Tumgik
gfghjgfdx · 1 year
Text
Yurtdışı Vize 
Yurtdışı vize, yurt dışında bulunan herhangi bir ülkeye seyahat gerçekleştirmek, o ülkede çalışabilmek ve ticari faaliyetlerde bulunabilmek veya o ülkede eğitim alabilmek için gerekli olan belgedir. Bazı ülkeler arasında vize anlaşması bulunduğu için anlaşmalı ülkeler birbirlerine seyahat gerçekleştirileceği esnada vize istemez. Ancak bir vize anlaşması durumu mevcut değilse, kişilerin ilgili ülkenin vizesine sahip olması, vize başvurularını da eksiksiz bir şekilde tamamlaması gerekir. Vize genel olarak pasaportunun bir sayfasına yapıştırılmaktadır. Ancak son yıllarda e-vize de bir hayli tercih edilir bir hale gelmiştir.
Yurtdışı Vizesi Nasıl Alınır?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vizesiz bir şekilde kabul etmekte olan pek çok ülke mevcut alsa da dünyada bulunan ülkelerin neredeyse yarısı Türklerden vize istemektedir. Bu nedenle de yurtdışı vizesi ve nasıl alınacağına hâkim olmak şart haline gelir. Vizeler gidilmek istenen ülkenin konsolosluğundan veya fahri konsolosluklardan alınabilir. Vize alabilmek için öncelikle başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzda ise ikamet adasının bulunduğu bölgeden yetkili makama gerçekleştirmeniz gerekir. Konsolosluklar tarafından yetkilendirilmesine olan pek çok danışmanlık firması da mevcuttur ve bu danışmanlık firmaları da vize başvurularını alabilmektedir. Danışmanlık firmaları sizlerin gidiş amacını, çalıştırmasını ve durumunu göz önünde bulundurarak en doğru vize türünü önerir. Ağrıdan vize başvurunuzun olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için de sizlere bazı yöntemler sunarlar. Bu nedenle özellikle ilk kez yapacaksanız vize başvurusunu mutlaka danışmanlık hizmeti almanız önerilir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Yunanistan Vize
Yunanistan vize hem kültürel açıdan hem de deniz turizmi açısından son derece gelişmiş olan Yunanistan ülkesine gitmek için gerekli olan belgedir. Yunanistan devleti bilindiği üzere Avrupa Birliği’ne ve Schengen Topluluğu’na üyedir. Bu nedenle pasaportlarında geçerli bir Schengen vizesi bulunmamakta olan bordo pasaport sahibi olan kişiler Yunanistan vizesine sahip olmak zorundadır. Hususi pasaport, hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport sahibi olan hamiller 90 gün ikame gününü aşmamak şartıyla vize işlemlerinden muaf tutulur. Umuma mahsus pasaporta sahip olan kimselerin ise Yunanistan Konsolosluğu üzerinden detaylı bilgilere sahip olarak vize başvurusunu gerçekleştirilmesi gerekir.
Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar
Yunanistan vize işlemleri için gerekli olan evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve sunulması gerekmektedir. Buna ek olarak lacivert pasaport ile gerçekleştirilmekte olan başvuruların kabul edilmesi mümkün değildir. Mümkün mertebe 10 yıldan daha eski olan pasaportlar ile vize başvurusu yapılmamalıdır. Konsolosluğa konulacak olan evrakların da 3 aydan çok daha eski olmaması gerekir. Gerekli olan evraklar arasında başvuru formu, biyometrik fotoğraf, sağlık sigortası ve banka hesap dökümü gibi evraklar bulunur. Tüm bunlar ve daha detaylı bilgiler için kişiler isteklerine göre vize danışmanlığı alabilirler. Konsolosluk tarafından etkilenmekte olan vize danışmanlığı firmaları hem evrakların eksiksiz sunulmasına hem de doğru vize türüyle başvuru yapılabilmesine yardımcı olur.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Vize 
Vize en basit tabiriyle, yasal bir şaka de başka bir ülkeye giriş izni vermekte olan resmi bir belgedir. Genel olarak biz de hamilenin pasaportuna bir damgayla işaretlenir veya aksine yapıştırılır. Her vize türü birbirinden değişiklik göstermektedir ve kişilere farklı haklar tanınmaktadır. Örneğin turist vizeleri vize sahibi sının yabancı bir ülkede yalnızca eğlence amaçlı bulunmasına ve belirlenmiş bir süre kadar kalabilmesine izin verir. Turizm adası sahibi olanlar eğlence amaçlı gittikleri ülkede hiçbir şekilde ticari faaliyet gerçekleştiremez veya çalışamaz. Çalışma vizesi ise kişilerin gidecekleri ülkede herhangi bir işte çalışabilmesine ve ticari faaliyetlerde bulunabilmesine izin verir. Bu vizeye sahip olanların gidecekleri ülkede kalma süresi de işin niteliğine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bir başka bize türüyse ticari vize olmakla birlikte bu vizenin amacı işgücü piyasasına herhangi bir katılım gerçekleşmeden ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesidir.
