Tumgik
vibooshan · 1 year
Text
Brief 8
Tumblr media
Vår gruppe, Gruppe 15, kalt VIMENERO, jobber med prosjektet "James Watts Dampmaskin byggesett". Vi har valgt å fokusere på denne oppfinnelsen på grunn av dens viktige rolle i energihistorien og den kommende utstillingen på det Tekniske Museet.
Før besøket på teknisk museum får læreren en pakke med byggesettbokser, en pdf med oppgaveark som skal printes, og tre videofiler.
Tumblr media
I en skoletime viser vi elevene en animasjonsvideo på rundt 2 minutter hvor James Watt selv forklarer oppfinnelsen sin og hvordan den fungerer. Vi håper at elevene blir engasjerte og får bedre forståelse av historien ved å bruke en gjennomgående animasjonsfilm med James Watt som karakter. I videoen forenkler vi dampmaskinens funksjoner og viser et tverrsnitt av maskinen samtidig som James Watt gir forklaringer. Deretter ber vi elevene om å bygge sin egen modell.
Elevene blir delt inn i grupper på 5 personer og får et byggesett og oppgaveark. De velger hver sin rolle og fester en button med rollebeskrivelsen. Innenfor gruppen samarbeider de om å bygge modellen og sette dampmaskinen inn i en sammenheng. Ingeniøren tegner varmeenergi, byggerne tar ansvar for selve byggingen av modellen, og leverandørene visualiserer hvordan dampmaskinens produserte energi kan brukes. Sammen skaper de en energireise som viser hvordan varmeenergi blir omgjort til mekanisk energi og deretter brukt til å skape bevegelse.
Tumblr media Tumblr media
I begynnelsen bestod opplegget vårt bare av videoer og modellbygging. For å unngå at én elev dominerte byggeprosessen og for å holde alle engasjerte, utviklet vi de tre ulike rollene med forskjellige oppgaver.
Når elevene er ferdige med å bygge, viser vi dem en kort gratulasjonsvideo på 1 minutt hvor James Watt gir dem anerkjennelse for innsatsen, forklarer de negative klimaaspektene ved dampmaskinen og oppfordrer dem til å følge med på nye energioppfinnelser på teknisk museum, da de vil ha nytte av det i oppgaven etter besøket.
Tumblr media
Etter besøket viser vi elevene en siste video på 1 minutt hvor James Watt gir dem en tegneoppgave. De skal visualisere en ny, bærekraftig oppfinnelse som vil revolusjonere energiproduksjonen, på samme måte som James Watts dampmaskin gjorde i sin tid. I videoen gir vi noen kreative og morsomme forslag for å inspirere elevene og oppmuntre dem til å tenke utenfor dagens produksjonsbegrensninger.
Tumblr media
Vi har designet en modell som ikke trenger å limes sammen og som kan demonteres og brukes på nytt. Alle komponentene kan laserkuttes og vil kun koste under 13 kr. den har også mye potensiale til kunne flatpakkes og bli sendt i en brev til skolen.
Tumblr media Tumblr media
Byggesettet inneholder en grundig bruksanvisning som viser hvordan modellen skal bygges. Etter gjentatte brukertester fant vi den mest effektive måten for å få åtteendeklassinger til å bygge modellen på under 30 minutter uten at de synes det blir for vanskelig. Vi oppdaget også under brukertestene at ikke alle åtteendeklassingene leste bruksanvisningen nøye mens de bygget. Derfor måtte vi forenkle modellen og gjøre den mer intuitiv. Vi valgte å fargekode innsiden og utsiden av modellen for å tydeliggjøre hvor delene skulle passe. For å veilede sammenkoblingen av to deler brukte vi ulike geometriske former. For eksempel brukte vi firkantede hull for å matche firkantede rør og heksagonale hull for å matche heksagon rør. Det er for å sikre at de ikke fester delene på feil steder eller i feil vinkel.
Tumblr media Tumblr media
vi støtte også bort i andre problemer som at modellen var for trang(vanskelig å montere) eller at den ble for vimsette. da har vi måttet fine tune hele modellen slik at det ble den god bygge opplevelse for ungdommen.
På selve modellen har vi også unngått å sette et lokk på maskinen slik at elevene kan se hva som skjer på innsiden. Videoene er korte og legger opp til at tiden brukes til å løse oppgaver ved optimal læring – mer aktivt, mindre passivt. Aktiviteten før besøket vil fokusere på godt samarbeid, mens oppgaven etter besøket er individuell.
Vi bet oss merke i at energiutstillingen ville fokusere på en slags reise med fokus på fortid – samtid og framtid. Vi har derfor lagt opp opplegget for elevene i samme stil der de først lærer om fortidens energiproduksjon (Dampmaskinen), dagens utfordringer på grunn av utslipp og etter besøket får de spekulere på framtidens energimaskiner.
