Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Torakal disk hernisi (Sırt fıtığı) nedir? Hangi şikayetlerle kendini gösterir? Hangi uzmana başvurmak gerekir? Tedavisi nasıldır? Sorularınızın cevapları burada
Torakal disk hernisi (Sırt fıtığı); sırt omurları arasında bulunan kıkırdaksı disk dokusunun arkaya doğru fıtıklaşıp omurilik ve sinirlere baskı yaratmasıdır. Görülme sıklığı açısından bel ve boyun fıtıklarından sonra gelmekte olup genelde 40’lı yaşlardan itibaren görülür. Sıklıkla, disk dokusunun zaman içerisindeki harabiyetine bağlı olarak oluşmakla birlikte şiddetli travmalar sonucunda da meydana gelebilmektedir. En sık belirtileri arasında; gittikçe artan ve bir süre sonra bele ve bacaklara yayılan sırt ağrısı, gövdede ve bacaklarda uyuşma, kramp, ilerleyen durumlarda yürümede zorluk, gövde ve bacaklarda güç ve his kaybı ,yürürken denge bozukluğu, idrar veya gaita kaçırma görülebilir. Tedavisi için beyin cerrahi uzmanına başvurmak gerekir.
Bahsi geçen şikayetler ile başvuran hastanın şikayetleri ayrıntılarıyla dinlenmeli, mesleği, travma öyküsü, kalp veya sindirim sistemine ait hastalıkları olup olmadığı dikkatlice sorgulanmalı, sonrasında detaylıca fiziki muayenesi yapılmalıdır. Sırt fıtığı bazı zamanlar kalp, mide, karaciğer veya safra kesesi problemi olduğunu düşündürecek şekilde bu bölgelere yansıyan ağrılar oluşturmakta, hatta üst bölgedeki sırt fıtıkları, göz kapağında düşme gibi problemlere dahi sebep olabilmektedir. Bu problemlerin olmadığından emin olunduktan sonra sırt omurgasının MR’ı çekilir, sırt omurları arasında fıtıklaşmış disk dokusu görülmesi durumunda uygun tedaviye karar verilir.
Ağrı şikayetlerinin ve semptomların hafif olduğu, acil cerrahi gerektiğini düşündürmeyen durumlarda; tutucu tedavi yöntemleri uygulanır. Tutucu tedavide; hastaya 1-2 hafta yatak istirahati önerilir. Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar reçete edilir. Korse kullanımı ve kilo kontrolü önerilebilir. Gerekli durumlarda hastaya fizik tedavi programı düzenlenebilir.
beyin cerrahi ankara
Şikayetlerin şiddetli olduğu, bacaklarda ve gövdede his veya güç kaybı, yürüme bozukluğu, idrar veya gaita kaçırma durumlarında cerrahi tedaviye karar verilir.
Ameliyatında; fıtığın seviyesine göre hastanın göğüs kafesi ya da karnı, ameliyat ekibinde bulunacak bir Göğüs Cerrahı ya da Genel cerrahi uzmanı yardımıyla açılarak fıtıklaşmış disk dokusuna ulaşılır, disk temizlenerek omurilik üzerindeki baskı kaldırılır, cerrahın gerekli görmesi halinde, çıkarılan diskin yerini dolduracak bir metal materyal konulabilir.
Sırt fıtığı ameliyatı; spesifik bir ameliyattır. En iyi boyun fıtığı ameliyatı, en iyi bel fıtığı ameliyatı, en iyi beyin ameliyatında akla ilk gelen adres olan Ankara bu operasyon için de en doğru adrestir. Ankara beyin cerrahi camiasında; bu operasyonu en iyi ameliyathane ve en iyi yoğun bakım şartlarına sahip merkezlerde gerçekleştirecek , bu alanda uzman en iyi beyin cerrahını bulmak mümkündür.
Sırt ağrıları ve sırt fıtığı ,ilerleyen dönemlerde yaratacağı problemler sebebiyle ciddiye alınması ve bir uzman tarafından doğru şekilde tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Şikayetlerinizi göz ardı etmeyin, iyi bir beyin cerrahının kapısını çalmakta vakit kaybetmeyin.
