Tumgik
mine-yagiz · 4 years
Text
GÖRÜLDÜ No.2 - Özlemek Üzerine Bir Oyun - Kızlar ve Oğlanlar
GÖRÜLDÜ No.2 – Özlemek Üzerine Bir Oyun – Kızlar ve Oğlanlar
2018 Yılının Şubat ayında Oberon kitapçılık  tarafında ilk basımı gerçekleştirilen Dennis Kelly’nin oyunu Kızlar ve Oğlanlar Craft Tiyatro tarafından 16 Mayıs 2019 tarihinde ilk kez sahnelendi.
Gelin biraz oyunun konusu ve Bergüzar Korel’in performansından bahsedelim.
(more…)
View On WordPress
2 notes · View notes
mine-yagiz · 4 years
Text
Kadıköy Emek Tiyatrosu Teras'ında Bennu Yıldırımlar Sohbeti
Kadıköy Emek Tiyatrosu Teras’ında Bennu Yıldırımlar Sohbeti
Yazdan kalma bir 23 Eylül 2020 akşamı Kadıköy’ün Uzunçayır mahallesinde bulunan Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun terasına konuk olduk.
Çok değerli tiyatro, sinema ve tv oyuncusu Bennu Yıldırımlar‘ın ağırlandığı gecede önce moderatör Merve Engin‘in daha sonra da izleyicilerin soruları ile ilerleyen samimi ve tadında bir söyleşi dinledik.
(more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 4 years
Text
ÇÜNKÜ NEDEN OLMASIN 1.BÖLÜM - İLKER YİĞEN
ÇÜNKÜ NEDEN OLMASIN 1.BÖLÜM – İLKER YİĞEN
Evlere kapandığımız karantina döneminde youtube hesabımı takipte kalanlar görmüştür. Çünkü neden olmasın adı altında bir sohbet serisine başlamıştım. Koşullar gereği zoom ile devam etmeyi düşünürken bir anda ani geçiş yaşadığımız normalleşme ile buna gerek kalmadı.
Yıllardır internetle, sosyal medyayla haşır neşir olsam da böyle bir işe ilk girişimimdi. Çok keyif aldım, heyecanlandım ama İlker…
View On WordPress
1 note · View note
mine-yagiz · 5 years
Text
Tiyatro incelemesi ; Hakikat, Elbet Bir Gün (Ocak 2019)
Tiyatro incelemesi ; Hakikat, Elbet Bir Gün (Ocak 2019)
“Deli dediğin gerçeği çalınandır.”
D22, yeni sezona Berkay Ateş’e 25.Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazandıran, Serkan Salihoğlu’nun yönettiği ‘Hakikat, Elbet Bir Gün’ oyunuyla merhaba dedi.
Gizem Erdem, Seda Türkmen, Emir Çubukçu, Can Kulan, Berkay Ateş’in sizi tek perdede nefesinizi keserek sahneye kitleyeceği olağanüstü bir performansa hazır olun.
(more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 5 years
Text
Tiyatro incelemesi ; Esaretin Bedei (Ocak 2019)
Tiyatro incelemesi ; Esaretin Bedei (Ocak 2019)
“Oturduk ve güneş omuzlarımıza vururken özgür insanlar gibi içtik. Tüm evrenin sahibi gibiydik.”
Stephen King’in 1994 yapımı bu efsaneleşmiş filmin Türkiye’deki ilk tiyatro uyarlamasını izlemeye gittim 5 Ocak cumartesi akşamı.
Zorlu PSM Turkcell Platinum sahnesinde gösterilen oyunun başrollerini Kerem Alışık, Kaan Taşaner, ve İştar Gökseven paylaşıyor.
Öyle uzun uzadıya filmin tarihçesine, teknik…
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 OKUMA LİSTESİ #6 BİR DİNAZORUN GEZİLERİ
2018 OKUMA LİSTESİ #6 BİR DİNAZORUN GEZİLERİ
Tumblr media
Komünist, ateist, hippi, dinazor… Bir sürü sıfat getirebilirsiniz adının başına. Mina Urgan da kendini böyle tanıtıyor esasen. Anılarını ve gezilerini fani dünyada ölümsüzleştirip meraklıları için yazması önerildiğinde “benim gibi bir dinazorun anılarını kim neden duymak istesin ki?” diyor hatta.
(more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
Nereye gitti bunca para?
5 yıldır bilfiil çalışıyorum. Çok şükür kıdemimle doğru orantılı artarak devam eden paralar kazandım hala kazanıyorum. Ne araba aldım, ne ev düzdüm ne de marka giyiniyorum. Cebimde de ikinci eli en fazla bin lira edecek bir telefon var. Ee nereye gitti bunca para?
