quin és el model organitzatiu de Basetis’.
Magic Line. Com ja sabeu, la Magic Line és una Experience molt important per a Basetis. El Marc Ferrayouli, la Marta i jo, hem estat treballant per aconseguir notorietat a través de l’app d’aquesta causa solidària, ja que ha estat desenvolupada per Basetis de manera totalment altruista. Ha sigut molt enriquidor formar part d’aquest equip tan petit, ja crec que m’ha permès agafar més responsabilitats i autonomia.
Xarxes socials de Basetis. Redactar copies per a les xarxes socials de Basetis i programar-los a Twitter, Facebook i LinkedIn, ha estat una de les taques de comunicació interna amb la qual més he gaudit i apr��s.
Medalles Basetis Now. Una de les meves tasques recurrents setmana rere setmana ha estat revisar els últims articles del blog i repartir Medalles Blogger i Medalles Pulitzer a totes les persones que les heu guanyat. Des de Communication ens encanta que tothompubliqui al blog!
En resum (perdó per la xapa), durant les meves pràctiques a la Creative Agency he pogut posar en pràctica estratègies de SEO, he entès com s’aplica el SEM, he redactat plans de continguts per a xarxes socials, he après a programar publicacions, he escrit sobre temes molt interessants que desconeixia, he descobert com pujar continguts a l’admin d’una web, m'he començat a familiaritizar amb l'html, etc. A banda de tot aquest aprenentatge, crec que una de les coses més importants que m’emporto de Basetis és aquesta manera de treballar i d’organitzar-nos, centrada en el benestar de les persones i el compromís social. Ha sigut molt, molt guai descobrir que existeixen empreses “diferents”, amb uns valors que encaixen amb els meus i que fan les coses d’una altra manera per fer aquest món una mica millor!
On vaig?
Avui acabo les pràctiques a Basetis i podríem dir que quan he apagat l'ordinador, a les 13:00h, he acabat la carrera. Això últim em fa molt feliç, tot i que alhora em sap una mica de greu perquè no continuaré formant part de Basetis. Suposo que a partir d’ara es tracta d’anar provant, anar descobrint noves coses i anar veient què m'agrada i on encaixo. De moment, l'únic que tinc planejat d'ara endavant és marxar l'any que ve a Sud-amèrica: a fer voluntariats, a recórrer el continent amb la motxilla i a aclarir una mica les meves idees per decidir què vull ser "de gran". Així que si coneixeu llocs/activitats per fer a Sud-amèrica, us llegiré encantada! I bé, també és el moment d'acomiadar-me d'Universitàrixs Anonimxs, un espai reflexiu que m'ha vist créixer professionalment i passar de ser 87% publicitària a ser 99,9% publicitària. 87% publicitària 99,9% publicitària :)
1 note · View note
Text
Xapa sobre Basetis - vol. 4 (i últim)
Basetis, com ja sabeu és una empresa que funciona amb el model TEAL i això vol dir que l’autogestió, la completesa de les persones i el propòsit social són el seu motor. Avui vinc a parlar-vos del quart pilar de Basetis:
Pushing social change
Suposo que ja ha quedat clar que Basetis és una empresa que fa les coses diferents i que té un gran compromís social. Ara bé, com s’ho fa per poder ser així? És més... com s’ho fa perquè funcioni aquest model en una empresa de 360 persones?
La resposta: les àrees.
Àrees? Fan màgia? Sí.
Una de les claus del model autogestionat de Basetis és que funcionem de manera descentralitzada, a través del treball en xarxa de diferents àrees transversals. A Basetis, les àrees funcionen com a òrgans de govern i s’encarreguen de dur a terme totes les tasques relacionades amb la gestió interna de l’empresa. I… qui en forma part? Les àrees transversals de Basetis són participatives i estan formades per totes aquelles persones que volen implicar-s’hi de manera voluntària, segons allò que els motiva, les seves habilitats, les seves ganes de col·laborar...
Concretament, hi ha 17 àrees repartides en tres grans àmbits segons la tasca que desenvolupen: People, Operation i Corporate. Les vols conèixer?
a) People: àrees més centrades en les persones
Join: coordina la incorporació de les persones noves, des de definir la política de contractació, fins als convenis i les incorporacions a través d’entitats socials (aquest últim punt es fa conjuntament amb social). Aquesta àrea s’encarrega de designar les persones que entrevisten a les noves persones, que normalment son altres treballadors del team on treballarà la candidata.
Knowdlege: intenten que la gent de Basetis es formi, per això subvencionen formacions que estiguin relacionades amb l’activitat econòmica de l’empresa. També organitzen els Knowdlege Bits, que són xerrades informatives bastant tècniques per compartir coneixements internament. També ofereixen formacions gratuïtes a FUNDAE i ofereixen recursos per formar-se.
Engagement: vetllen per la motivació de les persones a Basetis. Fan autoavaluacions anuals o bianuals que fan reflexionar a les treballadores, cosa que serveix per fer seguiment i revisió sobre la situació laboral de cadascú. A més a més serveix per canviar tot allò que no funciona i marcar-se nous objectius per créixer. A part, organitzen els “fem un un break” “enjoy” és una app de subscripció cofinançada per Basetis, de manera que promouen l’esport. A través d’aquesta app es pot accedir a un preu reduït a gimnasos de Barcelona. També promouen les entrevistes de Farewell, és a dir de comiat (ja sigui per voluntat pròpia o per acomiadament) i des d’Engagement intenten descobrir els motius pels quals deixa Basetis i així millorar els punts febles de cara al futur. A més, durant el confinament van impulsar un servei d’acompanyament psicològic gratuït que encara dura. Dins d’engagement també hi ha la comissió d’igualtat, des d’on han dissenyat el pla d’igualtat, el protocol davant de situacions d’assetjament i per raó de gènere i diversitat sexual (on també intervé Legal) i funciona a través de l’app co-resol, des d’on tothom pot denunciar agressions dins Basetis. A part, a l’oficina de la Pedrera hi ha una bústia anònima on també es poden deixar denúncies o suggeriments respecte al tema. A més també impulsen accions que promouen la igualtat entre les persones entre les treballadores de Basetis.
