megacoolart
megacoolart
Cool Art
18 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
megacoolart · 8 years ago
Text
Elspeth McLean este o artista de origine Australiana, in prezent stabilita in Canada, care creaza opere de arta complexe si intens colorate folosind doar puncte. Artista spune ca aceasta tehnica a pointilismului o gaseste extrem de meditativa, fiind o experienta foarte benefica pentru spirit. Prin intermediul artei sale, spera sa reconecteze admiratorii sai la perioada copilariei, si sa aduca bucurie si culoare in viata acestora.
Prin culoare si detalii complexe, Elspeth isi exprima si isi sarbatoreste propriul sau suflet 😊 Este inspirata de calatorii, natura, evenimente cotidiene pozitive, anotimpuri, cosmos si mitologie. Crede in puterile vindecatoare ale culorilor, pentru care detine si o diploma in domeniul terapiei prin arta.
  “Pictura este modul meu de a-mi gasi acel loc fericit, iar culoarea este calea prin care imi exprim si imi sarbatoresc culorile propriului meu suflet. Folosind culori luminoase si vii in stilul artistic pe care l-am adoptat, creatiile mele devin o exprimare directa a experientei mele in aceasta viata. Tind sa ma concentrez destul de mult pe aspectele pozitive si inaltatoare ale lumii in care traim, deoarece cred ca exista destul de mult intuneric…incerc sa vad doar aspectele pozitive ale tuturor situatiilor intalnite.”
Lucrarile sale sunt direct influentate de propriile ei trairi si experiente. Are in permanenta un caiet de schite, un dosar cu combinatii de culori si un caiet cu decupaje care i-au atras atentia in mod deosebit. Toate acestea reprezinta punctul de referinta cand incepe sa creeze un tablou. Prefera sa picteze cu vopsea acrílica deoarece textura sa este bogata si densa, dandu-i posibilitatea sa creeze puncte voluminoase si placute atingerii. Spune ca lucreaza foarte repede, iar vopseaua aceasta se usuca repede, ceea ce este foarte important pentru ea.
“Sunt un lucrator rapid, si am atatea povesti de spus, incat am nevoie ca acest mediu cu care lucrez, sa tina pasul cu fluxul ideilor mele.”
Elspeth McLean: echilibru si armonie prin intermediul artei Elspeth McLean este o artista de origine Australiana, in prezent stabilita in Canada, care creaza opere de arta complexe si intens colorate folosind doar puncte.
0 notes
megacoolart · 8 years ago
Text
Benjamin Shine a inceput studiul in design si moda la varsta de 15 ani, intrand astfel in contact cu materialele  textile si tesaturile care treptat au inceput sa il fascineze.
“Majoritatea studentilor erau in mod firesc preocupati de a crea haine din aceste materiale, in timp ce eu ma pierdeam in fabricile de materiale textile atras fiind de rolele imense prospat iesite din productie, frumos aliniate in functie de nuante, culori si imprimeuri”
Astfel, matrialele textile au aparut ca un element artistic unic, adaptabil atat pentru exprimarea artistica bidimensionala, cat si pentru cea tridimensionala, tangibila si maleabila in acelasi timp. Idea de “a picta cu materiale textile” l-a cucerit si a inceput sa exploreze.
Tulle-ul este materialul care i s-a potrivit cel mai bine din punct de vedere artistic. O singura rola de tulle poate fi manipulata intr-o imagine…
OK, totul este extrem de interesant, dar cum reuseste sa creeze un portret din tulle, pana la urma?
Totul incepe cu fotografia modelului. O bucata de tulle de 20 metri lungime este asezata pe un canvas formand un strat dens si voluminos, canvas acoperit in prealabil cu o solutie adeziva termosensibila. Odata ce canvasul este acoperit in intregime, incepe si opera de arta sa prinda contur incet. Artistul formeaza mai intai tonuri si texturi, miscand materialul si fixandu-l cu ajutorul fierului de calcat. Fierul de calcat activeaza lipiciul termosensibil, si astfel, tulle-ul este fixat in pozitia dorita. Dupa finalizrea tonurilor si texturilor, incepe etapa de creare a detaliilor portretului.
