Tumgik
femmefleur-cat-blog · 11 years
Note
bon dia, Pròximament posaré un punt de venta de productes ecològics, conec la femmecup i estava interessada en poder-la vendre, vista la seva pàgina em poden interessar altres productes. Els agrairé informació. Salutacions, Clara 629865705
Hola Clara, acabo de veure aquest missatge, no se si la meva companya ja s'ha posat en contacte amb tu. Si no és així, posat en contacte amb nosaltres a través de [email protected] o bé el telèfon 693760903
Salutacions, 
Cristina
0 notes
femmefleur-cat-blog · 11 years
Video
youtube
Sobre qui som i què fem!
0 notes
femmefleur-cat-blog · 11 years
Photo
Tumblr media
Ja els tenim aquí!!!!! BIBERONS DE VIDRE revestits amb una malla de silicona per tal que NO ES TRENQUIN.  Una gran solució sana i econòmica que et permet usar el mateix biberon des dels primers mesos de vida del teu nadó, fins que ja sigui gran i begui ell sol amb el bebedor! 
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Photo
Tumblr media
Nou producte a la nostra botiga online!! Botella rellenable Bobble, filtra l'aigua mentres beus. Beu aigua amb millor sabor i més saludable. La pots reomplir allà on siguis i olvidarte de comprar ampolles d'aigua.
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Photo
Tumblr media
TIENDA ONLINE FEMMEFLEUR:
Si vius a l'estranger, a partir d'avui t'enviem les teves compres a qualsevol lloc d'Europa!
1 note · View note
femmefleur-cat-blog · 12 years
Text
Parlem de cooperativisme amb Pepa Muñóz
Tumblr media
Tinc 38 anys //  Visc a Barcelona // Sóc directora de comunicació i promoció cooperativa en Grup Cooperatiu TEB. Vaig ser Presidenta en Confederació de Cooperatives de Catalunya (2007 – 2010), Presidenta en Federació de cooperatives de Treball de Catalunya (2003-2010) i sòcia d'Apòstrof sccl (1997-2010)// www.teb.cat
 Què t’atrau del món cooperatiu?
Jo crec que les relacions laborals han de ser igualitàries i democràtiques. La cooperativa és un espai d’aprenentatge de democràcia. N’hi ha de més o menys jeràrquiques, però en totes hi ha sempre un exercici de responsabilitat, i això és un aprenentatge.
A més, treballar en equip genera més convenciment i és molt fàcil treballar amb gent convençuda!
 Creus que hi ha prou labor de difusió del món cooperatiu?
No suficientment, ens costa molt fer bé la tasca de difusió. Per molts aspectes, calen més ajudes econòmiques, però no només això! La cooperativa és més que un recurs econòmic, és un convenciment social.
Cal convèncer que és positiu que la democràcia arribi a les empreses. En general no es creu que l’empresa hagi de ser un espai democràtic.
 De cooperatives n’hi ha...
El cooperativisme pot ser tant diferent com la diversitat social, i pot penetrar en tots els àmbits. Tenim exemples d’èxit en molts sectors diferents!
 Quines creus que són les vies d’influència del cooperativisme al món empresarial tradicional?
La interiorització de la cooperació. La necessitat de cooperar és essencial, sobretot en l’àmbit de generació de coneixement, com més igualitàries són les relacions, millor! El coneixement, en cooperació, es multiplica. Però l’aprenentatge de la cooperació no va amb els estatuts, ho hem d’apendre, i si és des de petits, millor!
 I al revés?
Les cooperatives hauríem de tenir clar i aprendre de l’empresa quin és l’objectiu econòmic i com l’aconseguim. A vegades les cooperatives es quedem encallades en la no presa decisions, i això és un error. En la recerca del consens el més fàcil és no posicionar-se i no prendre decisions no és igual a zero, té un cost!
 Les dones són més freqüents  en el món cooperatiu que a la resta d’empreses, perquè creus que  és?
