Tumgik
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
LeanCanvas + Ryhmä 4
Elämä on lyhyt – virka aika lyhyempi. Tämä toteamus oli lähtökohtana innovaatiollemme, jolla pyrimme helpottamaan kiireisten ihmisten arkea sekä laajentamaan toimeksiantajayrityksemme palvelutarjontaa.  
Palvelun ideana on siis hoitaa asiakkaan puolesta asia, joka hänen tulisi hoitaa henkilökohtaisesti tai vaihtoehtoisesti antamalla valtakirja asiamiehelleen.
Kaikilla ei välttämättä tällaista ”veljenpoikaa” ole saatavilla – ja siinäpä valtuutuspalvelumme astuu kuvaan: Asiakas ilmoittaa nettikaavakkeella tarvitsemansa palvelun ja asian. Seuraavaksi toimeksiantajayritys pyytää valtuutusta asian hoitamiseen Suomi.fi -palvelun kautta. Asiakas hyväksyy pyynnön ja tämän jälkeen toimeksiantajayrityksen edustaja hoitaa pyydetyn asian. Hoidettavia asioita voisivat esimerkiksi olla: Apteekkinoudot, postipakettien nouto, pankkiasiointi, ajoneuvon rekisteröintiasiat jne.
Lean Canvas selitettynä:
1. Asiakassegmentit
Suurimpana asiakasryhmänä suunnittelimme olevan kiireinen liikemies, joka ei virka-ajan puitteissa ehdi hoitaa kaikkia asioita. Toiseksi asiakasryhmäksi valitsimme vanhemman hienostorouvan. Tämä rouva ei välttämättä tykkää asioida ”rahvaan” parissa ja mielellään ulkoistaa joutavat virka-asiat. Kolmantena asiakasryhmänä on varakas mies, joka nauttii elämästä, ja jonka vapaa-aika kuluu harrastuksiin ja elämästä nauttimiseen.
2. Haaste
Asiakas on estynyt hoitamaan asian itse. Syitä tähän voi olla monia esim. asiakas ulkomailla/kiireinen tai sairaana, eikä hänellä ole ketään kenet puolestaan valtuuttaa. Vaihtoehtona hänellä on silloin joko jättää asia hoitamatta tai pyytää ulkopuolista apua.
3. Erityinen arvolupaus
Toimeksiantajayrityksellä on oma arvolupauksensa: Odotukset ylittävää palvelua. Kehitimme kuitenkin omaa innovaatiota silmälläpitäen myös muutaman vaihtoehtoisen mainoslauseen: ”Luotettavaa valtuutusta kun oma aika ei riitä”, ”Anonyymillä virkaveljellä lääkkeet juoruitta” ja ”Virkaveli on kuin vaihtoehto veljenpojalle”.
4. Ratkaisu  
Ratkaisuna aikaisemmin esitettyyn haasteeseen asiakas voi valtuuttaa toimeksiantajayrityksen toimimaan puolestaan.
5. Kanavat
Koska toimeksiantaja keskittyy hyvin valikoituun asiakasryhmään, lienee tehokkain markkinointikanava suusta suuhun, eli puskaradio. Myös palvelun markkinointi jo olemassa oleville asiakkaille nähtiin ratkaisuna. Toki palvelun perustiedot on löydyttävä myös yrityksen verkkosivuilta.
6. Tulovirta
Innovaatiomme on tukipalvelu jo olemassa olevalle palvelulletarjonnalle, mutta hinnoittelumalli olisi seuraava: Valtuutuspyyntö 30€/kpl ja asian hoitaminen tuntiveloituksena 50€/alkava tunti.
7. Kulurakenne
Kulut koostuvat pääasiassa yrityksen kiinteistä kuluista, palkoista sekä muuttuvista kuluista kuten vaikkapa matkakulut.  Sovelluksen kehittämiseen/ylläpitoon kuuluvat menot on myös huomioitava.
8. Avainmittarit
Tärkeintä on tietenkin se, että toiminnalla katetaan kulut. Toisena seurataan asiakastyytyväisyyttä kyselytutkimuksilla. Uusien asiakkaiden määrää seurataan. Myös vanhojen asiakkaiden siirtymistä uuden palvelun käyttäjäksi seurataan. Tällöin tavoitteena olisikin että, joka neljäs olemassa olevista asiakkaista käyttäisi palvelua vuoden aikana.
