Tumgik
ydogmedia · 8 years
Text
Alle apps moeten binnenkort op Apple Watch zelf draaien
De lancering van de Apple Watch liep niet van een leien dakje. Het slimme horloge staat in een continue verbinding met de iPhone. Applicaties werden ingeladen vanop de smartphone met lange laadtijden tot gevolg.
Met watchOS 2 nam Apple al een stap in de goede richting door ontwikkelaars toegang te geven tot de processor van de Apple Watch zelf. Hiermee werd de laadtijd van verschillende apps aanzienlijk ingekort. Toch zijn er nog toepassingen die niet overgestapt zijn naar het nieuwe model. Het resultaat? Bepaalde belangrijke applicaties werken te traag voor in onze huidige communicatiewereld. Iets wat absoluut niet kan wanneer consumenten een snel overzicht of een antwoord willen geven via hun polshorloge.
Tumblr media
Apple verplicht ontwikkelaars om alle Apple Watch-apps vanaf 1 juni native te maken. De toepassingen mogen niet langer de processorkracht van iPhone gebruiken en moeten gebouwd zijn met de watchOS 2 SDK of nieuwere versies. Op deze manier wil het bedrijf de ervaring van (snelle) communicatie via de pols verder verbeteren. De Apple Watch-applicaties mogen de iPhone alleen gebruiken voor locatiediensten en de internetverbinding.
De digitale evolutie van communicatie via smartwatches zet zich verder. Apple heeft momenteel het grootste aandeel binnen die markt en wil die koppositie verstevigen. Later dit jaar zou een nieuwe variant van de Apple Watch verschijnen met betere hardware waardoor de applicaties nóg sneller zullen werken. 
Bron: iCulture.nl
0 notes
ydogmedia · 8 years
Text
Microsoft mikt op een nieuwe manier van communiceren met Holoportation
Microsoft zet niet in op virtual reality, maar op augmented reality. Een opmerkelijke zet voor het techbedrijf dat normaal inpikt op de laatste trends. Voorlopig werken ze als enige aan een headset - de HoloLens - die zich focust op augmented reality. 
Het Microsoft Research-team heeft een nieuwe manier van communiceren bekend gemaakt. De ontwikkelaars kondigden de toepassing Microsoft Holoportation aan en claimt dat het alleen een kwestie van tijd is tot wanneer andere toestellen deze applicatie overnemen.
Tumblr media
Shahram Izadi, de principle research manager bij Microsoft Research, legt in uit dat het een nieuw type van 3D-opname technologie is die toelaat om kwalitatief hoogstaande 3D-modellen van bestaande mensen. De beelden kunnen live uitgezonden worden naar waar dan ook in de wereld. De enige vereiste is een headset of toestel dat augmented reality kan weergeven zoals de HoloLens. Met zo’n gadget zijn gebruikers in staat om hun virtuele gesprekspartner te zien, te horen en toe te spreken zoals ze dit in het echt zouden doen. Volgens Izadi voelt deze nieuwe vorm van communicatie aan als een echt face-to-face gesprek.
Microsoft zet hoog in op de toekomst van HoloLens en Holoportation. Zij geloven dat de applicatie breed ingezet kan worden zowel in een doorsnee huishouden als de bedrijfswereld. Het is een knap staaltje technologie die ons een stap dichter bij de sciencefiction brengt van de hologrammen uit films als Star Wars. Maar laten we eerlijk zijn: welk doorsnee huishouden kan zijn woonkamer nu al uitrusten met kostelijke camera’s en een HoloLens van zesduizend euro? Benieuwd naar wat de toekomst brengt en of Microsoft opnieuw een gouden ei te pakken heeft.
youtube
0 notes
ydogmedia · 8 years
Text
Virtual Reality is hét nieuwe communicatiemiddel (dat faalt?)
Er is geen twijfel meer: 2016 is het jaar van Virtual Reality. Alle grote spelers brengen hun virtuele headsets op de markt. Samsung beet de spits af met Samsung VR, een handige module waar je jouw smartphone inschuift. De eerste duizenden exemplaren van Oculus Rift en HTC Vive liggen inmiddels ook op de deurmat en Sony lanceert dit najaar PlayStation VR. Met een scherp prijskaartje van 399 euro grijpt het bedrijf de aandacht van heel wat potentiële consumenten.
Tumblr media
Virtual Reality opent heel wat nieuwe mogelijkheden van marketing en andere communicatiesectoren. Het voorbeeld bij uitstek zijn de verschillende reisbureau’s die vandaag al klanten laten proeven van hun reisbestemming met behulp van de headset. Ook YouTube springt op de VR-kar. De videoservice laat bedrijven en gebruikers hun zelfgemaakte 360 graden-filmpjes uploaden. Gebruikers kunnen dan met behulp van een VR-bril of de gsm rondkijken. Ubisoft (uitgever van games) plaatste zo al een eerste trailer in 360 graden voor het videospel Assassin’s Creed Syndicate.
