Tumgik
razzart-blog · 13 years
Text
Laptele
articol din CorneliaMarin.ro
"Cei care ma cunosc stiu ca nu sunt de acord cu consumul de lapte (de vaca, de capra, de oaie, de ce animal vreti voi)  la adulti. Eu nu-l mai consum de peste 10 ani pentru simplul fapt ca laptele nu este un aliment ce se adreseaza omului ci doar copilului pana la 2 ani (daca vreti, cel mult 7 ani).
Cam intre 3 si 4 ani, majoritatea copiilor pierd enzimele care digera laptele , in special lactaza (aceasta are rol de a descompune lactoza, adica zaharul pe care-l contine laptele). De obicei, copilul refuza laptele cand simte ca nu-i face bine, dar parintele cauta metode diferite ca sa-l convinga ca laptele este bun si ca-i face bine. Care are dreptate: copilul care nu se simte bine sau parintele care crede reclamele de la tv?
Laptele de vaca este pentru vaci.
El este plin de proteine, minerale si grasimi, dar este util viteiilor sa creasca in greutate intre 130 – 230 kg intr-un an de zile. Concentratia mare de proteine ( de 4 ori mai mare decat laptele matern) si concentratia de minerale (de 6 ori mai mare decat laptele matern) il face sa fie foarte greu de digerat de bebelusi.
Evident ca enzimele produse de organismul bebelusului pentru a digera laptele de vaca sunt net inferioare celor produse de organismul vacii. Lipsa enzimelor atat cantitativ cat si calitativ face ca bebelusii sa aiba probleme digestive si secretii excesive de mucus la nivelul sinusurilor, plamanilor si urechilor.Acumularea de mucus in organism duce la raceli si gripe frecvente. De ce? Pentru simplul fapt ca organismul incearca sa lupte sa scape de acest mucus.
Adultii nu pot digera deloc laptele si de aceea pe masura ce inainteaza in varsta incep sa aiba probleme inflamatorii. Mucusul excedentar care se formeaza datorita consumului de lapte in timp se solidifica in organism si creeaza chisturi si tumori, in special la femei, la sani, ovare si uter (pasul urmator este cancerul). In ultimii ani, cercetarile stiintifice au evidentiat tot mai mult o relatie direct proportionala intre consumul de lactate si incidenta cancerului de san.
Multi prieteni si cunoscuti imi spun ca nu pot renunta la lapte pentru ca le place. Atat. Le place si nu pot renunta la el. Unii chiar imi povestesc cate de rau le este dupa ce il consuma: ii baloneaza, ii constipa, ii moleseste, etc si cu toate astea nu pot renunta la el. Obisnuinta, dependenta de un produs (culmea, care face si rau) nu este invinsa daca nu exista un dram de vointa si dorinta de a fi sanatos. Dependenta de lapte este, pentru mine, un pas catre dependenta de medic. Ups, na, ca am spus-o.
Provoaca unele alergii. Din ce in ce mai multe persoane sunt alergice la consumul de lapte. Solutia este simpla: renuntarea la consumul de lapte.
Moleseste. Ma distreaza cand aud solutia data celor care sufera de insomnii: “beti inainte de culcare un pahar de lapte cald”. Ha ha ha. Pai sa vedem, daca organismul adultului nu poate digera laptele si noi totusi il consumam, el este ca un intrus cu care enzimele digestive lupta sa-l elimine. Ce inseamna sa lupti? Sa obosesti. Dupa o zi in care ai muncit de dimineata pana seara tarziu si esti frant de oboseala organismul se da batut cand vede ca il mai chinui si cu alimente care nu-i priesc si pe care nu le poate digera, adica te ia somnul pentru ca procesul de digestie este un mare consumator de energie.
Bine, bine, dar cum ramane cu calciul?
Toate reclamele urla cu surle si trambite ca laptele este bun pentru ca are mult calciu. Corect. Dar ce nu spun reclamele este faptul ca el (calciul) nu poate fi absorbit in totalitate. Probabil au uitat sau nu li s-a parut important celor care creeaza aceste reclame. Oare?
Calciul este o substanta minerala care se gaseste din abundenta in natura. Stiti unde gasiti cea mai mare concentratie de calciu? In semintele de susan, nuci, plante marine, germeni, leguminoase. Pentru a absorbi Calciul organismul are nevoie de Magneziu. Laptele si lactatele contin o cantitate mica de magneziu. Fara magneziu, organismul absoarbe doar 25% din calciul din lactate. In schimb, legumele cu frunzele de culoare verde inchis abunda in calciu, magneziu, flavonoide .
Pasteurizarea. Laptele se incalzeste la temperaturi foarte mari ceea ce-l face sa-si modifice structura chimica, adica dintr-un produs alcalin devine un produs acid. Prin tratarea cu caldura se distrug toate vitaminele solubile in apa, in special vitamina C si complexul B.
Nu mai vorbim ca toate enzimele de importanta vitala pentru noi sunt distruse. Drept urmare, elementele principale ale laptelui, in special calciul, fierul şi fosforul,raman intr-o cantitate foarte mica pentru organismul uman. Tot restul se sedimentează şi încarcă sângele.
Doza zilnica recomandata (DZR) de calciu este : 800 mg
Iata cateva surse de calciu la 100 gr produs:
laptele de vaca: 120 g
susan: 975 mg (ia ganditi-va cat calciu are laptele de susan?)
migdale: 234 mg
amaranth: 267 mg
caise uscate: 67 mg
naut: 150 mg
kale: 250 mg
patrunjel: 203 mg
nuci: 140 mg
spanac crud: 93 mg
andive: 450 mg
mazare: 80 mg
Sunt doar o parte din sursele de calciu, dar daca doriti sa le aflati dati un search pe google si cu siguranta veti gasi si alte surse daca va intereseaza.
Industria si laptele
Presupunand ca totusi vreti sa cumparati in continuare lapte si produse lactate as vrea sa mai spun cateva lucruri despre producatorii de lactate. Cititi cu atentie etichetele si fiti reticenti la cuvantul “light”, dar si la produsele care sunt mai ieftine decat este normal. Situatii pe care le puteti intalni la produsele lactate comercializate in Romania:
1. Grasimea din lapte este de multe ori extrasa pentru a fi folosita la obtinerea altor categorii de produse (unt, frisca, smantana). Aceasta grasime poate fi inlocuita cu: margarina, untura porc, seu de bovine topit.
2. multe preparate din lapte contin amidon si faina de grau
3. Contin conservanti care ajuta laptele sa reziste cat mai mult timp
4. Anumite sortimente de unt sunt amestecate cu alte grasimi vegetale (gen margarina) si specifica pe ambalaj un procent mai mic de grasime (omul se gandeste ca este bun pentru ca nu este foarte gras, dar nu se intreaba de ce este atat de “light”)
5. Cititi cu atentie eticheta branzeturilor, un exemplu in acest sens este chiar branza tip feta. Am ramas uimita sa constat ca marea majoritate a sortimentelor de pe piata contin margarina sau alte tipuri de grasimi hidrogenate, praf de albus de ou, proteine vegetale din soia, gelatina. De multe ori ma intreb cum de nu sesizeaza lumea ca o branza de tip feta atat de grasa este atat de ieftina in unele supermaketuri (in special cand este vanduta vrac).
6. Smantana poate contine faina, lapte batut, albus de ou, gelatina.
7. Iaurturile pot fi completate cu amidon, lapte praf (care la randul lui poate fi falsificat), conservanti. Nu mai discut de iaurturile cu fructe care sunt pline de zahar, glucoza, coloranti, arome.
Putem trai fara lapte?
Multi ma intreaba cum pot trai fara lapte. Simplu. Imi fac aproape zilnic unul din urmatoarele sortimente de lapte (lapte raw, adica preparat la rece, fara foc): de susan, de canepa, de migdale, de nuci, de nuci Brazilia, de caju, de floarea soarelui, de dovleac. Retetele sunt atat de simple ca le poate face si un copil.
Cat despre branzeturi, procedez la fel: creme de branza si branzeturi din seminte. Sunt atat de bune ca nu le-as da la schimb pe cele din lapte de vaca (sau orice alt animal). De multe ori cand am preparat am dat spre degustare si prietenilor fara sa le spun ce este. Erau foarte incantati de gust, de aroma, de consistenta, dar, cand spuneam ce este, se strambau. In concluzie, problema porneste de la … cap.