9. Kilpailuetu
Kilpailuetuna pidetään jo saavutettua luottamusasemaa, sitouttamista muihin palveluihin sekä palvelun helppoutta. Tämän lisäksi vastaavaa palvelua ei vielä ole saatavilla, joten kilpailuetu on tarjolla ensimmäiselle rohkealle yrittäjälle.
0 notes
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
Digitaalisen maailman termistöä
Blogeja kirjoittaessa on oppinut paljon uusia termejä liittyen digitaaliseen markkinointiin. Tässä muutama uusi termi, mitä en aiemmin käsitellyt blogeissani.
Digitaalisen markkinoinnin termistöä
Ehkä keskeisintä digitaalisessa markkinoinnissa on hakukoneoptimointi SEO Searc Engine Optimization, joka tarkoittaa toimenpiteitä, mitä tehdään, että hakukone löytää yrityksen. Ennenkuin päästään asiaan, markkinointiin.
Houkutusmarkkinointi eli Inbound Marketing on markkinoinnin muoto, jossa pyritään lähestymään kohderyhmää sen oman kiinnostuksen kautta. Vastakohta taas on Outbound Marketing houkutusmarkkinointia, digitalisaatio on muuttanut tätä jonkin verran. Esimerkkejä houkutusmarkkinoinnista ovat kohderyhmälle hyödylliset oppaat ja blogiartikkelit. Perinteistä tyrkyttävää Outbound- markkinointia on lehtimainonta, flyerit ja puhelinmyynti.
Konversio-optimointi CRO (Conversion Rate Optimization) tarkoitetaan konversioprosentin kasvattamista ja kehitetään sivustoa parempaan suuntaan. Välttämättä sivusto ei tarvitse lisää käviöitä vaan, klikkejä tulee saada lisää.Dataa analysoimalla pystytään selvittämään, mikä toimii ja mikä ei.  Konversio-optimointi on esimerkiksi kuluttajaverkkokaupoille yleensä pakollinen digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen muoto sillä pienikin parannus konversiossa vaikuttaa suoraan myyntiin.
Asiakaskäyttäytymistäkin verkossa seurataan tarkoin. Web-analytiikka tarkoittaa verkkosivustojen kävijöiden liikkeiden seuraamista ja käyttäytymisen tulkintaa. Seurannan avulla voidaan kehittää markkinointitoimenpiteitä, verkkosisältöä ja käytettävyyttä.
 Tekoäly termistöä
Tekoälyä kutsutaan AI:ksi (Artificial Intelligence), sillä tarkoitetaan koneen kykyä jäljitellä inhimillistä ajattelua. Liiketoiminnassa termillä tarkoitetaan yleensä ennakoivaa analytiikkaa, tekstianalytiikkaa tai visuaalista analytiikkaa.
Koneoppiminen ML (Machine Learning) on hyvin keskeinen käsite tekoälyssä. Koneoppiminen tarkoittaa tietojenkäsittelyn alaa, jossa tietokone oppii tunnistamaan malleja ilman, että niitä sille erikseen ohjelmoidaan.
Älykäs automaatio tunnetaan IA:na (Intelligent Automation). Se tarkoittaa työtehtävien ja prosessien automatisointia. Älykkäällä automaatiolla pyritään viemään automaatio pidemmälle, kuin yksinkertaisimpien rutiinien automatisointi. Tekoäly on käytännössä pelkkää analytiikkaa.
 CGI: https://www.cgi.fi/fi/blogi/pieni-sanakirja-tekoalysta
Sofokus: https://www.sofokus.com/fi/digitaalisen-liiketoiminnan-sanasto/
0 notes
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
Tekoälyä, automatisointia ja robotiikkaa, se on tätä päivää
Kasvojentunnistus on yleistynyt älypuhelimissa viimevuosien aikana. Tuntui hassulta olla kassatehtävissä, kun asiakas tulee ostamaan sen aamukahvin ja alkaa räpläämään kännykkää ja tuijottelee puhelintaan kasvojen edessä. Pankkikortin lähimaksu on saanut uuden kilpailijan Pivo-kasvomaksamisesta. 
