Bloc sobre les Pràctiques de Publicitat i Relacions Públiques en una Agència de Màrqueting Digital. Marta C. C. Pràctiques durant el segon semestre a l'agència AMDS.
Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Valoració final (8 de maig 2020)
Després d’un mes i mig treballant a temps complet, vull fer la valoració final de les pràctiques. La meva experiència a l’agència ha estat molt positiva. He treballat a temps parcial des de desembre fins a mitjans de març (4 hores diàries) i els divendres fèiem teletreball.
La veritat és que en un inici volia fer pràctiques en una agència de publicitat al departament creatiu, però el màrqueting digital m’ha semblat molt interessant i m’ha agradat més del que esperava. A més, és un sector on hi ha sempre moltíssima feina, i això ho estic veient ara que ens estan entrant nous clients.
La meva intenció des que vaig començar Publicitat era dedicar-me a la redacció i això és el que he estat fent des que vaig arribar a l’agència. Haver estudiat Estudis Literaris primer i després Publicitat sempre he considerat que era una base molt important a l’hora d’escriure. Escriure contingut és entretingut, ja que un dia fas articles sobre cafè i un altre, sobre ioga, joies o futbolistes. Al final del dia, acabes aprenent un munt de coses variades. També he après algunes coses que no havia tractat tant a la carrera com: SEO, que realment per a un redactor tenir coneixements de SEO acaba sent essencial. Si saps com funciona Google i com indexa, li pots estalviar al teu client una mica de SEM fent SEO.
Crec que fer les pràctiques en una agència petita és molt més positiu del que generalment pensen molts estudiants. Saben qui ets des del principi, et donen feina, pots comentar-ho tot de tu a tu, hi ha un tracte més personal. I al final les possibilitats que et facin un contracte són més elevades... Tots sabem com algunes agències grans viuen de becaris que van renovant amb cada semestre de pràctiques. No totes, però les agències petites algunes no tenen ganes d’anar formant gent nova cada semestre.
Si hagués de tornar a triar pràctiques, les tornaria a triar en aquesta empresa. Estic molt contenta no només perquè ara tingui un contracte a temps complet i un bon sou, que sí! Però el tracte amb els meus companys i el meu cap és molt, molt cordial. Cada vegada confien més amb mi, m’han donat més feina, sempre m’ho han explicat tot i mai m’ha costat preguntar res.
Recomanacions per a futurs estudiants de pràctiques:
1. Buscar les pràctiques al Nexus (no feu com vaig fer jo durant un mes).
2. Les agències petites a vegades t’ofereixen un aprenentatge millor que les grans. Per tant, no cal centrar-se tant a anar a una agència gran amb un nom molt conegut on potser no seràs ningú.
3. Feu les coses el millor que sapigueu. Si no sabeu fer una cosa, pregunteu. Sempre es pot preguntar i ningú arriba ensenyat.
4. Intenteu passar-vos-ho bé perquè si us agrada li haureu de dedicar moltes hores de la vostra vida a aquesta feina.
0 notes
Text
Teletreball en època de confinament (16 de març 2020)
Ara que estem confinats i no podem sortir de casa, toca fer teletreball com he estat fent cada divendres aquests últims mesos però ara és cada dia. Quan vaig acceptar l’oferta de pràctiques que permetia treballar des de casa un dia a la setmana, no m’havia passat pel cap que acabés sent tan necessari el teletreball.
De moment, estem bé. La meva jornada laboral a temps complet sembla que començarà des de casa.
0 notes
Text
Auditoria d’una pàgina web (11 de març 2020)
Aquesta setmana hem estat auditant una pàgina web de Serveis de Neteja. Des dels aspectes més tècnics d'un web fet amb Wordpress, als aspectes de contingut i optimització de contingut. Com ho hem fet? Primer hem fet una Keywords research (una cerca de paraules clau) per veure que és el que realment es busca a Google. A través d’alguns programes podem veure què busquen els usuaris a Google. D’aquesta manera, si sabem què busca la gent podem donar una millor resposta. Si la nostra pàgina conté les paraules clau que la gent busca, SORTIREM ELS PRIMERS A GOOGLE. La pàgina de neteja no estava fent servir les paraules claus adequades...