#en iyi yoğun bakım#alzheimer ameliyatı#en iyi bel ağrısı tedavisi#beyin cerrahi ankara#beyin cerrahı ankara#en iyi beyin cerrahı
0 notes
Text
Vertebra (omurga) hemanjiomu nedir? Hangi şikayetlerle kendini gösterir? Hangi uzmana başvurmak gerekir? Tedavisi nasıldır? Tüm sorularınızın cevapları burada
Vertebra (Omurga) hemanjiomu; sıklıkla bel ve sırt omurlarında görülen, yavaş büyüyen, iyi huylu damarsal lezyonlar olup en sık bulgu olarak, yerleştiği bölgede ağrı şikayeti ile kendini gösterir. Omurga gövdesinin geniş bir kısmını tutan büyük boyutlu lezyonlar aynı zamanda omurganın kemik kalitesinde ve dayanıklılığında azalmaya sebep olur. Bunun sonucunda da darbe, düşme gibi travmatik durumlar sonrası, yerleşmiş olduğu omurda kırılma, ezilme, çökme, hatta omuriliğe baskı ile bacaklarda güç ve his kaybı gibi durumların yaşanmasına dahi neden olabilir. Tedavisi beyin cerrahı tarafından yapılır.
Bel ya da sırt ağrısı şikayetleri ile gelen hastanın detaylı muayenesi yapıldıktan sonra şikayeti olan bölgeye yönelik MR ve tomografileri çekilir. Hemanjiom olabileceği düşünülen durumlarda hemanjiom mu yoksa tümöral tutulum mu ayrımı açısından damardan kontrast madde verilerek çekilecek olan ikinci bir MR’a ihtiyaç duyulabilir. Hastanın şikayetlerine sebep olabilecek fıtık, omurilik kanal daralması, omurga kırığı ya da tümör gibi başka problemlerin de varlığı açısından ayrıntılı değerlendirme ile kesin tanıya gidilir. Hemanjiom olduğundan emin olunan lezyonun boyutlarının küçük olması ve hastada şiddetli ağrı şikayetlerine sebep olmaması durumlarında ilaç tedavisi verilip günlük yaşam önerileri öğretildikten sonra hasta belli aralıklarla kontrole çağrılır, lezyon boyutlarında artış olup olmadığı takip edilir. Lezyonun ilk tespitte cerrahi sınırlarda olması ya da ilerleyen zamanlarda büyümesi neticesinde cerrahi tedaviye karar verilir.
Ameliyatında; hasta uyutulmadan, sadece işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanıp hastaya damar yoluyla verilecek bir sakinleştirici sonrasında, radyolojik çekimler eşliğinde lezyonun olduğu omurgaya içi boş kanüllü bir iğne yardımıyla girilir, radyofrekans yöntemiyle omurga içerisinde bulunan hemanjiom yakılır. Sonrasında , yine radyolojik çekimler eşliğinde kontrollü bir şekilde omurga içerisine verilecek olan kemik çimentosu ile kemik yapısı güçlendirilir. İşlem sonrası yatağına alınan hasta 2 saat sonrasında yürütülür, aynı gün taburcu edilir.
En iyi beyin ameliyatı, en iyi beyin tümörü ameliyatı, en iyi boyun fıtığı ameliyatı, en iyi bel fıtığı ameliyatı için akla ilk gelen adres olan Ankara’da, bu operasyonu en iyi ameliyathane şartlarına sahip merkezlerde gerçekleştirebilecek en iyi beyin cerrahlarını bulmak mümkündür.
Günlük hayatımızda sıklıkla şikayet ettiğimiz bel ve sırt ağrıları sadece fıtık ya da kırık gibi durumlarda görülmemekte olup toplumda sıklıkla tesadüfi rastlanan ama yüksek oranda görülen hemanjioma da bağlı olabilmektedir. Sizin de bu tip şikayetleriniz mevcutsa göz ardı etmek yerine bir beyin cerrahına başvurmakta vakit kaybetmeyin.
#ankara beyin cerrahisi#en iyi beyin ameliyatı#en iyi bel fıtığı ameliyatı#en iyi boyun fıtığı ameliyatı#en iyi beyin tümörü ameliyatı
0 notes
Text
Bel kayması (Spondilolistezis) nedir? Neden oluşur? Belirtileri nelerdir? Hangi uzmana başvurmak gerekir? Tedavisi nasıldır? Merak ettiğiniz her şey burada
Bel omurgası, 5 adet bel omurunun birbiri üzerinde belli bir açıyla dizilimi ile meydana gelir. Omurların anatomisine bakıldığında genel olarak; ön tarafta bulunan gövde, orta kısmında bulunan ve omuriliği çevreleyen ‘lamina’ ve en arkada bulunup omurların birbiriyle eklem yapmasını sağlayan ‘faset eklem’ adındaki anatomik yapılardan oluştuğu görülür. Bel kayması; bel omurlarından en az ikisinin birbiri üzerinde belli derecelerde öne ya da arkaya doğru yer değiştirmesi, bunun sonucunda omuriliğin ve omurilikten çıkan sinirlerin sıkışmasıdır. Bel ağrısı, kalçalarda ve bacaklarda ağrı, uyuşma, kramp, güç ya da his kaybı, yol yürüyememe, ayakta uzun süre duramama gibi şikayetlerle kendini gösterir. Belin yıllar içinde hırpalanması, fazla kilo, bel bölgesine alınan şiddetli travma gibi durumlar bel kayması oluşmasında önemli etkenlerdir. Tedavisi beyin cerrahi uzmanı tarafından yapılır.