1 note · View note
vibooshan · 1 year
Text
Brief 7
I dette ukes prosjekt ble jeg delt inn i en gruppe med Astrid, Arin og Dagny. Sammen designet vi spillet "Hans Gerhards Amazing Space Adventure".
Tumblr media
I spillet utnytter vi en sjelden begivenhet: en gang hver 26. måned er planetene i linje, og det gir en unik mulighet til å dra til Mars. Vår hovedperson, Hans Gerhard, har akkurat en slik mulighet.
Handlingen i spillet handler om at Hans Gerhard ønsker å reise til Mars, men rakettromskipet hans mangler viktige deler. Spillerne blir utfordret til å finne og samle disse delene for å sikre at han rekker å dra til Mars før planetene går ut av linje.
Tumblr media Tumblr media
For å få delene må spillerne løse ulike oppgaver som er spredt rundt omkring på skolen. Gjennom en app kan spillerne få tilgang til et kart som viser hvor oppgavene befinner seg. Appen gir også klare instruksjoner om hva spillerne må gjøre for å fullføre hver oppgave. Det er en tidsfrist på 30 minutter i spillet, og hvis spillerne ikke klarer å fullføre oppdraget innen den tiden, mister Hans Gerhard den gyldne muligheten.
Målet med spillet "Hans Gerhards Amazing Space Adventure" er å engasjere spillerne i en spennende reise for å hjelpe Hans Gerhard med å realisere sin drøm om en marsferd. Ved å bruke omgivelsene og digitale verktøy som appen og kartet, håper vi å skape en unik og interaktiv spillopplevelse.
0 notes
vibooshan · 1 year
Text
Brief 6
I samarbeid med Idun fikk vi i denne briefen beskjed om å lage et brettspill, der fokus lå på rask testing og iterasjon. Vi var begge enige om at vi ønsket å basere spillet på karantenehotell, og derfor utformet vi spillebrettet som et høyt hotell, der vinduene fungerte som ruter. Målet var å komme seg ut av hotellet så raskt som mulig ved å starte øverst. Underveis kunne spillerne møte på forskjellige hindringer, inkludert smitte, men også vaksiner. For å vinne spillet trengte man å samle tre eller flere vaksiner.
konsepte for spillet var gøy men var ubalansert. vi hadde veldig kort tid og fikk ikke tid til å bruker teste med andre. med par dager ekstra på proskjektet kunne den ha endt opp spillbart spill.
Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
vibooshan · 1 year
Text
Brief 5
Del 2 av HTML/CSS kurset. vi skulle lage en nettside om noen hendelser fra internett. Jeg kom på lag med Arin og vi valgte å gå for å lage nettside om Edward Snowdon.
Kopier linken
http://127.0.0.1:3000/Arin og Vibooshan.html
Tumblr media
0 notes
vibooshan · 1 year
Text
Brief 4
HTML/CSS-uke
I introduksjonsuken til HTML/CSS skulle vi lage en nettside som "handler om noe vi liker eller noe som er meg". Jeg bestemte meg for å lage en interaktiv nettside kalt "Coconut". Nettsiden tar deg med på min reise for å finne en kokosnøtt, hvor du som bruker blir med på reisen og deltar i beslutningene underveis. Reisen handler om oss som drar rundt i Jaffna, en by nord på Sri Lanka, og forsøker å finne en kokosnøtt å nyte i solen.
Koden ble bugga og jeg har mistet noen delen av nettsiden. nettsiden er designet med 150% screen scale. da blir nettsiden rar på de fleste pcer. men her er linken til en halv fungerende nettside
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
http://127.0.0.1:3000/home%20page/min.html
0 notes
vibooshan · 2 years
Text
Bestemor
Vi har designet en kommunikasjonsplattform mellom unge mennesker og bestemødre på Figmas prototyping-verktøy. Appen vår gir unge mennesker tilgang til råd og tips fra bestemødre, samtidig som det gir bestemødre muligheten til å ha en morsommere og mer spennende hverdag. Vi har også utviklet backend appen som tar hensyn til bestemødrenes brukeropplevelse.
Vår app tilbyr en alternativ plattform til Google, og vi håper at den kan hjelpe unge mennesker og bestemødre med å koble seg sammen og dele livserfaringer på en meningsfull måte. Oppsummering av vår prosess: Vi startet med å ta utgangspunkt i appen miin"Grannypedia" og bestemte oss for å lage en backend app for bestemødre. Vi hadde planer om å utvikle appen for iPhone og også lage analoge verktøy. analoge verktøyet skulle ha mange knapper som kunne kobles til iPhone for å gjøre det lettere for bestemødre å bruke. Etter å ha vurdert alternativene, ble vi enige om å heller utvikle backend appen på iPad istedet, da det er mer tilgjengelig for flere bestemødre og det er lettere å navigere enn en liten iphone. Vi gjennomførte brukertester og lærte mye om å bruke riktige ord for å kommunisere bedre med brukerne, for eksempel å bruke "ønsker råd" i stedet for ordet "bruker".
