Tumgik
jensnysaether · 11 months
Text
Brief9, Energym, med Teknisk Museum
ï»ż
Jeg jobbet sammen med Mathilde, Rebekka og William, gruppe14.
Semesterets siste prosjekt ble gjort med Teknisk Museum som kunde. Oppgaven var Ă„ lage et opplegg for ungdomsskoleelever som skal besĂžke TM sin planlagte energiutstilling til hĂžsten. Dette er oppgaven;
I grupper pÄ 4 skal dere designe interaktive lÊringsopplevelser for elever pÄ ungdomsskolen som beriker besÞket pÄ Energi utstillingen pÄ Teknisk Museum. 
Prosjektet skal utvikles iterativt, gjennom testing og prototyping. 
Resultatet skal vÊre interaktive prototyper med formÄl om Þkt lÊringsutbytte fÞr/etter utstillingsbesÞk. LÞsningen skal dokumenteres med en film.
De fÞrste dagene gikk med til brainstorming/vomiting, hvor vi i grunn bare kom pÄ ting vi kunne gjÞre. Vi hadde en helhetlig fremgangsmÄte, og alt av idéer ble tatt med videre i prosessen, enten som en deloppgave til det som skulle bli hovedprosjektet eller som selve hovedprosjektet. 
Hele gruppa var enig i at vi pÄ en eller annen mÄte skulle fÞlge TM sin plan for utstillingen, at det skulle vÊre et innslag av fortid, samtid og fremtid. Etter mange idémyldringer kom vi frem til Energym, et gymopplegg ledet av et lydspor med musikk som setter stemningen, og stemmen til "Energine" som forklarer aktivitetene og hendelsene. 
Aktivitetene skulle imitere enten produksjonsmetode, det fysiske arbeidet som gjÞre pÄ kraftverkene eller faktisk fremstilling av energikildene til elektrisk energi.
Elevene skulle deles inn i grupper pÄ 3-5, alt etter hvor stor klassen var. De fikk deretter utdelt et aktivitetshefte som ogsÄ forklarte aktivitetene, men som de ogsÄ kunne notere og holde kontroll pÄ hvor mange runder/klatringer etc, de gjennomfÞrte pÄ hver aktivitet. Denne informasjonen skulle de ta vare pÄ til etter de var kommet tilbake fra TM, for da skulle de regne om fysisk arbeid/kcal til joule/watt.  Vi la inn litt konkurranse for at det skulle bli mer engasjerende for elevene.
Brukertestingen fikk vi gjort bÄde pÄ elever, lÊrere og medstudenter. Vi fikk mange tilbakemeldinger og fÞlgende ble endret pÄ;
lengden pÄ lydsporet og opplegget, fra 40min til 30min
lydsporet ble ryddigere, lengre pauser mellom hendelser, stemme og forklaringer
Nettside for etterarbeidet, i stedet for app og papir
Notering av runder pÄ aktivitetshefte i stedet for bruk av helseapp pÄ mobil eller pulsklokke.
Alt i alt en veldig fin prosjektperiode med en fin gruppe som jobbet godt. I tillegg veldig gÞy Ä ha et lengre prosjekt som man fÞler man fÄr utviklet og som man kan stÄ for. 
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
jensnysaether · 1 year
Text
Urban game
I dette prosjektet skulle vi lage et urbant spill og en companion app som skulle gi oppgaver/instrukser/hjelp.
PÄ denne oppgaven var jeg pÄ gruppe med Signe S, Carine, Yunuz og Jonas. PÄ grunn av sykdom var vi noe tynt bemannet de fÞrste dagene, men vi fikk startet med utviklingen av spillet og de ulike konseptene. Vi startet med en slags skattejakt-variant, men vi synes det ble litt for slow-paced og skrotet dermed det. Vi hadde i hele tatt en veldig flytende eller kaotisk konseptutvikling og vi bestemte oss sent pÄ fredag for hvordan vi ville spillet skulle foregÄ. Dynamikken i gruppa var god, og vi hadde ingen spesielt utdelte roller, noe som gjorde at spillet ble ganske gjennomfÞrt mtp tema, konsept og spillmekanikk.
