Tumgik
Text
GESTIÓ DELS BOOKMARKS
Què és el Google Bookmarks?
Marcadors de Google és un servei gratuït per guardar marcadors d'Internet. El servei permet a l'usuari, posseïdor d'un compte de Google, guardar els seus llocs web favorits per llegir-los més tard, així com organitzar-los mitjançant etiquetes i notes.
Us comparteixo un enllaç que us explica com utilitzar Google Bookmarks.
“Tutorial: cómo usar Google Bookmarks”
Què és la cura de continguts?
Segons la Vikipèdia es tracta d'una nova tendència que ha sorgit en el si de les estratègies de màrqueting de continguts que les empreses han incorporat, recentment, als seus plans de màrqueting dels mitjans socials i del màrqueting per internet en general.
Aquestes estratègies tenen per finalitat fer que la informació que aporten els llocs web, disparada amb la consulta a través dels cercadors, vagi adquirint valor pels seus continguts. De manera que els usuaris adquireixin experiències de màxima qualitat mentre “naveguen” per Internet, en la seva incessant cerca d'informació.
Font informació 
Google Chorme:
Gràcies a aquest marcador podem guardar les nostres pàgines preferides, per tal de més endevant, poder accedir a elles d’una manera molt ràpida, com he explicat anteriorment.
Feedly:
És un lector de RSS que permet organitzar i accedir ràpidament des d'una navegador web o de les seves aplicacions per a mòbils a totes les notícies i actualitzacions de blogs.
Twitter:
És un servei que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters.
Altres entrades de companyes
Us vull compartir l’entrada de la meva companya Gemma Lumbreras que l’he trobat força interessant.
0 notes
Text
APORTACIÓ A LA VIQUIPÈDIA
Aquesta activitat consisteix en afegir informació a la viquipèdia o també podíem crear-ne de nova. 
Jo he escollit afegir informació sobre la meva antiga escola, Maristes Valldemia. Vaig afegir diferent informació que es troba a la pàgina web del propi col·legi.
Web escola Maristes Valldemia
Enllaç informació Maristes Valldemia a Viquipèdia
Com he fet la meva  aportació a Viquipèdia?
Primer he hagut de crear-me un compte a Viquipèdia, per tal de poder editar els documents que s’hi troben dins aquesta web.
Després he seleccionat la opció d’afegir un encapçalament i he fet la meva aportació.
Quan he acabat, he posat les diferents referències d’on he extret la informació, concretament de la Web de l’escola Maristes Valldemia.
Aquesta activitat ha estat proposada pel professor de GTIC Jordi Simón i es troba explicada al seu blog Gestió de la Informació i Educació. 
Publicacions de companyes sobre aquest tema:
Us recomano llegir l’entrada de la Mireia Girón sobre la seva entrada a Viquipèdia. 
0 notes
Text
CREACIÓ D’UN WIKIS
PASSOS PER A CREAR UN WIKI
Per tal de crear un wiki, primer  cal crear-se un compte a la pàgina web. Per fer-ho, jo he escollit la pàgina web de Wikispaces.
Un cop creat el meu compte, he iniciat la sessió i en la primera pàgina que apareix a la part superior, a la dreta s’hi troba la opció de: Crea un wiki.
Si ho apretem, apareix una nova pantalla per tal de seleccionar el tipus d’empresa. Un cop escollida aquesta, demana que li posem un nom al nostre wiki i el plan que se li vol donar a aquest.
Quan s’ha donat tota la informació demanada fins al moment, es crea el teu wiki amb el qual s’hi pot editar tot el que es cregui necessari..
EL MEU WIKI SOBRE  LES TORTUGUES MARINES
Us vull compartir el wiki que he creat jo sobre les tortugues marines.
Enllaç d’aquest wiki.
Aquesta activitat està explicada al blog de Jordi Simón, proessor de GTIC, Gestió de la Informació i Educació.