Kehitys on kuitenkin mennyt huimaa vauhtia eteenpäin. OP-pankki on testannut biometrista kasvojentunnistus menetelmää vuodesta 2018. Yhtiö on kehittänyt oman Pivo-sovelluksen. Nykyään pankit hyväksyvät myös kirjautumisen Face ID:llä, iOS-puhelimilla joissa on kasvojentunnistus toiminto. Tästä voidaan olla montaa mieltä, onko se turvallista.
Määritelmä tekoälystä: “Tekoäly on edistynyttä analytiikkaa yhdistettynä automaatioon: "automation of an optimal sequence of decisions from prescriptive analytics." Tämäkään määritelmä ei ole ole huono. Monet tekoälysovellukset, kuten itseajavat autot ja älykkäät interaktiiviset käyttöliittymät, ovat itse asiassa (lähes) reaaliaikaiseen analytiikkaan perustuvaa toimintojen automatisointia.”(CGI)
Mitä automatisointi on?
Automatisointia hyödynnetään monintavoin tuotannonohjausjärjestelmissä. Automatisoinnilla lisätään työn tuottavuutta, laatua ja kilpailukykyä. Esimerkiksi teollisuudessa käytetään robottitekniikkaa ja erilaisia mittausjärjestelmiä.
Kun taas taloushallinnossa automatisoitu talousraportointi, tulorekisteri, verkkolasku ja eKuitti liittyvät kaikki yhteen ja samaan kokonaisuuteen, taloushallinnon automatisointiin. Automatisointi tuo kustannustehokkuutta pitkällä aikavälillä, se myös edesauttaa taloustietojen käytettävyyttä reaaliaikaisemmin esim. johtamisen tueksi.
Robotiikka on tulevaisuutta, halusimme tai ei
Tekoäly ja robotiikka nyt ja tulevaisuudessa tulee korvaamaan osittain ihmisen tekemän työn osuutta. Isoissa marketeissa itsepalvelukassat ovat lisääntyneet vauhdilla. Kaupan kassahenkilöstä on tullut kassatoimintojen valvoja ja neuvoja. Tunnen toisinaan syyllisyyttä käyttäessäni itsepalvelukassaa, koska pikkuhiljaa työpaikat vähenevät kaupan alalla tästä syystä. Toisaalta väestö ikääntyy, tulevaisuuteen tulee varautua luovin keinoin.
Esimerkiksi hoiva-ala on robotiikan ja tekoälyn mahdollisuuksia. Noin 20 palvelutaloa ympäri Suomen ovat ottaneet käyttöön hoivarobotteja. Ne vetävät jumppatuokioita vanhuksille ja aktivoi heitä vuorovaikutukseen. Näitä hyödynnetään myös lasten hammaslääkäri pelkoon.
Kuvassa Zora-hoivarobotti, joka saa unohtamaan lapsen hammaslääkäripelon.
Tumblr media
Zora hoivarobotti Kuva: Yle/Seppo Heikkinen
Lähteet:
CGI: https://www.cgi.fi/fi/blogi/pieni-sanakirja-tekoalysta#
Tekoäly: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/04/tekoaly-muuttaa-maailman-pian-se-tekee-jopa-laakarin-ja-juristin-toita
Talousraportoinnin automatisointi:
https://www.valtiokonttori.fi/palvelu/talousraportoinnin-automatisointi-miksi-ja-miten/#66653a43
0 notes
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
Digitaalinen- ja sisältömarkkinointi
Digitaaliseen mainontaan ja markkinointiin törmää jatkuvasti netissä. Menetpä vaikka lukemaan Ilta-Sanomien uutisia, siellä markkinoidaan aikakausilehtiä. Yritysten kanta-asiakkaana saamme, jos jonkinnäköistä mainossähköpostia. Ja pelkästään mainitsemalla sanan Kreikka alkaa tapahtua. Google “kuuntelee” ja tallentaa käyttäjistä dataa. Seuraavan kerran käyn Facebookissa ja sieltä löytyy ihania Kreikan matkakohteita.
Digitaalinen markkinointi on lisääntynyt vauhdilla, mutta silti myös perinteiselle markkinoinnille on sijaa. Useat yritykset käyttävät molempia tapoja omana markkinointimixinään. Laadukas digitaalinen markkinointi lisää yrityksen tunnettuutta. Vaikka digimarkkinointi on teknologiaa, niin kuitenkin suurimman osan siitä työstä ihminen suunnittelee järkeväksi kokonaisuudeksi.
