Tumgik
appappreciation · 8 years
Text
Skjul dine insta-stories for mor og far ...
Ja, eller chefen, ekskæresten - nogle af dem, som du måske gerne vil dele dine udvalgte og filtrede fotos med, men som helst ikke skal se det mere upolerede og private i de nye stories. 
Her er et trick. 
Lav din story. Find den ude i dit feed, hvor den ligger øverst sammen med stories fra dem, du følger. Klik nederst, hvor du får adgang til antal views og eyeballs. Der står 225 i eksemplet nedenfor, men hvis du er hurtig, kan du nå det inden nogen ser det ↓
Tumblr media
Klik på møtrikken, øverst ↓
Tumblr media
Nu har du flere valgmuligheder. Du kan bestemme, om folk må svare tilbage på dine stories. Og så kan du - som blogindlægget teaser for - skjule indhold for personer, du selv definerer! ↓
Tumblr media
Og så er det jo ellers bare at klikke persona non grata af ↓
Tumblr media
Voila!
1 note · View note
appappreciation · 8 years
Text
Sæt din instagramprofil op som virksomhed
Nu kan du ændre din instagramprofil, så den bliver en virksomhedsside, som vi kender det fra Facebook. Her er en guide til, hvordan du tjekker, om du har adgang. 
Instagram bliver i større grad et professionelt værktøj for virksomheder. Vi får fortsat flere og flere funktioner til at analysere på trafikken, til at lave sponsorerede opslag og til i det hele taget at få liv i vores grynede billeder fra kantinen, medarbejderkurset eller mødet med en ny kunde (jeres virksomhed er helt sikkert mere kreativ end det, men lad os lege med tanken). 
Netop nu har du mulighed for at sætte din profil op som virksomhed. Det gør du sådan her:
Log in. Gå til din profilside. Klik på møtrikken. 
Klik Skift til virksomhedsprofil.
På skærmbilledet Tilknyt din Facebook-side vil du se alle de Facebook-side, du p.t. er administrator for. Vælg den side, som du gerne vil knytte til din virksomhedsprofil på Instagram. 
På siden Opsæt din virksomhedsprofil skal du gennemgå din virksomheds kontaktoplysninger, foretage ændringer efter behov og trykke på Færdig. *Dette er Facebooks guide, du vil opleve, at muligheden ikke er tilgængelig for alle endnu*
Her forklares det med video: 
youtube
De nye funktioner tæller blandt andet indsigt i analyser og adfærd på din profil: Hvordan performer dine sponsorede opslag, hvem interagerer med dine fotos, hvad er mest populært, hvem er dine følgere, hvor mange bruger linket i din profiltekst? Osv. 
Du får dog ikke dataen bagudrettet, så du starter på et nulpunkt med analyserne. Men hvis du vil lure lidt på analyser omkring din profil allerede nu, kan jeg anbefale denne side. 
Go’ gram!
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Din app-retning til indretning
Hvilke apps skal du hente ned til din smartphone, hvis du skal researche til renoveringsprojektet, indrette boligen eller bare finde julegaven, der passer i stil og størrelse til dit hjem? Jeg har testet apps til boligen og til værktøjskassen. 
Boligapps er ikke et sjældent syn i App Store - faktisk er vi efterhånden nødt til at gå på jagt efter de rigtig gode apps, hvis vi vil bruge vores smartphones som værktøj til indretning. Og apropos værktøj, så får du her en liste over 4 apps, der både transformerer din telefon til en værktøjskasse (okay okay, tæt på i hvert fald), samt de to eneste apps, du behøver til dit næste boligprojekt. 
Jeg giver dig: Houzz, Homestyler, Flying Ruler og Bubble Level.
Houzz: Global og social indretningsapp med 35 mio. brugere på verdensplan og et kæmpe kartotek af inspiration – fuldstændig oplagt til at få den indledende interaktive indretningssinspiration. Det er bogligindretning gjort social: Du har både adgang til fageksperter, til gør-det-selv-tips, et bruger-til-bruger forum og en mulighed for selv at vise den kreative side frem gennem egne projekter på din profil. Ligesom vi kender det fra Pinterest, har du adgang til at lave idékataloger og moodboards og gemme andre brugeres billeder, med noter og i mapper.