Als anys 80 les cooperatives eren industrials i hi havia més homes. Ara, el gruix de treballadors estan en l’àmbit de serveis socials i això fa incrementar les dones en les cooperatives. Penso que és un fet de sector laboral. Però no és proporcional en l’equip directiu. Fins i tot en les cooperatives més igualitàries, en el lloc més visible hi ha un home
 Perquè?
Penso que el cooperativisme és un lloc ideal perquè les dones ens empoderem, tant de bo! Però no deixa de ser un espai on es reprodueixen els mateixos rols.
Crec que a les dones ens falta el punt d’atrevir-nos. Potser no ens interessa o determinats rols no ens són tant fàcils.
 Hi té a veure la facilitat de conciliació d’horaris?
No ho crec, això ho podríem solucionar! Hi ha molts factors interrelacionats. Penso que encara confiem en el rol masculí per ordenar determinades coses en el món laboral. És una qüestió de tradició de poder, crec que estem acostumats a  que el poder es faci d’una determinada manera. Aquest ordre ens fa sentir tranquils i trencar això implica un risc.
...
Trencar la imatge de poder de l’home respecte la imatge de la dona és molt difícil.
Per una dona és un triple esforç: primer t’has de convencer a tu, deprès als altres i per últim demostrar que ho fas bé.
 Quin creus que és el principal repte del cooperativisme des del punt de vista del gènere.
L’acció de dona ha de ser transversal, en tots els àmbits, en el fons és el mateix repte que en qualsevol altre lloc. Penso que calen polítiques de discriminació positiva, però a mi no m’agradaria gens que em triïn pel meu sexe! El que em preocupa és la subtilesa de la diferència de gènere en les relacions de poder.
 Actualment treballes a TEB, explica’ns el projecte
El TEB fa 45 anys que treballa per potenciar les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, sobretot des del punt de vista laboral, principal via d’inserció social. Les diferències entre les persones que hi treballem són molt evident, i el model cooperatiu ens permet treballarel màxim d’igualtat: drets i capacitat de decisió (ni que sigui delegada en els seus representants) en els òrgans de govern. Tot i les diferències, hem de lluitar per la igualtat d’oportunitats dintre de la diversitat.
Text i foto: Femmefleur sccl
3 notes · View notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Video
El programa VALOR AFEGIT de TV3 va emetre el dia 6 de març un reportatge sobre cooperatives en el marc de l'Any Internacional que se celebra aquest 2012. 
Cooperatives, de treballadors a empresaris recull els testimonis de les cooperatives Robafaves sccl, Nou Indret sccl i Som Energia sccl, on els seus socis expliquen la seva visió de la cooperativa, l'origen de la seva empresa , o la situació actual en la qual es troben.
Us el recomenem!
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Photo
Tumblr media
Suma't a Femmefleur i guanya uns dinerets extres amb cada una de les teves ventes. Ràpid i senzill, simplement registra't i aconegueix el teu codi de venta. Més info, fes clic sobre la imatge.
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Text
La Pedra d'Alum a Guinea Equatorial
Sabíeu que la humitat relativa mitjana a Guinea Equatorial arriba al 90%, descendint lleugerament, fins al 85% en l'època seca? Si a això li afegim una temperatura que molts dies supera els 35 º, el resultat és suor, suor i més suor ...
Doncs sí, a Guinea Equatorial són molt poques les persones que es lliuren de suar ja siguin nacionals o estrangers, adults o nens. Possiblement només es lliurin les que van d'una casa amb aire condicionat al seu cotxe, (que també en té), i d'allà donen un salt a la oficina on treballen, on la temperatura, en molts casos, ens recorda més a un país d' Europa del nord a inicis de la primavera. No cal esmentar que aquest col. lectiu "condicionat" acaben estant sovint  refredats i tard o d'hora acaben forçosament en algun lloc on els serà impossible escapar de les caloroses temperatures d'aquest país equatorial.
