Tumgik
thesidir · 11 months
Text
پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
Tumblr media
مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID) با هدف ترویج و اشاعه اطلاعات علمی، گسترش و ارتقای خدمات اطلاع‌رسانی به محققان، سرعت بخشیدن به کاوش‌های علمی و دستیابی آسان محققان به آخرین منابع اطلاعاتی منتشر شده در نشریات و دستاوردهای پژوهشی و نهایتاً افزایش اثربخشی تحقیقات در کشور، در 16 مرداد سال 1383 راه‌اندازی گردید. این پایگاه بزرگ استنادی با بیش از پانزده سال فعالیت، همگام با آخرین پیشرفت‌های علمی، باهدف اهمیت دادن به نقش مدیریت دانش ملی و حفظ میراث علمی کشور و انتقال آن به نسل‌های آینده، با دو ویژگی "جامعیت و روزآمدی" به‌عنوان تنها بانک اطلاعات علمی با دسترسی آزاد (Open Access) در کشور به نشانی www.SID.ir فعالیت نموده و خدمات خود را از طریق بانک‌های نشریات علمی، مجامع علمی، طرح‌های پژوهشی در کنار سایر خدمات به مخاطبان ارائه می‌دهد. این مرکز به‌منظور ارتباط مستمر با جامعه علمی، پذیرای پیشنهادات و انتقادات سازنده بوده و آمادگی خود را جهت همکاری‌های علمی در چهارچوب خدمات ذکر شده با کلیه سازمان‌ها و نهادهای علمی و تحقیقاتی کشور اعلام می‌دارد.
از وبسایت ما دیدن کنید
0 notes
thesidir · 11 months
Text
باز کردن قفل دانش: چگونه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی از داده کاوی و تحقیقات هوش مصنوعی پشتیبانی می کند
youtube
در چشم انداز پویای تحقیقات معاصر، داده کاوی و هوش مصنوعی (AI) به عنوان فناوری های تحول آفرین در حال ظهور هستند. این ابزارهای پیشرفته این قدرت را دارند که بینش‌های ارزشمند را باز کنند، نوآوری را به پیش ببرد و پیشرفت را در زمینه‌های مختلف هدایت کنند. اما تفاوت بین موفقیت و رکود چیست؟ در جهاد دانشگاهی، مرکز اطلاعات علمی به عنوان یک مرکز محوری برای محققان عمل می کند و نقش مهمی در حمایت از داده کاوی و تحقیقات هوش مصنوعی ایفا می کند. در این وبلاگ به بررسی کمک های قابل توجه مرکز اطلاع رسانی علمی جهاد دانشگاهی در این دو حوزه پیشگام خواهیم پرداخت.
اهمیت داده کاوی و هوش مصنوعی در پژوهش قبل از پرداختن به نقش مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، اجازه دهید ابتدا مشخص کنیم که چرا داده کاوی و هوش مصنوعی در تحقیقات بسیار حیاتی هستند.
داده کاوی در حال کشف الگوهای پنهان، روندها و اطلاعات ارزشمند از مجموعه داده های بزرگ است. در دنیای پر از داده، این قابلیت یک تغییر دهنده بازی است. محققان می‌توانند از داده‌کاوی برای استخراج دانش از حجم وسیعی از اطلاعات استفاده کنند و تصمیم‌گیری مبتنی بر داده و کشف علمی را امکان‌پذیر کنند.
از سوی دیگر هوش مصنوعی نشان دهنده اوج هوش کامپیوتری است. این شامل یادگیری ماشینی، پردازش زبان طبیعی و تجزیه و تحلیل داده های پیشرفته است. هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که وظایف را خودکار کند، زبان انسان را پردازش و درک کند و پیش‌بینی کند و کارایی و اثربخشی تحقیقات را به میزان زیادی افزایش دهد.
ترکیبی از داده کاوی و هوش مصنوعی مجموعه ابزار قدرتمندی را برای محققان فراهم می کند تا به سوالات پیچیده بپردازند و اکتشافات پیشگامانه را انجام دهند. این فناوری‌ها در خط مقدم تحقیقات مدرن قرار دارند و مؤسساتی که از آن‌ها استفاده می‌کنند می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر آن‌ها داشته باشند.
مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی: قطبی برای پژوهش
مرکز اطلاع رسانی علمی جهاد دانشگاهی چراغ راه دانش و نوآوری است. ماموریت اصلی آن حمایت و پیشبرد تحقیقات است و این کار را به طرق مختلف انجام می دهد. این مرکز به خوبی مجهز به منابع، خدمات و یک تیم آگاه است تا محققان را در سفرهای اکتشافی خود راهنمایی کند.
این مرکز در داخل دیوارهای خود مجموعه وسیعی از مجموعه داده ها و پایگاه های داده را در خود جای داده است که به عنوان منبع حیاتی داده کاوی و تحقیقات هوش مصنوعی عمل می کنند. این منابع حوزه های مختلفی از مراقبت های بهداشتی و مالی گرفته تا علوم محیطی و مطالعات اجتماعی را پوشش می دهند. محققان به این معدن طلا دسترسی دارند، که در فرمول‌بندی و آزمایش فرضیه‌ها، پاسخ به سؤالات تحقیق و ایجاد بینش مؤثر است.