Neden Vizeye İhtiyaç Duyulur?
Vize kendi ülkenizde vize politikası bulunmamakta olan bir ülkeye seyahat etmek istediğinizde şarttır. Ancak bununla birlikte pek çok ülke vatandaşlarının vizeye ihtiyaç duymadan kendi aralarında özgür bir şekilde seyahat edebilmelerine de olanak tanımakta bunları vize politikaları ve anlaşmaları sayesinde gerçekleştirmektedir. Buna bir örnek vermek gerekirse Amerikalılar ve Kanadalılar herhangi bir şekilde vizeye ihtiyaç duymadan birbirlerinin ülkelerine seyahat gerçekleştirebilirler. Yani vize anlaşmalarının mevcut olup olmaması vizeye ihtiyaç duyulmasını belirler.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Uzun Süreli Vize
Uzun süreli vize, bir ülkeye sözleşme çalışma aile birleşimi veya eğitim amaçlı yarı ette bulunmak ve 3 aydan fazla süre kalmak için alınması gerekli olan vizedir. Bir ülkede 3 aydan daha fazla süre bulunabilmek ve yaşamak istiyorsanız ilgili belgeleri eksiksiz bir şekilde konsolosluğa teslim etmeniz gerekmektedir. Bu belgeler arasında fotoğraf, iç pasaport fotokopisi, en az 2 sayfası boş olan pasaport, iş veya eğitim amaçlı verilmiş olan bir sertifika, mali garanti dosyaları ve uçak biletleri bulunmaktadır. Örneğin yurtdışında uzun süreli bir eğitim almayı planlıyorsanız bu vize türüne ihtiyacınız olacaktır. Öncelikle gideceğiniz ülkeye net bir şekilde karar vermeniz ve giriş sınavlarının sonuçlarını da bu doğrultuda elde etmeniz gerekir. Amaç bir iş gezisi ise iş ortağı size bir faks ile özel bir davetiye göndermeli ve bu belgeye dayanarak da vize almaya çalışılmalıdır.
Uzun Süreli Vize Almak İçin Gerekli Olan Şartlar
Uzun süreli vize almak isteyen kişilerin daha önce herhangi bir ülkeden ret almamış olması gerekmektedir. Eğer bir ret durumu mevcut ise bu vizeyi alabilmek mümkün olamayabilir. Buna ek olarak pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması ve yıpranmamış olması gerekir. Uzun süreli vizeye başvuru yapmak isteyen kişilerin adli sicil kaydının da bulunmaması vize başvurularında önem arz eder. Ancak bu sayede uzun süreli vize alınabilir.
1 note · View note
gfghjgfdx · 1 year
Text
Turistik Vize
Turistik vize, farklı ülkelere tamamıyla gezdi ve eğlence amaçlı gitmek isteyenlerin almakla yükümlü olduğu bir vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nde gri, siyah ve bordo pasaport sahibi olan kişiler bazı ülkelere vize almaya gerek duymadan da rahatlıkla seyahat edebilmektedir. Turist vizelerinin geçerlilik süreleri genel olarak 90 güne kadardır. Ve turistik vize başvurularında kişilerden seyahatlerinin 90 günü aşmayacak olduğunun kanıtlanması istenir. Turist vizelerinin izin verdiği seyahat süreleri ve olanaklar ülkeden ülkeye bir hayrı değişiklik gösterebilir. Schengen bölgesi ülkeleri, 90 güne kadar aktivite hakkı sunar. Buna ek olarak Schengen turistik vizesine sahip olan kimseler 90 gün kuralını aşmadan Schengen bölgesindeki ülkelerde serbest bir şekilde dolaşabilir.