Cel mai putin a lucrat la un portret 50 de ore, dar au fost lucrari unde a investit sute de ore de lucru, in functie de dimensiunile acestora.
Recent, casa de moda Givenchy, dar si Maison Margiela prin intermediul designer-ului John Galliano au apelat la Benjamin pentru a le da o nota artistica aparte colectiilor lor vestimentare. Cu acesta ocazie, portofoliul artitic al lui Shine s-a imbogatit si cu conceperea unor opere de arta purtabile.
Benjamin Shine: portrete din tulle realizate cu fierul de calcat Benjamin Shine a inceput studiul in design si moda la varsta de 15 ani, intrand astfel in contact cu materialele  textile si tesaturile care treptat au inceput sa il fascineze.
0 notes
megacoolart · 8 years ago
Text
Artistul de origine japoneza Azuma Makoto a luat contact cu arta prin intermediul meseriei de florar. Initial a ajuns la Tokyo cu dorinta de a fi muzician, insa a realizat ca nu se poate intretine doar din muzica, si astfel s-a angajat part time la un mic magazin, pe post de intermediar intre marii furnizori de flori si micile florarii.
Nu si-a dorit sa devina artist, dar analizand relatia dintre produs, cumparator si el insusi, a dorit sa exceleze si sa ofere ceva cu totul deosebit cumparatorului, nu doar un simplu aranjament floral. Frumusetea efémera a florilor si scurta lor viata din momentul culegerii acestora, l-au determinat sa testeze si sa gaseasca metode diferite de a le conserva pentru un timp indelungat. A ales sa creeze sculpturi florale elaborate, pe care le ingheata.
In prezent colaboreaza cu mari case de design, pentru care creeaza instalatii florale efemere de mari dimensiuni cu temática evenimentului.
  Azuma Makoto: enciclopedia florilor nemuritoare Artistul de origine japoneza Azuma Makoto a luat contact cu arta prin intermediul meseriei de florar. Initial a ajuns la Tokyo cu dorinta de a fi muzician, insa a realizat ca nu se poate intretine doar din muzica, si astfel s-a angajat part time la un mic magazin, pe post de intermediar intre marii furnizori de flori si micile florarii.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Calatoria Soniei Soberats in fotografie nu a inceput decat atunci cand nu a mai putut sa vada fotografiile pe care le realiza. In urma cu doua decenii artista a traversat o perioada dramática, confruntandu-se cu moartea fiului sau, pierderea vederii datorata glaucomului si in cele din urma pierderea fiicei sale din cauza cancerului.
Pentru depasirea acestei perioade crunte, Sonia Soberats a inceput sa urmeze cursuri foto in New York, ca forma de terapie si auto exprimare. Ce tehnica a ales? Pictura cu lumina.
Artista isi foloseste mainile pentru a vedea ceea ce “picteaza in cadru”: in atelierul sau Soberats lucreaza in intuneric absolut, cu ajutorul unui asistent care vede. Isi aranjeaza modelele pentru a simti toate aspectele imaginii, spunandu-i asistentului unde cum sa aranjeze cadrul fotografiei.
“Iti simt parul si fata, apoi te voi intreba daca parul tau este deschis la culoare sau inchis. Ai parul blond, saten sau brunet? Doar intreband si simtind pot sa imi fac o idee despre model si despre ceea ce va iesi” afirma artista.
Cand imaginea este gata pentru fotografiere, asistentul deschide obturatorul, si folosind diferite surse de lumina, cum ar fi lanterne sau instalatii de Craciun, artista lumineaza detaliile. Tehnica este una foarte lenta, doar 3 sau 4 poze rezulta din sedinta foto, care dureaza cca 90 de minute.
Sunt surprinsa cum mintea umana poate face orice dorim, daca ne straduim cu adevarat, a mai declarat Sonia.
