Tumgik
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
آموزشگاه تخصصی موسیقی کودک
آموزشگاه موسیقی  به کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در مورد آموزش موسیقی برای کودکان نظرات مختلفی وجود دارد. متد های تدریس موسیقی به کودکان که تعداد آنها بی شمار است نیز در زمینه آموزش موسیقی به کودکان نظر واحدی ندارند.
 برخی معتقدند که بهترین سن برای آموزش پیانو  شروع موسیقی سن سه تا چهار سالگی می باشد این در حالی است که برخی از سیستم های آموزش موسیقی به کودکان، سن مناسب برای آموزش موسیقی کودک را قبل از تولد و در بطن مادر می دانند و از مادر می خواهند که در دوران بارداری ساعاتی را به گوش دادن موسیقی خاصی اختصاص دهد و بعد از تولد نیز از سن یک سالگی همراه با کودک در کلاسهای مادرکودک موسیقی شرکت نماید. 
البته سن شروع فراگیری موسیقی با سن شروع فراگیری ساز متفاوت است و یادگیری ساز از سن سه یا چهار سالگی به بالا باید شروع شود. البته در این میان نوابغی نیز وجود دارند که از سنین کمتر به یادگیری ساز پرداخته اند و در سن 6 سالگی همه را مات و شگفت زده کرده اند.
  برای موسیقی کودک کلاس گروهی ارف  بهتر است یا کلاس خصوصی؟
این سوالی است که برای بسیاری از والدین پیش می آید. در سیستم آموزشی کارل ارف اساس کار بر مبنای کار گروهی می باشد. در این سیستم مبنای آموزش بر اساس بازی های گروهی و همکاری است و کودکان از ابتدا همراه با یادگیری موسیقی و ریتم، همکاری گروهی در موسیقی باله کودکان را نیز می آموزند. البته برای بچه های بالای هفت سال کلاس های خصوصی نیز مفید است. در کل کلاس های گروهی موسیقی کودک زمانی حدود 2 سال و کلاس خصوصی در حدود یک سال زمان می برد و پس از آن هنرجو باید برای آشنایی با سازهای مختلف آماده شود و استعداد یابی شودند. مربی و مشاورین آموزشگاه می توانند در این خصوص کمک فراوانی به کودکان و اولیای آنها نمایند. یکی از وظایفی که به عهده خانواده ها است این است که فرزند را از سنین کم با انواع موسیقی (سنتی، کلاسیک و پاپ) آشنا نمایند و سازهای مختلف را به آنها معرفی نمایند. بسیاری از کودکان بعد از دوره ارف، ساز پیانو را انتخاب می کنند که بسیاری از این انتخاب ها متاسفانه به دلیل عدم آشنایی با سازهای دیگر و یا چشم و همچشمی خ
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
آموزش آواز کلاسیک و پاپ
آواز ارف ، دغدغه و علاقه همیشگی من بوده است و بر این اساس به عنوان یک هنرجو در زمینه تکنیکهای صداسازی آواز کلاسیک، مدتی را در این کلاس ها مشغول به کسب مهارت بوده ام. همزمان با آن برای درک و یادگیری بهتر این هنر به منابع دیگری از قبیل ویدئوهای آموزشی نقاشی کودکان ، فایلهای صوتی و مطالب نوشتاری از اساتید مطرح در این باله کودکان  زمینه نیز رجوع کردم; طبعا نکات زیادی برای یادگیری وجود داشت ولی نکته جالب توجه و در عین حال عجیب این بود که هر کدام از این اساتید از شیوه ای کاملا متفاوت و خاص خود برای آموزش یک موضوع واحد (صداسازی ) بهره می بردند.
اگر برای اوج گرفتن درهنرصداسازی نیازمند دو بال باشیم، آموزش دف اولی مجموعه ای از فعل و انفعالات فیزیکی است که به شکل هماهنگ در اعضای درگیر در این فرآیند اتفاق می افتد و دومی کاملا ذهنی و مبتنی بر مجموعه ای از دریافت ها، تصویرسازی های ذهنی و تجسمات ماست که هر کدام از اساتید برای آموزش و توضیح آن روشی متفاوت دارند.
   متاسفانه با وجود جستجوهای فراوان موفق به یافتن الگویی ساده و منسجم نشدم که کل فرآیند صداسازی، اعم از جسمی و ذهنی را به شکل یکپارچه توضیح داده و به صورت یک طرح یا دیاگرام قابل فهم آنرا ترسیم کرده باشد. مطالب موجود هم بیشتر به تشریح و توضیح آناتومی اعضای دخیل دراین روند پرداخته بودند که در عین پیچیده بودن، کمک چندانی به یادگیری آن، بخصوص بخش مبتنی بر تصویر سازی های ذهنی و احساسی نمی کردند.
احتمالا آموزش آواز جملاتی نظیر “پیدا کردن جای صدا” یا “گم کردن جای صدا” برای تمام کسانی که بدنبال یادگیری این هنر بوده یا می باشند کاملا آشنا هستند. پی بردن به محل حقیقی جای صدا در هر فرد به دلیل ذهنی بودن این مطلب امری بسیار دشوار است و شاید بتوان گفت مهمترین علتی که باعث می شود فرد خیلی دیر جای صدای خود را پیدا کند یا اینکه پس از مدتی وقفه در انجام تمرینات، به راحتی آن را گم کند، عدم برخورداری از “الگوی ذهنی مناسب و درک آگاهانه” از مجموعه اتفاقاتی است که در این فرآیند رخ می دهد.
لذا بهره بردن از یک طرح ساده به عنوان نقشه راه که گویای تصویری ملموس از مفاهیم ذهنی در هنر صداسازی باشد باعث درک بهتر و آگاهانه هنرجو از مطالب ارائه شده توسط اساتید محترم گشته و موجب افزایش سرعت یادگیری جزییات آن خواهد شد .مطلب پیش رو مجموعه ای از تجربیات، دریافتها و تحقیقات شخصی اینجانب است که تلاش شده در حد بضاعت و در قالب یک طرح ، روی کاغذ ترسیم گردد. امیدوارم دوستان گرامی با ارائه پیشنهادات و طرح سئوالات و تبادل نظر از طریق آدرسهای الکترونیکی مندرج در ذیل صفحه به کامل تر و بهتر شدن این نوشته کمک کنند.
آموزش گیتار در تهران اسم سایتی است که برای علاقمندان موسیقی منبعی بسیار غنی را فراهم می آورد و برای آنها عشق به موسیقی را به ارمغان بیاورد.. 
برچسب‌ها: آموزش موسیقی در غرب، آموزش دف در تهران، آموزش دف در غرب تهران، آموزش آواز در تهران، آموزش آواز در غرب تهران
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
مصاحبۀ سایت خبری موسیقی فارس است با پوریا شیرین گو
پوریا شیرین گو مدرس تنبک و سازهای کوبه ای  از سال ۹۰ فعالیت حرفه ای خود را در زمینه تدریس و آموزش کودک آغاز کرده است ؛ آموزش سنتور این مدرس در سال ۹۰ نخستین ارکستر کوبه ای کودکان را تشکیل داد. آموزش سنتور  این ارکستر که در سالن پرورش فکری کودکان  و نوجوان  رونمایی شد ،۱۷ دی ماه در سالن ارسباران نخستین اجرای رسمی خود را برگزار کرد،  به همین بهانه با این هنرمند گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید:
از چه سالی فعالیت های خود را شروع کردید؟
از سال ۹۰ با تحقیق آموزش دف  بر روی کودکان ایرانی وآموزش آنها فعالیت های حرفه ای خود را آغاز کردم ؛ سال ۹۱ پروژه ارکستر سفید کوب شکل گرفت؛ از آن زمان به این فکر افتادم که چرا کودکان ما نباید همانند کودکان خارجی به طور حرفه ای کار کنند؛ آموزش تار  با آنالیزروانشناسی وتحقیقاتی که انجام دادم  به این نتیجه رسیدم که در تمام دنیا کودکانی  هستند که کودکانه رفتار نمی کنند ؛ به این ترتیب از آنها استفاده کردیم و تلاش کردیم آنها راشکوفا کنیم؛ خدا رو شکر سال به سال هم  توانستیم در این زمینه پیشرفت کنیم.