In concluzie, vorba gandului meu, chiar daca par Fulga pentru unii, cu siguranta par de inteles pentru altii asa :”E o tara libera si fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui si a copiilor lui, dar macar sa avem constiinta impacata ca ne-am informat inainte de a accepta sa consumam altceva decat credem ca platim, dar mai ales ca au alta valoare nutritionala decat suntem lasati sa credem”
0 notes
razzart-blog · 13 years
Link
0 notes
razzart-blog · 13 years
Text
Din nou despre medicamente
Cand va pregatiti sa inghititi o pastila - mai bine renuntati la ea si ramaneti doar cu apa
Va prezentam in acest articol o serie de scandaluri in care industriile farmaceutice din intreaga lume au fost implicate de-a lungul timpului si denumirile unor medicamente care au ucis mii de oameni. In cazul fiecarui astfel de medicament precizam daca este comercializat in Romania si eventual de ce companie si sub ce denumire (daca aceasta este modificata fata de cea originala). Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piata in unele tari. Cu toate acestea ele continua sa fie comercializate in alte tari. Romania este o buna piata de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise in alte state. Efecte secundare grave inseamna moarte si boli severe datorate medicamentelor respective. In general, din punct de vedere legal, numai moartea sau vatamarile majore ale sanatatii celor care au folosit un anumit medicament pot duce la interzicerea acestuia. Rareori se ajunge la interzicerea unui medicament datorita unor simptome considerate „minore" si aceasta se face de regula abia dupa decenii de folosire. Iresponsabilitatea, cinismul si lacomia dupa castiguri a celor care detin companii din industria farmaceutica sunt atat de mari, incat chiar si in cazurile de interdictie, medicamentele continua sa fie fabricate si vandute mai departe in alte locuri pe glob. Aceasta deoarece interdictia ramane valabila doar in tara in care exista "victime recunoscute" si in care autoritatile responsabile au luat masuri. Prin urmare, medicamente interzise in Anglia sau Germania se vand mai departe in SUA, Africa sau alte tari si invers. Deci industria farmaceutica vinde mai departe substante care produc boli mortale , desi SE STIE foarte bine acest lucru. Industria farmaceutica este interesata sa vindece oamenii, ori mai degraba sa castige cat mai multi bani din vanzarea de medicamente? Zeci de medicamente sunt scoase de pe piata anual datorita efectelor secundare grave Un prim exemplu este siropul de tuse cu Clobutinol. Acesta, dupa ce a fost folosit intens timp de peste 40 de ani, a fost interzis in 2007, constatandu- se ca produce dereglari ale batailor inimii. Iata cateva dintre numele sub care a fost folosit: Silomat, Clobutinol, STADA, Tussed, Rofatuss, Nullatuss. In Romania medicamentul Silomat pe baza de Clobutinol, produs de catre compania Boehringer Ingelheim a fost disponibil in farmacii fara prescriptie medicala pana in 2007. Apoi acesta a fost retras de pe piata si in tara noastra, in urma unei directive a Agentiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor. . Medicamente vechi, care sunt in circulatie de decenii si nu au fost supuse niciunui test, se vand mai departe in unele tari, desi acolo unde au fost testate au fost interzise. Pana in anul 1978 industria farmaceutica nu era nevoita sa probeze in vreun fel ca medicamentele au efectele mentionate in prospecte. De atunci incoace se arata – cu niste teste pe animale, teste care de fapt nu dovedesc nimic – ca medicamentele au efect asupra animalelor. Mai precis ca animalele nu mor imediat cand aceste medicamente, facute de fapt pentru oameni, le sunt date cu forta in conditii total nenaturale. Doar ca testele pe animale nu au absolut nicio valoare stiintifica. Scandaluri socante legate de medicamente: - Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele deIsuprel, a ucis in anii `60 in jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el se comercializeaza in continuare in tara noastra si este prescris in diverse afectiuni ale inimii. - Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producand tumori uterine si mamare la femei si a fost scos de pe piata in unele tari europene. In Romania este produs si comercializat de patru companii farmaceutice: Amniocen, Farmacom, Imedica, Mediplus Exim. - Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc in Anglia in 1971. 1500 de pacienti au fost internati in spital in dupa ce au luat Paracetamol. Cei mai multi au avut probleme si mai mari in spital din cauza tratamentului ulterior. - In SUA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte. - Somniferul Contergan a facut ca zeci de mii de copii sa se nasca degenerati fizic. In Germania, in anul 1958 producatorul acestui „medicament" a trimis peste 40.000 de scrisori la doctori convingandu- i ca acesta este cel mai bun somnifer pentru gravide si mame care alapteaza copii. In ciuda scandalului legat de Contergan concernele farmaceutice au continuat sa vanda otravuri la gravide si copiii. In 1978 s-a facut cunoscut public ca medicamentele Primodos, Amonorn, Duogynon, Bebendox si Bndectin au condus la malformatii ale noilor nascuti.. - In 1970 au fost scoase de pe piata tranchilizantele Pronap si Plaxinpentru ca produceau moartea noilor nascuti. - Trilergan a fost confiscat de politie in 1975 in Italia pentru ca producea hepatita (deci hepatita nu vine neaparat de la un virus, asa cum se crede). - Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras in 1976 de pe piata, dupa ce s-a constatat ca duce la pierderea constiintei. Acest medicament se comercializeaza in continuare in Spania. - In 1979 a fost recunoscut in mod oficial ca Valium creaza dependenta, chiar si in doze mici. Mai mult de 15% din americanii adulti luau regulat Valium. - Inhibitorii de apetit Preluin si Maxiton au fost scosi de pe piata in Germania dupa ce s-a constatat ca afectau grav inima si sistemul nervos. - Medicamentul pentru afectiuni ale inimii Eraldin, prescris intre 1970 si 1975 la un numar de peste 100..000 de britanici, a cauzat daune la ochi si intestine, precum si numeroase decese. Eraldin exista in farmaciile romanesti. - S-a constatat ca antinevralgicul Phenacitin, care s-a vandut in lume sub 200 de nume diferite, impiedica functia rinichilor, chiar distrugandu- i complet, produce tumori la rinichi si distruge globulele rosii din sange.. Un alt antinevralgic, Amydorphirin a fost interzis in peste 160 de tari (nu in toate, in multe se mai vinde inca) fiindca impiedica formarea celulelor albe din sange, ceea ce conduce la moarte. Antinevralgicele si antireumaticele Tanderil si Butazoludin (Ciba-Geigy) au condus in intreaga lume la moartea a peste 10.000 de pacienti. - Unul dintre cele mai populare medicamente din Romania, algocalminul, este unul dintre cele mai otravitoare remedii de pe piata.. Algocalminul este interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor. Medicii spun ca medicamentul poate provoca o boala fatala, care distruge celulele din maduva osoasa, aflate in stransa legatura cu celulele sangvine. Din cauza lipsei de informare, romanii profita de pretul accesibil al medicamentului, cumparandu-l la scara larga, chiar daca in tari precum Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia, Danemarca acesta este trecut la categoria otravuri. - In 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescris in probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele dupa administrarea sa. Acest medicament a provocat si numeroase decese (peste 1000 numai in Japonia). - In 1977 a fost retras de pe piata Phenformin, un medicament pentru diabetici, dupa ce facuse peste 1000 de victime in fiecare an! - Rasperpin, medicament impotriva hipertensiunii, creste de trei ori riscul de cancer la san, creeaza cosmaruri si depresii si se banuieste ca produce tumori la creier, la hipofiza, la piele, la ovare si la uter.  in prezent se comercializeaza si se gaseste si in farmaciile romanesti  - New York Post a scris ca peste 852 pacienti carora le-a fost injectat medicamentul pentru inima Epinepheren au decedat. - "Daily Telegraph" a facut cunoscut in 1983 ca anestezicul Hypnomidate a condus intr-un spital de urgenta din Glasgow la o crestere rapida a deceselor. Medicii au refuzat insa sa publice numarul deceselor in randul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. In Romania inca se mai foloseste in spitale, anestezic administrat ca solutie injectabila. - In 1983 au fost publicate in Suedia dosare secrete de la firma Ciba-Geigy din care reiese ca concernul era informat de moartea la peste 1182 presoane din cauza antireumaticului Butazolidin si Tanderil. Dupa alte surse cifrele adevarate ale deceselor din urma acestor medicamente este de peste 10.000. La noi in tara se comercializeaza inca Tanderil ca medicament antireumatismal. - New York Times a scris in 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras de pe piata dupa ce au fost recunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatului si de moarte. - Dupa ziarul Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul impotriva infectiilor cu ciuperci Nizoral a condus la 5 decese si la 77 de cazuri grave de boala. - In martie 1985 ziarul Neue Presse, a raportat ca Fansidar,medicament impotriva malariei, a condus la boli de piele grave, cu pericol de moarte.. In Romania medicamentul este recomandat de medicii parazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializeaza in farmacii. - In iulie 1985 ziarul Guardian scrie ca somniferele Largactil au fost scoase de pe piata pentru ca au condus la disfunctii grave ale creierului.. Substanta cunoscuta si sub numele de largactil sau torazinaeste un neuroleptic de veche generatie, utilizat inca in unele spitale de psihiatrie.. Acesta are efecte dezastruoase asupra organismului. . Cifra victimelor se ridica la un milion de oameni care s-au imbolnavit de dischinezie, dereglari ale aparatului locomotor sau au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muschiul limbii sau intregul corp. - In decembrie 1985 concernul Ciba-Geigy a fost pus in situatia de a recunoaste public ca a falsificat datele de la 46 de antibiotice si de la alte medicamente atunci cand au fost cerute de Ministerul Sanatatii  si OMS. - In mai 1985 autoritatile din SUA si Marea Britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimuleaza cresterea, pentru ca pacientii care ii folosesc se imbolnavesc de infectii nevindecabile, chiar la multi ani dupa aceea. Hormonii respectiv au fost obtinuti din creierul mortilor! - In decembrie 1985 Guardian a raportat ca antidepresivele Merital si Nomifensin produc oprirea rinichilor, anemie si pneumonie.Nomifensin este prescris in Romania in cazurile consumatorilor de droguri. Tot in decembrie 1985 acelasi ziar a raportat ca peste 2000 de oameni s-au imbolnavit din cauza medicamentului Felden administrat pe cale rectala. Acest medicament se gaseste azi in farmaciile romanesti. 77 de pacienti au murit, aproape toti din cauza ruperii si sangerarii intestinelor. Concernul Pfitzer (producatorul Viagra) a declarat ca si mai inainte ca acest medicament este „suportat bine" de pacienti. - Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinati deja 1,5 milioane de copii in Germania a fost scos in anul 2005 de pe piata fiindca „nu functioneaza cum s-a asteptat si nu ofera protectie". Asta e declaratia oficiala, probabil ca producea boli sau moarte evidenta. Mortii si cei ramasi bolnavi pe viata din cauza vaccinurilor nu prea apar in presa. Si in Romania a fost folosit acest vaccin, dar acum este retras de pe piata. - Vaccinul impotriva bolilor create de capuse, TicoVac, singurul vaccin de acest gen pentru copii, a fost scos in 2006 de pe piata fiindca producea febra puternica si efecte secundare masive. - Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroza si dureri la incheieturi luat de peste 120.000 de pacienti in Germania a fost scos in octombrie 2004 de pe piata fiindca producea atac de inima si boli de inima. Desi firma stia de efectele negative cauzate de acest medicament cu mult timp inainte, nu au retras medicamentul de pe piata decat in 2004, la presiunea autoritatilor. Acest medicament a fost retras si de piata romaneasca. - Antiinflamatorul Prexige al companiei Novartis impotriva artritei a fost scos de pe piata in august 2007 fiindca mai multi pacienti au murit dupa ce l-au luat. Medicamentul Bextra pentru artrita de la Firma Pfizer a fost scos de pe piata in 2005 din cauza riscului major de atac de cord si congestie cerebrala. Aceste medicamente nu au autorizatie de punere pe piata in Romania. - Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica. - Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care scade colesterolul, a fost scos in 2001 de pe piata. Acesta cauzase sute de decese. Concernul Bayer, care l-a produs a fost dat in judecata de peste 1000 de ori datorita acestui medicament. - Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata in Germania in 2005. In Romania in continuare este prescris de medici si se gaseste in farmacii. - Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania, din cauza efectelor secundare  grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii. - Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange. - Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mancare, a fost scos de pe piata in Germania in anul 2000. - Merzol, medicament pentru alergie solara a fost scos de pe piata in 2005 din cauza efectelor secundare grave. - FDA a recomandat in 2000 firmei Glaxo-Wellcome sa scoata de pe piata medicamentul Lotronex pentru intestine, din cauza mortii unor pacienti care au luat acest medicament. - Exanta, bazat pe substanta Ximelatragan si aprobat din 2004 impotriva trombozelor a fost scos de pe piata in februarie 2006 in Germania din cauza efectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fost comercializat la noi. - Trovan, antibiotic, a cauzat morti si vatamari grave, astfel incat a fost scos de pe piata dupa un singur an de zile. Desi la testele dinainte de aprobare se constatase ca Trovan dauneaza ficatului, Firma Pfizer nu a considerat ca este periculos.. Comentariul Firmei: „Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piata, cu mult mai bine decat penicilina de exemplu". Oare cati morti si bolnavi creeaza medicamentele care nu sunt testate asa de bine, daca unul testat asa de bine duce la moartea pacientilor fiind interzis dupa un an? Legat de acelasi medicament, autoritatile nigeriene au dat in judecata Pfizer si acuza compania farmaceutica de implicarea in moartea unor copii carora li s-a administrat Trovan, in perioada in care acest medicament nu era inca aprobat, in timpul unei epidemii de meningita.. - Parkinsan, medicament impotriva maladiei Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vandut de peste 130.000 de ori pe an, creeaza dereglari mari ale ritmului cardiac, care pun in pericol viata pacientilor care il folosesc. Se cerceteaza daca va fi interzis. Firma se scuza cu citatul „Functionarea si siguranta lui au fost dovedite prin studii". - Despre Urethan medicii spun ca vindeca leucemia. S-a constatat insa ca el creeaza cancer la ficat, plamani si maduva oaselor. - Methotrexat, de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare. - Mitothan, un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produs de laboratarele Hra Pharma – Franta. - Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat in Romania. - Antibioticul Kanamyzin produce insuficienta renala si ataca nervii auzului. - Bismut, medicament prescris impotriva diareii si chiar si a constipatiei (sic!) produce intoxicatii grave. In Franta au fost cunoscute mai multe mii de astfel de cazuri. - In 1984 ziarul Daily-Mail a reportat ca medicamentul impotriva acneei,Roacutan, medicament care se prescrie si in prezent, a condus, la jumatate din copiii mamelor care l-au luat in timpul sarcinei, la malformatii foarte grave. Roacutan este prescris in continuare de doctorii romani.