0 notes
Text
LLIBRE D’ESTIL
Tumblr media
Vikipèdia diu que: el llibre d'estil de la Viquipèdia té per objectiu que les coses es facin de manera homogènia arreu del projecte. Aquesta, cobreix alguns temes de manera completa i d'altres en presenta només un resum, ja que estan desenvolupats en subpàgines per causes d'espai.
El llibre d'estil documenta l'estil dels documents de la Viquipèdia. Ajuda els editors a escriure articles amb un llenguatge, presentació i format consistents, clars i precisos. El seu objectiu és fer la Viquipèdia més fàcil i més senzilla d'utilitzar. La consistència en el llenguatge, l'estil i el format millora la claredat i la cohesió. Tot i que les normes que es presenten en aquest llibre d'estil no són indiscutibles, un viquipedista hauria de tenir bons motius per no respectar-les, i cercar un mínim consens abans de fer-ho.
FONT IMATGE
Així doncs, Viquipèdia descriu la manera en la qual s'ha de redactar, organitzar i donar format als articles escrits. El seu objectiu és que els articles que conté siguin clars, precisos i consistents, per tal que els lectors puguin aconseguir un màxim profit.
Vikipedia també diu que: El manual d'estil no pretén ser un llibre d'estil d'ús, sinó una font per resoldre els dubtes comuns sobre l'ús del nostre idioma a l'hora d'escriure articles d’acord amb les convencions acordades per usuaris de la comunitat.
I, finalment aporta que:
“El llibre d'estil de la nostra Wikipedia té una particularitat especial, que és precisament la característica que ho distancia d'altres llibres similars: el nostre llibre d'estil ha de ser vist i utilitzat com un mitjà; això és, no constitueix un fi en si mateix”.
Enllaços d’interès
El manual de estilo de Wikipedia.
El llibre d’estil de la Viquipèdia.
0 notes
Text
Diari de Seminari
Com a feina per aquest Nadal, des de l’assignatura de Seminari se’ns ha demanat fer un petit diari amb tot allò que hem estat treballant al llarg d’aquest primer semestre a les classes de seminari.
Jo ho he organitzat per setmanes i he anat escrivint allò que m’ha semblat interessant i que s’ha tractat a l’aula.
Enllaç document
Espero que us sigui de bon ús!
0 notes
Text
POEMA
L’últim dia de classe de l’assignatura de COED vàrem realitzar un taller de poesia on cada una de les alumnes ens vam haver d’aprendre un poema de memòria i recitar-lo davant de les altres companyes.
Jo vaig escollir un de Salvador Espriu anomenat Prec de Nadal perquè era curt però alhora maco.
PREC DE NADAL
Mira com vinc per la nit
del meu poble, del món, sense cants
ni ja somnis, ben buides les mans:
et porto sols el meu gran crit. 
Infant que dorms, no l’has sentit?
Desperta amb mi, guia’m la por
de caminant, aquest dolor
d’uns ulls de cec dintre la nit.
REFLEXIÓ DE L’ACTIVITAT
Em va agradar molt fer aquesta activitat ja que tot i no comptar per nota, tohom hi va dedicar un gran esforç i el resultat va ser molt interessant. Hi havia molta diversitat de poemes, de temes molt variats i de molt divertits. Tot i així, els temes que més van sortir eren l’amor, la natura i la pàtria de Catalunya.
Regalar poesia a les companyes va ser fantàstic, tot i que jo em vaig posar molt nerviosa i em vaig entrebancar a l’hora de recitar el meu. La pressió de saber que tanta gent t’està observant va poder amb mi, no vaig poder controlar els meus nervis tal i com ho fa un bon orador.
Us vull compartir també el poema que va recitar la meva companya Laia López de Josep Carner anomenat Cançoneta incerta que em va agradar molt.