  وقتی وارد موسیقی شدم آموزش گیتار و عاشق ساز تنبک بودم ، برای پیشرفت تصمیم گرفتم روی کودکان سرمایه گذاری کنم. چون حمایتی در این زمینه وجود نداشت به سراغ این موضوع آمدم ودیدم پتانسیل این کار را دارم ومی توانم از پس کار بربیایم ؛با تجربه هایی که کم کم بدست آوردم  و بادیدن کودکان انرژیم مضاعف شد.
با این تفاسیر شما معتقدید که نخستین ارکستر کوبه ای را در کشور ابداع کرده اید؟
خیلی ها معتقدند ما هم ارکستر کودک آموزشگاه موسیقی را تشکیل دادیم ولی من به دلایلی این نظر را رد می کنم نخست استفاده از نوازندگان بزرگسال در این ارکستر، دوم استفاده از ساز ووسائل خارج از کوبه ای و سوم اینکه کار آنها آماتور وکودکانه بوده نه حرفه ای .
ارکستر کوبه ای کودک ما  کاملا حرفه ای است ؛ با دیدن این ارکستر باور نمی کنید که  کودکان به طور حرفه ای در آن ساز می زنند.
لطفا کمی هم درباره اجراهای این ارکستر توضیح دهید؟
از سال ۹۱ با ۵  نوازنده اجراهایی داشتیم در سالهای بعد تعداد نوازندگان افزایش یافت و به ۸ نفر رسید؛ تمام نوازندگان ما کودکان زیر ده سال هستند و اینکه صرفا سازها همه کوبه ای بود.سال ۹۴ در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان از این ارکستر رونمایی شد. در هنگام رونمایی قطعه ای کاملا کوبه با ریتم های ایرانی وخارجی توسط این کودکان نواخته
شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. حسن کار ما تنوع سازبندی بالا بود ،ما در این اجرا از سازهایی چون تنبک ،کاخن و… استفاده کردیم که نتایج خوبی هم در بر داشت.
این اجرا نخستین اجرای رسمی ما بود .
۱۷دی ماه  هم طی یک ساعت در فرهنگسرای ارسباران این گروه اجرایی داشت.در این کنسرت ۲۷ نوازنده کودک در ۱۸ لاین صوتی ۹ قطعه را اجرا کردند.، که بسیار مورد توجه قرار گرفت. بعد از کنسرت گروه ما برای اجراهای مشابه دعوت شد به این ترتیب توانستیم این پروژه را به ثمر برسانیم.
کار با کودکان سخت نبود یا بهتراست بگویم چگونه توانستید سازهای کوبه ای را به کودکان آموزش دهید؟
سال ۹۰ که قصد داشتم وارد کار کودک شوم دیدم بهترین آموزش برای آنها آموزش ریتم است واین آموزش باید با سازی باشد که کودک را درگیر تکنیک های اجرایی نکند ؛ چون کودکان زیر ده سال هنوز عضله دستشان  تکمیل نشده است ونمی توانند انگشتان خود را راه بیاندازند؛ به خاطر همین رفتیم سراغ سازهایی که از لحاظ تکنیکی می تواند ساده باشد وپیشرفت خوبی هم داشته باشد؛به چند ساز از جمله ساز کاخن رسیدیم؛ با توجه به تنوع ومدل های این ساز، با الهام از آن شروع به طراحی سازی با چند صدای متفاوت کردم ، که کودک به راحتی بتوانداز آن استفاده کند ؛ به دو ساز رسیدم اما در ژانر کودک مورد استفاده نبود در نهایت به ساز دابل کاخن رسیدم .
ما در این ساز ۵ صدای متفاوت داریم که کودک با تکنیک های ساده اصطلاحا کف دست و ضربه های ساده می تواند از این ساز استفاده کند. بعد از طراحی این ساز متد آموزشی آن هم نوشتم ، کتاب دابل کاخن به زودی منتشر می شود.
هدف من از نوشتن این کتاب این بود که تنها ساز کافی نیست ؛ ضعف ما متد آموزشی است  کتاب های آموزشی ما باید شامل شاخه های مختلف روانشناسی آموزشی ، فیزیولوژی دست مخصوصا در ژانر کودک و… باشد.  من با اساتید خارجی مثل استاد حکیم لودین و ایرانی چون فربد یدالهی ، محمد شعبانی و سودابه سالم  در این زمینه صحبت هایی انجام داده ام خیلی از دوستان کمک کردند تا این پروژه به ثمر برسد.
چه برنامه ای برای آینده گروه کوبه ای کودکان در نظر گرفته اید؟
طی فراخوانی می خواهیم  از سراسرایران  نوازندگان زیر دوازده سال را برای ارکستر کوبه ای خود  جمع کنیم؛  بعد از انتخاب وآموزش ، آنها می توانند به ارکستر ورود پیدا کنند؛  در ادامه قصد داریم گروه را به ارکستر بزرگ کوبه ای تبدیل کنیم . آموزشگاه موسیقی غرب تهران افقی که برای گروه می بینم این است که  ما بتوانیم این ارکستر را در چند گروه سنی داشته باشیم و در نهایت وقتی همه بچه ها به سن ۲۰ سالگی می رسند بتوانند خودشان گروه بزرگسال این ارکسترال را تشکیل دهند تااین گروه پویا وزنده بماند .
تشکیل ارکستر کودک در مقایسه با ارکسترهای بزرگسال در کشور ما چقدر مورد حمایت وتوجه قرار می گیرد؟
در کشور ما تا کنون کسی دید حرفه ای به کودک نداشته است؛ حتی آموزش گاههایی که در این زمینه تخصصی کار می کنند خیلی دوست دارند که کودک کودکانه ادامه دهد ؛ در نهایت در هنر ستان موسیقی دوره می بینند. برخی از بچه ها آموزش گیتار در برخورد اجتماعی مانند بزرگان و افراد حرفه ای کار می کنند؛ معتقدم نباید به زور آنها را کودکانه کنیم؛ باید در ژانر خودشان  کار کنند ضمن اینکه تمرین موسیقی مخصوصا پر کاشن و سازهای کوبه ای موجب  شادی و سرزندگی است .
برای دیده شدن چنین گروههایی و حمایت مسئولان  از آنها چه پیشنهادی دارید؟
در تمام دنیا روی کودک سرمایه گذاری می کنند ولی متاسفانه در ایران ابتدا چیزی را به ثمر می رسانند سپس از آن حمایت می کنند؛ چند پروژه پیشنهاد دادم  یکی از آنها بحث موسیقی درمانی برای کودکان محک بود که هیچکدام مورد استقبال قرار نگرفت.
در کشور ما پس از دیده شدن و به نتیجه رسیدن حمایت هایی صورت می گیرد، اغلب حمایت هایی که نسبت به کار خودم دیدم  تمدیدی بوده است تا آنکه کسی قدمی بردارد واتفاق خاصی بیافتد.
آموزش گیتار در تهران  اسم سایتی است که برای علاقمندان موسیقی منبعی بسیار غنی را فراهم می آورد و برای آنها عشق به موسیقی را به ارمغان بیاورد
.