Reward: gestiona i cordina tot el tema de les retribucions. Dos cops d’any s’obren períodes de revisió salarial dins Basetis i si una persona creu que cobra menys del que voldria, pot ajustar la seva retribució dos cops l’any. És un tema curiós, ja que com han explicat alguns companys, la idea és que cadascú pugui decidir el que cobra. Tot i això, actualment el model no és del tot autogestionat, sinó que es gestiona a través d’un grup de persones que fan una proposta salarial per cada treballador. Aquests grups van variant segons cada persona. Tant el grup com la pròpia persona treballadora fan una proposta de sou i exposen la seva justificació. Si hi ha “match” és perfecte. Si no, se li envia a la persona treballadora la proposta de l’equip, si l’accepta, endavant, i sinó s’ha de justificar el motiu i es pot tornar a parlar i conciliar una xifra més ajustada, de manera més tradicional. D’altra banda, reward també impulsa la retribució flexible, que vol dir que descompten diners de la nòmina per X serveis utilitzats: per exemple els tickets restaurant i tickets transport, ticket guarderia, les formacions, l’assegurança mèdica... I per últim la retribució variable, que suma diners a la nòmina per per “premiar” bones accions entre les treballadores de Basetis, com ara els bonus per la recomanació de personal, els bonus de facturació, el bonus estalvi....
b) Operation: tenen a veure amb coses del funcionament de Basetis
Events: organitza esdeveniments propis de basetis com ara la festa d’estiu, la festa d’hievern, l’aniversari, el carnaval... i també ajuda a les persones i àrees a organitzar els seus propis esdeveniments i iniciatives, per exemple si algú vol fer una excursió conjunta, una esquiada, les birretis, jocs de taula, lligues de fútbol...
Commercial: defineix les polítiques, l’estratègia i les accions de Basetis. L’empresa creu que tothom hauria de ser comercial, és a dir trobar oportunitats que es puguin acabar traduint en serveis i clients reals. Gestionen el catàleg de serveis de Basetis. També organitzen formacions per presentar l’àrea, la seva tasca i els serveis a tothom, de manera que més gent es pugui sumar a l’àrea. A més, hi ha l’equip de Tenders, que gestionen les licitacions i els concursos públics. En aquest sentit, distribueixen aquestes convocatòries en els diferents teamsperquè facin propostes per optar a aquests clients. Fer licitacions, tot i que sovint no genera beneficis, és un gran aprenentatge encara que no es guanyi.
Services: un cop es guanya un projecte, passa a Services, que s’encarreguen de fer els Account Forecast, on es fa una previsió de pressupost, ingressos i despeses (internes i externes), per calcular el marge del projecte, cosa que permet determinar el preu de cost de cara a client. Des de Services també defineixen les polítiques dels serveis professionals que ofereix Basetis, ja que hi ha persones que treballen exclusivament per client, a les seves oficines.
Staffing: és l’àrea que juga a escacs i s’encarreguen d’assignar les persones dins els projectes que s’han guanyat. Staffing treballen de manera ràpida i controlen les skills i habilitats de cadascú.
Environment: gestiona el benestar a les oficines i inclouen: Systems (l’equip que gestiona els sistemes, els problemes informàtics, etc), HelpDesk (ofereixen ratolins, teclats, pantalles, reposapeus...), recicletis (incentiven el reciclatge a les oficines) i remotetis (gestionen el teletreball)
Experiences: iniciatives que es fan per donar solucions a diverses necessitats (tant socials com per Basetis
c) Corporation: àrees més estratègiques
Global: és com si fos la cúpula directiva, tot i que no funciona de manera jeràrquica. Des de Global es prenen decisions que afecten al conjunt de l’empresa. El seu objectiu és alinear el propòsit de totes les àres i aconseguir que totes remin cap a una mateixa direcció. Per això, Global també dona suport a iniciatives transversals que afecten a tot Basetis.
Social: hi ha una àrea que es dedica única i exclusivament a temes socials. Des de Basetis creiem fermament que totes les persones i entitats tenen el deure de contribuir a la millora de la societat . Basetis no ha estat, ni serà, una excepció. Fins ara l’empresa ha contribuïtamb el nostre treball amb diferents entitats socials i hi ha una voluntat ferma de continuar fent-ho, sempre que tingui l'ocasió i els recursos per a fer-ho. Des de Social s’encarreguen de donar suport a les iniciatives socials que emprenen les persones de Basetis. Qualsevol persona pot impulsar una campanya per recaptar fons per una causa social. Totes les treballadores poden aportar diners a títol individual i després Basetis multiplica la donació total. A banda de les campanyes, Basetis també patrocina diverses causes que tenen un impacte social. D’aquesta manera, tant les treballadores com l’empresa s’impliquen socialment per transformar l’entorn. A més a més, Basetis ha desenvolupat un potent pla de RSC on la meva companya de classe i de pràctiques Carlota Palma hi ha estat molt implicada.
Legal: com el seu nom indica, és l’àrea que s’encarrega dels temes legals de Basetis. És a dir, el seu objectiu és complir amb les normes de les Administracions Públiques, donar suport normatiu en les relacions amb clients, partners i proveïdors, difondre la normativa rellevant entre totes les persones de Basetis. A més a més, també s’encarrega d’assumir el paper de Data Protection Officer (DPO) de Basetis, dins de la GDPR. I per últim, també assegura els drets de les persones en Basetis i fins i tot, els ofereix suport legal en aspectes no relacionats amb l’entorn laboral.
Organization: és l’àrea encarregada de facilitar el funcionament i coordinació de totes les àrees de Basetis, així com revisar activament el model organitzatiu de Basetis amb l'objectiu de millorar-lo i optimitzar-lo.