(more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 OKUMA LİSTESİ #6 GÜVENİN ÖLÜMÜ
2018 OKUMA LİSTESİ #6 GÜVENİN ÖLÜMÜ
Tumblr media
Sizin de böyle sevmeye çalıştığınız yazarlar, kendinizi okumaya zorladığınız kitaplar oldu mu? Benim oldu. Edebiyatın ya da belli kesimlerin başarılı yazar, harika kitap olarak değerlendirdiği eserleri herkes çok sevmek zorunda değil. Çoğunluğun fikri herkesin fikri demek değildir. Edebiyat bilim değildir. İşte Virginia Woolf da böyle benim için. Güvenin ölümü bu çabam uğruna okumaya çalıştığım…
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 OKUMA LİSTESİ #6 YAZ UYURKEN
2018 OKUMA LİSTESİ #6 YAZ UYURKEN
Selamlar,
Kendisine kitap hediye edildiğinde içinde kelebekler uçuşan ne kadar az insan kaldık fark ettiniz mi? Önce sarıp sarmalayıp, sonra yepyeni kapağını bükmeden kıvırmadan okuma çabamız ama okumaya da kıyamıyor olmamız. Ah ne güzel his o. Keşke daha çok insan bilebilse. Keşke kelimelerle tarif edilebilse.
(more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 OKUMA LİSTESİ #5 GECEDE SAKLI YALNIZ AŞKLAR
2018 OKUMA LİSTESİ #5 GECEDE SAKLI YALNIZ AŞKLAR
Tumblr media
“Bazı kadınların aşkı erkeği ürkütür.” diyor Bora. Kendimi ilk defa bir kitapta bulamadım galiba. Ama bu da çok normal olmalı. İlk defa bir erkeğin gözünden aşkı, ilişki hayatını bu kadar gerçek ve doğrudan gördüm sanırım. Bora hayallerimizdekinden çok uzak ama bir o kadar gerçek bir erkek bayanlar, toplaşın.
(more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 OKUMA LİSTESİ #4 HAVVA'NIN ÜÇ KIZI
2018 OKUMA LİSTESİ #4 HAVVA’NIN ÜÇ KIZI
Tumblr media
İlk Elif Şafak kitabımın şerefine o zaman. Raflarda kitaplarına hem çekingen durduğum, hiçbir somut nedeni olmamasına rağmen bu zamana kadar hiçbir kitabını okuma meyiline girmediğim.
(more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 OKUMA LİSTESİ #3 İYİLİK GÜZELLİK
2018 OKUMA LİSTESİ #3 İYİLİK GÜZELLİK
Selamlar Üçüncü kitapla karşınızdayım. Yıl başındaki planıma göre Nisan ayında 7 a da 8.kitabımda olmam gerekiyordu planın çok gerisindeyim ama amaaan nasılsa geç kaldım diyip bırakacak değilim. Sırada çok sevgili Ece Temelkuran’ın “iyilik güzellik”i var. (more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 OKUMA LİSTESİ #2 GENÇ BİR DOKTORUN ANILARI
2018 OKUMA LİSTESİ #2 GENÇ BİR DOKTORUN ANILARI
Akıllı insanlar mutluluğun sağlığa benzediğini çok önceden fark etmiştir : Mutluyken fark etmezsiniz; ama yıllar geçtikte, geçmişte kalan mutlululuğunuza ilişkin anılar, ah, anılar!.. (more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 6 years
Photo
Tumblr media
2018 Okuma Listesi #1 Uğultulu Tepeler 1847. Kendi dönemini anlatan kitapları okurken içerisinde kayboluyorum. Hele ki çılgın aşk ise konusu.
1 note · View note
mine-yagiz · 6 years
Text
2018 Ben Geldim!
Zamanın nasıl akıp gittiğini görmek istersem açar şu bloguma bakarım herhalde. Tam 1 sene önce yazmışım buraya. Her yıl başı yeni bir şevkle girişmişim kitap okumaya ama iş güç koşturma beni yine esir almış. 2018 farklı olsun mu? Olsun! (more…)
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 7 years
Text
Yolda olmak
15.07.2017 / 06.00 Atatürk Havalimanı. Siz bu gönderiyi okuduğunuzda ben canım ülkemden ‘çok’ diyemem ama birazcık uzakta olacağım. “Yine neredesin?” iç seslerinizi duyar gibiyim. Mesele bu sefer nerede olduğum değil yolda olduğum aslında. Bunca zaman hep gittiğim yerleri ne gördüğümü yediğimi içtiğimi anlattım. Anlatmaya çalıştım aslında. Ama en başından beri diyorum ya aslında ; ben bir çok…
View On WordPress
0 notes
mine-yagiz · 7 years
Text
23.10.2012’den ;
“Kıyma o saçlara” deriz biz biri saç kestirmeye heveslendiğinde. Ya da “Erkek Fatma gibi olursun, yapma” deriz bazen. Bazısına da cesaret vermiş olmak için “çok şık olur denesene” der, aslında içten içte hayal edince erkek gibi olacağını düşünürüz. Ne ilginçtir ki ünlülerde gördüğümüzde hepimizin içinden en az bir kere geçer “keşke ben de kestirebilsem” diye. Bazısı cesaret edemez, bazısının saçı çok uzundur “kıyamaz” tabir-i caizse. O değil de, saç, kıyılamayacak bir şey midir? Yani kökü bizde değil mi bunun? Neden saçını kestirmek dünyanın sonu gibi görünür ki?