0 notes
razzart-blog · 13 years
Text
Pomelo - regele fructelor
Îti amintesti de la scoala, poate, ca în literatura noastra romantismul a aparut dupa clasicism, desi în restul Europei ordinea sa a fost inversa.
Ei bine, cam asa s-a întâmplat si cu aparitia pe piata a fructului numit Pomelo care ne-a dus cu gândul ca ar fi vreun urmas mai bine dezvoltat al grapefruitului, desi grapefruitul este rezultatul încrucisarii dintre pomelo cu portocala.
Partea aceasta cu cine si cum a fost obtinut conteaza mai mult ca sa îti impresionezi prietenii prin cultura ta generala.
Însa, ceea ce merita într-adevar sa stii despre pomelo consta în faptul ca e un fruct minunat, un fel de doctorul casei, care, din fericire, se gaseste si în supermarketurile de pe la noi.Pomelo este originar din Asia , iar în zilele noastre
se cultiva în China, Japonia, Taiwan,Tailanda, India, Bangladesh, Indonezia, Filipine, Tahiti, California, Florida, Israel, etc.
Tot pentru cultura ta generala îti spun ca pomelo este cel mai mare fruct citric (Citrus maxima sau Citrus grandis) având o lungime de pâna la 20 cm si o greutate cuprinsa între 1 si 8 kg.
Coaja are o culoare galben verzuie si o grosime de 1,5cm (asta ca sa nu te mire când îl desfaci), iar pulpa în interior seamana cu cea a grapefruitului alb cu deosebirea ca este mai putin zemoasa dar mult mai aromata.
Când îti cumperi un pomelo ai grija sa aiba coaja neteda si stralucitoare si sa fie greu când îl ridici.
Chinezii credeau ca acest fruct îi apara de rele si aveau dreptate, pentru ca prin acontinutul sau de vitamine ajuta la prevenirea unor îmbolnaviri, dar poate fi folosit si ca remediu în tratarea diferselor afectiuni de care suferim.
Se recomanda consumul sau atât în stare naturala dar si sub forma de suc (cu conditia ca acest suc sa fie baut imediat dupa obtinere).
Pomelo este foarte bogat în vitamina C (o jumatate de fruct contine 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu si alte minerale.
Si când te gândesti ce gust placut are!
Se recomanda consumul sau zilnic, fie ca desert, fie ca mic dejun. Si iata ce beneficii îti poate aduce:  - stimuleaza sistemul imunitar;  - efect antioxidant, elimna radicalii liberi;  - stimuleaza secretiile digestive;  - ajuta la eliminarea toxinelor din organism;  - contribuie la reducerea colesterolului;  - favorizeaza absorbtia fierului în intestin;  - activeaza acidul folic;  - are un rol important în producerea hormonilor de catre glandele suprarenale;  - curata ficatul;  - tonifica vasele capilare;  - determina încetinirea arterosclerozei;  - poate fi un remediu în cazul infectiilor virale si bacteriene;  - însoteste cu succes tratamentul pentru glaucom, diabet,etc  - frâneaza procesul de îmbatrânire;  - întareste oasele, creste rezistenta organismului;  - reduce stresul si oboseala;  - scade riscul aparitiei cariilor, etc
Daca v-am convins mergeti neaparat si procurati-va pomelo.. Te vei bucura pe loc de aroma sa deosebita si vei aprecia în timp efectele sale miraculoase în ceea ce priveste starea ta generala de sanatate. 
0 notes
razzart-blog · 13 years
Text
Şapte mituri alimentare contrazise de ştiinţă
  Am fost învăţaţi că apa cu bule nu este sănătoasă şi cartofii îngraşă. Specialiştii în nutriţie contrazic aceste mituri, potrivit femeia.ro.
  Cartofii îngraşă - FALS. Cartofii nu îngraşă dacă sunt fierţi în coajă şi dacă se mănâncă reci. În acest fel, amidonul nu îngraşă, ci chiar ne ajută să slăbim.
  Apa minerală cu bule nu e bună - FALS. Dacă persoana care o bea nu are neplăceri digestive în urma consumului (balonare, senzaţii de regurgitare etc.), nu este nicio problemă. Apa minerală cu bule este la fel de indicată ca şi apa minerală plată. Sucul natural de fructe e cel mai sanatos - FALS. Fresh-ul este un aliment dezechilibrat, cu o încărcătură glicemica mult prea mare, care stresează pancreasul. Ideal este să se consume fructul întreg terciuit, deoarece pulpa fructului face sucul mai puţin agresiv pentru organism. Peştele în conservă îşi pierde calităţile nutritive - FALS.Important e să alegem conserve cu peşte integral, cu tot cu oase.Cele mai valoroase din punct de vedere nutritiv sunt conservele cu sardine, hering, macrou şi ton.  Mult lapte înseamnă mult calciu - FALS. Laptele este recomandat în special copiilor, care trebuie să-l bea în varianta integrală. Adulţii pot să se rezume la maxim 2 pahare de lapte pe zi sau chiar să evite acest aliment, deoarece comsumul mare de lapte creşte aciditatea gastrica, iar organismul, pentru a o contracara, "fură" calciul din oase. Dieta fără carne = dieta fără toxine - FALS. Carnea este necesară pentru o alimentaţie corectă. Ea are un rol special de construcţie şi reconstrucţie a muschilor şi a nervilor, pe care nicio proteină vegetală nu îl are. La menopauză, kilogramele în plus favorizează osteoporoza - FALS. Dimpotrivă, e bine ca femeile să fie un pic mai plinuţe la menopauză, pentru că s-a dovedit că astfel sunt mai protejate împotriva osteoporozei.
0 notes
razzart-blog · 13 years
Text
APITERAPIA
                                                                                                                                                 O carte despre fantasticele proprietati ale produselor apicole. Lectura placuta!
1 note · View note
razzart-blog · 13 years
Text
Reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară
Terapia cu seminţe
  Consumate crude, seminţele fructelor şi legumelor sînt adevărate medicamente naturiste Statisticile spun că românii ronţăie mai multe seminţe decît americanii, consideraţi cei mai mari consumatori de popocorn. Ne plac seminţele, mai ales cele de floarea-soarelui şi de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau cînd vrem să ne lăsăm de fumat. Seminţele legumelor şi fructelor şi-au găsit o întrebuinţare la români mult mai valoroasă: leac pentru diferite afecţiuni. Seminţele făceau parte din reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară, iar azi sînt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, au efectul cel mai puternic. Micile uzine de medicamente Pe vremuri, ţăranii le considerau păstrătoarele vieţii, adevăr demonstrat şi de medicina modernă care a descoperit că, înainte să se transforme în plante verzi, seminţele conţin energii uriaşe şi substanţe benefice pentru organism. Terapia cu seminţe nu presupune consumul exclusiv al seminţelor, ci în combinaţie cu un regim sănătos bazat pe legume şi fructe. Pentru a fi eficiente terapeutic, seminţele se mănîncă neprăjite, deoarece prin preparare termică, cea mai mare parte a proprietăţilor lor vindecătoare este distrusă. Din seminţe se pot prepara şi remedii sub formă de pulberi, tincturi, uleiuri, decocturi, cataplasme sau infuzii. Mai trebuie ştiut că seminţele, deşi par uscate şi moarte, sînt organisme vii, bogate în nutrienţi. De aceea, consumul seminţelor între mese, în locul gustărilor, pe lîngă rolul extrem de benefic, şi satură. Nu întîmplător terapia cu seminţe este inclusă în regimurile dietetice. Seminţe de dovleac pentru inimă
Dietologii din Japonia pun seminţele de dovleac (bostan) pe primul loc în tabelul produselor alimentare, deoarece ele conţin 36-52% grăsimi, vitamine, microelemente şi, mai ales, zinc. Sînt recomandate în lupta cu prostatita, constipaţia şi balonarea. Sînt diuretice, întăresc muşchiul cardiac şi rinichii, ajută la creşterea părului, elimină metalele grele din organism. Pentru tratarea acestor afecţiuni, se prepară laptele de bostan dintr-un pahar de seminţe pisate într-un vas de lut şi trei pahare de apă clocotită. Se strecoară, se stoarce bine terciul şi se bea lichidul obţinut de trei ori pe zi, cîte 1/2 de pahar, înainte de masă. În caz de limbrici (viermi intestinali), se prepară un amestec din 30 g de seminţe crude de bostan, cu pieliţă verde, 50-60 ml de apă şi o linguriţă de miere de albine. Se ia pe nemîncate, cîte o linguriţă, timp de o oră, pînă se epuizează toată doza, apoi se face o clismă. În cosmetică, seminţele de dovleac împrospătează tenul. Seminţele crude se pisează bine, se amestecă cu apă clocotită (1:10) şi se fierb pînă se obţine o pastă omogenă care se aplica pe faţă pentru 15-20 minute. Specialiştii în medicină naturistă încurajează consumul seminţelor de dovleac, care desfundă vasele de sînge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor, dar au şi rol adjuvant în cancer, leucemie, scleroză sau diverse boli greu vindecabile. Se mai recomandă în alimentaţia persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor însărcinate şi copiilor.