برچسب‌ها: آموزش دف در تهران، آموزش موسیقی در غرب، آموزش دف در غرب تهران، آموزش موسیقی تهران
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
آواز گروهی
پوریا شیرین گو مدرس تنبک و سازهای کوبه ای  آموزشگاه موسیقی از سال ۹۰ فعالیت حرفه ای خود را در زمینه تدریس و آموزش کودک آغاز کرده است ؛ این مدرس در سال ۹۰ نخستین ارکستر کوبه ای کودکان را تشکیل داد.  این ارکستر که در سالن پرورش فکری کودکان  و نوجوان  رونمایی شد ،۱۷ دی ماه در سالن ارسباران نخستین اجرای رسمی خود را برگزار کرد، آموزش تار به همین بهانه با این هنرمند گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید:
از چه سالی فعالیت های خود را شروع کردید؟
از سال ۹۰ با تحقیق بر روی کودکان ایرانی وآموزش آنها فعالیت های حرفه ای خود را آغاز کردم ؛ آموزش پیانو سال ۹۱ پروژه ارکستر سفید کوب شکل گرفت؛ از آن زمان به این فکر افتادم که چرا کودکان ما نباید همانند کودکان خارجی به طور حرفه ای کار کنند؛ با آنالیزروانشناسی وتحقیقاتی که انجام دادم  به این نتیجه رسیدم که در تمام دنیا کودکانی  هستند که کودکانه رفتار نمی کنند ؛آموزش گیتار  به این ترتیب از آنها استفاده کردیم و تلاش کردیم آنها راشکوفا کنیم؛ خدا رو شکر سال به سال هم  توانستیم در این زمینه پیشرفت کنیم.
Tumblr media
 وقتی وارد موسیقی شدم و عاشق ساز تنبک بودم ، برای پیشرفت تصمیم گرفتم روی کودکان سرمایه گذاری کنم. چون حمایتی در این زمینه وجود نداشت به سراغ این موضوع آمدم ودیدم پتانسیل این کار را دارم ومی توانم از پس کار بربیایم ؛با تجربه هایی که کم کم بدست آوردم  و بادیدن کودکان انرژیم مضاعف شد.
با این تفاسیر شما معتقدید که نخستین ارکستر کوبه ای را در کشور ابداع کرده اید؟
خیلی ها معتقدند ما هم ارکستر کودک را تشکیل دادیم ولی من به دلایلی این نظر را رد می کنم نخست استفاده از نوازندگان بزرگسال در این ارکستر، دوم استفاده از ساز ووسائل خارج از کوبه ای و سوم اینکه کار آنها آماتور وکودکانه بوده نه حرفه ای .
ارکستر کوبه ای کودک ما  کاملا حرفه ای است ؛ با دیدن این ارکستر باور نمی کنید که  کودکان به طور حرفه ای در آن ساز می زنند.
لطفا کمی هم درباره اجراهای این ارکستر توضیح دهید؟
از سال ۹۱ با ۵  نوازنده اجراهایی داشتیم در سالهای بعد مادرکودک موسیقی تعداد نوازندگان افزایش یافت و به ۸ نفر رسید؛ تمام نوازندگان ما کودکان زیر ده سال هستند و اینکه صرفا سازها همه کوبه ای بود.سال ۹۴ در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان از این ارکستر رونمایی شد. در هنگام رونمایی قطعه ای کاملا کوبه با ریتم های ایرانی وخارجی توسط این کودکان نواخته
شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. حسن کار ما تنوع سازبندی بالا بود ،ما در این اجرا از سازهایی چون تنبک ،کاخن و… استفاده کردیم که نتایج خوبی هم در بر داشت.
این اجرا نخستین اجرای رسمی ما بود .
۱۷دی ماه  هم طی یک ساعت در فرهنگسرای ارسباران این گروه اجرایی داشت.در این کنسرت ۲۷ نوازنده کودک در ۱۸ لاین صوتی ۹ قطعه را اجرا کردند.، که بسیار مورد توجه قرار گرفت. بعد از کنسرت گروه ما برای اجراهای مشابه دعوت شد به این ترتیب توانستیم این پروژه را به ثمر برسانیم.
کار با کودکان سخت نبود یا بهتراست بگویم چگونه توانستید سازهای کوبه ای را به کودکان آموزش دهید؟
سال ۹۰ که قصد داشتم وارد کار کودک شوم دیدم بهترین آموزش برای آنها آموزش ریتم است واین آموزش باید با سازی باشد که کودک را درگیر تکنیک های اجرایی نکند ؛ چون کودکان زیر ده سال هنوز عضله دستشان  تکمیل نشده است ونمی توانند انگشتان خود را راه بیاندازند؛ به خاطر همین رفتیم سراغ سازهایی که از لحاظ تکنیکی می تواند ساده باشد وپیشرفت خوبی هم داشته باشد؛به چند ساز از جمله ساز کاخن رسیدیم؛ با توجه به تنوع ومدل های این ساز، با الهام از آن شروع به طراحی سازی با چند صدای متفاوت کردم ، که کودک به راحتی بتوانداز آن استفاده کند ؛ به دو ساز رسیدم اما در ژانر کودک مورد استفاده نبود در نهایت به ساز دابل کاخن رسیدم .
ما در این ساز ۵ صدای متفاوت داریم که کودک با تکنیک های ساده اصطلاحا کف دست و ضربه های ساده می تواند از این ساز استفاده کند. بعد از طراحی این ساز متد آموزشی آن هم نوشتم ، کتاب دابل کاخن به زودی منتشر می شود.
هدف من از نوشتن این کتاب این بود که تنها ساز کافی نیست ؛ ضعف ما متد آموزشی است  کتاب های آموزشی ما باید شامل شاخه های مختلف روانشناسی آموزشی ، فیزیولوژی دست مخصوصا در ژانر کودک و… باشد.  من با اساتید خارجی مثل استاد حکیم لودین و ایرانی چون فربد یدالهی ، محمد شعبانی و سودابه سالم  در این زمینه صحبت هایی انجام داده ام خیلی از دوستان کمک کردند تا این پروژه به ثمر برسد.
چه برنامه ای برای آینده گروه کوبه ای کودکان در نظر گرفته اید؟
طی فراخوانی می خواهیم  از سراسرایران  نوازندگان زیر دوازده سال را برای ارکستر کوبه ای خود  جمع کنیم؛  بعد از انتخاب وآموزش ، آنها می توانند به ارکستر ورود پیدا کنند؛  در ادامه قصد داریم گروه را به ارکستر بزرگ کوبه ای تبدیل کنیم .افقی که برای گروه می بینم این است که  ما بتوانیم این ارکستر را در چند گروه سنی داشته باشیم و در نهایت وقتی همه بچه ها به سن ۲۰ سالگی می رسند بتوانند خودشان گروه بزرگسال این ارکسترال را تشکیل دهند تااین گروه پویا وزنده بماند .
تشکیل ارکستر کودک در مقایسه با ارکسترهای بزرگسال در کشور ما چقدر مورد حمایت وتوجه قرار می گیرد؟
در کشور ما تا کنون کسی دید حرفه ای به کودک نداشته است؛ حتی آموزش گاههایی که در این زمینه تخصصی کار می کنند خیلی دوست دارند که کودک کودکانه ادامه دهد ؛ در نهایت در هنر ستان موسیقی دوره می بینند. برخی از بچه ها در برخورد اجتماعی مانند بزرگان و افراد حرفه ای کار می کنند؛ معتقدم نباید به زور آنها را کودکانه کنیم؛ باید در ژانر خودشان  کار کنند ضمن اینکه تمرین موسیقی مخصوصا پر کاشن و سازهای کوبه ای موجب  شادی و سرزندگی است .
برای دیده شدن چنین گروههایی و حمایت مسئولان  از آنها چه پیشنهادی دارید؟
در تمام دنیا روی کودک سرمایه گذاری می کنند ولی متاسفانه در ایران ابتدا چیزی را به ثمر می رسانند سپس از آن حمایت می کنند؛ چند پروژه پیشنهاد دادم  یکی از آنها بحث موسیقی درمانی برای کودکان محک بود که هیچکدام مورد استقبال قرار نگرفت.