Turistik Vize Nasıl Alınır?
Turistik vize alınabilmesi için öncelikle dış temsilcilik veya aracı kurum tespiti gerçekleştirilmelidir. Başvurular en yakın dış temsilcilik tarafından ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan aracı kurumlar tarafından alınır. Turistik vize almak isteyen kişilerin ilgili tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde doldurulması ve vize başvuru merkezinden randevusunu almış olması gerekir. Eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olan tüm evraklar randevu gününde yetkililere teslim edilecek ve biyometri işlemleri de tamamlandıktan sonra harç ödemesi gerçekleştirilecektir. Tüm belgeler eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra ve harç ödemeleri gerçekleştirildikten sonra bazı ülkeler tarafından mülakat da istenebilmektedir. Mülakat aşamaları da tamamlandıktan sonra ise vizenin sonuçlandırılması beklenir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Ticari Vize
Ticari vize, ikamet edilen ülke dışında farklı ülkelerde fuar, ticaret ve iş gibi amaçlar doğrultusunda bulunmak isteyenlerin alması gerekli olan vize türüdür. Bu vize türüne sahip olanlar oturum gibi olanaklara hiçbir şekilde sahip olamaz. Alınacak olan ticari vize türünün aşamaları gidilecek olan ülkelere göre değişkenlik göstermektedir. 
Kısa Süreli Vize
Kendi ülkesi dışında girişinin bulunmayan ülkelere seyahat ve ticari işlemler gerçekleştirme amacıyla gitmek isteyenler ticari vize almakla yükümlüdür. Ülkelere göre vize prosedürleri değişkenlik göstermekte ve buna ek olarak vize şartları ve diğer özellikler de değişebilmektedir. Ab bölgesi ve Schengen vizesi, C ipi kısa süreli vize çeşidi ile bu vizeyi belirli koşullar çerçevesinde verebilmektedir. Bu tür vizeye sahip olarak yurtdışında ticari faaliyetlere bulunmak isteyen kişiler başvuru süreçlerinde tüm belgeleri ve tüm evrakları eksiksiz bir şekilde sunmalıdır.
Ticari Vizeye Kimler Başvuru Yapabilir?
Ticari vize alabilmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bir firma aracılığı ile gideceğini kanıtlamalıdır. Ancak gidilecek olan bölgeden temin edilmekte olan bir davetiye de vize başvuru süreçlerinde etkin bir rol oynayacak ve sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını hızlandıracaktır. Ticari vizeye başvuru yapabilmek için gidilecek olan ülkenin konsolosluklarına ve vize başvuru merkezlerine randevu oluşturulmalıdır. Konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş olan vize firmaları da bu süreçte etkin rol oynayarak büyük yardımcı olmaktadır. Bu sayede olumlu sonuçlar elde etmek mümkün hale gelir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Schengen Vize
Schengen vize, Avrupa Birliği üyeleri ve buna ek olarak Avrupa Serbest Ticaret Birliği Üyelerini kapsamakta olan bölgelere ziyarette bulunabilmek için gerekli olan vize türüdür. Bu vize türü ile bu birliklere üye olan ülkelere gidip gelirken harici bir vize istenmemektedir. Schengen kapsamında bulunmakta olan ülkeler ise; Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, Estonya, Avusturya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Letonya, İtalya, Litvanya, İzlanda, Lüksemburg, Malta, Norveç, Hollanda, Polonya, Slovakya, Portekiz, Slovenya, İspanya, İsviçre, Lihtenştayn ve İsveç olarak biliniyor. Bu ülkeler arasında vizenin serbest olması sayesinde bu ülkelerin vatandaşları yalnızca kimlikleri ya da yalnızca pasaportları ile bölgeler arasında seyahat edebiliyor.