داده کاوی در جهاد دانشگاهی کاربرد داده کاوی در مرکز اطلاعات علمی صرفاً نظری نیست. این یک واقعیت پر رونق است. محققان دانشگاه به طور فعال از تکنیک های داده کاوی برای استخراج اطلاعات معنی دار از این مجموعه داده ها استفاده می کنند. خواه شناسایی روندهای پنهان در بازارهای مالی، کشف الگوهای شیوع بیماری، یا درک رفتار مصرف کننده، تلاش های مرکز داده کاوی به پروژه های تحقیقاتی معناداری کمک کرده است.
این ابتکارات داده کاوی منجر به چندین داستان موفقیت شده است. محققان توانسته‌اند روندهای بازار را با درجه بالایی از دقت پیش‌بینی کنند، به تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری کمک می‌کنند و کارشناسان بهداشت عمومی علائم هشدار دهنده اولیه شیوع بیماری را شناسایی کرده‌اند و به جوامع کمک می‌کنند تا به طور مؤثرتری آماده شوند و واکنش نشان دهند.
تحقیق و نوآوری هوش مصنوعی در حوزه هوش مصنوعی، جهاد دانشگاهی فقط کمی عقب است. مرکز اطلاعات علمی بستری برای تحقیق و نوآوری هوش مصنوعی فراهم می کند. توانایی هوش مصنوعی در درک زبان طبیعی، پردازش تصاویر و ویدئوها و پیش‌بینی منجر به نتایج تحقیقاتی تحول‌آفرین شده است.
محققان این دانشگاه مدل‌های هوش مصنوعی را توسعه داده‌اند که می‌تواند حجم وسیعی از داده‌های متنی را برای استخراج بینش تجزیه و تحلیل کند، و اطلاعات بدون ساختار را مانند قبل معنا کند. این قابلیت در زمینه هایی مانند علوم اجتماعی و علوم انسانی بسیار ارزشمند است، جایی که داده های متنی اغلب برای درک رفتارها و تعاملات پیچیده انسانی بسیار مهم است.
علاوه بر این، تجزیه و تحلیل تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی در تحقیقات پزشکی مفید بوده و به شناسایی بیماری‌ها و شرایط از تصویربرداری پزشکی کمک می‌کند. همچنین با خودکار کردن تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره ای برای نظارت بر جنگل زدایی و تغییرات آب و هوایی، در تحقیقات زیست محیطی نقش داشته است.
ابتکارات مشارکتی یکی از نقاط قوت مرکز اطلاع رسانی علمی جهاد دانشگاهی، تمرکز آن بر تقویت همکاری است. این فقط یک مخزن داده ها و ابزارهای هوش مصنوعی نیست. این مرکز برای کار تیمی بین رشته ای است. محققان از زمینه های مختلف گرد هم می آیند تا با مشکلات پیچیده ای که نیاز به ترکیبی از تخصص دارند، مقابله کنند.
این رویکرد بین رشته‌ای منجر به پروژه‌های تحقیقاتی نوآورانه‌ای شده است که مرزهای امکان‌پذیر را جابجا می‌کنند. برای مثال، ترکیب هوش مصنوعی با داده‌های ژنتیکی به محققان این امکان را می‌دهد تا گام‌های مهمی در درک اساس ژنتیکی بیماری‌ها بردارند، که پیامدهای عمیقی برای تحقیقات بهداشتی و ژنتیکی دارد.
ملاحظات اخلاقی همانطور که پتانسیل داده کاوی و تحقیقات هوش مصنوعی را باز می کنیم، باید ملاحظات اخلاقی را مورد توجه قرار دهیم. جهاد دانشگاهی تضمین می کند که تحقیقات انجام شده در این مرکز نوآورانه و در عین حال مسئولیت پذیر و اخلاقی است. تاکید زیادی بر حفظ حریم خصوصی داده ها، رضایت آگاهانه و استفاده منصفانه و شفاف از هوش مصنوعی وجود دارد. دانشگاه متعهد به رعایت بالاترین استانداردهای اخلاقی در شیوه های تحقیقاتی خود است.
در پایان، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی یک کاتالیزور حیاتی برای تحقیقات داده کاوی و هوش مصنوعی است. این نه تنها منابع و تخصص ضروری را فراهم می کند، بلکه از استانداردهای اخلاقی در تحقیق نیز حمایت می کند. مشارکت‌های مرکز، از داستان‌های موفقیت در دنیای واقعی تا همکاری‌های مداوم، پتانسیل تحول‌بخش داده‌کاوی و هوش مصنوعی را به نمایش می‌گذارد. همانطور که چشم انداز تحقیقات به تکامل خود ادامه می دهد، مرکز به عنوان چراغی از دانش و نوآوری می ایستد و اسرار جهان را در یک زمان کشف می کند. برای کشف تخصص و نوآوری، با مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی تماس بگیرید. با هم می‌توانیم مرزهای آنچه را که در داده‌کاوی و تحقیقات هوش مصنوعی ممکن است پیش ببریم.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کنید: (https://www.sid.ir/)
Tumblr media
1 note · View note