Tumgik
grafentek · 10 years
Video
youtube
Our interview with channel M6 at Des inventions et des hommes programme. Here you can find the original link; http://webtv.edf.com/des-inventions-et-des-hommes-dossier-109-12586.html
0 notes
grafentek · 10 years
Photo
Tumblr media
Fransız Kanalı M6 ile yaptığımız röportajımızı link üzerinden izleyebilirsiniz;
0 notes
grafentek · 10 years
Photo
Tumblr media
Grafentek was only finalist from Turkey in Hello Tomorrow Challenge!
Grafentek Hello Tomorrow Challenge 'da Türkiye 'yi temsil etti! 
0 notes
grafentek · 11 years
Video
youtube
Grafen bazlı batarya teknolojimiz hakkında açıklayıcı bir video,
A video about our graphene based battery technology, hope you like it!
Hello tomorrow challenge yarışmasında yarışan ekibimiz için bu videoyu paylaşarak bize destek olabilirsiniz.
0 notes
grafentek · 11 years
Photo
Tumblr media
Grafen nano malzeme katkılı yüksek performanslı bataryalarımız hazır!
0 notes
grafentek · 11 years
Link
Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark bünyesinde iki üniversite öğrencisi ve iki öğretim üyesi tarafından kurulan Grafentek şirketi, karbon atomunun bal peteği örgülü yapısı olan grafen malzemesinden, 4 kat daha uzun ömürlü pil üretmek için çalışıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 100 bin TL'lik hibe desteğiyle kurulan Grafentek şirketi, karbon atomunun bal peteği örgülü yapısı olan grafen malzemesinden akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için pil üretmeye çalışıyor.
0 notes
grafentek · 11 years
Text
Grafen' le Gelen Rekabet
Tumblr media
2 boyutlu d��nya hiç bu kadar iyi gorunmemisti. 10 yıldan biraz az zaman önce fizikciler grafitin gevşek bağlı katmanlarının ayırarak grafen elde etmeyi basardilar. Grafenin çok umut verici elektronik özelliklere sahip olduğu kanıtlamıştı ama grafen bu konuda yalnız değildi. 2 boyutlu yapılar dikkati çekti. 3 boyutlu malzemelerden grafen gibi birçok 2 boyutlu yapı olusturulabilirdi. Örneğin son aylarda molibden disulfur bazı mantık yongalari oluşturmak için kullanıldı. Nisan ayında Ohio State University dayanakli bir grup, yarı iletken endüstrinin dayanak taşlarından germanyumun 2 boyutlu yapısının valans elektronlarinin 3 boyutlu karsiligindan daha hızlı olduğunu bildirdi. Başa dönecek olursak ümit verici birçok 2 boyutlu malzeme mevcut. Gelecekte mantık ve hafiza yongalari için daha küçük ve daha az güç tüketen transistorler mümkün olacak.
Haberin devamı için
0 notes
grafentek · 11 years
Video
youtube
Grafen' in ne olduğu ve muhtemel uygulama alanları hakkında kısa bir video. Şiddetle tavsiye ediyoruz :)
0 notes
grafentek · 11 years
Video
youtube
A very short video about what is graphene and possible applications. Highly recommended!
0 notes
grafentek · 11 years
Text
İki Boyutlu Nano Malzemeleri Üst Üste Yığınlamak
Tumblr media
Yüzyılın materyali olarak bilinen Grafen, benzer özellikler sergileyen Boron Nitride gibi diğer 2D malzemeler ile yığın oluşturulduğundan ilginç sonuçlar doğuruyor.
MIT üniversitesi 'nden araştırmacılar, gümüşten bile daha iletken grafen tabakası ile iyi bir yalıtkan olan boron nitride tabakasını üst üste yığınlayarak, hibrid bir malzeme elde ettiler. Malzemelerin gösterdiği elektriksel davranış sebebiyle bu hibrid malzeme aslında bir yarı iletkene döünştürülmüş oluyor.
Hibrit malzemenin gösterdiği "Zero Band Gap" özelliği sayesinde günümüzde modern elektroniğin temeli olan transistörlerde kullanılacak silikonun yerini almasına kesin gözüyle bakılıyor.
Grafen tabanlı bu hibrid malzeme, günümüzün silikon transistörlerinden daha hızlı ve daha düşük enerji tüketimli olacak.