Schengen Vize Başvurusu
Schengen vize başvurusu için 2020 yılından itibaren elektronik bir şekilde başvuru yapabilmek de mümkün bir hale gelmiştir. İlgili başvuru formlarını eksiksiz bir şekilde imzalayan kişiler elektronik bir ortamda başvurularını kısa süreler içerisinde iletebilmektedir. Elektronik başvuruya ek olarak gidilmek istenen ülkenin temsilciliği sayesinde de bu vize alınabilir. Bu vize yaban başvuru yapmak isteyen kişiler mümkün mertebe grubunu talep etmiş olduğu belgeleri eksiksiz bir şekilde temin etmelidir. Daha sonrasında ise internet üzerinden randevu alınarak işlemler tamamlanabilmektedir. Vizeyi aldıktan sonra Schengen bölgesinde bulunan ülkeler arasında izin süreniz kapsamında seyahat etmeye başlayabilirsiniz. Burada göz önünde bulundurulması gerekli olan nokta ise ilk girişin vize alınmış olan ülkeden yapılması gerektiğidir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Macaristan Vizesi
Macaristan vizesi, Macaristan’a yapılacak olan seyahatler için alınması gerekli olan vizedir. Macaristan; bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahat edebilmeleri için vizeyi zorunlu kılmıştır. Ancak siyah pasaport, gri pasaport ve yeşil pasaport sahipleri seyahatlerinin 90 günü aşmaması şartıyla vizeden muaf tutulur. Genel olarak bakıldığından Macaristan’a vize alma süreci tüm belgeler ve formlar eksiksiz bir şekilde tamamlandığı takdirde kolay bir süreç olur. Macaristan noktasına başvurmak isteyen kişilerin en az 2 sayfası boş olan bir pasaporta sahip olması gerekir. Buna ek olarak Macaristan vize başvuru formu el ile veya bilgisayar üzerinden eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır. 2 adet biyometrik fotoğraf da uygun ölçülerde evraklar arasına dahil edilmelidir. Bunlara ek olarak Macaristan ve sağlamak isteyen kişilerin seyahat sağlık sigortasını da mutlaka yaptırması gerekir.
Macaristan Vize Şartları Nelerdir?
Macaristan vizesi almak için bazı şartları sağlamak gerekir. Macaristan vizesi almak isteyen kişilerin adli sicil kaydının mutlaka temiz olması gerekir. Buna ek olarak seyahatten sonra ülkelere geri dönüş yapılacağını kanıtlayacak olan çeşitli belgeler de sunulmalıdır. Vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin daha öncesinde herhangi bir vize ihlali durumu ile karşı karşıya kalmamış olması şarttır. Tüm seyahat için yeterli gelire sahip olunduğu ve tüm birikim ve sponsorların da ibraz edilmesi gerekir. Bu sayede başvuru süreci sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Kolay Vize 
Kolay vize aşamalarından geçmek yurtdışına çıkmak isteyen herkesin hayalidir. Bilindiği üzere vize uygulamaları ülkeden ülkeye göre bir hayli değişkenlik göstermektedir. Pek çok ülkenin kendi prensipleri doğrultusunda uygulamakta olduğu prosedürler ve koyduğu kurallar vardır. Ancak ne var ki bu prensipler ve kurallar her daim tam olarak karşılanamamaktadır. Bu nedenle de pek çok kişi kolay vize araştırması yapmaktadır. Özellikle de dünyada bulunan ülkelerin yarısından fazlası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından ne yazık ki vize istemektedir. Kolay güzel aşamaları getirebilmek için gerekli olan evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve finansal kaynakların da tam olarak yansıtılmasını sağlamak vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.
En Kolay Vize Veren Ülkeler Hangileridir?