beyin cerrahisi ankara
Bahsi geçen şikayetlerle başvuran hasta ayrıntılı nörolojik muayeneden geçirilir. Bel omurgasının MR’ı çekilir. MR görüntülerinde bu şikayetlere sebep olması muhtemel olan bel fıtığı, omurilik kanalında daralma, sinirlerde sıkışma, omurga kanalında ya da omurilikte tümör gibi başka problemlerin de varlığı araştırılır, omurlar arasında kayma olup olmadığına bakılır. Bel omurları arasında kayma olan hastaların bel tomografisi çekilerek faset eklemlerde ve laminalarda bu kaymaya sebep olabilecek kırıkların olup olmadığına bakılır. Bel omurgasının röntgenleri ile kaymasının hareketli olup olmadığı değerlendirilir.
Hastanın filmlerinde omurilik veya sinir basısı görülmemişse, omurlar arasında hareket gözlenmemişse, bacaklarda kuvvet kaybı yoksa ameliyat dışı tedavi yöntemleri uygulanır. Bunlar; ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, günlük yaşamda ve iş hayatında belli hareketlerin kısıtlanması, bel korsesi kullanımı, kilo kontrolü ve fizik tedavi olarak sıralanabilir. Tetkiklerinde bel omurları arasında ileri derecede kayma ve hareket olan, omurilik veya sinir sıkışması olduğu görülen, bacaklarında güç ya da his kaybı, yürüme zorluğu, idrar ya da gaita kaçırma gözlenen hastalarda cerrahi tedavi uygulanır.
En iyi bel fıtığı ameliyatı, en iyi boyun fıtığı ameliyatı, en iyi beyin tümörü ameliyatı denilince akla ilk gelen yer olan Ankara’da; bu operasyonu en iyi ameliyathane ve en iyi yoğun bakım şartlarına sahip merkezlerde gerçekleştirecek en iyi beyin cerrahi uzmanlarını bulmak mümkündür.
Ameliyatında; hastanın kayan omurlarının arkasında bulunan omurilik ve sinir köklerinin etrafındaki lamina, faset eklemlerin bir kısmı ve yumuşak doku temizlenerek omurilik ve sinirler rahatlatılır. Sonrasında kayan omurların gövdesine yerleştirilen vidaların birbirlerine metal çubuklarla bağlanması ile kayan omurlar birbirine sabitlenir.
en iyi beyin cerrahı
Bel kayması; vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gereken, ihmali durumunda hastanın hayat kalitesini düşüren bir hastalıktır. Gereksiz yere bu ağrıları çekmek yerine tedaviniz için harekete geçin, kaliteli hayatı ertelemeyin.
#ankara beyin cerrahisi#beyin cerrahisi ankara#beyin cerrahi ankara#beyin cerrahı ankara#en iyi beyin cerrahı
0 notes
Text
Odontoid kırığı nedir? Nasıl meydana gelir? Tedavisi kim tarafından yapılır? Hangi durumlarda ameliyat edilmelidir? Aklınıza takılan tüm soruların cevapları burada
Boyun bölgesinde 7 adet omur bulunmakta olup birinci ve ikinci boyun omurları şekil olarak diğerlerinden farklıdır. İkinci boyun omuru ‘aksis’ olarak isimlendirilir ve yukarı doğru uzanan ‘odontoid ‘ adlı bir çıkıntıya sahiptir. Odontoid, başın dönme hareketlerinde aktif rol oynamaktadır. Bu bölgenin kırıkları, daha sıklıkla şiddetli travma ile birlikte boynun öne ve arkaya aşırı hareketi sonucunda görülmektedir. Odontoid kırıkları sonrası omuriliğe oluşan bası sonucunda hastalarda nörolojik hasarlar görülebilmekte, hastaların %25-40’ı olay yerinde kaybedilebilmektedir. Odontoid kırıkları mutlaka tedavi edilmelidir, tedavi edilmezse kemiğin yanlış kaynaması, kaynamaması, omuriliğe baskı ve hasar oluşturması, sakatlık gibi ciddi problemlerle karşılaşılır. Tedavisi beyin cerrahı tarafından yapılmaktadır.
