Tumgik
liveinnecplusultra · 5 years
Audio
(Arya)
0 notes
liveinnecplusultra · 5 years
Audio
(Arya)
0 notes
liveinnecplusultra · 5 years
Audio
(Arya)
0 notes
liveinnecplusultra · 5 years
Text
Sektörün Parlayan Tavrı Label
Tumblr media
Müzik sektörü her ne kadar içinde derin bir manayı, iletişimi barındırsa da günümüz teknolojisi ve tavrı ile tüketim malzemesi haline gelmesi kaçınılmaz oldu. Elektronik altyapılı müziğin, minimal bir düzende seyretmesi ve doğal seslerin taklidinin amacı ile ortaya çıkıp gelişmesi, bazı çevreler ve dinleyiciler için hala bir anlam ifade etmiyor. Ama büyüyen, gelişen bir yapıya karşı olumsuz düşüncelerin olması da kaçınılmaz bir süreç, bunun kabulünün bu şekilde yapılması işleri kolaylaştırır.
Eskinin kapalı çarşılarında, iş hanlarında kaydedilen kayıtların çoktan terk edildiği bu dönemde, dinleyiciler elinin altındaki teknolojik imkanlarla kolaylıkla müzik yapabilme şansına erişim sağlayabiliyor. Ama telif hakkı gibi daha birçok soru işaretini akla getiren bu hareketlenme ve sanatçıların kendini güvende hissetme ihtiyacına yönelik bir çözüm, yine müzik yapanların ön ayak olmasıyla ortaya çıkıyor.
Konumuz Label. "Label record" kelime anlamı olarak: Müzik sektöründe, müzik kayıtları ve müzik videoları pazarlama ile ilişkili bir marka, müzik kaydeden ve satan bir şirket, tanımıyla karşımıza çıkıyor. Araştıran, derinlemesine dinleyen, dahası müzik hakkında yazanlar için, geçtiğimiz yaz ve hatta bu yaz mevsimin de gerçekleştirilen etkinliklerde birbirinden farklı dj’lerin tabiri caizse, “kendi takımıyla” arz-ı endam etmesi kaçırılması güç bir ayrıntı.
Novamute
Birleşik Krallık’ta kuruldu. Elektronik müziğin İngiltere toprakları içerisinde varlığını sürdürmek için kurulmuş, uzun süredir bağımsız müzik kuruluşu olarak icraatlarına devam ediyor. Kurucusu Daniel Miller, -aslına bakılırsa bir girişimci olarak sayılabilir- müziğin yerel bir tınıya sahip olması için bu adımı atmış. Big Burn İstanbul 17’de dinlediğimiz elektronik müziğin nam-ı diğer süper starı Richie Hawtin, Novamute bünyesinde yerini alıyor. Hawtin aşağıda yer alan bu 53 dakikalık performansta parçaları bir yapboz gibi bir araya getirdiğini, bu yapbozun da 70’den fazla parça olduğunu dile getirmiş.
https://youtu.be/4MSymIy9eCY
Drumcode (DCR355)
Karanlık ve sert tınıları içinde barındırıyor bu oluşum. Drumcode’un yaratıcısı Adam Beyer, ayrıca 2011 yılından beri Drumcode Radio Live adı altında, haftalık podcast sağlayan ve İsveçli üreticileri oldukça tatmin eden bir başarıya sahip radyo programını sürdürüyor. Joseph Capriati, Enrico Sangiuliano bu oluşumun çatısı altındaki isimler. Bunun yanı sıra, son dönemde yıldızı parlayan Amelie Lens, bünyeye katılmış gibi. Video, Drumcode resmi Youtube adresinde, kayıt Amelie Lens parçasıyla başlıyor ve onun öncesinde Adam Beyer’in Lens için sarf ettiği cümleler ile.