Önemli olan iç güzellik desek de elbette hepimiz güzel görünmek, göze hitap etmek istiyoruz.Gözümüze hitap etmeyen bir şeyi tanımaya fırsat bile vermeyiz ki aslında. Nereden bileceğiz içinin güzel olup olmadığını? Ama ben yine de bu saç olayının fazla abartıldığını düşünmekteyim. Kısa saç cesaret edilemez bir şey iken, nedense herkes kendine uzun saçın yakıştığını falan düşünüyor olmalı. Çünkü saç kestirmeye cesaret edemeyen herkes saçlarını uzun tutuyor. Oysa ki insanlara bir çok yönden ilham vermiş beyaz perde yıldızlarından da görebileceğimiz gibi saç kesimi insanı ne kadar özgür hissettiren, özgün kılan bir seçim. Doğru yapıldığında, biraz da cesaret ile ne kadar büyük farklar yaratabilirsiniz.
Ünlüler dünyasının güzellerine bakıldığında ise hepsi -en az bir kez- bunu deneyip nasıl hissedeceğini görmeyi tercih etti. Kimi en çok kısa saçlı haliyle sevildi, kiminin hayranları sosyal meydayı ayağa kaldırıp “bunu neden yaptın! Erkek çocuğu gibi olmuşsun!” dediler. Bazısı kendini farklı hissetmek için yaparken kimisi saçlarını yardım kuruluşlarına bağışladı. Böylece hem yeni bir görünüşe sahip olurken hem de hayranlarına sosyal sorumluluk projelerine katılmaları için teşvikte bulundular.
Hepsinin de ortak bir noktası vardı aslında. Pişman olmadılar. Yıllarca kameralar önünde, milyonlarca insanın gözü önünde olmak onlara belki ünlü olmayan insanların sahip olmadığı özgüveni kazandırmıştı. Her röportajlarında saç kesimlerinin ne kadar özgür hissettirdiklerini, değişikliğin ne kadar güzel olduğunu anlattılar.
Kısa saçın erkeklikle özdeşleştirildiği bir dönemde, onlar farklı ve kendilerine özgü kısa saçları ile kadınlar dünyası içinde sivrildiler ve milyonlarca insana ilham kaynağı oldular. Ama elbette bunun bir çıkış noktası var.
1953 yılında, Roma sokaklarında beliren bir kayıp prenses, içinde yaşadığı dünyadan sıyrılıp farklı hissetmek; bir gününü bile olsa sıradan bir genç kız gibi geçirme ister. Ancak hakkında bir arama çıkarılmıştır. Bu nedenle karşısına çıkan ilk kuaföre giderek kendisini kuaförün ellerine bırakır. Kuaför ise saçlarını kısacık seçer. Kendisi bile bu değişime şaşıran genç kız aynı zamanda bunu çok sever.
  Evet bildiniz. Bahsettiğim kişi 1953 yapımı, başrollerini Audrey Hepburn ve Gregory Peck’in paylaştığı Roman Holiday filminin baş karakteri Prenses Ann. Bu filmden sonra Audrey uzun yıllar boyunca saçlarını kısa olarak kullandı. İri gözleri, dönemindeki hiçbir kadına benzemeyen yüz hatları ve olağanın dışındaki kalın kaşlarına bir de kimseye benzemeyen kısacık saçları eklenince, Audrey artık tam anlamıyla eşi olmayan bir yıldıza dönüşmüştü. Zarafeti, bilgiye ve kendini geliştirmeye olan açlığı, sevecenliği  ve farklı görünüşü ile kadın erkek bir çok insana ilham kaynağı olmuştu artık.
1950’li yıllarda Audrey Hepburn’un başlattığı bir çok akımdan biri -orjinal ismi ile- Pixie saç kesimi oldu. Günümüzde, saçlarını bu şekilde kestiren bir çok ünlü hala Audrey Hepburn tarzıyla anılır.