Lige nu er Houzz amerikanernes fortrukne indretningsapp, og så er der i øvrigt også spændende ting på vej – muligheden for at foretage køb af yndlingsprodukterne direkte i appen og muligheden for at lege arkitekt og designer på billeder via telefonens kamera. 
Homestyler: Når du skal se det for dig, før du kan tage beslutningen. Er lilla den rigtige farve til væggen? Hvad med den nye lampe, du har ønsket dig i julegave? Og giver det overhovedet mening at flytte sofaen? Gennem denne her app og kameraet på din smartphone, får du svar på nogle af spørgsmålene, før du giver dig i kast med et (måske) overilet boligprojekt.
Nu til det praktiske. Det hvor man næææsten skal være håndværker for at følge med.  Vaterpasset: Og dog, for et vaterpas, kan de fleste styre - det er bare ikke så nemt at have i lommen. Men med appen Bubble Level bliver det nemmere at hænge dit nye billede i vater. Simpelt. Nemt. KAN ikke gå glat.
Flying Ruler: Det kan de næste dog - og det er bevist på tv - for selvom du er appkyndig, så kan de godt være, du lige skal teste målebåndsappen Flying Ruler igennem inden du vælger at måle helle køkkenet op med den. Appen er anbefalet af flere håndværkere, men alligevel kan den altså godt drille, når du skal måle fra et sted til et andet. Det er bare et heads up. Af samme grund kan det føles helt befriende, når værten tager en helt gammeldags tommestok op af lommen, når det hele driller. Og så ser man så lettet ud her 👇
Nath
Tumblr media
1 note · View note
appappreciation · 9 years
Text
Apps til decemberforberedelserne
Der er bare ekstra pres på i december: Vi skal klare en masse praktisk, der er gaver, indkøb, et budget, der skal holdes - og så skal vi også helst hygge os imens. Her er nogle apps, der hjælper med at tage luften af pligt-ballonen, så vi har mere overskud til det julen egentlig handler om: Nemlig at ses og slappe af sammen. Ønskeskyen: Du har måske allerede set den i reklamespots i tv. For Post Danmark, der er afsenderen bag appen, har markedsført appen bredt her op mod jul. Og ikke uden grund - for de har virkelig et godt produkt her. 
Appens tre primærfunktioner er, at den 1) hjælper med at bygge din ønskeliste, når du alligevel shopper eller klikker rundt på nettet og falder over noget. 2) deler dine ønsker med venner og familie. Og 3) du kan modtage andres ønskelister og reservere gaver, så modtagere, som ønskelisten ellers deles med, kan se, hvilke gaver, der allerede er købt til vedkommende.  Det ER smart. Også for Post Danmark, der lærer en masse om vores drømme, vaner og ønsker i tilgift for, at appen er gratis.  Postkortet: Og vi bliver ved Post Danmark og en app, du muligvis har glemt, du havde, men ikke desto mindre er genial her op til jul - nemlig postkort-appen. Du kan sende personlige julekort med dine bedste billeder fra telefonen - til 1, 2 eller 10 modtagere på en gang. Appen er gratis og det koster 19 kr. at sende et kort. Det er inkl. porto og afsendelse. 
Clear og Any.do: To-do-listernes absolutte sjette gear. Du skal bruge Clear, hvis det, du har brug for, er en råliste til at huske små gøremål i løbet af en dag: Lovede du lige, at købe mælk med hjem? Må du ikke glemme at ringe til mormor? Eller er der opgaver, du skal prioritere - så er Clear noget for dig. På bedste Tinder-maner swiper du dine gøremål væk i løbet af dagen, og det føles virkelig godt, når de farvede poster bliver grå, fordi du har udført dem, og du kan se, hvor meget du egentlig har nået i dag. Any.do kan mere: Gemme billeder, noter og har mere skriveplads. Men det betyder også at barrieren for at komme i gang er højere - det er min mening. Skal du have en hurtig hjælper til juleaftalerne og alle gøremålene, så er det Clear, du skal downloade. 
