Tumgik
rdi1niskanen-blog · 7 years
Text
Google&Rahapaja
Tunnilla käsittelimme hakukoneoptimointia ja sen hyötyjä. Hakukoneoptimoinnilla yritys voi saada itselleen selvän edun myyntiinsä, sekä yleisesti etua siihen kuinka helposti yritys löydetään verkosta. Hakukoneoptimoinnissa on kuitenkin myös huonoja puolia; monet eivät kiinnitä näihin mainoksiin lainkaan huomiota, vaan hyppäävät niiden yli automaattisesti.
Tumblr media
Tutkimme tunnilla myös ihmisten käyttämiä hakusanoja, sekä niiden yleisyyttä Googlen trends palvelun avulla. Katsoimme missä päin Suomea hakuja juhlarahalle tehtiin eniten, ja myös milloin juhlarahoja on etsitty googlen avulla eniten. Eniten hakuja viime vuoden aikana juhlaraha-hakusanalla löytyi Satakunnasta (24.9.2017). Ajallisesti selvä pikki löytyi 23.4. - 29.4.2017.
Tästä aloimmekin pohtia kuinka Rahapaja voisi hyödyntää hakukoneoptimointia tai muita Googlen sovelluksia. Ainakin hakujen maantieteellisten sijaintiin kannattaisi kiinnittää huomiota, sillä tällä alueella kolikoita ostetaan myös luultavasti enemmän. Myös ajankohta voi olla merkittävä, tästä voidaan päätellä millä sesongilla juhlarahoja ostetaan useiten (esim. joululahjat vs. valmistujaiset).
Mietimme myös muita Googlen sovellusten käyttöä juuri rahapajan tarpeita ajatellen. Kolme tärkeintä sovellusta mielestämme olivat Google Maps, Youtube, sekä Google Play.
Google Mapsin avulla Rahapaja voisi ohjastaa ihmiset suoraan omiin kivijalkamyymälöihinsä verkkosivunsa kautta. Tämä olisi asiakkaille varmasti miellyttävä ja helppokäyttöinen ominaisuus.
Tumblr media
Youtuben avulla Rahapaja voisi helposti jakaa sisältöään esimerkiksi uusista juhlarahoista tai vaikka erilaisista tapahtumista joihin se ottaa osaa. Rahapajalta löytyykin jo Youtube kanava, mutta sen sisällössä on vielä parantamisen varaa. Youtuben kautta Rahapaja voisi jakaa muuta asiakkaita kiinnostavampaa sisältöä, kuten  Rahapajan osallistumista erilaisiin hyväntekeväisyys kampanjoihin tai messuihin. Alle linkatulta videolta löytyykin jo yksi video Rahapajalta, näyttökertoja sillä on kumminkin vain vaivaiset 1042.
https://www.youtube.com/watch?v=CU1diJWDPhw
Tumblr media
Google Playtä Rahapaja voisi hyödyntää oman appinsä kautta. Appin lataamiseen vaaditaan myös Google Playn käyttö. Tätä kautta appi tavoittaa suurimman mahdollisen yleisön ja se on helposti kaikkien saatavilla. Lisäksi appi saa myös sille tärkeää näkyvyyttä.
Tumblr media
Tärkeään on huomata myös se, että yksittäin nämä sovellukset tuskin auttavat Rahapajaa lainkaan. Mikäli näkyvyyttä halutaan lisätä kunnolla, ja tunnettavuutta parantaa, Rahapajan täytyy tehdä useita parannuksia. 
https://trends.google.fi/trends/explore?geo=FI&q=juhlaraha
https://www.youtube.com/watch?v=CU1diJWDPhw
2 notes · View notes
rdi1niskanen-blog · 7 years
Text
Kenkiä&muotia netistä, sekä get fit - stay fit
Oma verkossa shoppailu on melko minimaalista. Käytän verkkokauppoja keskimäärin vain noin kerran kuukaudessa. Tosin en ole muutenkaan varsinaisesti mikään “himoshoppaaja”. Henkilökohtaisesti pidän verkko-ostosten tekemisestä, onhan se niin helppoa ja kätevää. Verkkokaupasta ostamisessa on myös muitakin etuja, voit saada paljon laajemman tuotevalikoiman itsellesi selattavaksi tai saada samat tuotteet pilkkahintaan netistä ostettuna. Lisäksi verkkokauppoja käytetään myös helppojen maksutapojen takia. Usein myös monet erilaiset toimitustavat nähdään etuna verkossa shoppailulle.