Cançoneta incerta
Aquest camí tan fi, tan fi, qui sap on mena! ¿És a la vila o és al pi de la carena? Un lliri blau, color de cel, diu: -Vine, vine!- Però: -No passis! -diu un vel de teranyina. ¿Serà drecera del gosat, rossola ingrata, o bé un camí d’enamorat, colgat de mata? ¿És un recer per a adormir qui passi pena? Aquest camí tan fi, tan fi, qui sap on mena? ¿Qui sap si trist o somrient acull son hoste? ¿Qui sap si mor sobtadament, sota la brosta? Qui sabrà mai aquest matí a què em convida! I és camí incert cada camí, n’és cada vida!
0 notes
Text
Activitat taxonomia de Bloom
Quan ja he pogut analitzar detalladament les diferents habilitats cognitives que es poden utilitzar a través de les TIC, he fet una taula amb les diferents habilitats cognitives,segons la classificació de l'any 2008, que desenvolupa cadascuna d’elles. 
Enllaç document
Aquesta activitat es troba explicada al blog del professor de GTIC Jordi Simón  Gestió de la Informació i Educació.
0 notes
Text
LA GESTIÓ D’ETIQUETES
Les etiquetes són les paraules clau o conjunt de paraules que s’utilitzen en un blog o pàgina web i que defineixen d’una manera precisa  el text o article que s’ha publicat.
A través d’aquestes, el lector pot buscar la paraula que li interessi trobar dins del text i accedir-hi directament.
On podem trobar etiquetes a Tumblr?
Tumblr és el web que he utilitzat jo per a crear el meu blog i les etiquetes que jo proposo es troben a la part inferior de cada entrada.
El que pretenc amb aquestes és poder tenir resumit d’una manera precisa allò que s’hi troba a l’entrada, i també com a mitjà per classificar les meves publicacions.
És una manera molt senzilla i àgil per buscar diferents informacions o entrades.
Entrades d’altres companyes
La meva companya Carla Unsain també ha parlat sobre la gestió d’etiquetes al seu blog i us vull compartir la seva publicació per tots aquells qui volgueu saber-ne més.
Publicació de Carla Unsain.
En aquest enllaç de l’Ajuda de Tag Manager que ofereix Googles’hi troba més informació sobre el Gestor d’etiquetes.
Gestor d'etiquetes Google.
0 notes
Text
L’HORITZÓ EN PINZELLADES: Revista de Plàstica
Tumblr media
Per l’assignatura de Llenguatge Visual i Plàstic hem hagut de realitzar un treball imprès en format revista on s’hi trobés recopil·lat tot el que hem anat realitzant al llarg del Primer Semestre.
L’Horitzó en pinzellades és el títol que li he donat a la meva revista perquè crec que la plàstica és un món sense fi, com l'horitzó.
Està dividida en varis capítols, com ara el dels tres referents, el del pa, el del fang; el capítol de la caixa simbòlica i el capítol de la teoria dels colors, entre d’altres.
A dins de cada capítol hi ha diferents apartats, els quals hem reflexionat sobre ells. Un exemple seria l’explicació del procés d’elaboració de l’obra, els diferents referents formals o conceptuals , les competències, què hem experimentat i per tant les sensacions que hem percebut o la interpretació que li hem donat un cop creada l‘obra. Al final s’hi troben les meves pròpies conclusions.
Aquesta imatge és la portada de la revista.
REFLEXIÓ DEL TREBALL:
la realització d'aquesta revista m'ha servit per adonar-me de tot allò que he après durant el semestre, de les noves concepcions que tinc sobre l'art.
També m'ha servit per a COOPERAR amb les meves companyes a l'hora de realitzar les tasques que se'ns demanava a l'aula i després presentar-les davant de les altres. Això comporta un esforç que m'ha servit per a progressar.
He hagut de realitzar alguns exercicis que relacionen l'educació amb l'art i enfocar-los de cara a l'etapa infantil i en un futur aquestes propostes d'activitats em podran servir per portar-les a terme amb els meus alumnes i que gaudeixin d'una bona estona.
ALTRES TREBALLS DE COMPANYES
Us vull compartir l’entrada de la meva companya Clàudia Barberà on s’hi troba explicat el seu treball, que em va agradar força.
