Tumgik
taniusarotaru-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Biblioteca Facultății de Drept a Universității din Zurich. ____________ Cum vi se pare acest design pentru o bibliotecă și cu cine din prietenii voștri v-ați pierde în acest paradis? ❤
10 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Quote
Un veac m-a certat fericirea în rate Un veac internat în singurătate Eu n-am știut că închisorile toate Se-nâlță în locuri pustii…
youtube
10 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Quote
Banii? Fericire? E ca plus și minus, total diferite, dar se și atrag formând două căi, una de succes, vorbesc de banii suficienți pentru existență, și altă cale e dezamăgirea, atunci când pui in joc totul, familia prietenii, lași fericirea pentru banii de care nu ai nevoie(gândul ajunge mai târziu) și se creează o iluzie că ești în stare de orice cu mulți bani, iluzie de fericire de scurtă durată, după care îți dai seama că ai scăpat esențialul care te bucura cu adevărat, și te întorci la fericirea fără bani. Cancluzie: Fericirea fără bani există, iar banii nu aduc Fericirea.
Tumblr media
8 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Când ai citit ultima dată o carte care să-ți bucure sufletul? Obiceiurile tale de a citi zilnic se învârt în jurul statusurilor de pe Facebook sau Instagram, ori rețetele de preparare a mâncării pentru cină?
Dacă ești unul/una dintre cei mulți care nu citesc în mod regulat cărți care ajută la dezvoltarea personală, atunci ratezi o etapă importantă din creșterea ta. Cititul zilnic dintr-o carte îți aduce foarte multe beneficii, printre care: - Stimularea mentală. Creierul trebuie antrenat și folosit la fel că orice alt mușchi din corp. Chiar dacă puterea lui nu este fizică și ușor măsurabilă, un creier puternic și sănătos are un mare impact asupra calități vieții pe care o trăim. Alege din librăria online Eu Sunt (librăria sufletului) o categorie care-ți place acum și începe să citești zilnic, chiar și câteva pagini, pentru a menține creierul activ, sănătos și deschis spre noutăți. - Cunoștințe. Tot ceea ce citești se cumulează în creier sub formă de informații la care poți apela atunci când este nevoie. Cu cât știi mai multe despre tine și despre lumea în care trăiești, cu atât ești mai bine echipat(a) să faci față provocărilor vieții. În plus, dacă te vei afla vreodată în circumstanțe grele, adu-ți aminte că nimeni nu-ți poate lua cunoștințele, chiar dacă-ți pierzi locul de muncă, banii, lucrurile de valoare sau o parte din sănătate. - Liniște. Alături de relaxarea care acompaniază cititul unei cărți, cărțile de dezvoltare personală aduc mult calm și liniște interioară. Textele spirituale, în mod special, scad presiunea arterială și calmează, iar cărțile de dezvoltare personală îi ajută foarte mult pe cei care suferă de boli mentale ușoare și anumite tulburări de dispoziție. - Concentrare. Acest aspect este foarte important, mai ales în vremurile noastre în care atenția ne este atrasă în mii de direcții simultan și suntem maeștri în a face mai multe lucruri deodată. Acest gen de comportament în care ne împărțim atenția între mai multe activități crește nivelul de stres și scade productivitatea. Când citești o carte de dezvoltare personală, toată atenția îți este captivată de poveste și de rezonanță lor în tine - restul lumii dispare pentru tine și te poți cufunda în fiecare detaliu fin pe care îl absorbi, te pune pe gânduri și îl lași să te transforme puțin. Renunță la ecranul telefonului care este mereu la îndemână și încearcă să citești dimineața înainte de a începe munca; vei fi surprins(a) cât de concentrat(a) te vei simți când ajungi la birou. - Îmbunătățirea memoriei. Când citești un român, trebuie să-ți aduci aminte de personaje, poveștile din spatele lor, intrigile și nuanțele care compun tabloul complex al romanului. Un roman este ca o realitate paralelă ce conține multe detalii pe care să ți le amintești pentru a înțelege povestea; creierul este un organ minunat care își amintește aceste lucruri cu ușurință. Fără ca noi să fim conștienți de asta, fiecare amintire nouă creată dă naștere unor noi sinapse și le întărește pe cele existente. Acestea pun baza memoriei imediate dar și determină stările sufletești. Alegeți din titlurile cu care să începi acest nou capitol din viața ta în care cărțile sunt prietenul tău cel mai bun.
7 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Link
Din informatiile gasite si procesate de prin carti sau siteuri web, se poate spune ca G. Bacovia a fost pentru publicul larg un poet al intunericului, al macabrului, deasemeni asociat cu sentimente negative de tristete si apasare, vreme intunecata, s.a.m.d. Nicolae Manolescu afirma despre Bacovia ca este “singurul poet care a coborat in infern. Vedeniile aduse la suprafata sunt, la lumina zilei, stranii si tulburatoare ca imaginile de la panorama.”
Acromatopsie. De ea suferea Bacovia, totul are culoare și gust de plumb în ochii lui. Toamna în fiecare anotimp. 🍁🍂
Tumblr media
9 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Quote
..propriului nostru trecut, prezent și viitor. ❤
Tumblr media
6 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Vă mai amintiţi de florile sau frunzele pe care le presam între filele cărţilor? Aşteptam să se ofilească florile din vază ca să le pot pune în carte sau uneori florile proaspete îşi pierdeaua viaţa şi parfumul prematur printre rândurile romanelor. În drumul meu de la şcoală spre casă, adunam toamna cele mai mari şi mai galbene frunze iar primăvara alegeam cel mai frumos ghiocel să le pun pe toate la presat. Recent am găsit într-o carte o garoafă roşie presată şi o brânduşă mov, aproape transparentă de atâta timp trecut peste ea. Miroseaua a vechi şi a copilărie.
8 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
Ororile Holocaustului au oferit numeroase subiecte de filme sau cărţi – fuga din faţa naziştilor, exterminările din lagărele de concentrare, vieţile ciuntite ale supravieţuitorilor, şi multe altele. Două titluri pe acest subiect care mi-au plăcut cel mai mult în 2017, poartă o încărcătură emoțională pe care cuvintele mele nu o pot reda în totalitate, de aceea vă recomand aceste lecturi care trebuie simțite pe propria piele. 😢 Dacă iubiți istoria sau vă fascinează acea perioadă pe care ne-o expune Leon Leyson și John Boyne, trebuie neapărat să vă faceți timp pentru aceaste lecturi.
7 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Quote
Nu citim şi scriem poezie pentru că e drăguţ. Citim şi scriem poezie pentru că suntem membri ai rasei umane. Şi rasa umană este plină de pasiune. Iar medicina, dreptul, afacerile, ingineria sunt preocupări nobile şi necesare pentru a menţine viaţa. Dar poezia, frumuseţea, iubirea sunt lucrurile pentru care trăim.
John Keating
8 notes · View notes
taniusarotaru-blog · 5 years
Photo
Tumblr media
„Sub aceeași stea” de John Green e o carte incredibil de bună, comică și dureros de tragică.Cartea cât și filmul(a fost ecranizatà) ne învață că iubirea n-are legătură cu circumstanțele și că poate fi savurată din plin cu melancolie, duioșie, înțelepciune și umor. Unele povești de dragoste par imposibile. Așa se întâmplă și în cartea „Sub aceeași stea”, de John Green, în care protagoniștii descoperă că iubirea este un motiv pentru care merită să trăiești. ❤ 
8 notes · View notes