Så. 
Føler du dig ikke bare klar til december nu? I do! God aften :-)
/ Nath
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Et mobilt pusterum
Tumblr media
At du har din smartphone, notifikationer og mails med dig over alt er efterhånden et vilkår i den morderne tilværelse - du kan ikke bare slukke og lukke for teknologien og håbe på, at forventningspres og stress så ikke vil ramme dig. For det gør det - slukket mobiltelefon eller ej. Så når nu smartphonen alligevel er lige ved hånden, kan vi jo lige så godt 1) øve os i at finde en balance i vores brug af teknologien 2) bruge smartphonens muligheder til at finde det pusterum, som mange af os savner i en travl hverdag.   Først er jeg nødt til at sige noget, som der sikkert er mange, der vil erklære sig uenige i: Det er grundlæggende ikke mobiltelefonens skyld, at vi bliver stressede. Forventningspresset og stress er noget, der sidder i os selv og ikke i teknologien. Og jeg synes simpelthen, det er for nemt at skyde skylden på smartphonen alene. Stress er desværre meget mere komplekst end det - for det ville da være så nemt, hvis vi kunne udrydde stress ved at smide vores mobiltelefoner ud af vinduet.
Fortabt uden teknologi
Personligt ville jeg blive stresset, hvis jeg skulle undvære min mobil. Jeg bruger den hver gang jeg skal købe en togbillet, finde et sted at spise ude, og jeg klamrer mig decideret til den, hvis jeg er et sted hen i landet, hvor jeg ikke har været før. Amager eksempelvis.
Derudover så vil det for mange mennesker slet ikke være en mulighed bare at lægge mobilen fra sig eller beslutte sig for, at man da ikke gider de der mails mere. Det ville simpelthen være useriøst at foreslå mennesker, der er afhængige af deres telefoner i det daglige arbejde. 
Så hvad gør en klog?
I dag har jeg været i Go’ Morgen Danmark for at tale om, hvordan vores smartphones rent faktisk kan bruges konstruktivt som et pusterum i hverdagen. Hvordan der findes app efter app, der vil hjælpe os med fysisk og psykisk velvære, og hvordan flere af dem faktisk kan dokumentere effekt hos brugerne. 
Det er smart: Ligesom vi har vores mails, huskesedler og pligter med os over alt, så har vi nu også vores pauseprogram, office fitness eller mindfulness-app til at tage 10 min., hvor vi giver os selv ro. 
Mine app-befalinger er: 
Pause: Ny dansk app, der hjælper dig med at finde ro ved at bede dig om at følge en prik med fingeren i et langsomt tempo og til afslappende musik. Simpelt. Effektivt. 16 kr. i AppStore. Sådan.
Calm: Gratis meditationsapp, hvor man kan få en introduktion til øvelser og medidationsforløb for enhver smag. Du kan afsøge, om du er mest til rislende vandløb, regn mod ruden eller bølger - eller om du skal have en guidet mediation på 10 min., hvor du får instruktioner og vejledning. 
Office fit: App, der hjælper dig med at holde kroppen i gang, hvilket jo også er med til at give følelsen af velvære om mulighed for at zone ud og tænke på noget andet på jobbet.
Slow Down: Egentlig et kommercielt initiativ fra Merrild, der har udviklet en app, hvor man får frigivet noget materiale - i første omgang en bog - hvis man sætter sin smartphone på fly-tilstand. Skal du læse bogen i appen gratis, så kræver det altså, at ingen kan forstyrre dig. Ikke dumt tænkt. 
Det her indlæg er skrevet i erkendelsen af at vores cyborg-telefonfikserede-techtilstande er nok kommet for at blive. Og at det derfor nok også er ret vigtigt at lære at bruge vores teknologiske redskaber, som fx mobiltelefonen, fornuftigt. Og det vil jeg gerne slå et slag for!
/ Nath
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Sig det med emojis 🌹
Den nyeste iOS-opdatering (9.1) kommer med 150 nye emojis: Nye følelser, madvarer og dyr. Hvis du troede, at det var nok med een slags snemand, så tog du grueligt fejl. Og så er håndtegnet vi alle har ventet på (indsæt the f-word) klar til brug. 
