Tumgik
soppis · 2 years
Text
Rapport inspo
Vi har loket litt rundt og sett på diverse magasiner og kataloger for inspirasjon til rapporten vår! 
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Her har vi sett på inndeling av kolonner, spalter, ulike formater på bildetekster, referanser, plassering av bilder og illustrasjoner, og komposisjon.
Vi vil at rapporten vår skal være lett og tydelig å lese, men ønsker samtidig å være litt eksperimentelle slik at rapporten vår får et særegent uttrykk - hvordan vi oppnår det vet vi ikke enda!
Her er det mye rom for testing…
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Stortinget i MINI
De siste to ukene har vi jobbet med å få opp en utstilling som ble holdt på skolen på onsdag og torsdag (4.-5. Mai). Vi er veldig fornøyde med resultatet; vi fikk positive og negative feedback som er gode å ha til videre refleksjoner rundt opplegget vårt. Det virket som vi oppnådde målet om å opplyse flere om hva mycelium er, og hva det har å by på, selv om noe var vanskeligere å forstå og har forbedringspotensiale! 
En oppfriskning av oppsettet til MYCELARIUM: Består av (1) vegger laget av mycelium-materiale (denne kan folk ta på og se for å kjenne på hvordan det føles), (2) en skjerm som viser en live-stream av Karl Johan (for å se hvor mye trafikk det er), (3) et tak med en live projeksjon av folks føtter (fordi mycelium kan føle hvor folk tråkker), og til slutt (4) et lite stativ med brosjyrer folk kan ta med seg hjem <3 Til sammen fire elementer. 
Vi hadde satt sammen et tak vi kunne projektere føttene på til prototypen vår av utstillingen, og testet dette med noen i klassen. Etter første test fikk vi tilbakemelding på at det var litt vanskelig å forstå at man skulle se opp, og at det var noe i taket i det hele tatt. Så i et forsøk på å tydeliggjøre dette enda mer bestemte vi oss for å lage en modell i mindre skala som skulle vise akkurat hvor i Stortinget T-bane Mycelarium skal være plassert. 
Tumblr media Tumblr media
Da vi skulle teste modellen med en projektor innså vi at projektoren ikke kunne stå loddrett, og at den måtte stå på skrå kunne ikke lyset prosjektere midt på modellen, som vi hadde planlagt. Taket ville nå kun vises på den ene siden, som var litt kjipt fordi den andre siden kom nå til å stå tom. 
Tumblr media
Løsning: SPEIL 
Med et speil ville modellen vår bli “dobbelt så lang”, og projeksjonen kunne dermed være sentrert likevel! :DDD
Tumblr media
Heldigvis var det et hyggelig par på Majorstua vi fant på Finn.no som hadde et speil de ville gi bort gratis. Woho!
Tumblr media
Stensil for modellen: 
Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Hey friend! Ta med deg en brosjyre på vei ut
Vi har skisset, brettet, og testet ulike formater på utstillings-brosjyren vår den siste uka. 
Tumblr media
PROSESS!
I første omgang hadde vi et relativt tradisjonelt format på brosjyren vår, med fire brett og 7 sider...
Tumblr media
...vi likte idéen av å ha en plakat på baksiden av brosjyren, og skisset litt videre på det visuelle uttrykket... 
Tumblr media
...deretter prøvde vi ut et annerledes format, og fokuserte mer på å implementere fargene våre, og som mer fakta/informasjon om mycelium (andre utkast)... 
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
...tredje utkast så slik ut: 
Tumblr media
Vi valgte å gå videre med dette formatet, men itererte videre på det grafiske til den endelige versjonen av brosjyren. Her er den!:)
Tumblr media
0 notes
soppis · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Hæla i taket
Long time no innlegg! 
Forrige torsdag og fredag jobbet gruppa med å sette sammen en prototype for prosjektet. I løpet av den siste tida siden sist gang vi la ut et innlegg, har vi vært innom Stortinget T-bane stasjon som gruppe og hver for oss. Vi har tatt masse bilder, filmet litt og tatt med oss informasjon til planlegging og bygging av prototypen vår :) 
Her kommer noen bilder og tanker fra befaring! 