Dins dels productes d'higiene i bellesa, el desodorant hauria d'ocupar sens dubte un dels llocs estrella dins del rànquing dels més usats, però no sempre és així. Les cultures i individus difereixen en les seves opinions respecte a l'ús de desodorants i l'acceptació de la olor corporal natural; per algunes cultures és ofensiu. Però un dels motius principals dins de les classes socials més humils, el factor econòmic és determinant.
Guinea Equatorial és un país que importa pràcticament la totalitat dels productes que utilitza i això comporta a un encariment final en els preus d'aquests. I no és poca cosa; parlem d'un increment que duplica o triplica el preu original. Un pot de desodorant pot arribar a superar els 10.000 francs cefes (uns 15 €). Tenint en compte que els salaris de moltes persones poden anar pels 50.000 francs cefes, (uns 75 €), 
no és comprensible que un desodorant, i a aquest preu, no estigui dins de les seves prioritats?
Tot i així, són moltes les persones i en gran percentatge les dones, que fan autèntics malabarismes per aconseguir-los. Per això, en aquest context Femmefleur vol aportar la opció del desodorant de pedra d’alum de potassi, com un producte innovador i amb un doble benefici: natural i econòmic.
Natural, per utilitzar el alum de potassi, un mineral 100% natural. Tant desodorants com antitranspirants inhibeixen el creixement del bacteri que genera l'olor característica de la suor o bé inhibeixen la funció de les glàndules sebàcies, però tot això s'aconsegueix a través de composts químics, com els parabens, que poden ser d'alguna manera reabsorbits per la pell i com a conseqüència perjudicar l'organisme.
A més, cal tenir en compte que inhibir la funció de sudoració del cos no pot ser saludable, ja que ens serveix per regular la nostra temperatura corporal alhora que ens fa eliminar aigua i toxines a través d'ella . En canvi, el mineral d'alum destrueix els bacteris responsables de les males olors i forma una fina capa protectora, permetent que la pell respiri.
Té també propietats desodorants, antibacterianes, astringents, suavitzants i pot ser utilitzat com 'aftershave'. Aquest desodorant es presenta en un discret i còmode tub que ha de ser humitejat en aigua durant uns segons i posteriorment fregar a les aixelles altres segons més.
Amb aquest senzill gest aconseguirem regular la nostra sudoració i evitar les males olors. I pel que fa a l'economia, per una quantitat menor als desodorants convencionals, obtenim 12 vegades més durabilitat, factor que amortitza la seva compra i contribueix a l'estalvi i economia familiar.
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Video
youtube
BLANCA MORENO, sociòloga. "Treballem els valors de gènere i d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes"
Edat: 37 anys // Visc a Barcelona // Sociòloga especialitzada en gènere, sòcia y fundadora de la consultoria MIT // www.consultoriamit.com
-
Per tu què vol dir igualtat de gènere?
La igualtat es basa en el respecte de la diferència. Per mi no passa per masculinitzar les dones ni feminitzar els homes. És assumir que homes i dones hem de poder desenvolupar-nos i tenir capacitat per a prendre decisions amb equitat. Cal que, puguem  ser unes bones professionals sense deixar de ser mares, filles, germanes.
Tens experiència professional tant en l'àmbit públic com en el privat, hi ha diferències respecte les polítiques de gènere?
Si bé podem trobar empreses socialment molt responsables, l'administració pública ha portat el lideratge de les polítiques de gènere, i això diu molt a favor tant de la política com de la gestió pública.
Què en penses de les polítiques de conciliació?
Les polítiques de conciliació tenen molt bona premsa i s'inclouen dins de la responsabilitat social corporativa, però quan analitzes les mesures de conciliació observes que són les dones les que s'hi acullen i per tant, acaben sent encara més responsables de la llar i de la feina.
Com afecten?
Les polítiques de conciliació no són només per la empresa, una societat no és només l'economia, darrera les empreses hi ha d'haver valors. La societat es nodreix de les persones i és molt irresponsable socialment que una dona hagi d'elegir entre fills o feina.
Què en penses de la discriminació positiva?