https://youtu.be/8KlsoM44jAU
Plus-8
Listelemeye ilk başladığımız Novamute ile piyasadaki varlıkları denk düşüyor. Plus-8, asidik, hipnotik ve minimal teknonun ev sahipliğini yapıyor. Plastikman’ın klasik parçası Spastik, oluşumun en etkili kayıtlarından.
https://youtu.be/d5V0RAI-eK4
Tresor
Dimitri Hegemann tarafından 1991 yılında kurulan oluşum, hala teknoseverler ve üreticiler için ekol olarak kabul ediliyor. Adını, yeraltı mahallesinde yer alan kulübün konumundan alan Tresor, 25 yıl içerisinde 400’den fazla albüm, single ve EP yayınladı.
https://youtu.be/arYw-_M2sRw
Underground Resistance (UR)
Detroit, Michigan’da tekno devrimi için kuruldu. Elektronik müziğin, protest müziğin hiçbir ögesiyle buluşmadığını düşünenler için güzel bir yanılgı olabilir bu oluşum. Dönemin ekonomik yetersizlikleri ile ortaya çıkan sosyolojik dalgalanmaya tepki göstermiştir. Yer verilen müziğin funk ve caz unsurları içermesi Afrika kökenli Amerikalılar için oldukça önemliydi. Bilindiği gibi toplumda ötekileştirme salgınından, yarattıkları müzik ile sağ çıkabilmiş insanlar onlar. UR, sosyal değişime yardımcı oldu.
https://youtu.be/xQv3dCkY2Tk
Diynamic Music
2006 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde Solomun ve Adriano Trolio tarafından kurulan Diynamic Music, muhteşem bir ivme ile dünyanın birçok yerinde festival gerçekleştirdi. Solomun ve ekibi Diynamic Festival çatısı altında ilk olarak 2015’te ülkemizi ziyaret etmişti. Oluşumun mottosu, “Do It Yourself”.
Yukarıda saydığımız label isimlerinden farklı olarak, tarihsel manada daha genç olan oluşum, şimdiden üreticiler için “aile” gibi. Diynamic Music, Almanya için bir ekol haline gelmesi kaçınılmaz olacak gibi görünüyor. Daha fazla bilgi için internet sitesi size yardımcı olabilir.
ANNA,HOSH, Kollektiv Turmstrasse, Adriatique, Magdalena, Stimming, Diynamic Müzik oluşumunda yer alan isimler arasında.
https://youtu.be/axYg_DC3AS0
Ülkemizde label mantığı ile üreticiye destek veren oluşumlara, yazıyı yazarken denk geldim. Notlarımın başında Bilgi Üniversitesinin kurduğu label oluşumu var.
Bilgi Music Label
Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından kurulan, dijital tabanlı müziği yayma platformu olan BML, akademik kadro, öğrenci, mezun ve bölümle organik bağı olan herkesin müzik çalışmalarını ve üretimlerini daha geniş dinleyici kitlelerine duyuracak ortak paylaşım alanı yaratma amacıyla kuruldu. Can Kazaz, Esra Arslan, Skata gibi isimlere yer veriyor.
https://youtu.be/PRsvHqmJzhc
Yaşanılan çağ, müziği daha etkin kılacak özgürlükleri üreticilere, dinleyicilere veya sadece geçerken uğrayanlara tüm içtenliği ile sunmalı. Müzik toplumdaki iletişimden etkilenen ve bazen de tümüyle toplumu dönüştüren bir ruh. Bunu kaybetmemek için çağın gerekliliklerini göze alıp, adımları bu doğrultuda atmak en iyi yol gibi görünüyor. 20 yılı aşkın süredir bu adımları atan ve alanında ekol olan oluşumlar bize ışık tutacaktır.
0 notes
liveinnecplusultra · 5 years
Text
Tumblr media
Jacques Attali'nin Ayrıntı Yayınlarının bünyesinde olan Gürültüden Müziğe- Müziğin Ekonomi Politiği Üzerine adlı kitabından bir alıntı. Müziği dinlemek kadar, farklı bakış açıları kazanmak için onu okumakta aynı oran da ruhu zenginleştiren bir eylemdir.