Liidien “metsästys”
Digitaalinen markkinointi tavoittelee asiakkaita verkon kautta. Tätä kutsutaan liidien ”metsästykseksi”. Kun potentiaalinen asiakas tavoitetaan, hänet tulisi saada niin sanotuksi tunnistetuksi henkilöksi esimerkiksi sähköpostiosoitteen kautta. Liidejä pyritään ohjaamaan kohti asiakkuutta, tätä kutsutaan nurturointi-vaiheeksi. Digitaalinen markkinointi ei ole vain kertakauppaa, vaan siitä pyritään pidempään asiakassuhteeseen. Tavoitteena on myös että, tyytyväinen asiakas suosittelee yritystä eteenpäin.
Sisältömarkkinointi
Sosiaalisen median sisällöntuottaminen vaatii aktiivista toimintaa yhteisössä, siksi yrityksessä tulisi olla nimetyt henkilöt, jotka luovat sisältöä. Mainontaa ei enää hiota pitkiä aikoja, vaan se on jatkuvaa ja uutta sisältöä luodaan koko ajan.  Tehdäänpä sitten markkinointia Googlen, Facebookin tai sähköpostien välityksellä niin nähdään, mitkä markkinointiviestit toimivat ja mitkä eivät.
Sisältömarkkinointi käytännössä tarkoittaa, että yritys tuottaa hyödyllistä sisältöä, joka tavoittaa asiakkaat oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Sisältöstrategian tulee tukea organisaation liiketoiminnallisia tavoitteita. Tarkoitus on määritellä tavoitteet, kohderyhmä, sisältöteemat, mittarit sekä käytännön toimintatavat.
Somessa yritys saa arvokasta tietoa asiakkaiden ostokäyttäytymisestä ja lisää asiakasymmärrystä. Asiakaspalautteita ja kokemuksia kuuntelemalla saa tietoa ja uusia tuotekehitysideoita. Uutuustuotteiden lanseeraamisessa saadaan nopeasti näkyvyyttä ja lisätään brändin tunnettuutta. 
Markkinointi kanava valitaan kohderyhmän mukaan. Eri viestintä- ja markkinointi kanavia sekä hakukoneoptimointia yhdistellen päästään parhaaseen tulokseen. Tällä tavoin pyritään tuottamaan lisäarvoa nykyisille ja uusille asiakkaille.
Digitaalisen ja sisältömarkkinoinnin lopullisena tavoitteena myynnin kasvattaminen. Vaikkakin se ei suoraviivaisesti kasvata myyntiä heti, mutta pitkällä tähtäimellä hyvin tehty työ kantaa hedelmää.
Lähteet:
Itewiki: https://www.itewiki.fi/blog/
Sisältömarkkinointi: https://www.tulos.fi/blogi/sisaltomarkkinointi
0 notes
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
Mobiilisovellus ja some
Enpä ole tullut ajatelleeksi, kuinka monta ladattua mobiilisovellusta löytyy oman puhelimen näytöltä. Niitä löytyy paljon siis yli 40 ja tähän ei edes lasketa googlen gmailia, driveä ym. sovelluksia.
Mobiilisovellus sitouttaa ihmisiä ja helpottaa yhteydenpitoa yrityksiin missä ja milloin vaan. Mobiilisovellukset helpottavat myös yrityksen digitaalista asiakasviestintää ja markkinointia. Sovellukset mahdollistavat usein tuotteen tai palvelun maksamisen sekä aikojen varaukset. Mobiilisovelluksista hyötyy kuluttajat, yritykset, urheiluseurat kuin yhdistyksetkin.
Esimerkiksi EräViikingit-salibandyseura hyödyntää myClub-sovellusta. MyClubissa voidaan hoitaa parilla klikkauksella iso osa seuratoimintaan liittyvistä rutiinitehtävistä, kuten laskut, tiedotteet, läsnäoloseuranta sekä tapahtumailmoittautumiset. Lisäksi toimihenkilöiden ja pelaajien lisenssit kulkevat mukana. Sovellus ottaa huomioon GDPR:n tietoturva- ja tietosuojavaatimukset urheiluseuran puolesta. Postauksen lopussa screenshot-kuva sovelluksesta.