Results: és l’àrea que s’encarrega de portar un seguiment dels KPI’s, de gestionar la tresoreria, les despeses i realitzar el seguiment de la rendibilitat. Results també gestiona els impostos i la relació amb les administracions publiques, així com la relació amb el gestor per temes econòmics i fiscals. Finalment, també és l’àrea encarregada de donar suport a l'Auditoria dels comptes de l'empresa.
Communicaction: és l’àrea on jo m’he implicat durant aquests 4 mesos a Basetis. A grans trets, ens encarreguem d’aconseguir que tothom es mantingui al dia de tot i que disposi de totes les eines comunicatives necessàries per desenvolupar la seva feina amb la màxima eficiència i comoditat. A més, sempre intentem que la informació flueixi en totes direccions de manera coordinada i coherent. En relació a això, gestionem les xarxes socials de Basetis, el blog, el canal de Telegram, els continguts de la web, la redacció de la newsletter mensual, la redacció dels informes de resultats (junt amb results), el Discord, els ‘mails a tothom’, el podcast de Basetis, la intranet, els tallers Comm? (unes càpsules comunicatives obertes a tothom de Basetis)… Amb tot això, la nostra tasca principal és coordinar i potenciar la comunicació interna i externa de l’empresa. A més a més, també donem suport a les persones i equips de Basetis en temes de comunicació i màrqueting.
Mireu, aquesta infografia (que vaig fer jo amb l'ajuda d'una noia de Design) resumeix moooolt bé tota aquesta xapa:
Tumblr media
Resumint, aquesta manera de fer diu molt de Basetis i és una gran eina de transformació social. Que una empresa de 360 persones senti, pensi i actuï així vol dir que hi ha esperança i que no està tot perdut per fer aquest món capitalista una mica millor, una mica més enfocat a les persones, el benestar i la societat! En definitiva, la manera de ser i de fer de Basetis em recorda molt al cau: el bon rotllo, el sentiment de comunitat, les comissions, el compromís i fins i tot les insígnies... Trobo que no podria haver anat a parar a un millor lloc per fer les pràctiques, és molt jo. 😊
I fins aquí les xapes sobre Basetis. Espero que amb aquesta "petita" aproximació al funcionament de l'empresa on faig pràctiques hagueu pogut entendre el perquè dels pilars que fonamenten la seva raó de ser: Tinking of people, Developing trust, Committing services i Pushing social change. Una missió empresarial de veritat de la bona, no d'aquelles per quedar bé ni fer postureig!
87% publicitària
0 notes
Text
Xapa sobre Basetis - vol. 3
Aquí arriba el tercer capítol sobre Basetis. És una empresa tan gran i amb tanta diversitat que caldria tot un llibre per entendre-la. Avui vinc a parlar-vos del tercer pilar de Basetis, perquè us en pogueu fer una idea general:
Committing services
Basetis té una gran experiència en serveis enfocats a diverses àrees de coneixement. Sempre procuren adaptar els serveis que ofereixen a les necessitats de cada client i treballen de manera flexible per adaptar-s’hi al màxim.
Com he explicat abans, les empreses que funcionen amb el model TEAL, s’organitzen per equips en comptes de departaments. De fet, la paraula departament no la volen ni sentir a Basetis. Ara bé, què fa realment Basetis? Doncs de manera molt general, es defineixen com una empresa de robots, dades i tecnologia. Les principals àrees de treball de Basetis són la gestió de dades, la programació d’aplicacions informàtiques i per a dispositius mòbils, el desenvolupament web, l’administració de sistemes i el disseny. A partir d’aquesta divisió per àrees de treball i de coneixements es conformen els 7 equips de Basetis, teams en idioma basetià. Quins teams hi ha i què fan?
Intel·ligència artificial: Desenvolupen solucions basades en la mineria de dades, el machine learning i la consultoria de models matemàtics. La majoria dels que treballen en aquest team són matemàtics, físics i enginyers.
Data Integration & Analytics: Gestionen BBDD i realitzen tractaments i migració de dades. També fan auditories sobre la qualitat de les dades, realitzen quadres de comandament a mesura per a qualsevol sistema, etc. Una pila de coses que per més que me les expliquin no m’entren al cap!
Development: Són els programadors de la casa i els encarregats de programar i desenvolupar tot tipis de webs, apps i plataformes digitals. Gairebé parlen entre ells en codi HTML, ja que compten amb un ampli repertori de llenguatges de programació. També presten serveis d’assessorament en l'anàlisi, disseny i implementació d'arquitectures digitals i ofereixen diferents solucions personalitzades per a agilitar i protegir els processos de codi. A més, realitzen serveis de consultoria relacionats amb solucions de portal, així com el desenvolupament de les capes front-end i back-end o el search engine optimization per al posicionament web.En definitiva, tota una sèrie de coses xungues que se m’escapen totalment de les mans!
Infrastructure: S’encarreguen de desenvolupar solucions per a mantenir l’eficàcia en les infraestructures tecnològiques. Ofereixen solucions relacionades amb el Cloud, gestionen infraestructures SAP Basis, administren sistemes i milloren els processos IT. A més, vetllen per la seguretat dels sistemes i es basen en la metodologia DevOps per a agilitar els entorns de producció. Altre cop, tot un món que desconec i que és cosa de científics i enginyers informàtics.
Mobile: Desenvolupen aplicacions a mesura, tan natives (amb sistemes Kotlin i Swift) com a híbrides (a través de Flutter o Iconic). També gestionen comunicació entre apps i dispositius externs i treballen amb wearables i IoT. Una cosa interessant d’aquest team és que utilitzen el mètode design thinking per a treballar conjuntament amb el client i desenvolupar solucions a mida.
Cybersecurity: Aquest team s’encarrega de generar un entorn segur per a minimitzar els riscos i les possibles vulnerabilitats de Basetis, a través de tests d'intrusió i l'enginyeria inversa de malware. Vaja, s’encarreguen de vigilar que no ens entrin virus ni hackers als nostres ordinadors. A més, també ofereixen serveis de cara a client, per complementar el servei que els presten els altres teams.