0 notes
liveinnecplusultra · 5 years
Text
Farklı Bir Perspektif: SoundArt
Tumblr media
Müzik durmadan ileriye doğru giderken onu besleyen akımlara kökten bağlanmış ve değerli tınılar ekleyerek serüvenine devam etmiştir. Minimalizm akımının getirdiği teknoloji ile harmanlanırken sound art (ses sanatı) ürünleri ilerleyen yıllarda kendini göstermiştir. Sizler için bu yazımızda “sound art” kavramını en güzel örnekleriyle inceledik.
Bugün sound art adı altındaki gelişmeler değişik disiplinlerin iç içe girdiği, her çeşit oluşumun akustik, psikoakustik, elektronik, analog-dijital, işitsel teknolojilerle bezenip o anda yaşanan alan içinde sığdırıldığı bir sanat anlayışıdır.
Böylesine harman bir eylem yine doğadaki seslerin aslında hiç özünden kopmadığının resmidir. İnsan bedeninin, aklının, yaşamı sürdüren ruhunun müzikten hiç kopmadığının da mesajını vermektedir.
youtube
Middlesex Üniversitesinde yapılan sound art çalışmalarında kolaj, happening* ve akımları köprü vazifesi görmüştür. Çok katmanlı bir yapıyla çağdaş müziğin en can alıcı yönlerinden beslenen sound art, müziksel içeriğin zenginleşerek içinde birçok disiplinin ve katmanın ortak ürünü olarak karşımıza çıkıyor.
youtube
Eğer evrenin sırlarını bulmak istiyorsanız enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün.
– Nicola Tesla
Video bu sözle başlıyor. Aslında sosyal medyada dönüp durmuş olan bir video olarak daha önce karşınıza çıkmış olması son derece muhtemel. Videonun bu yazıda yer almasının sebebi ise sound art denilen alanın, tınılardaki değişimlerin diğer disiplinler ile aktarıldığı sanat anlayışının kapsamına girmiş olmasıdır. Tesla’nın, çalışmalarını yaparken elektrik akımının açığa çıkan cızırtısını dinlemekten zevk aldığı hakkında söylentiler var. Beynimizde var olan enerjinin küçük bir ampulü yakabilecek enerjiye sahip olması aslında bir şeyleri açıklamaya başlamak için iyi bir nokta.
youtube
Sound art denilen alanın tınılardaki değişimlerin diğer disiplinler ile aktarıldığı sanat anlayışı olduğundan bahsettik. Bu insanın bilişsel algılama ve anlamlandırma sürecine de eşlik eden bir sentez. Sesin insan beynindeki müthiş etkisi, onu destekleyen ve ses ile birlikte ilerleyen bir vagon olması trendeki yolculuğu büyülü ve keyifli bir hale sokuyor.
youtube
Synthesizer ürünlerinden esinlenerek seslerin somut arayüzünü, masaya konulan fiziksel nesnelerin döndürülerek cihaz üzerinde denetiminin sağlandığını bu videoda görebiliriz. Seslerin kontrolünü somut şekilde gözler önüne seren bu çalışmada, ışık hareketleri ile sesin ilişkisi incelenmektedir. Oluşturulan melodinin bazı açılardan rastgele olduğu bilgisi de izleyenlere sunuluyor, bir ses dalgası ile başlıyor tüm macera.
youtube
Renkler ile ses dalgalarının etkileşimi.
Ses ile doğrudan ya da dolaylı bir biçimde hayatın titreşimlerini anlamak son derece kolay. Beyninizin içinde duyduğunuz seslerden tutun da gece vakti arkadaşlarınızla izlediğiniz videolara kadar, yani dışarıda ve içeride sesin sanatını hissetmek için bir çaba sarf etmeye gerek yok. Bu videolar bana yetmedi derseniz bir üst seviye için sizi böyle alalım.