Zalando - verkkokaupan ykkönen?
Tumblr media
Kuten jo joku ehkä otsikosta tunnisti toinen käyttämäni sekä käsittelemäni verkkokauppa on Zalando. Zalando on saksalainen monipuolinen vaate- ja kenkäverkkokauppa, joka on saanut ison jalansijan tältä alalta verkossa. Arvopaperi.fi sivulla kerrotaan vuoden 2017 alussa, että  Zalandon myynti rikkoi ensimmäistä kertaa miljardin rajan. Se on mielestäni huikea määrä. Zalando ei kuitenkaan aina ole tehnyt voitokasta tulosta, välillä yhtiö on tehnyt melko suuria tappioitakin.
Zalando mainostaa jo etusivuillaan sen parhaita puolia ja etuuksia tilatessa. Verkkosivun yläosassa luetellaan muun muassa “Kaikki Suomen suosikkimerkit, Aina ilmainen toimitus ja palautus, sekä 100 päivän palautusoikeus”. Näillä etuuksilla yritetään saada epävarma asiakas verkkokaupan asiakkaaksi. Sivut ovat mielestäni melko selkeät ainakin useamman käyttökerran jälkeen, mutta ensimmäisellä kerralla saattaa olla hieman hankala löytää etsimäänsä. Olen itse tilannut Zalandosta kenkiä muutamaan otteeseen ja olen ollut tyytyväinen koko ostokokemukseen. Maksutapoja ja toimitustapoja on useita ja kaikki on muutenkin sujunut ongelmitta. Luulen että Zalandon suosio ei ole vielä huipussaan, vaan se kasvaa edelleen.
Fitnesstukku.fi - kaikki treenaamiseen
Tumblr media
Toiseksi verkkokaupaksi valitsin fitnesstukku.fi. Fitnesstukku on pohjoismainen lisäravinne ja terveysalan verkkokauppa. Kyseisessä verkkokaupassa myydään lisäravinteita, sekä treenivaatteita ja -varusteita. Omat käyttökokemukseni tilatessani lisäravinteita fitnesstukulta ovat melko positiivisia. Useampaan kertaan asioineena, saan sähköpostiini erilaisia tarjouksia ja etuja verkkokauppaan. Tämä varmasti alentaa kynnystä jatkaa asioimista fitnesstukussa. Myös toinen positiivinen asia on fitnesstukun toimitusehdot. Fitnesstukku tarjoaa yli 50€ ostoksiin ilmaisen toimituksen. Lisäksi sivulla tarjotaan myös useita erilaisia paljousalennuksia “2 yhden hinnalla” tai “big buy” ovat sivulla lähes jatkuvasti esiintyviä mainoslauseita. Kokonaisuutena fitnesstukku.fi:n verkkosivut ovat myös melko selkeät ja löydänkin sieltä aina etsimäni. Selkeät tuoteryhmittelyt tekevät tietyn tuotteen etsimisestä helppoa. Myös sivun oma hakukenttä on käytännöllinen, jos tietää jo valmiiksi nimeltä mitä haluaa ostaa.
 https://www.zalando.fi/
https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/zalandon-myynti-ennatykseen-6615598
http://www.fitnesstukku.fi/
0 notes
rdi1niskanen-blog · 7 years
Text
Musti ja Mirri SoMessa - Kotimaan edelläkävijä
Musti ja Mirri on Suomen ja koko Skandinavian suurin lemmikkieläintarvikeketju. Yrityksellä on yli sata liikettä ympäri Suomen. Sosiaalinen media onkin siis tärkeä osa Mustin ja Mirrin liiketoimintaa.