Susanul previne osteoporoza  
Seminţele de susan conţin vitaminele A, B, C, E. Pentru întărirea şi curăţirea organismului, se consumă cîte 15-20 g de pulbere preparată din seminţe, cu puţină apă, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de masă. Arsurile se tratează cu un terci din seminţe de susan rîşnite şi apă. Se schimbă pansamentele de 2-3 ori pe zi, pînă la vindecare. Susanul poate înlocui sarea. Se amestecă 5 linguri de seminţe de susan, cu 3 linguri seminţe de in şi o lingură de sare de mare, prăjită în prealabil într-o tigaie uscată. Amestecul se păstrează într-un borcan închis bine. Seminţele de susan conţin şi proteine, cu 50% mai mult decît se află în carne. Sînt foarte bogate în calciu şi înlocuiesc cu succes laptele. Consumul de susan previne osteoporoza. Seminţele au o mare valoare energetică, aduc un aport însemnat în afecţiunile de nutriţie, sînt laxative, emoliente, antitumorale şi ajută la detoxifierea ficatului şi a rinichilor, întăresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea şi sînt afrodisiace. Seminţele de susan sînt o sursă bună de seleniu, magneziu şi fosfor, avînd un conţinut scăzut de colesterol şi sodiu.
Seminţe de mărar pentru glaucom
În medicina tradiţională, seminţele de mărar şi-au cîştigat reputaţia de leac extrem de eficient în mai multe afecţiuni. Pentru hipertensiune şi insuficienţă coronariană cronică, se opăresc în 500 ml apă clocotită 2 linguri de seminţe de mărar pisate şi se infuzează într-un termos timp de o oră. Se strecoară şi se beau cîte 100 ml lichid cu 30 minute înainte de masă, de 3-4 ori pe zi. Leacul este bun şi pentru artroză şi îmbunătăţirea digestiei. În caz de insomnie, 5 linguri de seminţe de mărar pisate se amestecă cu 500 ml vin roşu tare, se pun pe foc mic 10 minute, se infuzează o oră şi se strecoară. Se beau cîte 1-2 linguri, cu 30 minute înainte de culcare. Glaucom: peste o linguriţă seminţe de mărar rîşnite, se toarnă 250 ml apă clocotită, se ţine la infuzat o oră. Se consumă cîte 50 ml, de patru ori pe zi, înainte de masă, timp de 21 de zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul se repetă. În caz de bronşită şi răceală, se recomandă să se mănînce zilnic cîte o linguriţă de pulbere din seminţe de mărar amestecată în ceai sau apă caldă. Le puteţi amesteca şi cu cartofi fierţi sau le puteţi presăra pe o felie de pîine. Ceaiul din seminţe de mărar rezolvă şi incontinenţa urinară. Pulberea şi tinctura extrasă din seminţele de mărar sînt un stimulent şi un reglator hormonal foarte puternic. Din seminţele de mărar se obţine un ulei cu care se masează sînii, pentru a deveni mai mari şi mai fermi.
Expectorant din seminţe de in
Seminţele de in sînt folosite la combaterea constipaţiei şi a inflamaţiilor tubului digestiv şi căilor urinare. Extern, făina din seminţe de in are proprietăţi antiseptice şi calmante. Cataplasma din făină de in şi muşeţel (părţi egale) ajută la maturarea abceselor şi furunculelor, iar în amestec cu mierea ajută la vindecarea rănilor. Pentru conjuctivită: o linguriţă de seminţe de in se infuzează 15 minute în 50 ml apă clocotită. Apoi se pisează pînă ce apare un mucilagiu. Se strecoară şi se foloseşte pentru spălarea ochilor, de 2-3 ori pe zi. Urciorul trece dacă se încălzesc pe o tigaie uscată seminţe de in, se leagă într-o batistă şi se aplică pe locul bolnav pentru 5-7 minute. Un expectorant bun se obţine din 1/2 linguriţă de seminţe de in rîşnite, care se agită 15 minute, în 150 ml apă. Se strecoară şi se beau cîte 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru tratarea bronşitei. Extractul din seminţe de in este utilizat în inflamaţiile şi hipertrofia prostatei. Scade senzaţia imperioasă de a urina şi cantitatea de urină acumulată în vezică. Un alt avantaj constă în faptul că împiedică creşterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon şi a prostatei, la tratamentul arterosclerozei, împiedicînd formarea cheagurilor de sînge.
"Bomboanele agricole" combat nicotina
Seminţele de floarea-soarelui, cele mai populare seminţe consumate la noi, au multiple întrebuinţări în medicina naturistă. Sînt un remediu de bază în combaterea bolilor de rinichi, de bilă şi circulatorii. De asemenea, se folosesc în cure pentru tratarea sterilităţii şi impotenţei vasculare şi hormonale. Uleiul obţinut prin presare la rece se poate folosi pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afecţiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale căilor superioare. Se ia o gură de ulei în fiecare dimineaţă, pe nemîncate, şi se suge vreme de 10 minute, apoi, lichidul plin de microbi, se scuipă şi se clăteşte gura insistent. Seminţele de floarea-soarelui conţin o cantitate substanţială de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din pereţii arterelor. Sînt bogate în vitamina E, un antioxidant care previne apariţia bolilor de inimă. Sînt recomandate mai ales femeilor gravide şi copiilor, pentru conţinutul ridicat de vitamine B. Seminţele de floarea-soarelui au darul de a reduce pofta de nicotină, iar infuziile fortifică vasele de sînge şi nervii, amortizînd impactul renunţării la tutun.
Seminţele care înlocuiesc insulina
Schinduful este o plantă ierboasă ale cărei seminţe tratează diabetul de tip insulinodependent. Se face o cură de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau cîte 2-3 căni pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic în timp, care va necesita reducerea gradată a dozelor de insulină. Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia cîte o linguriţă de pulbere de patru ori pe zi, înaintea meselor principale. Intervine în metabolismul lipidelor, reducînd aşa-numitul colesterol rău, protejînd sistemul cardiovascular de apariţia ischemiei cardiace. Seminţele sporesc secreţia lactată şi îmbunătăţesc starea de sănătate a mamei. Două linguriţe de pulbere amestecată cu miere, luate cu o oră înainte de masă, vindecă anorexia. Infuzia de schinduf e de ajutor femeilor aflate la menopauză, prevenind eliminările masive de calciu şi ajutînd la păstrarea forţei musculare. Mai vindecă şi sterilitatea, dar are şi efecte antiinflamatoare asupra intestinului. Cataplasma cu seminţe de schinduf ajută la terapia ulcerelor varicoase, eczemelor cu mîncărimi. În cosmetică, întăreşte unghiile şi părul, iar pe femeile prea slabe le ajută să-şi rotunjească formele, fără a creşte ţesutul adipos.
Chimen, coriandru şi mac
Se consideră că seminţele de struguri sînt nişte antioxidanţi foarte puternici, cu rol în combaterea cancerului. Sînt bune remedii împotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulaţie, diabetului şi a problemelor de vedere. Celebru pentru combaterea gazelor la stomac şi a aerofagiei, chimenul se prepară în felul următor: se opăreşte o linguriţă de seminţe cu o cană de apă, se lasă să se infuzeze 10 minute, apoi se bea cîte o ceaşcă după fiecare masă. Datorită principiilor sale active, chimenul ajută în tratarea enterocolitelor, măreşte diureza şi lactaţia mamelor care alaptează, stimulează pofta de mîncare şi este vermifug. Seminţele se folosesc şi la conservarea murăturilor, pentru a-i da pîinii o aromă deosebită, în brînză, iaurt. În India se foloseşte chimenul alb, care are un cu totul alt gust şi aromă, cu el se condimentează mîncărurile cu orez şi legume. Infuzia cu seminţe de chimen este recomandată în guturai. Seminţele de coriandru, preparate sub formă de decoct reduc colesterolul rău. Este un bun diuretic şi stimulează acţiunea rinichilor. Siropul din seminţe de mac tratează răceala, iar infuzia calmează durerile de dinţi şi urechi. Seminţele de mac mai au şi efect sedativ.
Alte seminţe de leac
-         seminţele de pătrunjel vindecă insuficienţa cardiacă. Macerate în ţuică, ajută la dispariţia petelor de pe piele.
-         seminţele de arţar sînt recomandate în caz de colecistită. În timp, dispar durerile în zona ficatului, creşte pofta de mîncare.
-         seminţe de fenicul: bronşită cronică cu tuse.
-         pentru tratarea lipsei de iod, se mestecă 8 seminţe de măr, care asigură doza zilnică de iod. Atenţie, seminţele conţin şi o cantitate mică de cianură!
-         seminţele de muştar sînt bune contra durerilor de dinţi, dacă se amestecă pe partea unde se află dintele bolnav.
-         pentru potenţă, prostată şi pietre biliare: se amestecă 3 linguri seminţe de pepene galben, 3 linguri seminţe de dovleac şi 5 linguri miere de albine.
-         seminţele de pepene roşu pisate, amestecate cu ulei de măsline, elimină pietrele de la rinchi. Cu trei linguri de lapte, vindecă hemoragiile uterine.
-         seminţele de ridiche neagră sînt bune la vindecarea rănilor, escarelor şi ulcerului varicos.
-         seminţele de morcov ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi şi fiere.
-         durerile în gît provocate de răceală se ameliorează cu 1/4 de pahar de seminţe de rodii fierte în 250 ml apă. Se bea lichidul fierbinte.
-         pentru îndepărtarea mirosului de peşte, se fierb seminţe de anason. Decoctul din seminţe de anason este foarte bun în astm bronşic.
-         seminţele de muştar negru dau mîncărurilor cu legume un gust puţin iute şi normalizează activitatea hormonală.
-         seminţele de ardei iute în apă fiartă şi miere sînt bune contra durerilor de gît.