Uygulayıp keyfini çıkartmak istiyorum derseniz Matter adlı uygulamaya göz atabilirsiniz.
Dipnot: *Happening, teatral doğası olup senaryo dahilinde olmadan, doğaçlama yoluyla yapılan bir çeşit sanatsal etkinliktir. Terim olarak ilk defa Allan Kaprow’un “6 Bölümlük 18 Happening” (18 Happenings in 6 Parts) isimli eserinde kullanılmış ve yaygınlaşmıştır.
0 notes
liveinnecplusultra · 6 years
Text
Çapı Büyüyen Pop Kültürü İzlenimleri
Tumblr media
Gösterilen madde olmak için baş rolü kaptırmamak önce fiziksel duruşla ilgili hale gelmiştir. Gördüğümüz kareler birbirinin arkasına eklenen dolgun yapıların ustalık işi halet-i ruhiyesinden memnun olma şeklidir. Şöyle anlatmak istersek bu yazının değinmek istediği ve içinde bulunduğumuz durum tam da ham ve ustalık işi denen iki aşamadır.
Bedenin gösterilen malzeme olarak servis edilmesi bir dışavurumculuk mudur yoksa kendini tekrar eden dışavurumculuğa karşı çıkan pop sanatı mıdır?
Dışavurumculuk, doğanın olduğu gibi temsili yerine duyguların ve iç dünyanın ön plana çıkarıldığı 20.yy sanat akımı olarak sözlükteki yerini almıştır. Müzik dünyasındaki bazı sanatçılar, "ahenksiz"(dissunant) yapılarla, şuuraltı ve içsel gerekliliği, öyle çokta gösterilmesi şık bulunmayan "acı çekme" duyguları ile ifade etmeye çalışmıştır.
Pop sanatı ise bu soyut dışavurumculuğu ezip geçmek isteyen tavırlara sahip genç sanatçıların 1960'larda akım haline getirdikleri sanat türüdür. Hazıryapım nesnelerin bağlamları nedeniyle sanat eseri olarak sunmak, imgelerin benzerlerinin aynı motivasyonla sunulması pop sanatında etkili olmuştur. İşte ham ve ustalık işi dediğim iki aşama bu iki sanat akımının temsilidir. Ham madde dışavurumculuğu, ustalık işi pop sanatını karşılar. Ham madde bedenin ve onun duygularını gerçeklikle disiplinini yansıtırken, pop sanatı farklılıkları benzer hale getirip seri üretime geçer, bedeni meta olarak ticari malzeme haline getirir. Tüccardır tabiri caizse.
İri, nefis, oldukça dişi kıvrımlar görselliğe hükmetmeye başladığından beri müziğin tınısı o kıvrımları daha iyi yansıtmak için kurgulanmaya başlandı. Radyolarda çalınan her şarkı dolgun ve iri popoların hipnotize etkisine marş olarak yazılıp, söylenir halde geldi.
Bu literatürde pigofiliya adını aldı.
youtube
 Jennifer Lopez - Booty ft. Iggy Azalea
Afro Amerikan veya Latin güzellik ögelerinin sırrı müthiş genlerinde saklı olduğunu söylememiz kimseyi rahatsız etmez. Lakin Iggy Azalea gibi beyaz rapçilerin dolgun hatları ana akıma kazandırma türünden rahatsız olduklarını düşünmemiz de yersiz olmaz. Jennifer Lopez ile yaptığı bu düetin klibinde sadece şarkının yarattığı bir birliktelik fazlaca saf bir düşünce olur.