در کشور ما پس از دیده شدن و به نتیجه رسیدن حمایت هایی صورت می گیرد، اغلب حمایت هایی که نسبت به کار خودم دیدم  تمدیدی بوده است تا آنکه کسی قدمی بردارد واتفاق خاصی بیافتد.
آموزش گیتار در تهران  اسم سایتی است که برای علاقمندان موسیقی منبعی بسیار غنی را فراهم می آورد و برای آنها عشق به موسیقی را به ارمغان بیاورد.
برچسب‌ها: مادر کودک موسیقی، آموزش موسی��ی در غرب، آموزش دف در غرب تهران، آموزش آواز در تهران، آموزش آواز در غرب تهران، آموزش موسیقی تهران
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
سیتث سایزر چیست؟
سیتث سایزر چیست؟
فرق ارگ و سینتی سایزر چیست؟ 
چرا سینتی سایزر ها باند و اسپیکر ندارند؟
چرا سینتی سایزر ها ریتم ندارند؟
چرا سینتی سایزرها آکورد اتوماتیک نمی گیرند؟
سینتی سایزر به چه دردی می خورد؟
فرق سینت و ورک استیشن چیست؟
آیا فلان ارگ سینت است یا ارنجر؟ از کجا بفهمیم؟
سینث‌سایزر که به آن سینتی سایزر آموزشگاه موسیقی  هم می گویند (به انگلیسی: Synthesizer یا Synth) (به فارسی: ساز برقی یا ترکیب‌کننده) ابزار الکترونیکی است که قادر آموزشگاه موسیقی غرب تهران  به تولید انواع مختلف صدا و ترکیب سیگنال‌های با فرکانس متفاوت است. سینث‌سایزرز به جای تولید صدای مستقیم طبیعی سیگنال‌های الکتریکی می‌سازد که می‌تواند متعاقباً از داخل بلندگوی خارجی و یا هدفون پخش شود. کیفیت صدای سینث ها بسیار بالا است و به همین دلیل اسپیکرهای کوچکی که معمولاً روی کیبوردها وصل می شوند نمی توانند پاسخگوی این صدا باشند. به همین دلیل برای آموزش تار شنیدن صدای سینث ها یا از هدفون حرفه ای استفاده می کنند و یا از اسپیکرهای قوی و با کیفیت.
  سینث‌سایزرها غالباً آموزش سه تار ولی نه الزاماً توسط کلاویه‌های پیانویی کنترل می‌شوند، که منجر به دسته‌بندی آن‌ها در رده کیبوردها می‌شود. سینث‌سایزر می‌تواند طیف گسترده‌ای از صداها را شامل صداهای انواع آلات موسیقی، صداهای انسانی و خاص و صداهای طبیعی و حتی صداهایی که پیش از این وجود نداشته اند را به صورت یک طنین با فرکانس‌های مشخص و متفاوت الکتریکی تولید و آموزش آواز ترکیب نماید به عبارت دیگر سینث‌سایزر می‌تواند به همانندسازی صداهای موسیقایی، شامل انواع آلات موسیقی و صداهای طبیعی یا غیر موسیقایی بپردازد یا نواهای نامتعارف تولید کند.
سینث‌سایزرها با روش‌های متعددی به تولید سیگنال‌های الکتریکی صداهای مختلف می‌پردازد که این روش‌های تولید و ترکیب سیگنال‌های صدایی، منجر به دسته بندی انواع مختلفی از این وسیله می‌شود که عبارتند از: سینثهای افزاینده و کاهنده، سینث‌های جدول موج، سینث‌های فرکانس تلفیق، سینث‌های فاز اغتشاش، سینث‌های سمپل پایه و سینث‌های قالب‌سازی فیزیکی.
اولین سینث‌سایزر الکتریکی در سال ۱۸۷۶ توسط الیشا گری اختراع شد (اشتباه نکنید، اولین کیبورد برقی توسط هاموند در سال 1927 اختراع شد) وی به دلیل توسعه بخشیدن به مدل‌های اولیه تلفن شناخته شده بود. رابرت موگ با اختراع مدل کاملاً جدیدش انقلابی در صنعت ساخت سینث‌سایزرها انجام داد که در سال ۱۹۶۸ توسط وندی کارلوس در قطعه «Switched-on Batch» استفاده شد، قطعه‌ای محبوب که صدای سینث‌سایزرها را به موسیقی‌دان‌های بسیاری معرفی کرد. در سال ۱۹۷۰ توسعه اجزای جامد مینیاتوری به سینث‌سایزرها اجازه داد تا تبدیل به ابزارهایی خودمتشکل، قابل حمل و آسان برای بکارگیری در اجراهای زنده شوند. در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی، کمپانی‌هایی مانند یاماها شروع به فروش سینث‌سایزر نسبتاً کوچک و مقرون به صرفه‌ای مانند یاماها دی ایکس ۷ کردند، به هنگام توسعه واسط‌های ابزار موسیقی دیجیتال راه را برای آسان‌ترکردن ادغام و هماهنگی سینث‌سایزرها با دیگر ابزارهای الکترونیکی هموارکرد. در اوایل دهه۱۹۹۰ میلادی سینث‌سایزرهای پیچیده دیگر نیازی به متخصصین سخت‌افزار نداشتند و شروع به ظهور در قالب نرم‌افزارها در کامپیوترهای شخصی کردند، اغلب به صورت شبیه‌سازی سخت‌افزار و دستگیره‌ها و پیچ‌ها روی صفحه نمایش.
با شروع قرن 21، سینث‌سایزرها در بسیاری از ژانرهای موسیقی نظیر؛ موسیقی پاپ،موسیقی راک، موسیقی دنس و... مورد استفاده قرار گرفته است. برخی از آهنگسازان موسیقی کلاسیک معاصر نیز برای سینث‌سایزر ها قطعاتی را نوشته اند.
برچسب‌ها: آموزش موسیقی در غرب، آموزش دف در غرب تهران، آموزش اورگ در تهران
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
کارل ارف و موسیقی کودک
یکی از کسانی که تاثیر زیادی در آموزشگاه موسیقی  کودکان داشت "کارل ارف " بود .او طرح هایی را ابداع کرد که برگرفته از زندگی و حرکات بدنی کودکان بود زیرا اعتقاد داشت که حرکات فیزیکی می تواند عنصر زیر بنایی موسیقی برای کودکان باشد .او به هنر تقلیدی (mimic)برای اموزش موسیقی کودکان اعتقاد داشت و ملایمت (consonant) را در موسیقی حرکاتی می دانست که با هماهنگی کامل میان زبان اشاره ،یعنی دست ها ،سر و بدن به وجود اید.با استفاده از این حرکات وی درس هایی را پیش بینی کرد که به راحتی می توانست  آموزش پیانو مفاهیم موسیقی را به کودکان انتقال دهد .به طور مثال مفهوم کشش های نت های چنگ، سیاه ،سفید و گرد را با خواندن شعر و راه رفتن ریتمیک با آن ،بالا و پریدن و کارهای گروهی به کودکان آموزش می داد.