-         decoctul din seminţe de gutui se foloseşte intern în cazul bronşitelor, al tusei cu sînge, al hemoragiilor uterine, şi extern, sub formă de comprese ca mijloc antiinflamator în afecţiunile ochilor, în arsuri, iritaţii ale pielii şi în anghine (gargară).
-         în caz de artroză, se recomandă comprese calde din decoct de seminţe de brînduşă de toamnă.
-         mîncaţi în fiecare dimineaţă o mînă de seminţe de susan negru foarte bogate în calciu.
-         uleiul obţinut din seminţe de urzică mare este cel mai bun remediu în otrăvirile cu ciuperci.
-         cîteva seminţe de salvie puse în apa pentru baia picioarelor duc la diminuarea transpiraţiei şi a mirosului neplăcut.
-         seminţele de frasin au proprietăţi afrodisiace
1 note · View note
razzart-blog · 13 years
Text
20 de remedii pe bază de ulei de măsline
Medicul Ioan Nedelcu, specialist în boli dermatologice la Spitalul Elias din Bucureşti vă învaţă ce întrebuinţări puteţi da uleiului de măsline extravirgin. Astfel, specialistul vă pune la dispoziţie 20 de reţete ce vă pot ajuta în ameliorarea unor afecţiuni, precum şi remedii utile în cosmetică. 1. Paradontoza Prin masarea periodică a gingiilor cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei. Folosiţi ulei de măsline de trei ori pe zi. 2. Ulcerul duodenal Se bate un albuş de ou prospăt cu o linguriţă de zahar pudră şi o lingură de ulei de măsline până se face cremă. În fiecare dimineaţă se consumă acest amestec pe stomacul gol timp de 10 zile. 3. Gastrita O lingurita de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei. 4. Constipaţia Dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea se previne constipaţia. 5. Balonări şi arsuri la stomac Folosiţi 250ml de ulei de masline presat la rece, 1 kg de miere de albine şi 4 lamâi trecute prin maşina de tocat carne. Se amesteca totul şi se ţine în borcane la frigider. Se iau 3 linguri pe zi , cu 30 minute înaintea meselor. Cura cu salata de pătrunjel este de asemenea eficientă. Se mănâncă zilnic, timp de două săptămâni o legatură de patrunjel tăiat mărunt, la care se adaugă puţin ulei de măsline şi puţină lămâie. Este şi un detoxifiant excelent al organismului. 6. Eliminarea pietrelor de la vezica biliară Reţeta 1: Folosiţi 200 grame de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie, 40 ml. coniac natural de bună calitate, 1 linguriţă de zahar, miere naturală. Se amestecă şi se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele la piept. Urmariţi-vă scaunul şi veţi observa că aţi eliminat pietricele. Reţeta 2 : Folosiţi 250 ml ulei de măsline. Cantitatea se bate puternic cu zeama de la trei lămâi până ce uleiul devine lăptos. Beţi acest amestec două zile la rând. 7. Eliminarea pietrelor de la bilă Se râşnesc seminţe uscate de pepene roşu. Timp de 10 zile, dimineaţa pe nemâncate se ia o linguriţă din pulberea obţinută împreună cu o lingură de ulei de măsline presat la rece şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 minute. Tratamentul durează 3 luni, câte 10 zile pe lună. 8. Probleme hepatice sau biliare Se pot lua 1-2 linguri de ulei dimineaţa înainte de masă sau 1-2 linguri de ulei înaintea fiecărei mese. Este recomandat ca după înghiţirea uleiului să se stea culcat o jumatate de oră pe partea dreaptă. Daca medicul constată ca pietrele sunt destul de mici pentru a putea fi eliminate fără să se blocheze, se amestecă o jumătate de ceaşca de ulei de măsline cu o jumătate de ceaşca cu suc de lămâie sau grapefruit şi se bea seara înainte de culcare. Dimineata se bea ceva fierbinte şi apoi e posibil ca pietrele să fie eliminate. Alteori se poate posti două zile înainte, bând suc de mere din două în două ore, iar în cea de a doua seară se bea amestecul de ulei şi suc de lămâi. Astfel se va curăţa vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici. 9. Artroza Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav. Masajul cu ulei de măsline şi suc de lămâie este şi el eficient. Încălziţi pe foc un amestec de ulei de masline şi suc de lămâie, apoi masaţi-vă cu el articulaţiile dureroase. Aplicaţi un bandaj şi lăsaţi-l şi peste noapte. 10. Reumatismul Se fierb 10 minute: o ceapă mare tăiată fin, 4 linguri de ulei de măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată. Se bea foarte caldă mai multe seri la rând. După două ore, la culcare, se bea un decoct de cruşin (o linguriţă la cană, fiert 3 minute). Tratamentul se face o dată pe an, timp de 7 zile. Se pun opt linguri de piper negru măcinat într-un litru de rachiu tare şi se lasă la macerat 5-7 zile. Se filtrează şi se masează cu această soluţie zonele dureroase de 2-3 ori/zi. 11. Ciocuri pe coloană Alifia de sânziene: 20 grame de plantă uscată, bine mărunţită se pun la macerat timp de 12 ore în 30 mililitri spirt sanitar, într-un borcan închis ermetic. Se adaugă 200 ml ulei de măsline şi se ţine în "bain marie" timp de 3 ore, agitând vasul din când în când. Se lasă în repaus trei zile, după care se filtrează. După filtrare, se pune într-un vas pe foc şi se adaugă 50 grame ceară de albine, amestecându-se continuu până se topeşte. După răcire, se păstrează la rece. Se fac fricţionări de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare seară. 12. Arsuri Uleiul de măsline s-a dovedit eficient pentru calmarea arsurilor. Se combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat. 13. Ten deshidratat În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple. După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Sunt suficiente câteva asemenea proceduri pentru ca tenul să îşi recapete strălucirea. Uleiul înmoaie pielea, hidratează, regenerează şi ajută la îndepărtarea impurităţilor. 14. Creme antirid Pentru tenul ridat şi uscat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură cu miere şi o lingură cu ulei de măsline. În acest amestec se poate adauga şi puţin suc de fructe sau legume - lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod. 15. Tonifierea tenului Se amestecă o lingură cu ulei de măsline şi suc de castravete. Se adaugă argilă până se obţine o pastă care se aplică pe faţă în strat subţire timp de 20-30 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Daca tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi mărită. Pentru hidratare, uleiul de măsline se poate combina cu argilă şi gălbenuş de ou. Pentru ca măştile să îşi facă efectul, trebuie repetate o dată la două zile. 16. Pete maronii Amestecaţi bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriţă de pudră din coaja de portocală (se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râşniţă de cafea), o lingură de lapte bătut şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe faţă şi pe decolteu, lăsând-o să acţioneze până când începe să se usuce. Masaţi uşor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare. Clătiţi faţa mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veţi îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă şi catifelată. 17. Masca pentru ten gras Amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde, jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe piele, lăsând-o să acţioneze o jumătate de oră. Clătiţi din abundenţă cu apă călduţă. 18. Contra acneei Comprese cu ulei de măsline: încercaţi amestecul urmator: ulei de masline virgin, plus 100 de picături de ulei aromat de lavandă (ulei esenţial, nu industrial). Se amestecă bine şi se aplică pe coşuri sub formă de comprese sau se fricţionează uşor. Primele efecte apar după câteva zile. 19. Mâini şi unghii Pentru a va întări unghiile, înmuiaţi-le timp de 10 minute în ulei de măsline căldut, o dată pe săptămână. Ele vor deveni mai puţin casante. Aceasta practică are meritul de a reduce cuticulele. Dacă aveţi mâinile uscate, roşii sau crăpate, încălziţi puţin ulei de măsline într-un bol la cuptorul cu microunde (atentie, uleiul de măsline nu trebuie sa fiarba!). Înmuiaţi-vă mâinile timp de 15 până la 20 de minute, o data la două zile şi pielea se va calma. Pentru a avea mâini cu pielea fină, masaţi-le cu ulei de măsline amestecat cu o linguriţă de zahăr. 20. Îngrijirea părului Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat. Pentru acest tip de păr este indicată o mască hidratantă pregatită dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de măsline. Părul se masează cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie. Uleiul de măsline trebuie folosit însă în cantitţi mai mici, pentru ca în exces poate provoca o uşoară îngrăşare a părului. Contra căderii părului se fac frecţii ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile.
0 notes
razzart-blog · 13 years
Text
Grasimi bune vs. grasimi animale + "mituri proteice"
Azi abordam problema grasimilor - o problema spinoasa si controversata, care genereaza majoritatea bolilor cronice si degenerative ale societatii actuale (obezitatea si bolile de inima).
O sa merg pe exemple practice si concrete, care vor puncta aspectele esentiale pentru sanatatea ta, si in final te voi sfatui cu ce sa le inlocui, pentru a-ti asigura necesarul zilnic de grasimi (pt ca, in mod evident si uimitor poate pt majoritatea,avem nevoie si de grasimi, dom'le!! :p.)
  Bun.. grasimile animale (saturate) sunt extrem de greu digerabile si asimilabile de catre organism. Prima lor oprire, in procesul digestiei, este in FICAT, care are rolul de a stoca toxinele si grasimile si de a da drumul nutrientilor catre organele vitale (mainly inima, creier, plamani, rinichi).
Acum inchipuie-ti cum o fi sa tot stochezi grasime dupa o saptamana de mancat fripturi, slanina, baut bere si mancat inghetata la fiecare masa.. iti spun eu: ficatul  tau o sa strige dupa ajutor!! :). Si cum face orice lucru cand se umple pana la refuz? Da pe-afara. Asa face si ficatul nostru.. scuipa surplusul de grasimi in sange, iar aste minuni ajung de se depun pe organele interne, pe vasele de sange si pe tot ce-apuca, ingreunand foarte mult organismul DEJA SLABIT din cauza stilului de viata si de alimentatie atat de haotic si nesanatos!!
Si uite-asa apar bolile:
·         de inima - aritmii, miocardite, infarctul miocardic
·         de ficat - degenerescenta galbena sau "ficatul gras" [=echivalentul uman al "foie-gras"-ului de gasca], hepatitele toxice non-alcoolice
·         de sistem vascular - ateroscleroza
Ateroscleroza = placi mari de colesterol, care se lipesc de peretii vaselor si le ingusteaza lumenul (diametrul) => infundarea sau chiar ruperea acestor vase, o data cu pornirea unui embol lipidic [=bucata de grasime] de la acest nivel (si care va lua cu el, in mod irevocabil, si o bucata din peretele vasului de care e atasat !!)