Kolay vize alabilmek için her ne kadar tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve mali durumları da tam olarak yansıtmak gerekli olsa da ülkeden ülkeye vize başvurusu prosedürleri değişkenlik göstermektedir. Ancak bazı ülkelere vize alabilmek bu ülkelerin prosedürleri daha hafif tutması sayesinde daha kolay olmaktadır. Örneğin Türkiye’ye vizeye uygulamakta olan ülkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam, Suudi Arabistan, Bulgaristan ve Rusya gibi ülkeler daha kolay vize alınabilen ülkelerdir. Avusturya en kolay ve en hızlı şekilde vize vermekte olan ülkelerden biri olarak bilinmektedir. Avusturya’yı ise İspanya, İsviçre ve Polonya takip etmektedir. Yine de eksiksiz evraklar ile başvuru yapılabilir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
İngiltere Vizesi
İngiltere vizesi, İngiltere Birleşik Krallığı’na seyahat gerçekleştirmek isteyen Umuma mahsus pasaport, hususi pasaport ve hizmet pasaportu sahibi olan Türk vatandaşlarının sahip olması gerekli olan vize türüdür. Diplomatik pasaport sahibi olan kişiler ise seyahatlerinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize işlemlerinden muaf tutulur. İngiltere ülkesinden geçerek diğer ülkelere gitmek isteyenlerin ise transit vize başvurusu yapması gerekir.
İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?
İngiltere ülkesine ziyaret gerçekleştirme planı olan Türk vatandaşları, başvurularını İngiltere Konsolosluğu, büyükelçilik ve buna ek olarak konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan kurumlar üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Vize başvurusunu tamamlayan kişilerin biyometrik bilgileri de mutlaka ibraz etmesi gerektiği için ilgili merkeze bizzat gitmesi gerekir.
İngiltere Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
İngiltere vizesi almak isteyen kişilerin evrakları başvuru yapılacak olan vize türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. İngiltere Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde ek evraklar da talep edebilir. Kısa süreli ziyaretçi vize türü için başvuru yapacak olan kişilerin asıl evraklara ek olarak bu asıl evrakların fotokopisini de hazır etmesi gerekir. Başvurusu esnasında ve sonucunda herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmamak adına yanlış bilgiler kesinlikle ibraz edilmemelidir. Buna ek olarak tüm evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekir. İngiltere vizelerinin çıkma süresi ise başvuru tarihinden sonraki 3 hafta ve 12 hafta arasında değişir. Oturum vizesi çeşitlerinin işlemleri ise 12 hafta ile 24 hafta arasında gerçekleştirilmektedir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
İngiltere Vize
İngiltere vize, geçerli olunan süre boyunca hamilelerin İngiltere’de bulunmasını hak tanımakta olan vizedir. İngiltere’ye çeşitli amaçlarla seyahat etmek isteyen kişilerin uygun vize türüne başvuru yapması gerekir. İngiltere ülkesinde bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan hamillerden pasaport türü ve kalış süreleri doğrultusunda vize istemektedir. Umuma mahsus pasaport, hususi pasaport ve hizmet pasaportu hamili olan kişiler vizeye tabi tutulur. Diplomatik pasaport hamilleri ise en fazla 90 gösterebilecek olan seyahatler söz konusuysa vizeden muaf tutulur.
İngiltere Vizesi İçin Gerekli Olan Şartlar
İngiltere vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin temiz bir sicil kaydına sahip olması gerekir. Bunun yanı sıra vizenin geçerlilik süresi bittikten sonra kişinin İngiltere ülkesinde kalmaya devam etmeyeceğini kanıtlaması şarttır. Vize başvurusu yapmak isteyen kişinin seyahat boyunca yeterli düzeyde finansala sahip olabileceğini veya uygun bir sponsorunun bulunduğunu da belirtmesi gerekir. Buna ek olarak İngiltere vizesi almak isteyen kişilerin daha önce vize ihlalinde bulunmamış olması da gerekir.
