Tumgik
paulasreef4 · 3 years
Video
youtube
VÍDEO - INTERCANVI
0 notes
paulasreef4 · 3 years
Text
Bibliografía
- GUASH, A.M. (2005). “LOS LUGARES DE LA MEMORIA: EL ARTE DE ARCHIVAR Y DE RECORDAR” Materia. Revista del Departament de Historia de l ́Art. Universitat de Barcelona, vol. 5, 2005, pp. 157-183.
- WAGENSBERG, Jorge (2015). Si la natura és la resposta, ¿quina era la pregunta? . Barcelona: Grup62
- PEREC, Georges (2017) . Pensar, clasificar. Barcelona: Gedisa.
- GUASH, A.M. (2005). “LOS LUGARES DE LA MEMORIA: EL ARTE DE ARCHIVAR Y DE RECORDAR”
- VOGEL, Steven. (2000). Ancas y palancas. Barcelona: Tusquets Editores S.A.
- ÁLVAREZ, Cristina. (1997). La piel como frontera: Tocar, Sentir, Ser. Zaragoza: Yalde.
- LAREGINA, Alejandro. (2011). Tocando el límite: cuerpo propio, piel y movimiento. Argentina: Universidad de Buenos Aires.
- LÓPEZ, Pablo. (2005). Piel afuera, ciudad adentro. Anotaciones en torno a la ética del límite de Eugenio Trías. Madrid: Universidad Complutense de Madrid.
- DETHLEFSEN, Thorvald. DAHLKE, Rüdiger. (1983) La enfermedad como camino. Alemania: Dinamica.
- MARQUÉS SERRANO, Olga. (2016) ​Cicatrices en el Arte​. ​Madrid, 15 de Septiembre.
- VALÉRY, Paul. (1894-1945) ‘Cuadernos’. 
- ATTIA, Kader. Las cicatrices nos recuerdan que nuestro pasado es real [15 de juny – 30 de setembre de 2018] Exposició organitzada per la Fundació Joan Miró i l'Obra Social "la Caixa".
- EGIDO, Antonio. La piel tiene una característica simbólica porque es donde el cuerpo y el espíritu se unen. [en línia] Gerokomos vol.22 no.1 Barcelona mar. 2011 [consultat: 14 de novembre 2020]
- DIEZ, Maria. (2019) Procés de simbiosi en el binomi objecte-subjecte en l’art del segle XXI. Noves Corporalitats. Facultat de Belles Arts. Universitat de Barcelona.
0 notes
paulasreef4 · 3 years
Text
Continuació del projecte -FOTOS
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
3 notes · View notes
paulasreef4 · 3 years
Text
RE-
En un inici vaig escollir la paraula RE-interpretar, la vaig escollir com a síntesi de tot el projecte, però ara crec que faria un canvi, apostaria per la paraula RE-conèixer, no en el sentit principal de la paraula sinó perquè aquest projecte o l’apartat del Bullidor m'ha ajudat a tornar-me a conèixer.
1 note · View note
paulasreef4 · 3 years
Text
Competències i aprenentatge
- Tota matèria és transformable i comunicativa L'assignatura d'Idea i Matèria s'ha desenvolupat de manera que hi ha hagut molts intercanvis d'opinions entre companyes, de manera que s'estudiaven moltes opcions i diferents punts de vista, fet que ha enriquit els projectes. Al llarg del projecte, el meu treball ha anat donant tombs fins a acabar on inevitablement havia d'acabar, tractant d'una de les meves inquietuds més fortes, una inquietud que tracta sobre el comportament d'un material, un material orgànic, en concret la meva pell, però no ha estat fins al final que he començat a treballar amb ella, al llarg del projecte, he treballat amb altres tants materials de tipologies variades com: plàstics, residus, fulles, fruita, verdura, gelatina, agar-agar, fang .. . He après molt d'aquests materials, en concret de com es comporten diferents tipus de gelatines i com treballar el fang natural. Crec que aquesta és una part molt important, perquè em considero una persona que aprèn molt a través de les mans, d'interactuar i treballar amb un material, de vegades fins i tot aprenc el seu tacte observant com es comporta, sense necessitat de tocar-lo. Pel que fa a la metodologia, he seguit la metodologia de sempre, deixar que flueixi, treballar-hi, però deixant fluir, sense forçar res, sense imposar cap direcció, al meu entendre d'aquesta manera apareixen qüestions importants, com en aquest cas una inquietud personal. Encara que crec que en aquest cas també es barreja amb les intervencions de les companyes, en el meu cas, l'apartat de l'intercanvi, va marcar un abans i un després en el desenvolupament del projecte.