Sóc partidària de l'acció positiva, però no per sistema. Hem de tenir les mateixes oportunitats per a ser-hi, poder decidir i poder assumir espais de lideratge en femení. Les dones necessitem arribar al mercat de treball amb equitat, però sobretot els homes han de començar a entrar a casa.
Com ens posicionem les dones en el món laboral?
Les dones hem adoptat el vestit masculí en tot. No hem aconseguit contagiar les empreses ni els òrgans polítics i socials amb la nostra feminitat. No tenim gaires referents de lideratge i acabem reproduint el que veiem, el model masculí laboral.
Quin és el teu desig?
El meu desig és que les polítiques de gènere siguin igual de respectades que la resta de polítiques, com ara les econòmiques, perquè no fer-ho fa perdre diners a les empreses i als governs. Es molt més econòmic i sostenible per una societat que ells i elles puguin participar des de fora i des de dins de manera més igualitària.
Què ens proposes?
Proposo que ens prenguem la igualtat de gènere amb seriositat. Les polítiques de les empresa ha d’encaminar-se a que les persones siguin felices. Una de les maneres és a través de la llibertat i la responsabilitat. Un indicador? Sabem si una empresa funciona bé analitzant els seus horaris, perquè introduint petits canvis podem aportar gran felicitat sense perdre competitivitat.
Per on comencem?
Les polítiques de gènere han de començar des de d'alt, perquè tindran molta més força, però serà des del tu a tu que continuarem avançant: les dones hem d'ensenyar als homes que hi ha una altre manera de viure i que és molt satisfactòria i molt més sostenible.  
Text: Femmefleur
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Text
Desde Malabo: dones emprenedores
No cal retrocedir molts anys en el temps per veure com les coses han canviat per a la dona. De fet, els canvis són perceptibles i notoris d'una generació a una altra, és a dir, de mares a filles. Que avui dia veiem com una cosa d'allò més normal,sobretot als països de societats econòmicament desenvolupades, que una dona sigui directora d'una entitat, empresària o que ocupi llocs de rellevància en la vida política, no vol dir que sempre hagi estat així. S'ha de remarcar que ha estat fruit de la  lluita i sacrifici de moltes dones arreu del món. Malauradament, a la història de la lluita de les dones per aquesta millora apareixen capítols durs on més d'una va ser sacrificada. 
Tumblr media
Foto: Celebració del dia de la dona a Guinea Equatorial, 8 de març del 2011
Algunes d'aquestes dones van poder arribar a ser conegudes i en molt pocs casos, fins i tot va ser reconeguda la seva tasca, com és el cas de Josephine St Pierre Ruffin, que va estar involucrada en diverses causes de drets civils, obres de caritat i en el moviment de sufragi femení; Salvadora Medina Onrubia, que va lluitar per l'educació de la dona i de millores socials, o Inés Echevarría Bello, que defensava fermament els drets de la dona, la necessitat d'elevar el seu nivell educatiu i intel·lectual. Però sens dubte ha hagut i hi ha moltes dones anònimes que amb les seves accions, decisions, implicacions i esforç diaris contribueixen a la millora de la vida de les dones de forma integral. Aquest és el cas de la dona a Guinea Equatorial, on el desenvolupament i l'obertura de la seva cultura a altres nacions han influït decisivament a moltes de les millores en les seves dones. Cada vegada són més les dones pioneres que s'atreveixen a provar el tema empresarial i la independència econòmica es percep amb més notorietat a les venedores dels mercats que s'auto gestionen i ja no depenen únicament del que els seus marits les facilitin. Hi ha més estudiantes i moltes d'elles viatgen per optar a més i millors centres d'estudis. 
Queden molts països on la dona encara té una àrdua lluita per davant per poder assolir drets bàsics que moltes de nosaltres ja gaudim gairebé sense adonar-nos. Però en aquells societats on la defensa de les nostres idees i drets no suposi l'arriscar la pròpia vida, haurien de ser llocs idonis per al desenvolupament d'iniciatives a favor de més millores per a les dones. Encara hi ha molt per fer .