Tumblr media
Vis mig dine senest anvendte emojis, og jeg skal fortælle dig, hvem du er. 
Vi kommunikerer med de små gule symboler som aldrig før - og ikke uden grund - for de er nemme at afkode, de er sjove og giver et ekstra lag til kommunikationen, Egentlig burde jeg skrive dette indlæg med emojis ... I får en version 2, skal vi aftale det?
Hvad er emojis egentlig, og hvorfor er vi så vilde med dem?
En emoji er et symbol, der er er beskrivende, følelses- og stemningsudtrykkende. De kan bruges til at understrege pointer, fremhæve eller bløde kommunikation op. Det er ikke underligt, vi er vilde med dem, for vi tænker i billeder og har altså en forudindstilling, der gør, at vi også har lyst til at kommunikere i billeder. Man siger “jeg fik billeder på nethinden” - ikke ord. Det giver mening.  Punktum, punktum, komma, streg Det vi kender som emojis i dag startede som småtegn – det man oprindeligt kaldte emoticon: Kolon, tankestreg, slutparentes. I ved: :-) Som jo er en form for billedlig repræsentation af et ansigtsudtryk. I dag skrives der bøger med emojis, de bliver brugt i kampagner og så bliver videnskab altså også fortolket med emojis:
youtube
 I dag har vi så fået 150 nye af slagsen, og hvad betyder det så? Det betyder først og fremmest, at der har været og er et behov for at udtrykke sig med de her figurer: At symboludveklse og lege med sproget. 
Nogen vil sige, at det handler om, at vi vil forsimple sproget - springe sproglige led over og gøre det nemt, kort, effektivisere. Jeg siger måske mere, at det handler om en udvidelse af sproget. En forfinelse, fordi vi nogle gange har brug for noget mere end ord. Et visuelt vokabularium.
Emojis overskrider modersmål og gør det muligt for folk på tværs af nationaliteter og sprogbarrierer at kommunikere. Altså selvom en hotdog-emoji er grineren, så er der en dybere mening bag, som er ret fed.  Derfor glæder de nye emojis mig på to måder: Fordi jeg nu kan sende mine venner en burrito. Simpelt. Og fordi det faktisk også rykker noget ved sproget og vores kommunikation, der er spændende. 
Well, det er i hvert fald min holdning. / Nath
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Lav efterårsferie-research i App Store
Uanset hvad du skal I efterårsferien, så findes der en app til det: Hvis du skal til udlandet, skal finde restauranter, caféer, en god bog eller bare en legeplads i nærheden - så har din smartphone svaret. 
Et par hurtige anbefalinger, du ikke kan komme udenom, hvis du skal nyde efterårsferien i Danmark og har strøm på mobilen: 
- YourLocal for Københavnerne og RabatApp, hvis du er fra Aalborg/Aarhus-egnen og vil have gode lokale kultur og mad-tilbud.
- Børn i byen: Guide til oplevelser i børnehøjde over hele landet. Fra ammecaféer, legepladser til festivaler og børnevenlige museer.
- Bownty: Til at samle tilbud og nemt indløse dem (fx i efterårsferien)
- Wannasport: Ny dansk app, der lokaliserer sportsaktiviter tæt på dig. Jeg er ikke så sporty, men der er alt fra klatring til løb at boltre sig i. 
Hvis du skal til udlandet. (Her er nogle oldies but goodies, der måske skal genfødes, for de virker faktisk bedre end nogensinde før):
- Yelp - til restauranter, caféer og barer i udlandet. Få hjælp af andre brugeres anbefalinger til ikke at gå i turistfælder og opleve de lokale perler - både i DK og udlandet. 
- Google oversæt. Nej, det er ikke en joke. Google translate har for nylig fået en funktion, der gør, at du kan scanne alt fra menukort til vejskilte på andre sprog og oversætte dem til dansk. Så du kan gå udenom alverdens (og lad os være ærlige; ækle) lokale specialiteter. Så selvom Google translate er ca. lige så gammel som internettet, er den værd at hente ned.