Oman tyttären Sportti-turvavakuutus on Lähi-Tapiolassa. Lääkärissä käynti on omavastuuton, mikäli ajanvaraus hoidetaan Terveyshelppi – sovelluksen chatin kautta. Toisaalta se ei ole kovin nopeaa, mutta toisaalta lääkärikäynti kulut hoituvat suoraan, eikä tarvitse erikseen hakea korvauksia vakuutusyhtiöltä. Se säästää aikaa ja vaivaa. 
SOME
Sosiaalinen media siis tuttavallisemmin some on monipuolista verkkoviestintää erilaisilla alustoilla. Somessa kaikki asiat tulee reaaliajassa, mihin nyt enää tarvitaan 7päivää juorulehtiä?
Somessa jokainen meistä voi olla sisällöntuottaja. Käytännössä viestintä on keskitetty jonkun palveluntarjoajan kautta. Itse olen hieman laiska tuottamaan sisältöä omiin somekanaviin. Aktiivisemmin käytössäni on Facebook ja Instagram ja satunnaisesti Tiktok ja YouTube. 
Sosiaalinen media on myös myynninedistämisen ja brändin rakentamisen kannalta tärkeä työväline, se tavoittaa tehokkaammin nuoret ja aktiiviset aikuiset. Viestintäkanavan valinnallakin on väliä, millaiselle kohderyhmälle tiedottaa tuotteista ja palveluista. LinkedIn on ammatillinen verkkoyhteisöpalvelu ja verkostoitumisväline. Tämä some-kanava toimii mm. ammatillisena työntekijöiden rekrytointi kanavana. Kun taas Facebook, Instagram ja YouTube tavoittaa suhteellisen suuren osan n. 25-75 -vuotiaista kuluttajista. Mikäli mainontaa tai viestintää haluaisimme kohdistaa tätä nuorempiin 13-25 -vuotiaisiin, tulisi kanavan olla esimerkiksi TikTok.
Seuraavassa postauksessa pääsemmekin digitaaliseen markkinointiin ja sisältöihin.
MyClub sovellus: https://www.myclub.fi/ 
Tumblr media
Screenshot MyClub -sovelluksesta.
0 notes
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
Mitä tarkoittaa SEO? Entä mitä verkkopalvelut ovat käytännössä?
Suomalaiset tekevät noin 30 miljoonaa google-hakua päivittäin. Hakukoneessa näkyvyys kannattaa, koska asiakas usein tietää jo, mitä haluaa.
Yritys voi käyttää apuna hakukoneoptimointia SEO Search Engine Optimization, se tarkoittaa toimenpiteitä, mitä tehdään, että hakukone löytää yrityksen, tuotteen tai palvelun.
Hakukoneoptimointi parantaa sivuston näkyvyyttä ja löydettävyyttä. Tällä pyritään siihen, että hyvin optimoitu sivusto löytyy riittävän korkealta hakukonetuloksissa. Hakukoneoptimointiin tulee kiinnittää huomiota heti sivuston suunnitteluvaiheessa. Tällä varmistetaan, että sivut ovat hakukoneiden löydettävissä (Google, Bing ja Yahoo) ja valitut avainsanat näkyvyyttä rakentamassa.
Verkkopalvelut helpottavat arkea
Kaikki meistä käyttävät verkkopalveluita päivittäin, ilman niitä arkisten asioiden hoitaminen olisi aikaa vievää. Puhelinlaskun maksaminen operaattorin sovelluksen kautta käy näppärästi tai MobilePay:llä raha vaihtaa omistajaa pelkän puhelinnumeron avulla. Urheiluseuran nimenhuuto, laskutus ja viestintä hoituu myClub sovelluksen kautta. Ylimääräisten tavaroiden kierrätyksessä oma suosikkini on Tori.fi verkkosivusto. Muutamalla klikkauksella tavarat kiertoon.
Verkkoympäristössä on yleistyneet chat-neuvontapalvelut, jossa chat-robotti kysyy verkkosivuilla vierailevalta asiakkaalta avun tarvetta. Tämän tyyppistä palvelua tarjoaa hyvin monet sivustot. Henkilökohtainen asiakaspalvelu yritetään sysätä itsepalveluksi. Se on digiaikaa, mutta on siitä hyötyäkin. 