1 note · View note
paulasreef4 · 3 years
Text
Pregunta
La pregunta que em vaig fer a l'inici del procés és aquesta:
Per què no aprenem o agafem com a referent a la natura? Més enllà de les formalitzacions, és a dir, en la manera que té la natura de crear xarxes que són perfectament sostenibles, amb un equilibri perfecte.
Aquesta pregunta, crec que la vaig fer més per pensar que per respondre-la perquè crec que en molts casos sí que prenem de model a la natura, però des del més punt de vista ens hauríem comportar-nos com ella, amb el respecte i l'equilibri característic dels ecosistemes.
La pregunta que em faria ara seria aquesta:
Com és possible que no valorem la riquesa de la natura, del material orgànic, inclosa la pell? Em pregunto el perquè dels cànons de bellesa actuals, que intenten eliminar totes aquestes marques o petites imperfeccions pròpies de lo viu, de lo orgànic, de lo natural?
1 note · View note
paulasreef4 · 3 years
Text
Conclusions
Ara me n'adono que, inconscientment, de tots els treballs que he fet durant el grau relacionat amb el mar, el medi ambient, etc. vaig escollir l'únic en el qual utilitzo la meva pell o el meu cos com a medi, com a matèria expressiva. La veritat és que crec que el gir que ha donat el meu treball, és super interessant, ja que els temes que tracta m'inquieten i a més des del meu punt de vista té molta relació amb la meva obsessió pel mar i els oceans. 
El que realment em crida l'atenció del mar, és la riquesa de detalls, de colors, de varietats, d'imperfeccions, de teixits i textures orgàniques, sobretot de les petites imperfeccions o malformacions, a vegades imperceptibles, pròpies de la matèria orgànica que, des del meu punt de vista proporciona un valor afegit al paisatge. Com tracto a l'apartat de l'intercanvi. El mateix que m'interessa de la pell, les petites marques, efímeres o permanents, les diferents reaccions que té, com per exemple, les arrugues, la pell de gallina... Perquè la pell també és matèria orgànica, també és matèria i per això escullo treballar-la com a material escultòric i objecte d'estudi. El tema del mar, suposo que és un ímpetu extern, l'interès em ve de família, però aquest interès per la pell, és un interès que surt exclusivament de dintre meu, de la meva experiència i crec que per això m'interpel·la d'una altra manera. Al final crec que el treball m'ha servit molt, sobretot en l'àmbit personal, m'ha ajudat a creure, a estimar-me una mica més i sobretot a RE-conèixer el meu cos com a propi. 
3 notes · View notes
paulasreef4 · 3 years
Video
youtube
VÍDEO BULLIDOR
1 note · View note
paulasreef4 · 3 years
Text
CASOS D’ESTUDI
- MENDIETA, Ana. Glass on Body. 1972
- FUSTER, Núria. Pulmó. 2009.
- HEWETT, Sally. Fading to silver. 2020
- SLAT, Boyan. System 001/B. 2019
- JAN, Lars. Slow-Moving Luminaries. 2017.
- ELIASSON, Olafur. Ice Watch. 2014.
- HARPER, Ian. Imagine Barcelona 2100. 2019
0 notes
paulasreef4 · 3 years
Text
Mind Map PELL I MATÈRIA
Tumblr media
2 notes · View notes
paulasreef4 · 3 years
Video
undefined
tumblr
PELL I MATÈRIA // FANG I PELL
Catàleg final del bullidor i del projecte, es tracta d'un vídeo recopilatori de les arrugues i el comportament de la meva pell interactuant amb fang, fang natural collit de les proximitats del riu Ripoll. 