  Multa lume prefera sa consume carne (implicit grasime animala):
·         pt a-si asigura necesarul PROTEIC al organismului
·         informata fiind de catre mass-media ca cea mai buna si completa proteina este cea gasita in carne. Afirmatie falsa !!!
Carnea este, in marea ei majoritate, deficitara in proteine, datorita modului agresiv si abuziv de procesare din ziua de astazi. Multi dintre carnivori vor aveadeficite proteice majore (Triptofanul si Fenilalanina sunt distruse prin caldura!!).
Sa zicem ca un piept de pui contine 20 gr. proteine. Dupa ce il gatesti mai pierzi jumatate din cantitate.. Iar corpului tau ii ramane sarcina mirifica de a digera si asimila aceasta sursa densa si greoaie de 10 gr. proteine, proces care va dura pana la 100 de ore!!!
In aceste muuuulte ore de retentie efectiva a acestui aliment in corpushorul tau, cat anume crezi ca va ajunge sa se elimine prin colon si cat va ramane depozitat ca si toxina?! Mai exact, intrebarea mea este: cate grame de proteine vei asimila din acel piept de pui pe care tocmai l-ai papat? Ei bine, daca ai noroc, poate 1-2 grame, restul vor fi toxine depuse in cele mai nepotrivite coltzuri ale organismului tau si care-ti vor da mari batai de cap pe viitor..
Si stii ceva? O mana de frunze verzi sau de vlastari contine doar vreo 2-3 gr. de proteine, insa avantajul lor imens este ca le poti digera si asimila IN TOTALITATE, deoarece si-au pastrat vitaminele, mineralele si enzimele INTACTE => sunt mult mai folositoare organismului tau!
Lamurire: Nu proteinele sunt cele care construiesc proteine in corpul nostru, ci aminoacizii (subdiviziunile proteinelor). Iar cea mai buna sursa de aminoacizi sunt leguminoasele cu frunze verzi!!
Sa luam cateva exemple:
·         o balena creste de la o greutate de 5-6 kg. la dimensiunea gigantica de Moby Dick papand fitoplancton (deci alge!!!)
·         o vaca = 450 kg. de prot. din iarba (450 kg. de iarba transformata) => nu e nevoie sa manance friptura ca sa devina friptura !! :).
·         gorilele sunt in majoritate crudivore si, totusi, cantaresc sute de kg. !!!
·         elefantii si girafele cred ca sunt cel mai plauzibil exemplu: suntIERBIvore !! :).
Si cand mai adaugi faptul ca, omorand un animal, platesti dublu:
·         platesti pretzul karmic (datorat faptului ca ai ucis acea fiinta pentru a-ti astampara foamea, insa stii ca de multe ori e GURMANDISM, nu foame !!) - din putinii banutzi cosmici pe care i-ai acumulat in cursul vietii, facand x, y fapte bune.. si nu stiu cine se poate lauda cu o avere aici :).
·         ingeri  toxicitatea de pe parcursul vietii animalului, care este stocata in grasimea lui => o doza de grasime animala = portie dubla de pesticide, ierbicide, larvicide, toxine aeriene
De ce iti spun toate astea?
Pt ca exista o alternativa mai sanatoasa si mai utila, atat pentru grasimi, cat si pt proteine:
·         grasimi BUNE = din plante crude (nuci, seminte, avocado, unt din nuci, masline, nuci de cocos) = cele mai pure
·         legumele cu frunze verzi contin proteine si minerale
Grasimile BUNE inca mai contin enzima necesara propriei lor digestii: LIPAZA, care inlesneste digestia si asimilarea grasimilor si care nu permite depunerea lor in locurile vizate (burtica, solduri, coapse).
La inceputul curei raw obisnuiam sa mananc si cate 2-3 avocado pe zi si slabeam vazand cu ochii, deoarece consumam grasimi in starea lor naturala, cu toate enzimele intacte. Iti spun toate astea, pt ca multa lume ma intreaba daca nu ingrasa o astfel de alimentatie.. si majoritatea celor care intreaba sunt deja supra-ponderali sau consumatori inraitzi de pizza, burgeri, inghetata, shaorma si cartofi prajiti, insa isi fac griji ca se vor ingrasa de la niste avocado sau migdale!!
Asa ca, daca doresti sa slabesti, NU elimina grasimile BUNE din alimentatia ta, mai ales in primele saptamani de dieta, pentru ca ele sunt cele care-ti vor da senzatia de satietate si iti vor reduce "poftele" (asa-numitele "cravings").
Grasimile vegetale sunt excelente si pentru frumusete:
·         parul si unghiile cresc mai sanatoase, mai stralucitoare si mai viguroase + intr-un ritm mai accelerat
·         pielea devine mai neteda si mai catifelata
·         dispar ridurile, petele, cosurile, punctele negre (se regleaza functia endocrina si sexuala)
·         poti renunta la make-up, pt ca vei arata mai tanara, mai sanatoasa si mai vibranta decat afirma anii tai biologici
Inca ceva: uleiurile si grasimile vegetaleNU CONTIN colesterol!! Stii reclamele alea penibile la uleiul rafinat din comertz, care au o inimioara pe eticheta pe care scrie "fara colesterol"?! Ei bine, e supra-filosofie si supra-strategie de marketing, pt ca asta stie si un elev de scoala primara, se-nvata la biologie.. Interesul lor e sa se vanda, evident.
Colesterol gasesti in urmatoarele alimente:
·         carne (vita, pui, peste)
·         lactate (lapte, branza)
·         oua
·         produse derivate din cele de mai sus (semipreparate de carne, mezeluri, iaurturi, branza topita, etc.)
O ultima lamurire: proteinele NU sunt ATAT de importante pentru dieta zilnica pe cat se vrea se credem.. CU ADEVARAT importante sunt vitaminele, mineralele si antioxidantii - fara ele, imunitatea noastra este LA PAMANT.
In plus, ideile de genul "daca nu mananc proteine, nu ma satur" sunt de-asemeni un mit buuun de daramat, caci pofta in societatea asta e pt gras, nu pt proteine.. Exemple practice:
·         ciocolata din comertz e 80% grasime (!!!)
·         deserturile (torturile/prajiturile/inghetata) sunt pline de grasimi (unt/smantana/margarina/oua/lapte)
·         toate dulciurile din comertz au o structura de tip-sandwich: minim 1-2 blaturi (majoritatea de pandispan sau de biscuit) + 1-2 tipuri de crema generoasa (de a carei provenienta sau continut nu se intreaba aproape nimeni, insa care mustesc de grasimi) + 1 topping (sirop/glazura de.. who the bleep knows?!) => puf-grasime-puf, structura clasica a oricarui burger/sandwich malign care "se respecta", dar in varianta dulce
·         alimentatia de tip fast-food, unde totul e prajit in muuult ulei (ultra-rafinat si procesat termic!!) => crispy/crunchy/crust-like food (gandeste-te la pielitza de la carnea de pui)
So, what to do?! O lingura de caju sau orice fel de nuci, un pumn de maslinutze, cateva linguri de ulei presat la rece (ca e floarea soarelui sau porumb, masline..ce consideri si detii in bucatarie) in salata ori in sosuri, mancarici de legume vor rezolva elegant problema "satietatii". Pe bune si pe traite !!! :).
Nu uita de fructe - mai ales superfructele. Goji, spre ex, are o groaaaza de proteine, care sunt complet absorbabile. Asta e marele avantaj al proteinelor vegetale, ca nu e nevoie ca organismul tau sa-si consume toata energia in a digera o masa usoara, semi-lichida si macar 80% cruda.. e o reala binecuvantare si te asigur ca o vei simti din plin !
0 notes
razzart-blog · 13 years
Video
Pur si simplu crud - lupta impotriva diabetului!
Un nou documentar, o noua provocare :). Iti propun sa urmaresti "Simply RAW" (Pur si simplu CRUD) - despre cum poti vindeca diabetul in doar 30 de zile. Educativ, concis, din reusite si incercari reale ale unor oameni simpli, care au decis sa-si schimbe viitorul. La baza acestor reusite sta Dr. Gabriel Cousens si centrul lui de vindecare prin hrana vie: "The Tree of Life", in Arizona.
Iti cer sa acorzi aceste minute (pretioase pentru sanatatea ta) documentarului de mai jos: tatal meu a refuzat aceste minute si ne-a parasit mult mai devreme decat ne asteptam. Sper doar ca voua sa va foloseasca si sa va ghideze pasii spre un stil de viata echilibrat, in care prevenirea (profilaxia) bolilor sa va fie tzel primordial.
3 notes · View notes
razzart-blog · 13 years
Text
Cele mai contrafăcute produse care pot ajunge pe masa ta
Din păcate, unii dintre producatori, pentru a obţine un profit cat mai mare fac rabat la calitate şi păcălesc consumatorii cu ingrediente ieftine, care, în timp, pot îmbolnăvi. Iată aici o listă a alimentelor la care trebuie sa fim atenţi atunci când mergem la cumpărături.
Uleiul de măsline şi măslinele Considerat un ulei din categoria celor de lux, cu proprietăţi benefice pentru sănătatea cardiovasculară, uleiul de măsline extravirgin este unul dintre produsele alimentare cele mai falsificate la ora actuală. O metodă frecvent întâlnită de falsificare este înlocuirea unei părţi de ulei de măsline extravirgin fie cu forma sa rafinată, fie cu alt tip de ulei, cum este cel de soia, inferior calitativ. Partea bună este că, în cele mai multe cazuri, nu se înlocuieşte mai mult de 10% din volum cu alt ulei vegetal, fiindcă i-ar putea schimba gustul. Din păcate, este destul de dificil de recunoscut uleiul de măsline falsificat. Doar la prăjire sau testându-i pH-ul este posibil să ne dăm seama că i-au fost adăugate şi alte substanţe. Mai exact, uleiul de măsline extravirgin rezistă până la temperatura de 190 de grade Celsius fără a se descompune în compuşi toxici. Dacă îşi schimbă gustul şi emană fum puternic la mai puţin de 190 de grade, este posibil să fie falsificat. În plus, uleiul extravirgin de măsline are aciditatea sub 1 grad, iar cel virgin - sub 2 grade. Dacă aciditatea depăşeşte acest nivel, este posibil să conţină şi alte tipuri de ulei. Şi măslinele pot fi falsificate prin oxidarea cu gluconat de fier, pentru obţinerea unei culori uniforme. În plus, sarea în care sunt conservate poate masca eventualele modificări de gust cauzate de alterare.