MTV furyasının pornografiye yatkınlığını diğer yazılarımda işlemiştim. Bu furyanın neredeyse marka yüzü olan Miley Cyrus'un VMA'da dolgun olmayan hatlarına aldırmadan, oldukça cılız bir görünüme sahip olan kalçasını siyahi dansçılara sürterek, yaramaz bir oğlan çocuğu gibi "twerk" yapması stereotipleme hareketi olarak yorumlandı.
Stereotipleme çağımızın hastalığı olabilir. Siyahi dansçıların ya da Latinlerin dolgun hatlarının ana akıma kazandırılmasına karşılık gelen Stereotiplemedir. Varsayımlara, beklentilere ve deneyimlere dayalı olarak zihinsel yolla sınıflandırma olan stereotipleştirme, insanı birey olarak görmeyi engelleyen bu zihinsel anlamlandırma önyargıları ile katı fikirleri bünyesinde barındırır.
Dolgun kalçalar bir bakıma pop kültürünün içinde algısal-bilişsel süreçleri daha etkili kılmak için kullanılır.
youtube
Nicki Minaj – Anaconda
Klipte çalkalanan popoları 205 ayrı karede görüyoruz. The Big Butt festivali adeta. Dalga geçilen cılız bedenler stereotiplemenin kurbanı oluyor. Bir diğer video klip önerim Nicki Minaj‘dan “Super Bass”.
youtube
Beyoncé - Partition (Explicit Video)
Klipte Beyonce‘un şahlanıp sallanan kalçalarının ardından feminist bir yaklaşımla cinsel kimliğini savunmasına kimsenin bir itirazı olamaz. Ama ticari bir birlikteliğin dayanağı olan kocaman popolar, milyon dolarlık getiriye sahip bir anlaşma maddesi olarak görülüyor.
youtube
Rihanna - Pour It Up (Explicit)
Bazılarının instagram kraliçesi olan Rihanna, bu klipte işi kendi elleriyle pornografiye ve yarışılmaz bir hırsa bırakıyor. Bu hırs sanatı sığlaştıran ne varsa içinde barındırıyor. ‘Man Down’ şarkısının klibindeki hikaye için hiç yaşanmadı açıklaması var bu klipte.
youtube
Meghan Trainor - All About That Bass
Şarkı, dolgun kıvrımlar partisinin seçim propagandası için bestelenmiş gibi. Şarkıdan bir alıntı”cause I got that boom boom that all the boys chase.”
"Erkeklerin sizinle sevişmek istediği düşüncesinden güç almayın." Kay Montano
Dolgun kalçalar karikatürize edildiği ve işin içine stereotipleme karıştırılıp tüketilmeye hazır kalıp malzemesi gibi sunulmaya devam ederse Batı dünyasının saygınlığını kazanan ve iyi disiplinin göstergesi olarak başarıyı garantileyen fit/ince vücut yapısına duyduğu, anoreksiyayı öğütleyen fısıltılarının sesini kesmek zor.
0 notes
liveinnecplusultra · 6 years
Text
Androjen Duruşun Tınısı
Tumblr media
Zaman ilerledikçe cinsiyetimizin getirdiği doğanın bahşettiği özelliklerimizi dünya üzerinde salınarak etkisini diğer canlılarla kurduğumuz iletişimde denememiz gerekirken, cinsiyetçi ayrımcılıkların, kimlik yüklemelerinin içinde boğuluyoruz. Ne ruh memnun haliyle ne de beden.
Androjen: Her iki cinste de bulunan ve çoğunluğu böbrek üstü bezinin kabuk kısmınca salgılanan maddeye denir. Bu androjenin belkide en sığ yorumu -sözlük yorumu-. Androjen hakkında bazı yorumlar ise karşı cinsin olumlu özelliklerinin kendinde seyretmesi şeklindedir. Özde androjen kimlik tanımı yine cinsiyete yüklenen görevler ve davranış biçimleri hakkında bize çok net bilgiler verir. Bu bilgileri bize verirken anarşist bir tavır takınabilir. En iyi zıttında görürüz her şeyi gibi düşünülebilir.