Facebook
Tumblr media
Facebookissa Mustilla ja Mirrillä on yli 85 000 seuraajaa. Lisäksi lukuisilla Suomen Musti ja Mirri -liikkeillä on myös oma Facebook-sivusto, jossa he jakavat tarkemmin kyseistä liikettä koskevaa informaatiota. Facebookissa vastaillaan ahkerasti asiakkaiden kommentteihin ja kysymyksiin. Yritys antaa itsestään hyvin asiakaslähtöisen ja maanläheisen kuvan, kun asiakkaiden lähettämiä eläinkuvia kommentoidaan positiivisesti, vaikkei niillä olisikaan liiketoiminnan kannalta niin suurta merkitystä. Asiakkaiden mielikuviin kommentointi kuitenkin vaikuttaa, mikä parantaa taas brändimielikuvaa kuluttajien keskuudessa. Musti ja Mirri pyrkii olemaan asiakaslähtöinen ja lämminhenkinen yritys, joka tulee lähelle asiakasta. Onhan yrityksen liiketoiminnassa kuitenkin kyse siitä ihmisen tärkeästä perheenjäsenestä.
Instagram
Tumblr media
Instagramissa toistuu Mustin ja Mirrin asiakaslähtöisyys. Yrityksessä tullaan tietyllä tavalla asiakkaan tasolle, kun jaetaan sisältöä “kulissien takaa”, ja kerrotaan tapahtumista yrityksen ja tapahtumien taustalla. Musti ja Mirri pyrkii olemaan somessa informatiivinen, mutta samalla mielenkiintoinen ja jopa hauska. He jakavat tietoa tuotteista, tapahtumista ja myös asiakkaiden lemmikeistä.
Twitter ja Youtube
Tumblr media
Mustilla ja Mirrillä on myös Twitter-tili, joka ei ole ihan yhtä suosittu kuin Facebook tai Instagram. Musti ja Mirri tavoittaa kuitenkin asiakkaansa myös tässä kanavassa, joten sen olemassaolo on varmasti järkevää.
Mustin ja Mirrin Youtube -kanavalla on lähinnä mainos- ja ohjevideoita. Lisäksi Youtube -kanavan on hyvä olla olemassa, sillä sinne on helppo lisätä videoita, jotka pystyy jakamaan suositummilla sosiaalisenmedian kanavilla. Tätä onkin hyvin hyödynnetty, ja ladatut videot on lisätty Facebook -sivuille ja Instagramiin.
Omasta mielestäni Mustin ja Mirrin aktiivisuudesta on opittavaa muilla suomalaisilla yrityksillä. Aktiivinen vastaaminen ja sosiaalisten kanavien päivittäminen luo yrityksestä välittävän ja helposti lähestyttävän kuvan ja tämä taas johtaa tyytyväisempiin asiakkaisiin. Erityisesti Suomen markkinoilla tämän tyyppinen aktiivisuus onkin juuri tehokkainta ja budjettiin parhaiten sopivaa markkinointia. Pienten yritysten on turha yrittää kilpailla suurten kansainvälisten yritysten kanssa. Esimerkkinä tällaisesta on tunnilla läpikäymämme Coca-Colan mainos ja sosiaalisen median kamppanja. Pienillä yrityksillä ei ole varaa toteuttaa näin laadukkaita mainoksia tai kampanjoita, siispä onkin hyvä keskittyä sosiaaliseen mediaan ja siellä markkinointiin.
1 note · View note
rdi1niskanen-blog · 7 years
Text
Markkinointi - jumittuako vanhaan vai etsiäkö uutta?
Aluksi voisin tarkastella yleisesti digitaalisen markkinoinnin hyötyjä, sekä haittoja. Digitaalinen markkinointi on tärkeä osa markkinointia ja ilman sitä, on hyvin vaikeaa saada tuotettaan tai palveluaan ihmisten tietoisuuteen. Mielestäni kolme tärkeintä positiivista ominaisuutta digitaalisessa markkinoinnissa ovat:
1.       Tarkka mainosmateriaalien kohdennus
2.       Toimii myös pienemmällä budjetilla
3.       Tarkasti mitattavat tulokset -> luotettavaa tietoa markkinoinnin kannattavuudesta
Digitaalisesta mainonnasta löytyy myös huonoja puolia. Digitaalista mainontaa on nykyään niin paljon, että ihmiset ovat lakanneet kiinnittämästä huomiota näihin mainoksiin. Digitaalista markkinointia harkitsevan tulee myös ajatella kohderyhmäänsä; kannattaako kävelykeppejä mainostaa digitaalisesti, kun niiden käyttäjät tuskin sellaista mainontaa huomaisivat. Myös yksi nouseva ongelma on se, että kaikkia tuotteita ei vain yksinkertaisesti pysty mainostamaan digitaalisesti tai se on hyvin vaikeaa. Esimerkki tällaisesta tuotteesta voisi olla jokin sellainen tuote, joka vaatii muitakin kuin näköaistia. Mielestäni esimerkiksi uutta leipää on helpompi ja kannattavampi mainostaa maistattamalla ihmisiä tällä uudella leivällä ruokakaupassa, kuin esimerkiksi pelkällä pakkauksen kuvalla digitaalisesti.