Nykyään asunnon etsiminenkin on helpompaa, kuin ennen. Aika, jolloin ei ollut ”oikotietä” tai etuovi.com, selasimme Hesarin asuntoliitettä sunnuntaisin ja suunnistimme puhelinluettelon kartan avulla näytöstä toiseen. Nykyään näiden verkkopalveluiden avulla voi tutustua etukäteen asunnon pohjapiirustukseen, teknisiintietoihin ja kuviin ym. ostopäätökseen vaikuttaviin seikkoihin.
Mitä on verkkopalvelu?
Verkkopalvelut pitävät sisällään hyvin monimuotoisen järjestelmän. Verkkopalvelut voidaan jaotella kohderyhmien mukaan, kuten yrityksen sisäiset intrat (Intranet). Tähän ryhmään voisi kuulua esimerkiksi Haaga-Helian verkkopalvelut, joihin pääsee vain ammattikorkeakouluun sidotut henkilöt. Laajempaan kokonaisuuteen perustuu Extranet, jota voi myös käyttää yrityksen asiakkaat, sekä yritykseen sidoksissa olevat organisaatiot. Kolmantena verkkopalvelun muotona ovat operatiiviset verkkopalvelut. Näitä ovat mm. pankkipalvelut, verkkokauppa sekä erilaiset sähköiset varausjärjestelmät. Tiedonhaku internetistä on kaikille avoin lukuun ottamatta Pohjois-Koreaa ja Kiinaa, jossa valtiot rajoittavat kansalaisten internetin käyttöä.
Lähteitä:
Hakukoneoptimointi: https://quru-analytics.com/fi/tyokalut/hakukoneoptimointi-seo 
Verkkopalvelu: https://fi.wikipedia.org/wiki/Verkkopalvelu
0 notes
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
Verkkokauppa ja ostamisen helppous
Mietin tässä, mitä ei voi tänä päivänä ostaa verkosta. Mieleeni tulee, että jos ostaisin astianpesukoneen verkosta, se kyllä onnistuu. Asennuspalvelun voisi tilata, mutta asennusta ei voisi tehdä verkossa, tähän vielä tarvitsemme ammattitaitoista henkilöä.
Vuosia sitten trendinä olivat Hollisterin- vaatteet, Vaatemerkkiä ei myyty Suomessa, joten lähdimme nuorten kanssa Tukholman risteilylle. Se oli todellinen trendi, sillä kyseiseen liikkeeseen oli niin pitkät jonot ulos asti, että paluulaivaan emme olisi ehtineet. Jouduimme palaamaan siis tyhjin käsin. Siis päädyin ostoksille verkkokauppaan; mikä kokemus, ei ruuhkaa ja tuotteet pian jo ovella. Omassa arjessa olen vuosia käyttänyt lähinnä kansainvälisiä verkkokauppoja mm. Ebay, JD Sports.
Verkkokauppaostokseni ovat pääsääntöisesti olleet puhelintarvikkeita. Syynä tähän ovat netistä ostamisen helppous ja tuotteen saatavuus sekä valikoima. Ei pidä myöskään unohtaa, että tuotteet ovat edullisia ja usein toimitus on vieläpä ilmainen. Neljän hengen perheessä jokainen tarvitsee kännykkäänsä ainakin suojakuoret, panssarilasin ja ehkäpä PopSocketin. Hankkimalla tuotteet marketista, yhden puhelimen suojaamiseksi menisi helposti yli viisikymppiä ja se kerrotaan neljällä. Aina niille säästyneille rahoille on löytynyt käyttöä…Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat, vaatimustasot nousevat ja kulutus lisääntyy.
Nettiostoksissa pidän kätevänä PayPal-maksujenvälitysjärjestelmää. Se korvaa perinteisen maksumenetelmän. Paypalin hyviä puolia on turvallisuus, maksun saaja ei koskaan saa maksajan luottokorttitietoja. Paypalilla on ostoturva, mikäli tuotetta ei lähetetä tai se on virheellinen, ostaja voi vaatia rahat takaisin. Tämäkin on tullut testattua ja se toimii.