Tumblr media Tumblr media
Dette er taket på Stortinget T-bane, som er kjernen til utstillingen vår! Tanken er å dekke til både tak og vegger med MYCELARIUM. Vi skal ikke ha noe stående midt på gulvet, alt skal enten være på taket eller inntil veggene. 
Grunnen til dette er fordi vi ønsker å ta hensyn til folk som farer gjennom denne stasjonen, for selv om man ikke er interessert i å sjekke ut utstillingen vår skal den ikke være i veien for reisende. Det er også av hensyn til å ikke blokkere nødutgangen. 
Tumblr media Tumblr media
Bildene er fra prosessen på torsdag og fredag forrige uke (uke 16). For å teste ut hva folk tenker om konseptet vårt er vi i gang med å bygge en miniatyr-versjon av Mycelarium, som vi skal sette opp et sted (vet ikke helt hvor enda) og teste med litt forskjellige folk! Dette håper vi å få til i løpet av uka (uke 17). 
Tumblr media Tumblr media
Og her setter vi opp første utkast! 
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
soppis · 2 years
Text
MYCELARIUM
Vi skal ta over Stortinget T-banestasjon og bygge en utstilling som utnytter alle flatene i stasjonen for å drive folkeopplysning om mycelium.
Mycelium er nettverket som lever under soppen. Sopp er en egen art som ligger et sted mellom dyr og planter. Den kan spises. Den er giftig. Den er mugg. Den bryter ned ting som er dødt og gjør det om til jord igjen. Sopp i seg selv er i grunnen bare fruktlegemet til mycelet.
Mycelium er et materiale og en ressurs med mange muligheter. Ledende forsknings-, design, og arkitektur miljøer har funnet mange spennende bruksområder til den. Den kan brukes som bindemiddel i treverk, isolasjon, i luftfiltre, som kjøtterstatning også har den flere medisinske bruksområder. Det er et bærekraftig materiale som kan dyrkes etter design og brytes ned når den er ferdig brukt. I dag har vi et akutt behov for å kutte i utslipp og forbruk. Det er god grunn til å se for seg at mycelium er noe vi kommer til å nytte oss mer av i fremtiden.
Vi har et stort kulturelt hinder å overkomme før vi kan se en fremtid med mycelium. I Norge, og de fleste andre vestlige land, har vi i lang tid ansett sopp som noe mystisk og ofte farlig. Vi kan kalles for et mycofobisk samfunn. Før man ender opp i en situasjon hvor mycel er en normalisert løsning er vi nødt til å gjøre noe med holdningene til folk. Dette er hva vårt designprosjekt handler om.
Vårt prosjekt handler om å bygge interaktive utstillinger for å drive folkeopplysning om mycelium. Det er en fascinerende skapning med mange kvaliteter folk flest ikke er kjent med. Vi tror at man er nødt til å vise dem frem i et nysgjerrig møte for å kunne plante nye tanker i hodene på folk. Selv om vi ser at dette er en løsning for fremtiden, er det ikke vi som skal finne disse løsningene. Vi skal heller ikke vise frem teknologien som utvikles. Vi prøver å ta grep ved roten av problemet som er å endre holdningene i samfunnet. Mycelet er vår ukjente venn, og vi må bli kjent med den!
Installasjonene våres skal tiltenkt stilles ut på stortinget t-banestasjon. T-banen er først og fremst et enormt knutepunkt hvor utrolig mange mennesker reiser gjennom. Her kan vi nå et stort publikum. Undergrunns T-banesystemet er også på mange måter en analogi for mycelium. Det er et komplekst nettverk under bakken som transporterer “signaler og næring”. Til sist så har Ruter og Sporveien en interesse av å kunne gjøre kollektivtransporten i Oslo mer attraktiv etter korona. Under pandemien falt antallet reisende drastisk og det har enda ikke kommer tilbake til samme nivå som før. Våre installasjoner kan være med på å gjøre reisen mer verdifull.
Kort forklart handler prosjektet vårt om folkeopplysning av mycel. Det handler om å muliggjøre en nødvendig ressurs i en mer bærekraftig fremtid. Samtidig er det en øvelse i hvordan man kan drive informasjonsgivning til mennesker på veldig kort tid. Folk som skal nå en T-bane må kunne konsumere budskapet på få sekunder. I tillegg skal det være en måte å gjøre kollektivtransporten i Oslo mer spennende.
