Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
(Digi. 5.4) Miten parannat verkkosivujesi näkyvyyttä?
Tässä viimeisessä digitaalisen liiketoiminnan kurssin blogipostauksessa kerron yrityksen hakukoneoptimoinnista (SEO). Tutustuin Googlen laatimaan hakukoneoppaaseen ja sen pohjalta kirjoitan tämän 10 kohdan oppaan, kuinka yritys voi optimoida omien verkkosivujensa näkyvyyden.
Jokaiselle yritykselle on todella tärkeätä, että potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksen tiedot netistä helposti ja ongelmitta. Monet yritykset panostavat todella paljon yrityksen verkkosuunnitteluun, joista hakukoneoptimointi on yksi tärkeä osa. Tässä on 10 kohdan opas, jonka pitäisi auttaa yritystä optimoimaan oman verkkosivun näkyvyyttä.
1. Sivujen otsikot title-tunnisteen kautta
Kun sivujen otsikot on nimetty käyttäen title-tunnistetta, se parantaa todella paljon verkkosivujen näkyvyyttä. Parannus tapahtuu siten, että jos jollakin hakutuloksella eteen tulee yrityksen verkkosivut. Niin hakutuloksessa näkyy myös lyhyesti se sisältö, joka on title-tunnisteella tehdyn otsikon alla. Tällöin ihmiset pystyvät nopeasti lukemaan, mitä tämä linkki sisältäisi jos se avattaisiin. Title-tunnisteeksi kannattaa laittaa sellainen, jonka erottaa helposti muista.
2.”Description” – sisällönkuvauskentän käyttäminen
Hakusanoilla haettaessa hakutuloksiin tulee eri linkkejä. Linkkien alla on yleensä lyhyt ” description” – sisällönkuvauskenttä, jossa lukee lyhyesti linkin sisällöstä. Tätä kannattaa hyödyntää oikealla tavalla. Kannattaa miettiä kunnolla, mitä siihen laittaa. Sillä yleensä yritetään saada ihmisten huomiota ja samalla antaa lyhyesti sisällöstä tietoa.
3. Mieti mitä eri hakusanoja potentiaalinen asiakas voisi hakea?
Yrityksen pitäisi osata ennakoida, millä eri hakusanoilla potentiaalinen asiakas voisi hakea yrityksen tarjoamaa sisältöä. Kun ollaan ennakoitu, voidaan sisältää yrityksen verkkosivuihin sellaista sisältöä, jossa olisi niitä hakusanoja. Pitää kuitenkin muistaa ettei tee verkkosivujensa sisällöstä liian monimutkaista. Itse asiakkaana arvostaisin helposti luettavaa tekstiä.
4. Lisää yrityksen verkkosivulla esiintyviin kuviin ”alt”- atribuutti
Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos jostain syystä verkkosivulla oleva kuva ei näy, siinä näkyisi kuvaa kuvaava teksti. Tästä olisi se hyöty, että vaikka henkilö ei näkisi kuvaa tekstin perusteella voisi päätellä, mitä siinä pitäisi olla.
5. Käytä otsikkotunnisteita teksteissäsi
Verkkosivuilla olevaa tekstiä voidaan korostaa käyttämällä otsikkotunnisteita. Kun verkkosivuilla on korostunutta tekstiä, ihmiset huomaavat sen helposti. He osaavat myös tällöin päätellä, että teksti sisältää todennäköisesti tärkeätä tietoa.
6. Mieti tarkkaan, miten mainostat yrityksen verkkosivustoa
Yrityksen verkkosivuja kannattaa mainostaa eri tavoilla. Jos lisäät jotain uutta verkkosivuihin, siitä kannattaa jollakin tavalla ilmoittaa asiakkaille. Ilmoittaminen voidaan hoitaa esimerkiksi sosiaalisen median kautta, kuten blogin tai facebookin. Verkkosivuja on mahdollista mainostaa myös ”offline-mainonnalla”. Verkkosivun osoite voidaan tällöin laittaa sellaiseen paikkaan, josta asiakas helposti löytää, kuten käyntikortteihin tai uutiskirjeihin.