  "ارف مانند دیگر پیشگامان موسیقی مثل سوزوکی  آموزش تار  عقیده داشت که کودکان می بایستی موسیقی را به نحوی  یاد بگیرند که حرف زدن را اموخته اند .به عبارتی یک کودک با شنیدن به راحتی حرف زدن را یاد می گیرد و بعد تقلید می کند و بعد از آن نشانه های نوشتاری آن زبان را اموخته و تعبیر و تفسیر می کند.،بنابراین کودک باید موسیقی را به همین روش یاد بگیرد"
_استفاده از "کلام"یکی از کلید های اساسی روش ارف است .ارف آموزش سه تار در روش خود چگونگی انتقال کلام به حرکت های ریتمیک و انتقال آن به اواز خواندن که امری بسیار طبیعی برای کودکان است را اموزش می دهد بنابراین هنر جویان حرکت خود را از کلام به حرکات بدنی مانند پریدن،جهیدن و..‌..شروع کرده ودر اخر به بازی با وسایل موسیقی هدایت می شود ارف معتقد است که با این روش مهارت های کودک برای نوازندگی یکی از لوازم موسیقی توسعه می یابد.برای مثال مفاهیمی مثل میزان ،نت های موکد،نت های بدون تاکیدو...کودک را با الگوهای جدیدی اشنا کرده و او را برای فعالیت های دیگر در زمینه موسیقی اماده می کند .کودکان با این روش با مفهوم قانون آشنا می شوند .قوانینی که در یک اهنگ ساده و یا فرم های مختلف ریتم ، حکمفرماست .بعد از ان کودکان با تفکر خود به ارتباط آموزش هایی که تا کنون فرا گرفته اند پی برده و متوجه می شوند که چگونه این اموخته ها همانند سلسله زنجیری به هم پیوسته اند و خود این پیوستگی یک قانون است
_حرکت :کارل ارف می گوید حرکاتی برای کودکان وجود دارد که برای آنان بسیار پر معنی است به این خاطر که کودکان خیلی راحت تر می توانند تفکرات و احساسات خود را تفکرات و احساسات خود را به وسیله حرکت  بیان کنند تا کلمات ..وقتی ما بزرگ می شویم معمولا فراموش می کنیم که کودکان سرزنده و شفاف اند بسیاری از حرکت های کودکان که باعث ناراحتی بزرگسالان می سود به تمامی بیانگر احساسات آن هاست مانند راه رفتن روی یک مانع ، روی پنجه راه رفتن،به دور خود چرخیدن و این ها حرکاتی هستند که بزرگ ترها به ان واکنش نشان می دهند و باعث عصبانیت آن ها می شود اما در حقیقت این ها حرکات ساده ی عادی هستند که کودکان برای ابراز خود از آن ها استفاده می کنند .غایت آرزوی ارف این بود که یک مربی موسیقی بتواند این رفتارها را تشویق کرده و از آن ها برای آموزش مفاهیم موسیقی استفاده کند .
_اگر بخواهیم اهمیت موسیقی کودک را جمع بندی آموزش سنتور  کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱)فعالیت های موسیقیایی از قبیل اواز خواندن ،حرکات ریتمیک و نواختن ساز باعث گسترش مهارت های کودکان می شود که این می تواند شامل مهارت های جسمانی ،رفتاری،اجتماعی و ... باشد
۲)انرژی خود را رها می سازند و آن انرژی را در جهت بروز خلاقیت و اهداف سودمند دیگری هدایت می کنندیکی ازمهم ترین  اهداف فعالیت های موسیقیایی  بروز خلاقیت در کودکان است .با بداهه گویی و بداهه نوازی  کودکان یاد می گیرند که چگونه عقاید و تمایلات خود را با سمبل ها و الگوهای صدایی که در موسیقی یاد گرفته اند تطبیق دهند و به صورت موزیکال بیان کنند.
۳)اعتماد به نفس پیدا می کنند چون می توانند از ذهن و جسم خودشان استفاده کنند کودکان یاد می گیرند که در بروز افکار هنری خود کاری را انجام دهند که خود می خواهند و از ابراز عقیده و حرکات خود بیمی نداشته باشند.
_در این روش هیچ امتحانی برای درجه بندی  کودکان نیست و کودک احساس دائمی از موفقیت دارد هر کودکی در حد توانایی خود گامی به جلو برمی دارد و این قدم در جهت درست است و قابل ستایش و تحسین .وی محیطی برای کودکان فراهم کرد که درآن محیط
۱)هیچ کس احساس شکست خوردن نداشته باشد
۲)شاگردان هیچ وقت درجه بندی نشوند
۳)به آن ها برچسب شکست خورده زده نمی شود
۴)اگر شاگردی هم دیراموز باشد موسیقی را یاد می گیرد و از پیشرفت خود احساس رضایت می کند
به خاطر کودکانمان به ما اجازه دهید به آن ها موسیقی را اموزش دهیم که در آینده ذهنی اصیل ،احساس بالایی از ارزش ها و توانایی های درخشان داشته باشند.
آموزش گیتار در تهران اسم سایتی است که برای علاقمندان موسیقی منبعی بسیار غنی را فراهم می آورد و برای آنها عشق به موسیقی را به ارمغان بیاورد.
برچسب‌ها: آموزش سنتور، آموزش سنتور در تهران، آموزش سنتور در غرب تهران، آموزش موسیقی در غرب
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
دوره ارف چیست؟ موسیقی کودک چیست؟
روش های آموزشگاه موسیقی و متدهای آموزشی این هنر بویژه برای خردسالان دهها سال است که در کشورهای پیشرفته جا افتاده و تدریس می شود اما در ایران هنوز اندر خم یک کوچه است.
متد آموزش موسیقی ارف که مبدع و مبتکر آن کارل ارف (۱۸۹۵-۱۹۸۲) آهنگساز آلمانی بوده سالها است که در کشورهای مختلف دنیا اجرا می شود ؛ این متد در ایران سال 1348 توسط دکتر سعید خدیری که دانش آموختة مکتب ارف در آلمان بود ، مطرح شد وازآن زمان آموزشگاه موسیقی غرب تهران کودکان و نوجوانان سازمان رادیو تلویزیون تحت نظر وی شیوه آموزش موسیقی بر مبنای متد ارف را آغاز کرد.
در متد اُرف عناصری مثل بیان،آواز، آموزش پیانو ریتم و حرکت مبنا قرار می گیرند که با گرایش به موسیقی ،نمایش وحرکت به صورت تجربی ، توانائی های ذهنی و جسمی، مهارت های شنیداری و رفتاری کودکان،ذوق تشخیص موسیقی و زیبائی شناسی آنها را تقویت می کند و از طریق استفاده از سازهای بسیار ساده از نظر ساختمان و طرز اجرا، استعداد کودکان را پرورش می دهد.
  از اواخر دهه چهل تا کنون همواره تدریس موسیقی با استفاده از شیوه ارف محل نزاع اهل موسیقی و مدرسان این رشته بوده آموزش گیتار  و عده ای در جهت دفاع از این متد با این استناد که در دهه های اخیر عالمگیر شده است سخن می گویند و عده ای نیز تدریس آن را سوق دادن فرزندان این ملک به سوی غرب و بیگانه می انگارند.
اخیرا ساسان فاطمی پژوهشگر و کارشناس موسیقی در بروشورآلبوم تازه منتشر شده موسسه ماهور چنین نوشته است :„اکنون سالها است که کودکان ما موسیقی را در کلاسهای موسوم به آموزش تار ” ارف„، که تماما بر اساس موسیقی غربی برنامه ریزی شده اند آموزش می بینند،گوش کودک ایرانی از همان ابتدا با گام ها و فواصل غربی ،نظام ریتمیک غربی وهمچنین ملودی های غربی خو می گیرد و بدیهی است که به تدریج موسیقی و نظام موسیقایی ایرانی برای او تبدیل به موسیقی و نظامی غریبه و ناآشنا می شود موسیقی هایی که برای کودکان تولید و منتشر می شوند نیز متاسفانه همین نوع موسیقی را ترویج می کنند و گاه هیچ نیستند جز شعرفارسی بر روی ملودی های غربی… .”
در جهان امروز متدهای جهانی و کارآمد دیگرهم مثل سوزوکی،کدای و… در زمینه آموزش موسیقی آموزش سه تار وجود دارد اما هیچکدام مثل متد ارف بویژه در ایران شناخته شده و جا افتاده نیست.
مهدی آذرسینا که خود از شاگردان دکتر خدیری در آموزش موسیقی به شیوه ارف است می گوید:„ما باید متد مناسبی را داشته باشیم که به درد ما بخورد و با نیازهای ما سازگار باشد من بر این باور هستم که ممکن است بشود به کودک شش ،هفت ساله” راک کشمیر„یا” نصیرخانی”(از گوشه های موسیقی سنتی ایران) هم یاد داد اما این کار هم درست نیست و هم نیاز جنبی آموزش آواز را بر آورده نمی‌‏کند .
