Tumgik
Text
Mobile MK: buscant noves formes de comunicar
L’entrada d’aquesta setmana anirà sobre el Marketing Mobile. Bàsicament volia parlar de la cerca de noves formes d’impactar al consumidor, principalment utilitzant la tecnologia.
El Mobile és, juntament amb Internet, el sector de publicitat amb més futur. Ja vam veure a la primera entrada del blog algun anunci com el de Hell Pizza o el de Tippex on es jugava amb les possibilitats que t’ofereix la tecnologia per crear anuncis molt interessants. Amb el creixement dels smartphones, ara s’ha de buscar innovar en els anuncis per mòbils. Veiem per exemple que s'estan fent admob que "parlen". Aquests tipus d’anunci el que fan és transmetre el missatge de forma verbal. Nuance és l’empresa de comunicacions que s’ha encarregat de desenvolupar aquest tipus de publicitat mòbil que utilitza una tecnologia de veu i traducció d’idiomes. L’empresa és la que s’ha encarregat de desenvolupar serveis com el famós Siri d’Apple o el Google Voice. Aquest nou sistema de publicitat permet parlar als consumidors un a un, cridar la seva atenció. De moment està en fase de proves en tres empreses força importants com són Leo Burnett, Digitas i OMD. I a més, es pretén implementar aquest sistema a altres mitjans com poden ser la televisió. Encara que no sigui una revolucionaria innovació tecnològica com pot ser les Google Glass, per exemple, demostra que cada dia es busquen noves formes de cridar l’atenció i que cal aprofitar al màxim les opcions que et donen les noves tecnologies.
També tenim aquest interessant article de Forbes que parla de les innovacions en Mobile Marketing:
Recompensa: “No m’interrompis mentre jugo al Angry Birds, però em pots recompensar per passar-me nivells”
Qui no s’ha enganxat al Apalabrados, Triviados, Angry Birds o qualsevol altre joc pel mòbil? Les apps al mòbil s’utilitzen principalment per jugar, per això, moltes marques apareixen en els jocs en forma de banners o in-game marketing. Però resulta molt més impactant recompensar al consumidor , premiar-lo pel que aconsegueix al joc.
Sistemes de pagament social: "M'adono que la meva influencia és important per les marques”
Què és més impactant, una persona que compra el teu producte o una persona que comparteix el teu producte amb tota la seva xarxa social? Veiem com agafarà més importància la “moneda social” dels consumidors. Un exemple d’això és “Pay with a Tweet”: el primer sistema de pagament social on la gent paga amb el seu valor a la xarxa social.
Servei al client mitjançant missatgeria instantània: “Utilitzo missatgeria instantània amb el meus amics, deixa’m fer-ho amb la teva marca”
Ja s’han realitzat sistemes de venda per Internet amb l’ordinador, però el mòbil el que permet és una millor comunicació xatejant al moment des de qualsevol lloc ja que molts utilitzem els smartphones 24h. Per exemple a l’apartat de contante de SwimOutlet trobem l’opció de “live chat” que hem estat comentant, a més de poder trucar de forma online entre d’altres opcions.
Tumblr media
Imatge > Text: “No només em diguis on vaig, mostra’m-ho també”
La imatge cada vegada està adquirint més força que el text. En publicitat això ho sabem molt bé i aquest fet també ve recolzat per la gran importància que ha agafat Instagram en el món d’Internet i sobretot del mòbil. Per això, els consells basats en simples textos formen part del passat. El consumidor utilitza el GPS per navegar, etiqueta fotografies i les penja a les xarxes socials... Busca experiències més estimulants visualment. Trobem per exemple Foodspotting, una app que serveix com a guia visual de restaurants.