7. Ota käyttöön ilmainen Googlen verkkovastaavan työkalut
Ottamalla käyttöön Googlen verkkovastaavan työkalut, voit hyötyä siitä aika paljonkin. Sen avulla saat verkkosivustoon liittyviä neuvoja ja saisit myös verkkosivustoon liittyvistä ongelmista tietoa.
8. Huomioi URL-osoitteen rakenne
URL-osoitteesta ei kannata tehdä kovin monimutkaista vaan mahdollisimman yksinkertainen ja lyhyt. URL-osoitteeseen voidaan laittaa esimerkiksi sellaisia sanoja, jotka löytyvät yrityksen verkkosivuston sisällöstä.
9. Mieti huolesti verkkosivuston navigointi
Verkkosivuston navigointia kannattaa miettiä tarkkaan ja tarvittaessa koko ajan myös parannella. Hyvällä navigoinnilla yritys varmistaa sen, että asiakkaat löytävät sivustossa helposti etsimänsä tiedot.
10. Verkkosivuston sisällön teksti
Verkkosivustolla olevan sisällön tekstin pitäisi olla asiakkaille helposti ymmärrettävä ja hyvin kirjoitettu. Sisältö voi olla mahdollisimman ytimekkäästi kirjoitettuna.
Kiitos, että jaksoitte lukea tähän asti. Toivottavasti tästä oppaasta oli hyötyä.
Lähde : http://static.googleusercontent.com/media/www.google.fi/fi/fi/intl/fi/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-fi.pdf luettu 2.11.2017
1 note
·
View note
Text
(Digi 4.5.) Verkkokauppojen käyttäjäystävällisyys ja helppokäyttöisyys
Nykyään monet yritykset ovat ottaneet käyttöön verkkokauppoja, sillä se tavoittaa mm. enemmän asiakkaita, mahdollistaa myynnin kasvattamista ja asiakkaillekin on helppoa vertailla tuotteiden hintoja. Yrityksen halutessa myydä omia tuotteitaan netissä, täytyy sen tehdä verkkokaupastaan asiakkaille houkutteleva.
Itse en kauheasti verkkokaupoista tuotteita osta, sillä haluan aina itse fyysisesti kokeilla tuotetta ennen kuin teen ostopäätöksen. Katselen kuitenkin verkkokaupoista tuotteita, jos tykkään jostakin, niin menen yleensä paikanpäälle katsomaan/kokeilemaan sitä tuotetta.
Itse yleensä asioin vaatekauppojen verkkokaupoissa. Vaatekauppojen verkkokaupat, joissa asioin usein ovat Veromodan ja H&M:n verkkokaupat. Näiden verkkokauppojen käyttäjäystävällisyyteen ja helppokäyttöisyyteen vaikuttavat monet tekijät. Ensinnäkin etusivun ulkoasu. Kuinka siistiltä ja selkeältä etusivu näyttää. Toinen asia, joka vaikuttaa helppokäyttöisyyteen on se, että kuinka selkeästi verkkokaupan etusivulla on laitettu tuotteiden alakategoriat. Esim. mekot, topit, takit, jalkineet jne.
Se, että tuotteet ovat sijoitettu asiakasryhmittäin helpottaa todella paljon asioimista verkkokaupassa. Esim. H&M:n verkkokaupassa on erikseen laitettu naiset, miehet ja lapset. Tällöin tiedetään jo heti alkuvaiheessa, että mistä painamalla näen naisten hameet tai vaikkapa miesten kauluspaidat.
Verkkokauppojen käyttäjäystävällisyyteen vaikuttaa mielestäni myös se, että tuotteiden lisätietoja on helposti saatavilla. Erityisesti vaatteiden verkkokaupoissa on tärkeätä pystyä näkemään, missä kaupoissa on vielä tiettyä tuotetta saatavilla.