با گذشت نزدیک به چهل سال از آموزش موسیقی به روش ارف در ایران، گروه موسیقی خبرگزاری مهر بر آن است تا با نظر سنجی از مخالفان و موافقان تدریس این شیوه آموزشی جهت دست یافتن به یک اجماع کلی در زمینه تدریس موسیقی گام بردارد ؛ بدون شک در این مسیر نقش مراکز آموزشی و آکادمیک هنر موسیقی در تهیه و ارائه روشی علمی که مبتنی بر فرهنگ ملی بوده وهمه نیازهای آموزشی را بر اساس موسیقی ایرانی مرتفع سازد بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
برچسب‌ها: دوره ارف چیست؟، موسیقی کودک چیست؟، آموزش ارف در تهران، آموزش ارف در غرب تهران، آموزش موسیقی در غرب
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
آموزش ارف با متد کارل ارف برای کودکان
کتابی برای آموزش موسیقی به کودکان پیش رو است. از نامش بر می‌آید که حاصل مسیری و رهاورد سفری باشد از روش «کارل ارف» تا دنیای موسیقی ایرانی. سفری که گویا برای مسافرش سی سال به درازا کشیده است. هر جلد از این مجموعه‌ی دو جلدی با نوشته‌ی «رضا مهدوی» (که در هر دو تکرار شده) آغاز می‌شود؛ در آن می‌خوانیم «[موسیقی کودک] با توجه به رشد فزاینده‌ی جمعیت در ایران، به زودی به یکی از مهم‌ترین شاخه‌های درخت تناور موسیقی این کشور تبدیل خواهد شد.» جدا از اینکه بپرسیم آیا درخت موسیقی ما اکنون تناور است؟ باید گفت: موسیقی کودک دست‌کم تا آنجا که به آموزش مربوط است و در کمیت، هم اکنون اگر نه مهم‌ترین، یکی از مهم‌ترین شاخه‌ها در درخت تناور اقتصاد آموزشگاه‌های خصوصی و کودکستان‌های ایران است.
  متن کتاب از همین ابتدا تا پایان جلد دوم، میان کارکردهای دوگانه پیچ و تاب می‌خورد. رضا مهدوی در نوشته‌ی آغازینش چاپ آن را «…به قصد مطرح شدن مطالب آن در بین متخصصان فن و افراد با تجربه در این رشته…» دانسته است.
اما نگاه به طراحی تصویری کتاب و گاه تمرین‌های نوشته شده در متن (که حتماً باید آنها را بچه‌ها پر کنند) این امر را به ذهن می‌آورد که کتاب یک کتاب آموزشی برای بچه‌ها هم هست. خود نویسنده نیز در متن هر دو کارکرد را با هم در نظر داشته و جا‌به‌جا میان یک متن روش تدریس و بیانیه‌ی نوعی روش آموزشی (یا برداشت شخصی از روشی قبلاً تثبیت شده) برای آموزگاران و یک کتابچه‌ی آموزشی که برای بچه‌ها نوشته شده نوسان می‌کند.
    شاید نبود امکان چاپ یک کتاب برای بچه‌ها و یکی هم برای آموزگاران باعث این کارکردهای گونه‌گون شده است. به نظر می‌رسد که این امر در بعضی موارد باعث شده که نویسنده نتواند توضیحات کامل و جامعی برای آموزگاران بنگارد.
  پس از این مقدمه دو نوشته از «مهدی آذرسینا» (مولف کتاب) آمده: «آموزش موسیقی برای چیست؟» و «ملودی‌های ناب موسیقی ایرانی». این دو نوشته خطوط کلی تفکر هنری و آموزشی او را نشان داده و بیان می‌دارد که دغدغه‌ی مولف چیست و چه عواملی منجر به آفرینش چنین اثری شده است. ترکیبی از این دو متن کوتاه می‌توانست تبدیل به مقاله‌ای شود که جایش در پرونده‌ی موسیقی کودک است.
درست همان دغدغه‌ها و مشکلاتی که از چندی پیش در آنجا مطرح می‌شود در متنی جدا و از راهی جدا راه یافته است و این بار به قلم یکی از کسانی که تجربه‌ای دراز در آموزش موسیقی به کودکان دارد. او می‌گوید: «[آموزش دست و پا شکسته‌ی روش اروپایی ارف] ممکن است کودکان را به حدی با موسیقی جدی و موسیقی اصیل خودشان بیگانه کند که نتوان به سادگی تاثیر آن را از بین برد.» این یکی از همان نگرانی‌هایی است که ما را هم به نوشتن آن مجموعه مقالات واداشت.
روش کار برای ایجاد این خوانش جدید یا ایرانی شده از روش «کارل ارف» در گفته‌های «مهدی آذرسینا» (البته در ابتدای جلد دوم) به این صورت آمده است: «با استفاده از متد ارف و تمام تاثیرهای آموزشی آن در حد زیادی استفاده می‌کنیم و ارکان اصلی را بر مبنای اصول ارف قرار می‌دهیم. با استفاده از متد ارف، سادگی و روانی ملودی‌ها را با ظرفیت و فراگیری و فهم کودکان تنظیم می‌کنیم و برای شروع از همان فواصل و ترکیب‌هایی که ارف به کار برده است بهره می‌گیریم، ولی در فرصت مناسب، از ملودی‌های ناب و ایرانی استفاده می‌کنیم؛ البته حساب شده و مدون و به دست موسیقی‌دان صاحب صلاحیت.» این جملات که خط مشی این روش آموزشی را مشخص می‌کند کمی دیر و از نیمه‌ی راه به خواننده گفته می‌شود (شاید هم فرض بر این بوده که خوانندگان حتماً هر دو جلد را در اختیار دارند.)
کلاس با معرفی بچه‌ها آغاز می‌شود. این معرفی موسیقایی که از دیدگاه ملودی بر بنیاد فاصله‌ی سوم قرار دارد، تاکیدش را بر وزن نام بچه‌های کلاس گذاشته است. البته این برای بیشتر مربیان موسیقی کودک (به‌خصوص آنها که در کودکستان‌ها کار می‌کنند و معمولاً دانش موسیقایی کمتری دارند) دشوار است که در هر لحظه بتوانند بر اساس تعداد هجاهای موجود در نام هریک از بچه‌ها، یکی از الگوهای پیشنهاد شده را برگزینند.
به جز یک مورد که در این بخش از فاصله‌ی دوم به دلیل طولانی بودن نام علی‌رضا (و نیاز به طولانی کردن الگوی اجرایی) استفاده شده، بقیه‌ی نام‌ها بر ترکیبی از یک فاصله‌ی سوم خوانده می‌شود. هر چند آذرسینا در جایی از کتاب گفته که این فاصله در طبیعت هم (آواز پرندگان و …) موجود است و کودکان آن را به راحتی می‌خوانند اما مشخص نیست که اگر هدف، آموزش موسیقی ایرانی به کودکان بوده چرا از همان ابتدا با فاصله‌ی دوم که در موسیقی ایرانی بیشتر دیده می‌شود شروع نشده؟ آیا مشکل توان اجرایی سازها بوده یا مبتنی بر یک آزمایش و تجربه با کودکان است؟
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
تاثیر موسیقی بر خلاقیت کودکان
چکیده
درباره تاثیر آموزشگاه موسیقی در خلقیات کودکان، پژوهش های متعددی در اقصی نقاط جهان صورت گرفته است که متاسفانه این پژوهش ها کمتر در ایران مورد توجه قرار گرفته است. اکثر کودکان از همان آغاز زندگی با لالایی مادرانشان با موسیقی آشنا می‌شود و به صورت ناخودآگاه این آوا در ذهنشان تاثیر می‌گذارد؛ کودک تمایل به آهنگ‌ها و ریتم‌ها نشان می‌دهد و از آنها تاثیر می‌پذیرد.  در خارج از این فضا، آموزشگاه موسیقی غرب تهران مناسب در کودکستان‌ها محیط جذابی را برای کودکان به ارمغان می‌آورد.