Tumblr media
Digitaalinen markkinointi voidaan jakaa kahteen ryhmään; inbound- ja outbound markkinointi. Inbound markkinoinnin tavoitteena powermarkkinointi.com sivun mukaan on “saada houkuteltua potentiaalisia asiakkaita yrityksen pariin – ei tyrkyttää itseään heille”. Lisäksi sivulla tarkennetaan, että inbound markkinoinnin tavoitteena on saada ihmiset kiinnostumaan yrityksestäsi hyvän ja kiinnostavan sisällön kautta. Esimerkkinä tällaisesta sisällön tuotosta voisi olla blogi, Facebook -sivut, kilpailu tai arvonta netissä (jolla halutaan potentiaalisten asiakkaiden yhteystietoja ja liidejä). Näillä saadaan ihmiset aidosti kiinnostumaan yrityksestä, ja houkuteltua heidät yrityksen maksaviksi asiakkaiksi. Inbound markkinointi on tällä hetkellä todella suosittua ja sitä pidetään parempana kuin perinteisempi outbound markkinointi. Advanceb2b.com kirjoituksen mukaan inbound markkinointi on jopa 10 kertaa tehokkaampaa kuin perinteinen outbound markkinointi. Tämän he perustavat Yhdysvalloissa tehtyyn tutkimukseen markkinoinnista (https://www.gartner.com/doc/1975115/rise-inbound-marketings-performance-means). Inbound markkinoinnissa on myös huonoja puolia. Tätä markkinointia on hyvin vaikea, ellei mahdoton kontrolloida. Esimerkiksi Facebookissa kuka vain voi kommentoida mitä vain yrityksen sivuille ja se on nähtäville kaikille. Tämänkaltaisiin negatiivisiin palautteisiin on reagoitava hyvin nopeasti, tai yrityksen julkisuuskuva voi kokea suuren kolauksen. Siksi tämä inbound markkinointi on myös hyvin työllistävää ja aikaa vievää.
Outbound markkinoinnilla taas tarkoitetaan enemmän perinteisempää tapaa markkinoida. Esimerkkeinä näistä ovat tv- ja radiomainonta, lehti-ilmoitukset, sekä erilaset bannerit. Näillä mainoksilla tavoitetaan iso ryhmä kuluttajia, sillä mainokset ovat yleensä helposti huomattavia ja useissa eri medioissa. Hyvää tämän tyylisissä mainoksissa on se, että ne saattavat herättää ostotarpeen sellaisessakin henkilössä, joka ei olisi kuvitellutkaan ostavansa kyseistä tuotetta. Kuitenkin myös miinuksia - ja isoja sellaisia - löytyy. Outbound markkinointi on yleensä hyvin kallista, joten sen hyöty yritykselle on arvioitava todella tarkkaan. Näitä mainoksia ei myöskään voida yksilöidä, joten mainos pitää suunnitella todella tarkkaan. Tavoitteena on että mainos koskettaisi mahdollisimman suurta ryhmää. Myös kanavat joissa esiintyy perinteisesti eniten inbound markkinointia ovat hieman laskussa, tästä esimerkkinä tv.
Inboundissa on siis tulevaisuus. Piste.
 http://www.powermarkkinointi.com/blogi/miten-inbound-markkinointi-eroaa-outbound-markkinoinnista
https://www.advanceb2b.com/fi/palvelut/inbound-markkinointi
https://www.gartner.com/doc/1975115/rise-inbound-marketings-performance-means
4 notes · View notes
rdi1niskanen-blog · 7 years
Text
Mitä on digitaalinen liiketoiminta ja mitä se ei ole?