Viziunile unui fotograf orb: Sonia Soberats Calatoria Soniei Soberats in fotografie nu a inceput decat atunci cand nu a mai putut sa vada fotografiile pe care le realiza.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Bryan Drury s-a nascut in 1980 in Salt Lake City, Utah. Pictorul s-a stabilit in New York din 2001 pentru a urma studiile in cadrul Academiei de Arte pe care a absolvit-o cu rezultate maxime. Lucrarile sale au fost expuse pe teritoriul SUA si Europei, dintre care artistul mentioneaza cu mandrie Academia Americana de Arte si Litere din New York si Muzeul de Arta din Boca Raton. Numeroase publicatii in domeniu au ales ca prima pagina lucrarile lui Bryan – cea mai importanta comanda pe care acesta a primit-o pana acum, a venit din partea echipei revistei TIME, care i-au cerut pictorului sa realizeze portretul lui Papa Francisc pentru editia Personalitatea Anului, din 2014.
Condus de dorinta sa de a schimba clasicul portret, Drury a realizat recent o colectie de  lucrari in ulei, pe lemn. A ales membi influenti din domeniul religios, care au fost de acord sa colaboreze cu el. In loc sa flateze personajul prin pictura, el a ales sa scoata in evidenta prin hiperrealism, defectele din trasaturile acestora cat mai precis posibil, “pentru a sublinia latura animalica a oamenilor, pe care cu totii incercam cu disperare sa o ascundem“, dupa cum afirma artistul.
  Bryan Drury: portrete hiperrealiste in ulei pe lemn Bryan Drury s-a nascut in 1980 in Salt Lake City, Utah. Pictorul s-a stabilit in New York din 2001 pentru a urma studiile in cadrul Academiei de Arte pe care a absolvit-o cu rezultate maxime.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Nascut in 1949 in Oregon, SUA, dragostea de fotografie i-a fost insuflata de drumetiile si aventurile din copilarie, impreuna cu familia sa.
Fotograful Gary Albertson  se autointituleaza “cel mai norocos ghinionist din lume”. In 2010, dupa 30 de ani de fotografiat in natura, a ramas aproape in totalitate fara vedere dupa ce a descopeit ca sufera de o forma rara de glaucom. Cariera sa fulminanta parea ca s-a terminat, dar dupa ce a petrecut o perioada de timp fara aparatul foto, a revenit in forta in domeniu, realizand fotografii atat de uimitoare incat a atrás atentia celor care decerneaza premiul Pulitzer pentru categoría fotojurnalistilor. Albertson alege sa realizeze peisaje in cadre ample. Cu ajutoul auzului, a reusit sa faca fotografii mult mai bune decat in perioada in care inca putea sa vada.
“Am fost deconectat de la cea mai mare dragoste a vietii mele  – descoperirea uimitoare a frumusetii din natura. Surprinderea acesteia cu ajutorul camerei a fost pur si simplu pierduta pentru mine. Tot ceea ce mi-a ramas a fost intunericul si nesiguranta viitorului. Vederea limitata a fost salvata, m-am adaptat si mi-am reasigurat marea mea pasiune – fotografía. Continui sa descopar frumusetea pretutindeni in jurul meu si chiar pot sa afirm ca traiesc cele mai frumoase clipe ale vietii mele.” – GARY ALBERTSON
Gary Albertson si-a redescoperit pasiunea pentru fotografie dupa ce a orbit Nascut in 1949 in Oregon, SUA, dragostea de fotografie i-a fost insuflata de drumetiile si aventurile din copilarie, impreuna cu familia sa.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
“Constelatia” este o serie de portrete, inca in lucru, realizate de artista de origine nipona Kumi Yamashita, cunoscuta in principal datorita sculpturilor sale inovative Lumini si Umbre, dar si pentru portretele realizate prin tehnica rubbing.
Kumi Yamashita
Fiecare portret este realizat dintr-un singur fir de ata neagra (acesta nu este rupt), tesut in jurul a numeroare cuie galvanizate batute in “canvas”, ceea ce inseamna ca suprafetele inchise la culoare se datoreaza exclusiv densitatii atei folosite de artista.