بر اساس آزمایش های متعددی که انجام گرفته است، خلاقیت یکی از مقوله‌هایی است که از موسیقی تاثیر می‌پذیرد؛ کودکانی که با موسیقی بزرگ می‌شوند؛ خلاق‌تر هستند و این خلاقیت در طول دورهای مختلف زندگی آنها نمایان می‌شود.
مقدمه
شواهدی وجود دارد که جنین در رحم مادر در برابر موسیقی واکنش نشان می دهد. صداهای بلند باعث جهیدن و پریدن جنین می‌شود. البته صدا و موسیقی یادگیری های دیگری نیز برای جنین به همراه دارد و زمانی که صداهای بلند تکرار شوند، جنین به آن عادت کرده واکنش کمتری در برابر آن نشان می‌دهد. اینکه پخش صدای بلند برای جنین کار درستی است یا خیر، مطلب دیگری است و اینکه نوزاد موسیقی لالایی را دوست دارد به این معنی نیست که پخش مداوم موسیقی لالایی در رشد او اثر می‌گذارد و برای او مفید است. مخالفت هایی نیز در مورد پخش مداوم موسیقی برای جنین و نوزاد وجود دارد. (جنسن، ۱۳۸۶: ۴۲)
  با وجود آنکه غایت موسیقی هماهنگی بین آواهاست، می‌تواند احساساتی را بر انگیزد یا آنها را تصویر کند. موسیقی خوب زیباست و شنونده با درک آن می‌تواند تحت تاثیر عمیق قرار بگیرد؛ درکی که از طریق دریافت شکل کلی اثر و روابط ملودیک، هارمونیک، ساز بندی و رتیم قابل دستیابی است. در موسیقی حالات مختلفی نهفته است: خلاقیت، ابداع، قدرت، ضعف، شتاب، کندی و… دقیقاً مثل حالات مختلف روحی انسان ارف . موسیقی قادر به بیان عشق، نفرت، خوشحالی، غم و… نیست. آنچه که آدمی از آن به عنوان بیان احساس در موسیقی می جوید. تطابق حالات خود با کیفیت‌‌‌‌های خاص در موسیقی در هر لحظه است و این ربطی به زیبایی ندارد. (یثربی، ۱۳۸۳: ۴۹ – ۴۸).
موسیقی هایی که از روی برنامه و اصول ساخته شده باشند موجب بروز خلاقیت‌ها در دیگر هنرها نیز می‌شوند.
در این بخش و به منظور دست یافتن به موسیقی خلاق فعالیت های زیر پیشنهاد می‌شود:
فعالیت ۱: اولین فعالیت برای تعلیم موسیقی به کودکان آشنا ساختنارف  آنها با مفاهیمی نظیر الفبای موسیقی، ریتم، هارمونی و ملودی است. برای این کار توصیه می شود حتماً از کارشناس موسیقی استفاده شود.
فعالیت ۲: برای ترغیب کردن به فعالیت موسیقی، فیلم های مناسبی را برایشان نمایش دهید یا برای آنها امکان بازدید از مراکز هنری موسیقی را فراهم کنید. تجربه دیدن یا آشنایی نزدیک با افراد اهل موسیقی برای آنها بسیار مفید است.
فعالیت ۳: گام بعدی این است که کودکان را با اصوات و ملودی های موسیقی آشنا سازید. در این مورد پیشنهاد می‌شود برای کودکان موسیقی مناسب پخش یا نواخته شود تا به این وسیله آنها به شنیدن اصوات موسیقی و عادت کنند. ممکن است که ابتدا تشخیص اصوات غیر ممکن باشد، اما مشکل تا حد زیادی با تمرین و گوش دادن مرتفع می شود.
فعالیت ۴: به عنوان اولین تجربه به کودکان فرصت دهید تا ابزار موسیقی مورد نظرشان را انتخاب و با آنها تمرین کنند.
فعالیت ۵: به عنوان یک فعالیت توصیه می‌شود کودکان ادوات پیچیده موسیقی را ببینند و حتی آنها را لمس کنند و در صورتی که امکان پذیر باشد قطعاتی را با صدای آنها بشنود. اما ابتدا آنان را با ابزارهای بسیار ساده نظیر سنتورهای چوبی ارف ، سازهای دهنی، ملودیکا‌ و پیانو کوچک تمرین دهید.
فعالیت ۶: پس از کسب آمادگی برای نواختن موسیقی به کودکان فرصت دهید تا ملودی های ساده بنوازد.
فعالیت ۷: اگر تعدادی از کودکان مایل به تک نوازی ابتکاری بودند بدون آن که فرصت‌های دیگران از دست برود به آنها فرصت دهید تا چنین کاری را انجام دهند. حتی کودکان را برای ابتکار تشویق و ترغیب کنید.
فعالیت ۸: در جلسات نظری موسیقی که کودکان با مفاهیم و الفبای آن آشنا می‌شوند، امکان تمرین الفبای موسیقی را فراهم آورید. بهتر است از کودکان بخواهید به تدریج نوشتن نت یک قطعه ساده موسیقی را تمرین کنند.
فعالیت ۹: برای کودکانی که علاقه ای به موسیقی نشان نمی‌دهند، بهترین روش طراحی یک بازی است که در آن کودک به ابزار موسیقی علاقمند شده و با آن ارتباط برقرار کند مثلاً اجرای یک نمایش تئاتر که کودک در آن به نواختن ساده یک ساز بپردازد.
فعالیت ۱۰: سایر فعالیت ها را شما با هنرمندی خاص خودتان طرحی کنید. یادتان باشد در آموزش موسیقی، کودک فقط تمرین می کند و می‌آموزد. خلاقیت در همۀ مورد پس از تسلط نسبی بر ابزار و مفاهیم موسیقی امکان بروز خواهدداشت. (پیرخائفی، ۱۳۸۴: ۲۶۲). برنامه‌ریزی منظم و منسجم کمک زیادی در آموزش موسیقی و همچنین درک موسیقی می‌کند.
ارتباط با یک قطعه موسیقی قدرتمند در زمان‌های خاصی از روز، حتی به مدت کوتاهی در روز می‌تواند باعث ایجاد چنین واکنشهایی شود. شاید انرژی و قدرت حرکتی که در ارتعاشات یک قطعه موسیقی وجود دارد باعث تحریک و سرزندگی ما شود یا شاید انتخاب درست و اندیشمندانۀ ما در قطعات موسیقی است که باعث ارتقای روحی ما می‌شود. (کانتلو، ۱۳۸۴: ۲۷-۲۶). در انتخاب موسیقی باید نهایت دقت را به خرج دهیم. یک موسیقی خوب حالمان را خوب و بالعکس ارف یک موسیقی بی‌کیفیت حالمان را به همان اندازه خراب می‌کند. توصیه می‌شود در انتخاب‌هایمان دقت به عمل آوریم تا از موسیقی نهایت لذت و بهره برداری را ببریم.
مانند ریاضیات، موسیقی نیز یک زبان مشترک جهانی با روش های نمادی برای معرفی و ارایه به جهان است و مانند ریاضیات، موسیقی نیز باعث ارتباط ما با دیگران می‌شود، ضمن اینکه به بینش و نگرش افراد نیز روشنی می بخشد. مادرکودک موسیقی ولی موسیقی ویژگی خاصی نیز دارد و در رفع نیازها به افراد کمک می کند. موسیقی باعث گسترش درک ما از دیگران و بیان سالم عواطف و احساسات می شود. موسیقی باعث ارتقا و شادی روح می‌گردد. موسیقی در کارهای علمی و آموزشی، مهارت های درکی و حرکتی و مهارت های اجتماعی به انسان کمک باله کودکان می‌نماید و کیفیت‌هایی را در افراد ایجاد می‌کند که معرف فرهنگ، تجسمات، مردم و جامعه، انرژی و خلاقیت می‌باشند، کیفیت هایی که در قرن حاضر به آنها نیز مبرم داریم. (جنسن، ۱۳۸۶: ۹).