I tampoc feia servir els títols de les URLS adequats... Quan fas un web a cada pàgina i subpàgina hi ha un títol, un title. Hem observat que els titles de la pàgina web no eren rellevants. Què vol dir que no eren rellevants? Que feien servir paraules que NINGÚ busca. No començaven amb "Empresa de serveis de neteja a domicili" sinó "Experts en neteja" i clar, ningú busca una empresa de neteja amb els termes "experts en neteja". Per tant, el primer que els hi hem de suggerir és que s’ha de canviar el títol d’“Experts en neteja” a “Empresa de servei de neteja a domicili.
Hem reescrit els titles de manera que siguin rellevants per Google i estiguin optimitzats. O sigui que facin servir les paraules claus que es busquen.
També hem fet una llista amb tots els URL del web (140) i el suggeriment perquè fossin "friendly" és a dir que a l’url indiqui què hi trobarem. Una url friendly o amigable seria “empresadeneteja.com/hotels”. Entenem que el que hi trobarem serà una pàgina que parli del servei de neteja a hotels. Si en canvi la url és “empresadeneteja.com/8dw2of” no tenim ni idea de què hi haurà.
Després d'això, hem analitzat cada URL per veure quin contingut s'havia d'optimitzar i quin estava repetit i s'estava canibalitzant... Algunes pàgines per exemple tractaven el mateix contingut dues vegades. Podíem trobar neteja d’hotels a serveis de neteja i a serveis complets de neteja. Amb què trobem la neteja d’hotels una vegada, és suficient.
0 notes
Text
Més SEO (8 de març 2020)
Bon i reivindicatiu DIA DE LA DONA.
Avui vull parlar de SEO i més concretament de les eines per fer un Keyword Research. El que sabia de SEO abans d’entrar a l’agència era res i menys i no crec que hagués fet servir cap de les eines per fer una cerca de paraules clau.
Els programes que he estat fent servir són: SEMRUSH, HREFS i Keywords everywhere. S’ha de dir que SEMRUSH és el més complet, ja que permet fer cerques i un cop dona la llista les categoritza. Per exemple, aquesta setmana he estat fent cerques sobre universitats i màsters, ja que tenim un client que és una universitat. Aleshores quan buscava per exemple: “uab” em sortia tot el que es busca relacionat amb la uab i ho podia separar per les diferents categories sense haver-ho de tornar a cercar. Per exemple: “Màsters”, “graus”, “postgraus”, “professorat”, “opinions”... Això és molt útil quan t’interessa saber quines són les cerques relacionades amb un tema.
HREFS és probablement més intuitiu i dona la informació de petit a gran. Amb HREFS pots buscar les cerques relacionades més àmplies amb el tema que busques. La vaig estar fent servir per les cerques sobre “Joieria”.
Keywords everywhere és la més fàcil d’utilitzar. S’afegeix a Google i cada vegada que busques alguna cosa a Google et diu quin és el volum de cerca i quines altres cerques relacionades també tenen o no tenen volum.
0 notes
Text
Renovació (2 de març 2020)
Les meves pràctiques acaben en 15 dies, així que m’han preguntat quina és la meva intenció a partir d’ara.
Hola Marta, vols quedar-te? Vols marxar? Ja n’has tingut prou? Vols seguir aquí? Vols seguir treballant com a professora d’anglès per sempre - NO GRÀCIES?
I què he dit? Que m’interessava seguir a l’agència obviament i que la veritat m’interessaria fer més hores. (Adéu nens!). I així és com m’han fet una oferta de feina que he hagut de negociar,💪🏼 perquè has de saber el que vals i no conformar-te amb el mínim. Per tant, m’han fet una nova oferta amb un bon sou i temps complert, quan encara no he acabat les pràctiques curriculars i això sona realment bé!
A finals de mes, m’acomiado de l’Acadèmia Infantil d’anglès i començo a treballar tot el dia a l’agència!!!
0 notes
Text
Seguim fent Tweets d’esports (29 de febrer 2020)
Molt sovint m’han preguntat si m’agradava molt l’esport, ja que és una de les coses que més faig a l’agència portar el client de la premsa esportiva. I si en sabia gaire de futbol abans d’aquesta feina. La resposta a ambdues preguntes és no. Ni m’agrada especialment l’esport, a excepció d’algunes competicions dels Jocs Olímpics, ni m’agrada especialment el futbol... De fet, pensava que Iker Casillas y Cristiano Ronaldo encara estaven al Madrid, i fa anys que en van marxar...