Androjen duruş bireye kendiliğinden bir zenginlik kazandırıyor. Kadına veyahut erkeğe özgü olduğu söylenen davranışları, yüklenen kimliğin sınırları yerle bir ediyor. Keyifli bir yolculuk ve öğretici bir süreç kucaklıyor androjen duruş sergileyeni.
Moda camiasında androjen kimlik seri üretimde yerini çoktan aldı. Feminen erkek, maskülen kadın koleksiyonları tüketiciden tam destek alanlardan.
Mahalle kuaförünün saç kesim katoloğunda bile maskülen saç kesim modeli varken ruhun etkisinin her izini içinde barındıran müzikte androjen duruşun yer alması şaşırtıcı değil.
Öyle ki soyad, dinsel kimlik, ırksal kimlik gibi bizi dışarıda birbirimizden ayıran ne varsa hatta devlet dairelerinde sorun olarak karşımıza çıkan ne varsa müzikte önemini yitiriyor. Müzik her farklılığı bünyesinde öyle güzel karamelize ediyor ki tadı damağımızda kalıyor.
youtube
Stromae - "Tous Les Memes":
Başlangıç videomuz androjen kimliği tam yansıtmasa da yazıya iyi bir giriş sağlayacak.
Işık oyunlarıyla, hayatımızı hatta bakış açılarının cinsiyetimize bağlı olarak değiştiğini anlatıyor gibi. Dans ederken cinsiyet değiştiren karakterimiz iki cinsin duygularını ekran ötesine geçirebiliyor,ışık oyunları,cinsiyetimizin hayatımızın rengini nasıl etkilediğine dair ipuçları taşıyor.
"Rendez-vous, rendez-vous, rendez-vous sûrement aux prochaines règles" (Şarkıdan)
youtube
Ruby Rose - "Break Free":
Avusturalyalı model ve DJ Ruby Rose, videoda yüklenen kimlikten ve onun zorunda kıldığı görünümden kurtulmanın bireyi nasıl özgürleştirdiğini ve var oluşunun değerini arttırdığını gözlerinde gördüğümüz ışıktan tekrar anlıyoruz. Ruby, androjen kimliği olan bir manken, bu video günlük hayatında hangi aşamalardan geçtiğinin özeti diyebiliriz.
youtube
Patrick Wolf - "Hard Times":
Ukulele (Hawaii’ye özgü bir tür küçük gitar), keman ve piyano çalan Patrick Wolf'un müziği farklı ezgileri bünyesinde barındırıyor. Krepeli saçları, siyah ojeleri, şimdiyse slow motion hareketleri ile androjen bir görünüm çiziyor. Müziğindeki ezgilerin zenginliği ruhunun yansıması...
youtube
Death In Vegas - "Hands Around My Throat":
Toplumun çizdiği kadın profilinden epeyce uzak olan karakterimiz,yine toplumun alışagelmiş "fahişe" tanımını ve kimin fahişelerin müşterisi olması gerektiği kalıbını yıkıyor. Erkek fahişelerin kadın müşterinin beğenisine sunulması bir bakıma androjen kimlikle alakalı. Kadın birey kendine çizilmiş olan cinsiyet sınırlarını yerle bir ediyor.
The Cure - "Love Song":
Modern koro anlayışı ile kulakların pasını silen 56 yaşındaki The Cure'un solisti ve şarkı yazarı Robert Smith devasa krepesi ile androjen kimliğin melankoliye dönük halini yansıtıyor. Yıllar boyu karakteri ile yol gösterici olduğu notlarım arasındaki yerini aldı.