Nyt esittelen tässä blogikirjoituksessa kahta verkkokauppaa ja samalla pohdin näitten verkkokauppojen käyttökokemusta asiakkaan näkökulmasta.
Ensimmäinen verkkokauppa on Alibaba, josta melkein kaikki tietävät ja suurin osa myös ostaa sieltä. Alibaba on kansainvälinen verkkokauppa, jossa myydään kaikkea. Sieltä on mahdollista ostaa esim. vaatteita, koruja, elektroniikkaa, urheiluvälineitä ja moottoripyöriä.
Alibaban verkkokauppa on englanninkielinen, mutta kieltä pystyy vaihtamaan. Vaihtoehtoina ovat 16 eri kieltä. Alibaban verkkokaupan käyttäjäkokemusta asiakkaan näkökulmasta pohtiessa, huomaan verkkokaupan olevan liian sekava.
Ensivaikutelmassa ainut asia, mikä verkkokaupassa oli selkeästi oli tuotevalikoiman lista. Verkkokaupan etusivulla oli muutoin mielestäni liian paljon muuta turhaa, joka antoi sekavan etusivukuvan. Siellä oli mm. liian paljon kuvia eri tuotteista ja niistä lisätietoa. Olen sitä mieltä, että asiakkaan näkökulmasta Alibaban verkkokauppaa voi olla aika vaikeata käyttää.
Toinen verkkokauppa on Mango vaatekaupan verkkokauppa. Mangon verkkokauppaan mentäessä ensimmäiseksi jouduin valitsemaan maan, jonka Mangon vaatekaupan valikoiman haluan nähdä. Tämän jälkeen eteeni tulee erilaisia kuvia ja samalla valikko, josta olisin pystynyt valitsemaan asiakasryhmän (naiset, miehet, tytöt, pojat…), jonka vaatteet haluaisin katsoa.
Mielestäni tämä olisi ollut asiakkaan näkökulmasta todella selkeä, että voi katsoa sen ryhmän vaatteita, jonka haluaa katsoa. Minun kohdallani, kun yritin siirtyä seuraavalle sivulla painamalla tiettyä asiakasryhmää niin se ei siirtynyt minnekään. Sillä ei ollut väliä, mitä ryhmää painoin.
Voi olla, että Mangon verkkokauppa muutoin toimii ihan hyvin, mutta minulla se ei toiminut. Se, että verkkokauppa ei toimi ollenkaan tai asiakas ei pysty verkkokaupassa millään muulla tavalla päästä katsomaan vaatteita ei tuota hyvää käyttökokemusta.
Lähteet :
https://www.veromoda.com/fi/fi/home?gclid=Cj0KCQiAgNrQBRC0ARIsAE-m-1z1U2_rSoLUFs3iyiV-7N3VlzUaP0bgAJ3UnCq9Cz3OG_P7Jf1E_5waAtxDEALw_wcB katsottu 23.11.2017
http://www2.hm.com/fi_fi/miesten/osta-tuotteen-mukaan/sukat.html katsottu 23.11.2017
https://www.alibaba.com/ katsottu 23.11.2017
https://shop.mango.com/fi katsottu 23.11.2017
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Alixblog.png katsottu 23.11.2017
https://pixabay.com/p-1929002/?no_redirect katsottu 23.11.2017
https://static.pexels.com/photos/291762/pexels-photo-291762.jpeg katsottu 23.11.2017
3 notes
·
View notes
Text
(Digi 3.2) Gigantin somekanavat
Nykyään sosiaalista mediaa käyttävät kaikki, ovat ne sitten ihan tavalliset ihmiset tai yritykset. Tässä blogikirjoituksessani analysoin suomalaisen yrityksen Gigantin käyttämiä somekanavia.
Gigantin kotisivulta näkyy, missä kaikissa somekanavissa yritys on. Gigantin löytää facebookista, instagramista, youtubesta, twitteristä ja linked-in:stä. Näitä kaikkia somekanavia käytetään nykyään todella paljon.