La Clàudia també forma part de la meva revista, ja que molts dels treballs que vam haver d’elaborar per l’assignatura, els vam fer juntes.
0 notes
Text
TAXONOMIA DE BLOOM
Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador.
Una altra forma d’aprenentatge a través de l’ordinador és la que ens apropà a l’activitat intel·lectual que es desenvolupa a partir d’allò que podem aconseguir a través de l’ús de les TIC.
Aquesta manera d’aprendre ha estat creada per Benjamin Bloom i explica les diferents habilitats cognitives que tenen relació amb les diferents eines de suport en l’àmbit tecnològic. 
Enllaç del document
Habilitats cognitives PDF.
Informació sobre la taxonomia de Bloom i les seves actualitzacions.
Aquesta activitat l’ha proposat el professor de GTIC, i està explicada al seu blog, anomenat Gestió de la Informació i Educació.
0 notes
Text
TOTES LES NOIES FAN PETONS AMB ELS ULLS TANCATS- Booktrailer
youtube
Avui hem hagut d’exposar un treball anomenat BookTrailer que he dut a terme amb amb la Mireia Alberte, la Clàudia Barberà, la Laia López i la Raquel Cavero per l’assignatura de GTIC i COED.
Aquest ha tractat sobre el llibre Todas las chicas besan con los ojos cerrados de l’autor Enric Pardo. Nosaltres hem escollit però la versió en català.
Enllaç del vídeo al YouTube
RESUM DEL LLIBRE
L’Àlex mai ha conegut un amor de veritat. Sempre ha compartit la seva vida amb el seu gos “Chewie”, però ha decidit donar un canvi radical: vol conèixer a una noia especial, ara desitja tenir una relació seriosa.
Una nit de festa coneix a la Natàlia i s’enamora ràpidament d’ella. La defineix com una noia “All Star” i al cap de poc temps comencen una relació.
Però.. Serà la parella decisiva? Viurà l’Àlex intensament l’amor i el desamor? Coneixerà a altres noies? O és la Natàlia definitivament la seva mitja taronja?
REFLEXIÓ SOBRE AQUEST TREBALL
M’ha agradat molt realitzar aquest treball perquè no només hem hagut de realitzar una lectura, sinó que també hem treballat la nostra creativitat per tal de dur a terme la gravació de les diferents escenes que apareixen al nostre treball.
Entre les companyes del grup ens hem entès molt bé i entre totes hem intentat aportar alguna cosa original al vídeo. Estic molt contenta dels resultats obtinguts i espero que la gent que l’hagi vist també el valori positivament.
ALTRES BOOKTRAILERS DE COMPANYES
Us recomano veure aquest Booktrailer realitzat per la meva companya la Mireia Grandia juntament amb les seves companyes d’equip.
Crec que és una idea molt original i dinàmica la d’utilitzar legos. Tot i que no ho sembla, té un alt grau de dificultat realitzar aquest tipus de vídeos en Stop-motion, ja que és una tècnica que has d’anar realitzant fotografia a fotografia per cada un dels moviments. M’ha agradat molt!
Enllaç del vídeo 
1 note · View note
Text
Comunicador en Xarxa
Tumblr media
Per les assignatures de GTIC i COED, hem  realitzat un treball anomenat COMUNICADOR EN XARXA sobre una persona pública que per a nosaltres fos bon comunicador. 
Aquesta activitat l’hem fet en grup i el meu grup està format per la Mireia Alberte, la Clàudia Barberà la Raquel Cavero, la Laia López i jo.
Nosaltres hem seguit al comunicador Risto Mejide, totes les seves publicacions a les xarxes socials des del dia 3 de novembre fins al dia 13 de desembre. 
Tot el seu seguiment l’hem anat recopil·lant a un Tumblr que hem creat, anomenat “Descobrint a Risto Mejide”.
En aquest blog hem fet un anàlisi de les seves publicacions a Twitter, que han estat abundants, les sinopsis i anàlisis del seu programa de televisió, anomenat Al Rincón, les publicacions del Facebook i també els articles d’opinió que publica al Periódico.