Digitalisaatio.
Olisiko elämämme helpompaa ilman kaikkea meitä ympäröivää tekniikkaa? Luultavasti ei. Tekniikka ja teknologia ovat helpottaneet elämäämme paljon, mutta silti aina aika ajoin tunnemme ärtymystä ja jopa vihaa kaikkea elektronista kohtaan. Tavalliset laskut siirtyvät e-laskuiksi, älykelloihin on saatava nettiyhteys ja yhä nuoremmat ja nuoremmat lapset käyttävät älypuhelimia ja tabletteja paremmin kuin suurin osa yli 60-vuotiaista. Tähän on tultu.
Kumminkin asiat ovat mielestäni paremmin. Juuri yksi huomattava asia, jossa tekninen kehitys on ollut todella nopeaa ja hyödyllistä on digitaalinen liiketoiminta. Tällä termillä voidaan kattaa iso osa nykyisestä kaupanteosta ja kaikesta ihmisten välisestä kaupasta. Kauppaa tehdään verkossa enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja tämä näkyy erilaisten verkkokauppojen räjähdysmäisessä kasvussa
Fountainpark.fi määrittelee digitalisaatiota hyvin positiivisissa merkeissä: digitalisaatio mahdollistaa asioiden tekemisen fiksummin ja yhdessä. Lisäksi sivustolla kerrotaan, että digitalisaatio on hauskaa ja kokeilevaa. Näistä väitteistä olen ainakin samaa mieltä siitä, että asiat voidaan tehdä fiksummin. Esimerkiksi miksi matkustaa töihin ruuhkissa jonottaen veturin kuljettajien lakkoillessa (vrt. länsimetro), kun voit jäädä kotiin tekemään etätöitä omalta kotisohvaltasi.
Mitä sitten ei ole digitaalinen liiketoiminta? Se on jääräpäistä liiketoimintaa, joka vastustaa kehitystä. Vain harvat yritykset jäävät junnaamaan vanhoille tavoilleen antiikkisemmissa liiketoimintatavoissaan. Näistä meitä valaisee Jukka Ala-mutka kirjoituksessaan: Liiketoiminnan digitalisointi vai digitaalinen liiketoiminta. Esimerkkeinä tämänkaltaisista yrityksistä Ala-mutka mainitsee muun muassa useita entisiä kännykkäsuuruuksia, kuten Nokian, Motorolan, sekä Blackberryn. Yhteistä näillä kaikilla yrityksillä oli kyvyttömyys kehittyä digitaalisessa liiketoiminnassa. Ja kuinkas sitten kävikään. Tämä kyvyttömyys ei rajoitu pelkästään matkapuhelimien valmistajiin, vaan jatkuu myös tavarataloihin. Anttila on tästä surkuhupaisa esimerkki. “Digiin ei ole oikeasti panostettu täysillä vaan se on sivujuonne tavaratalojen kyljessä.”, kirjoittaa Ala-mutka tekstissään. Monia kiinnostavia tulevaisuuden näkymiä on myös taksi- ja liikkumispalveluissa. Pystyvätkö tavalliset taksit ja muut maksulliset kulkuneuvot ajan kehityksessä vai tuleeko esimerkiksi jokin Uberin kaltainen uusi tulokas valtaamaan markkinat kokonaan?
Digiteknologia on kaikesta huolimatta tullut tänne jäädäkseen. Helsingin sanomien Hanna Syrjälä kirjoittaa kolumnissaan ironisesti digitalisoitumisen ongelmistaan. Nämä ongelmat saattoivat tuntua absurdeilta vielä viime vuosi kymmenellä, mutta nyt ne ovat totisinta totta. Muistan itsekin nauraneeni ajatuksissani isovanhemmilleni, kun he taistelivat matkapuhelimella puhelun soittamisen kanssa ja kuinka turhautuminen otti vallan heistä molemmista. Toisaalta jos minut laitettaisiin lypsämään lehmä, olisin aivan yhtä pulassa kuin he puhelimensa kanssa.
 http://www.fountainpark.fi/mita-on-digitalisaatio/
https://jukkaam.com/2016/08/29/liiketoiminnan-digitalisointi-vai-digitaalinen-liiketoiminta/
http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005331474.html
1 note · View note