Şimdi gelelim bizim inceleyeceğimiz yıldızlara. Kısa saçlı insanlar dediğimizde hepimizin aklına en fazla 2-3 kişi gelirken aslında düşünüldüğünde, ben, sadece ‘en popüler’ ünlüler kategorisinde bile 12 tane ünlü bulabildim. Bunlar 2000’lerin yıldızları elbette. 1950’lerde Audrey’nin başlattığı bu akımdan sonra her dönemde kısa saç modanın bir parçası olmuştu.
My Week with Marilyn filmlerinin çekimlerinden önce saçlarını kestiren Michelle Williams, Marilyn kostümlerini ve peruğunu attıktan sonra bile sarı, kısa saçları ile Marilyn imajını hala koruyabilmekte. Çekimleri aşağı yukarı 10 yıl süren Harry Potter serisinin bitiminden bir kaç hafta sonra saçlarında devasa değişiklik yapan Emma Watson ise herhalde genç kuşak arasında en çok etki yaratan haber oldu. Bunu Rachel Hurd-Wood, Dakota Fanning gibi gençler izledi. En yakın zamanda saç kesimi ile sosyal medyaya damgasını vuran ünlü ise Miley Cyrus oldu. Saçlarını kestirmeden hemen önce twitterında bunun hakkında tweetler atıp fotoğraf paylaşan Miley hayranlarının yüreklerini ağzına getirdi. Yeni saçlarının fotoğrafını paylaştıktan sonra “neden yaptın bunu!” gibi tepkiler alsa da Miley her gün olduğu gibi o günden sonra da fotoğraflar çekip yüklemeye devam etti. Hiçbir şeyin de moralini bozmasına izin vermeyeceğini söyledi. Hatta bir tweetinde “Saçlarımla ilgili yorumlarınız için teşekkürler. Beni saçım için sevenleri görmüş oldum” diyerek, saç kesiminin değişmesi ile kendisine sevgisi azalan insanların umrunda olmadığını açıkça belli etti.
Denediği bir çok farklı saç şekli, renginden sonra eski siyah ve kısa saçlarına geri dönen ünlü ise Rihanna. Yeni ve kısa saçları ile ilk kez MTV Video Müzik Ödülleri 2012’de ortaya çıkan Rihanna diğer ünlüler kadar etki bırakmadı çünkü daha önce pixie saç kesimi kullanmıştı. Natalie Portman’ın durumu ise bambaşka. 2005 yılında çektiği V for Vendetta filmindeki bir sahnede saçlarını kazıtan oyuncu bu sahnenin gerçekten çekilmesini istedi ve omuzlarının da aşağısında olan saçlarını kazıttı.2005 yılında katıldığı etkinliklerde Natalie’nin saçları, filmde kazındığı şeklinde görünüyordu. Bu ise Natalie’nin yaptığı mesleğe olan aşkı ve kendine olan özgüveninden başka bir şey değildi.
Kısa saç, yüz hatlarınıza, tarzınıza göre ayarlandığında ve doğru bir şekilde uygulandığında bir çok uzun saç modelinden çok daha çarpıcı ve çekici olabiliyor. Belki yaşadığımız ülkenin kültüründen ya da yapısındandır, kısa saçlı insanlar bizde hep erkek muamelesi görür. Öyle düşünmeyenlerin çoğu da kestirmeye cesaret edemez. Ya beğenilmezse? diye. Önce bu korkuları aşmak gerek. Biraz özgüven, biraz araştırma, biraz da kaliteli bir kuaför elbette. Size sırf para kazandıracak bir müşteri gibi bakan değil, mesleğini ve becerilerini ortaya koyup size gerçekten o saç yakışacak mı yakışmayacak mı söyleyecek biri olmalı. Belki yakışmayacak o saç size. Belki de çok çirkin olacak. Ama hayal bile edemeyeceğiniz kadar güzel de olabilir. Sizi hiç olmadığınız kadar iyi de hissettirebilir. Denemeden kim bilebilir?
Saç kesimleri ile moda dünyasında fark yaratmış, hayranlarına örnek olmuş ünlülerden sizlere bir arşiv hazırladım. Aşağıdaki fotoğraflarda bulabilirsiniz. Umarım hoşunuza gider. 🙂
–Mine YAĞIZ
  #gallery-0-5 { margin: auto; } #gallery-0-5 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-0-5 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-0-5 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */
NEW YORK, NY – SEPTEMBER 24: Actress Scarlett Johansson attends the “He Named Me Malala” New York premiere at Ziegfeld Theater on September 24, 2015 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)
Giden Saçların Ardından : Pixie 23.10.2012'den ; "Kıyma o saçlara" deriz biz biri saç kestirmeye heveslendiğinde. Ya da "Erkek Fatma gibi olursun, yapma" deriz bazen.
0 notes