- Comundu, hvis du skal lokalisere et godt hostle. Airbnb, hvis du vil have flere valgmuligheder. De nørdede alternativer, hvis du er til Geocaching og fly-tacking (som mig):
- Visitfarmen: App der viser dig alle staldcaféer, kroer og hyggelige landsteder du kan besøge rundt om i landet. Hvis du som mig har været flere gange på Kreta end i Jylland, så er den et godt sted at starte. 
- Starwalk: Til dig, der vil have styr på universet, høhø. - Svampeguiden - hvis du har planer om at tage noget af det, du finder i skovbunden, med hjem. Måske specielt, hvis du overvejer at spise det :-)
Og når du sidder om aftenen og skal lytte en god bog - eller det pisker ned, som det har for vane at gøre, når man har fri - så griber du Storytel og finder din yndlings-lyttebog <3
That’s it - nyd ferien. / Nath
Tumblr media
0 notes
appappreciation · 9 years
Photo
Tumblr media
Sådan har jeg det også med internettet. 
1 note · View note
appappreciation · 9 years
Text
Vil du betale for et nyt snap-fjæs?
Tumblr media
Hvad er et sæt hjerteøjne værd? Eller, at du kan skræmme livet af dine med-snappers med et demonansigt efter kl. 23? 
De to eksempler er fra Snapchats nye opdatering. Og de er gratis. Du ved allerede, hvordan de forskellige tilgængelige add-on-ansigter ser ud, hvis du har været på snapchat i dag (for alle dine venner har skambrugt dem). 
Men omkring frokost skete der noget, der fik os på kontoret til at tænke: Okay, det her er ikke bare 24-hours-of-free-pleasure-and-fun (for lad os være ærlige - de der filtre er jo ikke sjove om en måned). Der kom nemlig et nyt filter: Tudeøjnene. 
Og hvorfor gør det så en forskel? Det mener jeg, det gør, fordi det viser, at det her bare er toppen af isbjerget - at Snapchat kommer til at smide den slags overraskelser ud løbende. Måske endda så gode overraskelser, at du bliver fristet til at betale for det?
Der har længe været snak om, hvordan Snapchat vil lukrere på deres populære produkt i fremtiden. Og med rygter om betaling for replays og trophies osv. kunne man også sagtens forestille sig, at de populære nye selfie-filtre ville blive en handelsvare inden længe. Coca cola vil da sikkert gerne betale et par kroner for et coca cola-filter, som Lasse From har påpeget på Facebook.  Men den tid den “sorg” - selvfølgelig! Og indtil da, så lad mig se dit selfie-game på snappen: nathalieclarsen
youtube
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Feriebillede-filtre og opbevaring
Er din fon fuld af feriebfotos? Og har du hverken tænkt over at redigere dem eller gemme dem ordentligt? Jeg kender situationen - og her får du mine personlige app-befalinger til, hvad du skal gøre. 
Hvis ambitionsniveauet er, at billederne skal se lækre ud hurtigt, så er VSCO Cam en af de bedste ‘plug and play’-apps, jeg kender. Du får fine forudindstillede filtre inspireret af det helt klassiske analog kamera. Du får et bagkatalog af købefiltre, som man henter på baggrund af ens yndlingsfiltre i appen. Og så har appen et community ben, hvor man kan udstille de lækreste mesterværker til omverdenen i bedste insta stil.
Skal du rette detaljer enkelte steder i fotoet, fjerne rynker eller oplyse et område på billedet, der har fået for meget skygge, så er Snapseed appen, du skal bruge. Enkel at navigere i og med en masse muligheder for let øvede til ret øvede brugere. 
Og drop så appen med de grimme smiley-rammer eller lol-stickers til din telefon! Den dille er slut. Brug i stedet for appen Layout til dine collager. 