De game-industrie probeert zich opnieuw uit te vinden met Virtual Reality, voornamelijk Sony bewandelt (voorlopig) een feilloos traject. De concurrenten zijn duurder en vereisen een zware computeropstelling. Voor PlayStation VR is alleen een PlayStation 4 en een PlayStation Camera nodig. Dit brengt het totale prijskaartje (inclusief headset) op 839 euro brengt. Een aanzienlijk lagere kost als je weet dat de computertechneuten met een gamecomputer van duizend euro (of meer) nog minstens 599 euro extra moeten ophoesten. Journalisten kraaien eensgezind dat Virtual Reality indrukwekkend is voor games, maar dat de toekomst zal uitwijzen of het nieuwe medium een vaste waarde wordt binnen de industrie.
Wie nog niet genoeg kan krijgen van VR als entertainment-gadget, kan de ervaring doortrekken naar de werkomgeving. Met Mure VR wordt het computerscherm overbodig. De werknemer zit in een virtuele omgeving waar hij zoveel schermen als hij wilt kan openen. Het voordeel van dit virtuele snufje? De werknemer zou minder afgeleid zijn door zijn omgeving. 
Tumblr media
Tot slot een eigen ervaring met Virtual Reality: zelf hebben we verschillende games getest met de headset. Het is indrukwekkend en neemt je hersenen in het ootje. Wanneer je valt in de virtuele omgeving, simuleren dat knappe brein van jou het gevoel van de val. Allemaal leuk en wel, maar ons lijkt het geen ervaring die je voor een hele werkdag kunt gebruiken. Voor kortstondige (marketing)ervaringen lijkt het gadget ideaal. In Europa Park hebben we twee rollercoasters getest met een VR-bril, de ervaring is onbeschrijfelijk goed. Twee behoorlijk brave attracties werden door een virtuele wereld omgetoverd naar helse ritten waar het angstzweet op ons voorhoofd parelde. Om de ervaring compleet te maken: we gingen over kop, dat gevoel hadden we toch... Maar in realiteit bleek dat niet het geval te zijn. 
Virtual Reality biedt een unieke ervaring en nieuwe mogelijkheden. Communicatie die gericht is op het beleven van een ervaringen (zoals proeven van een toekomstige reislocatie), lijken ons de toekomst voor dit toestel. Als fabrikanten te veel inzetten op sessies van meerdere uren, dan kan dit avontuur op een sisser uitdraaien.
0 notes
ydogmedia · 8 years
Text
Facebook Live - een nieuwe manier van communiceren?
Tumblr media
Facebook heeft eerder vorige week een persconferentie gehouden waarop het de laatste nieuwtjes van de sociale website bekend maakte. Het bedrijf zet meer in op Facebook Live. Ontwikkelaars en gebruikers kunnen live hun leven delen of activiteiten delen.
Naast het live delen van videobeelden, kan je gedetailleerd bijhouden hoeveel kijkers je had tijdens elk moment van de voorstelling. Ook het aantal unieke kijkers kan je nadien raadplegen. De Live API geeft een professioneel tintje aan je voorstelling: je kan video’s klaarzetten die vervolgens achter elkaar gespeeld worden tijdens de stream. Dit zijn de ‘grote vernieuwingen’ waarmee het bedrijf uitpakte tijdens de voorstelling.
Gaan we hiermee een nieuwe manier van communiceren krijgen? Het is alleszins een interessante toevoeging aan Facebook, maar het is niet nieuw. Meerkat (een applicatie op iOS en Android) deed het hen voor. Daarbovenop is het nog wat koffiedik kijken of professionele gebruikers via Facebook willen livestreamen. Ontwikkelaars en bedrijven gebruiken al jaar en dag YouTube Livestream, Twitch en tal van andere kanalen. Persoonlijke gebruikers zijn sinds de lancering nog niet op het idee gesprongen, ook bekende YouTubers blijven hardnekkig vasthouden aan hun oude stek.
Een doorbraak is het niet, maar Facebook wilt het ons wel doen geloven. De Live API is een leuke toevoeging voor professionele gebruikers, maar niet echt van toepassing voor de doorsnee gebruiker van Facebook.
Bron: persbericht Facebook
0 notes
ydogmedia · 8 years
Text
Hallo digitale wereld!
Hé jij daar! Welkom op deze blog van Y-Dog Media. 
Om ons kort even voor te stellen: dit is een blog van een fictief mediabedrijf dat gecreëerd is in functie van de opdracht voor Multimedia 1. Yannick (Van Hoorde) beheert deze blog en plaatst hier enkele berichten rond nieuwe digitale evoluties binnen de communicatiewereld.
Wil je meer weten van Yannick of Y-Dog Media zelf? Ga dan zeker eens naar deze website.  
0 notes