Tumblr media
Oferir productes exclusivament pel mòbil: “Estic constantment navegant pel telèfon, dóna’m una raó per fer-ho amb vosaltres”
Hi ha una audiència que està constantment activa al smartphone. S’ha de considerar les opcions que t’ofereix el dispositiu mòbil: personal, exclusiu i a temps real. L’industria de la moda ja ho fa i ofereix un servei exclusiu a través d’apps on el consumidor pot ser el primer comprador. Per exemple, amb Bergdorf Goodman pots comprar productes de moda al instant que es van actualitzan de forma ràpida i compartir-ho a Facebook i Twitter .
Tumblr media
La batalla pel Mobile SEO: “Busco coses pel mòbil igual que ho faig amb l’ordinador, però busco coses diferents en cada lloc”
Les compres per Internet són importants , molts consumidors busquen la marca pel mòbil abans de comprar. A més, Google té el 98% del mercat de cerca amb el mòbil. Per tant, cal començar a mirar les keywords de Google i tenir una bona web mòbil.
Transmedia: “Deixa que compri el que vulgui, en el dispositiu que vulgui”
Hi ha nombrosos estudis que conclouen que el consumidor es multi-tasking i multi-screen. Cada vegada més gent veu la televisió mentre navega per Internet pel seu smartphone, tablet... És un fet que no es pot canviar del consumidor, per això les marques s’han d’adaptar i assegurar-se que estan presents en diversos dispositius i que aquests dispositius estan en connexió uns amb els altres. Trobem per exemple la marca de roba Old Navy que va col·laborar amb Shazam (app per identificar cançons) i va crear un anunci que podem veure a continuació.
En ell es mostra a la part inferior dreta el símbol de Shazam com cercant la cançó. Si agafes el mòbil i busques la cançó amb l'app, t'envia a la següent pàgina on pots compartir continguts, veure diferents vídeos del grup de música, etc.
Us deixo també un interessant article que parla de l'ús de Shazam en altres anuncis.
Tumblr media
Podem concloure que el mobile marketing és un sector amb molt futur i que ofereix gran quantitat de possibilitats per innovar, realitzar accions molt creatives i impactar a la gent, que segurament ja està cansada dels típics anuncis.
0 notes
Text
Wikipedia i la fiabilitat de l'enciclopèdia lliure
La Wikipedia va ser creada al 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger. Es va crear fa més de 10 anys i molt s'ha parlat des de llavors. Moltes vegades l'enciclopèdia ha estat molt criticada pel fet que qualsevol persona podia escriure i que no era gens fiable. La majoria de professors han vist sempre amb mal ulls que els alumnes utilitzessin aquesta font d’informació pels treballs. Realment tenen raó? És la Wikipedia poc fiable?
Segons un famós estudi realitzat al 2005 per la revista científica Nature, la Wikipedia en anglès era gairebé tan exacta en els articles científics com l’Encyclopaedia Britannica. Tot i que trobem també altres estudis que són més crítics amb la Wikipedia. Trobem per exemple un estudi realitzat al 2007 per alumnes del màster de Periodisme de l’institut d’Estudis Polítics de París que explicava que l’estudi de Nature era poc estricte i sesgat.
La veritat és que hi ha casos de “vandalisme”, gent que es dedica a publicar informació falsa. Molts d’aquests casos han sigut força coneguts:
El premi Nobel: Al 2010 la versió en espanyol de Wikipedia va donar com a guanyador del premi de Literatura a Tomas Tranströmer quan encara no havia sigut anunciat. Finalment el premi va ser per Mario Vargas Llosa.
Mort d’un polític: A la pàgina d’Alejandro Poiré, Secretari de Govern mexicà, va aparèixer que havia mort quan no era així. Concretament es va escriure la següent informació: "Falleció el 12 de noviembre de 2012, fue asesinado en su casa por sicarios al servicio de Los Zetas". Es va treure ràpidament encara que poc després es va reescriure la informació dient que un dels Teletubbies era el responsable de la seva mort: "Fue asesinado en noviembre del 2012 a manos de sicarios al servicio de Tinky Winky".
Tumblr media
L’assassí de Kennedy: A la Wikipedia del periodista John Seigenthaler Sr apareixia que aquest havia estat vinculat amb la mort de John F. Kennedy i Robert Kennedy. Per aquest error s’ha arribat fins i tot a crear una entrada a l’enciclopèdia.