Den sidste app kommer fra selveste Morten Resen (der i morges afslørede, at han pt lagrer 30.403 fotos på sin telefon). Den hedder Shoebox og er simpelthen den smarteste app til at tage backup af dine billeder. Grunde 1) Det sker helt af sig selv 2) Det er gratis, og du har uanede pladsmængder 3) Den har en smart søgefunktion, så du kan se, hvor dine billeder er taget, hvornår og kan strukturere efter det. SÅ smart.  Appen Google Photos kan nogenlunde det samme, så hvis du er Google-fan, så bør du også tjekke den ud. 
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Den der latterlige funktion på din iphone ...
Som du ikke aner, hvad du skal bruge til. Det er den hvor du tapper to gange på home-knappen og din skærm ‘bliver halv’. Den har min kollega Mads nu fundet en mind blowing grund til at anvende i fremtiden! Funktionen løser nemlig det velkendte problem, at man kun har en hånd til at betjene sin smartphone med, og man ikke kan nå helt op i øverste hjørne af den, fordi ens hånd ikke er smidig nok. Kender I det? Vel gør I så!
Okay, så filmen viser mig, der bruger min mobil med min højre hånd og skal ‘nå’ besked-appen uden at bruge den venstre. Dobbelt-tap på home-knappen og succes!
youtube
Jeg kunne ikke have lavet denne video uden Mads. Tak!
/ Nath
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
En push-meddelelse fra din indkøbsliste
En ældre app, som jeg er vild med: Wunderlist. 
Appen er et intelligent alternativ til den almindelige to-do eller ønskeliste. Du kan lave en liste, dele den med kæreste, room mate eller mor og på den måde huske hinanden på gøremål og indkøb. 
Det kan også være en liste over gode film, som I gerne vil se. Jeg deler fx gyserfilm-liste med min bedste filmpusher: Vi bidrager begge til oversigten og kan tjekke filmene af, når vi har set dem. 
Ud over det, er der fine muligheder for at sende reminders og push-notifikationer i appen - så der er ingen undskyldning for at glemme noget på listerne :)
Ud over Wunderlist gennemgik jeg Cozi, Trafik-klar og Food and Fun i Go’ Morgen Danmark.
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Alternativer til *asociale* sid-stille-apps
Din smartphone gør dig asocial, og dine børn bliver fede, fordi de sidder stille og gamer hele dagen. Jeg bliver nødt til at sige, at det altså ikke er teknologien, der gør dig ensom og tyk. Desværre, for det ville være så let at kunne skyde skylden på noget. Men derudover, findes der faktisk en del cool alternativer, hvis du og i særdeleshed børnene vil møde nye venner eller lege vildt i det fri - og det starter (surprise) med din fon:
PlayMapr
En app, der hjælper børn med at bygge relationer og få nye legekammerater - måske i sommerhuset, hvor der kan være et stykke til den nærmeste legeaftale. Appen fungerer ved at forældrene laver en profil, tilføjer børnene og de adresser, hvorfra børnene kan findes; fx ved sommerhuset. Og så har man ellers adgang til at kontakte andre familier i området og aftale et sted, hvor børnene kan mødes. Børnene kan være aktive på forskellige tidspunkter, så yngste og ældste behøver ikke at lege på samme tid. 
Appen er til dig med Iphone, men kommer til android inden længe (6 uger). 
LegeHjulet
Får børn til at huske eller lære de traditionelle og klassiske lege, som vi husker dem fra skolegården: Bankebøf, Dåseskjul, “Jeg melder krig mod” - de er der allesammen!
Appen er børnenes spilstarter og bruges ved, at man drejer på hjulet. Forinden har børnene valgt en masse lege ud fra en tilknyttet liste, som felterne på hjulet så består af. Når hjulet stopper ved en leg, så skal der leges!
Spilreglerne får du på en lille intro-video, som appen også er udstyret med.
Appen koster 25 kr. og er både til ios og android. 
Woop
En ældre app, der dog stadig holder. Den er udviklet af Spejderne og indeholder to spil, der skubber ungerne udendørs - dog uden at de behøver at slippe smartphonen.
Spillene er nemlig afhængige af, at børnene har deres telefoner i hånden, for det er deres lokalitetsfunktion, som afgør spillet. Se med her:
youtube
Appen er til de lidt ældre børn og er efter min mening et godt eksempel på, hvordan man kan integrere teknologi og fysisk aktivitet. 