en iyi bel fıtığı ameliyatı
Travma sonrası çekilmiş olan boyun omurga tomografisinde odontoid kırığı saptanan hastanın detaylı nörolojik muayenesi yapılmalı, kollarda, bacaklarda, ellerde veya ayaklarda güç veya his kaybı, hastanın yürümesinde problem olup olmadığı iyice araştırılmalıdır. Tomografisinde, kırığın odontoidin ucunda mı, gövdeye yapışık olduğu yerden mi yoksa omurga gövdesinin bir kısmını da kapsayacak şekilde mi olduğuna bakılır. Sonrasında boyun omurga bölgesi MR’ı çekilerek kırık etrafında bulunan yumuşak dokularda hasar olup olmadığı, kırığın omuriliğe baskı yapıp yapmadığına bakılmalıdır.
Sadece uç kısmı kırık olan ya da omurga gövdesini de içine alacak şekilde oluşan kırıklarda, genel tedavi yaklaşımı; cerrahiye gerek olmadığı yönünde olup ‘Halo vest’ denilen, başa ve gövdeye sabitlenerek hastanın boyun hareketlerini tamamen kısıtlamak yoluyla kırığın iyileşmesini sağlayan boyunluk takmaktır. Odontoidin tam olarak gövdeye yapışık olduğu yerden kırılmış olduğu durumlardaysa cerrahi tedavi tercih edilir.
Ameliyatında; hasta genel anesteziyle uyutulup boyun önden açılarak aksis adlı omura ulaşılır. Radyolojik çekimler eşliğinde, odontoid ile aksisin gövdesi özel bir vidayla birbirine sabitlenir.
Odontoid kırığı ameliyatları; gerçekleştirileceği bölgede şah damarı, beynin ana toplar damarı, yemek ve nefes borusu gibi hayati organların olması, vidanın konulacağı omurun hemen arkasında omurilik bulunması gibi sebeplerle özellikli ameliyatlar olup, bu operasyonun en iyi ameliyathane ve en iyi yoğun bakım şartlarına sahip merkezlerde tecrübeli bir cerrah tarafından yapılması gerekir.
En iyi beyin tümörü ameliyatı, en iyi boyun fıtığı ameliyatı, en iyi beyin ameliyatlarında akla ilk gelen adres olan Ankara beyin cerrahi camiasında bu operasyonu gerçekleştirecek tecrübeli birçok isim mevcuttur.
Odontoid kırıkları hayati kırıklardır, omuriliğe baskı oluşturmamış veya nörolojik problem yaratmamış olması tedaviye gerek olmadığı anlamına kesinlikle gelmez. Tedavi edilmediği durumlarda boyun şeklinde düzensizlik, hatta sakatlık durumlarına dahi yol açabilir. Bu problemin sizde ya da sevdiklerinizde olması durumunda kendinizi hiç vakit kaybetmeden bu konuda deneyimli bir beyin cerrahına başvurun.
#en iyi beyin ameliyatı#en iyi bel fıtığı ameliyatı#en iyi boyun fıtığı ameliyatı#en iyi beyin tümörü ameliyatı#en iyi yoğun bakım#en iyi bel ağrısı tedavisi
0 notes
Text
Normal Basınçlı Hidrosefali nedir? Belirtileri nelerdir? Hangi yaşlarda görülür? Tanısı nasıl konur? Nasıl tedavi edilir? Merak ettiğiniz tüm cevaplar burada
Normal basınçlı hidrosefali; Alzheimer ve demans (bunama) ile sık��a karıştırılan bir hastalık olup diğerlerinden farklı olarak; kronik ve umutsuz bir hastalık olmayıp tedavisi mümkün bir hastalıktır. Normalde beynin içerisindeki su odacıklarında ve beynin etrafında bulunan ‘Beyin-omurilik sıvısı’ sürekli bir üretim ve emilim döngüsü ile dengededir. İlerleyen yaşla birlikte beynin küçülmesi sonucu beynin su odacıklarında normalden fazla miktarda beyin-omurilik sıvısı birikebilir. Sıklıkla altmışlı yaşlardan itibaren görülen bu hastalık; yakın zamandaki olayları unutma şeklinde bir hafıza kaybı, küçük ve sık adımlarla yürüme, merdiven çıkmakta zorlanma, dengeyi sağlayamama, idrar kaçırma gibi şikayetlerle kendini gösterir. Tedavisi beyin cerrahı tarafından yapılır.