Spillet vÄrt heter "Kampen om Vulkan" og baserer seg pÄ kulthelten "Vulkanpusen", eller Pelle, som katta heter. Vulkanpusen kjemper mot krÄkene, "KrÄka Klo" om eierskapet over Vulkan. Spillet er oppgavebasert med 2 lag med 2-3 spillere pÄ hvert lag. Utfordringene til Vulkanpus-laget har utfordringer som etterligner kattenes adferd, og for krÄkene er det oppgaver som etterligner krÄkenes adferd. For hver oppgave som gjennomfÞres fÄr du en mynt, i tillegg kan du finne ekstra mynter pÄ spillomrÄdet som kan hjelpe deg Ä vinne spillet. Spillet stopper nÄr det ene laget har gjort alle utfordringene.
Fra fÞrste playtest til siste gjorde vi flere endringer; fjernet tidtaking, laget flere utfordringer, "snillere" utfordringer, reward-system med mynter, fjernet at laget selv mÄtte film for Ä evaluere gjennomfÞringen av oppgavene og til slutt lagt til ekstra mynter i spillet for Ä fÄ flere poeng og mindre sjanse for uavgjort.
Alt-i-alt en veldig gÞy oppgave, men ogsÄ utfordrende Ä kombinere et spill med bÄde fysisk og digitale komponenter.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
jensnysaether · 1 year
Text
Brettspill
To dager pÄ Ä lage et brettspill hvor vi jobbet i grupper pÄ 4-5. Jeg var pÄ gruppe med Julian, Petter, Neo og Lillan. Vi brukte skjemaet vi fikk utdelt som hjalp veldig med fremdriften og prosessen for Ä lage et brettspill. Vi hadde alle en interesse for sjÞen, sÄ det ble temaet for spillet.
Spillet heter "Jumping Ship" og fremdriften i spillet er basert pÄ terningkast, samt diverse kort man trekker etter hver gang man har kastet for fremdrift. Kortene har ulik effekt og er delt opp i "mild", "tÞff" og "ekstrem", som gir ulike effekter for deg selv, eller som du kan bruke pÄ andre spillere.
I starten fÄr man valget mellom forskjellige bÄter; flÄte, jolle, sjark og skip. De forskjellige bÄtene er tilknyttet terninger med 4 til 10 sider.
FlÄten gir deg en terning pÄ 4 sider, som ikke gir sÄ mye fremdrift pÄ hvert kast, men gir mye stÞrre sjanse for Ä trekke de beste kortene som igjen gjÞr at du kan holde tritt med de andre spillerne. PÄ den andre siden har vi skipet som kan gi svÊrt god fremdrift, men mye mindre sjans for Ä trekke de beste kortene.
Den fÞrste testen hadde vi ikke balansert de forskjellige bÄtene, sÄ skipet gjorde unna hele brettet pÄ ganske fÄ kast. PÄ dette tidspunktet hadde vi ikke laget de ulike effektkortene tilpasset til de ulike bÄtene, det ble inkorporert til neste test. Brettet hadde ogsÄ forskjellige
Etter intens kort, brett og bÄtlaging testet vi spillet pÄ nytt og det virket som gruppen som testet likte spillet.
Det eneste jeg skulle Þnske var at vi kunne fÄtt flere dager for Ä videreutvikle spillet, da det var veldig gÞy Ä jobbe med!
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
jensnysaether · 1 year
Text
GĂžteborg
Tidlig pÄ morgenen, den 12.april, dro hele klassen til GÞteborg for noen dager med faglig pÄfyll og sosialt samvÊr.
Dag 1
Vi startet med lunsj pÄ en streetfood-plass fÞr turen gikk videre til besÞk hos diverse designbedrifter. Gruppen jeg var pÄ dro til Hanna Wendelbo som driver med mÞnsterdesign. Der lÊrte vi hvordan vi kunne lage mÞnster som kan skaleres til tapeter, gardiner og andre tekstiler. Dagen ble avsluttet med Ä teste GÞteborg sine vannhull.