Appen er udviklet til ios og android.  / Nath
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Når et filter bare ikke er nok...
De er alle vegne i dit feed: Pigerne, der er for flotte til virkeligheden. Perfekt hud, en bikinikrop to die for - og tænder, der er så hvide, at Colgate niver sig i armen for at teste, om det er en drøm. 
Instagram er oprindeligt kendt og elsket for at være en platform, hvor vi får lov at komme tæt på, og hvor det hele bare er en lille smule mere ægte end på andre sociale medier. 
Eller både og - that is. 
For Instagram er samtidig vores allesammens lille filter-mirakel, hvor Early Bird, Valencia eller et af de andre photo-quick-fixes, kan vende op og ned på en grå efterårsdag eller de blege ben og lidt for rødmossede kinder. 
Hashtagget #nofilter eksisterer af en grund: Og det er, at udgangspunktet på Instagram efterhånden er, at det er billeder tilført et lag af pænhed. 
Alligevel er det vigtigt at minde sig selv om det faktum i ny og næ. Og derfor læste jeg også lidt grundigere efter i kommentarsporet i går aftes, da en af mine yndlingsmodeller på Insta, nemlig @cristinamantas, lagde dette foto op:
Tumblr media
“Be cirtical. You can’t believe everything you see on Instagram”, skriver hun i en kommentar til billedet ovenfor. 
Ja, vi skal være kritiske. Men også mere en bare filter-kritiske. For som billedet viser, så kan den rigtige app i et snuptag forvandle din krop til noget nær en fantasi. Mindre talje, glattere hud - større bryster, hvis man ønsker sig sådan nogle. Appen Cristina taler om hedder Facetune, men der findes et hav (virkelig!) af den slags. 
Senest har jeg testet appen Perfect365, der lidt a la Makeup Genius kan ændre dit look, teste farver og make up-tendenser - men som en ekstra feature også kan løfte dine kindben, give dig klarere øjne eller et bredere smil. 
Min tanke var: Okay, hvis jeg først kører mig selv gennem denne her retoucheringsmaskine een gang, så vil jeg for evigt have lyst til at rette og justere mine selfies - fordi jeg bare ved, at den giver mig 3 timers ekstra søvn og 27.000 flere øjenvipper. Jeg orker ikke det besvær - og wow for dem, der gør. De kan jo ikke have rynker på det ene foto og være baby-glatte på det andet? Det er vel all in or nothing?
Og jeg forstår virkelig godt, at det er fristende at ændre små skavanker med en app. I gamle dage blev rigmænd afbildet som guder, og mon ikke en kejser eller to er blevet portrætteret med lidt rankere ryg eller færre huller i bukserne end i virkeligheden? Trangen til iscenesættelse har altid været der. 
Vi skal måske bare huske, at iscenesættelsen er et vilkår - Og så ellers lege løs med apps og filtre med den erkendelse, at det jo også bare er noget vi leger? 
Appstore har alt: I hvert fald kan du snildt komme til at ligne en dukke på 10 sekunder. Appstore har alt - næsten: For den kritiske sans og selvtilliden skal du fx finde i dag selv :-)  Tjek selv de forskellige apps ud eller følg Cristina på Instagram - hun er sej.  / Nath
1 note · View note
appappreciation · 9 years
Text
Oplev din by på en ny måde - med din smartphone natürlich
Din telefon behøver ikke at holde dig inden døre - den kan faktisk hjælpe dig med at se din by på en ny måde, og give dig inspiration til billige kulturoplevelser lige i nærheden. Her er mine appreciations ⬇️
Tumblr media
PODWALKS er lydfortællinger om byen, byudvikling og arkitektur - direkte i dit øre, når du går en tur i byen. Måske går du ned ad Strøget hver dag uden at overveje de gadefortællinger, der ligger gemt i den gamle københavnske gågade? Historien er kun en podcast - podwalk - væk. Appen fås også i en løbe-edition. Det kræver, du løber. Så den vil jeg ikke anbefale ;-)
GEOCACHING er en slags moderne skattejagt for hele familien. 20.000 skatte er gemt alene i Danmark. Og de skal lokaliseres! Geocaching er ikke et nyt fænomen, men stadig uudforsket af mange, inkl. mig selv. 