İngiltere Vize Çeşitleri
Kısa süreli İngiltere vize türü, ziyaretçi vizesi olarak da bilinir ve 6 aydan daha kısa süreliğine kişilere İngiltere’de bulunma hakkı verir. İş gezileri ve konferans katılımları gibi programlar için bu vize türü ideal olur. Uzun süreli İngiltere vizesi ise yerleşim vizesi olarak da adlandırılmakta ve 6 aydan daha uzun süreler boyu İngiltere’de bulunma hakkı tanımaktadır. Transfer müzesi ise tamamı ile aktarmalı uçuş gerçekleştirmek isteyen kişilerin almakla yükümlü olduğu vize türüdür.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Hızlı vize 
Hızlı vize, e vize olarak da bilinmektedir. Bazı ülkeler tarafından sunulmakta olan bu hizmet kişilerin online bir şekilde vize başvurusu yapabilmesine olanak tanır. Pek çok avantajdan yararlanma şansına da sahip olan kişiler konsolosluğa ve başvuru merkezlerine müracaat etmeye gerek duymadan onlar bir şekilde başvuru süreçlerini tamamlayabilirler. Bu başvuru süreçleri geleneksel vize başvurularının kıyasla çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır ve prosedürler birbirinden değişkenlik göstermektedir. Kimlikte sahtecilik, veri hırsızlığı ve biyometrik bilgilerinin alınmaması gibi nedenlerden dolayı her ülke e vize uygulaması bulundurmakta veya bunu kısıtlı bir şekilde uygulamayı tercih etmektedir.
Türkiye’den Elektronik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hızlı vize almak isteyen ve elektronik vizeye başvuru yapmak isteyen kişiler, yıkmak istedikleri ülke doğrultusunda başvurularını gerçekleştirmelidir. Elektronik vize başvurusu süreçleri başvuru yapılacak olan ülkeden ülkeye göre bir hayli değişkenlik göstermektedir. Online vize başvuruları genel olarak seyahat edilecek olan ülkenin konsolosluğunun resmî web sitesi üzerinden veya büyükelçiliğin web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Bazı ülkelerin başvuru formları Dışişleri Bakanlığı web sitesi üzerinden de yayınlanmaktadır. Başvuruda bulunmak istenen kişilerin ilgili web sitesi üzerinden formları eksiksiz bir şekilde doldurması gerekmektedir. Pasaport ve e posta adreslerinin de önceden hazırlanmış olması şarttır. Daha sonrasında gerekli tüm bilgiler bilgisayar üzerinden eksiksiz bir şekilde karanlıktan sonra sisteme yüklenmelidir ve bu aşamaları tamamlayan kişiler başvuru ücretini ödemelidir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Fuar Vizesi
Fuar vizesi, ticari vizelerin alt çeşitlerinden biri olarak biliniyor. İkamet edilmekte olan ülke dışında düzenlenen fuar etkinliklerine katılabilmek için bu vize türüne sahip olmak şarttır. Farklı amaçlar doğrultusunda planlanmakta olan fuar etkinliklerine farklı ülkelerden katılmak isteyen kişiler bu vize çeşidi sayesinde katılım gösterebilir. Çeşitli fuar etkinliklerine katılım göstermek isteyen kişiler fuar yetkilileri ve buna ek olarak web portalları aracılığı ile biletlerini online bir şekilde temin edebilir. Temin edilmesi gerçekleşen bilet ile fuar vizesine başvuru gerçekleştirilebilir.