Però la veritat és que per portar un compte no cal que tinguis un gran coneixement previ al tema que tractes. En el meu cas he anat aprenent, he llegit molt, moltes notícies, moltes notes de premsa i tot el que he necessitat per poder fer bé la meva feina.
Una altra agència probablement hauria pensat en donar aquest compte a nois, a AMDS som dues noies les que ens encarreguem d’aquest compte esportiu i portem tots els comptes de Twitter que tenim (que són una bona pila) i ens passem el dia llegint notícies i escrivint tweets sobre elles sense cap problema.
De fet a l’entrevista em van preguntar “t’agraden els esports?” I vaig posar cara de m’encanten!!! I el CEO em va respondre amb un a mi no massa. Per tant, 🤷🏻♀️ no hi ha cap problema!
PD. He de dir que intento donar cobertura als esports femenins sempre que puc!
0 notes
Text
Nou client (4 de febrer 2020)
No és que hagi entrat un nou client a l’agència, de fet és un client antic però ara també el porto jo!
La Joiera (aquest client) vol que portem el contingut digital i per tant, la meva feina serà la creació de contingut sobre joies i tendències en joieria. Així com la creació i actualització del bloc.
Quan s’està creant cotingut és important que aquest estigui optimitzat perquè els motors de cerca el trobin i el considerin rellevant. I aquí ve el que he estat aprenent últimament sobre SEO.
SEO: Search Engine Optimization
Si el teu text és bo i és rellevant (respon a una cerca) s’ha d’optimitzar utilitzant paraules clau perquè així Google el consideri important i la pàgina web aparegui en les primeres posicions de Google. Per tant, si parlem de “Joiera de Plata rosa”, aquest terme haurà de repetir-se moltes vegades al text perquè Google el consideri rellevant i posicioni la pàgina. La gràcia del SEO és no haver de pagar per aparèixer a les primeres posicions de Google, es tracta de tenir un contingut molt treballat que de manera autònoma anirà escalant posicions fins a trobar-se a un bon lloc.
0 notes
Text
Contingut sobre Cafè (25 de gener 2020)
Al desembre vaig escriure un text sobre Cafè en concret sobre el cafè Ristretto, que té el seu origen a Itàlia. Com es fa aquest cafè? Doncs concretament un bon Ristretto es fa en molt poc temps amb una concentració molt alta de cafè i molt poc cafè. El Ristretto és un cafè molt curt. D’aquesta manera el gust més amarg del cafè no arriba a la tassa.
La veritat és que jo no sabia res sobre el cafè Ristretto... Per això, quan s’escriu contingut per un client és molt important buscar informació, investigar, llegir articles, i veure què se’n diu, especialment què en diu la competència que ja han fet la mateixa feina que vols fer tu.
0 notes
Text
Aspectes positius (8 de gener 2020)
Avui ha estat un molt bon dia per tornar a l’agència després del teletreball aquest Nadal. Un dels aspectes que vaig considerar favorables alhora de triar les pràctiques a AMDS va ser la possibilitat de fer teletreball els divendres. No haver-me de traslladar a l’oficina un dia a la setmana i poder fer teletreball durant les vacances i si ho necessito em va semblar molt positiu.
Treballar des de casa un dia i la flexibilitat horària són un plus. Sobretot per a mi, que treballo com a professora d’anglès en una Acadèmia Infantil totes les tardes i sempre vaig de bòlit.
0 notes
Text
L’agència (20 de desembre 2019)
Com s’estructura l’AMDS?
A l’oficina som cinc persones: el CEO, la Dani (becària), en Jordi i en Rodrigo (que marxarà aviat perquè és de Chile i torna a casa). Estem en un coworking força tranquil i ampli, que té una màquina de cafè estupenda. I després hi ha tres persones més que treballen en remot.
Què és el que fa AMDS?
Posicionament orgànic SEO nacional i internacional, reputació online, creació de contingut, pàgines web, i una mica el que necessiti el client, però és especialista en SEO.
Quina feina estic fent?
Aquesta setmana he començat a crear contingut pel bloc d’una Marca de Cafè. A més, segueixo escrivint notícies d’esports i treballant amb Twitter pel Client Secret. I he començat a traduir del castellà a l’anglès el contingut d’una pàgina web d’una Assegurança Mèdica i les opinions que s’hi fan.
I a partir d’avui i fins el 7 de gener fem teletreball!