Creative Agency: És son jo faig les practiques i l’únic team on no hi ha científics! Duem a terme projectes tant a nivell online com offline, sempre basats en l'experiència de l'usuari. Dins el team ens dividim en dos sub-teams: Design per una banda i Marketing & Communication per l’altra. Els primers desenvolupen pàgines web i aplicacions amb una experiència d'usuari (UX) intuïtiva i un disseny visual (UI) adaptades a cada client i també treballen en temes d’identitat corporativa. Des de MKT & Comm, desenvolupem plans de comunicació: des de la creació de plans de contingut i gestió de xarxes fins a campanyes SEO i SEM i gestió de continguts per a webs, entre altres.
Deu ni do, eh! Realment durant la meva estada de pràctiques no he pogut conèixer massa què fan els altres teams, ja que com que la majoria de dies han estat teletreball, no he pogut coincidir amb desenvolupadors, informàtics, físics, etc. Tot i això, si que he fet alguna reunió amb persones de Mobile, ja que fèiem un projecte més o menys conjunt. Penso que per poder entendre què ofereix ben bé Basetis (més enllà dels aspectes relacionats amb la Creative Agency, que me'ls conec de "pe a pa") em faria falta com a mínim un any a la casa parlant amb totes aquestes persones. Des de Basetis són conscients que cal que les persones que hi treballem sapiguem què couen la resta de teams i per això organitzen els "Bits", unes sessions on persones de cada team expliquen quatre coses sobre la seva tasca. Jo de moment he assistit als Cybersecurity Bits i us puc assegurar que vaig sortir de la videotrucada amb el cap com un bombo (quanta info i quina poca cultura tecnològica tinc!).
Ens veiem a la propera sessió d'Universitàrixs Anònimxs? :)
87% Publicitària
0 notes
Text
Xapa sobre Basetis - vol. 2
El mes passat vaig començar a explicar com és Basetis i perquè em sembla una empresa tan interessant. Com ja vaig deixar clar, a Basetis, les persones som el més important. De fet, és un dels quatre pilars de la missió de l'empresa. Avui és el moment de parlar del segon dels pilars:
Developing trust
La confiança és la base de com actuem i de com ens relacionem les persones. Per això, Basetis, és una empresa que té molt present que la confiança ha de guiar les relacions tant amb clients i la societat, com entre les persones de dins l’empresa.
De cara cap a fora, des de Basetis defineixen el Developing trust així: "Al voltant de la confiança articulem els nostres valors bàsics: Ens comuniquem proactivament, trobem idees i solucions i construïm pensant en una relació beneficiosa a llarg termini."
Ara bé, què fem per aplicar-ho?
Dins de Basetis: L’organització empresarial de Basetis es basa en els principis d’autogestió, completesa de les persones i propòsit evolutiu, establerts pel model TEAL que vaig comentar en l'última sessió d'Universitàrixs Anònimxs:
Autogestió. El model TEAL es basa en relacions entre iguals. D’aquesta manera, les decisions no es prenen per cadena jeràrquica, sinó de manera horitzontal, tenint en compte els diferents punts de vista de totes les persones d’un mateix equip, tinguin 20 anys d’experiència en el sector o siguin becàries. El procés de presa de decisions està distribuït i es fa segons l’àrea del coneixement, a través de consultes, és a dir, demanant consell als equips o persones implicades i/o afectades. L’empresa creu que amb aquestes premisses tothom pot prendre bones decisions. Això fa que tothom tingui una certa autonomia dins l’empresa i se senti part del projecte. Des del meu punt de vista, aquesta manera de fer contribueix moltíssim a la motivació del personal. A més a més, dins d’aquest model autogestionat, les persones poden decidir voluntàriament la seva implicació a les diferents àrees transversals, que més endavant explicaré.
Completesa. Dins de l’organització TEAL s’aposta per la integritat de les persones, és a dir, a Basetis tothom es pot mostrar tal com és i té la possibilitat de créixer en tots els aspectes, tant personalment com professionalment. En aquest sentit, a Basetis, la intel·ligència emocional i les sensacions de les persones sempre són molt tingudes en compte.
Propòsit Evolutiu. Una altra de les premisses que es marca dins el model TEAL, és que l'organització té una vida i un sentit propi. Basetis no és una màquina de diners, sinó que tenim uns valors que perseguim dia a dia. Per aquest motiu, en lloc de predir i controlar el futur (amb diagrames, projeccions i plans), s’aposta per l’escolta activa i l’observació, per tal de detectar les necessitats de Basetis i de la gent que hi treballa. Aquesta és una manera molt “sana” per créixer i evolucionar com a empresa.
Per cert! Fa unes setmanes vaig publicar un article al blog de Basetis (Basetis Now!) parlant del Model Teal a l'empresa. Em va suposar una gran feinada de recerca, de parlar amb altres persones i de llegir molt, però crec que em va servir per entendre molt millor la manera que tenim d'organitzar-nos! Us animo a llegir-lo, ja que ho explico en molt més detall que no pas en aquesta entrada :)
Amb els clients: Basetis basa la relació amb seus clients i la realització de serveis ajustats a les seves necessitats en tres principis:
Proximitat. La relació entre els clients i Basetis és molt propera, sense cap mena de barrera, cosa que facilita molt la comunicació i, en conseqüència, el resultat del servei.
Comunicació transparent. La comunicació entre Basetis i els clients es basa en la sinceritat i la claredat.
Qualitat. L’empresa sempre s’adapta a les necessitats del client i de cada projecte, de manera que ofereix un servei de gran qualitat i el màxim d’optimitzat possible.
Amb la societat: Basetis té una vessant social molt potent i s’alinea amb els principis del bé comú. Dia a dia, Basetis treballa per enfortir la dignitat humana, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica, la justícia social, la participació democràtica i la transparència. A més a més, intenta potenciar la cooperació per sobre de la competència, el bé de totes les persones per sobre de l'afany de lucre, la transformació que necessita la nostra societat.
