Tumgik
Photo
Tumblr media
Bu seri bütün insanlığı bağrına basmış olarak hazırlanmış. Gece uyurken, kafanızı yastığa koyduğunuzda düşüncelerinizi içeriyor adeta... "İnsan büyükleri anarken cennetteki gül bahçelerinden geçiyor gibi olur." diyor Üstad Ali Ulvi Kurucu. Bu hatıralar öyle değerli ki, ömrümüzün her geçen saniyesinde bize büyük bir miras bırakıyor.
Ali Ulvi Kurucu hatıralar kitabı  M. Ertuğrul Düzdağ tarafından yazılmış, Med Kitaplığından basılmıştır.
0 notes
Link
Fecr yayınlarının 10 kitaplık serisini inceledim. Seri çıkalı bir kaç gün oldu. İslamda en çok merak edilen ve tartışılan konuları modern ve sade bir üslupla ele alarak incelemişler. Yazar kadrosu akademi ağırlıklı, faydalı bir çalışma olmuş. Özellikle gençlere hitap ettiğini söyleyebilirim. Listeyi’de şöyle bırakıyorum;
Şefaat Nedir Ne Değildir?
Kader Nedir Ne Değildir?
Mucize Nedir Ne Değildir?
Kabir Hayatı Nedir Ne Değildir?
Tarihsellik Nedir Ne Değildir?
Nuzuli İsa ve Mehdilik Nedir Ne Değildir?
Cihad Nedir Ne Değildir?
Şeriat Nedir Ne Değildir?
Hilafet Nedir Ne Değildir?
Evrim Nedir Ne Değildir?
0 notes
Quote
Savaş olmasaydı, dünyada barış olsaydı o zaman tamam, eğlenmene bak derdim! Ama sıradan bir itfaiyeci olmaya geri dönmemelisin Montag. Dünyada her şey yolunda değil.
Fahrenheit 451 Ray Bradbury
0 notes
Photo
Tumblr media
        Elif SHafak Hakkında Gayrı Edebi Birkaç Satır
İlk olarak Elif Şafak çok tartışmalı bir kadın. Yazar kelimesini özellikle kullanmadım, çünkü hanımefendi hakkında tek satır yazısını okumamış insanların dahi fikri var. Çünkü Elif Şafak kendisini yalnızca cümleleri ile kitaplarında ifade etmiyor, fırsatını bulduğu her platformda, sosyal medyada hatta talk show’larda dahi boy göstermeyi seviyor. Belki bundandır hakkında dolaşan popülist söylemler.  Yazdığı eserler de tıpkı gündeme uygun söylemleri gibi gelişiyor. Mesela Ahmet Ümit Bab-ı Esrar'ı yazıp on binlerce satarak insanlara Mevlana’yı tanıtınca Elif Şafak naptı? gördü ki gündem değişti. Günün modası Mevlana ve Şems Tebrizi, hemen oturdu Elif Şafak Aşk'ı yazdı. Elif Hanım ne Orhan Pamuk'tan önce ermeni meselesinden bahsedebildi, Ne de Ahmet Ümit'ten önce Mevlana'nın ne kadar verimli bir konu olduğunu, Şems’in de aslında iyi bir insan olduğunu keşf edebildi. Hiç bir şeyde ilk olmadığı gibi popülizmi ve tekrarcılığı kör parmağım gözüne misali ortada...
Bunları geçtikten sonra ben, malzeme olarak kendisini, ailesini, hayatını kullanmasını gayrı edebi buluyorum. Örnek aldığı Virginia Woolf da Sylvia Path da özellikle yapmalarına rağmen bu kadar ileri gitmemişti. Bu konu sınırlaması Elif Şafak için mecburi bir tekrar durumunu da doğuruyor. Eee bir kocadan, bir çocuktan, bir kendinden bahsedince konu da dayanmıyor haliyle.. Hele bir de insan kendini anlatırken olumsuz dili de yakıştıramadığından sayfalar ve söylemler övgü ile geçiyor. Sonra hanımefendi kızıyor; “Elif Şafak egoist, popülist dendiğinden ötürü. Fakat bu ülkede Amerikan/İngiliz romanları okuyan bir tek kendisi şeklindeki yaklaşımları ve Şanzelize’de kahve içerken fırından taze çıkmış, yoğun çikolatalı croissant bizim deyimimizle kruvasan yemeden o fikirlerin idrak edilemeyeceğine dair inancından kaynaklanıyor.
 Kitaplarında karşılaştığım Copy Paste bölümleri ise daha sonra ayrıntılı şekilde yazacağım.
Yazımın başında da bahsettiğim gibi Elif Şafak çok tartışmalı bir kadın. Benim söylediklerim ve bakış açım belki size çok eleştirel olarak gelebilir. Fakat yine dediğim gibi bir çoğumuzun tek bir cümlesini dahi okumadan yorum yapabildiğimiz bir karakteri, genel itibarıyla baktığımda çok olumlayamıyorum. Elif Şafak Kitaplarını okuyan, ilgilenen arkadaşlarımın fikirlerini her zaman dinlemek isterim. Nihayetinde bir klişe olsa da “Eleştiri geliştirir”. 
Sevgiler..
1 note · View note