Paraules de més: A l’entrada del ministre de defensa alemany, Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg, li van afegir “Wilhelm”. Amb un nom tan llarg era difícil de percebre tal error encara que es va corregir al poc temps de ser percebut.
Tumblr media
La mort de Ricky Martin: A la portada de la Wikipedia apareixen les morts més recents de famosos. En un d’aquests llistats va aparèixer un dia el nom del cantant.
Tot i així, alguns estudis confirmen que la Wikipedia corregeix els errors en pocs minuts. Segons s’informa en aquest article, hi ha estudis que parlen d’una mitjana de 2,8 minuts. Altres parlen d’una mitjana de 5 minuts. Sigui com sigui, és evident que encara que trobem petits errors, no són un fet generalitzat i moltes vegades trobem errors en premsa o noticiaris de televisió. Sovint ens hem trobat per exemple que a les noticies apareixien morts de famosos quan només era una broma de Twitter. S’ha d’estar, per tant, alerta de la veracitat dels continguts, sigui quina sigui la font.
A més, el sistema col·laboratiu de Wikipedia sembla no ser tan desencertat ja que l’enciclopèdia tradicional Britànica accepta des de 2009 l’edició per part del públic en general amb la condició de registrar-se amb el nom real i direcció. Les aportacions són revisades i han de ser aprovades pel personal professional i es publiquen en un apartat diferent a la dels articles generats pels professionals contractats.
Per tant, podem concloure que encara que és evident que el sistema obert té algunes desavantatges, no s’ha de menysprear l’esperit col·laborador, la democratització de la informació i la generació de continguts per part de l’usuari ja que cada vegada adquireix més força. És per això que la Wikipedia és una molt bona eina de consulta que cal tenir en compte. 
0 notes
Text
Una mica de tot (iii): April fool's day, aprofita el moment
I aquesta darrera entrada era per mostrar algunes campanyes falses realitzades pel dia dels innocents. A la web adweek realitzen un recull dels millors anuncis de l'April Fool's Day d'aquest 2013.
Com podem veure, moltes empreses aprofiten per donar un toc d'humor a les seves campanyes. Ja hem pogut observar en darreres entrades que els vídeos divertits agraden molt.
"El vídeo més popular a YouTube és un gos interpretant la sintonia de Happy Days a base de pets" (Jamie Salter, Black Mirror)
Com podem veure en aquest fragment d'un capítol de la sèrie britànica Black Mirror, el vídeo més visitar de YouTube és un vídeo divertit. Encara que a aquesta sèrie es buscava una besant crítica, aquesta cita em serveix per explicar que molta gent està hores a Internet en busca d'entreteniment i diversió. Per tant, les empreses han d'anar per aquesta línia i ser marques properes, divertides... I què millor que aprofitar el dia dels innocents per fer bromes a la gent?
I ja per acabar, un exemple d'anunci que ha aprofitat un moment puntual per fer bromes. És el cas d'Oreo, que va aprofitar l'aturada de llum durant la Super Bowl d'aquest any i ràpidament va penjar aquesta imatge ("encara es pot mullar en la foscor").
Tumblr media
Ja sabeu, cal aprofitar cada moment per ser una marca més propera, que creï contingut interessant, que generi engagement.
0 notes
Text
Una mica de tot (ii): The long tail i els anuncis low cost
Aquesta segona entrada de la setmana relaciona el concepte de long tail exposat a classe amb els anuncis de petites empreses que han tingut força èxit a Internet.
Tal com vam veure a classe, poc a poc s'ha anat democratitzant la publicitat. Amb eines com YouTube o Google Adwords tothom pot fer publicitat. Hi ha hagut una reducció de costos en publicitat i actualment hem pogut veure com anuncis low cost han tingut molt d'èxit a Internet.
Ojai Valley Taxidermy
Un taxidermista realitza un anunci en clau d'humor i acaba aconseguint gairebé 14 milions de reproduccions.