Dag 2
Dagen startet med omvisning pÄ HDK som er en tilsvarende skole som AHO. HDK fokuserer i stor grad pÄ hÄndverk og de hadde flotte verksteder og lokaler. Veien videre gikk til en utstilling pÄ riksarkivet som elevene i 1.klasse hadde laget. Etter en rask lunsj prÞvde vi et urbant spill (drifting?), som var en veldig fin opplevelse og fin mÄte Ä utforske byen.
Dag 3
BesÞk hos universum, som er en dyrehage med bÄde regnskog, akvarier og diverse rom med informasjon om jordkloden, mennesket etc. Unviersum er vel i all hovedsak designet for barn, men jeg mÄ Êrlig innrÞmme at jeg storkoste meg, hvertfall i regnskogen, selv om jeg synes ganske synd pÄ dyrene. Etter noen timer med apekatter, fugler, edderkopper, pirajaer og diverse fisk vendte vi snuten hjemover.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
jensnysaether · 1 year
Text
HTMLCSS uke 2 med Fredrico Haraldinho
Uke 2 med koding! Denne gangen ble vi satt i grupper pÄ 2, jeg var sÄ heldig Ä fÄ jobbe med @fredrikharald.
Etter intens googling om internettets historie, samt fortelle Fredrik om "limewire", min tids spotify, ble vi enig om Ä gÄ for en mashup fra internettets historie.
Vi hadde begge jobbet greit i uke 1, sÄ vi hadde ganske likt utgangspunkt mtp forstÄelse av html og css. Vi skisset og satte raskt opp en grid layout og begynte med Ä legge til de funksjonene, animasjonene og diverse annet morsomt vi Þnsket Ä ha pÄ sidene. Vi stÞtte pÄ noen problemer angÄende plassering og logikken rundt det Ä bruke "text-align" for Ä sentrere bilder...
Arbeidsfordelingen gikk som smurt; en av oss brukte tid pÄ Ä google diverse ting vi Þnsket Ä ha pÄ sidene og den andre satte opp layouten til sidene. Etter layouten og forsiden var pÄ plass fordelte vi de resterende sidene mellom oss. Samarbeidet var som yin og yang og vi gled raskt gjennom arbeidsoppgavene vÄre. Nesten litt for godt til og vÊre sant<3
Selv om vi begge er glade i gode pauser med bÄde kaffe og en-spretten jobbet vi effektivt og startet hver dag kl.0845, sharp og ferdig kl.1600, sharp.
Designet pÄ siden vil jeg egentlig ikke si sÄ mye om, det mÄ nesten oppleves, bivirkningene kan vÊre bÄde epilepsi og migrene.
ForstÄelsen av html og css er pÄ et betydelig hÞyere nivÄ enn uke 1, logisk nok. Vi stusset litt innom javascript som har et helt annet sprÄk, men som jeg opplever som mer logisk enn html og css.
En veldig morsom, spennende og til tider frustrerende uke er over, men jeg kan med sikkerhet si at jeg vil komme til Ă„ kode videre.
Legger ved litt fashion, skisser, day-to-day pics og kode. Og ja, Chat GPT fikset oss et dinosaurspill.
@fredrikharald
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
2 notes · View notes
jensnysaether · 1 year
Text
HTMLCSS uke 1
Introduksjonen til koding i html og css var brutal, spesielt med tanke pÄ at fÞrste semester ble brukt med blyant, saks, lim og papir.
Etter 1.dag med informasjon og kurs om koding ble man straks dratt inn i kodenes verden, som for Þvrig er en verden fylt av ulogiske tegn og ulogiske kommandoer som ikke alltid fungerer. Hvem kunne trodd at man mÄtte bruke "text-align: center;" for Ä midtstille en bildefil? Og for Ä fÄ teksten midtstilt mÄ man bruke "align-content: center;".
Uansett, oppgaven var Ä vise vÄre egne hobbyer eller interesser i en nettside.
Jeg valgte Ä vise mine interesser fra bÄde sommer, vinter og hverdags i et responsivt flex galleri. Alle bildene har en hover funksjon som forteller en liten historie om bildet.