En el següent capítol d'Universitàrixs Anònims aprofundiré més en aquest compromís social que tant marca l'essència de Basetis, parlaré del pilar Pushing Social Change!
Què us està semblant la cultura Basetis?
87% publicitària
0 notes
Text
Xapa sobre Basetis - vol. 1
Crec recordar que en alguna de les darreres sessions d’Universitaris Anònims vaig deixar caure que Basetis és una empresa que funciona amb un model d’organització empresarial brutal. Suposo que us vau quedar amb les ganes de saber perquè és tan xulo fer les practiques aquí. La veritat és que m’he esperat fins avui, que ja porto gairebé dos mesos a la casa, per poder acabar d’entendre una mica com funciona aquesta “locura”. Confesso que quan m’ho van explicar a l’entrevista prèvia a les pràctiques, em vaig quedar ben parada i literalment vaig dir: “això és utòpic”. Doncs no, resulta que és ben real i que funciona.
Avui us vinc a parlar de Basetis i punt. Perquè trobo que és prou interessant com per dedicar-li la xapa que ve a continuació. Ready?
Primer, una mica d’història... El 2009, el Marc Castells i Olivella va fundar Basetis, amb la idea que fos una empresa transgressora i per res del món convencional. Com moltes empreses, va començar amb pocs treballadors i amb els anys ha anat creixent fins arribar a pagar 350 sous. Ara bé, què és Basetis? Si ho preguntes a qualsevol persona de l’empresa, segurament et dirà alguna cosa similar a: “Som un equip de persones amb una marcada voluntat de transformació social que realitzem serveis en el camp de les tecnologies de la informació i de la consultoria”. Ara bé, Basetis és molt més que una consultora tecnològica i un equip de persones guais. Ara us en dono toooooooots els detalls.
Abans de res, cal parlar del model TEAL, l’essència de Basetis. A part de ser un color maquíssim, TEAL és un model empresarial que es va fer famós al llibre "Reinventant les Organitzacions", escrit per Frederic Laloux. El model TEAL es basa en una estructura descentralitzada, que consisteix en petits equips (el que en una empresa convencional serien els departaments) que prenen la responsabilitat del seu propi govern. Com a dada interessant, aquest model va fer que Basetis ocupés els llocs 11 i 9 de la llista Best Workplaces del 2016 i 2017, respectivament, per empreses de 100 a 250 persones.
Per tal que pugueu entendre una miqueta millor com funciona l’empresa, cal conèixer la raó de ser de de Basetis: “thinking of people, developing trust, committing services & pushing social change”. Durant aquests dos mesos he pogut comprovar que no es tracta d’un claim per quedar bé i omplir-se la boca de bones pràctiques com moltes altres empreses fan, sinó que és 100% real! Avui i durant les properes sessions d’Universitarixs Anònimxs us explicaré el perquè de cadascun d’aquests pilars de Basetis:
Thinking of people
Les persones són, amb diferència, la part més important de Basetis. Des que he entrat a fer pràctiques en aquesta empresa, he notat un bon rotllo increïble entre tothom que m’ha generat molta confiança. Això és gràcies al fet que a Basetis es posen les persones que hi treballen al centre.
A Basetis Pensem en les persones. Vetllem pel benestar de qui treballa amb nosaltres. Donem facilitats per a que cada persona pugui desenvolupar la seva pròpia carrera professional, ampliar el seu coneixement i experiència, i conciliar la vida laboral amb la personal.
Però... com es materialitza aquesta frase tan maca?
Benestar a les oficines. A les oficines de Basetis hi ha àrees de descans i lleure, com ara un sac de boxa, una cinta de córrer, videoconsoles, balcons exteriors i 3 cuines.
Conciliació familiar. La possibilitat de teletreball ja estava implementada abans de l’arribada de la Covid-19, ja que és un gran mètode per afavorir la conciliació entre la vida familiar i laboral, evitant desplaçaments innecessaris. A més a més, l’horari a Basetis te’l pots muntar una mica al teu gust, és a dir, si prefereixes començar a treballar abans i plegar abans, pots fer-ho mentre no afecti al ritme de treball de l’empresa (assistir a reunions d’equip, reunions amb clients...) i acabis complint amb les hores pactades al contracte.
Bons. Una altra cosa per motivar a les seves treballadores és el sistema de bonificacions per premiar les accions que milloren l’empresa. Per exemple, es bonifiquen a les persones que contribueixen a l’acció comercial, la dedicació a projectes facturables, l’estalvi o la incorporació de noves persones a l’equip.
Formació i carrera. A Basetis fomenten la formació de les persones que hi treballen i assumeixen el 50% del seu cost, sempre que tingui alguna cosa a veure amb l’activitat que es duu a terme dins l’empresa. És a dir, que en l’hipotètic cas que quan acabi les pràctiques em quedés a Basetis i volgués fer un màster, només n’hauria de pagar el 50%!!
Norma Tinbergen. Una cosa la tenen molt clara, i és que les desigualtats econòmiques són negatives i impedeixen la integració social de les persones. Per això Basetis utilitza la norma del Nobel d’Economia Jan Tinbergen, que estableix que la relació entre el salari més baix i el més alt no hauria de ser mai superior a 1:5.
Retribució flexible. Basetis aposta per un model de retribució on cadascú pot escollir el percentatge del seu sou que destina a prestacions com l’assegurança mèdica,  l’aparcament, els tiquets restaurant, transport o guarderia.
Innovació. Sovint es promouen iniciatives que sorgeixen de l’entusiasme i la creativitat de les persones de l’equip de Basetis, per transformar les seves idees en projectes reals (no cal que tinguin a veure amb l’activitat econòmica de l’empresa). Un gran exemple d’això, són les Experiences, que mes tard en parlaré.