en iyi bel fıtığı ameliyatı
Bu gibi şikayetler ile başvuran hasta veya hasta yakınlarından şikayetleri ayrıntılı olarak dinlenir. Hasta detaylı bir fiziki muayeneden geçirilir, yürüyüşü ve yürürken dengesini sağlayıp sağlayamadığı değerlendirilir. Bir takım hafıza testleri uygulanır. Beyin MR’ı ya da Beyin Tomografisi çekilerek ventrikül boyutlarına bakılır. Gerekli hallerde; beyin-omurilik sıvısının akımını ölçmeye yönelik olan BOS Akım MR’ı çekilebilir. Bu tetkikler sonucunda Normal Basınçlı Hidrosefali olabileceği düşünülen hastaların belinden az miktarda Beyin-Omurilik sıvısı alınır, birkaç saat sonrasında hastanın yürümesi istenerek işlem öncesine göre yürüyüşünde ve dengesinde düzelme olup olmadığına bakılır. Kliniğinde düzelme olan hastada Normal Basınçlı Hidrosefali tanısı konur. Tedavisi cerrahidir.
en iyi boyun fıtığı ameliyatı
En iyi beyin tümörü ameliyatı, en iyi bel fıtığı ameliyatı, en iyi boyun fıtığı ameliyatı için nasıl ki en iyi beyin cerrahını arıyorsak, her şeyden önce bu hastalığın doğru teşhis edilebilmesi ve cerrahisi için de bu alanda uzman en iyi beyin cerrahına başvurmak gerekir.
Ameliyatında; beyin ventriküllerinden hastanın karın boşluğuna uzanarak fazla miktarda biriken beyin-omurilik sıvısını boşaltacak ‘şant’ adındaki silikon yapıda ince bir tüp sistemi, dışarıdan görülmeyecek şekilde cilt altından yerleştirilir. Bu hastalarda bu cihazın genellikle ayarlanabilir olanı tercih edilir, böylece hastanın klinik durumuna göre rutin kontrollerde şant ayar cihazı vasıtasıyla birkaç saniye içinde hasta için en uygun ayara getirilebilir.
Ankara beyin cerrahi camiasında; bu operasyonu en iyi ameliyathane en iyi yoğun bakım şartlarına sahip merkezlerde gerçekleştirebilecek deneyimli beyin cerrahi uzmanları bulunmaktadır.
Normal basınçlı hidrosefali, teşhisi konulamadığı zaman hastanın gereksiz yere yıllarca Alzheimer tedavisi almasına ve buna rağmen şikayetlerinde hiçbir düzelme olmamasına neden olmakla birlikte, doğru teşhis edilebilmesi ve cerrahisinin uzman kişilerce yapılması durumunda hastaya yaşamını mucize şekilde yeniden kazandıran, tedavisinin sonuçları oldukça yüz güldürücü bir hastalıktır. Bu sebeple, her unutkanlık tablosunu yaşlılığa ve Alzheimer gibi hastalıklara bağlamadan önce bir kez de bir beyin cerrahının kapısını çalmaktan çekinmeyin.
#ankara beyin cerrahisi#beyin cerrahisi ankara#en iyi beyin ameliyatı#en iyi bel fıtığı ameliyatı#en iyi boyun fıtığı ameliyatı
0 notes
Text
Boyun düzleşmesi nedir? Neden meydana gelir? Hangi doktora başvurmak gerekir? Nasıl tedavi edilir? Ameliyatsız çözüm arayanlar için tüm cevaplar burada
Boyun omurga kolonu; başın tüm ağırlığını taşıyan, aynı zamanda başın öne-arkaya-yanlara eğilme ile dönme hareketlerini sağlayan 7 adet omurun belli şekilde dizilmesiyle oluşmuştur ve normal şartlarda açıklığı arkaya doğru bakan belli bir kavise sahiptir. Boyun omurgasının bu açısı, başın ağırlığının omuzlara ve genel olarak vücuda dengeli dağılımını sağlar. Boyun düzleşmesi ise; öne doğru uzanım göstermesi gereken bu dizilim açısının normalden daha düz olması sonucu boynun yukarıdan aşağıya dümdüz bir kolon görünümünde olmasıdır. Bu anatomik düzensizlik, kimi insanlarda doğuştan bulunabilirken, bazı insanlarda ise genetik yatkınlık, bir takım romatolojik hastalıklar ya da sekreter, diş hekimi gibi uzun süre boynun tekdüze pozisyonda kaldığı meslekleri yapan kişilerde görülebilir. Hastalar; en sık olarak boyundan enseye, başın arkasına, omuzlara ve kollara uzanan ağrı şikayetleri ile başvurur. En iyi beyin tümörü ameliyatı, en iyi Alzheimer ameliyatı, en iyi bel ameliyatı için nasıl ki başarılı ve güven veren bir cerrah arıyorsak boyun ağrısı şikayetinde de bu konuda uzman en iyi beyin cerrahına başvurmak gerekir.