Mutta eihän Paypal ole täysin aukoton, ostokset veloitetaan dollareissa, jonka huonoja puolia on sen käyttämä vaihtokurssi, joka on yleensä huonompi kuin luottokortilla ostettaessa. Tässäkin viehättää se maksamisen helppous.
Lähteet:
PayPal: https://www.paypal.com/ 
0 notes
tjdigitalbusiness · 4 years
Text
Mitä on digitaalinen liiketoiminta?
Digitaalisuus on 2000-luvun trendejä, se on monen yrityksen menestystekijä. Tänäpäivänä yrityksen verkkosivustojen ketteryys, selkeys ja toimivuus ovat avainasemassa. Yritykset pyrkivät vastaamaan asiakkaiden odotuksiin ja kasvavaan kilpailuun. Digitaalisuus mahdollistaa työn tehokkuuden ja tuo sujuvuutta prosesseihin sekä vaikuttaa arvoketjuihin eri toimialoilla. Digitaalinen liiketoiminta on myös yksi yrityksen ansaintamalleista.
Yrityksen tulee pohtia, miten digitalisoinnista on eniten hyötyä liiketoiminnalle. Nämä voitaisiin jakaa kolmeen osa-alueeseen.
Myynnin kasvattaminen: tehdään ostaminen helpoksi ja tavoitetaan uusia asiakkaita. Mahdollisuuksien mukaan liiketoiminta kansainvälistyy.
Asiakastyytyväisyys: palveluiden kehittäminen asiakaslähtöisesti, vastataan asiakkaan odotuksiin.
Kustannustehokkuus: Digitaaliset työvälineet tehostavat prosesseja ja automatisoi manuaalisia työvaiheita. Verkostoitumisella lisätään näkyvyyttä ja saatavuutta.
Globalisaatio ja digilisaatio
Globalisaatio ja digitalisaatio muokkaavat yritysten toimintaympäristöä. Liiketoiminta perustuu aineettomaan arvonluontiin datatalouden ja tekoälyn aikakaudella, joka on sidoksissa dataan aineettomana tuotannontekijänä. Tässä tulee ymmärtää immateriaalioikeuksia, kenelle ne kuuluvat ja kuinka niillä luodaan arvoa. IPR-osaamisesta on huolehdittava. IPR on aineettoman omaisuuden tunnistamista, hallintaa ja suojaamista.
Digilisaation hyödyt kuluttajille
 Digitalous on yhä enenevissä määrissä kuluttajien itsepalvelua. Digitalisaation tarkoitus on tehdä ihmisten arjesta helpompaa. Omassa arjessa, esimerkiksi kodin hälytysjärjestelmä luo turvaa, lähtiessä töihin tai reissuun. Mikä onkaan helpompaa, kuin hoitaa ajanvarauksia tai pankkiasioita läppärillä juuri silloin kuin itselle sopii. Auton parkkimaksun hoitaminen käy Easypark -sovelluksella kätevästi, eikä sinun tarvitse sateessa etsiä parkkimittaria ja kiikuttaa kuittia tuulilasiin.
Korona-pandemian aikana digitalisaation merkitys on mielestäni kasvanut entisestään. Se on mahdollistanut arkisten asioiden, kuten kauppakassin tilaamisen ovelle muutamalla klikkauksella. Teknologia mahdollisti opiskelun jatkumisen ja usealle työnteon etänä kotioloissa. Koronavilkku-sovelluksen on ladannut jo yli miljoona suomalaista muutaman päivän aikana.
Digilisaation haitat kuluttajille
Ikääntyvälle väestölle digitalisaatio tuo pulmia asioiden hoitamiseen. Palveluiden siirtyminen nettiin vaikeuttaa asioiden hoitoa, jos vanhempi ihminen on jäänyt digitalisaation jalkoihin. Kaikilla vaan ei ole halua oppia uutta tai se pelottaa. Tarkoittaakseni sitä, että vastustetaan jopa pankkitunnusten hankkimista, joka taas hankaloittaa arkipäiväisten mm. pankkiasioiden hoitoa. Esimerkiksi pienemmissä kaupungeissa pankkikonttorit ovat lopettaneet toimintansa ja siitä syystä vanhempi ikäpolvi pahimmassa tapauksessa joutuu vaihtamaan pankkia, jotta saisi henkilökohtaista palvelua.
1 note · View note