El mateix protagonista va realitzar poc després un altre vídeo amb una disfressa de zebra ballant. Va aconseguir també força èxit.
Funeraria López
Aquest vídeo va circular per Internet. Hi han diversos videos penjats, però l'original ha tingut moltes visites.
100 Montaditos - Lory Money
També trobem exemples d'empreses a Espanya. En aquest cas la cadena de menjar espanyola aprofita una figura molt coneguda a Internet, Lory Money, per anunciar-se.
Mormon Haircuts
Aquesta perruqueria aprofita el seu punt fort al màxim: 2$ tallar-se el cabell.
TDM AutoSales
Un ginecòleg cubà que ara ven cotxes a Amèrica, així de clar. Novament es fa lo "cutre" divertit.
0 notes
Text
Una mica de tot (i): Campanyes amb Facebook. Adéu privacitat?
Aquesta setmana serà una mica diferent ja que realitzaré 3 entrades per parlar d'una mateixa classe. Com hem tocat diversos temes i tots m'han semblant interessant i que podria aportar alguns exemples, realitzaré 3 petites entrades per parlar de cadascuna de les temàtiques tractades.
Aquesta primera entrada està relacionada amb el que hem parlat al inici de la classe: la privacitat del Facebook.
Tot això ve donat de les campanyes de Facebook en les quals tu acceptes donar les teves dades i l'aplicació utilitza la teva informació: comentaris, fotos, etc. A classe vam veure dos exemples:
Intel - The Museum of Me
Entrant a la pàgina web de la campanya, podem crear el nostre petit museu on es veuen exposades les nostres fotos del Facebook, els comentaris que hem fet, els amics que tenim... En un principi és una idea que agrada perquè amb una música maca de fons vas veient com les teves coses adquireixen una gran importància al estar en un context de museu. Un museu sobre tu? Això agrada.
Take this Lollipop
En aquesta altre aplicació veiem un ús diferent de les dades. En lloc d'utilitzar-les per un propòsit més maco, t'endinsen en un petit thriller on tu ets el protagonista. Veiem com un psicòpata s'ha obsessionat amb tu i fins i tot agafa el cotxe per venir-te a buscar. Perquè amb les dades del Facebook sap fins i tot on vius. Amb una música de fons molt ben aconseguida també.
Dues aplicacions molt ben realitzades però que fan reflexionar sobre un tema: Fins a quin punt les teves dades que fiques a Internet (no només al Facebook) són segures? Veiem que fàcilment es poden aconseguir dades de tu. Un cas molt evident que reflexa aquesta situació és aquest vídeo on un suposat vident sap mil coses de tu. Màgia? No, és tot el que dones d'informació a Internet.
És per aquest fet que molta gent, entre les que m'incloc, no se'n refia encara de comprar per Internet perquè té por de donar el ser número de targeta de crèdit.
I per acabar, m'agradaria afegir altres campanyes on s'utilitzi les dades del Facebook, perquè veieu que és un recurs utilitzat força sovint i per molt variades accions.
Burger King - Whopper sacrifice
Aquesta vegada l'empresa de fast food realitza una acció on guanyaves una whopper al eliminar 10 amics del Facebook. El que intentaven provar era que els americans preferien les whopper als seus amics però crec que hauríem d'anar més enllà i pensar, realment la gent que tenim al Facebook són els nostres amics? Un tema al que no entrarem ja que no és del que tracta aquesta entrada però que us deixarem perquè reflexioneu.
Bang with friends
Entrant a aquesta web pots escollir de forma privada amb quin dels teus amics t'agradaria tenir sexe. Si alguna de les persones que tries també et tria, llavors aquestes dues persones reben un e-mail informat que les dues persones estan interessades.
0 notes
Text
Display: ceguera als banners
Aquesta setmana toca parlar de la publicitat display. Concretament, m'agradaria fer una reflexió sobre la utilitat dels banners avui dia.