beyin cerrahi ankara
Bahsi geçen problemler ile başvuran hastanın öncelikle şikayetleri, mesleği, sık olarak yaptığı fiziksel aktiviteler, masa başında geçirdiği zaman, şikayetlerinin hangi durumlarda arttığı, travma gibi durumların olup olmadığı ayrıntılı olarak sorgulanır. Detaylı nörolojik muayenesi yapılarak boyun fıtığı, boyunda omurilik veya sinir sıkışması gibi durumlar olup olmadığı hakkında ipucu aranır. Çekilecek olan boyun omurga MR’ı sonrası; boyun omurga dizilimi, boyunda fıtık, omurilik sıkışması, kireçlenme, dejenerasyon, kırık, tümör gibi durumlar olup olmadığı değerlendirilir. En iyi beyin cerrahı uzmanı burada kendini gösterir, ameliyat gerektiren problem varlığında hasta, durumu hakkında bilgilendirilir, cerrahi süreç profesyonelce yönetilir. Sadece boyun düzleşmesi olan hastalarda ise; ameliyata gerek yoktur. Hastaya doktor tarafından uygun görülecek olan ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar reçete edilir. Hastayı rahatlatıcı boyun egzersiz protokolleri öğretilir. Çoğu zaman hastanın mesleği icabı kazanmış olduğu günlük yaşam alışkanlıklarında değişime gidilmesi istenir. Gerekli görülen hallerde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hekimine yönlendirilebilir.
Sağlığın başkenti Ankara’da; bu konuda uzmanlaşmış, boyun düzleşmesi probleminizde bu süreci profesyonelce yönetecek ve sizin için en iyi tedavi protokolünü düzenleyecek birçok beyin cerrahı bulunmaktadır.
beyin cerrahı ankara
Boyun düzleşmesi, toplumda görülme sıklığı gittikçe artan bir rahatsızlık olup kişinin iş ve sosyal hayatını , uyku düzenini olumsuz anlamda etkileyen bir hastalıktır. Eğer siz de mevcut şikayetlerden muzdaripseniz, güne ağrıyla uyanıp günü ağrılı ve mutsuz kapatıyorsanız, bu ağrıların kaderiniz olduğu yanılgısından bir an evvel kurtulun. Bu konuda uzmanlaşmış bir beyin cerrahına başvurarak mutlu günlere uyanmak sizin elinizde…
#en iyi beyin tümörü ameliyatı#en iyi yoğun bakım#alzheimer ameliyatı#en iyi bel ağrısı tedavisi#beyin cerrahi ankara#beyin cerrahı ankara#en iyi beyin cerrahı
0 notes
Link
En iyi boyun fıtığı ameliyatı için kullanılan birçok yöntem var. Bunlar arasında endoskopik ameliyatlar ve mikrocerrahi ameliyatları önde gelenler.
0 notes
Link
En iyi bel fıtığı ameliyatı denince üçü bir arada. Sıfır risk, yüzde yüz başarı, en düşük fiyat. Bu üç unsuru bir araya getirebilmek ne kadar hoş.
0 notes
Link
Yoğun bakım doktorlarından hastanızı hemen bir beyin cerrahına göstermelerini isteyin. En iyi beyin ameliyatı için önemli olan saatler kaçırılıyor olabilir.
0 notes
Link
Burada Ankara beyin cerrahi çevrelerinden, özel muayenehanesi olanların alfabetik bir listesini sunuyoruz. En iyi beyin cerrahını seçmek ise sizin işiniz.
0 notes
Text
Kraniosinositoz nedir? Nasıl meydana gelir? Hangi doktora başvurmak gerekir? Tedavisi nasıldır? Kraniosinositoz ile ilgili tüm sorularınızın cevapları burada…
Kafatası kemikleri ‘sütür’ adı verilen eklemler aracılığıyla birleşir. Yeni doğanlarda açık olan bu eklem aralıkları beynin sağlıklı şekilde büyüyebilmesi için yaklaşık 1 yaşına kadar açık kaldıktan sonra zamanla kapanmaya başlar. Sütürlerin vaktinden önce kapanması ise ‘Kraniosinositoz’ olarak adlandırılır. Oluşan bu erken kapanma; yüzde asimetrik bir görüntü, kafa şeklinde anormal bir görünüm yanında olumsuz fizyolojik etkilere de sebep olur; beyin yeterince gelişemez, görme bozukluğu, zihinsel gerilik gibi durumlar ortaya çıkar. Kraniosinositoz tek başına görülebildiği gibi, sendromik bebeklerde, var olan doğumsal birkaç problemden sadece biri olarak da rastlanabilir.