Gigantin facebook sivulta löytyy tietoa esimerkiksi yrityksen perustiedoista, tulevista tapahtumista ja yrityksen tarjoamisista tarjouksista. Sivulla on myös erilaisia kuvia ja videoita Gigantin tuotteista.
Kun katson gigantin facebook sivua huomaan, että yritys käyttää facebookia enemmänkin markkinointikanavana. Giganttii kertoo siellä asiakkaille uusista tulevista tapahtumista esimerkiksi Gigantin black friday 2017 tapahtumasta. Sivulla yritetään kertoa asiakkaille myös omista uusista tuotteista ja saada asiakkaiden kiinnostusta. Yli 400 000 ihmistä seuraa Gigantin facebook sivua, joten käyttäjäkuntaa riittää.
Gigantti käyttää facebook sivuaan aktiivisesti joka päivä ja postaa sivulleen montakin kertaa päivässä.
Toinen somekanava, jota yritys käyttää on Instagram. Siellä yrityksellä on melkein 50 000 seuraajaa ja yli 400 postausta. Instagramissa Gigantti on postannut erilaisia videoita ja kuvia, jotka liittyvät arvontoihin ja uusiin tuotteisiin. Itse en kauheasti tykännyt gigantin instagram tilistä, sillä mielestäni se ei ole kauhean kiinnostava. Gigantin instagram tiliä, kun katselin niin siitä ei ainakaan heti tullut mieleen markkinointikanava.
Mielestäni instagramin käyttötarkoituksena on enemmänkin erottua muista kilpailevien yrityksien sosiaalimediakanavista. Tilillä on enemmän arvontoja ja sellaisia postauksia, joilla yritetään saada nuorten henkilöiden huomiota.
Gigantti ei ole instagramissa kauhean aktiivinen. Yritys tekee pari kertaa kuukaudessa postauksia ja niihin ei saada kauhean paljon kommentteja.
Gigantilla on myös youtubetili. Siellä gigantilla on jo 92 videota ja 1243 tilaajaa. Yrityksen youtubetilillä ei ole kauheasti seuraajia, mutta kyllä niitä videoita on katsettu aika paljonkin näyttökerran mukaan. Kun katselin youtubetilillä olevia videoita, melkein kaikki oli Gigantin mainosvideoita. Gigantti on kyllä ollut aika aktiivinen youtubessa. Kuukaudessa youtubetiliin tulee aika montakin videota.
Gigantti käyttää näiden lisäksi myös twitteriä ja linked-iniä. Gigantin twitter tili oli mielestäni aika sekalainen. Itse en ainakaan saanut selvää, mitä he siellä oikein tekevät. Vastaavatko asiakkaiden kysymyksiin, antavat lisätietoa mainostavat vai mitä? Gigantin twitteriä seuraavat melkein 2000 henkilöä. Gigantti ei ole twitterissä kauhean aktiivinen, pari postausta kuukaudessa.
Viimeinen somekanava, jota Gigantti käyttää on Linked-in. Linked-inissä on Gigantti ilmoittaa vapaista työpaikkoista, joihin etsitään työntekijöitä. Eli Gigantille linked-inin käyttötarkoituksena on enemmänkin etsiä uusia työntekijöitä ja antaa ihmisille tietoa vapaista työpaikoista. Gigantin linked-iniä seuraa 1663 henkilöä. Gigantti postaa linked-iniin melko aktiivisesti kuukauden aikana.
Näiden tietojen avulla voidaan siis sanoa, että Gigantti käyttää monta erilaista somekanavaa eri käyttötarkoituksiin. Myös somekanavien käyttäjäkunta ja käyttömäärä eroaa. Joitakin kanavia käytetään yrityksen markkinointiin ja joitakin vain ajankohtaisista asioista ilmoittamiseen.