Crec que aquest vídeo, no només fa la funció de recopilar, també intenta transmetre delicadesa, respecte per la matèria i la natura i admiració pels detalls, les petites marques úniques pròpies de la matèria orgànica, siguin efímeres o no, conceptes i punts importants per a aquest projecte des de l'inici.
A més si el comparo amb el primer vídeo, des del que parteixo amb el Planter, veig tota la meva evolució a nivell personal, la raó per la qual escullo la meva pell com a objecte d'estudi, la raó per la qual treball amb la meva pell com a material escultòric.
Vídeo 0.57min.
Pell i fang natural collit de les proximitats del riu Ripoll.
Audio grabat del riu Ripoll.
2 notes · View notes
paulasreef4 · 3 years
Text
Bullidor-Mapa
Tumblr media
0 notes
paulasreef4 · 3 years
Text
Bullidor-Planter
Tumblr media
0 notes
paulasreef4 · 3 years
Text
Punts comuns
@judithmasats
Les conclusions a les quals hem arribat la Judith i jo dels nostres projectes són les següents:
Els dos projectes parteixen de llocs diferents, el de Paula, treballant amb la pell i una selecció de matèria orgànica per experimentar en diversos aspectes, el de Judith, treballant a partir de plantes i la seva olor, com a matèria primera. Les dues hem fet servir Agar-Agar per veure com es relacionaven els elements i com conservar-les, obtenint resultats diferents i semblants alhora. 
Creiem que un dels punts forts dels nostres projectes, és la delicadesa i la riquesa de detalls tant en els resultats com en les proves, tots els matisos que caben en aquests experiments que s'executen. D'altra banda la potència que transmeten les imatges, cadascuna d'una manera diferent. A l'parlar de la natura, de l'ecosistema i la sostenibilitat, el resultat es torna molt més impactant i deixa en un segon pla la part estètica. Els dos projectes parteixen de llocs diferents, el de Paula, treballant amb la pell i una selecció de matèria orgànica per experimentar en diversos aspectes, el de Judith, treballant a partir de plantes i la seva olor, com a matèria primera. Les dues hem fet servir Agar-Agar per veure com es relacionaven els elements i com conservar-les, obtenint resultats diferents i semblants alhora. 
Creiem que un dels punts forts dels nostres projectes, és la delicadesa i la riquesa de detalls tant en els resultats com en les proves, tots els matisos que caben en aquests experiments que s'executen. D'altra banda la potència que transmeten les imatges, cadascuna d'una manera diferent. A l'parlar de la natura, de l'ecosistema i la sostenibilitat, el resultat es torna molt més impactant i deixa en un segon pla la part estètica.
M’hauris agradat intercanviar opinions i punts de vista amb la Bruna, però no ha estat possible. 
1 note · View note
paulasreef4 · 3 years
Text
Bullidor-catàleg de textures amb fang
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Després de fer les proves amb el fil i l'agulla, vaig decidir hibridar aquest catàleg amb el catàleg de gelatina agar-agar, així que vaig fer petites peces rodones de fang natural agafat de les proximitats de el riu Ripoll i crear en aquestes impremtes amb les textures de les pells. D'aquesta manera, quan s'assequin les peces, la textura de les pells durarán més en el temps en aquest petit catàleg.
10 peces de fang natural (proximitats riu Ripoll) de 4cm de diàmetre, pell de fruites i verdures. (llimona, taronja, plàtan, albergínia, cogombre, ceba, all, pebrot, patata, carxofa)
1 note · View note
paulasreef4 · 3 years
Text
Video catàleg agar-agar
2 notes · View notes
paulasreef4 · 3 years
Text
Bullidor-primera proba catàleg textures
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
En un primer moment vaig intentar cosir pells de diferents fruites i verdures per aconseguir una sola peça que tinguéstotes les textures del catàleg, encara que fos efímera, el resultat va ser interessant, però vaig decidir donar-li en altre volta.
Ceba, Carxofa, Plàtan, Taronja, Llimona, Fil i agulla.
Peça irregular d’entre 5 o 6 cm.
0 notes