Kafatası şekil bozukluğu, erken kapanan sütürün hangisi olduğuna göre ; dolikosefali, trigonosefali, skafosefali, plagiosefali gibi tiplere ayrılır.
beyin cerrahı ankara
En iyi beyin tümörü ameliyatı için nasıl ki alanında tecrübeli en iyi beyin cerrahını arıyorsak en iyi kraniosinositoz ameliyatı için de pediatrik beyin cerrahisi alanında uzman bir beyin cerrahına başvurulmalıdır.
Kafatası şekil bozukluğu ile getirilen hasta, ayrıntılı bir fiziki ve nörolojik muayeneden geçirilir. Beyin tomografisi ve kafatası röntgenleri çekilerek kafa şeklinin pozisyonel mi (Bazen hastanın ebeveyni tarafından hep aynı pozisyonda yatırılmasına bağlı da olabilir), yoksa sütürlerin erken kapanmasına bağlı olarak mı oluşmuş olduğuna karar verilir. Erken kapanan sütürün hangisi olduğu belirlendikten sonra bu durumun hastada başka problemler yaratıp yaratmadığı Beyin MR’ı çekilerek değerlendirilir. Erken kapanma sebebiyle kafa içi basıncının artmış olduğunu gösteren durumlarda beyin gelişiminin olumsuz anlamda etkilenmemesi amacıyla erken cerrahi tedaviye karar verilir.
ankara beyin cerrahisi
Süturlerin açık olduğu ve şekil bozukluğunun pozisyonel sebeplerle oluştuğu hastalarda; şekil bozukluğu olmayan taraf üzerine yatırılması konusunda aile bilgilendirilir. Bu hasta grubu; bir süre kask kullanılarak takibe alınabilir.
Erken cerrahi müdahaleye gerek olmayan durumlarda hasta; 3-6 ay boyunca takibe alınır. En uygun ameliyat zamanı 6-18.aylar arasıdır. Cerrahisinde, erken kapanmış olan sütur hatları açılır, vaktinden önce birleşmiş olan kemikler birbirinden ayrılarak beyin üzerindeki baskı kaldırılır, hastanın baş şekli düzeltilir. Olumsuz bir problem yaşanmayan hasta 2-3 gün takip edildikten sonra taburcu edilir ve belli zaman aralıklarıyla kontrollere çağrılır.
Kraniosinositoz ameliyatları spesifik ameliyatlar olup tecrübeli kişilerce yapılmalıdır. Ankara’da, bu ameliyatı en iyi ameliyathane ve en iyi yoğun bakım şatlarına sahip merkezlerde gerçekleştirebilecek, pediatrik beyin cerrahisi alanında uzman birçok beyin cerrahı bulunmaktadır.
Kraniosinositoz, erken fark edilmesi önemli olan, tanı aldıktan sonra en uygun zamanda müdahale gerektiren, ihmal edildiği durumda yarattığı kozmetik problemler bir yana, oluşturacağı beyin hasarı, zeka geriliği gibi sıkıntılarla hastanın yaşamını olumsuz etkileyebilecek gelişimsel bir problemdir.
Çocuğunuzun hayatını ve geleceğini riske etmeyin, en ufak şüphe varlığında bu alanda uzman bir beyin cerrahına başvurmak için vakit kaybetmeyin.
#ankara beyin cerrahisi#beyin cerrahisi ankara#en iyi beyin ameliyatı#en iyi boyun fıtığı ameliyatı#en iyi bel ağrısı tedavisi#beyin cerrahi ankara#beyin cerrahı ankara
0 notes
Text
Belde omurilik ve sinir sıkışması (Lomber Dar Kanal) nedir? Nasıl oluşur? Hangi doktora başvurmak gerekir? Tedavisi nasıl yapılır? Tüm sorularınızın cevapları burada
Omurilik ve sinir sıkışması, omurganın her seviyesinde oluşabilmekle beraber en sık bel bölgesinde rastlanan, omurga kanalının belli sebeplerle daralması sonucu, omuriliğin ve bacaklara doğru yayılmak üzere omurilikten çıkan sinirlerin sıkışmasına verilen isimdir. Pek çok sebebi bulunmakla birlikte sıklıkla; omuriliğin arka kısmında bulunan yumuşak dokuların kalınlaşması, bel omurlarının kayması gibi sebeplere bağlı olarak omuriliğin sıkışması durumlarında görülür. Bel ağrısı, bacaklarda ağrı, uyuşma, kramp, çok kısa mesafe yolu dahi yürümekte zorlanma, ilerleyen vakalarda sık idrara çıkma, idrar kaçırma, bacaklarda veya ayaklarda güç kaybı veya his kaybı gibi şikayetlerle kendini gösteren bir hastalıktır. Tedavisi beyin cerrahisi uzmanınca yapılır.