I aquest fet està força vinculat a la possibilitat de tenir opció a escollir quina classe de vida es vol viure, sense que el fet de ser dona suposi una limitació per portar una opció a terme.
  És precisament en aquests casos en què l'enginy i la creativitat juguen un paper molt important i a Femmefleur donem suport i volem difondre l'obra d'algunes d'aquestes dones enginyoses, creatives i solidàries amb el seu propi sexe.
Les idees d'aquestes dones, idees senzilles, moltes d'elles impulsades per la necessitat de canvis, faciliten el nostre dia a dia i tenen en compte el fet de fer la vida de la dona més senzilla. Idees que fomenten i contribueixen a l'estalvi i control de l'economia familiar, al reciclatge al confort i bellesa, al desenvolupament personal, espiritual i professional, etc ... Totes elles suposen un "plus" en una "lluita enginyosa" que ens solidaritza les unes amb les altres, sigui quin sigui el nostre estatus o cultura.
Cal fer l'apunt que, el fet que la vida de les dones millori suposarà sens dubte una millora encara més notòria en tots els sectors de la societat. Sigui quina sigui la realitat d'aquesta dona, empresària o mestressa de casa, poder gaudir de tots els seus drets i sentir-se útil i realitzada farà que el seu entorn gaudeixi de tot el que ella, sens dubte, aportarà.
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Video
youtube
Compartim amb vosaltres aqust vídeo d'Aposta.coop que ens explica de forma resumida i distesa què són les cooperatives i la seva història. 
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Photo
Tumblr media
Femmefleur és una cooperativa formada per 3 dones. El 2012 és l'any internacional de les cooperatives, i per aquest motiu hem obert aquest capítol dedicat a les cooperatives, el seu sentit i el seu moviment en el món. 
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Text
La copa menstrual a la 'Clínica Esperança' de Malabo
La Clínica Esperança és una bonica i petita clínica de caràcter privat, que es troba situada molt a prop del mercat central de la ciutat de Malabo, (Guinea Equatorial). Per tant, és de deduir que es tracta d'una zona molt concorreguda, vitalista i plena d'activitat. Seguint les indicacions d'un cartell que ens indica la seva localització, arribem a un pati interior, espès amb unes frondoses heures que s'enfilen infinites pels petits edificis. Uns metres més endins, ens trobarem amb la Clínica Esperança. 
El to blau cel de les seves parets li dóna un toc particular que despunta del sobri i acostumat color blanc de moltes clíniques locals. Només entrar, el pacient és rebut de manera acollidora i procedeix seguidament a que se li prenguin les constants vitals i obrir la seva fitxa mèdica, en cas de ser nou pacient. El més sorprenent és que un pot ser atès en llengua espanyola, (llengua oficial de Guinea Equatorial, ja que es tracta de l'única ex colònia d'Espanya a l'Àfrica), però alhora, i si no és el cas que un parli castellà, tot el personal és capaç de canviar d'idioma, ja sigui francès, anglès o alguna de les llengües locals, de forma pràcticament automàtica.
La varietat de sons i fonetismes són molt corrents en un espai on l'arribada de persones és incessant i es manté constant durant tot el dia. Tot i així, es pot observar com l'ordre i l'organització són molt presents. S'endevina doncs, que cada membre del personal sap bé què i com ha de procedir per tal que es desenvolupi la jornada sense gaires contratemps ni aglomeracions. Una altra a cosa a destacar de la clínica Esperança és el tracte "de tu a tu", un tracte proper, on el rellotge no corre en contra del pacient i hi ha temps fins i tot per fer broma o explicar alguna anècdota del dia a dia. I és precisament en els seients habilitats per l'espera on no és estrany veure com els pacients mantenen cordials converses entre ells i de tant en tant fan partícip a algun dels treballadors que en aquell moment passa per allà.