0 notes
soppis · 2 years
Text
l o g o
Tumblr media
Vi brukte resten av dagen på å skisse ut logoer, emblemer, og startet så vidt med å sette sammen en ny brukerreise for vårt reviderte konsept. 
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Det som skjer under grunn
Look & feel, atferd & atferdsendring 
I dag hadde vi forelesninger ved Vera og Harald fra Comte Bureau. Vera introduserte oss til en merkevares “look & feel” og tok oss gjennom krav og grunnelementer ved en visuell identitet. Harald holdt forelesning rundt atferd og atferdsendring, som var veldig interessant å høre på! 
Tumblr media
Under forelesningen ble vi introdusert til noen sentrale begreper, noe som var fint, for da får vi en liten liste på ord vi kan ta nytte av. Atferdsbarrierer, atferdsdrivere, intensjoner, handlingsgap. 
Det var også interessant å høre om hva slags ulike atferdstyper vi har (handlinger, fysisk bevegelse, mental- og verbal atferd), samt at måten vi tenker på kan kategoriseres i System 1 (rask, ubevisst, basert på magefølelse) og System 2 (langsom, bevisst, mer rasjonell) tenking. 
Vi fikk tips til hvordan vi kan bevege oss videre i prosjektet:
Definere konkrete atferder vi vil at brukerene våre skal gjøre. Forsterke grunner til hvorfor vi ønsker at de skal oppføre seg slik vi ønsker at de skal. 
Identifisere barrierer. Forsøke å minimere disse atferdsbarrierene! 
Vi fikk også sjansen til å prate litt med Harald etter presentasjonen, for å høre hva han tenkte vi bør tenke over: Konseptet vårt involverer folk som har en tydelig intensjon om å reise. Folk som er på farta kan mislike å bli stående ved en utstilling for lenge. Man vil helst bare unngå “usynlige krav”, eller krav generelt som man ikke ønsker. 
Før vi tok helg forrige uke hadde vi opprettet en liten spørreundersøkelse, og spurte rundt omkring om folk ville sette av 5-10 min for å svare på den. Spørreundersøkelsen ble lagd for å teste ut hvor mye folk (primært fra våre egne kretser) egentlig kan om mycelium, og hva slags forhold de generelt har til T-banen og undergrunnen. 
Vi fikk inn mange svar! Det var en fin måte å få litt statistikk på påstandene vi hadde om folks kunnskap til sopp og mycel, samtidig som det var artig å se gjennom alle svarene. 
Kort oppsummert, mye av det folk assosierer sopp med er mat, tur og dop. Assosiasjoner til T-bana er fuktighet, dårlig inneklima og at det er folksomt.
Med dette i mente tenker vi å fokusere på å tydeliggjøre at terskelen for å oppleve utstillingen skal være lav. Selve møtet med oss skal være en kontrast til de negative assosiasjonene folk har til T-bana og soppen. 
Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Photo
Tumblr media
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Idé. Idé. Idé!
Visuell identitet, logoer, merkevare, varemerke, utstillingsidéer. I dag hadde vi en hel dag til å jobbe etter veiledningene, så da brukte vi tida på å tenke, diskutere, skisse og planlegge litt. En rolig dag, men vi har kommet frem til mye også! 
Tumblr media Tumblr media
Hva må vi gjøre?
Hva tenker folk om mycel?
Andre formidlingsmetoder?
Hva er «oss» i et langt tidsperspektiv?
Hvordan får vi frem budskapet vårt tydelig nok? Henger metoden vår (utstilling) tett nok inntil formidling?
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Fra SOPPIS til HYFE?
Ny merkevareplattform og veiledning! 
Vår nye merkevareplattform! 
Tumblr media
Under dagens veiledning presenterte vi hvor langt i prosessen vi har kommet, blant annet vår nye merkevareplattform, og prosjektet vårt som nå har skiftet litt retning. 
Fra tidligere episoder kom det frem at vi ønsker å spre kunnskap om sopp og mycel (aka. mycelium, som er det vitenskapelige navnet på mycel), men som vi nå har bestemt oss for å kun spre ordet om mycel! 