Tumblr media
El primer banner va ser creat al 1944. AT&T va pagar a HotWired per col·locar aquest banner per promocionar uns museus d'art. Va aconseguir un 44% de CTR, és a dir, 44 de cada 100 persones van fer click.
Actualment, quan li dius a una persona la paraula banner, segurament el que primer li vingui al cap serà "intrusiu" o "molest". Però no tots els banners són molestos, el problema és que aquells que no t'apareixen en un primer pla impedint-te la navegació els acabem per ignorar automàticament. Per tant, tenim un petit problema ja que, o fem un banner enutjós que probablement tanquem ràpidament enfadats o un banner posicionat d'una forma més agradable però a la vegada invisible. En resum: o som molestos o invisibles.
Segons les dades de l'article de marketindirecto, la taxa de clicks en publicitat display tradicional és de 0,08% (menys d'un click cada mil banners) i 0,14% en rich media. A més, un informe del 2010 informava que el 43% dels usuaris ignorava la publicitat display. En aquest altre article de prmarketing, s'explica que al 2012, el 50% dels anuncis a webs editorials no van ser vistos.
Tumblr media
I aquestes imatges (heat-maps) realitzades pel Nielsen Group demostren la ceguera als banners (banner blindness). Utilitzant l'eyetracking podem saber on mira l'usuari i queda patent que va directament al contingut de la web i ignora completament la part superior i lateral ja que l'usuari ja sap que allà es troben els anuncis.
Què fem llavors? S'ha de crear una publicitat més innovadora i, sobretot, que interessi al usuari. S'ha de segmentar adequadament, escollir bé els emplaçaments on col·locar els banners i que aquests siguin rellevants.
La creatividad supone entre el 70% y el 80% de la eficacia de la publicidad (Jon Gibs,Media Analytics, Nielsen Norman Group)
S'ha d'innovar tant en el contingut com en la forma. I una bona forma d'innovar és amb els rich media banners. Aquest format permet la interacció, participació i entreteniment de l'usuari. Tot i així, s'ha d'anar amb compte en no fer-lo intrusiu: que no ocupi tota la pantalla, que no es desplegui de forma molesta, que no surti el so de forma automàtica... Si es crea un anunci odiós es perjudica la marca.
Tot i així, crec que els banners avui dia ja no tenen tanta importància com abans i, encara que no s'han d'oblidar completament, cal buscar altres tipus de publicitat digital. Una bona alternativa són els vídeos virals que hem estat veient en les altres dues entrades al blog. Són vídeos gens intrusius, al contrari, és l'usuari qui normalment va a visitar la pàgina de YouTube al seguir la recomanació d'algun conegut. Els banners, però, segueixen sent una part important de la publicitat display ja que sobretot tenen una vessant més de vendes. En canvi, els vídeos en streaming generen més valor de marca. Per tant, s'han de buscar altres tipus de publicitat menys molestes com el vídeo viral però també es necessiten banners amb una innovació i creativitat que els facin més eficaços i generin una major taxa de clicks.
0 notes
Text
La viralitat (ii): Branded Content
Seguint la línia del primer post sobre viralitat, parlarem dels vídeos d'Internet però en aquest cas ens centrarem més en el Brand Content. Comencem amb una explicació o definició de la Wikipedia:
Branded content is a relatively new form of advertising medium that blurs conventional distinctions between what constitutes advertising and what constitutes entertainment. Branded content is essentially a fusion of the two into one product intended to be distributed as entertainment content, albeit with a highly branded quality. Unlike conventional forms of entertainment content, branded content is generally funded entirely by a brand or corporation rather than, for example, a movie studio or a group of producers. Branded entertainment is used in events and installations, film, video games, music, the internet, and television.
Per tant, veiem que es tracta d'un producte d'entreteniment creat per una marca en lloc d'una productora o un estudi audiovisual. Encara que és menys agressiu que un anunci convencional, la marca sol estar present i sobretot el que es vol és crear un vincle fort entre consumidor i marca.