Gestió de qualitat. D’acord amb els estàndards de qualitat de la norma ISO 9001:2015, Basetis té una organització estructurada i documentada i un clima laboral excel·lent.
Incorporació per referència. Una de les coses que m’han cridat força l’atenció és que a Basetis tenen un model d’incorporació per referència. Què vol dir això? Que només hi pots entrar a treballar o bé a partir d’un conveni de pràctiques (com el meu) o a través de recomanacions per part de persones que ja treballen a l’empresa. D’aquesta manera, s’afavoreix la confiança dins l’equip i es garanteix la solvència dels professionals que hi treballen.
En resum, a Basetis les persones que hi treballem som el més important i per això estem al centre l’organització de l’empresa. Ara bé, suposo com a empresa en creixement això és un gran repte, perquè equilibrar el benestar de les treballadores i la cultura de Basetis amb el creixement de l’empresa no deu ser pas fàcil; com a mínim, no és el que s’acostuma a fer a altres empreses del sector que estan més enfocades als beneficis.
El pròxim dia us parlaré del pilar “developping trust”. T’imagines com s’aplica a través d’accions reals?
87% publicitaria
0 notes
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
No, no és un somni, són les oficines de Basetis, a La Pedrera, BCN.
0 notes
Text
Mil coses per explicar
- Dra. Insight: Hola de nou! Com ha anat la setmana? 
(Silenci sepulcral)
+ Aina: (ja no recordava lo incòmodes que arriben a ser aquestes reunions...) Bé, prou bé! Mooooooolt bé, de fet
- Dra. Insight: Bé, sembla que de moment ets la que tens més sang a les venes, Aina. Vols començar explicant-nos què tal ha anat la setmana? Què has fet? Com t’has sentit?
+ Aina: (au, ja hi tornem a ser... no sé per què parlo), agafeu crispetes. 
Dia 1. Em desperto a les 6:30 del matí, no fos cas que arribés tard a la feina el primer dia. Em dutxo, em vesteixo, esmorzo, faig uns quants retuits i m’eixugo el cabell. Preparo la motxilla amb la màrfega d’anar de ruta per la fotografia corporativa que m’hauré de fer. Crec que ja us vaig explicar la moguda de la foto, que ens fan portar un objecte que ens representi i, mira, jo trobo que una motxilla defineix bastant el meu estil de vida nòmada. Moneder, claus, mascareta, motxilla i surto del pis. Tinc 15 minuts fins a la parada de tren. He de córrer una mica perquè si no el perdo. Per què sempre m’encanto i he d’anar amb presses? Maleït Twitter! Arribo al tren, em poso els Pets al Spotify i intento que els quatre nervis que tinc rondant per dins se’n vagin amb Blue Tack, que sens dubte és la meva preferida. Parlo amb la Marta, l’altra noia de la carrera que entra amb mi de pràctiques a Basetis avui. Compartim l’emoció d’abans d’arribar a través d’uns quants missatges de Whatsapp carregats d’emoticones.
 A l’altura de Montcada rebo una trucada. És la meva tutora de TFG. Em diu que si tinc un moment, que em vol comentar una cosa que no té res a veure amb el TFG. Els nervis que s’havien endut Els Pets tornen a mi. Què em vol dir? Em truca. L’agafo. Parlem quatre minuts i penjo. Uau, m’ha ofert pràctiques a la seva agència i li he dit: “literalment estic anant al meu primer dia de pràctiques”. Vulguis que no, aquesta oferta m’ha pujat els ànims I... qui sap, potser més endavant acabo treballant amb ella. Sona la veu del tren: propera parada: Sant Andreu Arenal. Encara? El viatge se m’està fent eteeeeern. La Marta també està de camí. 
Arribo a Plaça Catalunya i m’adono que encara queda mitja hora fins les 10h. Resulta que al final arribo aviat! Decideixo pujar caminant per Passeig de Gràcia per fer temps. Miro la gent. Suposo que la gent també em mira a mi amb les pintes que faig amb la motxilla i la màrfega. Crec que mai havia passejat pel centre de Barcelona un dia feiner al matí. La gent va vestida d’oficina, amb presses, amb maletí o motxilla (de mudar, és clar, no com la meva). Cadascú va a la seva. Semàfor verd, semàfor vermell, ara bicis, ara taxis... M’encanta observar la gent i imaginar-me les seves vides. En una de les cantonades hi ha un parell d’homes que netegen una pintada de la paret: 1312. Em fa gràcia pensar que la setmana passada, als vespres, jo també era allà, encaputxada, reclamant la llibertat d’expressió i que avui hi torno a passar, ben vestida i com si tot allò que ara veig esborrar de les parets no anés amb mi. Em creuo amb les restes de la barricada davant de la Borsa de Barcelona i se m’escapa un mig somriure sota la mascareta recordant el moment. Que... parlant de mascareta, com m’atabala caminar amb ella! 
Veig la Pedrera al fons. M’aturo i li faig una foto per fer una mica de postureig a l’Instagram. Creuo dos passos de zebra i em planto davant la façana més maca de Barcelona. Hi ha unes 10 o 15 persones esperant com jo, totes mirant el mòbil i amb cara d’impacients. Mentre espero la Marta, una d’elles s’apropa i em pregunta si jo també començo pràctiques avui. Sí, sóc l’Aina, i tu? On comences pràctiques? Em diu que es diu Neus, que estudia matemàtiques i que estarà a Development. Llàstima, no coincidirem. Arriba la Marta i sembla que tota la tensió s’allibera, ja no estem soles “ante el peligro”. Li fem un whats a la Sara, que serà la meva tutora durant les pràctiques a Basetis, per informar-la que hem arribat. Ens diu que entrem i que li diguem a l’home de seguretat que és el nostre primer dia a Basetis i que ens deixi passar. Pugem dues plantes que semblen infinites i per fi veiem una porta amb el cartell de Basetis: hem arribat, ara sí! 
