Tumgik
aysegulerin · 2 years
Text
MUTFAK PERİSİ
Mutfak tasarımında hedef sadece görsellik değil, aynı zamanda işlevselliktir. İyi planlanmış bir mutfak, uzun yıllar boyunca her zaman konfor sağlayacaktır. Çünkü eğer mutfağınız işlevsel değilse, yemek pişirmekten keyif alamazsınız. Mutfağınızda çalışmanızı kolaylaştıracak birçok püf noktası vardır. Aşağıdaki temel noktaları göz önüne aldığınızda, mutfağınız işlevsel ve keyifli hale gelecektir. 
8 notes · View notes
aysegulerin · 2 years
Text
RUSTİK YANSIMALAR
Rustik, ingilizcedeki "rustic" kelimesinden türetilmiş olup, "köylü, işlenmemiş, sade, kırsal" sözlük anlamını taşımaktadır. 
Rustik tasarım, büyük şehirlerde yaşayan insanların modern malzemelerden ve popüler dekorasyon ürünlerinden yorulmasıyla birlikte, 19.yüzyılın sonlarında Amerika'da kır evlerinde yaygın olarak uygulanmaya başlanmıştır. 
0 notes
aysegulerin · 2 years
Text
EVİNİZE TARZINIZI YANSITIN
Evinize geldiğinizde, nasıl bir mekanla karşılanmak istersiniz? Birçoğumuz ev dekorasyon kitaplarında ve dergilerde gördüğümüz örnekleri inceliyoruz, ancak söz konusu kendi evimiz olunca nereden başlayacağımıza ve neleri tercih etmemiz gerektiğine karar veremiyoruz.  Evinizde herhangi bir odanızı yeniden canlandırmak ya da yeni evinizi dekore etmek istiyorsanız, öncelikle tasarım tarzlarını tanımak, birbirlerinden hangi özelliklerle farklı olduklarını öğrenmek ve hangilerine kendinizi daha yakın hissettiğinizi keşfetmek harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Kendinize yakın bir dekorasyon tarzını belirlemek, birbiriyle uyumlu seçimler yapabilmenizi ve hayalinizdeki mükemmel görselliği daha kolay elde etmenizi sağlayacaktır. Öncelikle rahat, keyifli, davetkar ve zevkinizi yansıtacak bir mekan olması önemlidir. İç Mimar Jennifer Higardner'ın da belirttiği gibi, "Bir ev, seçilen dekorasyon tarzlarının birleşimiyle bir yuva haline gelir. Ev dekorasyonu, evde yaşayan aile bireylerinin kişiliğini mekana yansıtır."
0 notes
aysegulerin · 2 years
Text
RETRO RENKLERLE KEYİFLİ MEKANLAR
Evinizdeki oda renkleri, kişiliğinizin doğrudan yansımasıdır. Çoğumuz oda rengini düşünmek için çok fazla zaman harcamayız, ancak seçilen renkler her gün ruh halimizi ve düşüncelerimizi etkilemektedir. Bu nedenle, renkleri hissederek seçmek çok önemlidir.
Güzel bir ev sahibi olmak için trendler hakkında endişelenmenize gerek yok. Boya sektöründe faaliyet gösteren imalatçıların her yıl, "Yılın Renklerini" belirlemeleri bir klişe haline gelmiştir. Ancak renk trendleri sürekli değişecektir. Asıl önemli olan bir evde yaşayanların, kendi tercihlerini ve kişiliklerini yansıtan renkleri seçerek hayatını güzelleştirmesidir. Bazen bir odaya girdiğinizde ya da bir mekanda vakit geçirdiğinizde kendinizi daha rahat hissetmenizin nedeni, renk ve aydınlatma seçimleridir. Sizler de evinizde ya da ofisinizde ya da size ait özel bir alanınızda, fazla maliyet oluşturmadan sadece duvar rengini değiştirerek, kendinizi daha mutlu ve konforlu hissedebileceğiniz mekanlar yaratabilirsiniz.
0 notes
aysegulerin · 2 years
Text
NANE YEŞİLİ FERAH MEKANLAR
1950'li yıllarda popüler olan "Pastel Renkler" günümüzde Retro Tasarım tarzıyla birlikte yeniden kullanılmaktadır.  Nane Yeşili (Mint Green), her dönem pastel renkler arasında en çok tercih edilen renk tonlarından biri olmuştur. Nane yeşili, sakinleştirici ve aynı zamanda nane kokusu gibi ferahlatıcı bir renktir. Bu soğuk yeşil tonu, mavi ile yeşilin parlak ve neşeli bir karışımıdır. 
0 notes
aysegulerin · 2 years
Text
KUZEY'İN SICAKLIĞINI HİSSEDİN
"İskandinavya", Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Norveç başta olmak üzere Kuzey Avrupa ülkelerinin bulunduğu coğrafyadır. İskandinav (Nordik) Tarzı, 1950'lerin başında yeni bir tasarım kavramı olarak tanınmış, 2000'li yıllarda sürdürülebilirlik hedefiyle birlikte yeniden güncel hale gelmiştir. Şıklığı, sadeliği ve işlevselliği bir araya getiren "İskandinav Tasarım Tarzı", kuzey ülkelerinde yaşayanların, iklim koşullarıyla mücadele edebilmek amacıyla geliştirdikleri yaşam felsefesinin mekana yansımasıdır. 
1 note · View note
aysegulerin · 2 years
Text
EKLEKTİK: KAOS İÇİNDE UYUM
“Eklektik” kelimesi eski Yunanca kökenli olup, "seçmeci karışıklık” anlamına gelir ve “çeşitli kaynaklardan seçilenlerle en ideal sistemin kurgulanması” şeklinde tanımlanır.  Eklektik tanımı uzun zamandır kullanılmasına rağmen, 19.yüzyılda sanayi devrimi sonrasında keşfedilen yeni malzemelerin eski ürünlerle bir arada kullanılmasıyla birlikte bir dekorasyon tarzı olarak benimsenmiştir. Eklektik mekanlar, birçok farklı tarzın, değişik zaman periyotlarına ait dönemlerin, doğuyla batının, eskiyle yeninin ve renklerin gelişigüzel ancak uyumlu bir şekilde yanyana getirildiği mekanlardır.
1 note · View note
aysegulerin · 2 years
Text
MİNİMALİZM: AZ ÇOKTUR
Minimalizm, 1960'li yıllarda Batı ülkelerinde ortaya çıkan basit ve masif formların kullanıldığı bir sanat ve mimarlık anlayışıdır. Minimalizm kelimesi, Fransızca kökenli "Minimum" sözcüğünden türemiştir. Minimum, sözlük anlamı olarak "Bir şey için gerekli en az veya en küçük miktar" şeklinde tanımlanır.
3 notes · View notes