Portrete realizate cu un singur fir de ata: Kumi Yamashita “Constelatia” este o serie de portrete, inca in lucru, realizate de artista de origine nipona Kumi Yamashita…
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Inspirat de binecunoscutul slogan folosit de Martin Luther King Jr. “I Have a Dream”, Peter Fecteau, chiar a visat intr-o noapte ca i-a reprodus portretul acestuia, insa pentru ca rezultatul sa fie cu adevarat deosebit, trebuia doar sa gaseasca si o modalitate neconventionala de a pune in practica acest lucru.
A folosit un print digital pixelat de mari dimensiuni, care i-a furnizat si rezolvarea problemei sale: utilizarea de cuburi Rubik, pentru a acoperi culoarea din fiecare pixel.
Dupa 40 de ore de manevre si algoritmi, cu ajutorul a 6 voluntari, 4.242 cuburi Rubik si-au gasit combinatiile de culori potrivite schitei initiale, unindu-se intr-un portret fabulos de aproximativ 6 m lungime si 3 m latime denumit Dream Big. Opera cantareste peste 500 kg, iar costurile cuburilor folosite a depasit 9.000$.
Uite ce a iesit :)
Portretul lui Martin Luther King Jr. realizat din peste 4.000 de cuburi Rubik Inspirat de binecunoscutul slogan folosit de Martin Luther King Jr. “I Have a Dream”, Peter Fecteau, chiar a visat intr-o noapte ca i-a reprodus portretul acestuia, insa pentru ca rezultatul sa fie cu adevarat deosebit, trebuia doar sa gaseasca si o modalitate neconventionala de a pune in practica acest lucru.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Întotdeauna am considerat hiperrealismul fascinant, iar colecția de de articole pe care le-am scris pentru blog pe această temă stau mărturie. Și încă mai am multe de adăugat!  Desenele și picturile sunt realizate cu atâta maiestrie încât par fotografii la o rezoltuție înaltă, de-asta mi se par fabuloase :) Printre artiștii pe care i-am găsind căutând pe net, artistul italian Franco Clun merită menționat neapărat.
Folosește numai creion și grafit pentru a realiza aceste portrete incredibil de realiste. Sunt atât de bune încât pot fi confundate cu fotografiile alb negru, detaliile extrem de precise te fascinează pur și simplu… Credeți sau nu, el nu a studiat niciodată desenul sau vreo altă formă de artă. Este autodidact. Măiestria sa a dobândit-o din studierea unor cărți de desen și multă practică.
  Franco Clun: portrete spectaculoase în grafit Întotdeauna am considerat hiperrealismul fascinant, iar colecția de de articole pe care le-am scris pentru blog pe această temă stau mărturie.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Cât valorează un monument istoric? Și care ar fi cele mai scumpe monumente europene la ora actuală?
Luând în considerare o sumă de elemente cum ar fi imaginea, notorietatea, publicitatea şi calităţile estetice, Camera de Comerţ de la Monza şi Brianza din Italia, a efectuat o cercetare pentru a estima valoarea marilor monumente europene. Uite care sunt:
Turnul Eiffel – 344 miliarde de lire sterline
Colosseumul de la Roma –  72 de miliarde de lire sterlineiffel
Catedrala Sagrada Familia de la Barcelona – 71 de miliarde de lire sterline
Domul din Milano – 65 miliarde de lire sterline
Turnul Londrei – 56 de miliarde de lire sterline
Muzeul Prado din Madrid – 46 miliarde de lire sterline
Stonehenge, Marea Britanie –  8,3 miliarde de lire sterline
Cele mai scumpe monumente europene la ora actuală Cât valorează un monument istoric? Și care ar fi cele mai scumpe monumente europene la ora actuală?
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Mrs. Elias, I found your work on a website for children, while looking for a bit of inspiration for my handmade collection dedicated to the youngsters. I immediately became a fan of your work and I want to know everything about your rouleaux so I can share it with my readers. I am writing for our magazine a series of articles regarding paper art and your rouleaux are perfect for my theme.
The first time I saw your work, I received a fictional calling: take a peak ! It seems that the National Museum of Singapore was ahead of me with that idea. Maybe this should be an interesting collection title to awaken the curiosity of more children and parents.