Entrem i ens trobem amb la Sara i uns altres nois i noies que fan la mateixa cara de primer dia que nosaltres. Ens donen una totebag corporativa amb algunes coses per donar-nos la benvinguda: una llibreta, una mascareta, un puzle de Basetis... Al cap d’un moment, arriba la Júlia i es presenta: serà la tutora de la Marta.  També va estudiar publicitat i relacions públiques a la UAB, té dos anys més que nosaltres. Coneixem l’Octavi: un altre dels membres de la Creative Agency. La Sara em diu que la segueixi, que em portarà a la meva taula perquè pugui deixar les coses, que vaig molt carregada. Em diu que no em preocupi si els primers dies em perdo per l’oficina, que és normal. Realment sembla un laberint. No hi ha cap sala quadrada ni cap passadís recte. La planta és tota circular i miris on miris hi ha portes i finestres. 
Arribem a la nostra sala i em presenta a la Minerva, també de la Creative Agency. Encantadora, per cert! Hi ha molta gent treballant, però l’ambient em sembla molt acollidor. Deixo les meves coses i torno cap a l’entrada perquè l’Octavi ha dit que ens farà un tour per les oficines de Basetis. Són dues plantes de la Pedrera. Hi ha moltes taules llargues, cadires còmodes i pantalles d’ordinador. Hi ha tres cuines, amb cafeteres, microones, neveres i dispensadors d’aigua que tothom pot utilitzar. El cafè és gratis i ens diuen que de tant en tant també hi ha fruita i sucs. També hi ha una cinta de córrer, un sac de boxa i una videoconsola vintage. El més maco, per mi, és el terra i el sostre, típic de Gaudí. Realment sembla de pel·lícula, no m’imaginava pas que unes oficines poguessin ser tant guais, però és clar, és que tampoc m’imaginava que acabaria treballant en unes oficines a la Pedrera! Ens expliquen que els dies “normals”, és a dir, sense Covid-19, anar a treballar a la Pedrera és molt divertit, però que ara fa una mica de pena perquè la majoria de cadires estan buides. Gairebé tothom fa teletreball, tot i que cadascú és lliure de decidir si algun dia vol anar a les oficines. Ens expliquen que hi ha un sistema que es diu Cadiretis que serveix per reservar cadira a l’oficina, que ja ens explicaran més endavant com funciona. Continuem el tour. Ens ensenyen les sales de reunions, són realment maquíssimes. Pugem a la planta de dalt amb l’ascensor més antic de Barcelona i fem una volta per les diferents sales. Sembla que hi ha menys gent al segon pis, també perquè és un pèl més petit que el primer. Finalment, ens expliquen que ens hem d’instal·lar l’app de Basetis, des d’on podrem fitxar les entrades i sortides i podrem obrir les portes de les oficines a través de la funció Dooretis. Sí, sí, obren les portes amb una app, això és un altre nivell! 
Tornem a baixar i ens separem, cadascú va a la seva taula amb la seva tutora. La Sara em dóna el meu ordinador i m’explica una mica com funciona la intranet, l’ERP i el mail de Basetis. Obro el mail i llegeixo el correu de Welcome on, a part de donar-me la benvinguda, m’expliquen les primeres tasques que he de fer a Basetis: configurar el meu perfil, pujar el currículum a l’ERP, fer tres cursos... En aquell moment se’m fa un embolic al cap amb tanta informació de cop, però poc a poc la vaig digerint i vaig entenent cada cosa. A les 12h ens tornem a trobar tots al hall per fer-nos les fotos corporatives. Coneixem al Max, que també forma part de la Creative Agency i té pocs anys menys que nosaltres. De moment tots són molt bona gent! L’Octavi ens fa entrar d’un en un al mini plató de fotografia que hi ha a les oficines. La primera foto ha de ser més formal i la segona és la divertida. M’agafa un atac de riure mentre em faig les fotos, només d’imaginar-me la fila que faig amb la motxilla d’anar de ruta... ai!
Mentre esperem que tothom es fes les fotos, coneixem una mica més a alguns estudiants de pràctiques. L’Adrià i la Irene són estudiants del màster de comunicació científica i també estaran a la Creative Agency. A les 12:30 anem cap a la Sala de la Columna, una sala de reunions que, com el seu nom indica, té una columna. El Marc Castells, fundador de Basetis, ens dóna la benvinguda juntament amb l’Andreu Carreras, el primer treballador de la companyia. Tot i que aquest esdeveniment havia de ser més aviat institucional, tots dos són molt familiars i s’adrecen a nosaltres amb un llenguatge molt proper. Ens fan sentir com a casa, vaja! Ens expliquen quatre coses de l’empresa i de la seva filosofia. El pròxim dia hi entraré amb més detall, perquè la manera de funcionar de Basetis és tot un món i ara m’allargaria massa. Un cop acaba la xerrada, agafo un suc de maduixa i un plàtan i torno cap a la meva taula per continuar llegint atentament el mail de Welcome. 
Entre una cosa i una altra, arriben les 13h i això vol dir que el primer dia de pràctiques s’ha acabat!
I bé, per avui callo ja... estic molt motivada i xerro, xerro i no hi ha qui m’aturi!
- Dra Insight: Moltes gràcies Aina, ens ha agradat molt sentir la teva experiència, i encara més que estiguis així de motivada!
+ Aina: fins la propera :)
0 notes
Text
I tu, què vols ser de gran?
28/02/2021 · DIA -1
- Dra. Insight: Benvinguts a universitaris anònims. Seieu a la cadira que us faci més ràbia i ja sabeu com funciona la resta. Això sí, intenteu respectar les vostres companyes i fer-les sentir com us agradaria que us fessin sentir amb vosaltres. Qui vol començar? Vinga, tu mateixa, la que es mossega els repèls dels dits.
+ Aina: (merda, per què a mi?) Hola, jo sóc l'Aina, tinc 21 anys...
- Totxs: (a l'uníson i amb cares llargues) hoooola Ainaaaaaaa!