La història de la Clínica Esperança es remunta a l'any 2005, quan es funda com una societat privada mèdica, on els seus socis van anar aportant diners fins aconseguir posar en marxa el projecte de la clínica. Després d'una sèrie de problemes laborals, jurídics i la pèrdua per defunció de dos dels membres fundadors, finalment el projecte es va engegar el 25 de maig de 2005. A partir de llavors, la institució no ha parat de seguir creixent tant en nombre de pacients en règim d'hospitalització, com en diferents tipus de procediments de laboratori, i de comptar amb la presència de més metges que presten els seus serveis en els seus consultoris.
El director de la clínica és l'Oscar Jones, un jove emprenedor que ha sabut adaptar-se a la realitat social guineana i ha apostat per reclutar una plantilla formada per metges, infermeres i tècnics de la medicina joves, però no per això mancats d'experiència.
La clínica manté un règim d'urgències, ambulatori i hospitalització. D'entre els serveis que ofereix als seus usuaris destaquen els següents:
- Hospitalització (de 48 a 72 hores màxim)
- Puericultura i servei de laboratori clínic, (bioquímica, hematologia, microbiologia i parasitologia, test de drogues i alcohol).
- Medicina general 
- Medicina d'urgències 
- Medicina interna 
- Medicina tropical 
- Fisioteràpia 
- Ecografies i EKG 
- Pediatria 
- Cirurgia menor 
La Clínica té present la realitat social i econòmica de molts dels seus pacients, Els preus de les visites són assequibles i permeten el pagament ajornat de tractaments en casos necessaris. Si fem un repàs d'alguna de les metes de la clínica trobarem punts com "... prestar assistència sanitària especialitzada metge quirúrgica, universal,integral i personalitzada. Proporcionar assistència sanitària de referència a tots aquells pacients que ho requereixin, amb criteris d'equitat i màxima eficiència, tenint en compte les necessitats de la població i la disponibilitat dels recursos sanitaris del país". Tot això per poder ser reconegut com a model i motor en la sanitat privada pel seu lideratge en qualitat de servei, coneixement, sostenibilitat i accessibilitat a resoldre els problemes de salut dels pacients, garantint així la seva seguretat, autonomia i benestar.
I és en una clínica com aquesta, on Femmefleur ha trobat un lloc idoni per distribuir els seus copes menstruals.
Cada dona que va al departament de ginecologia és informada i assessorada dels avantatges i utilitats de la copa menstrual. Tot això resulta finalment un gran canal de comunicació, en un país on el "boca a boca" és un mitjà molt poderós. Cada dona que provi la copa menstrual parlarà d'ella a les seves amigues, familiars o companyes de treball, formant-se així una xarxa de difusió que arribarà l'objectiu final de Femmefleur: fer més fàcil la vida de les dones a tot el món.
El fet que Clínica Esperança es tracti d'una clínica reconeguda, transmet confiança a les pacients, donant a la vegada, l’oportunitat d'efectuar quantes preguntes desitgin tenint una garantia mèdica davant d'un producte tan nou i innovador per a elles. El principal projecte de la Clínica Esperança és la construcció d'unes noves instal·lacions per donar més i millors serveis a la població de Guinea Equatorial. Si segueix així segur que ho aconseguiran, al menys, ja en el nom s'augura que la "esperança" és l'últim que s'ha de perdre.
Betty Akna
Col.laboradora de Femmefleur
0 notes
femmefleur-cat-blog · 12 years
Link
Només has d'entrar a la pàgina de http://www.facebook.com/lacopamenstrual, fer-te fan, fer clic sobre "PARTICIPA" a la parte d'abaix de la promoció i explicar la teva història sobre Com et vàres enterar que existia la copa menstrual? Molta sort!!
1 note · View note
femmefleur-cat-blog · 12 years
Text
Parlem de lactància materna i dels grups d’alletament amb: Lucía Alcaraz. 43 anys. Barcelona. Llevadora del CAP Manso
Quina visió social es té de la lactància materna?