Lähteet :
https://www.facebook.com/gigantti/ katsottu 17.11.2017
https://www.instagram.com/gigantti/?hl=fi katsottu 17.11.2017
https://www.youtube.com/channel/UCnNbypLczobnrbxUv1niaMw/videos katsottu 17.11.2017
https://twitter.com/gigantti?lang=fi katsottu 17.11.2017
https://www.linkedin.com/company/gigantti-oy katsottu 17.11.2017
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Logo_of_Gigantti.svg katsottu 17.11.2017
0 notes
Text
Uudenlainen markkinointi
Tässä blogitekstissä käyn läpi Inbound-markkinointia. Kerron, mitä termi tarkoittaa ja miten se eroaa Outbound-markkinoinnista. Annan myös käytännön esimerkkejä Inbound-markkinoinnista, jotta se olisi helppo hahmottaa.
Nykyään yritykset markkinoivat omia tuotteitaan ja palveluita monella eri tavalla. Markkinointi on kehittynyt ja lisääntynyt nopeaa vauhtia. Nykyään markkinointiin ollaan valmiita käyttämään myös suuria summia. Markkinointi voidaan jakaa Inbound-markkinointiin ja Outbound-markkinointiin.
Inbound-markkinoilla tarkoitetaan markkinointia, jonka avulla yritetään saada potentiaalinen asiakas kiinnostumaan yrityksen tarjoamista tuotteista ja palveluita. Asiakkaiden kiinnostusta yritetään saada tuottamalla sellaista sisältöä, joka saisi asiakkaan huomion. Inbound-markkinointi on kaksisuuntaista markkinointia eli kommunikaatiota tapahtuu sekä myyjän että asiakkaan puolelta.
Inbound-markkinoinnissa markkinoinnin kanavina käytetään digitaalisia kanavia. Yksi tärkeimmistä digitaalisista kanavista on yrityksen omat kotisivut. Yrityksen digitaalisien kanavien sisältöjen avulla yritetään houkutella potentiaalinen asiakas tulemaan yrityksen asiakkaaksi.
Inbound-markkinoinnin digitaalisia kanavia toimivat esimerkiksi yrityksen nettisivut, oppaat, sosiaalinen media, blogikirjoitukset, videot ja hakukoneoptimointi. Inbound-markkinoinnin kanavina toimivat siis sellaiset kanavat, joiden avulla on mahdollista tuottaa laadukasta sisältöä, jonka avulla välitetään informaatiota muille ihmisille. Eli asiakkailla annetaan tällä markkinointitavalla lisäarvoa.
Outbound-markkinoinnilla taas tarkoitetaan sitä, että myyjä ottaa itse suoraan yhteyttä potentiaaliseen asiakkaaseen. Tämä markkinointitapa on yksisuuntaista. Outbound-markkinoinin kanavina on yleensä TV-mainokset, puhelut, printtimainokset ja ostetut sähköpostilistat.
Outbound-markkinoinnin tavat ovat yleensä asiakkaiden mielestä ärsyttäviä. Sillä monet eivät pidä siitä, että he saavat kokajan turhia mainosposteja sähköpostiin tai puheluita puhelinmyyjiltä.
Inbound-markkinointi mahdollistaa sen, ettei asiakasta yritetä pakottaa mitenkään ostamaan yrityksen tuotteita, kuten outbound-markkinoinnilla. Inbound-markkinoinnissa asiakas ottaa yleensä itse markkinoivaan yritykseen yhteyttä. Tämä on mielestäni todella hyvä tapa, sillä monet ihmiset ärsyyntyvät helposti kun heille sähköpostitse tai puhelimitse yritetään pakottavasti myydä jotain.
Inbound-markkinointi on tullut tunnetuksi, koska se on todella kustannustehokasta, nopeaa, asiakkaille lisäarvoa tuottava markkinointitapa. Inbound-markkinoinnilla on myös mahdollista markkinoida vain tietylle kohderyhmälle.
Inbound-markkinointi on uudistettu tapa markkinoida. Sähköpostitse ja puhelimitse markkinointi on vanhaa perinteikästä markkinointitapaa, mutta nyt on alettu markkinointi ottamalla käyttöön enemmän muita digitaalisia kanavia. Nykyään yritetään hankkia asiakas houkuttelemalla se ensiksi yrityksen nettisivuille.