+ Aina: ... bé, com deia, tinc 21 anys i suposo que sóc aquí pels mateixos motius que vosaltres: no sé què fer amb la meva vida. Porto quatre anys estudiant a la uni i aquest any acabo. Bé, de fet porto tota la meva vida estudiant i aquí estic, encara sense saber què vull ser de gran. Em provoca vertigen el fet d'acabar d'estudiar, suposo que és perquè mai he viscut sense fer-ho. Falten exactament 4 mesos i mig per acabar la carrera de publicitat i relacions públiques, si tot va bé, clar. I llavors què? Què se suposa que s'esperarà de mi quan tingui el títol sota el braç? Molts dies m'aixeco amb una mena de no-se-què a dins que m'angoixa. Visc sota la pressió del "no seràs ningú" que algun cop m'havien dit a l'ESO. Merda, i si tenien raó? L'únic que realment tinc clar ara mateix és que encara no sé què vull ser de gran.
M'he equivocat de carrera? Crec que aquesta és la pregunta que més ha ressonat al meu cap durant els darrers quatre anys. Sí, definitivament sí. Tota la vida m'han dit que era una noia creativa, que tenia idees de bomber i que la imaginació era el meu fort. Penso que mai m'ho he acabat de creure del tot, potser perquè l'opinió de la meva mare és massa poc objectiva o potser perquè mai he acabat de confiar en mi mateixa al 100%. A segon de batxillerat, entre selectivitat, exàmens finals, el BatxiBac i tot el daltabaix hormonal que suposa estar a punt de fer 18 anys, tampoc tenia res clar. Ara de veritat, és una liada que amb 17 anys et posin la pressió de decidir el rumb de la teva vida. "La setmana que ve ens has de portar el full amb les carreres que t'agradaria estudiar", recordo que em van dir. "Amics, no sé ni quin és el meu plat preferit, com voleu que em decideixi entre 10.000 carreres", pensava jo.
I així és com, d'entre traducció, educació infantil, educació social i turisme (altres carreres que em continuen cridant l'atenció), vaig acabar entrant a publicitat i relacions públiques a la UAB. Era la meva primera opció. Recordo perfectament que la vaig posar al capdamunt de la llista perquè els noms de les assignatures sonaven guai. Ah, i també perquè no pensava que arribaria a la nota de tall. Resulta que el 12,24 que vaig treure a la selectivitat va ser la nota més alta de la carrera. Què dius, flipada? Encara recordo el primer dia que vaig trepitjar la facu per fer la matrícula. La dona que passava llista a l'entrada em va fer posar vermella com una tomata felicitant-me per haver tret la millor nota de la meva promoció a la sele. Volia fondre'm.  Notava que aquell passadís inhòspit estava ple de persones que em miraven. I jo, sense conèixer ningú, allà palplantada pensant que aquell moment acabava d'encetar la meva etapa universitària. Quatre anys després, els passadissos de la facu ja són casa, totes aquelles persones que em miraven el primer dia s'han convertit en companyes de classe, i algunes, bones amigues. Quatre anys després, m'he adonat que aquella nota no valia per a res. Que les notes, en general, són un pur tràmit. Que el que realment importa és allò que es queda a dins el teu cap després d'entregar l'examen final de l'assignatura. 
Ara mateix podríem dir que són publicitària al 87%. Sí, m’he posat a calcular els crèdits que he superat i he fet una regla de tres. No us enganyaré, ara mateix torno a tenir dubtes i a estar nerviosa, per això xerro tant. Demà començo una nova etapa dins la vida universitària. Sembla que va de debò això ja. Demà és el meu primer dia de pràctiques a Basetis. Estic nerviosa perquè no sé si donaré la talla, perquè no sé si sabré aplicar tot el que he après aquests quatre anys i perquè a partir de demà començaré a veure si realment la publi és el que m'agrada o no. Quin iuiu, eh! (...Aina cagadubtes, ja va sent hora que callis, no trobes?) Ara de veritat, estic molt il·lusionada i amb nervis, però dels bons. Tinc ganes de conèixer les noves companyes de feina, de veure les oficines (que es veu que són a La Pedrera), i de conèixer els projectes que tindré entre mans. També tinc ganes de posar-me a prova, de donar-ho tot i de demostrar que puc fer-ho! Em motiva començar a introduir-me al món laboral amb Basetis, ja que pel que he anat investigant, és una empresa que té uns valors i una manera de fer que crec que encaixaran amb mi.
Demà hem quedat a les 10h a La Pedrera. Coneixeré la Sara, la meva tutora de pràctiques a Basetis i també em deixaran un ordinador. Demà serà dels únics dies presencials, ja que a causa del maleït coronavirus, la resta de dies faré teletreball. Crec que això és el que em fa més mandra ara mateix. Però vaja, tocarà fer-me ben amiga de l'ordinador i de les videotrucades. A veure quants dies aguanto portant pantalons normals i sabates i no pas la part de baix del pijama i les sabatilles! Fem apostes?
Pd: Resulta que demà també em faran dues fotos per la web de Basetis: una "normal" i una altra més divertida, amb algun objecte que em defineixi. He pensat que portaré la motxilla d’anar de ruta (amb la màrfega inclosa jeje). Sóc un caragolet que sempre va amunt i avall amb la casa a sobre. Podríem dir que sóc una mica nòmada i que segurament, el fet que tingui un peu al Pirineu i un altre a Cerdanyola, fa que la meva closca m’acompanyi allà on vaig. I per què no a Basetis? De ben segur que ompliré aquesta motxilla de coneixements i experiències úniques durant els pròxims mesos. Au! Motxilla a l’esquena, i a caminar!
- Dra. Insight: Moltes gràcies, Aina, per compartir la teva experiència. Està molt bé que facis aquesta reflexió sobre com et sents i com has arribat fins aquí. Molts ànims per demà, esperem que a la pròxima reunió d'universitaris anònims ens expliquis com ha anat! Qui s'anima a continuar?
87% publicitaria 
1 note · View note