Amb tot això, hem volgut posar també diferents pàgines en el mateix blog. En una hem explicat qui és  Risto Mejide, en una altra perquè l’hem escollit, en una altra perquè creiem que és un bon comunicador i, finalment, hi hem afegit una llicència Creative Commons.
Finalment, hem creat una entrada on s’hit troben les conclusions a les quals hem arribat. 
Enllaç del blog: Descobrint a Risto Mejide.
Aquesta activitat està explicada al blog del professor de GTIC Jordi Simón, anomenat Gestió de la Informació i Educació.
REFLEXIÓ DEL TREBALL
Al principi ens va costar força trobar un comunicador que ens agradés a totes, perquè hi ha molts personatges públic però no tots són bons comunicadors. Vam pensar que Risto Mejide podria ser un bon comunicador per les seves aptituds davant i darrera les càmeres i per la seva repercussió mediàtica.
Ha estat un treball laboriós i no gaire fàcil, ja que hi havia moltes publicacions d’ell i les volíem posar totes però d’una manera atractiva a l’hora de poder visualitzar el nostre blog.
Tot i aixi hem treballat força bé amb les companyes de grup i espero que els resultats hagin estat satisfactoris, per lo menys la meva valoració és força positiva.
Altres treballs de companyes interessants
Podeu veure altres  treballs que també m’han semblat molt interessants  i m’han agradat força com ara el de la Pilar Tascones; Elles han escollit a l’Helena García Melero.
Un altre treball que m’ha agradat bastant també és el de la Maria Torras, que juntament amb el seu grup han fet un seguiment sobre la Sandra Barneda. Us comparteixo donca també la seva entrada, per si us interessa.
Tumblr del seu comunicador en xarxa
0 notes
Text
ÚS DEL LLENGUATGE AUDIOVISUAL A LES ESCOLES
L'ús del llenguatge audiovisual a les escoles es fonamental per tal de poder aconseguir una educació de qualitat i adaptada a la nova era tecnològica, per així renovar les metodologies utilitzades antigament i proposar nous mètodes d’aprenentatge als alumnes.
Gràcies al llenguatge audiovisual:
Afavoreix l'observació de la realitat, ja que permeten representar actes reals de la vida quotidiana.
Facilita la comprensió, ja que permeten visualitzar i entendre més fàcilment les relacions i processos.
Proporciona motivació i és atractiu pels estudiants. Tant per la seva facilitat de comprensió com pel seu realisme, així, els estudiants veuen les explicacions del professor d’una altra manera més atractiva.
Introdueix en l'educació diferents llenguatges, ja que ajuden a complementar el llenguatge escrit i el llenguatge oral.
Millora l'eficàcia de les activitats d’ensenyament. Gràcies a la seva fàcil visualització i a què els alumnes se senten més motivats, aquests, tenen un rendiment més elevat i fan que pel professor l’explicació sigui més senzilla.
Facilita l'aprenentatge de l'escriptura audiovisual. Aquest, afavoreix la integració dels joves i la seva adaptació, així, adquireixen noves habilitats com és expressar-se mitjançant audiovisuals.
Potencia la creativitat. Fer servir audiovisuals representa entendre de la nova tecnologia, adquirir noves competències de treball en equip i poder resoldre diferents problemes.
0 notes
Text
Reflexió Concert Simfònic.
Des de l’assignatura de Música se’ns va proposar una activitat fora d’hores lectives: assistir a un concert simfònic.
Jo vaig anar a Romeu i Julieta de  PROKÓFIEV, a la Sala Pau Casals.
He fet una petita reflexió d’aquesta experiència que ha estat positiva!
Enllaç document
Més informació sobre el concert
0 notes
Text
COPIAR I ENGANXAR INFORMACIÓ
Copiar i enganxar una informació que no ha estat escrita per nosaltres i fer veure que sí que l’hem escrita no és gaire útil d’utilitzar en un blog ja que estàs fent teva una informació que no ha estat creada per tu. Una possible solució seria embedir l’enllaç d’on s’ha extret la informació.