Vize Katılımcı
Fuar vizesi başvurusu yapmak isteyen kişiler eğer fuar etkinliklerinde bir şirket standına sahip olacak ise etkin katılımcı olması durumunda katılım sözleşmesi ile de kolaylıkla fuar vizesine başvuru yapabilir. Fuar vizesi başvuruları söz konusu olduğunda mutlaka göz zorunda bulundurulması gerekli olan., Ticari ilişkilerin ve buna ek olarak fuar ile ilgili olan tüm bağlantıların kanıtlanmasıdır. Fuar vizesi türüne başvuru yapmak için ticari ilişkileri geliştirmiş olmak veya bir stant sahibi olmak zorunlu değildir. Özellikle son zamanlarda hobi amaçlı ve turistik amaçlı da fuarları ziyaret etme isteğinde bulunan kişilerin sayısı bir hayli artmıştır. Bu kişiler de tamamıyla kişisel merakları doğrultusunda fuar vizesine kolay bir şekilde başvuru yapabilmektedir. Ticari amaç tutmayan başvurularda bazı değişiklikler de söz konusu olabilmektedir. Fuar vizesine başvurmak isteyen kişilerin detaylı bilgiler için ilgili yetkililerle görüşmesi de gerekir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Fransa Vizesi
Fransa vizesi almak isteyen kişiler; iş seyahati, çalışma, aile ziyareti ve turistik seyahat gibi seçenekler doğrultusunda vize türlerine başvuru yapmalıdır. Kişilerin başvuru formlarını doldurma esnasında mutlaka vize türüne göre hareket etmek ve daha ideal sonuçlar elde etmeye yardımcı olur. Bilinmekte olduğu üzere Fransa ülkesi de Schengen Anlaşması’nı imzalamıştır. Bu nedenle Fransa vizesi almak isteyenler Schengen vizesi prosedürlerine tabi tutulur. Vize için gerekli olan evrakları Ankara’da bulunan Fransa Büyükelçiliği departmanlarına ulaştıran kişiler daha sonrasında diğer aşamaları tamamlayabilir ve Fransa vizesi başvuru sürecini gerçekleştirebilir.
Fransa Vize İşlemleri
Fransa vizesi almak isteyen kişilerin seyahat amaçları doğrultusunda uygun vizeye almaya gayret etmesi gerekir. Bir vize muafiyeti söz konusu değilse vize olmadan Fransa’ya girebilmek mümkün değildir. Fransa vizeleri kısa süreli, tek girişli veya uzun süreli şekilde verilir. Bu ülkede en fazla 90 gün kalma izni bulunur. 90 günden daha fazla kalmak isteyen kişilerin ise diplomatik temsilcilikler aracılığıyla başvuru yapması gerekir.
Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Fransa vizesi başvurularının değerlendirme aşamaları da parkur yapılan vize türüne göre değişkenlik gösterir. Ancak genel olarak bakıldığında 5 ile 14 gün arasında vize başvurularının sonuçlandığı gözlemlenmektedir. Fransa vizesine başvurmak isteyen kişilerin evrak hazırlanma süresini de dikkate alarak en az 3 ay önce başvuru yapması çok daha ideal olur.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Çok Girişli Schengen
Çok girişli Schengen, toplam yüksekten gün içerisinde toplam 90 günü aşmamak şartıyla vizenin geçerliliği devam ettiği sürece Schengen bölgesine üye olan ülkelere dilendiği kadar girip çıkabilme hakkı verir. Bu vize turunun bir yıllık 3 yıllık ve 5 yıllık türleri bulunur. 1 yıllık Schengen vizesi, eğitim öğretim faaliyetleri, kültürel faaliyetler, ticari faaliyetler ve tır şoförlüğü için ideal olur. Bu faaliyetlerin daha uzun sürmesi gerektiğinde ise 3 yıllık Schengen vize tercih edilir. Düzenli bir şekilde Schengen vizesine sahip ola ve hiçbir şekilde vize ihlaliyle karşı karşıya kalmamış olan kişilere 5 yıllık Schengen vizesi düzenlenir.
Çok Girişli Schengen Vizesi Şartları Nelerdir?
Çok girişli Schengen vizesi alabilmek için Kişinin çok fazla giriş çıkış gerçekleştirilmesi gerektiğini kanıtlaması gerekir. Başvuru yapacak olan kişinin bu vize türüne ait geçmişinin temiz olması ve herhangi bir şekilde vize ihlali ile karşı karşıya kalmamış olması gerekir. Buna ek olarak başvuru yapacak olan kişinin geçmişte bu bölgede yasa dışı bir şekilde çalışmamış olması ve vize aşımı durumu gerçekleştirmemiş olması gerekir.