Mevcut şikayetler ile başvuran hasta, ayrıntılı bir fiziki muayeneden geçirildikten sonra bel omurgasına yönelik MR ve Tomografileri çekilerek, bel bölgesinde, omuriliğin ve omurilikten çıkan sinirlerde sıkışıklık olup olmadığına bakılır. Gerekli görülen durumlarda hastanın bel bölgesine yönelik röntgen filmleri de istenir. Hastanın şikayetleri hafif derecedeyse ve omuriliğindeki sıkışıklık henüz belli sınırlara ulaşmamış ise öncelikle ağrı kesici, kas gevşetici ilaç tedavileri uygulanır. Kilo kontrolü , ağır kaldırmama gibi konularda hasta eğitimi verilir. Gerekli görüldüğü hallerde bacaklardaki kramp ve uyuşma şikayetlerine yönelik ilaç tedavisi başlanabilir veya hasta bir Fizyoterapiste yönlendirilebilir.
Çekilen filmlerde sıkışıklığın ileri derecede olduğu, hastanın şikayetlerinin günlük yaşamını olumsuz etkileyecek ve yürümesini dahi zorlaştıracak kadar fazla olduğu durumlarda cerrahi tedaviye karar verilir. Hastanın şikayetleri, yaşı, ek hastalıkları, sıkışıklığın belin hangi bölgelerinde ve ne kadar ileri derecede olduğu göz önüne alınarak ameliyatta ne yapılacağına karar verilir. Bazı durumlarda sadece sıkışıklığa sebep olan yumuşak doku sinirin üzerinden kaldırılıp sinir dokusu rahatlatılırken sıkışıklığı birçok yerde ve ileri derecede olan hastalarda bunun daha geniş alanlara uygulanması ve sonrasında hastanın belinin metalik vidalar aracılığıyla sabitlenmesi gerekir.
Nasıl ki en iyi beyin tümörü ameliyatı, en iyi Alzheimer ameliyatı, en iyi bel fıtığı ameliyatı için en iyi beyin cerrahı arıyorsak bu operasyon içinde bu konuda tecrübeli ve başarılı bir beyin cerrahisi uzmanını bulmak gerekir. Ankara beyin cerrahi camiasında, bu operasyonu en iyi ameliyathane ve en iyi yoğun bakım şartlarına sahip merkezlerde yapabilecek, bu konuda oldukça deneyimli birçok beyin cerrahı mevcuttur.
Belde omurilik ve sinir sıkışması (Lomber Dar Kanal),toplumda oldukça sık görülen ve yarattığı şikayetler sebebiyle varis, romatizma vb. hastalıklarla sık karıştırılan bir hastalıktır. Siz de benzer şikayetlerden yakınıyorsanız hiç vakit kaybetmeden iyi bir beyin cerrahına başvurmanız tavsiye olunur.
#en iyi bel fıtığı ameliyatı#en iyi beyin tümörü ameliyatı#en iyi yoğun bakım#alzheimer ameliyatı#en iyi beyin cerrahı
0 notes
Link
Madem beyin cerrahi ankara diye bakıyorsunuz, hem beyin cerrahi hakkındaki tüm bilgileri burada bulacak ve hem Ankara’daki en iyi beyin cerrahlarını göreceksiniz.
0 notes
Link
Beyin cerrahi Ankara çevrelerince de aslında cerrahi korkusu çok doğal bir duygu.
0 notes
Link
En iyi bel ağrısı tedavisi için bel fıtığı ameliyatı son çaredir ama aslında kesin bir çözümdür ve de söz konusu olan tam kapalı bir ameliyat da olabilir
0 notes
Link
En iyi yoğun bakım hizmeti ancak son teknolojiye sahip bir hastanede deneyimli bir yoğun bakım hocasının gözetimi altında ve eğitimli bir ekiple mümkündür
0 notes
Link
En iyi beyin ameliyatı nasıl yapılıyor? İşte beyin cerrahisinin büyüleyici kısmı işin burasında, çünkü beyin tümörleri beyne dokunmadan çıkarılıyor.
0 notes