Cafeaua Cele mai întâlnite tipuri de cafea sunt arabica, de calitate superioară, şi robusta, mai puţin aromată şi mai ieftină. Evident, cel mai simplu mod de falsificare a unei cafele comercializată ca fiind de calitate superioară este adaosul de cafea robusta în proporţie mai mare decât arabica. Este posibil, de asemenea, ca în unele pachete de cafea „de calitate" să se găsească cicoare, malţ, năut, cereale, amidon, caramel, boabe de soia, mazăre sau fasole. Cel mai simplu mod de a evita acest tip de falsificare este să cumpărăm cafea boabe şi să o măcinăm acasă, nu înainte de a analiza conţinutul pachetului şi de a ne asigura că nu conţine, de fapt, şi alte tipuri de boabe. Arabica are boabele alungite, iar robusta le are mai mici şi rotunjite. Peştele scump
Somonul cu cele mai multe proprietăţi nutritive este cel sălbatic, o raritate în magazinele româneşti 
Cel mai simplu mod de falsificare a peştelui este comercializarea unor specii ieftine ca fiind somon sau alt tip de peşte scump. Se ştie că somonul sălbatic are un nivel mare de Omega 3, care protejează sistemul cardiovascular. Nu acelaşi lucru este valabil în cazul somonului de cultură sau al păstrăvului curcubeu, speciile mai ieftine cu care somonul este adesea înlocuit. Specialiştii spun că putem diferenţia somonul sălbatic de cel de cultură la gătit. Cel sălbatic este roz-portocaliu, datorită planctonului cu care se hrăneşte, în schimb cel de crescătorie capătă această culoare de la vopselurile adăugate în mâncare. La gătit, somonul sălbatic îşi păstrează culoarea, iar cel de acvacultură şi-o pierde. Mierea Multe dintre sortimentele de miere de pe piaţă sunt falsificate. În primul rând, mierea vândută ca fiind de salcâm (sortiment scump) poate fi, de fapt, miere polifloră sau de rapiţă, cu mai puţine beneficii. În plus, pentru multiplicarea mierii, mulţi producători adaugă sirop de glucoză industrială, care îi scade din valoarea nutriţională. Cel mai sigur este să cumperi mierea zaharisită, cristalizată, aceasta fiind cel mai dificil de falsificat. Laptele Cel mai sigur lapte este cel ambalat, spun specialiştii. În cazul acestuia, există rigori privind conţinutul microbiologic, hormonal şi reziduurile de antibiotice. Deşi mai gustos, laptele din piaţă poate conţine o sumedenie de substanţe nocive, de la apă la margarină, untură de porc (pentru caimac), la amidon, făină de grâu sau chiar aracet. Evită carnea tocată! Este de preferat să cumperi carne porţionată, nu tocată, fiindcă este mai dificil de contrafăcut. Singura metodă de falsificare a cărnii întregi este comercializarea unor specii de animale mai puţin consumate, cum sunt carnea de măgar, de cal etc. ca fiind carne de porc ori de vită. Poţi evita acest lucru doar în cazul în care cunoşti foarte bine după culoare şi după aspect, uneori chiar şi după miros, carnea pe care vrei să o cumperi. Cel mai  frecvent însă sunt falsificate carnea tocată, carnea de mici şi mezelurile prin înlocuirea unor componente valoroase cu unele de evitat: grăsime, şorici, tendoane, urechi etc. De asemenea, pot fi adăugaţi aditivi pentru culoare şi aromă, soia sau făină pentru consistenţă şi sare sau condimente în exces pentru mascarea alterării. Mezelurile, cât mai rar! În cazul mezelurilor, majoritatea conţin carne dezosată mecanic (MDM), adică res­turile de carne ce rămân pe oase. Aceasta are calitate nutriţională inferioară şi poate conţine fragmente de os, cartilagii, tendoane şi piele. Amestecului îi sunt adăugate o varietate de E-uri pentru o culoare asemănătoare cu cea a cărnii adevărate şi pentru un gust apetisant. Astfel, salamurile care arată prea bine şi sunt prea gustoase sunt, într-adevăr, prea bune să fie din carne veritabilă. Alege, mai bine, mezelurile care au porţiuni mari mai închise la culoare (nu chiar roz) şi mai aţoase, deoarece acelea sunt, în realitate, bucăţile de carne. Specialistul nostru Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti Printre cele mai falsificate alimente se numără uleiul de măsline, care este, de altfel, cel mai falsificat produs gras din lume. În cazul lui, atât de promovatele beneficii pentru sănătate sunt valabile doar dacă se utilizează ulei de măsline extravirgin autentic, în stare crudă şi nu pentru gătit. Şi făina din compoziţia pâinii şi a produselor de patiserie poate fi riscantă pentru sănătate dacă nu este integrală. Falsificarea făinii se poate realiza prin amestec cu: făina altor cereale sau seminţe străine (mălai, mazăre, fasole, orez), făină de grâu comun în făina de grâu dur, amidon din cartofi sau din porumb, amelio­ratori, emulgatori şi agenţi de oxidare interzişi sau peste doza permisă, substanţe pentru creşterea duratei de păstrare şi pentru accelerarea maturării sau pentru înălbirea făinii.
3 notes · View notes
razzart-blog · 13 years
Video
Obezitatea la copii (JAMIE OLIVER)
Jamie Oliver, premiat de catre TED cu trofeul anului 2010, iti va povesti pretz de 20 de minute cam care-i conexiunea dintre obezitate si consumul de zahar. Asta ca sa te pregatesc pentru articolul care va urma cat-de-curand despre fructoza sintetica, dar si ca sa te informezi despre cum ar trebui sa-ti educi copilasul dpdv alimentar, intr-o lume plina-ochi de mushamalizare si perdelutze dantelate care ascund otravuri.
Are subtitrare in romana (click pe "View Subtitles"). Enjoy..
1 note · View note
razzart-blog · 13 years
Text
Aditivi alimentari - E1520 Propilen glicol
Agent de umectare, dispersie, indulcitor artificial.
Obtinut din petrol.
Se utilizeaza si ca antigel in radiatoarele motoarelor, dar si la fabricarea pastelor de dinti, creme, cosmetice, guma de mestecat, ciocola-terie. Produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic, cardiotoxic. in contact cu pielea produce dermatite.
FOARTE periculos , cititi etichetele - atentie poate fi gasit in produsele alimentare si in mai toate produsele cosmetice.... cautati paste de dinti fara SLS si Prolilene glycol!
0 notes
razzart-blog · 13 years
Text
Ramai Verde! - de la vodafone
Doua clipuri despre cum trebuie sa citim posturile acestui blog... :)
1 note · View note
razzart-blog · 13 years
Text
Din nou despre semintele de Chia
CHIA semine (salvia hispanica), originara din sudul Mexicului, este considerata un superfood. Este bogata in acizi grasi esentiali, are 30% proteine, vitaminele A, B, E si D si minerale precum calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan precum si niacina, tiamina si antioxidanti. Ajuta foarte mult digestia datorita fibrelor insolubile (dar are si fibre solubile), are proprietati antifebrile, ajuta in caz de constipatie (pe mine m-au ajutat mai mult decat orice alt remediu incercat). Semintele de chia sunt folosite de atleti pentru rezistenta si hidratarea pe care le-o ofera, inhiba apetitul, ajutand astfel la scaderea in greutate, scade nivelul colesterolului rau. Capacitatea acestor seminte de a retine apa de pana la 12 ori greutatea lor le face sa prelungeasca hidratarea si sa asigure asimilarea lenta si continua a nutrientilor.
  Semintele de Salvia Hispanica, comercializate cel mai ades sub numele de "Chia", sunt o sursa bogata de acizi grasi Omega-3 (contin 25-30% ulei, in majoritate acid alfa-linolenic/ALA), antioxidanti si aminoacizi.
Compozitie:
·         20% proteine
·         34% uleiuri
·         25% fibre dietetice
·         niveluri semnificative de antioxidanti
Dpdv istoric, erau mancarea de baza a culturilor Nahua (Aztece), din Mexicul Central (dupa cronicile iezuite, era a treia ca si importanta intre recoltele Aztecilor, dupa porumb si fasole, dar inainte de amaranth). Tributurile si taxele catre preotimea si nobilimea azteca erau adesea platite in seminte de chia.
Semintele de chia pot fi mancate crude, fiind extrem de absorbante si dezvoltand, in contact cu apa sau sucul de fructe, o textura gelatinoasa => budinci, terciuri, chia fresca (Mexic), salate, cereale cu lapte.
Beneficii:
*     ajuta corpul sa retina fluide si electroliti
*     formeaza un gel in stomac, care incetineste transformarea carbohidratilor in zahar
*     ajuta la cresterea masei musculare
CHIA este o sursa importanta de proteine si boron (nr atomic 5 si simbolul B in tabelul periodic al elementelor), care ajuta la absorbtia calciului.
Semintele de CHIA pot fi folosite pentru a obtine un gel, cu care poti inlocui uleiurile sau grasimile dintr-o varietate de retete: sosuri, jeleuri sau orice delicatesa dulce (raw/gatite cu foc).
CHIA absoarbe de 9 ori greutatea ei in apa, asa ca recomand o proportie de 1:9 (o parte CHIA, 9 parti apa).
Pune apa intr-un bol/caserola (ceva in care vei si refrigera amestecul obtinut) si toarna usor semintele in interior, amestecand constant, pentru a evita aglomerarea semintelor in „cocoloase”. Apoi lasi compozitia sa rasufle 5-10 minute si repeti operatiunea de „des-cocolosire” . Se da la rece si rezista pana la 2 saptamani, fara grija.
Insa semintele nu sunt cea mai importanta parte a plantei de CHIA. Vlastarii sunt, de-asemeni, comestibili si pot fi utilizati in salate, sandwich-uri si cate-si-mai-cate feluri de papa. Poate-ti amintesti de vlastarii de CHIA ca si „blanitza” verde a unui Chia Pet (o figurina colectionabila, din lut, in forma de animalutz).
5 motive pt a manca CHIA:
·         sunt nutritive ( = principala sursa naturala de acizi grasi Omega-3 + sunt pline de antioxidanti, calciu, proteine, fibre, vitamine si minerale)
·         sunt energizante (1 lingura de seminte sustinea un razboinic aztec o zi intreaga)
·         scad „poftele” (absorb multa apa + multe fibre solubile => carbohidrati naturali, nerafinati => glicemie echilibrata)
·         sunt usor digerabile (=> 7gr. Fibre per portie)
·         sunt versatile (amesteca-le cu orice doresti + te vor tine ani de zile!!)