Please tell us about yourself and how did you realize that you were born an artist? 
I am 38 years old (1976 year of birth). I made philology and journalism studies. I live in Paris, France. I am a full-time artist and illustrator. I illustrated children books published in France. Also I participate in the exhibitions of paintings and different art works.
I always loved to draw and create things using different techniques and my artistic activity looked like a hobby. In 2001 I decided to launch out into children’s illustration. I didn’t say myself « I am an artist », but « Paint, draw, in short, create is what I would like to do ». In 2006 this decision brought the first benefits: I illustrated my first book « Grand-mère arrose la lune » of Jean Elias, Editions Motus.
What kind of art do you do and which is your favorite?
Read the rest of the interview here
ANASTASSIA ELIAS – A MINIATURE STORY Mrs. Elias, I found your work on a website for children, while looking for a bit of inspiration for…
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Cuvintele sunt de prisos, las imaginile sa vorbeasca de la sine :)
Cele mai frumoase tuneluri din vegetatie Cuvintele sunt de prisos, las imaginile sa vorbeasca de la sine :)
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Rețeaua de metrou din Stockholm este una dintre cele mai mari expoziții de artă din lume. Și nu trebuie decât să călătorești cu metroul legal :) nu are taxă de intrare.
Călătorind cu metroul în Stockholm presupune de fapt o călătorie în timp, pentru a ți se dezvălui o poveste interesantă care pornește de la pionierii artei moderne din anii 50, până la artiștii contemporani și experimentele lor artistice.
Sculpturi, mozaicuri, picturi, fresce, gravuri și basoreliefuri realizate de peste 150 de artiști sunt expuse spre a înfrumuseța mai bine de 90 de stații de metrou din capitala Suediei.
Iată galeria foto cu cele mai populare lucrări artistice.
Metroul din Stockholm: o galerie de artă impresionantă Rețeaua de metrou din Stockholm este una dintre cele mai mari expoziții de artă din lume. Și nu trebuie decât să călătorești cu metroul legal :) nu are taxă de intrare.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Artistul Fernando Suárez Reguera a studiat sculptura la Madrid, unde s-a și stabilit de altfel. Realizează sculpturi din fier forjat, bronz și rășină.
Toate lucrările sale reproduc forme de viață animală și umanoidă, mai exact structura osoasă sau musculară a acestora.
Rezultatul final este plăcut vederii în ciuda materialului nonconformist din care sunt confecționate.
Sculpturi din fier forjat realizate de Fernando Suárez Reguera Artistul Fernando Suárez Reguera a studiat sculptura la Madrid, unde s-a și stabilit de altfel. Realizează sculpturi din fier forjat, bronz și rășină.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Text
Adesea sunt obsedat de comparații ale lucrurilor reale cu cele potențiale și de echilibrul dintre acestea în artă: ideea de haos în perfectă ordine: un obiect aparent solid vederii poate fi fragil la atingere; un obiect obișnuit folosit spre a crea o capodoperă este transformat în ceva mai complicat și intrigant.
Îmi dau seama cât de nesemnificativ și mic poate fi un nasture în cutia de cusut a bunicii, dar în același timp, cât de unic și prețios poate deveni ca și component al unei aopere de artă. Ca un atom într-o moleculă, fiecare nasture construiește și definește întregul.
Țin un nasture în mână, iar el îmi șoptește: Vreau să devin…
– Augusto Esquivel
Construcții din nasturi realizate de Augusto Esquivel Adesea sunt obsedat de comparații ale lucrurilor reale cu cele potențiale și de echilibrul dintre acestea în artă: ideea de haos în perfectă ordine: un obiect aparent solid vederii poate fi fragil la atingere; un obiect obișnuit folosit spre a crea o capodoperă este transformat în ceva mai complicat și intrigant.
0 notes
megacoolart · 9 years ago
Link
www.rucsandraobretin.ro este pagina oficiala a Rucsandrei Obretin, blog despre arta contemporana și design
1 note · View note
megacoolart · 10 years ago
Photo
Tumblr media
:))))
0 notes