Lähteet : https://www.powermarkkinointi.com/blogi/miten-inbound-markkinointi-eroaa-outbound-markkinoinnista luettu 11.11.2017
https://www.salescommunications.fi/inbound-markkinointi luettu 11.11.2017
https://pixabay.com/p-2210580/?no_redirect katsottu 11.11.2017
1 note
·
View note
Text
Työn ja toimeentulon arvoitus
Tässä blogipostauksessani käyn läpi ajatuksiani yhdestä Sitran megatrendistä. Sitran megatrendeihin kuuluu kolme eri trendiä. Megatrendit käsittelevät työtä ja toimeentuloa, demokratiaa ja taloutta. Tässä kirjoituksessa otan huomioon työn ja toimeentulon trendin. Pohdin, miten digitalisaatio ja robotiikka vaikuttaa työhön.
Digitalisaatio kehittyy tällä hetkellä kovaa vauhtia. Koko ajan tulee mietittyä, mitenköhän teknologian nopea kehitys tulee vaikuttamaan meidän elämiimme tulevaisuudessa. Tuoko digitalisaatio meille lisää ongelmia vai mahdollisuuksia? Miten tulemme pysymään ajan tasalla?
Teknologian nopea kehitys tulee tuomaan meille tulevaisuudessa sekä uusia mahdollisuuksia että ongelmia. Itse olen sitä mieltä, että liika teknologian käyttö kaikessa helposti ärsyttää, eikä kukaan sellaista jaksaisi. 50-vuotta sitten ihmisten elämä oli ihan erilaista ilman teknologian kehitystä ja tekoälyä. Oliko se elämä parempi kuin meidän tuleva elämä, jossa melkein kaikki tulee tapahtumaan digitaalisuuden kautta?
Ensimmäinen asia, joka minulle tulee mieleen, kun mietin miten digitalisaatio tai teknologian kehitys tulee muuttamaan meidän elämäämme tulevaisuudessa on töiden teko. Pitää alkaa miettimään, että tuleeko tulevaisuudessa olemaan ollenkaan ihmisten tarvetta, kun robotit tekevät kaiken työn? Mitä me teemme, kun kaikki on jo suurilta osin valmiiksi automatisoitu?
Itse ainakin katsoisin digitalisaation ja robotiikan vaikutusta tulevaisuudessa työhön siten, että monet työpaikat tullaan menettämään. Ihmiset tulevat työttömiksi ja tulee töiden pula. Tämä tuo totta kai sitten ongelmia myös toimeentulossa. Kun ei ole töitä, ei ole tuloja. Tällöin ihmisien toimeentulo heikkenee ja heille aiheutuu monenlaisia ongelmia.
Luin artikkelin, jossa sanottiin ettei kaikkia aloja edes kannata digitalisoida kokonaan. Olen aivan samaa mieltä, sillä ihmisläheisissä palveluissa olisi tärkeätä olla oikea ihminen auttamassa. Esimerkiksi terapiapalveluissa, kotipalveluissa tai jossain sairaanhoidon palveluissa. Nämä kaikki on mahdollista tehdä robottien tai digitalisaation avulla, mutta onko se kannattavaa. Haluaisitko sinä, että sinulle terapiaa antaa robotti? Pystyykö robotti korvaaman ihmisen kaikessa?
Tässä trendissä on kyse kuitenkin siitä, että mistä näkökulmasta tätä ajattelee. Digitalisaation ja robotiikan vaikutus töihin voi olla negatiivisen lisäksi myös joiltain osin positiivinen. Se, että monet asiat hoituvat teknologian ja tekoälyn kautta myös helpottaa ja nopeuttaa asioita. Ihmisten toimeentulokin voi parantua, jos ihmiset kehittäisivät osaamistaan. Ei muuta kuin etsii sitten itselleen työn, jota pystyy tehdä vaikka robotin ohella.