Mye av tiden i starten ble brukt til Ä lÊre seg ord, uttrykk og jargon fra html og css, her var w3schools.com til stor hjelp! Dette gjorde det lettere Ä sÞke seg frem til hvordan jeg Þnske Ä lage nettsiden. LÊringsmetoden jeg benyttet var bare Ä kopiere all kode som jeg ville bruke for deretter Ä tulle rundt i den for Ä forstÄ hvordan den fungerte og reagerte. Jeg hang meg ikke sÄ veldig mye opp i hva alt betyr, da det ofte stopper opp flyten nÄr jeg arbeider. Tanken var at, dess mer jeg jobber med kode, dess bedre vil jeg forstÄ det, litt etter litt.
Alt i alt er jeg fornĂžyd med resultatet, men jeg irriterer meg grĂžnn over navigasjonsbaren som bare kollapser alt etter dagsform.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
jensnysaether · 1 year
Text
App med Astrid, bokklubber/mĂžte
Jeg og Astrid fikk utdelt bĂžker som tema for appen vi skulle lage. Vi bestemte oss for Ă„ lage en app for eldre som er interessert i bĂžker, lesing, samt har et Ăžnske om Ă„ sosialisere. Litt av grunnen til at vi Ăžnsket Ă„ lage noe for eldre var tanken om at det er mange eldre som er ensomme og at appen ville fungere som et medium for Ă„ finne likesinnede.
Appen kan brukes nÄr som helst og hvor som helst, den viser ogsÄ bokklubber som er i nÊrheten av deg.
Vi startet med Ä lage hver sin app fordi Astrid ikke hadde vÊrt med pÄ fÞrste runde med Figma, sÄ da fikk hun mulighet Ä lÊre seg programmet. I ettertid viste det seg at det var en sÊrlig god plan, da vi fikk to forskjellige apper Ä teste. Etter brukertesting pÄ St.Hanshaugen og Kiellands plass fikk vi svÊrt gode tilbakemeldinger pÄ hva som fungerte og ikke.
Jeg gikk for en svĂŠrt informativ variant, tenkte jeg, som skulle gi brukeren trygghet for hvert klikk. Utfallet ble at de som testet ramlet fort av og flyten ble forstyrret, som igjen resulterte i at de aldri fikk prĂžvd hele appen.
Astrid sin app falt i god smak hos de som testet, den var enklere Ä navigere i, fÊrre klikk og mer direkte i flyten. Det som gikk igjen hos begge appene var kanskje mangel pÄ hva de forskjellige ikonene betyr, noe vi muligens tok litt for gitt.
Etter endt brukertesting bestemte vi oss for Ă„ starte fra scratch og lage en helt ny app sammen. Vi hadde flere utfordringer med hvordan vi skulle gjĂžre utformingen, blant annet hvor store knapper, tekst og hvordan vi skulle forklare ikoner.
Vi fĂžler vi har laget en app som er enkel Ă„ navigere i for eldre personer, med gode og tydelige knapper, samt tekst og forklaring av ikoner ved hjelp av tekst.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
jensnysaether · 1 year
Text
App
Jeg fikk utdelt bÞker som tema for appen, navnet pÄ appen ble Bookdrop.
MĂ„lgruppen for appen er alle som er interessert i lesing, bĂžker og ikke Ăžnsker Ă„ kjĂžpe eller oppbevare boka de vil lese, enten av Ăžkonomiske eller plassbesparende grunner.
Appen kan brukes nÄr Þnsket om Ä lese en ny bok blir for vanskelig Ä motstÄ.
Skisser!
Tumblr media Tumblr media
Etter noen brukertester fant jeg ut at appen er litt vanskelig Ä navigere i, mye pÄ grunn av manglende "linker" i designet. Jeg har muligens ogsÄ latt mulighetene bli for mange og derav fikset meg arbeid i overskuelig fremtid.
0 notes
jensnysaether · 1 year
Text
Digital storytelling. Hvordan lage cappucino
0 notes
jensnysaether · 1 year
Text
AI generated video, music, pictures and some of the editing.
1 note · View note