Zakkum - "Ahtapotlar":
Aslında bu yazı düzeninde Zakkum'un 'Ah Çikolata' adlı eserini incelemek vardı ama video bu geçtiğimiz hafta içinde kaldırılmış. İzlediyseniz yani Zakkum'u 'Anason'dan, 'Gökyüzünden'den de evvel biliyorsanız 'Ah Çikolata' öyle kolay kolay çıkmaz aklınızdan. 'Ah Çikolata', 'Zehir-i Zakkum' albümünde yer alan bir şarkıydı. O albüm vokalin iç gıdıklayıcı şımarık hallerini,sesin çatlak tınısını,arabeskin en homojen ve erotik halini bize yansıtan albümdü. 'Ahtapotlar' şarkısı da keza öyledir.
Grace Jones - "Corporate Cannibal":
"You cant trace my footsteps, as i walk the other way" (Şarkıdan)
youtube
David Bowie - "Ziggy Stardust":
70'lerin sonunda sahne karakterini kendi elleriyle öldürmesi Glam Rock'un seri üretime geçen pop klişelerinden olmasını engellemek için işlediği cinayet hatta ettiği intihar olabilir. Glam Metal hadisesi narin ellerden yüzlere atılan sert bir tokattır. Anarşizmi içinde barındırır. 80'lerin Amerikası işin kulağına su kaçırıpçılgınlar gibi partilere alet etse de, Glam Metal nesillerin esinlendiği bir akımdır. Rujlu adamlar sert müzik yapıyordu ve hiç kimseye benzemiyorlardı. Her konser bir ayindi,kayıtsız kalmak imkansızdı.
Duran Duran - "Girls On Film":
Provokatör bir duruştan bahsediyoruz. 1981 yılında editlenmek zorunda kalmıştır. Duran Duran, 20.Yüzyılın en itici gücü provokasyonu kullanmış. Kullanırken dayak yeme dayak atma eylemlerinin bile cinsiyete göre belirlendiği algısını çiğneyip bir kenara atmış. Androjen davranış tanımına örnek teşkil eden güzel bir video klip.
Dead Or Alive - "That's The Way(I Like It)":
Dead Or Alive grubu ile arz-ı endam eden Pete Burns şuan 55 yaşında ve belli ki androjen görünümü müziğini de yaşamını da şekillendiriyor, bu androjen görünüm onun için sadece şov malzemesi değil. Alternatif video için: Dead Or Alive - "You Spin Me Round". Video baştan sona androjen.
Zeki Müren - "Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar":
Zeki Müren şarkıda nasıl bir yalnızlıktan bahsediyorsa öyle bir hayat yaşadı. Türkiye'de işler hep zor ilerler. Homofobik olan topluma hele ki androjen görünümünü, 30 santimlik etek boyuyla, ışıltılı ceketleriyle kabul ettirmek için Glam Metal efsanesinin bünyesinde barındırdığı deli cesareti gerekir. Zeki Müren, bizim için Glam Metal efsanesidir diyemeyiz. Çünkü o anarşist bir tavrın aksine kibarlığı ve nezaketiyle işledi içimize. Süregelen anlayışın dışına çıkarken büyülü bir hisle gelmiş geçmiş yaşamlarda yaşadı.
Onun attığı her adım boğazımdaki düğümü büyütüyor. Zeki Müren'in yazı içerisindeki yeri büyük, ayrı bir yazı konusu hatta.
Şu ana kadar yazıda işlenilen grup ve sanatçıların müziklerinde avant-garde akımıyla ilerledikleri, hatta görünümlerine bunu yansıttıkları dikkatimizden kaçmamalı. Homojen yapının,bizi birbirimizden ayıran ufak ya da büyük farkların zenginliğinden korkmamız,o zenginlikleri tüketmemiz gerekiyor.