És important remarcar alguns fets que poden ser importants a l'hora de crear continguts adequadament:
L'aparició de la marca ha de ser subtil, sinó, la gent pensarà que es tracta d'un anunci més de la marca. La incorporació del producte o servei no pot ser forçada, ha de quedar natural als ulls dels espectadors.
El contingut ha de tenir certa coherència amb el posicionament de la marca. Qualsevol marca no pot fer qualsevol cosa ja que s'ha de mantenir la imatge i els valors al llarg del temps.
Tenir clar el target de la marca per realitzar uns continguts o altres. Les pel·lícules, les novel·les o les sèries van dirigides a un públic concret i el contingut que generi la marca també. Després pot agradar a més gent, però no podem vendre a tothom.
Per tant, al igual que als altres tipus de publicitat, s'ha de buscar un punt d'unió entre els valors de marca i les necessitats i motivacions del target. Conèixer les afinitats entre marca i públic ens portarà al engagement.
Generar el màxim d'interacció, que els usuaris interactuïn amb el contingut. D'aquesta manera enforteix els vincles.
A classe hem parlat d'alguns exemples com el de BMW Films o Pirelli Film. A continuació presentaré altres casos:
Cruz Roja i Vichy - webserie prevenció riscos de l'estiu
Encara que no es tracti d'una gran producció com la de BMW, m'ha semblat interessant ficar aquest exemple per mostrar que a més d'entretenir i buscar vendre productes, el Branded Content pot informar i educar. En aquest cas ens trobem amb 3 episodis molt curts publicats a YouTube que t'expliquen les típiques indicacions per quan vas a prendre el sol o banyar-te però t'ho expliquen d'una forma més amena.
Chipotle - Back to the Start
L'any passat es va atorgar per primera vegada al Festival  Cannes Lions el premi de "Branded Content - Entreteniment". El guanyador va ser Chipotle, una cadena de restaurants mexicana d'Estats Units. La campanya, anomenada "Cultivate Campaign" tenia com a centre el vídeo "Back to the Start", el qual proposava una agricultura sostenible. A més, la campanya contava amb la creació d'una Fundació (Chipotle Cultivate Foundation), un programa de fidelització (Farm Team) que et premiava per aprendre més en lloc de per consumir més; i un festival de menjar i música. Novament ens trobem davant d'un campanya d'informació o conscienciació.  
Axe - Viatge a l'espai
Axe promociona el nou Axe Apollo creant una campanya que busca un espanyol per viatjar a l'espai el proper any. Per guanyar, primerament els participants s'han d'apuntar a la pàgina web i penjar una foto que la gent ha de votar. Els 50 més votats realitzaran proves físiques i d'habilitats. Finalment, els dos guanyadors viatjaran a Florida per realitzar les últimes proves amb experts i d'on sortirà el vencedor.
Tumblr media
  Red Bull Stratos
Una campanya molt coneguda que calia posar. Redbull destaca últimament per generar molt contingut i sobretot ha tingut ressò el salt de Félix Baumgartner des de l'estratosfera.
Aquesta acció i altres realitzades per la marca ha fet que es posicionés primera al informe mundial "Social Video Equity Report", realitzat per Goviral.
Tumblr media
Per acabar, m'agradaria apuntar alguns fets que he anat comentant en aquestes primeres entrades o afegir algun detall que haguem parlat a classe i que sigui important posar èmfasi:
El consumidor actual és més "intel·ligent, no és deixa enganyar tan fàcilment i cada vegada més utilitza Internet per informar-se (comparar marques, per veure opinions dels usuaris...). Per tant, s'han de buscar noves formes de comunicar més eficaces que l'spot tradicional per poder atraure a la gent.
Com acabem de comentar, Internet té actualment molta importància. Els usuaris augmenten any rere any i per això s'ha tornat al 2012 el segon mitjà en inversió. Com veiem, els mitjans digitals (mòbil, Internet) són el present i el futur i s'han d'aprofitar i utilitzar d'una forma adequada. No tot s'hi val a Internet ja que avui dia la gent és molt més crítica i té molta més veu aquest mitjà.