BON NADAL I BONES FESTES!
0 notes
Text
Com trobar pràctiques! Part II (12 desembre 2019)
Uns 10 minuts després de sortir de la primera entrevista em van trucar d’una Agència de Publicitat per oferir-me pràctiques al Departament de Comptes. Com ja començava a estar desesperada vaig decidir que Hey, compro! Vull treballar al Departament de Comptes! M’encanta el Dept. de Comptes!
Cinquena setmana...
ENTREVISTA 2
Em van dir que seria dilluns a les 9.30h però que m’ho confirmaven aquella mateixa tarda. No m’ho van confirmar i quan vaig trucar més tard, ningú va agafar el telèfon... O sigui que vaig decidir que dilluns aniria a fer l’entrevista com m’havien dit però que trucaria a les 9h per assegurar-me que tenia una entrevista.
Truco dilluns i em contesta la mateixa senyora que em va trucar divendres i em diu: Ah pero Marta, no te lo he confirmado! Es que no he hablado con la encargada de cuentas, bueno ya te llamaré! No te preocupes. Hasta luego!
I no em van tornar a trucar.
Durant la cinquena setmana, vaig confirmar que estava desesperada... Faltaven pocs dies per novembre. Vaig donar-li moltes voltes al meu CV, vaig reescriure la carta de presentació i vaig seguir enviant currículums a totes les ofertes que trobava. Vaig plantejar-me començar el màster de Professorat i dedicar la meva vida a la docència. 😐🤦🏻♀️
Sisena setmana...
Em van trucar per una entrevista a Barcelona al departament de màrqueting d’una start-up de Coaching. No diré què penso del coaching... Però em vaig preparar molt bé l’entrevista, vaig mirar tot el que feien, què veia que podien millorar a les seves xarxes socials i web. I vaig preparar-me per fer una bona entrevista. ¿Salario? A convenir.
Ara sí, ENTREVISTA 2
Entrevistador: Hola Marta, què tal? Saps que aquestes pràctiques són no remunerades, oi?
Jo: Mmmmm no...
E: sí, has de pensar que som una start-up i no tenim pressupost.
(Jo pensant, si no tens pressupost no contractis ningú?!)
Vaig decidir quedar-me a fer l’entrevista perquè ja hi era, i tot i que no pensava acceptar una feina no remunerada, me la prendria com a Pràctica d’entrevistes. Després d’hora i vint, i d’una bateria de preguntes i proves eternes, vaig marxar amb molt bones sensacions. I em van dir que m’avisarien per la segona entrevista amb la CEO. S’ha de dir que eren 5 persones i ningú tenia la més mínima idea de màrqueting. O sigui que les pràctiques no servirien per aprendre gaire, ja que ningú m’explicaria res nou i m’ho hauria d’empescar jo tot.
Quan diu “SALARIO A CONVENIR”, PREGUNTEU PEL SOU ABANS D’ANAR A L’ENTREVISTA.
En tornar d’aquella entrevista vaig recordar que existia el NEXUS, m’hi vaig registrar i vaig aplicar a totes les ofertes de màrqueting i publicitat que hi havia.
Resultat? TRES RESPOSTES, TRES ENTREVISTES I TOTES RE-MU-NE-RA-DES!
Setena setmana
Les meves entrevistes van consistir en
Dimecres entrevista a l’Agència de Màrqueting Digital de Sabadell.
Dijous entrevista al Departament de Màrqueting d’una Fundació Benèfica a Sant Cugat.
Divendres entrevista al Departament de Màrqueting d’una empresa de Classes Particulars a Granollers.
I totes van anar realment bé, em van encantar les tres empreses i totes tenien aspectes molt favorables.
I què va passar? No només que totes em van contestar dient que FELICITATS! VOLEM QUE TREBALLIS AMB NOSALTRES. Sinó que l’entrevistador de la start-up de Coaching també va trucar per veure quan volia fer la segona entrevista amb la CEO.
I mentre estava banyant-me tranquil·lament, molt ocupada, li vaig dir que tenia tres ofertes remunerades sobre la taula i que la seva oferta no m’interessava. Això va ser el més gratificant d’haver trobat pràctiques.
0 notes
Text
Com trobar pràctiques? Part I (10 de desembre 2019)
Una de les coses que més em va costar va ser trobar les pràctiques. Per tant, explicaré la meva experiència amb tocs d’humor (Hola GIFS) per si pot ajudar algú a no desesperar-se...