 4 Ağustos 2015-Rave Mag’te yayımlandı.
0 notes
liveinnecplusultra · 9 years
Audio
#NowPlaying Weekend Getaway-@LiveinNECPLUSULTRA
0 notes
liveinnecplusultra · 9 years
Link
Tumblr media
Bir şeylere hazır olmanın ruhunu hazırlamakla ilgisi olduğunun farkında varmak istiyorum. Ya da farkına vardıklarıma biraz ritm katıyorum diyelim. Happy Friday'i taçlandıracak bir playlist dans edin,ölene kadar dans!🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾👊🏿👊🏿👊🏿🆙🆙🆙
1 note · View note
liveinnecplusultra · 9 years
Video
undefined
tumblr
🌾🌾🌾Feel Fresh🌾🌾🌾
0 notes
liveinnecplusultra · 9 years
Audio
#NowPlaying "Ghetto Kraviz - Original Mix" - Nina Kraviz - Nina Kraviz
0 notes
liveinnecplusultra · 9 years
Audio
#NowPlaying "What I've Lost" - Benoit & Sergio - Boy Trouble 🐚🐚Fresh🌾🌾
0 notes
liveinnecplusultra · 9 years
Link
Tumblr media
Hatırlamak istediğimiz ne varsa hepsini bir şarkının tınısında bulabiliriz.
Great Sense of TBT,perşembeye özel bir playlisttir,belki bir roller discoda bulursunuz geçmişinizi belki de sigara dumanının göz yakıcı sertliğinde,love is drug diye sayıklarken ya da gitmek istediğiniz o yerde ruhunuzun deniz kenarında salındığını düşlerken La Isla Bonita! diye çığlık attığınızda...
0 notes
liveinnecplusultra · 9 years
Link
Androjen duruşun müzik sahnesindeki zenginliğini keşfedin!
0 notes
liveinnecplusultra · 9 years
Photo
Tumblr media
Warning: Exposure to UE MEGABOOM may cause permanent brain disco.
52 notes · View notes
liveinnecplusultra · 9 years
Link
Tumblr media
Deniz kumu vücuttaki vahşi elektriği alır derler...Peki ya siz biletinizi aldınız mı? Şehirli insan için şehirden uzaklaşmak hep zor gelir,kaçmak,uzaklaşmak daima aklının bir köşesinde olsa da şehrin içinde hem de şehrin dışında olmak güven verir. 
22 Ağustos 2015 Cumartesi günü plaja yeniden iniyoruz!
Yukarıda 52 şarkıdan oluşan Minipax Festival ödevine çalışmanızı kolaylaştıracak playliste tıklayıp yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
Tumblr media
Line-up zengin ve oldukça baştan çıkartıcı!Tınıların büyüleyici dünyasına kendini kaptırma deneyimine bir de plaj ekleyin!
Etkinlik mekanı şehirlinin uğrak mekanı Kilyos,Suma Beach.
Tumblr media
BİLET FİYATLARI
GENEL GİRİŞ - 150 TL KAPIDA - 170 TL RAHAT PAKET 550 TL
Rahat paket içeriğinde özel hissettirecek her detay şehirli ruhunu okşayacak gibi duruyor;Festivale girişte hızlı geçiş imkanı,gölgeli VIP alanı,dinlenebilecek oturma alanları,benim ve eminim daha birçok kişinin gönlünü feth edecek özel tuvalet imkanı,VIP alanda sınırsız ve ücretsiz içki.
Zengin müziğin ve kokteyllerin keyfini çıkarmanızı şehirli ruhunu plaja indiren Minipax Festival için geri sayım başladı. 
Festival beş ayrı sahneye ev sahipliği yapacak;Beach, Lotus, Restless, 4th Dimension ve Natives.
Tumblr media
30 dakikalık mini setini Soundcloud’a uploud ederken #minipaxtacaliyorum HASTAGINI kullan.Minipax festival çıtayı erişeleyecek yerlere yükseltiyor adeta.Doğru HASTAG ile uploud ettiğin setinle Minipax Festival’ arz-ı endam edebilirsin!
Festival ruhunun keyfini,lüksü ve konforu şehirde bırakmadan sürebilirsin.Hep daha fazlasını istemekten vazgeçme.
1 note · View note