Çok Girişli Schengen Vize Başvurusu
Çok girişli Schengen vizesine başvurular, akredite vize acenteleri üzerinden ve buna ek olarak aracı kurum vize başvuru merkezlerinden yapılabilir. Başvuru yapmak isteyen kişilerin gerekli tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlaması, vize başvuru formunu eksiksiz doldurması ve yetkili ve de merkezinden bir randevu talep etmesi gerekir. Daha sonrasında biyometri işlemleri gerçekleştirilecek ve başvuru süreci sona erecektir.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Çek Vizesi
Çek vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, Çek Cumhuriyeti’nin Schengen ülkeleri arasında bulunduğunu bilmesi gerekir. Bu sayede diğer ülkeler dahil ülke genelinde vize gerekmeden seyahat edebilmek mümkün olur. Çekme seti almak isteyen kişilerin öncelikle ilgili tüm evrakları eksiksiz bir şekilde hazır etmesi ve buna ek olarak vize ücretini yatırması gerekir. Randevu tarihinde konsolosluk binasına giden kişiler bu sayede başvurularını tamamlayabilirler. Vize işlemleri yapılırken herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmamak adına mutlaka evrakların eksiksiz bir şekilde ibraz edilmesi gerekir. Bu konuya gerekli tüm özenin gösterilmesi vizenin olumlu sonuçlanması açısından da önemlidir. Çek ülkesine gitmek isteyen kışların geçerli bir pasaporta sahip olması ve evraklarını vize türü doğrultusunda hazırlamış olması gerekir. Evraklar hazırlanırken konsolosluk tarafından sizden ek belge de talep edilebilmektedir.
Çek Vize İşlemleri
Çek vizesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi de standart prosedürler doğrultusunda gerçekleştirilir. Bu süreç başlamadan önce kişilerin kurumlardan biri vize randevusu talep etmesi şarttır. Vize randevusunda hem evraklar teslim edilir hem de sorular sorulur. Bu görüşme esnasında vereceğiniz yanıtlar ve eksiksiz bir şekilde hazırlamış olduğunuz evraklar çek vizesi sonuçlandırılması noktasında etkin rol oynayacaktır. Hazırlanması gerekli olan evrakların listesi ha her yıl konsolosluklar aracılığı ile duyurulur. Dar pasaportunuzun vize bittikten sonra da 6 ay boyunca geçerliliğini korumaya devam etmesi gerektiğini unutmamalısınız.
0 notes
gfghjgfdx · 1 year
Text
Bulgaristan Vizesi
Bulgaristan Vizesi
Bulgaristan vizesi ve detayları bir hayli merak edilmektedir. Bilindiği üzere Bulgaristan ülkesi Avrupa Birliği’ne ve Schengen bölgesine üye olan bir ülkedir ve Balkanlar’da yer almaktadır. Türkiye’den de yaygın bir şekilde ziyaretçi kabul etmekte olan bu ülke aynı zamanda Avrupa’nın 16. en büyük ülkesi olarak bilinir. Bulgaristan’a gitmek için bazı gerekli evraklar vardır ve bu evraklar arasında Bulgaristan vizesine ek olarak pasaport, yurtdışı çıkış pulu ve seyahat sigortası bulunmaktadır.
Bulgaristan’a Vizesiz Gidilir mi?
Bulgaristan ülkesine giriş yapabilmek için hususi, diplomatik ve hizmet pasaportu sahibi olanların vize muafiyeti söz konusudur. Hususi pasaport türü ile Bulgaristan’a ziyarette bulunmak isteyen kişiler 90 gün sayısı kadar vizeden muaftır. Diplomatik pasaport ve hizmet pasaportuna sahip olanların ise Bulgaristan ziyaretlerinde toplam 30 gün sayısı kadar vize muafiyeti söz konusu olmaktadır. Tüm bunlara ek olarak Schengen vizesi ile de Bulgaristan ülkesine giriş yapılabilmesi mümkündür. Sahip olunan Schengen vizesi tek girişliyse ve buna ek olarak bu vizeye sahip olan bir kimse bu ülkeden önce başka bir Schengen ülkesinde bu vize sayesinde bulunmuşsa Bulgaristan’a giriş yapabilmek mümkün olmamaktadır.
Bulgaristan Vize Başvurusu
Bulgaristan vizesi başvurusu için gerekli olan tüm evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve buna ek olarak başvuru koşullarının tümünün sağlanması gereklidir. Bu doğrultuda vize başvurusu kısa sürede tamamlanabilmektedir.
0 notes