2 linguri de seminte de CHIA/zi (~25 gr.) iti vor aduce:
·         7 gr. Fibre
·         4 gr. Proteine
·         205 mg. Ca.
·         5 gr. Omega-3
Avantaje:
·         Mai multi acizi grasi Omega-3 decat somonul atlantic
·         Mai multi antioxidanti decat afinele proaspat culese
·         Mai multe fibre decat fulgii de tarate
·         Mai mult calciu decat 2% lapte
·         Mai multe proteine, fibre si calciu decat semintele de in
Mai jos, cateva exemple de preparate CRUDE in care poti adauga seminte de CHIA:
·         cereale
·         „iaurturi”
·         salate
·         retete de torturi, prajituri si clatite
·         „branzeturi”
·         supe
·         unt de nuci/seminte
·         sosuri
·         smoothie-uri
8 notes · View notes
razzart-blog · 13 years
Text
Atentie la iaurt - sau pofta buna la Danonino!
Atentie la iaurt! Si cata reclama se face!!! Si cat spatiu la raft au!!  Colonel (dr) Dionisie Cornilescu
   Intr-un raport secret al directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, inaintat Ministerului Sanatatii se specifica faptul ca iaurturile “probiotice” constituie o amenintare la adresa consumatorilor.  Urmarea? Directorul institutului a fost demis fara explicatii la data de 16 Apr 2010…  Mai toata lumea cumpara vestitele iaurturi “probiotice” de când capitalismul salbatic ni le-a adus în magazine, crezând ca-si fac un bine sanatatii. În plus copiilor le plac reclamele hazoase si gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, naturale evident!  Iata însa ca în vreme ce producatorul francez Danone a trebuit sa plateasca $35,000,000 pentru a închide procesul aflat pe rol în SUA împotriva sa, la noi afacerile lor sunt cât se poate de prospere. Nu asta ma supara în sine, ci faptul ca ni se vinde în continuare asa ceva:  Putina lume stie ce manânca. si mai putina lume citeste ambalajul la ce manânca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.  Iaurturile probiotice “ inventia concernelor americane “ spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite înainte niciodata în alimentatie.  Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei în flora vaginala, în rect, si în tractul uro-genital, în excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodata în intestinele subtiri, în stomac sau în gura, în afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.  Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinala, în special din cel subtire.  Concernele nu numai ca ni le-au introdus în iaurturi, însa le-au si modificat genetic ca sa supravietuiasca acidului din stomac. De aici se poate deduce reauavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, constienti fiind de inconstienta umanitatii moderne.  Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung în intestinul subtire al omului, acest lucru ducând la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala care este înlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co creeaza deci un fel de flora vaginala în intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate, atat pe termen scurt cat mai ales pe termen lung!  Cunoscutul specialist în technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist în domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt în una din cartile sale. Însa cui îi pasa, putini stiu înca.  La televizor el însa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câstiga cu reclama la iaurturile “probiotice” de catre posturile de televiziune. Cum sa-si alungi clientii ?  Bacteriile profane de iaurt însa nu au obiceriul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt în stare sa faca lapte gros caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea aceste bacteri (probiotice) se întroduc amesteca pe alta cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer) Problema si mai mare este ca de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi “indiferent ca este probiotic sau nu “ sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul “ asa ca este greu de gasit înca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau înainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.  În Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mâncam rahat fara sa stim, fiindca îi credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.  Asta e.  Pe Google este extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceaste bacterie mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii.  De exemplu  o firma vinde un product cu aceleasi bacterii bifide pt. flora vaginala, idem cu cele care se gasesc si în iarurturile probiotice de la Danone & Co. În general se stie sau cel putin stia ca flora vaginala si cea din intestine este complet diferita. Însa în ziua de azi cine mai gândeste ? Toata lumea crede. Cam orbeste.  Daca cineva foloseste aceleasi bacterii pt. stomac si pt. vagin, ceva trebuie sa fie gresit, nu credeti ? Eu va spun direct si negru pe alb ca aceasta politica a marilor concerne alimentare care au aderat la “Codex Alimentarius” este dusa in scopul imbolnavirii populatiei prin otravirea cu bacterii vaginale si fecale, pentru ducerea la bun sfarsit la Planului de reducere drastica a populatiei mondiale, iar Romania, care din anul 2010 a aderat la acest “Codex”, datorita guvernului criminal care o conduce, face astazi tot posibilul pentru a-si “termina” cetatenii!  Consumati in continuare aceste produse ce contin bacerii fecale si vaginale si in cativa ani veti face cancer de colon, intre alte afectiuni grave!
1 note · View note
razzart-blog · 13 years
Text
Medicamente care ucid!
Romania este, si la capitolul medicamente, un „sat fara caini”, un maidan pe care vin si se joaca cu sanatatea si viata „prostimii” sute si sute de fabricanti de medicamente, de medici si farmacisti!!! Bani sa iasa… si ies fara numar!!! Oameni buni, daca de voi nu va intereseaza… macar copiilor vostri le puteti salva viata!!! 
Incepem acum o serie de dezvaluiri socante, unele incredibile, referitoare la medicamentele romanilor, unele dintre acestea fiind doar ale romanilor pentru ca lumea normala, tarile civilizate… le-au interzis ca sa nu mai moara oamenii!!! Primul pe lista este…”medicamentul saracului” sau celebrul Algocalmin. Piata algocalminului din Romania este estimata la peste 11 milioane de dolari anual. Pretul mic l-a transformat in calmantul nr. 1 pentru romani. Un adevarat „medicament al saracului”, spun medicii. Licenta pentru denumirea de „algocalmin” este detinuta de fosta fabrica de medicamente SICOMED. In anul 2005 cehii de la Zentiva au preluat licenta si astfel, doar datorita algocalminului le-au crescut vanzarile cu peste… 1.000 de procente.  Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe baza de metamizol aduce, de departe, cele mai substantiale profituri. Din aceasta piata, au reusit sa prinda felii importante si alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o alta denumire. Algocalminul se mai numeste si algozone, si este produs de Ozone Romania . Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandarile careia suntem obligati sa tinem cont, nu a restrictionat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea tarilor europene l-au interzis de mai multi ani. Studiile au demostrat ca metamizolul din algocalmin poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, o boala… mortala care debuteaza ca o infectie supraacuta. Boala distruge celulele din maduva osoasa, altfel spus … tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sangelui.
  Mai periculoase decat algocalminul, sustin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc in componenta, alaturi de metamizol o a doua substanta activa. De departe, Piafenul (metamizol si antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe baza de matamizol si cofeina. Ambele se vand la liber in farmaciile romanesti, fara niciun fel de restrictii. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, inca din 1977. Din aceeasi perioada dateaza si decizia statului sudez de interzicere a calmantului. Azi substanta din care se face”calmantul saracului” din Romania este interzisa in Danemarca, Belgia – unde trecuta la rubrica otravuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – incepand cu 1990, Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa si Statele Unite!!!
Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent in Romania, se mai regasesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanta denumita noramidopirina metansulfonat si fenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza fenilbutazona. In plus, pe piata romaneasca se gasesc si combinatii ce contin Scobutil Compus sau aminofenazona - Aminofenazona L, Lizadon. Piroxicamul si Aulinul sunt si ele pe lista neagra a Agentiei Europene a Medicamentului.
       Medicamentul care ucide…am primit de la tespectatorii nostri un material cu acest titlu!!! Va vine a crede? Iata despre cine este vorba : 
  Aulinul este un alt medicament care poate ucide si totusi este vandut la liber in farmaciile romanesti. Mai grav, Aulinul este vandut si in formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate ca riscul este si mai mare. Aulinul este interzis in tari precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat ca provoca frecvent … insuficienta hepatica mortala!!!  Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor, durerilor menstruale. Aulin se numara printre cele mai cautate si utilizate medicamente in Romania, datorita efectelor sale calmante imediate. Putini insa stiu ca substanta activa continuta de Aulin, denumita nimesulid, poate fi… mortala. Acum poate intelegeti mai bine de ce am corelat de la bun inceput Codex Alimentarius de… industria farmaceutica de pe planeta! Poate asa vedeti mai clar de ce miliardarii Americii si ai Europei – nu toti, ca sa nu mergem cu prostii la tribunal sau sa ne calce masina mai repede – de ce aceste „forte ale banului si raului” vor inlocuirea usturoiului, a mentei si a ceaiului de tei cu… produsele minunate si clar… vindecatoare ale concernelor farmaceutice!!!
    Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeana a Medicamentului a reluat, spre analiza, nimesulidul, in vederea retragerii sale de pe teritoriul intregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restrictionat chiar si in tara producatoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranta Medicamentelor a atras atentia asupra pericolului pe care il prezinta.  In Romania … este la mare pret pentru ca sanatatea sau chiar viata copiilor nostri… nu e la pret european. Daca tot vrem depopularea planetei, moartea pentru sute de milioane de oameni… de ce sa nu punem accent pe romani?
    Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în… România!!! Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc in care se fac bani, multi bani, pe sanatatea si chiar viata…”prostimii” Europei! „Prostimea”, adica ce a ajuns poporul roman in ultimii 21 de ani, este doar… o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state. Vreti exemple? Vreti sa ne salvam macar copiii daca pentru multi dintre noi este prea tarziu? Luati hartie si ceva de scris:
Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt in joc?  
Medicamentul Stilbestrola fost dovedit ca producând tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de „leacuri vindecatoare” sunt prosti, sunt rai sau sunt doar… platiti bine? 
În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou -născuţilor. 
Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru ca la romani merge perfect ceea ce este interzis la nemti… medicamentul este în continuare prescris de medicii nostri şi se găseşte în farmacii. 
În 1984 ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, a condus la malformaţii foarte grave ale nou-nascutilor.  Peste 50% dintre mamele care, in timpul sarcinii, au luat Roacutan, au nascut copii malformati!!! Roacutan este prescris în continuare de… doctorii români. 
Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania, in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica. 
Ketotifen,un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii. 
Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange. 
Methotrexat,de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.
 Mitothan,un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. 
Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat in Romania .
  Sunt foarte putini din pacate cei care au curajul, inconstienta sau posibilitatea sa spuna lucrurilor pe nume. „Afacerea” medicamentelor care „ucid lent” este una de succes: sute si sute de miliarde de dolari sau euro in fiecare an!!! Cu ceva timp in urma Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce de exemplu „minunatia” Viagra a declanşat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani avea sarcina de a falsifica rezultatele studiilor şi cercetărilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companei să aibă un succes mai mare pe piaţă. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer , el a publicat cu duzina în reviste medicale de specialitate articole fără niciun dram de adevăr. 
0 notes