Lähde : https://www.sitra.fi/artikkelit/trendi-tyon-ja-toimeentulon-arvoitus/ luettu 5.11.2017
2 notes
·
View notes
Text
Digitalouden haasteet
Hei, nimeni on Namra ja olen opiskelija Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Käyn tällä hetkellä digitaalista liiketoiminta kurssia, johon kuuluu tumblr -blogin ylläpitämistä. Tulen kirjoittamaan blogikirjoituksia erilaisista digitaaliseen liiketoimintaan liittyvistä aiheista.
Ensimmäisessä blogikirjoituksessani kerron kahdesta kauppalehden artikkelista, joiden avulla tarkastelen digitaloutta.
Ensimmäinen artikkeli on ” Taas viedään Facebook-käyttäjiä kuin mätää kukkoa – sukutaustaansa ei kannata paljastaa ”. Tässä artikkelissa kerrotaan, että Facebookkiin on tullut uusi kysely, jossa kysytään vanhempien nimejä. Ensiksi esitellään omat vanhemmat ja isovanhemmat ja sitten kysytään muilta heidän vanhempien tietoja. Kyselyn tarkoituksena on saada selville löytyykö ihmisten keskeltä sukulaisia.
Olen sitä mieltä, että digitalouden kannalta tämä voi muuttua todella vaaralliseksi. Artikkelissakin sanottiin, että identtiteettivarkaukset ovat yleisiä. Tällaisien informaatioiden antaminen helpottaa tietojen hyväksi käyttämistä. Nykyajan digitaalinen media on kehittynyt todella paljon, joka vain nopeuttaa tietojen saamista ja varastamisen mahdollisuutta.
Toinen artikkeli, jonka löysin kauppalehdestä oli ” Kosmetiikkayhtiö Tarten asiakastietokannat ovat näkyneet suojaamattomina verkossa. Mikä pahempaa, kiristäjät näyttävät jo löytäneen ne ”. Kuten otsikostakin saa jo selville, kosmetiikkayhtiö Tarten asiakastiedot on ollut turvaamattomina verkossa. Joku on ne nähnyt ja lähettänyt siitä varoitusviestiä heille.
Mielestäni tässä artikkelissa on enemmän huonoja puoleja esillä digitaloudesta. Digitaalisuus ja digitaalinen media on mahdollistanut sen, että tietoja voidaan helposti säilyttää esimerkiksi verkossa tai jotenkin digitaalisessa muodossa. Tämä totta kai helpottaa ja nopeuttaa asioita, mutta digitalouteen liittyvät teknologiat ovat myös samalla kehittyneet todella paljon. Ei voi olla enää täysin varma siitä, että tiedot jotka laitetaan digitaaliseen muotoon tulevat olemaan sata prosenttisesti suojassa.
Molempien artikkelin pohjalta voin sanoa, että digitalous tuo nykyaikana todella paljon mahdollisuuksia, mutta se tuo myös samalla ongelmia. Digitaloudessa digitaalinen muutos tapahtuu todella nopeasti, joka myös edellyttää ihmisten kehittämistä omia taitojaan. Molemmissa artikkeleissa digitalouden kannalta ongelmana on ollut tietojen verkkoon laittaminen ja siitä aiheutuvat haitat.
Ensimmäinen artikkeli ei ehkä ole paras vaihtoehto digitaloutta kuvaamiseen, mutta toisesta artikkelista on mahdollista saada enemmän irti digitaloutta tarkastettaessa.
Tässä on linkit niihin artikkeleihin, joita tässä kirjoituksessa tarkastelen.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kosmetiikkayhtiolta-lipsahti-2-miljoonan-asiakkaan-tiedot-kiristajille/RSEfeeeA luettu 27.10.2017
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/taas-viedaan-facebook-kayttajia-kuin-mataa-kukkoa--tata-ei-kannata-paljastaa/ppyvTrrK luettu 27.10.2017
2 notes
·
View notes