Si has triat les pràctiques a través de la universitat, FELICITATS! 👏🏼🎉🥳🥳
T’has estalviat la feina de buscar-les pel teu compte i fer entrevistes, i de reescriure i reescriure el teu CV mentre penses que potser t’hauries de treure un parell d’anys (seriosament vaig considerar posar que en tenia 22) i posar la foto d’un gat perquè algú es fixi amb tu.
A finals de setembre principis d’octubre, vaig començar a buscar pràctiques. IMPORTANTÍSSIM: és molt recomanable buscar-les a través del NEXUS. És on finalment les vaig trobar, però comencem pel principi.
Vaig fer un CV maco amb l’experiència que tinc: soc professora d’anglès, amb les habilitats: parlo 4 idiomes, sé com funciona inDesign, Photoshop i alguna cosa més. I els meus estudis: Graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona, estudiant de Publicitat i RRPP a la UAB i vaig estudiar el 3r curs de Publicitat a Brooklyn College - CUNY, Nova York com a estudiant d’intercanvi. Vaig afegir el link al meu portfolio, vaig posar una foto meva decent i la meva edat: 25 anys.
Vaig enviar-lo a totes les ofertes de les agències de creativitat de Barcelona i totes les ofertes que vaig trobar. Més de 50, 90, 120... I després, a totes les ofertes de màrqueting, i agències de màrqueting durant les setmanes que va durar la recerca de les pràctiques.
Primera setmana...
“sin noticias de Gurb”
“¿Lo oyen? Es el SILENCIO”
Segona setmana...
“Ens ha agradat molt el teu perfil però no ens interesses”
“És un pal que busquis feina i no et contestin, però hem trobat perfils millors”
“Encaixes molt però tenim altres estudiants que encaixen més amb els mateixos estudis”
Tercera Setmana...
“Hola, les nostres pràctiques són no remunerades”
“Vols treballar gratis? Tindràs visibilitat! Fins i tot pots afegir el que facis al teu portfolio”
“Som una start-up i no tenim pressupost” x1000
“Et va bé fer una entrevista divendres?”
ENTREVISTA 1:
Vaig anar a fer una entrevista a una Agència de Màrqueting i Esdeveniments de Barcelona. Sou = 100€ al mes...
Vaig decidir que NO pensava acceptar pràctiques NO remunerades, que si no et volen pagar un mínim el dia 1 quan acabis tampoc voldran pagar-te res. Per tant, les pràctiques havien de ser remunerades.
L’entrevista va durar 10 minuts i evidentment no em van donar la feina. Em van preguntar què m’agradava de la publicitat i jo “m’agrada escriure i vull ser copy” i “del màrqueting?” No recordo què vaig dir però l’entrevistadora va grunyir alguna cosa...
Acte seguit em va preguntar: “I per què vas estudiar Estudis Literaris?”
Jo: Perquè m’apassionava la literatura, i era jove i innocent, i com volia escriure i m’agradava molt la publicitat vaig decidir fer una carrera més pràctica. Sí, les vaig estudiar alhora, blablabla.
Entrevistadora: No volies ser bibliotecària?
Jo: No?
Entrevistadora: Ah, jo pensava que hauries volgut ser bibliotecària o alguna cosa semblant.
Jo: no, amb Estudis Literaris no pots ser bibliotecària...
Entrevistadora: Doncs la feina de bibliotecària està molt bé.
Jo pensant però si estic aquí fent una entrevista per màrqueting...
0 notes
Text
Presentació Pràctiques (2 desembre 2019)
Hola, soc la Marta C. C. i soc estudiant de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. He començat a fer pràctiques en una Agència de Màrqueting Digital de Sabadell, la qual anomenarem AMDS per qüestions de privacitat. L’assignatura de pràctiques és l’última que em falta per graduar-me! 👩🏻🎓
Aleshores la primera pregunta deu ser, fas pràctiques en una Agència de Màrqueting Digital, però què fas exactament?
De moment, treballo escrivint a Twitter, porto molts comptes de Twitter on escric notícies esportives i de fútbol. Per a un client secret.
I quin horari fas?
Tinc flexibilitat horària, però faig 4h al dia normalment de 9.30-13.30h. I els divendres fem teletreball! 🤩 I per Nadal, també farem teletreball!
1 note
·
View note