Jeg har investeret i den originale app til omkring 80 kr. og glæder mig til at gå på opdagelse. Der er forskellige sværhedsgrader, og du kan finde skatte over hele Danmark - by, skov og land - så det er bare med at game løs. 
YOUR LOCAL handler om at udnytte muligheder og tilbud i dit nærområde. Projektet startede egentlig som en simpel smskæde mellem nogle beboere og forretningsmiljøet på Vesterbro. I dag er det en app, hvor folk i de større danske byer kan få gode tips og tilbud til alt fra billig mad til kulturoplevelser ned på deres smartphones. 
God til inspiration og til at holde øje med tilbud fra den lokale yndlingsbutik. 
BØRN I BYEN er en af de apps, du måske allerede har på mobilen, men som alligevel fortjener en anbefaling herfra. Har du børn, og skal du finde en legeplads, eller vil du ud i landet og opleve noget nyt med junior? Så er denne her app genial. Fin kalenderfunktion, hvor du kan blive mindet om aktuelle begivenheder og god kategorisering af alt fra underholdning til ammevenlige caféer.
Et ekstra tip: Mange mindre danske byer har også udviklet fine apps med lokale tips. Søg i Appstore på bynavn eller “oplev”, så får du en masse frem. Husk også at de danske museer ofte har brugervenlige apps, der er med til at lægge et ekstra lag på udstillinger og oplevelser i området omkring museerne. 
Alt i alt er der en masse digitalt at komme efter, hvis du leder efter sommeroplevelser herhjemme.
/ Nath
0 notes
appappreciation · 9 years
Text
Festivalsapps
Ja, du ska’ ha’ mobilepay, en god vejrapp og heaps roskilde-edition med på din festival. Men hvad kan man ellers finde af gode festivalsapps derude? Jeg anbefalede 4 af slagsen i morges i Go’ Morgen DK. Og her får du et overblik - plus en ekstra: Crowdsearch: SMS'er ryger frem og tilbage "Jeg står til venstre for scenen, ved det røde flag". Det holder ikke. Hold øje med dine venner på denne app og få lokation-koordinater, du kan forstå. 
Drunk mode: Glemt hvor dit telt er? Hvor du forlod dine venner? Eller hvor du spiste den lækre sandwich i går? Drunk mode hjælper dig ved at give et kort over din bevægelser fra du starter med at drikke, til du skal hjem. En bonus er, at du kan tilknytte telefonnumre og undgå at ringe til ekskæresten i din brandert. Smaaart!  ToiletApp: Find det reneste toilet, det nærmeste toilet og toilettet med mindst kø på festivalspladsen. Simpelt. Lækkert (ok, det er det måske ikke). 
Recho: Gå på opdagelse i lydminder og optag dine egne. Velegnet til festivalsområder, hvor du kan høre lydbider fra den koncert, du ikke nåede til i går. Shortsvejr: Svarer på spørgsmålet, man stiller sig selv hver dag, når der er dansk sommer på programmet: Er det shortsvejr?  Det var dagens APPreciations :) / Nath
1 note · View note
appappreciation · 9 years
Text
Når alkohol kommer ind, går hjernen ud. Men det er der heldigvis en app for..
Jeg leger med appen Drunk Mode, som kort fortalt indsamler data om dit fulde jeg og deler det med dig og dine venner.
Appen hjælper dig med at finde dine venner, når I er for fulde til at beskrive, hvor I er, i en sms. Eller når du fx skal finde dem i en bestemt lejr på Roskilde Festival, og det eneste, du har at gå efter er “Det ligger i C, ved det sorte flag”.
Appen er god til dig, der 1) Har svært ved at finde hjem 2) Får fuldemands-hukommelsestab 3) Bliver væk fra dine venner i byen - eller på festival.
Hop på og find mig: NathalieCLarsen
0 notes