Haberin devamı: http://web.mit.edu/newsoffice/2013/layered-stacks-could-unleash-graphenes-electronic-potential-0516.html
0 notes
grafentek · 11 years
Text
Atom Kalınlığında Fotovoltaik Tabakalar Güneş Enerjisinde Çığır Açacak
Tumblr media
 MIT üniversitesi 'nden iki araştırmacı (Jeffrey Grossman, ve Carl Richard Soderberg) bir atom kalınlığında grafeni kullanarak elde ettikleri fotovoltaik katmanları üst üste yerleştirererek yüksek verimli tek bir panel elde ettiler.
Aslında grafen tabakalarından elde edilen fotovoltaik plakalar silikon PV panellere göre karşılaştırılınca %1-%2 gibi oldukça düşük enerji verimine sahipler.
Fakat araştırmacıların dikkatini çeken şey, silikon PV panellerin sahip olduğu %20 verime karşın, bu verimde çalışan silikon PV panelin kalınlığı 1000 nanometreyi bulması. 
Grafen nano güneş hücrelerinin onbinlercesinin üstüste konumlandırılıp paralel olarak bağlanması ile, silikondan daha ince ve silikondan çok daha verimli güneş panelleri üretmek mümkün.
Haberin devamı için: http://web.mit.edu/newsoffice/2013/thinner-solar-panels-0626.html
0 notes
grafentek · 11 years
Text
Grafen İle Yüksek Performanslı Su Filtrasyonu
Tumblr media
Tükenen içilebilir su kaynakları gün geçtikçe daha ciddi bir sorun haline geliyor. Denizler sınırsız su kaynağı sunuyor fakat tuzlu suyun içilebilir suya dönüştürülmesi için ters osmoz tesislerinin 7/24 çalışması gerekiyor.
Ters osmoz tesislerini işletmek hem çok maliyetli hem de aşırı zor bir işlem.
Grafenin mükemmel mekanik özellikleri ve tek atom kalınlığında oluşu onu harika bir filtreye dönüştürüyor. 
Lockheed Martin tarafından geliştirilen Perforene isimli grafen filitre ince film kompozit membranların (Thin film composite membrane TFC) yerini alacak ve ters osmoz işlemini çok daha kolaylaştıracak.
 Haber devamı için: http://gizmodo.com/5990876/lockheeds-new-carbon-filter-takes-all-the-effort-out-of-desalinization
0 notes
grafentek · 11 years
Photo
Tumblr media
Geleceğin Bataryaları Pirinç Tarlalarından Çıkabilir!
Araştırmacı  Jang Wook Choi nun Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) 'de yaptığı araştırmalardan, zaten doğal bir nano materyal kaynağı olan Pirinç Çekirdeklerinin, sağladığı yüksek por hacimi sayesinde, Lityum iyon bataryalar için uygun bir anod materyali olabileceği ortaya çıktı. Bu doğal ve ucuz kaynak sayesinde batarya fiyatları düşebilir ve daha çevreci hale gelebilir.
Haber kaynağı için; http://www.nanowerk.com/spotlight/spotid=31355.php
2 notes · View notes
grafentek · 11 years
Photo
Tumblr media
Grafen Nano Bantların Lityum iyon bataryalarda kullanımı:
Karbon nano tüplerin kimyasal yöntemlerle yarık oluşturulmasıyla elde edilen Grafen nano bantlar, lityum iyon bataryalarda kullanıldığında ciddi kapasite artışları sağlamakta. Rice Universitesinden James Tour 'un geliştirdiği yöntem ile, yüksek kapasiteli bataryalar elde etmek mümkün.
Haberin tamamı için: http://spectrum.ieee.org/nanoclast/consumer-electronics/portable-devices/graphene-nanoribbons-bring-new-twist-to-liion-batteries
0 notes
grafentek · 11 years
Photo
Tumblr media
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE Öğrenci Kulübü’nün, YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) desteğiyle bu yıl 5.’sini düzenlediği ‘Yıldızlı Projeler’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Birinciliği “Grafen Nano Malzeme Katkılı Yüksek Performanslı Lityum İyon Batarya” projesi aldı…
Projede ‘Mucize Materyal’ olarak tanımlanan Grafen Nano Malzeme kullanılarak Lityum İyon bataryaların performansının artırılmasını amaçlanmaktadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğrencisi Ceyhun Afşin Derinboğaz’ın, Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak, Doç. Dr. Deniz Uzunsoy’un desteğiyle hazırlanan proje, günümüz dünyasının en önemli sorunlarından birisi olan batarya sorununa çözüm getirmeyi amaçlıyor. İlk aşamada mucize materyal ‘Grafen’i üretmeyi başaran Derinboğaz, bu teknolojiyi batarya teknolojisi üzerinde kullanmayı hedefliyor.
1 note · View note