Tot i així pot ser satisfactori copiar literalment una cita que ens hagi agradat indicant la persona que l’ha escrit i el lloc del qual s’ha extret per tal de no apropiar-se d’aquesta.E
A continuació us vull compartir un vídeo visualitzat a la classe de GTIC que parla sobre això:
youtube
Segons Benjamin Bloom, l’activitat copiar/enganxar, en quin nivell de la seva classificació d’habilitats cognitives estaria?
Copiar i enganxar una informació que no és nostra no és cap habilitat cognitiva segons defensa Bloom, i això significa que els mestres el que volen és que els seus lumnes desenvolupin al màxim les seves capacitats cognitives, cosa que el copia/enganxa no ho fa. Així doncs, el mestre els ha d’ensenyar a no utilitzar aquesta tècnica d’apropiar-se d’una informació que no és teva, que és una tasca inútil pel desenvolupament cognitiu.
PUBLICACIONS D’ALTRES COMPANYES SOBRE AQUEST TEMA
Us vull compartir també l’entrada que ha realitzar la meva companya Laia López al seu blog sobre aquest tema, que m’ha agradat força.
Enllaç entrada
0 notes
Text
CREACIÓ D’UN GLIFFY
ELS DIAGRAMES DE FLUX:
El diagrama de flux és una eina que s'utilitza per representar procediments orientats a solucionar una tasca. 
Serveix per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. També per aprendre i practicar amb la presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització…
Un diagrama de flux es pot realitzar amb diferents programes com ara el Word de Microsoft, el Write d'OpenOffice, programes de presentacions o de gràfics vectorials,... I també amb un programa anomenat Gliffy.
ACTIVITAT PER TREBALLAR EL GLIFFY:
Aquesta activitat consisteix en poder crear un diagrama de flux a través de la pàgina web esmentada anteriorment, Gliffy. Aquest, ha de representar l’acció de travessar una carretera on hi ha semàfors. Després cal exportar-ho a jpg i finalment penjar els resultats.
Com he realitzat el meu diagrama de flux amb Gliffy?
Primer he entrat a la pàgina amb la qual treballaré anomenada Gliffy. Un cop allà, he seleccionat l’opció de començar a dibuixar. Després he anat creant el diagrama de flux a la meva manera, amb les diferents formes que creia que podrien quedar millor. He afegit la lletra que m’agradava i la he col·locat al seu lloc.
Per últim, he convertit el diagrama de flux que he creat en una imatge per després poder-la penjar al meu blog.
Aquest és el resultat:
Tumblr media
0 notes
Text
ORDENADORES Y APRENDIZAJE COLABORATIVO
CONCEPTUALITZACIÓ DE LA NATURALESA DE L’APRENENTATGE AMB ORDINADOR. CHARLES CROOK.
Charles Crook és un professor de l'Escola d'Educació de la Universitat de Nottingham i autor del llibre “Ordenadores y aprendizaje colaborativo”.
A través d’aquest he hagut de fer una activitat on haig s’han de buscar 4 exemples de metàfores que apareixen al llarg de la lectura.Aquestes serveixen per conceptualitzar l'aprenentatge amb l'ordinador. Les metàfores serveixen per explicar com la tecnologia ens pot ensenyar o com ens ajuda a aprendre segons el temps que es dediqui a l’ordinador.
Aquesta activitat està explicada al blog del professor de GTIC Jordi Simón anomenat Gestió de la Informació i Educació.
Els 4 exemples de metàfores són:
-La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne.
-La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina.
-La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor. 
-La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador. 
En el document compartit prèviament es troba, en forma de taula, les quatre metàfores explicades amb diferents exemples.
Enllaç del document
Informació sobre què consisteix l’activitat.
Informació sobre què són les metàfores.
Bibliografia de Charles Crook.
0 notes