El Branded Content està molt de moda ja que es crea un contingut que atrau a la gent, interessant, que genera entreteniment, engagement. Com diria el publicista Daniel Solana, un contingut comestible.
Les marques han de tenir també en compte que hi ha un canvi en la comunicació. S'ha de fomentar la participació de l'usuari, la generació de contingut, la interacció marca-usuari i usuari-usuari, la creació de continguts líquids que puguin fluir per qualsevol mitjà, etc.
0 notes
Text
La viralitat i YouTube
Els vídeos virals estan de moda. El client de l’agencia actualment busca no només estar a TV, també vol que els seus vídeos tinguin moltes visites. I el principal actor es YouTube, la pàgina per visualitzar vídeos més important. El site va néixer al 2006 i al any següent va ser comprat per Google. Avui dia és un espai on la gent veu clips de films, programes de televisió, vídeos de música i vídeoblogs entre d’altres. Però en els darrers anys també s’ha tornat un lloc on els anunciants poden penjar vídeos i crear un gran ressò a la xarxa.
  Hi ha moltíssims exemples, així que recordem només algun dels anuncis més vistos al YouTube:
Fiat – Rap “The Motherhood”
Anunci en el que veiem una mare rapejant els problemes de la maternitat. El vídeo ha tingut tant d’èxit que han fet una versió amb el pare (“The fatherhood”).
Dove – The evolution of beauty
Segurament l’anunci de la marca de productes cosmètics més famosa a Internet. Segueix la idea mostrada anteriorment de “belleza real” i mostra com una persona normal i corrent passa a ser una supermodel a base de maquillatge, perruqueria i Photoshop.
TNT – Push to add drama
La cadena de televisió es promociona realitzant tot un espectacle en viu en mig del carrer. Quan algú pressiona un botó col·locat en mig de la plaça, comencen a haver-hi baralles, ambulàncies, tirotejos, etc. Tot un drama.
Volkswagen – The force
Un nen petit passeja per la casa disfressat de mini Darth Vader intentant provar-se a si mateix que té poders màgics. Al final el seu pare l’enganya perquè cregui que té poders.
Tippex – Hunter and bear’s 2012 birthday party
Després de la versió de fa dos anys on podies escriure accions i els protagonistes (un os i un caçador) les realitzaven, l’any passat tippex va fer una segona versió on podies escriure qualsevol any i els personatges apareixien en aquella època. Un gran exemple d’anunci interactiu.
Altres anuncis on es busca la participació dels usuaris són el de Hell Pizza o la campanya d’Old Spice ‘Responses’. 
  Què tenen en comú aquests vídeos? No només cal penjar un vídeo a YouTube i esperar que rebi milions de visites ja que no tots els vídeos tenen el mateix èxit. Per fer que els anuncis funcionin cal que no intentin exagerar les qualitats del producte perquè la gent compri. El consumidor ja no és tant innocent com abans davant la publicitat. És per això que moltes marques intenten establir relacions amb la gent en lloc d’intentar convèncer-los de que comprin els seus productes. Internet a part de ser una eina de treball és una eina d’entreteniment, per això la gent busca anuncis que entretinguin, que tinguin un contingut interessant i rellevant per la gent, que creïn “engagement” i, en molts casos, que creïn interactivitat i participació de l’usuari.
Dove no et mostra el producte i et diu que amb ell seràs la més guapa. El que et mostra és un curiós vídeo que et fa reflexionar sobre la bellesa. Fiat crea una cançó d’una mare rapejant, TNT realitza un espectacle en mig del carrer, Volkswagen ens explica una petita història d’un nen i Tippex crea una experiència interactiva amb una història d’un os i un caçador. Evidentment les marques segueixen volent que el consumidor compri, però també busquen notorietat i valor de marca i ho fan creant contingut amb el que la gent gaudeix i, per tant, comparteixi a les xarxes socials, principalment.
0 notes