Mer konkret ser vi for oss å bygge en utstilling i undergrunnen, altså der hvor T-bana går. Dette er fordi, i likhet med mycelet, så er T-bana et underjordisk system! Vi ønsker å nå ut til så mange folk som mulig, og det er klart for oss at vi ønsker å gjøre oss selv synlige der hvor folk faktisk befinner seg. De skal ikke finne oss, vi finner DEM. 
Tumblr media
Hva kom frem under veiledning?
Når man vurderer å sette opp en installasjon i undergrunnen, som oss, kan det være lurt å ta stilling til hva slags situasjon folk er i når de tar T-bana i Oslo. Folk er gjerne på “autopilot” når de reiser kollektivt; de trenger bare å komme seg fra A til B, og da gjerne på så kort tid som mulig. 
Tumblr media
Hva slags overraskelses-faktorer kan få folk til å bli nysgjerrig, og kanskje til og med stoppe opp for å sjekke ut hva som skjer?
Observer hvordan folk oppfører seg i dette miljøet - kanskje ser vi noe viktig vi bør ta stilling til i prosjektet vårt. 
Hva blir igjen etter man har gått gjennom installasjonen vår? 
Utstilling - det som ofte blir igjen etter utstillinger er kataloger og brosjyrer; utstillinger er jo midlertidige gjerne. 
Så hva kan folk sitte igjen med? Kan det være noe fysisk og håndholdt? 
Tumblr media
Etter en samtale med Andrea...
For å se på steg vi kan ta videre for å bygge på og styrke konseptet vårt bør vi definere og formidle mer hvorfor man skal lære om mycel. Hvorfor er dette noe folk trenger å vite mer om, og hvordan kan vi tilpasse og spisse ned på hva vi faktisk skal gjøre? 
Hva tenker folk om mycel “right off the bat”? Kanskje er det ikke sånn at de fleste synes det er “ekkelt” med sopp, men heller at det er mye skepsis rundt det fordi de ikke kan nok om det. Og hva tenker folk om T-baner? Hva tenker de faktisk om en kombinasjon av mycel og undergrunnen? 
Vi ble også oppmuntret til å tenke på det helhetlige bildet av tjenesten vår. Hvorfor bruker vi utstilling som virkemidlet vårt, og hvordan spiller dette inn på det helhetlige? 
En tjeneste er noe som varer over tid! 
Til presentasjonen vår neste fredag skal vi presentere vår visuelle identitet. Da kan det også være nyttig for oss og de som skal høre på at vi svarer på hvordan løsningen vår skal svare på problemstillingen vår. 
Tumblr media
Kort oppsummert! 
Videre nå skal vi idégenerere hvordan utstillingen vår lever over tid. Eventuelt komme med argumentasjoner for hvorfor den ikke skal vare over lenger tid. Det er viktig å huske at det finnes andre måter å formidle og praktisere misjonen vår på! 
Avslutningsvis, et sitat :) 
We wanted to inspire a sense of appreciation, and possibly awe for the natural world. It’s within this space that we tend to be more curious, reflective and open about new possibilities. 
– NoMy, magasinet KOTE, no. 15, 2022 
2 notes · View notes
soppis · 2 years
Video
undefined
tumblr
Gruppetur til The Salmon!
Forrige fredag dro gruppa på en liten tur til restauranten på Tjuvholmen for å sjekke ut hvordan det oppleves å være der. De hadde egen utstilling hvor man kunne komme for å lese om oppdrettsnæringen for laks i Norge, se en film, teste deg selv med quiz, og leke operatør på et kontrollrom. På vei ut av utstillingen fikk vi til og med smake på laks tilbredt på tre forskjellige måter - det var godt! 
Turen var en fin måte for oss å oppleve et konsept som lignet vårt første, som handlet om å lytte, ta på, og spise soppen. Vi synes det var kult å kunne sitte i et liksom-kontrollrom og leke at vi kunne så mye om laks! Det var også en fin opplevelse å få smake på laks mens kokken fortalte litt om hvordan de ble røkt, hvor laksen vi spiste kom fra, og hva slags retter de brukes i. Jeg fikk lyst til å komme tilbake dit for å spise på restauranten deres en gang :D 
1 note · View note
soppis · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media
1 note · View note