Durant molt de temps s’ha associat la alliberació de la dona amb l’alletament artificial. És un error! Feminisme i feminitat no estan renyides. Per fi comencem a reivindicar la feminitat, que és un element molt poderós.
 La lactància materna versus l’artificial...
La lactància materna és la base de la piràmide de l’alimentació. Moltes vegades s’equipara a la lactància artificial i aquesta és una formula alternativa, i és fantàstic que la tinguem! però no està a la mateixa balança. 
Quins avantatges té?
El fet d’alletar és a favor del fill i de la mare, tant per a la salut actual com futura. Càncer de pit, ovaris, prevenció de l’osteoporosi, i el nen té menys risc d’obesistat, diabetis, ....
 Què és un grup de lactància?
És un grup de mares que estan alletant guiat per una dona que ha alletat. La guia pot ser assessora, llevadora o una persona formada. Moltes són voluntàries i això té molt valor!!!
 Quina és la finalitat del grup?
És un grup de recolzament. Moltes dones es troben que el seu entorn d’amistats no tenen fills, per tant les amistats l’acompanyen, però no la poden entendre. El grup acull a la nova mare, l’escolta i l’acompanya.
Qui hi pot assistir?
Mares que estan alletant, i també mares que opten per l’alletament artificial. No només es parla de tetes! parlem de criança, dels còlics, del sexe, de les emocions, de la parella... I clar, també està obert als pares!
 Quina és la teva funció?
Crec que la meva funció és que les respostes les trobi cada dona, que confii en el seu instint. Moltes vegades les respostes surten entre tot el grup, i no sempre coincideix  amb el que diem els professionals...
Creus que cada vegada és més necessària aquesta tasca?
Espero que les nostres filles tinguin més referents que nosaltres. Si les nenes juguen a alletar a les seves nines, confiaran en que és una cosa que elles fan naturalment, i no que cal apendre’n.
I pels pares?
En aquest moment hi ha un s'ha fet una prova pilot per oferir un grup de postpart per a pares que ha estat molt ben acceptat i valorat pels pares que hi han assisit! més info: http://w110.bcn.cat/portal/site/Homes/menuitem.91fa5764592b5ffa4eb14eb1a2ef8a0c/?vgnextoid=510ba29f5a6a8210VgnVCM10000074fea8c0RCRD&vgnextchannel=510ba29f5a6a8210VgnVCM10000074fea8c0RCRD&lang=ca_ES
Com podem trobar-ne un prop de casa?
A través del CAP, preguntant a la llevadora
http://www.albalactanciamaterna.org/
http://www.laligadelaleche.es/
http://www.e-lactancia.org/
http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir2056/fitxa_6_5.pdf 
Text: Femmefleur
1 note · View note
femmefleur-cat-blog · 12 years
Photo
Tumblr media
TRES RAONS PER LES QUALS NOSALTRES PREFERIM LA PASTILLA DE SABÓ:
Els sabons líquids necessiten conservants, en canvi, els sòlids no. Els conservants serveixen per a què el sabó líquid es conservi més temps i que les bactèries no el facin malbé. Aixímateix, també es carreguen bactèries bones que protegeixen la nostra pell.
Els productes sòlids necessiten menys embalatge. Per exemple, una pastilla de sabó de 100gr dura fins a 200 rentats, en canvi, una ampolla de sabó líquid de 250ml dóna per aproximanadament 80 rentats. Per cada pastilla de sabó que utilitzes, estalvies 2 ampolles i ajudes a estalviar en el seu transport.
Fabricar ampolles de plàstic per utilitzar d'envas, utilitza molta més energia que guardar totes les pastilles de sabó en caixes de cartró. Reciclar està molt bé, però comprar un producte sòlid que no necessita ampolla, és encara millor!
Aprofita les ofertes de la nostra botiga online (preus amb enviament inclòs):
Selecció de 3 sabons artesanals: 12,10€ 
Selecció de 4 sabons artesanals: 14,75€
Selecció de 5 sabons artesanals: 18,45€
2 notes · View notes