موسیقی به علت دارا بودن زبانی مبهم و استعاری، ذهن انسان را به سوی دلالت های ضمنی و معنایی سوق می‌دهد. کودکی که با موسیقی مناسب و متناسب با سن بزرگ می‌شود. دلالت های معنایی گاهی در نقاشی کودک نمایان می‌شود و گاهی در بزرگسالی پا به عرصۀ ظهور می‌گذارد. این دلالت‌ها کودک را نسبت به همسالانش خلاق‌تر می‌کند و در همۀ جنبه‌ها نمایان می‌شود.
آموزش
0 notes
lovemusic2018-blog1 · 6 years
Text
اهمیت آموزش موسیقی به کودکان و افزایش خلاقیت آنها
بعضی از محققان اعتقاد دارند که خلاقیت توسط مادرکودک موسیقی تقویت می‌شود، ولی سبک‌های مختلف موسیقی بر روی افراد اثرات متفاوت می‌گذارند. دلیلش این است که موسیقی وابستگی زیادی به وضعیت روحی و روانی افراد دارد و خلاقیت در طول زمان پیشرفت می‌کند. به هر حال در مطالعاتی که انجام شده، مشخص گردیده که آموزش موسیقی به مدت یک سال خلاقیت را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. یکی از این مطالعات به این صورت انجام گرفته که دانش آموزان یک کلاس به مدت یک سال روزی سی دقیقه آموزش موسیقی گرفتند در حالی که دانش آموزان کلاس دیگر در همان زمینه، آموزش موسیقی نگرفتند.
یک سال بعد از هر دو گروه آزمایش «قدرت درک» و «خلاقیت» به عمل آمد. باله کودکان نتیجۀ تحقیق از ارزش برنامه‌های بلند مدت موسیقی به ویژه در زمینۀ تجسمات که عنصر اصلی خلاقیت به حساب می‌آید، حمایت کرد. (جنسن، ۱۳۸۶: ۶۸) در محیطی که موسیقی مناسب برای کودک پخش می شود، او آرام است و خلاقیتش با نواها، بیشتر عیان می‌شود. کودک با موسیقی مناسب دست به خلاقیت در درست کردن اصوات موسیقی، اشکال هندسی، نقاشی و. . . می‌زند.
Tumblr media
    یکی از مقاصد هنر این است که به ما کمک کند تا الگوهای بیشتری را در ذهنمان ذخیره و انبار کنیم. هنر، الگوهای تجربه را چنان شفاف و متبلور می‌سازد که بتوانیم آنها را جذب کنیم، بی‌آنکه مجبور باشیم به کمک فرآیند کُند استقرا یا استنتاج با آنها سر و کله بزنیم و آنها را بیاموزیم. هنر هم چنین طیفی از تجربه‌ها را در اختیارمان قرار می‌دهد، به طوری که بدون هنر هرگز چنین تجربه‌هایی نمی‌داشتیم. به تعبیری هنر یک ماشین زندگی شتاب گرفته است. ( دوبونو، ۱۳۷۸: ۶۹).
در هنگام کودکی، با لالایی لطیفی که مادران برایمان می خوانند به خواب می رویم. هنگامی که به کودکستان و دورۀ پیش دبستانی می رویم، حروف الفبا را به همراه موسیقی یاد می‌گیریم و موسیقی در یادگیری الفبا، حتی گرامر، کمک زیادی به آموزش گیتار می کند. بچه ها، جدول ضرب را نیز با موسیقی و ریتم، آسان‌تر یاد می‌گیرند (موکی، ۱۳۸۴: ۸۷). از آنجایی که کودکان تخیل قدرتمندی دارند، با موسیقی مناسب، این تخیل پررنگ‌تر می‌شود و موجب شکوفایی خلاقیت در نوجوانی می‌شود. چون موسیقی از بی‌نهایت نت ساخته می‌شود، پس به اندازۀ بی‌نهایت هم خلاقیت در ذهن رسوب می‌کند که در مواقع حساس به صورت ناخودآگاه از ذهن تراوش می‌کند و باعث خلق چیزی می‌گردد.
شواهد عینی نشان می دهد، زمانی که بتوان از موسیقی و هنرهای مربوط به آن به طور صحیح استفاده کرد، می‌توانند در آموزش و یادگیری و همچنین خلاقیت اثرات مثبت و منافع بلند مدت داشته باشند. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است به خاطر وسعت و به خاطر وسعت و عمق خود، حمایت قابل توجهی از این نتایج و اثرات می‌کنند. (جنسن، ۱۳۸۶: ۷). موسیقی مناسب به کودکان کمک می‌کند که هیجانات خود را تخلیه کنند. از آنجا که کودک منبع هیجانات مختلف است، آموزش پیانو مناسب باعث می‌شود تا کودک پس از تخلیه هیجان به آرامش دست یابد و پس از آن دست به ابتکار و خلاقیت بزند.
بسیاری از مردم کوشش جسمی را کاری آسان می یابند. با وجود این تعداد کمی هستند که به کوشش فکری مبادرت می‌نمایند. چنین تضادی این مطلب را توجیه می‌کند که چرا بسیاری از ما خیلی کمتر از آنچه قادر به خلاقیت هستیم، خلاقیم. این مساله در مورد هنر نیز صحیح است. از آنجا که استعداد یک فرد ثابت است، این زیر و بم ها باید صرفاً زیروبم‌های انرژی باشند- حقیقتی که به اثبات این مطلب کمک می‌کند، که تا چه حد زیادی باروری خلاقیت ما به کوشش آگاهانه بستگی دارد. (اسبوران، ۱۳۶۸: ۱۶۵) امروزه مردم ما نیازمند آموزش خلاقیت هستند که با خلق افکار نو به سوی یک جامعه سعادتمند قدم بردارند.
نتیجه‌گیری
کودک زمانی که در رحم مادر است با موسیقی قلب و تنفس‌های مادرش زندگی را شروع می‌کند. لالایی برای کودکان شبیه به جادوست، لالایی مادران می‌تواند موجب خواب توام با آرامش برای کودک باشد، و آواز پر شور پدر می‌تواند برای تمام اعضای خانواده آرامش را نوید دهد.
کودک از همان آغاز با لالایی مادرش اخت می‌گیرد. این کار باعث می‌شود تا خودش نیز از مادرش تلقید کند و برای عروسکش لالایی بخواند. گهگاهی نیز خلاقیت به خرج می‌دهد و از خودش لالایی را می‌سازد و می‌خواند.
موسیقی و ترانه‌های کودکانه آن قدر اهمیت فراوانی دارد که وقتی کودکان کم رو و خجالتی ترانه‌ها را می‌خوانند، به اعتماد به نفس بیشتری دست می‌یابند. اعتماد به نفس بالا هم باعث بروز خلاقیت در کودک می‌شود.
بارها مشاهده شده است که کودکان پرخاشگر و بد رفتار نیز با پخش موسیقی به آرامش می‌رسند و رفتار و ادراک خود را کنترل می‌کنند.
با توجه به موارد ذکر شده، موسیقی فواید زیادی برای کودکان دارد؛ از جمله ایجاد ذهن خلاق، بالا بردن قدرت درک، بالا بردن اعتماد به نفس، بالا بردن مهارتهای حرکتی، برنامه ریزی، خوش اخلاق بار آوردن، کاهش استرس و از بین بردن کم رویی.
آموزش گیتار در تهران اسم سایتی است که برای علاقمندان موسیقی منبعی بسیار غنی را فراهم می آورد و برای آنها عشق به موسیقی را به ارمغان بیاورد.
1 note · View note