Husk å bruke Iphone format på Iphone flowen og ipad format på ipad flowen.
Powerpoint Link
2 notes · View notes
vibooshan · 2 years
Text
Grannypedia
Brief 3
Denne uken startet vi med Figma. Det er en verktøy for å designe Brukergrensesnitt. Den har jeg brukt denne her til å designe en prototype til en app om bestemødre.
App navn: Grannypedia
Hva, hvem og når?
Grannypedia er en app som gir deg råd fra erfarne bestemødre fra hele verden. Du kan velge en bestemor basert på spørsmålet du har, og favorisere dem for fremtidig kontakt hvis du finner en du virkelig liker. Målgruppen for denne appen er unge voksne i alderen 10-30 år, som ofte søker svar på spørsmål om alt i livet. her kan du få svar på hvordan man tar oppvasken til dype spørsmål om identitet.
I motsetning til søkeresultater fra Google, gir Grannypedia varme og omsorgsfulle svar. Du vil unngå å få kalde svar fra anonyme fremmede eller fagfolk, og du kan også få talesvar. noe som er mer personlig. Bruk appen når du har spørsmål du tror en bestemor vil ha et godt svar på.
Prosses
Tumblr media Tumblr media
For å lage Grannypedia-appen, startet jeg med å samle mange relevante ideer om temaet bestemødre.
Jeg utarbeidet et storyboard og implementerte deretter designet i Figma med assistanse fra medstudenter og støtte fra studassistenter. Resultatet er en prototype for en enkel app som skal gi deg varme og omsorgsfulle svar på spørsmål du måtte ha.
2 notes · View notes
vibooshan · 2 years
Text
Tumblr media
Jeg og Lillian har utviklet et konsept for en app som lager skreddersydde matoppskrifter basert på ingrediensene du har i kjøleskapet. Appen gir nye måter å tilberede maten du allerede har, reduserer matavfall, og gir muligheter for kreativitet i kjøkkenet.
1 note · View note
vibooshan · 2 years
Text
Tumblr media
Sup
0 notes
vibooshan · 2 years
Text
Trenings film: Havregrøt
Jeg har laget en video for en oppgave som spør om å lage et minutt video om en hverdagsrituale. Jeg har valgt å vise hvordan min morgen ser ut, inkludert de tingene jeg gjør for å starte dagen på en god måte. Videoen gir en innsikt i mitt daglige rituale og hvordan jeg setter meg opp for en produktiv dag.
Tumblr media
Jeg har studert nøye noen av de videoene jeg likte på YouTube, og brukt dem som inspirasjon for hvordan jeg vil at min film skal være. Storyboardet inneholder en oversikt over hver scene, hvilke skudd jeg vil ta og hvordan jeg vil redigere dem sammen. Dette har gitt meg en klar plan for hvordan jeg vil fremstille mitt daglige rituale på en engasjerende og interessant måte.
Videoer som inspirerte meg
youtube
youtube
youtube
youtube
0 notes
vibooshan · 2 years
Text
Brief 01 : Ai Fanzine
Tumblr media
"Jeg designet flere stolkonsepter med MidJourney på under 10 minutter som en del av en oppgave om hvordan AI kan hjelpe designere og arkitekter. Ved hjelp av Midjourney Prompt Builder kunne jeg beskrive designene mine så nøyaktig som jeg ønsket, noe som gjorde det enklere for programmet å forstå akkurat hva jeg lette etter.
Oppgaven viste meg hvor nyttig AI kan være for designere og arkitekter ved å spare tid og øke effektiviteten. MidJourney er et godt eksempel på hvordan AI kan gjøre designprosessen enklere og mer morsom." (Teksten over var skrevet av chatgpt) :)
Midjourney Prompt Builder :
0 notes
vibooshan · 2 years
Text
Opptaksprøve 2021
Tumblr media
Mann graver fotspor på en betongjord med tre pigghakke
2 notes · View notes
vibooshan · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
2 notes · View notes
vibooshan · 2 years
Text
Tumblr media
Vandrepokal til ølympiske leker
2 notes · View notes
vibooshan · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Opptaksprøve Oslomet
Oppgave: Lag noe med murstein som ikke innebærer å bygge hus
Så da "bygde" jeg et hus med murstein
1 note · View note
vibooshan · 2 years
Text
Hei!
2 notes · View notes